Fem Tippar V75 Örebro lördag 3 maj – Håkan ”Lillis” Olsson

29 april 2014 i Fem Tippar V75, av Kenny Thörnblom

Örebrotravet står som värd för veckans V75, här håller vår unghästtränare Per Fromell till, han formar just nu tvååriga andelshästen Final Call e.Muscle Hill u.Morguns Sweetheart till förhoppningsvis en blivande stjärna, idag tisdag så anländer även tvååriga Far Far Away e.Donato Hanover u.Feels Like Magic till Per. På Örebrotravet så hittar vi även bland tränarkåren Juhani Partanen och Åke ”Guldtand” Lindblom.

En legend härjar på Örebrotravet

Här hittar vi även legenden Håkan ”Lillis” Olsson som är en av Svensk travsports stora profiler, och han har varit Sportchef på flera olika banor, ”Lillis” har fått en egen kuskmatch uppkallad efter sig, ”Lillis Olsson Challange” som körs på Axevalla, Bergsåker och Örebro. ”Lillis” utvecklade konceptet kring StoChampionatet, ”Lillis” är också delaktig i E3, Dagens Dubbel, Raketen, Lunchtrav, Dagens Rätt med Trio, Breeders Crown, Sundsvall Open Trot, Svampen, högaktuella Orebro Intn´l mm mm.

”Lillis” är en stor eldsjäl inom travet! och i hans närhet finns alltid hans fru Christina. ”Lillis” håller i segerintervjuerna på Örebrotravet och gör så även på andra banor ibland. När det vankas Elitauktion & Kriterieauktion så är det ”Lillis” som håller i utropen. ”Lillis” var involverad i satsningen av avelshingstarna Ideal du Gazeau och Napoletano, ”Lillis” har varit kommentator i programmet Vinnare, han är hästägare och delägare i bl.a. förra veckans V75 vinnare Send In The Clowns, Håkan ”Lillis” Olssons meritlista kan göras hur lång som helst.

Håkan "Lillis" Olsson
Håkan ”Lillis” Olsson

Örebrotravets upplopp tillhör det kortare slaget och mäter 175 meter, här är det inte så bra med spår ett om man inte har en ”raket” från start, även fast starten är framflyttad 40 meter sedan 2010 så är ändå inte spår 1 optimalt, den som sitter i ledningen på Örebro har stor chans ”att hinna undan” tack vare det korta upploppet, spår 2-3-4 är givna på kupongen om de kan öppna bra.

Lycka till med tippandet och vi tror att Digital Ink och On Track Piraten har goda chanser att ta hem sina lopp.