Derbydrömmen lever i högsta grad för Stall Kenny

31 augusti 2014 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Tre hästar i Derbyfinalerna. Stall Kenny har det väl förspänt inför stortävlingarna på Jägersro nästa helg. – Det är tre fantastiska hästar som vi har förhoppningar på, säger företrädaren Kenny Thörnblom.

Nedanstående reportage är hämtat från Svensk Travsport.
Stall Kenny är ett konsortium som har många hästar i sin ägo. Bakom varje häst står många ägare och glädjen var total då försöken avgjordes under tisdagen.
– D’One ägs i 60 andelar, Dominator och Katla Celeber i 25 stycken. Så du kan tänka dig vilket liv det var på Jägersro, säger Thörnblom och skrattar.

Kenny själv försöker hänga med så mycket det går, med tanke på att han jobbar med konceptet.
– Jag äger inte en del i alla hästar, det skulle bli alldeles för mycket, men däremot är jag delaktig och är väldigt engagerad. Att se någon Stall Kenny-häst tävla är extremt nervöst. Som nu när det är dags för storlopp gör det nästan ont, säger han och fortsätter.

– Samtidigt måste jag säga att en seger alltid är en seger. D’Ones seger i Oaks var fantastisk, men sedan gick Devotion ut och vann P 22-lopp för ett par månader sedan och det var minst lika härligt. Det hade strulat extremt mycket för hästen och det var så skönt att hon fungerade. Ägarna var jättenöjda och då är jag glad.

Att hitta de superstammade hästarna är något Stall Kenny lägger mycket tid på och Kenny själv har en hingst han imponerats av.
– Donato Hanover gillar jag. Både D’One och Dominator är efter honom och det var egentligen aldrig någon tvekan när jag väl fick möjligheten att köpa dem.

D’One föddes i USA och köptes hem till Sverige som unghäst.
– Om vi inte hade köpt henne hade hon troligtvis varit förlorad för svensk travsport då uppfödaren hade tänkt sälja henne på auktion i Amerika. Med Giant Diablo som mamma och Donato Hanover som pappa fanns givetvis förväntningar på tävlingskarriären, men det ska bli minst lika intressant att se henne i aveln framöver. Förhoppningsvis kommer det blodet vara framgångsrikt framöver.

Sammanlagt är det över 100 andelsägare som har intresse i Derbyt genom Stall Kenny.
– Det som jag tycker är signifikativt med ägarna i konsortiumet är att man hejar på varandras hästar. De som följde D’One i första loppet under uttagningarna stannade hela kvällen och jobbade in de andra hästarna också, de hoppade och skrek. Fantastiskt skoj helt enkelt.

Att äga häst i andelar tror Kenny Thörnblom är framtiden.
– Att komma in i travet öppnar en ny värld. Det är alldeles fantastiskt och det spelar ingen roll om man äger en häst själv eller är med på en hundradel. Ruset, nervositeten och spänningen får man ändå, utan att behöva betala multum. Jag tror det här är rätt väg för att få in nya i travet och det är en hel del som är förstagångsägare av de som har häst i något av Derbyna, vilket är otroligt egentligen.

Med tre chanser har Stall Kenny alla möjligheter att få fira den sjunde september, på Jägersro travbana. Inte nog med att prispengarna är höga. Alla hästarna kan tjäna dubbla prispengar då de är anmälda till premiechansningen. Lita på att ägarna till Dominator, D’One och Katla Celeber kommer vara på helspänn under söndagen.
– Nervös kommer vi vara allihopa, det börjar kännas så smått redan, men på tävlingsdagen är känslan enorm, avslutar Thörnblom.

Mile Media

Källa Travsport.se