Uppfödningslöpningen klar för Premiechansningen

17 mars 2014 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

Under måndagen anmäldes den 350:e hästen till Premiechansningen och det innebär att Svensk Uppfödningslöpning kommer att ingå bland de lopp där ”premiechansarna” får dubbel prissumma. Nu återstår att se om det kan komma in ytterligare hundra hästar innan anmälningstiden går ut om två veckor. I så fall kommer även Breeders’ Crown för treåringar att ingå.

Att det finns en väldigt tydlig koppling mellan storsatsande ägare/uppfödare och Premiechansningen är lätt att se. De flesta ägare som väljer att ”premiechansa” gör det med en toppstammad häst.

– Att ägarna har möjlighet att tjäna dubbla pengarna i våra största unghästlopp kan förhoppningsvis innebära att uppfödarna kan satsa ytterligare på att avla fram högkvalitativa och tidigt utvecklade topphästar, tror Christina Olsson som är avelschef på Svensk Travsport.

Antalet hästar avgör antalet lopp

Det fortsätter att strömma in anmälningar till Premiechansningen och det är två veckor kvar till sista anmälningsdag 31 mars. Antalet anmälda hästar är extra viktigt i år eftersom det avgör i vilka lopp som premiechansarna har möjlighet att tjäna dubbla pengar. När 350-gränsen nu passerats innebär det att Uppfödningslöpningen adderas till redan klara Kriteriet, Oaks, Derbyt och Derbystoet. Nästa gräns ligger vid 450 anmälda hästar och nås den är det Breeders’ Crown för treåringar som räknas in bland de lopp som ger premiechansarna extra höga prispengar.

De här loppen kan ingå i Premiechansningen om tillräckligt många hästar anmäls:
premiechansningen

Källa: travsport.se

Stall Kennys Andelshästar har självklart anmält samtliga våra sex tvååriga andelshästar till Premiechansningen som alltid.
Far Far Away – Jim Oscarsson
Feel The Muscle – Jim Oscarsson
Final Call – Björn Goop
Taj Mahal – Roger Walmann
Think Twice – Roger Walmann
Trabant – Stefan Hultman