Fem Tippar V75 Bergsåker lördag 24 januari

20 januari 2015 i Fem Tippar V75, av Kenny Thörnblom

Bergsåkers travbana utanför Sundsvall står som värd för veckans V75, det var här Åke Svanstedt dominerade innan han flyttade till Skaraslätten och Bjertorp. Numera dominerar Robert Bergh och Svante Båth på Bergsåker, till våren flyttar Robert Bergh ner till Åby och blir tränare där. Upploppet på Bergsåkers travbana mäter 200 meter och det ger utslag när det drar ihop sig till slutstrid. Lycka till alla ni som spelar om jackpotmiljonerna på V75 på lördag.

Den 1 april så får Åbytravet en ny tränare: ROBERT BERGH flyttar då ner från Bergsåker och det är inte svårt att förstå att den flytten kommer att äntra i succé, Stall Kennys Andelshästar är på hugget, vi frågade Robert Bergh om han ville inleda ett samarbete, Robert tackade ja, vi sa då att vi ville placera Andover Hall sonen Grand Illusion som andelshäst hos Robert. Robert tackade inte ja direkt till Grand Illusion utan han ville först besiktiga Grand Illusion hos vår unghästtränare Per Fromell på Örebrotravet, han besiktigade Grand Illusion noggrant och det var sedan tummen upp från Robert efter den besiktningen.

Bli delägare hos nuvarande Bergsåkerstränaren Robert Bergh på Åby

grand-illusion-20141229

MODERN Maryanne K. är en amerikanska som segrat på 1.10,7 på andra sidan Atlanten.

Mamma till Grand Illusion heter Maryanne K. som är efter legenden Yankee Glide.

Maryanne K. segrade i Acorn Stakes som 2-åring men hade sin bästa säsong som 3-åring då hon tjänade $100′, då vann Maryanne K. bl.a Horsemans Futurity. Maryanne K. tränades under hela sin karriär av legenden Ron ”The Guru” Gurfin och kördes av Mike Lachance.

Hennes möderne är samma som Almost An Angel, Rosemary, och Imperfection, ansett i USA som ett av de bästa och ”levererare av speed”.

Karriär: Som 2-åring vinnare av Acorn Stakes. Som 3-åring vinnare av Coaching Club Trotting Oaks, tvåa i Review Stakes
23 starter 5 segrar och 3 andraplatser 897 949 kr intjänat.

Modern har redan lämnat två stycken 1.10 travare!!

Maryanne K. har tidigare lämnat:
2009 Dandover efter Donato Hanover 1.10,2
2010 Little Bitty Lies efter Deweycheatumnhowe 1.10,3
2011 I´llseeuincourt efter Deweycheatumnhowe 1.12,3

grand-illusion-stallkenny-robert-bergh-head

Bli delägare i Grand Illusion, klicka HÄR

stallkenny-robert-bergh-andelshast-abytravet