Breeders Crown final med 800 000 kr i förstapris – spännande söndag för delägarna i andelshästen Emmett Brown

27 oktober 2014 i Lopp, av Kenny Thörnblom

Andelshästen Emmett Brown startar i V75-7 på söndag 2 november i Breeders Crown finalen för treåriga hingstar/ valacker, efter dagens startlistor så är nu loppet även komplett med kuskar.

Eskilstuna lopp 11 (V75-7, DD-2, V5-5, Tvilling)
Breeders’ Crown – Treåriga Hingstar/Valacker – Final (Gr. I, Int.)

3-åriga hingstar och valacker startberättigade i Breeders’ Crown. Körsvenskrav kat. 1.
2140 m. Autostart.
Pris: 800.000-400.000-200.000-96.000-64.000-40.000 (6 priser)
För hästar som kvalificerat sig för final.

1 EMMETT BROWN h 3 Adielsson Erik (Joh SH)
2 CONLIGHT ÅS h 3 Ohlsson Ulf (Båt Sv)
3 JE T’AIME EXPRESS v 3 Untersteiner Peter
4 PSYCHO h 3 Goop Björn
5 GROSS WEIGHT h 3 Kihlström Örjan (Mel St)
6 ORIGO TILLY v 3 Jansson Torbjörn (Pek He)a
7 EASTAR RAPIDA v 3 Uhrberg Thomas (Söd LG)
8 M.T.JAMES h 3 Lindblom Åke
9 T.REX SISU v 3 Untersteiner Johan (Båt Sv)
10 FROM DUST TO DAWN h 3 Takter Johnny (Nil LI)
11 DIGITAL FRAME h 3 Lennartsson Per (Mel St)
12 PARTY BOAT HANOVER (US) h 3 Kontio Jorma (Mel St)

emmett-brown-vinnarcirkeln-20141019

Delägarna i andelshästen Emmett Brown e.Muscle Hill kan räkna in 2014 års nionde (9:e) stora final för Stall Kennys Andelshästar i och med att andelshästen Emmett Brown på söndag startar i Breeders Crown finalen som körs på Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna nu på söndag den 2 november, förutom evig ära och berömmelse så är förstapriset i finalen 800 000 kronor som delägarna i Emmett Brown har att vänta vid en eventuell seger.

Emmett Brown tog som vanligt enkelt hand om ledningen i sin semifinal och dirigerade varje meter efter behag, segertiden blev 1.13,7/ 2140am och segermarginalen skrevs till 1,5 längd, när vi pratade med skötaren Riikka i stallet efter loppet den 19 oktober så berättade hon att Emmett Brown inte hade varit ett dugg trött efteråt, han sprang bara och lekte med dem fortsatte Riikka, kul att han fick visa hur bra han är, han tävlar mest mot sig själv fortsatte Riikka.

emmett-brown-riikka-eskonniemi-stallkenny-solvalla-breeders-crown-20141019

Det märks att Riikka (bilden gåendes ovan) håller Emmett Brown mycket högt, han är bara ett litet barn ännu, vänta tills nästa år när han har mognat i sig både i huvudet och i kroppen då ska ni få se sa Riikka, hon vet vad hon pratar om, hon har haft många fina hästar under åren som passhästar.

emmett-brown-breeders-crown-20141019

Nu är det bara dagar kvar till finalen av Breeders Crown och det blir spännande dagar fram till söndag för delägarna i den här fina andelshästen.

Vi tackar hela stall Stig H Johansson för denna framgång och hoppas på god tur i finalen.

delagare-stallkenny-anders-malmroth-solvalla
Anders Malmroth intervjuar en av delägarna i andelshästen Emmett Brown efter segern, Mats som delägaren heter är även som ni ser delägare i andelshästen D´One.

Många av delägarna hos Stall Kennys Andelshästar har fått uppleva det man drömmer om som hästägare, att få vara med i finaler av stora årgångslopp eller andra stora lopp.

FINALISTER I DROTTNING SILVIAS POKAL
Så här långt under 2014 så har delägarna i D´OneKatla CeleberMy Gliding AngelRondine d’Amore fått vara med i uttagningsloppen till Drottning Silvias Pokal på Åby där D´One och Rondine d’Amore gick vidare till final, D´One slutade trea i finalen som gav henne och delägarna 225.665:-.

FINALIST I STOSPRINTERN
Vi gick vidare sedan till Stosprintern på Halmstad där vi hade My Gliding Angel och Rondine d’Amore med och My Gliding Angel gick till finalen, My Gliding Angel slutade tvåa i finalen och det gav henne och delägarna 277 500:-

FINALIST I STOCHAMPIONATET
Stochampionatet på Axevalla så selade vi ut två stycken av Stall Kennys Andelshästar, D´One och Katla Celeber, där D´One gick vidare till final och hon och delägarna fick för fjärdeplatsen där 120 000:-.

FINALIST I E3
Efter en imponerande försöksseger i E3 uttagningen på Färjestad där Emmett Brown trots en tuff resa i dödens enkelt segrade så var Emmett Brown i E3 final, tyvärr så lyste hans orutin igenom där och det blev galopp i finalen som hårt betrodd.

FINALISTER I DERBYSTOET
Derbystoet på Jägersro så hade vi två andelshästar med, D´One och Katla Celeber, båda gick till final i Derbystoet och D´One slutade där tvåa och det gav henne och delägarna 1 miljon kronor.

FINALIST I SVENSKT TRAVDERBY
Samma dag på Jägersro så kördes det uttagningslopp till Svenskt Travderby och vi hade Dominator med i ett av uttagningsloppen, även han tog sig vidare till final, och i finalen så slutade den orutinerade fyraåriga hingsten sexa och han och delägarna fick för den sjätteplatsen 200 000:-.

FINALISTER I GRAND PRIX DE I.U.E.T (Europaderbyt)
Till finalen av Grand Prix de I.U.E.T även kallat Europaderbyt för fyraåriga hingstar och ston, så kvalade vi in de båda fyraåriga andelshästarna efter Donato HanoverD´One och DominatorD´One blev fyra i finalen efter att ha suttit fast för länge och fick för det 216 638 kr och Dominator fick aldrig luckan alls.

FINALIST I BREEDERS CROWN
Efter en imponerande försöksseger i semifinalen av Breeders Crown för Emmett Brown så väntar nu final på Sundbyholm den 2 november med 800 000 kronor i förstapris.

TVÅ STYCKEN V75 VINNARE & V75 FINALIST
Lägg till att andelshästen Codebreaker vunnit V75 lopp och var med i V75 final under Elitloppshelgen samt att My Gliding Angel även hon vunnit V75 lopp under året.

Bli delägare hos Stall Kennys Andelshästar du med och bli en vinnare!!