Rekordanmält – Derbyt klart för Premiechansningen

26 februari 2014 i Övrigt, av Kenny Thörnblom
Stall Kennys Andelshästar anmäler alltid alla våra andelshästar till Premiechansningen - så även Viking Kronos dottern Think Twice på bilden här ovanför, det finns några andelar kvar i Think Twice.

Stall Kennys Andelshästar anmäler alltid alla våra andelshästar till Premiechansningen – så även Viking Kronos dottern Think Twice på bilden här ovanför, det finns några andelar kvar i Think Twice.

Rekordanmält – Derbyt klart för Premiechansningen

Under onsdagsmorgonen anmäldes den 250:e hästen till Premiechansningen och det innebär att Derbyt och Derbystoet kommer att ingå bland de lopp där ”premiechansarna” får dubbel prissumma. Rekordmånga hästar har redan anmälts till Premiechansningen i år.

För två år sedan anmäldes 227 hästar och ifjol anmäldes 165 hästar till Premiechansningen. För årets tvååringskull (född 2012) har det redan anmälts rekordhöga 250 hästar, och då återstår dessutom en hel månad innan stoppdatum för anmälan.

Antalet hästar avgör antalet lopp

Antalet anmälda hästar är extra viktigt i år eftersom det avgör i vilka lopp som premiechansarna har möjlighet att tjäna dubbla pengar. När 250-gränsen passerades innebär det att Kriteriet, Oaks, Derbyt och Derbystoet kommer att ingå. Nästa gräns ligger vid 350 anmälda hästar och nås den är det Svensk uppfödningslöpning som räknas in bland de lopp som ger premiechansarna extra höga prispengar. Skulle det bli ännu fler anmälda står Breeders’ Crown på tur. Se i tabellen nedan.

– Det känns bra att Derbyt och Derbystoet ingår i Premiechansningen, konstigt vore det ju annars, tycker Jägersros sportchef Mats Ahlqvist som såklart hoppas på minst hundra ytterligare anmälningar.

– Nu håller vi tummarna för att även Svensk Uppfödningslöpning kommer att finnas med under Premiechansningens vingar, det skulle i så fall innebära en extra krydda för tvååringstävlandet, säger Mats.

De här loppen kan ingå i Premiechansningen om tillräckligt många hästar anmäls, idag är 250 hästar anmälda.
premiechansningen

Källa: Travsport.se