Fem Tippar V75 Örebro lördag 1 maj

29 april 2021 i Fem Tippar V75, av Kenny Thörnblom

Örebrotravet står som värd för veckans V75 

Örebrotravets upplopp tillhör det kortare slaget och mäter 175 meter, här är det inte så bra med spår ett om man inte har en ”raket” från start, även fast starten är framflyttad 40 meter sedan 2010 så är ändå inte spår 1 optimalt, den som sitter i ledningen på Örebro har stor chans ”att hinna undan” tack vare det korta upploppet.

Här håller Per Fromell till, han har format fina andelshästar åt Stall Kennys Andelshästar.
Bl.a Emmett Brown 12 segrar 2.095.239 kronor.
My Gliding Angel 12 segrar 1.287.153 kronor.
Say that Again 16 segrar 2.293.050 kronor.

På Örebrotravet så hittar vi även bland tränarkåren Juhani Partanen.

En legend härjar på Örebrotravet

Här hittar vi även legenden Håkan ”Lillis” Olsson som är en av Svensk travsports stora profiler, och han har varit Sportchef på flera olika banor, ”Lillis” har fått en egen kuskmatch uppkallad efter sig, ”Lillis Olsson Challange” som körs på Axevalla, Bergsåker och Örebro. ”Lillis” utvecklade konceptet kring StoChampionatet, ”Lillis” är också delaktig i E3, Dagens Dubbel, Raketen, Lunchtrav, Dagens Rätt med Trio, Breeders Crown, Sundsvall Open Trot, Svampen, högaktuella Orebro Intn´l mm mm.

”Lillis” är en stor eldsjäl inom travet! och i hans närhet finns alltid hans fru Christina. ”Lillis” håller i segerintervjuerna på Örebrotravet och gör så även på andra banor ibland. ”Lillis” var involverad i satsningen av avelshingstarna Ideal du Gazeau och Napoletano, ”Lillis” har varit kommentator i programmet Vinnare. Håkan ”Lillis” Olssons meritlista kan göras hur lång som helst.