Över Siljan hörs ett rop – Grattis på födelsedagen Olle Goop

13 augusti 2020 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

En av världens största travprofiler.

Idag fyller en av travets allra största profiler genom tiderna 77 år. Hedersmannen Per-Olov (Olle) Goop föddes den 13 augusti 1943 i Mora. Travkarriären började i Rättvik. Där hjälpte Olle till hos bland andra Ingemar Olofsson. Ingemar minns vi som tränare till Ego Boy. Olle tog sin första seger med Lord Poldo 1966. Olle jobbade hos både Sören och Gösta Nordin innan han startade upp som egen tränare i Rättvik 1967. Olle Goop var under många år tränare på Åby. Familjen Olle, Annicka & Björn Goop flyttade i skiftet av 80-90-talet till Lökene gård i Kil där de fortfarande håller till.

Den alltid lika glada och trevlige Olle Goop har under åren vunnit över 6600 lopp och är fortsatt still going strong. Olle har vunnit nästan allt som går att vinna som kusk och tränare, men hungern finns fortfarande kvar. Han är med i det dagliga arbetet på gården och kör jobb varje dag. Olle Goop har fått flera utmärkelser, bl.a Travets Hedersambassadör och han är invald i travsportens Hall Of Fame. Det skulle gå att skriva en hel bok om Olle Goop.

Stall Kennys Andelshästar rättar in sig i ledet och sjunger hipp hipp hurra för en av travets största genom tiderna, Olle Goop.