Blandade inlägg September – December 2011

22 december 2011 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

31/12-2011 Ingen vinst på V75 systemet – några andelshästar uppdaterade idag

Det blev ingen vinst på V75 systemet som vi la ut här tidigare idag, det är bara att bita ihop och ta nya tag. Vi har idag varit i kontakt med våra unghästtränare Per Fromell och Mats Broman och de är uppåt på hästarna och vi har uppdaterat träningsrapporterna på Checkpoint, Diamonds of Gold, Dominator och Sail On By, den sistnämnde finns det fortfarande några andelar kvar i.

Nu laddar vi för att klockan ska slå 24.00, då får ni sjunga Hipp Hipp Hurra för då fyller alla hästar år!
Vi önskar Er alla en riktigt god fortsättning på 2011 års nyårsafton! och önskar Er ett riktigt Gott Nytt 2012!
gott-nytt-ar.jpg

31/12 Nyårsafton – vi kör ett V75 system idag – och hoppas på tur

Vi spelar ett V75 system idag och raden hittar ni här nedanför.

576 rader /288 kr

1: 1-2-3-4-6-7-8-11
2: 1 Braås Palema
3: 1-5-9
4: 1 Ne Me Quitte Pas
5: 1-5
6: 1-3-7-9
7: 1-3-10

31/12 Gott Nytt År önskar Stall Kennys Andelshästar alla besökare

Vi önskar alla som besöker vår hemsida, hästägare i våra andelshästar samt alla ni andra som besöker vår hemsida, ett riktigt Gott Nytt Trav-År 2012!

30/12 Snart sista chansen att rösta på Årets frimärke 2011 – vinn fina priser

Vi påminner er om att på postens hemsida så kan man rösta på Årets Frimärke 2011 och för oss travvänner så finns det väl bara ett frimärke att rösta på, välj det föreställer Stig H Johansson och Victory Tilly.

Du kan vinna en resa till sköna Nice i Frankrike för två personer till ett värde av 17 000:- , kanske passa på att besöka den idylliska travbanan i Nice, eller bara lata dig i det fantastiska landskapet med din vän som du tar med dig på resan.

Fram till den 2 januari 2012 så kan du rösta.


30/12 Igår kväll så vann unghästtränare Mats Bromans uppfödning på Åby

Igår kväll på Åby så vann Offside som Stall Goops unghästtränare Mats Broman är uppfödare på, han har även tränat henne ända tills hon gick in i träning hos Stall Goop, Olle Goop gav henne en perfekt löpning i vinnarhålet, och hon slank sedan ut i andraspår perfekt och gick förbi i tid innan mållinjen. Kul för Mats Broman, vi gratulerar dig till denna uppfödarseger.

Björn Goop har dragit iväg på en välförtjänt semester och laddar nu om batterierna inför 2012, vi gratulerar dig Björn till ännu en överlägsen seger i den Allsvenska Körsvensligan 2011.

Mats Broman spexar på bilden nedan bakom travprogrammet när vi var på The Red Mile i Lexington i höstas.
mats-broman-spexar.jpg

29/12 Idag var vårt mål Örebro travet

Idag så tog vi en tur till Örebro, och vi besökte våra hästar som vi har hos unghästtränare Per Fromell, de mår bra och ser verkligen fina ut, Checkpoint hade precis gått jobb idag innan vi kom och han hade varit jättefin, både Diamonds of Gold och Sail On By såg pigga och glada ut och vi åkte belåtna därifrån.
orebrotravet.jpg

28/12 Så slog de till med en femling

På Solvalla ikväll så fick Björn Goop segerdefilera tre gånger och Örjan Kihlström två gånger, segerstimmet för våra tränare och kuskar håller således i sig. Björn Goop var även tvåa i ett lopp, Roger Walmann/ Örjan Kihlström var tvåa i två lopp och kombinationen Stig H Johansson/ Erik Adielsson var tvåa i två lopp de också, det kunde nästan ha blivit full pott för våra kuskar och tränare på Solvalla ikväll.
5.jpg

27/12 Tävlingen avslutad – svårt denna gång men 124 tog chansen dock så hade enbart 7 stycken svarat rätt på båda frågorna, alla vinnare får pris – vi har varit och sett på unghästar på förmiddagen idag

Dagens tävling är nu avslutad, och av 124 inkomna svar så fann vi endast 7 stycken som hade svarat rätt på båda frågorna, vi skickar det ni ville ha och priserna ligger i er brevlåda imorgon. Ett stort Grattis!! till er alla som vann denna gång.
Svaren är:
Fråga 1: Micke Frick bror till Jim Frick
Fråga 2: Neil Patrick Harris aktuell i
De sju som svarat rätt är:
Anders L, Hjo – Stall Kenny T-shirt
Jannicke R, Östersund – Stall Kenny Mössa
Lars G, Örebro – Stall Kenny Keps
Harald H, Storuman – Stall Kenny Mössa
Ulf B, Ystad – Stall Kenny Keps
Joakim Ä, Stockholm – Stall Kenny Mössa
Olavi L, Karlstad, – Stall Kenny Mössa

Vi har idag varit och tittat på unghästar, allid lika kul att följa hästarnas uppväxt och se hur de från föl utvecklas till fina travare, vädret har varit soligt men lite blåsigt.
bjorn_800.jpg

27/12 Look A Like – Tävling – Vilka föreställer bilderna? Ditt svar vill vi senast när gonggongen slår klockan 15.00 i eftermiddag – Vinn superläcker Stall Kenny Keps – Eller Stall Kenny Mössa – Eller en Stall Kenny T-Shirt, vilket pris väljer du?

Vi lägger ut en tävling igen – sedan lottar vi ut tre stycken priser denna gång 1 styck superläcker Stall Kenny Keps, 1 styck Stall Kenny T-shirt + 1 styck minst lika läcker Stall Kenny Mössa, det enda du behöver göra är att svara på nedanstående två frågor.

OBS! Vi drar slumpvis ut tre ( 3 ) stycken vinnare ur e-postkorgen klockan 15.00 idag som vinner.
E-postadressen hittar ni om ni klickar .

Glöm inte att uppge vad ni vill ha helst om ni vinner, samt ert namn och adress dit vi ska skicka paketet, samt storlek på t-shirt om ni väljer den.
Ni har paketen från oss i era brevlådor imorgon onsdag om posten sköter sig.

