Stamtavla av högsta klass – Peter Untersteiners nästa sto(r)stjärna?

25 mars 2019 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Princess Tile utvald som andelshäst av Halmstadstränaren Peter Untersteiner.


HÖGA FÖRVÄNTNINGAR PÅ PRINCESS TILE!

Princess Tile har en av världens bästa avelshingstar genom alla tider, Cantab Hall som far. Hennes mor var ett av de bästa stona på andra sidan Atlanten – Riveting Rosie. Hon tjänade 7,6 miljoner kronor under sin karriär och valdes till Årets sto som 2- och 3-åring i Canada. Toppstam! Förväntningarna kommer vara höga.


CACTUS + GRANDFATHER BILL + PRINCESS TILE = CANTAB HALL

Stall Kennys Andelshästars båda segermaskiner Cactus och Grandfather Bill är även de efter CANTAB HALL. Avelsgigant som lämnar mycket fina och starka hästar.FADERN EN AV VÄRLDENS BÄSTA GENOM TIDERNA

Fadern Cantab Hall tjänade själv 10 717 829 kronor och travade 1.08,9.
Han är far till bl.a
Father Patrick 21 620 061 kr
Wild Honey 13 700 598 kr
Explosive Matter 11 616 878 kr
Uncle Peter 9 773 522 kr
Tamla Celeber 8 310 666 kr
Pastor Stephen 7 267 012 kr
Delicious U.S. 6 581 572 kr
Darling Mearas 6 352 000 kr
Volstead 5 875 824 kr
+ många många fler miljonärer i världen.


MODERN ÅRETS STO I CANADA TVÅ ÅR I RAD

Modern Riveting Rosie (e.Muscle Mass – Rose de Vie Stena).
Rekord *1.10,1
Intjänat $973.336 dollar = 7 636 099 kronor.
Riveting Rosie valdes till Årets Sto i Canada både som 2- och 3-åring.

Riveting Rosie är syster med miljonären Howd That Feel *1.10,9/$187.792

Mormor Rose de Vie Stena är syster med
Bertolio $280.102
Bertorico $243.739
Baron Hall $203.364


ÅKE SVANSTEDT SATTE VÄRLDREKORD MED SIX PACK

Six Pack (efter Muscle Mass) satte nytt världsrekord på tiden 1.07,9 i Kentucky Futurity i början av oktober. Six Packs far Muscle Mass är morfar till Princess Tile. Det finns fartresurser i stamtavlan så det räcker och blir över!!


LÄS OM OCH SE MODERN RIVETING ROSIE I LOPP

Klicka HÄR så kan ni läsa om, samt se Riveting Rosie i olika lopp under hennes karriär.PETER UNTERSTEINER HAR BESIKTIGAT

Halmstadstränaren Peter Untersteiner har noggrant besiktigat och godkänt Princess Tile som andelshäst åt Stall Kennys Andelshästar. Peter åkte och besiktigade Princess Tile på Alebäcks stuteri där Princess Tile är född. Här under kan ni läsa Peter Untersteiners egna ord om Princess Tile.

> Peter Untersteiner besökte Princess Tile hos Lotta Chaudet i Haras de la Galiere i september 2018. Peter sa efter det besöket att han var mycket nöjd med hur Princess Tile växt och utvecklats och att det ser mycket lovande ut.VÄGVINNANDE STEG SÄGER PU!

Den 25 januari i år besökte Peter Untersteiner Princess Tile (bilden ovan) igen. Peter berättar: Jag har idag varit och besökt Princess Tile på gården hos Lotta Chaudet i Mars du Desert Normandie. Princess Tile ser jättefin ut. Fint trav, vägvinnande steg. Hon är lite lat för vagn, vilket är bra. Jag ser fram emot att få hem henne till Halmstad i vår säger Peter Untersteiner.FRANKRIKE FÖR BÄSTA FÖRUTSÄTTNINGAR

Princess Tile står uppstallad och tränas på Ecurie du Clair de Lune Haras de la Galiere i St Mars Du Desert Normandie i Frankrike hos Lotta och Freddy Chaudet för att få de bästa förutsättningarna då hon nu går på ett av de allra bästa betena som finns i Frankrike samtidigt som hon tränas.
Vi hoppas på en tidig individ som inte på något sätt stressats fram. Hon tränas i Frankrike och kommer till Halmstad och Peter Untersteiner senare i vår. Princess Tile sköter sig på klasshästens vis säger Lotta Chaudet som tillsammans med sin man Freddy har hand om unghästträningen åt både Peter och Johan Untersteiner.


Utsikt från rundbanan på Haras de la Galiere. Fantastisk utsikt. Ett paradis för hästar och människor.


ANMÄLS FORTLÖPANDE TILL ÅRGÅNGSLOPPEN

Princess Tile kommer fortlöpande att anmälas till de största insatsloppen som två- tre- och fyraåring i Sverige.

• Svensk Uppfödningslöpning
• Breeders Course
• Breeders Crown
• E3
• Svenskt Trav Oaks
• Drottning Silvias Pokal (Euro Classic Trot)
• Stosprintern
• StoChampionatet
• Derbyt/ Derbystoet
• Grand Prix du I´U.E.T
• Samt självklart också vara med i Premiechansen.


Stall Kennys Andelshästar har köpt tävlingsrätten i Princess Tile fram till 31 december 2023. Det innebär att när Princess Tile fyller 7 år 1 januari 2024 så får uppfödaren tillbaka Princess Tile, om inte delägarskapet tidigare återlämnat Princess Tile. Alla prispengar undantaget uppfödarpengar tillfaller kommanditbolaget. Efter avdrag för kostnader i samband med tävlande kan sedan överskottet utbetalas till delägarna.ANDELAR TILL SALU

  • Pris per andel: 22.500 kronor
  • Antal andelar: 20
  • Månadskostnad:  850 kronor / andel
  • Tillgänglighet: Andelar till salu

BLI DELÄGARE

Du kan köpa en eller flera andelar om du vill, eller dela på en andel med en eller flera kompisar, det är vansinnigt kul att äga travhäst, oavsett om man äger en hel häst, en halv häst, en andel, eller delar en andel med flera kompisar, allt är möjligt hos Stall Kennys Andelshästar och nu har Du chansen!!

Princess Tile säljes i kommanditbolagsform där du inte riskerar något annat än din egen insats!

Gör som över 650 stycken unika människor redan har gjort, bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du med, nu har du chansen genom Princess Tile.