Fem Tippar V75 Örebro lördag 2 maj

27 april 2015 i Fem Tippar V75, av Kenny Thörnblom

Örebrotravet står som värd för veckans V75, här håller vår unghästtränare Per Fromell till, han formar just nu fyra stycken tvååriga andelshästar åt Stall Kennys Andelshästar, Grand Illusion e.Andover HallMaryanne K. som sedan ska tränas av Robert Bergh (andelar finns att köpa), Giant Chocolate e.ChocolatierGiant Missy som ska till Johan Untersteiner när vår unghästtränare Per Fromell är klar med henne (andelar finns att köpa). Klicka HÄR för att komma till Till salu sidan.

grand-illusion-stallkenny-20150420
Grand Illusion

Per formar också Garlic and Shots e.Donato HanoverAmerican Tribute som ska tränas av Mäster själv, Stig H Johansson (slutsåld) samt Grandfather Bill e.Cantab HallUltra Sund som ska vidare till Björn Goop (slutsåld) till förhoppningsvis blivande stjärnor.

På Örebrotravet så hittar vi även bland tränarkåren Lars Friberg, Hans Karlsson, Juhani Partanen och Åke ”Guldtand” Lindblom.

En legend härjar på Örebrotravet

Här hittar vi även legenden Håkan ”Lillis” Olsson som är en av Svensk travsports stora profiler, och han har varit Sportchef på flera olika banor, ”Lillis” har fått en egen kuskmatch uppkallad efter sig, ”Lillis Olsson Challange” som körs på Axevalla, Bergsåker och Örebro. ”Lillis” utvecklade konceptet kring StoChampionatet, ”Lillis” är också delaktig i E3, Dagens Dubbel, Raketen, Lunchtrav, Dagens Rätt med Trio, Breeders Crown, Sundsvall Open Trot, Svampen, högaktuella Orebro Intn´l mm mm.

”Lillis” är en stor eldsjäl inom travet! och i hans närhet finns alltid hans fru Christina. ”Lillis” håller i segerintervjuerna på Örebrotravet och gör så även på andra banor ibland. När det vankas Elitauktion & Kriterieauktion så är det ”Lillis” som håller i utropen. ”Lillis” var involverad i satsningen av avelshingstarna Ideal du Gazeau och Napoletano, ”Lillis” har varit kommentator i programmet Vinnare, han är hästägare och delägare i bl.a. Send In The Clowns, Håkan ”Lillis” Olssons meritlista kan göras hur lång som helst.

Håkan "Lillis" Olsson
Håkan ”Lillis” Olsson

Örebrotravets upplopp tillhör det kortare slaget och mäter 175 meter, här är det inte så bra med spår ett om man inte har en ”raket” från start, även fast starten är framflyttad 40 meter sedan 2010 så är ändå inte spår 1 optimalt, den som sitter i ledningen på Örebro har stor chans ”att hinna undan” tack vare det korta upploppet, spår 2-3-4 är givna på kupongen om de kan öppna bra.

Lycka till med tippandet och stanna gärna kvar och titta på lopp 13 där vår andelshäst Say that Again startar.

giant-chocolate-stallkenny-20150420
Giant Chocolate