Som vanligt så har ALLA lika stor chans att vinna, du behöver inte vara delägare hos oss.
Lycka till!

27/12 Blåsten kom tillbaka – idag tar vi en rundtur och åker och tittar på unghästar

Efter att stormen Dagmar dragit vidare mot Ryssland så är nästa blåsväder här, och det blåser rätt bra här i mellansverige igen. Vi kommer tidigt åka och ta en rundtur och titta på unghästar idag, det ska bli soligt och fint så då är det bäst att passa på, även om det spås blåsa friskt under hela dagen.

C57F8935.JPG

26/12 Det blev sex rätt på V75 systemet – sms.utskicket till alla delägare hos Stall Kennys Andelshästar satt fint där gav vi ”klartecken” på Cayenne Käbb – Några andelar finns kvar i Sail On By (US) – våra tränare och kuskar tog för sig rejält då Solvalla körde V75 idag Annandag jul

Vi fick sex stycken sexor på vårt V75 system idag och det blev 6 x 88:- = 528 kr = 240 kr i ren vinst, bättre det än ingenting alls, systemet finner ni här under.

Vi sände ett sms.utskick till samtliga delägare inom Stall Kennys Andelshästar efter det att vi hört ryktas om att Cayenne Käbb skulle ha bra chans att vinna idag, det tipset satt klockrent till oddset 3.09 och det är många av våra delägare som tog ”rygg” på det tipset att döma av alla tack-sms-mail-telefonsamtal vi har fått efteråt, det är bara att gratulera er alla.

Man ska ha kul när man är hästägare, och det har alla hästägare hos oss, och det är vi mycket stolta och glada över, vi fortsätter att växa och på eftermiddagen idag så gick det iväg ytterligare en andel i Sail On By (US) och vi är nu inne långt på upploppet med andelarna i henne, ni som inte sett videon där hon travar i hagen i USA – klicka så ska ni få se den läckra helsystern till Hambletonianvinnaren och numera i USA populära avelshingsten Glidemaster visa upp sig.

Våra tränare och kuskar tog för sig rejält på Solvalla idag, Åke Svanstedt åkte till Florida på semester i morse men hade många hästar tills start, och Åke Svanstedt-tränad häst vann en seger men det var inte vilken seger som helst, Mr Picolit var ruskig att skåda i V75-1, Björn Goop vann idag två segrar, med Quarcio Du Chene i V75-3 som en riktig höjdpunkt, vilken avslutning!! kul för Stall Goop som hela tiden trott på sin häst. Kombinationen Stig H Johansson/ Erik Adielsson vann ett lopp, Erik Adielsson vann sedan ytterligare ett lopp, Örjan Kihlström vann även han ett lopp denna Annandag jul. Vi gratulerar till alla framgångar i våra tränarstall.

Ikväll så körs det V65 på Umåker, så travdagen är inte slut för er ännu om ni vill se mer trav.

Vi önskar er en God fortsättning.

26/12 Oj oj oj vilken uppvisning av Quarcio Du Chene & Björn Goop nyss

Vilken uppvisning av Quarcio Du Chene och Björn Goop i V75-3 alldeles nyss, det var helt makalöst att se hur hästen bara stegade ifrån, hästen har mognat och ser mer harmonisk ut än någonsin tidigare, vi gratulerar Björn Goop och hela kretsen kring hästen till segern idag.

26/12 Annandag Jul – vi kör ett V75 system idag – och hoppas på tur

Vi spelar ett V75 system idag och raden hittar ni här nedanför.

576 rader /288 kr

1: 2 Mr Picolit
2: 3 Mathilde Tröjborg
3: 3-4
4: 2-5-9-11
5: 1-2-6-7-8-10
6: 2 Cayenne Käbb
7: 1-2-5-6-9
atg_ny-5.gif

26/12 Idag Annandag Jul så körs det V75 finaler på Solvalla – våra tränare och kuskar på plats

Idag så kör Solvalla traditionella V75 finaler, varje Annandag Jul så kan ni boka in Solvalla, mycket fina tävlingar bjuds det på rakt igenom, och våra tränare och kuskar är med i hetluften under dagen, Björn & Olle Goop, Roger Walmann, Åke Svanstedt (har massor av hästar till start, men är själv på semester), Stig H Johansson, Erik Adielsson och Örjan Kihlström, alla har de fullt upp idag, och vi önskar dem lycka till.

Kanske Tomten gör ett besök på Solvalla idag innan han far hemåt och laddar för Julen 2012.

25/12 Så ryckte Dagmar även öronkappan och slog till över Sverige, de som är ute ikväll får nog hålla i hatten

Sent ikväll kväll så blåste det upp ordentligt här i mellansverige, men det ska vara mycket värre norröver och vi får hoppas att det håller sig till materiella skador, det knakar och brakar rejält i fönstren nu. De som har trotsat vädret och ändå tagit sig ut får nog hålla rejält i hatten.25/12 Björn Goop tog en dubbelseger då Örebro travet körde tävlingar idag på Juldagen – se upp för Dagmar som ryckt skorna och är i full form

Björn Goop hoppade av dagens julbord och satte sig i bilen till Örebro och tog där två segrar, vår tränare är redan klar som Allsvensk kuskchampion i år igen, och det är bara för oss att lyfta på Tomtemössan som vi satt på hatten och gratulera.

Det närmar sig två lågtryck från Norska sidan varav det södra heter Dagmar, det beräknas dra österut över norra Norrland, det är bara att hålla sig inne det närmaste dygnet i de värst drabbade områdena, här i mellansverige så blåser det inte speciellt mycket än så länge klockan 18.30. Men det varnas även söderöver i Sverige för att det ska blåsa hårda eller mycket hårda vindbyar under den kommande natten.
Najz20Apollon20pris20111225_4665-2.jpg
Foto: Göran Abrahamsson Örebro

25/12 Kanske ni har varit på Julotta idag – då fick det nog bli vagn med hjul istället för släde då snön lyser med sin frånvaro i stora delar av Sverige

Julafton har nu övergått till Juldagen och vi vill börja med att tacka Er alla som hörde av er på ett eller annat sätt igår på Julaftonen, det var många delägare och ett par av våra tränare som hörde av sig med Julhälsningar.
Vi har fått så mycket hälsningar den senaste veckan så vi hinner inte svara er alla utan sänder vår tacksamhet till att ni hört av er till oss här på hemsidan istället, vi tackade redan i förrgår, men det droppade in massvis med mail och sms igår på Julafton, så vi tackar än en gång här, det värmer våra hjärtan när ni hör av er!!

