Två ostartade andelshästar från Stall Kennys Andelshästar i debut

21 mars 2017 i Lopp, av Kenny Thörnblom

På måndag på Färjestads travbana utanför Karlstad så debuterar två av Stall Kennys Andelshästar

Det är 3-åriga He´s Marvelous efter Muscle Hill och Donatomesswithme (Donato Hanover) som den 27 februari på Färjestad för sin skötare Shkelzen Koka med en galopp in i första sväng kvalade in på tiden 1.22,9g/ 2160 meter. Björn Goop tränade He´s Marvelous är uppdelad i ett tvåhästarspaket innehållande 50 stycken andelar. (Den andra hästen i detta andelspaket tränas av Stig H Johansson och heter He´ssimplythebest och har härstamningen Yankee Glide och Bobtail även han är 3 år).

He´s Marvelous är döpt efter sitt utseende, han var som föl fantastiskt fin och utstrålade självförtroende.

Den andra ostartade hästen från Stall Kennys Andelshästar som startar på Färjestad på måndag är 4-åriga Gagarin efter Donato Hanover och Holleypop (Malabar Man) en helbror till Codebreaker 777 552 kr och Forecast 486 950 kr som är sen pga skada, men som nu är startklar. Det är en lat och trög herre som inte glänst i jobben så här långt, vi får se om han är en löphäst som mörkat sin kapacitet i träningen, vi håller tummarna för det. Gagarin kvalade även han den 27 februari på Färjestad. Tillsammans med sin skötare Wenche Evenshaug så travade Gagarin runt på tiden 1.22,7/ 2140 meter. Denna dag var banan 2 sekunder tung. Gagarin är uppdelad i 20 andelar.

Gagarin är döpt efter Jurij Gagarin som den 12 april 1961 blev den första människan i rymden och den första, som kretsat runt jorden. Han fick medaljer från hela världen för sin färd i rymden. Jurij Gagarin avled sedan tragiskt i en flygolycka den 27 mars 1968 (dvs exakt samma datum som nu vår andelshäst Gagarin gör tävlingsdebut).
/Källa wikipedia

Lopp 1 & lopp 2

Gagarin startar i Färjestads lopp 1, distansen är 2140 meter autostart, spår 3, starttid kl 18:15, Björn Goop kör.
He´s Marvelous startar i Färjestads lopp 2, distansen är 2140 meter voltstart, spår 3, starttid kl 18:37, Björn Goop kör.

Vi önskar alla delägare och övriga kretsen kring dessa två andelshästar lycka till med start på måndag på Färjestad.

Bilden: Gagarin till vänster och He´s Marvelous till höger.
Foto: Anita Dour