Fem Tippar V75 Örebro fredag 23 december

22 december 2016 i Fem Tippar V75, av Kenny Thörnblom

Örebrotravet står som värd för morgondagens uppesittarkväll på V75, på Örebro travet så håller en av våra unghästtränare till, Per Fromell som just nu formar de båda toppstammade andelshästarna Ivania & Inspector åt Stall Kennys Andelshästar.

På Örebrotravet så hittar vi även bland tränarkåren Juhani Partanen och Åke ”Guldtand” Lindblom.

En av Stall Kennys Andelshästar startar i V75-6

I V75-6 så startar Björn Goop tränade andelshästen My Gliding Angel (som för övrigt Per Fromell format och kört in) miljonärskan My Gliding Angel drog spår 5 bakom startbilens vingar, Carl Johan Jepson sitter i sulkyn.

My-Gliding-Angel-stallkenny-bjorn-goop

En legend härjar på Örebrotravet

Här hittar vi även legenden Håkan ”Lillis” Olsson som är en av Svensk travsports stora profiler, och han har varit Sportchef på flera olika banor, ”Lillis” har fått en egen kuskmatch uppkallad efter sig, ”Lillis Olsson Challange” som körs på Axevalla, Bergsåker och Örebro. ”Lillis” utvecklade konceptet kring StoChampionatet, ”Lillis” är också delaktig i E3, Dagens Dubbel, Raketen, Lunchtrav, Dagens Rätt med Trio, Breeders Crown, Sundsvall Open Trot, Svampen, högaktuella Orebro Intn´l mm mm.

”Lillis” är en stor eldsjäl inom travet! och i hans närhet finns alltid hans fru Christina. ”Lillis” håller i segerintervjuerna på Örebrotravet och gör så även på andra banor ibland. När det vankas Elitauktion & Kriterieauktion så är det ”Lillis” som håller i utropen. ”Lillis” var involverad i satsningen av avelshingstarna Ideal du Gazeau och Napoletano, ”Lillis” har varit kommentator i programmet Vinnare, Håkan ”Lillis” Olssons meritlista kan göras hur lång som helst.

Håkan "Lillis" Olsson
Håkan ”Lillis” Olsson

Örebrotravets upplopp tillhör det kortare slaget och mäter 175 meter, här är det inte så bra med spår ett om man inte har en ”raket” från start, även fast starten är framflyttad 40 meter sedan 2010 så är ändå inte spår 1 optimalt, den som sitter i ledningen på Örebro har stor chans ”att hinna undan” tack vare det korta upploppet, spår 2-3-4 är givna på kupongen om de kan öppna bra.

Lycka till på V75 på fredag & God jul önskar Stall Kennys Andelshästar

God-Jul-stallkennys-andelshastar