Kanske ska ni på Julotta tidigt imorgon bitti, eller ni kanske har varit där redan när ni läser detta, klockan har passerat midnatt och Julafton har övergått till Juldag.

I stora delar av Sverige så kommer det inte att gå att åka släde till Julottan idag då snön lyser med sin frånvaro i stora delar av Sverige, det får bli häst och vagn istället för er som ska dit.

Idag så körs det trav på Örebro och Östersund här i Sverige.

En fortsatt trevlig Julhelg önskar vi er alla.

24/12 Bröderna Johansson på släktträff – delägare i flera av våra andelshästar, skickade en julhälsning till oss ikväll, se den vackra klädseln Mikael har dagen till ära

En God Jul hälsning från bröderna Kenneth & Mikael Johansson, det är kul när våra delägare klär sig i sina finaste kläder dagen till ära, vi skickar en hälsning tillbaka till er och önskar en fortsatt trevlig Julafton.
Bifogad-fil-utan-namn-00007.jpg

24/12 Så kom Julaftonen och Stall Kennys Andelshästar önskar Er alla en riktigt God Jul

Vi vill först börja med att tacka för alla julkort och julhälsningar som vi har fått under veckan som gått ifrån er delägare både i brevlådan, på e-posten och via sms, vi tackar er alla och det värmer oss.

Idag är det den enda travfria dagen då det ej körs några lopp på någon bana, men vi skänker er alla skötare och tränare en tanke som även denna dag går till stallet och ger alla hästar mat, omvårdnad och vatten.
Vi önskar er alla som besöker vår hemsida, både våra hästägare samt alla andra som besöker vår hemsida, en riktigt God Jul.

23/12 Vi besökte andelshästarna på Örebro travet – Samtliga andelshästar har fått en uppdatering idag igen – Culp Fiction är nu slutsåld

Vi var tidigt i morse inne i Örebro och besökte våra andelshästar vi har hos unghästtränare Per Fromell som sedan ska vidare till Åke Svanstedt och Stig H Johansson, de var som vanligt i mycket fint skick och det är alltid ordning och reda i stallet hos Per.

Alla andelshästar har idag fått sig en uppdatering igen, vi försöker att serva alla våra delägare med så mycket information vi bara kan så ofta som möjligt, här på hemsidan, via e-mail och på sms.

Superstoet Culp Fiction är nu slutsåld, och vi hälsar alla delägare välkomna till Stall Kennys Andelshästar, det är en häst utöver det vanliga som det surras mycket om på Lökene, kul att få kunna erbjuda er sådana här andelshästar och resultaten kommer förhoppningsvis redan i vår, de två tvååringar som startat, Codebreaker och Arctic Light har ju redan vunnit och vi är tillsammans med våra tränare optimistiska inför 2012.

Nu finns det endast en handfull andelar kvar i helsystern till Hambletonianvinnaren Glidemaster, som är fantastiskt fin och lyser hög klass!
culp-fiction-slutsald.jpg

22/12 Det finns fortfarande andelar kvar i Culp Fiction, den Amerikanska flygmaskinen – köp din andel nu och du har chans att stå i vinnarcirkeln i vår

Det finns fortfarande chans att bli delägare i superstoet Culp Fiction som vi säljer som andelshäst hos Björn Goop, missa inte detta tillfälle att köpa in dig i en häst utöver det vanliga, klicka på Läs mer här under så ser ni vad vi menar, det är ren uppvisning!!

culpfictionjul.jpg

21/12 SUCCÉ – 194 stycken tävlande i dagens tävling!! – de flesta hade alla rätt – vi skulle dela ut 3 Stall Kenny Paket – vi delar ut 20 stycken Stall Kenny Paket!!! Julen är nära så man ska vara extra snäll (även fast vi alltid är snälla) – Tomtenissarna här hemma packar era paket för fullt och de postas idag

Dagens tävling blev succé igen och vi hade klockan 15.00 fått in 194 stycken svar på tävlingen, vi bestämde oss ganska tidigt att vi skulle utöka vinstpaketen ifrån 3 paket till 20 stycken paket, så nu är det full fart i Stall Kennys Tomteverkstad, Tomtenissarna håller på att packa era paket nu och de kommer att postas innan brevlådan töms klockan 18.00 så får vi hoppas att posten sköter sig så har ni paketen redan imorgon torsdag i era brevlådor.

Svaren på de tre frågorna var:

Fråga 1: Clever Catch som är mamma till Culp Fiction som vi säljer som andelshäst hos Björn Goop kostade på auktionen i Lexington 2005 som ettåring, 205 000 dollar!! ca 1,4 miljoner kronor.

Fråga 2: Badrummet på bilden det var vårt ”kontor” när vi var i Lexington tidigare i höstas, det fanns enbart internet täckning inne i badrummet, så vi tillbringade många timmar där inne, städerskan ställde bara vardagsrumsstolen lite fint åt sidan när hon var inne i städade.

Fråga 3: Glidemaster, så heter Sail On By´s helsyskon, Sail On By säljer vi i andelar hos Stig H Johansson och hon har alltså ett helsyskon som sprungit in 13 500 000 kronor!! Hennes andra syskon har även de tjänat mycket pengar.

Vi gratulerar vinnarna nedan i dagens tävling.

Ulf K – Herrljunga
Tobias L – Mjölby
Anneli P – Umeå
Marcus I – Holmsund
Johan K – V:a Frölunda


Assad R – Kristianstad
Glenn P – Falun
Kicki K – Hallsberg
Marita B – Halmstad
Mikael H – Rättvik
Anders Å – Knivsta
Mattias E – Falköping
Evald L – Oslo
Urban W – Lidköping
Jerker J – Stockholm

Pia L – Hägersten
Per P – Malmö
Claes-Göran F – Sundsvall
Conny J – Köping
Alexandra P – Kalmar

21/12 Tävlingsdags igen i Juletider! – Vinn superläcker Stall Kenny T-shirt + Stall Kenny Mössa – svara innan klockan 15.00 idag!!

Vi lottar ut tre stycken paket innehållande en superläcker Stall Kenny T-shirt + en styck lika läcker Stall Kenny Mössa, det enda du behöver göra är att svara på nedanstående tre frågor.

