Stall Kenny 20 år – Ny toppstammad jubileumshäst i andelar hos PU

7 juli 2020 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom


År 2000 startade jag upp Stall Kennys Andelshästar.

Efter att själv börjat som delägare fick jag förtroendet att ta hand om Stallet i Göteborgs andelshästar då företrädaren Lars Ängemark tragiskt gick bort. Mitt travintresse var stort och jag bestämde mig för börja sälja egna andelshästar. Det blev en eller två andelshästar per år till att börja med. År 2010 föddes D´One en dotter till de båda världsrekordhållarna Donato Hanover – Giant Diablo. Hon blev den dyraste andelshästen som jag så här långt sålt i andelar. 60 andelar á 29.000 kronor styck eller 1.740.000 kronor. Det blev succé. D´One sprang in 8.886.287 kr till sina delägare. Hon åkte över till USA och sopade banan med amerikanskorna. Efter karriärens slut såldes D´One som avelssto för 3,3 miljoner kronor.

Några av segrarna under D´Ones karriär:
Svenskt Trav-Oaks 2013, Fresh Yankee Mare Trot, Muscle Hill Open Mare Trot, Allerage Farm Mare Trot, Breeders Crown Open Mare, Finalen av Summer Meeting Mares.

D ́One blev vald till Årets sto på Solvalla & vald till Årets sto i Sverige 2015. Lyckan var fulländad för alla delägare.

I samma kull född 2010 sålde jag ut de båda miljonärerna My Gliding Angel 1.287.153 kr och Dominator 1.656.174 kr. Det har sedan rullat på och andelshästar under åren har blivit både dubbelmiljonärer och miljonärer. Andelshästarna har under dessa 20 år snart sprungit in 46 miljoner kronor!

NU KOMMER JUBILEUMSHÄSTEN

Med anledning av 20-årsjubileumet lanserar jag nu en jubileumshäst som jag hoppas ska få stor framgång på travbanorna. Henessi Jubilee heter den toppstammade andelshästen. Hon valdes ut redan som föl av Halmstadstränaren Peter Untersteiner. Häng på tåget du med, det här kan bli hur bra som helst. Stamtavlan är riktigt läcker!

Välkommen att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du också.
/Kenny Thörnblom


MODERN

Heter Global Seduction och är efter fenomenet Andover Hall. Hon kommer ur en fantastisk stamtavla och är bl.a syster till Hambletonianvinnaren Broad Bahn 1.10.2/1609 auto 11.722.139 kr. Henessi Jubilee är modern Global Seductions första avkomma vilket är mycket intressant. Mycket intressant är även korsningen med Andover Hall i andra och tredje led i stamtavlan. Det här kan bli hur bra som helst!


MORMOR

Madonarail gick själv 1.12.3 som 3-åring och tjänade 680.000 kr på ett fåtal starter. Hennes mor Wordly Woman tjänade 459.000 USD och tog 16 segrar på 31 starter. Hon segrade i Hambletonian Oaks som är det största loppet för 3-åriga ston i USA. Madonarail har även lämnat segermaskinen Super World 22 segrar och $102,959 intjänat i USA.


Henessi Jubilee


MORFAR ANDOVER HALL

Henessi Jubilee har Andover Hall som morfar. Korsningen Muscle Hill på ett Andover Hall-sto har blivit minst sagt lyckat. Den korsningen har på topp-3-listan lämnat bl.a.

Propulsion 34.343.693 kr
Rules Of The Road 3.542.573 kr
Southwind Mozart 2.518.430 kr
Daniel Redéns Jake 2.140.897 kr

+ flera andra miljonärer och halvmiljonärer.Henessi Jubilee är född och uppvuxen på vackra Södergård (bilden ovan) i Tyringe i Skåne, ca 15 kilometer väster om Hässleholm.


Henessi Jubilee har ett mycket vackert huvud.


FADERN PROPULSION EN AV VÄRLDENS BÄSTA

Propulsion är far till Henessi Jubilee. Fenomenet Propulsion som i karriären tagit 39 segrar och sprungit in 34 miljoner kronor. Presentation egentligen överflödig.

Propulsion har vunnit mängder av storlopp. Han är en av världens bästa hästar genom tiderna. Propulsion har segrat i de flesta stora lopp som går att vinna i.


HENESSI JUBILEE EN AV 30 EXKLUSIVA

Det finns endast 30 svenskfödda ston i Propulsions första kull född 2019. Henessi Jubilee är ett av de 27 exklusiva stona!  Hennesi Jubilee kommer uppbringa ett högt avelsvärde den dagen hon går till avelsboxen då det inte kommer finnas många svenskfödda ston efter Propulsion. Det innebär att en del av din insats redan är säkrad när du köper din andel.


Henessi Jubilee


TRÄNAREN SÄGER

PETER UNTERSTEINER

Jag har besiktigat och valt ut Henessi Jubilee som andelshäst åt Stall Kennys Andelshästar. Henessi Jubilee är korrekt, mycket bra driv i steget samt har ett fint lynne och en otroligt intressant stamtavla. Jag rekommenderar köp av andelar i Henessi Jubilee. /Peter Untersteiner


ANMÄLS FORTLÖPANDE TILL ÅRGÅNGSLOPPEN

Henessi Jubilee kommer fortlöpande att anmälas till de största insatsloppen som två- tre- och fyraåring i Sverige.

• Svensk Uppfödningslöpning
• Breeders Crown
• Breeders Course
• E3
• Svenskt Trav Oaks
• Drottning Silvias Pokal (Euro Classic Trot)
• Stosprintern
• StoChampionatet
• Derbyt/Derbystoet
• Grand Prix du I´U.E.T
• Samt självklart också vara med i Premiechansen.


Delägarträff 2019 hos stall Untersteiner.


VAD KOSTAR DET

Andelar till salu

  • Pris per andel: 30.000 kr
  • Antal andelar: 20
  • Månadskostnad: Från 1 augusti 2020 – 990 kr / andel
  • Tillgänglighet: Andelar till salu

BLI DELÄGARE

Du kan köpa hur många andelar du vill, eller dela på en andel med en eller flera kompisar. Det är vansinnigt kul att äga travhäst, oavsett om man äger en hel häst, en halv häst, en andel, en halv andel eller delar en andel med flera kompisar, allt är möjligt hos Stall Kennys Andelshästar och nu har Du chansen!!

Henessi Jubilee säljes i kommanditbolagsform där du inte riskerar något annat än din egen insats!

Gör som runt 700 stycken unika delägare redan har gjort, bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du med. Nu har du chansen genom Henessi Jubilee.


Henessi Jubilee