Readly Express Årets häst! – Två (2) andelar kvar – Bli delägare!

10 februari 2019 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Årets häst!

2018 års Prix d´Amerique-vinnare Readly Express tog hem det åtråvärda priset Årets häst på Hästgalan igår kväll. Readly Express tog även hem priset Årets äldre häst. Readly Express var i år trea i Prix d´Amerique efter en heroisk insats då han travade hela loppet utvändigt om ledaren och ändå var knappt slagen.

Readly Express startar imorgon i Prix de France. Vi önskar hela kretsen kring Readly Express lycka till. Det finns två (2) andelar kvar i Express Love en fantastiskt fin son till Readly Express, utvald som andelshäst av Timo Nurmos själv.

Bli delägare i Express Love nu! Snart är det försent.Express Love en av 32 exklusiva avkommor!

Readly Express betäckte ett fåtal ston sin första säsong och Express Love född 2017 som du nu kan bli delägare i är en av 32 stycken exklusiva söner födda i Sverige 2017 till Readly Express.


Se videon på Express Love här under.

Filmen går inte att se i Stall Kenny-appen men fungerar att se via vanliga hemsidan, klicka HÄR


Pappa och Farfar har vunnit Prix d´Amerique

Readly Express (e.Ready Cash) var kulletta både som 3- och 4-åring i Sverige och blev vald till både Årets 3-åring och Årets 4-åring. Readly Express uppvisade makalösa resultat då han som som 3-åring tjänade 2.810.000 kr och som fyraåring 4.797.660 kr. Trots att Readly Express INTE var anmäld till Premiechansen och därmed missade dubbla prispengar i årgångsloppen!

Readly Express har tjänat 17.783.709 kr och vunnit det mesta som han ställt upp i (22 segrar på 29 starter). Readly Express gick i tredjespår i 1400 meter utanpå Propulsion i finalen av UET Trotting Masters den 16 september och var heroisk som trea i mål. Den 13 oktober på Åby joggade Readly Express enkelt hem sin andra SM-titel.

Readly Express var i år trea i Prix d´Amerique efter en heroisk insats då han travade hela loppet utvändigt om ledaren och ändå var knappt slagen.

Readly Express är en av världens mest intressanta avelshingstar idag. Readly Express har 135 i avelsindex. Det är det högsta någonsin för en avelshingst! Både Readly Express och hans far Ready Cash är Prix d’Amérique-vinnare, Ready Cash vann loppet två gånger.Readly Express har satt fyra (4) världsrekord!!!!

Readly Express har så här långt i sin karriär satt fyra (4) världsrekord!! Han satte det första som 3-åring då han travade 1.12,8/2640 meter i Kriteriefinalen och som 4-åring med 1.12,1/ 2640 meter på Sundbyholm. Som 5-åring segrade han i Jubileumspokalen på 1.09,9/ 2140 meter. Readly Express segrade i Axevallalöpningen på 1.11,7/ 2640 meter. Han tangerade även världsrekordet när han tidigare i år segrade i Prix d’Amérique på tiden 1.11,2/ 2700 meter.Modern travade 1.12,2. Mycket intressant korsning!

Gliding Fashion heter modern och hon tävlade i hård konkurrens i Canada. Gliding Fashion travade 1.12,2/ 1609 meter och har en hyperintressant stamtavla då hennes far är legenden Yankee Glide! Korsningen med Readly Express far Ready Cash har på ett fåtal (11) avkommor som är tre år eller äldre redan lämnat två stycken miljonärer. Kriteriefyran och Breeders Crown-vinnaren Grant Boko 2.610.830 kr och Svante Båths jättelöfte Very Kronos 1.016.500 kr


Farfar legenden Ready Cash

Readly Express har toppstam. Fadern Ready Cash är tillsammans med Muscle Hill en av de absolut bästa och framgångsrikaste avelshingstarna just nu. Närmare presentation av Ready Cash behövs inte. Mycket bättre farfar än så blir det inte.


Viking Kronos i stamtavlan

Readly Express mor Caddie Dream är efter självaste Viking Kronos, hon är Elitsto, Caddie Dream travade 1.11,8/ 1609 meter vid seger och tjänade 2.951.717 kr. Caddie Dream var själv en årgångstopp. Hon segrade i Breeders’ Crown och var trea i Svenskt Trav-Oaks som 3-åring. Hon var även trea i Derbystoet, fyra i Drottning Silvias Pokal och sexa i Breeders’ Crowns-finalen. Viking Kronos i stamtavlan det vill vi alla ha!Timo Nurmos har valt ut Express Love som andelshäst

Timo Nurmos ringde och berättade att han besiktigat en mycket mycket fin hingst efter sin stjärna Readly Express som han väldigt gärna ville ha i sin träning. Ägaren och uppfödaren önskade att Express Love skulle tränas av Timo Nurmos och ville därför inte sälja hästen till någon som kanske skulle placera hästen hos någon annan tränare. Efter att ha sett hästen själv och Timo Nurmos rekommenderat Express Love som andelshäst var det inte mycket att tveka på.


Anmäls fortlöpande till de svenska unghästloppen

Readly Express-sonen Express Love kommer fortlöpande att anmälas till de största årgångsloppen som tre- och fyraåring i Sverige.
• Breeders Crown
• E3
• Svenskt Trav Kriterium
• Kungapokalen (Euro Classic Trot)
• Sprintermästaren
• Svenskt Travderby
• Grand Prix du I´U.E.T
samt självklart också anmälas till Premiechansen.Andelar till salu

  • Pris per andel: 30.000 kr
  • Antal andelar: 30
  • Månadskostnad: 650 kr / andel
  • Tillgänglighet: Andelar till salu

Bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar

Du kan köpa en eller flera andelar om du vill, eller dela på en andel med en eller flera kompisar, det är vansinnigt kul att äga travhäst, oavsett om man äger en hel häst, en halv häst, en andel, eller delar en andel med flera kompisar, allt är möjligt hos Stall Kennys Andelshästar och nu har Du chansen!!

Express Love säljes i kommanditbolagsform där du inte riskerar något annat än din egen insats!

Gör som över 650 stycken unika människor redan har gjort, bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du med, nu har du chansen genom Express Love.


Samtliga foton på Express Love är tagna av Lena Emmoth.