OBS! Vi drar slumpvis ut tre ( 3 ) stycken vinnare ur e-postkorgen klockan 15.00 idag som vinner varsitt Stall Kenny paket innehållande en superläcker Stall Kenny t-shirt samt en lika läcker Stall Kenny mössa.
E-postadressen hittar ni om ni klickar .

Glöm inte att uppge namn och adress dit vi ska skicka paketet, samt storlek på t-shirt.
Ni har paketen från oss i era brevlådor imorgon torsdag om posten sköter sig.

Som vanligt så har ALLA lika stor chans att vinna, du behöver inte vara delägare hos oss.


Det finns inte ens en handfull andelar kvar i superlöftet, den tvååriga damen som snart blir tre! Culp Fiction.

Fråga 1

På Lexington auktionen 2005 så såldes Clever Catch som ettåring, Clever Catch som är mor till den fantastiskt fina Culp Fiction som vi säljer som andelshäst, och som snart är fullbokad. Vår fråga lyder: Hur mycket kostademodern Clever Catch i dollar på auktionen 2005?
Vi kan berätta att Culp Fiction är modern Clever Catch första avkomma vilket är mycket intressant, hon kan bli hur bra som helst låter det på Björn Goop!
Culp Fiction kommer att vara fullbokad innan nyår, och det finns nu inte ens en handfull andelar kvar i detta jättelöfte, Culp Fiction en travmaskin som kommer förgylla din travdag redan till våren då hon startar!
Läs mer»


Stall Kennys ”kontor” i USA.

Fråga 2

Detta badrum var vårt ”kontor” då vi var i USA tidigare i höstas, enda stället i vårt hotellrum som det fanns internetuppkoppling i så vi kunde serva er som besöker vår hemsida med info från denna stad, i vilken stad ligger detta ”kontor”, Lexington eller Harrisburg?


Är detta den bäst stammade andelshäst vi sålt någonsin?

Fråga 3

Sail On By som vi säljer i andelar hos Stig H Johansson har ett helsyskon som vunnit Hambletonian och sprungit in över 13,5 miljoner kronor, sug på den karamellen: Sail On By är HELSYSKON med en Hambletonianvinnare, och moderns ”sämsta”… avkomma hon har lämnat fem stycken i startbar ålder, den så kallade ”sämsta” av de fem har hittills sprungit in $60 785. Vilket motsvarar med dagens kurs ca 450 000 svenska kronor!!!
Se hur mycket de andra syskonen till Sail On By tjänat… en har tjänat 1,5 miljoner kr,
en 950 000 kr och den sista avkomman i startbar ålder är även den uppe i 450 000 kr intjänat hittills, det finns bara ett ord att säga om Sail On By. Fantastisk! Frågan lyder: Vad heter det helsyskonet till Sail On By som vunnit Hambletonian?20/12 Snön ligger vit på marken, 1+1=3 igen, Julens ankomst märks även i stallen

Igår så kom det snö och marken är täckt av ett vitt litet lager, men tyvärr verkar det som att det ska bli rejält varmt innan julafton, så Tomtens renar kan i år gå barfota runt om istället för som förra julen med långa broddar i skorna.

Igår kväll så blev det 1+1=3 igen, Björn Goop vann två segrar på Färjestad och Olle Goop vann en seger på Romme.
Ganska så lugnt i stallen för tillfället och det börjar kännas av även där att vi närmar oss jul, under julen så brukar de flesta stallen varva ner med träningen, passa på att vaccinera m.m. Det är bra för hästarna som för oss människor att få varva ner lite, det tränar hårt flera gånger i veckan och behöver lite vila de också innan det är dags för den tuffa träning som väntar efter helgerna.

Vi ligger däremot inte på latsidan, du når oss alla dagar om året både på e-post och telefon!

19/12 Jag heter Culp Fiction och är 2 år – min far travade 1.09,2 och min mor 1.12,1 – det finns fortfarande några andelar kvar i mig – jag kan som mina föräldrar också springa fort. //Culp Fiction.

Så skulle Culp Fiction kunna presentera sig själv om hon kunde tala, nu kan hon ju inte det, men om du tittar på filmen så ser du vilken fantastisk travare hon är, det finns fortfarande andelar kvar i henne, men jag tror inte de räcker länge till.
Månadsavgift betalar du från 1/1 2012 så om du vill ha en starthäst i vår, så finns det inget att tveka på.
Jag heter Culp Fiction – jag kan inte prata -men du kan se mig visa upp mig för dig på mitt eget sätt om du klickar på bilden här under, det jag gör är ren uppvisning!! P.s. Jag fyller 3 år om två veckor. D.s.

18/12 Femling för våra tränare och kuskar idag på Örebro travet

Örebro travet körde tävlingar idag och det blev en femling för våra tränare och kuskar, Björn Goop ångade på mot Kuskchampionatsvinsten med tre segrar och kombinationen Roger Walmann/ Örjan Kihlström tog två segrar denna eftermiddag. Vi lyfter på hatten och gratulerar!
5segrar.jpg

18/12 Stall Kennys Andelshästar önskar Er alla som besöker vår hemsida en trevlig Fjärde advent

17/12 Våra tränare vann tre stycken segrar då Åby körde V75 idag

Tre segrar för våra tränare på Åby idag, varav två stycken inom V75, det blev resultatet för våra tränare Åke Svanstedt (2 st) och Björn Goop (1 st), de fortsätter att ta för sig och vi är stolta över att kunna leverera andelshästar hos några av Sveriges absolut bästa travtränare.
3segrar.jpg

16/12 Det finns fortfarande andelar kvar i superhästen Culp Fiction (US) – hon är 2 år – har travat 1.14 i träning i USA – hon startar till våren – tränare Björn Goop

Det här är Culp Fiction (US) en makalöst fin 2 årig amerikanska som vi la ut till försäljning i andelar i för en vecka sedan – det finns andelar kvar i henne, men frågan är bara hur länge – om du vill ha en starthäst till våren, tveka inte, hon kan flytta på sig… klicka på bilden här under – se lyssna och njut av uppvisningen!

Läs mer»

15/12 Vi gratulerar 3 vinnare – och 7 stycken snart är det Jul-bonusvinnare som vi drog!!

