Kämpar om 70 000 kr ikväll, sen säljs vår andelshäst & krigare på Internetauktion på tisdag

25 januari 2017 i Lopp, av Kenny Thörnblom

Jag joggade Countdown i måndags och igår, han kändes smidig och fin båda dagarna. Vi kollade även Countdown i halsen igår då han haft problem med den. Veterinären sa att Countdown aldrig sett så torr och fin ut i halsen tidigare, vi har bytt box åt Countdown och det kan ha gett resultat. Han kan dock behöva ett lopp i kroppen innan han är på topp säger skötaren Emmi Overby.

Evig ära och berömmelse, Elitloppet, Åbys Stora Pris, Prix d´Amerique, nej han är inte känd som en vinnare som är med i dem stora loppen. Countdown är mer känd som en gentleman som mer än gärna stannar upp och släpper någon förbi sig, vilken tjej skulle inte gilla en sån kille?!

Mäster Olle Goop sa den 4 juni 2013, jag tror inte jag varit med om något liknande Kenny, fem (5) raka andraplatser. Olle gnuggade sig på hakan och fortsatte, nej Kenny han är unik, jag kan inte komma på någon annan häst som jag haft i träning som haft fem raka tvåor i resultatraden.

Nedräkning förlåt Countdown blev ”sur” och blev 4:a i nästa start. Säkert bara för att statuera ”exempel” att han minsann kunde vara sämre än tvåa. Men i starten efter fjärdeplatsen så var Countdown tvåa åter igen, och ”log” med hela mulen när han kom in i stallet efter loppet.

Redan hos unghästtränare Mats Broman i natursköna Åmotsfors (länge sedan jag var där) så utmärkte sig den då mycket unge ”slyngeln” som Mats Broman kallade honom. Countdown ägnade sina dagar åt att dra upp staketstolpar ur hagen, han verkligen gjorde det. Mats Broman ringde mig och sa: Kenny jag har aldrig varit med om något liknande, nu lär Countdown hästarna i hagarna omkring sig också att dra upp staketstolpar, han är unik sa Mats och skrattade gott.

Nu är den underbara sagan över för vår andelshäst Countdown. Den knappa majoriteten (11-9) beslutade att Countdown nu ska gå ett öde till mötes, han ska säljas på ASVT.s Internetauktion den 31/1 2017. Vem som kommer att köpa honom vet vi inte idag.

Vi får hoppas att ”slyngeln” som Mats Broman kallade honom kommer till ett bra hem, och att där bor snälla och omtänksamma människor som tar väl hand om vår krigare. Countdown gör alltid vad han vill och kan, inte vad någon annan vill, i det här fallet så är det hästen Countdown som bestämmer hur resultatet ska bli. Ta det i beaktning när ni bjuder på vår krigare på auktionen.

Countdown är en av de andelshästarna så här långt som har haft en av de största karaktärerna, undertecknad kommer att sakna dig, du finns och kommer alltid att finnas i våra hjärtan, älskade Countdown.

Lycka till säger vi till vår älskade andelshäst Countdown ikväll på Åby. Andelshästen Countdown som i Stall Kennys Andelshästars regi tjänat 457 700 kr inför kvällens sista start i Stall Kennys Andelshästars regi.

Skötare Emmi Overby
Tränare Johan Untersteiner

På bilderna ovan så ser ni andelshästen Countdown kämpa med träningen i kylan.
Foton ovan i collaget: Duktiga fotografen Mia Nilsson

//Kenny Thörnblom