Breeders Crown final för vår andelshäst Emmett Brown

25 oktober 2015 i Lopp, av Kenny Thörnblom

Vilken hjälte han är vår andelshäst Emmett Brown, efter att ha haft en stentuff hemresa där hästtransporten gick sönder på hemväg från Europaderbyt i Holland så de blev försenade hem med nästan ett dygn, så går Emmett Brown ut och fixar tredjeplats med mersmak och en finalplats i Breeders Crown åt sina delägare.

Helt fantastiskt av stall Stig H Johansson att kunna ha Emmett Brown i det här fina skicket där som sagt inte förberedelserna har varit de bästa. Erik Adielsson låg raklång över mållinjen (suddiga bilden ovan, hästen innerst) då det såg ut som att hjulet fastnade i medtävlares sulky då denne bröt ner strax innan mål.

– Han har aldrig känts så fin som han gjorde med den nya balansen, jag gick inte ut i tredjespår på sista bortre då han krånglat lite i sista sväng tidigare utan satt kvar, det är jag glad för så här i efterhand, det finns inget bättre än att ha en häst till final som går i mål med rubbet sparat och tussarna kvar i öronen, det blev väldigt tajt strax före mållinjen och jag fick ta upp honom, han gör en femstjärnig prestation med tanke på att han haft en tuff hemresa sa en smått lyrisk Erik Adielsson efter loppet.

stallkenny-startlista-breeders-crown-emmett-brown

Startlistan till Breeders Crown finalen för fyraåriga hingstar/ valacker.

emmett-brown-stallkenny-riikka-eskonniemi-20151025

Emmett Brown & Riikka Eskonniemi efter loppet idag.

stallkenny-emmett-brown-solvalla-breeders-crown-20151025

Start och målgång Emmett Brown.