Tävlingen blev än en gång succéartad och denna gång så hade vi fått in 173 stycken svar till klockan 15.00.
Eftersom vi närmar oss Jul så var vi extra snälla idag och delade ut förutom de tre ordinarie priserna även sju stycken Jul-bonuspriser då det snart är Jul! Alla de tre ordinarie vinnarna fick t-shirt samt mössa.
Vi drog vinnarna ur de stora e-posthögen, tänk förr när man skulle tävla då fick man skicka ett brev, skriva för hand på ett papper, stoppa ner i ett kuvert, slicka igen kuvertet, slicka baksidan på ett frimärke och klistra på, gå ut och iväg till brevlådan, nu är tekniken annorlunda, nu skickar man in svar på mail.
Svaren i tävlingen var:

Fråga 1: Brittany Farms är Sail On By (US) uppväxt på, det finns andelar kvar i denna minst sagt välstammade dam, hon är helsyster med Hambletonianvinnaren Glidemaster 1.09,2 och ska vidare till Stig H Johansson.
Fråga 2: I Lexington så träffade vi bl.a Berndt Lindstedt och på bilden ser du hans dotter Helené Lindstedt tillsammans med Roger Walmann, hästen de poserar med framför vår kamera är superstoet Giant Diablo.

Fråga 3: Culp Fiction (US) som vi säljer i andelar hos Björn Goop har travat 1.14 i jobb ett varv (1609 meter) på milebana.

De tre ordinarie vinnarna är:
Lars B G Örebro (t-shirt + mössa)
Per W Jönköping (t-shirt + mössa)
Annette B Skara (t-shirt + mössa)

De sju Jul-bonusvinnarna som får en blandning av både Stall Kenny t-shirt och Stall Kenny mössa är.
Karl K Stockholm (mössa)
Lena J Skultuna (mössa)
Peder F Visby (t-shirt + mössa)
Ulf L Skellefteå (t-shirt + mössa)
Daniel L Linköping (mössa)
Kurt Å Skurup (t-shirt + mössa)
Annamaj T Borlänge (mössa)

Ett stort GRATTIS tíll Er alla och paketen är postade och ligger i er brevlåda imorgon fredag om posten sköter sig!

15/12 Tävling, svara innan klockan 15.00 – du har chans att få en läcker Stall Kenny mössa i din brevlåda imorgon

Vi kör en tävling och i potten ligger tre stycken superläckra varma och sköna Stall Kenny mössor (det finns även chans att vinna en t-shirt, se fråga 2), som ni har i er brevlåda imorgon om ni svarar rätt på nedanstående tre frågor.

OBS! Vi drar slumpvis ut tre ( 3 ) stycken vinnare ur e-postkorgen klockan 15.00 idag som vinner varsin Stall Kenny mössa, en av er tre som vinner mössa kan också vinna en läcker Stall Kenny t-shirt (läs fråga 2).
E-postadressen hittar ni om ni klickar .

Glöm inte att uppge namn och adress dit vi ska skicka mössan, samt storlek på t-shirt ifall ni skulle vinna bonuspriset.
Ni har Stall Kenny mössorna i era brevlådor imorgon fredag om posten sköter sig.

Som vanligt så har ALLA lika stor chans att vinna, du behöver inte vara delägare hos oss.

Fråga 1

Vi säljer andelar i Sail On By (US) hos Stig H Johansson, på vilken farm i USA är Sail On By (US) uppväxt?
Ledtråd: Klicka på bilden ovanför.

Fråga 2

Vad heter dessa två glada människor på bilden? Både för och efternamn tack! Vi skickar med en t-shirt också till en av er tre som vinner om du vet vilken häst det är, glöm ej uppge storlek på t-shirt!

Fråga 3

Culp Fiction (US) heter den superstammade tvååring som vi säljer i andelar hos Björn Goop, hur fort har hon gått ett varv på milebana i USA?
Läs mer»
14/12 Glöm inte att rösta på Årets Frimärke

Vi påminner er om att på postens hemsida så kan man rösta på Årets Frimärke 2011 och för oss travvänner så finns det väl bara ett frimärke att rösta på, välj det föreställer Stig H Johansson och Victory Tilly.

Du kan vinna en resa till sköna Nice i Frankrike för två personer till ett värde av 17 000:- , kanske passa på att besöka den idylliska travbanan i Nice, eller bara lata dig i det fantastiska landskapet med din vän som du tar med dig på resan.


14/12 Vi besökte idag Örebro travet – Diamonds of Gold är slutsåld

Vi tog en sväng in till Örebro idag på förmiddagen och såg där Diamonds of Gold gå jobb inne på stora banan, han var lika fin som vanligt, han svävar ovanpå marken med sitt fina lätta trav.
Andelarna är nu slutsålda i Diamonds of Gold och vi hälsar alla delägare i honom välkomna till Stall Kennys Andelshästar.

(US) som ska vidare till Stig H Johansson hade gått jobb tidigare på morgonen (andelar finns till salu), hon hade också varit lika fin som vanligt i sitt jobb.
Tvåårige Checkpoint e.Donato Hanover börjar se snuskigt fin ut, och stallet är mycket nöjda med honom.

Kombinationen Stig H Johansson/ Erik Adielsson vann båda sista avdelningarna ikväll på V86 tillika Dagens Dubbel, Erik Adielsson vann ytterligare ett lopp under kvällen, vi lyfter på hatten och gratulerar.
diamonds-of-gold-slutsald.jpg

14/12 I höstas sålde vi andelar i gårdagens imponerande tvååringsvinnare Arctic Light – igår stod delägarna i vinnarcirkeln – nu säljer vi andelar i tvååriga superlöftet Culp Fiction (US) – står du med henne i vinnarcirkeln till våren

I höstas så började vi sälja andelar i gårdagens imponerande tvååringsvinnare på Solvalla – Arctic Light, igår så stod en del av hennes delägare i vinnarcirkeln på Solvalla.

