Tre av tre av Stall Kennys Andelshästar gick till final i Derbyuttagningarna!!

27 augusti 2014 i Lopp, av Kenny Thörnblom

Stall Kennys Andelshästar hade tre stycken andelshästar med på Jägersro i uttagningsloppen av Derbystoet och Svenskt Travderby, alla tre…!! kvalade in till finalerna på Jägersro den 7 september, D´One, Katla Celeber & Dominator, helt magiskt och fantastiskt är det för alla delägare i dessa tre andelshästar. Det finns t.o.m. ett par delägare som är delägare i alla tre finalhästarna, gissar att de är nöjda med sina andelsköp!!

Vi går igenom lopp för lopp som de kördes.

D´One är i final av Stoderbyt!

Snabb start men släppte i första sväng, ut och övertog ledningen omgående första 500 efter 1.07,4 som blev 1.12,1 första varvet, D´One vann sedan retfullt enkelt efter en sista femhundring som gick på 1.12,9. Örjan sa i vinnarcirkeln att han inte körde på D´One och att han hade kunnat försvara ledningen men det fanns ingen anledning då jag förstod att jag skulle få överta.

Roger Walmann var förstås nöjd och Norskn kvalade in totalt fyra hästar till Stoderbyfinalen den 7 september.

Stort GRATTIS alla delägare i D´One, i finalen så väntar 1 miljon kronor till segrarinnan, men då D´One är med i premiechansningen så dubblas den summan på alla prisplaceringar i loppet, så om D´One står som vinnare av Stoderbyt så vinner hon 2 miljoner kronor.

Katla Celeber är i final av Stoderbyt!

Efter en snabb start där hon utmanade Backfire om ledningen in i första sväng så kröp Örjan ner i ryggen på densamma. Katla Celeber låg där och in på upploppet så vred Örjan ut henne och hon avslutade mycket bra över upploppet utan att kunna utmana segraren, vi ska tänka på att Katla Celeber inte startat sedan Stochampionatsförsöket då hon var femma, pga att hon haft dåligt med poäng och inte kommit med i något lopp.

Nu fick Katla Celeber visa vad hon kan. Hon gick bra och kämpade bra hela vägen, hon kommer gå framåt till finalen nu när hon har lopp i kroppen sa Örjan efter loppet, Roger var också lite smålurigt nöjd men ligger alltid lågt. En mycket bra prestation och vi skickar ett stort GRATTIS till alla delägare i Katla Celeber. I finalen så väntar 1 miljon kronor till segrarinnan, men då även Katla Celeber är med i premiechansningen så dubblas den summan på alla prisplaceringar i loppet, så om Katla Celeber står som vinnare av Stoderbyt så vinner hon 2 miljoner kronor.

Dominator är i final av det allra största och mest prestigefyllda loppet för fyraåriga hingstar/ valacker, Svenskt Travderby.

Stort GRATTIS alla delägare till finalplatsen. Dominator körde Björn Goop till ledningen med, men fick sedan släppa då medtävlare kom snabbt, ut och övertog igen, fick då favoriten över sig direkt och Björn släppte, låg sedan bakom Archangel AM och kunde inte utmana honom in mot mål men Dominator tappade inget heller utan slutade tvåa.

Dominator gjorde ett jättebra lopp, visst jag kunde ha svarat Ludde, men gör jag det så kanske vi inte är tvåa, det blev ett mycket bra lopp och han gick med full fart över mållinjen. Han är orutinerad och det är bra gjort av honom att redan nu kunna matcha Sveriges fyraårselit sa Björn efter loppet. Då Björn Goop själv är med och äger Reckless som han också kvalade in till finalen så kommer Johan Untersteiner att köra Dominator i finalen av Svenskt Travderby 2014 den 7 september på Jägersro.

Stort G R A T T I S till samtliga delägare i dessa tre andelshästar som det nu väntar finaler för, superkul!

finaler-derbystoet-travderbyt-stallkenny-2014