Olympialive – bakom kulisserna på Åbys stallbacke

29 april 2016 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

På lördag kommer du som tittar på atg.se att kunna hänga med bakom kulisserna på stallbacken under fyra timmar. Åsa Elmroth och Lennart Forsgren bjuder i en gratis livesändning in tittarna på en exklusiv inblick i hur det ser ut på stallbacken under en tävlingsdag. Och det är du som tittar som bestämmer innehållet i programmet.

Sändningen startar klockan 15.00 och tittarna kommer att få följa med Åsa och Lennart runt på stallbacken dit många aldrig kommer under en tävlingsdag. Dock är det ingen ”vanlig” sändning, utan tittarna styr genom att skicka in frågor via Twitter och sms och frågorna kan handla om allt möjligt, inte nödvändigtvis om ett lopp som just gått, eller som ska gå. Åsa och Lennart blir alltså en länk mellan dig som tittare och dagens huvudpersoner – hästarna och människorna på stallbacken.

Björn Ekmark på Kanal 75 är producent för sändningen. Hur kom ni på denna idé?
– Ja alltså, något av det roligaste som finns är att bara vara på en stallbacke under en storloppsdag. Att betrakta livet, hästarna, människorna. Se vem som pratar med vem, vem som är stressad, vem det strålar om. Just under storloppsdagar som den här är det en alldeles särskild puls på stallbacken. Och det är just detta vi vill ge tittarna tillgång till nu på lördag.

Hur viktiga är tittarna för den här sändningen?
– Extremt viktiga. Det är ju de som styr den. Det är säkert många som, liksom mig, suttit framför en tv-sändning och önskat att man själv kunde bestämma över reportern? Styra vem hen ska prata med, vilka frågor hen ska ställa. På lördag får man det! Om jag vill veta vad Björn Goop tyckte om omstarten i V75-2 eller om jag har några viktiga taktiska frågor till Lutfi Kolgjini inför Olympiatravet, då ser Åsa och Lennart till att söka svar på detta.

Så det är bara för att jaga svar på tittarnas frågor ni gör detta?
– Nja, det skulle jag nog inte vilja säga. Det är mest för att bjuda in alla som vill komma in på stallbacken så att säga. Utöver att jaga svar på tittarnas frågor, som är deras huvuduppdrag, kommer så klart Åsa och Lennart att mingla fritt och lustfyllt för att förmedla så många olika intryck som möjligt från stallbacken. Inte minst för Lennart passar ju rollen som hand i handske. Han skulle kunna hålla en livesändning levande själv i ett dygn och bara bjuda på anekdoter och funderingar. Jag gillar känslan av att nästan vad som helst kan hända under den här sändningen. Det lär bli både givande och underhållande. Och inte minst en fantastisk bakom kulisserna-känsla för de som följer med!

Ta alltså chansen att hänga med Åsa och Lennart på lördag. Sändningen kommer att visas på atg.se helt gratis. Allt du behöver är ett ATG-konto, som även det är gratis.

Källa: travsport.se
Therese Bornfalk Berglund