Nu säljer vi andelar i en superstammad tvåårig amerikanska som jobbat 1.14 i USA och som är fantastiskt fin, står du tillsammans med övriga delägare i Culp Fiction (US) i vinnarcirkeln till våren, hon har alla förutsättningar att ta sig dit, Björn Goop uttrycker sig så här om Culp Fiction (US), ”det går undan när man sitter bakom henne”

Mer än halva Culp Fiction (US) är bokad, köp en andel du också innan det är försent, varför inte gå ihop några stycken och dela på en andel, eller gå ihop i släkten och köp en andel i julklapp till den som ”har allt”, månadskostnad betalar du från 1 januari 2012.

bjorn-goop-4.jpg


Läs mer»

13/12 Snart är det slut på 11 12 13 – vi tackar för alla hurrarop på bl.a sms

Snart är det slut på dagen med datumet 2011-12-13 och den sammanfattas med att Arctic Light vann på Solvalla ikväll efter att tävlingarna blivit inställda på Sundbyholm, i alla historieböcker kommer det stå att hon segrade på Eskilstuna (E) istället för Solvalla (S), konstigt reglemente, men så är det men det gör inget i vår resultatlista så står det 111213 – S – Arctic Light – 1 – 1.18,0 – 20 000 kr.

Det smattrade friskt av grattis-sms efter att Arctic Light skurit mållinjen som etta ikväll, och det är underbart att så många följer våra andelshästar, det har droppat in mail och vi har fått telefonsamtal, ni kan vara helt säkra på att det värmer oss i hjärtat när ni hör av er, ett stort tack till er alla!!

Iskalla Örjan Kihlström med sina magiska körhänder bara lät Arctic Light trava på, och hon tackade för förtroendet genom att krossa sina tvååriga kullsystrar efter 1.14,7 sista varvet.

orjan-kihlstrom-arctic-ligh-3.jpg

13/12 Så kröntes vår Lucia Arctic Light på Solvalla – Örjan Kihlström vann åkandes på 1.18,0 i ösregn och hård blåst

arctic-light-segerlucia.jpg

13/12 Störning på e-post – om vi ej svarar på mail – ring oss istället – andelar tickar ut i snart treåriga supertalangen Culp Fiction (US) – vill du ha starthäst i vår, köp din andel nu

Störningarna på e-posten fortsätter till och från, och om vi inte svarat inom ett par timmar om du skickat e-post så ring oss i stället. Driftbloggen för e-posten uppdateras

Det är sug efter andelar i Culp Fiction (US) och bara idag så har det gått iväg tre stycken bolagsavtal i henne, det är en makalöst fin häst så det finns inget att tveka på om du vill ha starthäst i vår, hon har gått 1.14 i jobb över 1600 meter i USA och är en talang utöver det vanliga.

13/12 OBS! Tävlingarna på Sundbyholms travbana är inställda och körs istället på Solvalla ikväll!

OBS! OBS! OBS! Tävlingarna på Sundbyholms travbana är inställda och körs istället på Solvalla ikväll! Pga dåliga banförhållanden på Eskilstuna. Läs mer

solvalla-logga.jpg

13/12 Stall Kennys Andelshästar önskar er alla som besöker vår hemsida en riktigt trevlig Lucia


arctic-light-lucia.jpg

12/12 En dag med regnskurar, unghästar och pappersarbete

Idag har vi varit iväg och sett på några blivande ettåringar, vi hade tur som prickade in besöket mellan regnskurarna, vi har sedan resten av dagen haft pappers-och telefonarbete.
Imorgon så är det Lucia och vi får hoppas på att vår Lucia kröns på Sundbyholm – Arctic Light.
stall-fromell.jpg

11/12 Kombinationen Stig H Johansson/ Erik Adielsson vann en trippel på Solvalla idag, vi säljer andelar hos Stig H Johansson i amerikanskan Sail On By (US) som är efter Yankee Glide

Då Solvalla körde tävlingar idag så vann kombinationen (körsvennen) Erik Adielsson och (tränaren) Stig H Johansson 3 stycken lopp, vi säljer andelar i Sail On By (US) hos Stig H Johansson som är en fantastisk fin häst, helsystern till Hambletonianvinnaren Glidemaster har gjort precis allting rätt så här långt!

Klicka på bilden nedan för att få se en video på Sail On By (US) när hon springer i Lexington USA.

11/12 Stall Kennys Andelshästar önskar Er alla som besöker vår hemsida en trevlig Tredje advent

10/12 Vi bjöd alla vår andelsägare på fri entré till V75 på Örebro idag – det serverades glögg mm och vi visade upp våra andelshästar för de andelsägare som trotsat vädret och kommit – sms tipsen satt fint inför julen

Vi bjöd alla våra andelsägare tillsammans med Örebro travet på fri entré samt tillträde till stallbacken, travprogram samt kaffe, glögg, kakor och godis till V75 på Örebro idag i Per Fromells stall inne på Örebro travet. Vi bjöds på Tomte och Luciatåg på banan och det var fint att se, ungdomarna gör ett gott jobb och tränar på detta innan den stora dagen.
Vi visade också upp de andelshästar för de andelsägare som kom och som vi har hos unghästtränare Per Fromell och som ska slussas vidare till sina tränare Åke Svanstedt och Stig H Johansson.

Det var trevlig stämning och redan 10.40 dök de första delägarna upp, sedan gick det i ett hela dagen och totalt så var det ett femtiotal delägare som hade trotsat vädret och kom för att uppleva V75 på plats, det var fina tävlingar och rafflande upplopp, de delägare som kom var nöjda och belåtna när de lämnade Örebro.

Våra sms-utskick direkt ifrån stallbacken till alla delägare inom Stall Kennys Andelshästar är alltid lika uppskattade, och idag plingade det värre än någonsin, vi skrev att Merger Blue Chip var Åke Svanstedts bästa chans för dagen och hon vann till oddset 3.50.
Stig H Johanssons bästa chans för dagen var Cayenne Käbb som slutade tvåa knappt slagen och gav 2.66 på plats, som vinnare hade Cayenne Käbb gett nästan 10 gånger på vinnarspelet.
Quarcio Du Chene trodde Björn Goop på bra chans med trots respekt för Maharajah, så våra sms från Örebro idag satt bra, och av de sms och mail vi fått så är det många som ryggat tipsen. Vi gratulerar er alla!

Våra tränare tog för sig som vanligt och Åke Svanstedt vann 2 segrar denna dag, varav den ena var i StoEliten med Merger Blue Chip.
Björn Goop var dagens man på Örebro travet då han vann 3 stycken lopp varav två av storloppen, de tvååriga stonas uppgörelse i Svampen Örebro med 323 000 kronor i förstapris samt Express Gaxes lopp tillika Gulddivisonen med 200 000 kronor i förstapris.
Våra kuskar Erik Adielsson och Örjan Kihlström tog varsin seger, Örjan Kihlström vann hingstarnas avdelning av Svampen Örebro med 323 000 kronor i förstapris, vi lyfter på hatten och gratulerar.

