Normandie dag 2 – Mortrée – Dominator, Say that Again, Readly Express

4 mars 2019 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Igår besökte vi Björn Goops gård i Mortrée. 

På Björn Goops gård Haras de Mortrée i Normandie står våra andelshästar Dominator och Say That Again. De stod i sina hagar, Say that Again tillsammans med en kompis och Dominator som är hingst gick ensam. De såg fina och välmående ut båda två. Om allt går som det ska är de tillbaka på tävlingsbanan inom två- tre månader.


Andelshästen Say that Again tillsammans med sin kompis i hagen.


Andelshästen Dominator i sin hage.


Världens bästa häst?

Vi träffade även Readly Express. Timo Nurmos var också på plats för att köra jobb med sin stjärna. Skötaren Inga Perk har heltidsjobb med att pyssla om honom. Inga skötte vår andelshäst Dominator när hon jobbade hos Björn Goop. Han är sig lik tycker hon. Lika lekfull och busig som vanligt.

Det finns en (1) andel kvar i Express Love – Bli delägare! Klicka HÄRVi tackar Emelie Sanchez som jobbar åt Björn Goop på Haras de Mortrée för som vanligt vänligt bemötande. Hon lotsade oss runt på gården så vi fick hälsa på hästarna.D vägarna

Ett litet tips till er som funderar på att besöka Normandie. Kör småvägarna. De är gulskyltade och har beteckningen D + Siffror. Det är en fantastisk upplevelse att köra genom de små byarna och de öppna landskapen. I nästan varje liten by finns en kyrka, en slaktare, brödbutik, blomsteraffär och borgmästare.


Att våren har kommit med spirande grönska på träden, blommande buskar och påskliljor förtog knappast vår upplevelse. Frankrike är ett vackert land.