Budet ligger på 3,1 milj på Världsrekorddottern D´One – sista dagen att bjuda!

28 december 2016 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

SISTA dagen att bjuda idag på världsstjärnan, vår andelshäst D´One. Högsta budet på ett av världens mest intressanta avelsston vår andelshäst D´One, dottern till de båda världsrekordhållarna Donato Hanover – Giant Diablo ligger på 3,1 miljoner kronor.

Världsrekorddottern D´One som är en av Stall Kennys Andelshästar lägger tävlingsskorna på hyllan.

Delägarna i D´One (Donato Hanover – Giant Diablo) har efter rekommendation av Roger Walmann och Malin Boman-Friberg beslutat att låta D´One få avsluta sin karriär på topp, sista starten i karriären slutade med en tredjeplats i TVG Open på The Meadowlands den 12 november.

D´Ones mamma Giant Diablo slog världsrekord den 6 oktober 2007 på The Red Mile i Lexington med tiden 1.08,5/ 1609a det världsrekordet står sig ännu idag för ston på milebana. En timme efter att Giant Diablo satt världsrekordet 2007 så tangerade då 3-åriga Donato Hanover Giant Diablos en timme gamla världsrekord genom att även han trava 1.08,5/ 1609a.

De båda Världsrekordhållarna fick sedan en dotter 2010 som döptes till D´One, men som kallades för Världsrekorddottern redan i sin mammas mage.

Resultat D´Ones karriär
38 starter 20-4-4
8 886 287 kr
*15,5m *11,0ak *11,5am 13,9al *09,1aak

D´One säljes till högstbjudande.

Stall Kennys Andelshästar tackar alla som genom åren haft kontakt med D´One och gjort henne till den världsstjärna hon är idag, vi tackar speciellt skötaren Malin Boman-Friberg som med hela sin själ och hjärta lagt ner all sin tid på D´One.

//Kenny Thörnblom

stallkenny-read-more

Läs mer i PDF-filen:
Svensk version d-one-svensk-version

Read more in the PDF-file:
English version d-one-english-version

3,1 miljoner är ledande bud på andelshästen D´One