Nedan några bilder från dagen.

Vi bjöds på Luciatåg

lucia.jpg lucia2011.jpg

Nr 7 Dairy Queen och Björn Goop tassar med i andrapar utvändigt
ett varv från mål av stonas uppgörelse i Svampen 2011.

dairy-queen-bjorn-goop.jpg

Björn Goop och Quarcio Du Chene i ledning ett varv kvar ifrån mål i Gulddivisionen.

quarcio-du-chene-ett-varv-k.jpg10/12 Ibland så kan det enkla göra att det blir så svårt – vår ”slamkrypare” sänkte de flesta men vi har fått in 10 stycken rätta svar i tävlingen

Ibland verkar allting vara så enkelt, det var det vi gav sken av att det skulle vara, en enkel tävling men som visade sig bli så svår, vi förstod att många skulle tro att det var Ninotchka på Fråga nr 1, ja vi har sålt ut Ninotchka som andelshäst, men vi sålde även ut hennes helsyster Princess Diamond, och det var just Princess Diamond som var på bilden på Fråga 1.

Det har under dagen kommit in över 150 stycken svar i vår inbox och det värmer oss.

De rätta svaren var.

Fråga 1 – Princess Diamond
Fråga 2 – Chocolatier 1,09,2 Clever Catch 1,12,1
Fråga 3 – Sail On By Glidemaster 13 500 000 eller 1 968 023 USD
Fråga 4 – Jeanett Walmann Arctic Light
Fråga 5 – 5 st. (The Man, Codebreaker, Checkpoint. Preludio AS, Diamonds of Gold).

De tio som vann priserna är:

Anders M i Karlstad kl. 10.08 t-shirt
Helge K i Töreboda kl 10.22 t-shirt
Tommy L i Malmö kl 11.31 t-shirt
Anneli P i Uddevalla kl 12.02 mössa
Karin O i Skövde kl 12.36 mössa
Peter S i Örkeljunga kl 13.53 mössa
Pirkko S i Gävle kl 13.55 mössa
Urban L i Göteborg kl 14.08 mössa
Kurt B i Vänersborg kl 15.36 mössa
Hasse H i Gränna kl 16.30 mössa

Vi gratulerar er alla som vann och håll utkik i er brevlåda i början av nästa vecka!

Ny tävling kan dyka upp här när som helst igen.

Vi återkommer senare ikväll med rapport ifrån Örebro travet.

princess_orebro.jpg

10/12 TÄVLING – Vinn läckra Stall Kenny t-shirts – eller varma & goa Stall Kenny-mössor!! – denna gång 10 stycken priser i potten! – ALLA har lika stor chans att vinna oavsett om du bara besöker vår hemsida eller är andelsägare hos Stall Kennys Andelshästar

Så kör vi igen en av våra populära tävlingar, och det är som vanligt de som svarar först på vår e-post som vinner, denna gång så ligger det tre (3) stycken läckra Stall Kenny t-shirts och sju (7) stycken varma & goa Stall Kenny-mössor i potten.

Glöm inte att uppge vad du vill ha som förstaval om du vinner!!
Glöm ej att uppge din storlek på t-shirt om du väljer det samt färg, det finns navyblå, röd eller vit Stall Kenny t-shirt att välja på. Glöm inte att uppge namn och adress dit vi ska skicka priserna.

Mössan finns i ”Stall Kenny-blå” färg med vår logga invävd, mössan är i One Size.

Som vanligt så är ALLA välkomna att deltaga i våra tävlingar, du behöver inte vara delägare i någon av våra andelshästar för att deltaga, ALLA har lika stor chans att vinna våra priser!

Reglerna är enkla: De som svarar rätt först på vår e-post vinner! Vår e-postadress hittar ni om ni klickar .

Vi publicerar vinnarna här ikväll.
Lycka till!

De svar som vi söker är de nedanstående, observera att några av frågorna kräver två svar.

Fråga 1

Vad heter denna häst som Stall Kennys Andelshästar har sålt som andelshäst och som nu lagt skorna på hyllan?

Fråga 2

Två frågor i denna fråga: Hur fort har pappan ochmamman till denna superstammade andelshäst som vi lanserade i onsdags travat, OBS både mor och fars tidsrekord vill vi ha!

Fråga 3

Två frågor även i denna fråga: Denna häst har ett helsyskon som har vunnit Hambletonian, vad heter hästen på bilden, och hur mycket tjänade hennes helsyskon som numera är verksam som avelshingt.

Fråga 4

Två frågor även i denna fråga. Vad heter tjejen på bilden (för- och efternamn), och till vilken av våra andelshästar är hon skötare?

Fråga 5

Hur många av Stall Kennys Andelshästar ska Åke Svanstedt träna/tränar, gäller även de som fortfarande står kvar hos unghästtränare Per Fromell.

9/12 Vill du ha lokala tips inför V75 på Örebro – besök då superbloggen – Träffa Stall Kennys Andelshästar på stallbacken inorgon

Om du vill ha lokala tips inför V75 på Örebro så besöker du superbloggen wiretowire, där kan du läsa det mesta av det bästa, rekommenderas varmt!

Stall Kenny kommer att finnas på stallbacken imorgon lördag, och är det någon som känner för att komma fram och ställa lite frågor, eller kanske vill bli hästägare hos oss, eller bara vill ta en fika, så är ni välkomna till Stall Per Fromell, vi bjuder på lite förtäring bl.a, har ni inget stallbacksentrékort så löser jag det med stallvakten där när ni kommer, vårt telefonnummer hittar du under fliken kontakt eller om du klickar .

Missa bara inte wiretowire den är hur kul som helst att följa – han som skriver där har full koll på det mesta inom travet, så in med er på nu och plugga på inför V75 med hans hjälp.9/12 Efter Björn Goops fyrlingar så slog Åke Svanstedt till med en fyrling på Åby igår kväll – Full snöstorm och blåst över delar av Sverige idag – Arctic Light tippad etta i Travronden

Efter att Björn Goop tre gånger de senaste dagarna vunnit fyra lopp varje tävlingsdag så var det igår kväll Åke Svanstedts tur, han tog fyra segrar på Åby
Det är bara att lyfta på hatten för våra tränare, kuskar och skötare som gör allt för att få våra hästar att må så bra det bara går.

