”Eftersnack” dagens delägarträff hos Stefan Hultman & Menhammar stuteri

27 april 2014 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

I morse satte vi oss i bilen med sikte mot Yttersta gård och stall Stefan Hultman på Ekerö, det gjorde även ett 60-tal delägare hos Stall Kennys Andelshästar, delägarna ”kom från alla håll” för att vara med oss denna dag på natursköna Ekerö, vädret var fantastiskt hela dagen med strålande solsken från att vi steg upp tills vi nu sitter och skriver dessa rader, med sommartemperatur runt 20 grader så finns det inte mycket att klaga på en dag som denna.

Stefan Hultman tog hand om Stall Kennys Andelshästars delägare

Vi träffades klockan 11:00 på Yttersta gård, delägare var redan på plats och vi gick runt och tittade på och beundrade världsstjärnor som Panne de Moteur, Maharajah och Orrechetti, humöret var på topp hos alla och det var otroligt kul att träffa alla delägare som kom, några hade vi träffat tidigare några hade vi inte träffat då vi har otroligt många nya andelsägare i våra yngsta andelshästar.

trabant_stefan_hultman_kurt_rabe_20140427

Vi gick sedan ner till unghäststallet där Kurt Rabe och Stefan Hultman mätte vår andelshäst Trabant (Cantab Hall – Jalopy) och han mäter idag 165 cm i mankhöjd.

stall_kennys_delagare_stefan_hultman_20140427

Delägarna stod och tittade på när Trabant gjordes i ordning och de ställde frågor till Stefan Hultman.

trabant_stallkenny_20140427

Efter att Stefan Hultman berättat om Trabant så hoppade Kurt Rabe upp i sulkyn och alla delägare gick ner mot rakbanan.

stefan_hultman_stall_kenny_20140427

Några av Stall Kennys Andelshästars delägare tillsammans med Stefan Hultman på rakbanan på Yttersta Gård, i samlad trupp gick vi och ställde oss på mitten av rakbanan för att se vår andelshäst Trabant (en halvbror till Panne de Moteur) gå jobb.

stefan_hultman_delagare_stall_kenny_20140427

Medan Trabant värmde upp på skogsslingan så ställde sig Stefan Hultman framför alla delägarna och pratade till dem, de fick också ställa frågor och Stefan svarade glatt på alla frågor som ställdes, det pratades om allt möjligt från Prix d´Amerique till uppfödning av unghästar i Lexington, det var mycket intressant att höra och delägarna lyssnade ivrigt, sedan kom Trabant och sprang förbi då tystnade Stefan och alla delägare vände sig om och begrundande den otroligt vackra hingsten Trabant.

trabant_20140427_stallkenny

Trabant är efter en av världens allra bästa avelshingstar just nu och genom alla tider, Cantab Hall. Modern heter Jalopy och hon vann Hambletonian Oaks, och har tidigare lämnat Panne de Moteur och Quality Questioned.

trabant_delagare-21040427

Efter jobbet så traskade vi tillbaka till stallet på rakbanan tillsammans med delägarna och Stefan Hultman.

trabant_kurt_rabe_20140427

Unghästtränaren Kurt Rabe mäkta belåten med Trabant, han bara springer och leker och lattjar i jobben, precis som båda halvbröderna till Trabant gjorde vid samma tidpunkt, de betedde sig likadant både Panne de Moteur och Quality Questioned säger Kurt, jag jobbade inte själv här då, men mina finska kollegor i unghäststallet har berättat det för mig säger Kurt.

trabant_head_20140427

Trabant e.Cantab Hall u.Jalopy – se vilka kloka ögon han har, Trabant utstrålar allt en häst ska ha, det kan bli riktigt bra det här om han får vara frisk.

unghastar_20140427

Trabant fick efter dusch komma ut till sina kompisar i hagen som han har gått tillsammans med sedan han var föl, det måste vara otroligt bra för hästarna som är flockdjur att få leva så här, det är mäktigt att se alla dessa tvååriga hingstar springa i en och samma hage tillsammans.

Delägarna fick sedan återigen träffa och klappa bl.a. Maharajah och Panne de Moteur och det var självklart många som ville göra!!

maharajah_20140427

Maharajah e.Viking Kronos – Chili Khan

panne-de-moteur-20140427

Panne de Moteur e.Credit Winner – Jalopy

panne_de_moteur_skrattar_21040427

Damen på bilden frågade Panne de Moteur om vad han trodde om chansen i Elitloppet, svaret från Panne de Moteur blev, det blir en skrattmatch.

Vi åkte sedan över till Menhammar stuteri som ligger nästgårds

johan_hellander_avelshingsten_chocolatier_20140427

Efter att varit hos Stefan Hultman tog vi våra bilar och åkte över till Menhammar stuteri som ligger precis bredvid, där blev delägarna varmt mottagna av Stuterichefen och veterinären Johan Hellander som först pratade inför delägarna och sedan gick vi runt och tittade på de olika avelshingstarna, här visar Johan Hellander upp avelshingsten Chocolatier, vi fick även träffa avelshingstarna Going Kronos, Zola Boka, From Above och Jocose.

Vi fick träffa Trabant och Panne de Moteurs mamma Jalopy, vi fick träffa Taj Mahal och Maharajahs mamma Chili Khan. Vi fick se nyfödda föl, vi fick en rundvandring på Menhammar stuteri av Johan Hellander och vi fick se seminstationen, vi fick se fryst semin, vi fikade i en av logarna och det var otroligt mysigt och fint därinne, en fantastisk dag!

johan_hellander_jalopy_20140427
Johan Hellander visar upp Hambletonian Oaks vinnaren Jalopy för Stall Kennys Andelshästars delägare

Som ni förstår så finns det massor att skriva om, vi skulle kunna sitta och skriva i flera timmar till, ni är många som följer oss både på @StallKenny på Twitter och stallkenny på Instagram, där finns det MASSOR av bilder från dagen och även videofilmer att titta på, så har ni inte Twitter eller Instagram så är det dags att skaffa det, det är på Twitter ni får veta allting först och vi skriver massor där som vi inte skriver på hemsidan, nu när tävlingssäsongen drar igång på allvar så blir Twitter allt mer levande och vi skriver på Twitter många gånger om dagen.
Så vill ni ser mer bilder och filmer från idag, in och kika på Twitter och Instagram!!

Imorgon fyller legenden, världsstjärnan Mack Lobell 30 år

mack_lobell_stall_kenny

Vi fick även se legenden Mack Lobell, men det sparar vi till imorgon att skriva om, för då är det ingen vanlig dag, för då fyller Mack Lobell 30 år, och det kommer det säkert att bli en hel del skriverier om i media under morgondagen, Mack Lobell såg jättefin ut trots sin höga ålder, vilken kämpe!!

Dagen tillsammans med våra delägare avslutades med en god bit mat på Mälarö golfklubb, vi satt på uteserveringen och åt i det vackra vädret och humöret var verkligen på topp hos alla som verkade nöjda och belåtna med dagen.

Vi tackar samtliga inblandade, Tommy Berghagen, Kurt Rabe, Per Johansson, Stefan Hultman, Johan Hellander och alla övriga på Yttersta gård och Menhammar stuteri som gjorde denna dag minnesrik för oss och alla våra delägare som var på plats idag. Stort TACK!

Två filmer lägger vi med här från idag när Trabant går jobb, Kurt Rabe i sulkyn med den mörka hjälmen.

Här under kan ni se ytterligare en film från idag när andelshästen Trabant går jobb.