Fem Tippar Extra V75 Örebro söndag 29 november

29 november 2015 i Fem Tippar V75, av Kenny Thörnblom

Örebrotravet står som värd för dagens Extra V75, här håller vår unghästtränare Per Fromell till, han formar just nu nya ettåriga förhoppningsvis blivande stjärntravare, bl.a superfina Global Under Cover som det finns andelar att köpa i, Per formar även andelshästarna He´s Marvelous & He´ssimplythebest samt Hubba Go Alone åt oss.

På Örebrotravet så hittar vi även bland tränarkåren Juhani Partanen och Åke ”Guldtand” Lindblom.

En legend härjar på Örebrotravet

Här hittar vi även legenden Håkan ”Lillis” Olsson som är en av Svensk travsports stora profiler, och han har varit Sportchef på flera olika banor, ”Lillis” har fått en egen kuskmatch uppkallad efter sig, ”Lillis Olsson Challange” som körs på Axevalla, Bergsåker och Örebro. ”Lillis” utvecklade konceptet kring StoChampionatet, ”Lillis” är också delaktig i E3, Dagens Dubbel, Raketen, Lunchtrav, Dagens Rätt med Trio, Breeders Crown, Sundsvall Open Trot, Svampen, högaktuella Orebro Intn´l mm mm.

”Lillis” är en stor eldsjäl inom travet! och i hans närhet finns alltid hans fru Christina. När det vankas Elitauktion & Kriterieauktion så är det ”Lillis” som håller i utropen. ”Lillis” var involverad i satsningen av avelshingstarna Ideal du Gazeau och Napoletano, ”Lillis” har varit kommentator i programmet Vinnare, han är hästägare och delägare i några hästar, Håkan ”Lillis” Olssons meritlista kan göras hur lång som helst.

Håkan "Lillis" Olsson
Håkan ”Lillis” Olsson

Örebrotravets upplopp tillhör det kortare slaget och mäter 175 meter, här är det inte så bra med spår ett om man inte har en ”raket” från start, även fast starten är framflyttad 40 meter sedan 2010 så är ändå inte spår 1 optimalt, den som sitter i ledningen på Örebro har stor chans ”att hinna undan” tack vare det korta upploppet, spår 2-3-4 är givna på kupongen om de kan öppna bra.