scriptnd Google Tag Manager -->

Delägarträff 2019 hos familjen Untersteiner i Halmstad

27 juli 2019 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

På turné – framtidens stjärnor

Vi tog en tur ner till Skåne och Halland. Fotograferade i torsdags ett föl som Johan Untersteiner redan besiktigat och gett klartecken till som andelshäst. Det är ett mycket fint stoföl efter världsrekordhållaren Villiam och vår tidigare andelshäst Rondine d´Amore. Johan Untersteiner höjer Henessi Amore som hon heter redan till skyarna och tycker hon är fantastiskt fin, vi instämmer till 100%. Hon kommer släppas som andelshäst inom kort. Vi letar hela tiden efter framtidens stjärnor.


Henessi Amore tillsammans med sin mamma Rondine d´Amore.


Delägarträff

Igår var det delägarträff hos familjen Untersteiner. Vi började hos Johan på Drömgården. En fantastisk anläggning som Johan byggt upp. Han visade delägarna runt på gården och berättade om anläggningen och träningskonceptet. Allt är genomtänkt in i minsta detalj. Vi blev alla väldigt imponerade.

Vi traskade sedan vidare och hälsade på andelshästen Very Many Legs som står i Holmagärde ett stall lite längre bort. Det var mysigt och genuint. Very Many Legs ser jättefin ut. Startar ikväll i ett försök på Kalmar och ska nog inte räknas bort om hon kan hålla ledningen. Finalen går även den ikväll. Vi håller tummarna. Peter tog fyra segrar på Halmstad igår kväll så formen är på topp.Rundbanejobb

Efter besöket på gårdarna avslutades förmiddagens aktiviteter. Vi samlades igen på travbanan sen eftermiddag. Där visade Johan och Peter Untersteiner upp de båda tvååriga andelshästarna Primadonna Tile och Princess Tile i ett jobb på banan. De såg jättefina ut och avslutade rundbanejobbet i 1.36 fart. Alla inblandade var nöjda och belåtna.


Andelshästarna Princess Tile i ledning, Primadonna Tile i rygg.


Fördrink och mingel

Vi gick sedan ner till Peter Untersteiners stall, där blev vi hälsade välkomna och bjöds på fördrink. Johan och Peter minglade runt bland de 90 delägare från Stall Kennys Andelshästar som kommit och övriga hästägare hos Untersteiners. De trivdes med tillvaron.Tipspromenad och mat

Efter det blev det tipspromenad som ledde fram till det stora partytältet. Där inne bjöds det på en mycket god buffé med tillhörande drycker. Vi fick även tips av Bengt-Erik ”Professorn” Larsson som var på plats. Peter Untersteiner kom även han in och lämnade tips på sina hästar. Succén var total.Håller henne högt – några andelar kvar!

Johan Untersteiner pratade om ettåriga andelshästen Garden Leave (Ready Cash – Bloom Boko) inför delägarna och lovordade henne. Det hörs på Johan att han håller Garden Leave högt. De flesta ston efter Ready Cash är små, hon är stor vilket är mycket bra. Det tickade iväg en del andelar igår och i skrivande stund finns det fyra (4) andelar kvar i Garden Leave som redan nu har ett högt avelsvärde. En del av din insats är med andra ord redan säkrad när du köper andel.

Kvällen avslutades med ett besök i pianobaren på hotell Tylösand med några delägare som också bodde där.

Vi tackar familjen Untersteiner för en fantastisk dag, som för övrigt var årets varmaste.