Arctic Light är tippad etta i Travronden inför hennes start på Sundbyholm på tisdag.

Full snöstorm med blåst regn och snö har dragit in över Sverige inatt och ska fortsätta under dagen.

startold2.jpg

8/12 Vi var idag inne på Örebro Travet och såg två stjärnor glänsa

Vi åkte idag till Örebro Travet och besökte våra hästar där, vi fick se Diamonds of Gold gå jobb, vilken travare helt fantastiskt fin och han har ett trav som gör att det ser ut som att han svävar fram ovanpå marken, han har en svikt och spänst i steget av sällan skådat slag.
Sail On By (US) gick också jobb idag och hon var lika underbart fin hon, en häst som inte ens varit i vagn tio gånger men ändå ser så fin ut så man finner inga ord. Det är två stycken helt fantastiska hästar, det råder det ingen tvekan om.

Klicka på bilden på Diamonds of Gold här nedanför så blir den större.

8/12 Tvååriga Viking Kronos dottern Arctic Light startar på Sundbyholm på Lucia – The Man kommer att strykas på Åby idag – Vi åker till Örebro och ”tar pulsen” på våra hästar där – E-posten börjar fungera igen

Arctic Light startar på Sundbyholm på Lucia (dags för henne att ta på sig kronan?!) som vanligt sitter Örjan Kihlström i sulkyn. The Man var inte bra i jobb igår, och det kom slem ur hans hals så han kommer att strykas idag meddelar Åke Svanstedt, och han startar således inte på Åby ikväll.
Vi åker till Örebro idag och ”tar pulsen” på våra hästar som vi har där.
E-posten verkar ha börjat att rulla igång så smått igen, men om vi inte svarar på mail så slå en signal på telefon också.

Bilden nedan: Startlistan till tisdag, klicka på så blir den större.

7/12 Grattis Björn Goop som återigen vann fyra segrar på Solvalla – Det känns bra hälsar Björn från bilen och han låter belåten

Björn Goop som avgjorde Allsvenska körsvensligan i söndags och måndags, då han vann fyra segrar bägge dagarna både på Solvalla i söndags och på Färjestad i måndags, satte återigen in en fyrling på Solvalla ikväll, ”det känns bra” hälsar Björn när vi når honom på mobilen sent ikväll.
Han är också mycket nöjd med det tvååriga Amerikanska nyförvärvet Culp Fiction (US) – ”det går undan när man sitter bakom henne” säger Björn och låter mer än belåten.

culp-fiction-skrivbordsunde.jpg

Läs mer»


7/12 En andel kvar i Diamonds of Gold hos Åke Svanstedt

en-andel-kvar-4.gif

7/12 EXTRA – vår e-postleverantör har driftstörningar – om ni skickat e-post och ej fått svar – ring oss

Vår e-postleverantör Loopia har driftstörningar och vi har inte fått någon e-post på vår mail, om ni skickat e-mail till oss de senaste två dygnen så ring oss istället! Våra kontaktuppgifter finner ni under fliken .
Status på driftstörningen på e-posten kan du läsa om du klickar .
telefonkontakt.jpg

7/12 Vi presenterar CULP FICTION (US) en 2-årig superstammad Amerikanska som vi lanserar som andelshäst hos Björn Goop – köp en andel och ge bort som julklapp – eller köp en andel till dig själv – Culp Fiction (US) är ur Moni Makers möderne – hon har travat 1.14 i träning ett varv på milebana!!

Idag lanserar vi Culp Fiction (US) en superstammad amerikanska som andelshäst hos Björn Goop. Far till Culp Fiction (US) är Chocolatier (US) som travade 1.09,2 och som vann 14 av sina 23 starter. Chocolatier vann massor av storlopp och var tvåa i både försök och final av Hambletonian.
Modern Clever Catch (US) var finalist i Merrie Annabelle som tvååring och hon travade 1.12,1a.
Culp Fiction (US) kommer ur det fantastiska mödernet Nan´s Catch (US) som är mor till bl.a Moni Maker!! Moni Maker som vann i princip allt som går att vinna. Culp Fiction (US) har en stamtavla av absolut yppersta klass.

Culp Fiction (US) köptes på auktionen i Lexington 2010 och är utvald av Olle Goop. Planerna har hela tiden att träna upp henne i USA och sedan ta hem henne hit till Sverige vintern 2011 och nu är hon här, och vi är stolta att kunna presentera Culp Fiction (US) som andelshäst.
Hon tränar lysande på Lökene Gård hos Stall Goop och planerna är tidig start nu till våren. Denna läckra dam har gått 1.14,0 ett varv på milebana i USA så ni förstår att det är en talang utöver det vanliga.

Läs mer»

6/12 Diamonds of Gold fantastiskt fin i jobb på veckans V75 bana Örebro idag

Diamonds of Gold har idag gått jobb inne på Örebro travet och Per Fromell bara ler när han kommer av banan med honom, det är en fantastiskt fin travare med en enorm spänst och svikt i steget och du kan bli delägare i honom, det finns fortfarande andel kvar i detta jättelöfte!

diamonds-of-gold-7.jpg

5/12 Idag kom första snön här i MellanSverige – Björn Goop har ryckt i Allsvenska kuskligan som nu med största sannolikhet är avgjord – Åke Svanstedt tvåa i kuskligan nu – våra tränare dominerar

Idag kom den första snön här i MellanSverige och ett lätt pudertäcke täcker marken. Ikväll så vann Björn Goop fyra segrar på Färjestad lika många som han vann igår på Solvalla och han har alltså vunnit åtta lopp de två senaste dagarna och därmed så har Björn Goop med största sannolikhet avgjort den Allsvenska kuskligan, han är i och med dagens segrar uppe i 333 segrar, Åke Svanstedt ligger tvåa med 302 segrar.

Björn Goop har blivit Allsvensk kuskchampion de senaste sju åren, och blir det även i år också, åttonde raka Allsvenska kuskchampionatet, det är bara för Stall Kenny att lyfta på hatten och gratulera Björn Goop.

Våra tränare dominerar som etta och tvåa i Allsvenska kuskligan, vårt koncept med att erbjuda er endast superstammade andelshästar hos några av Sveriges allra bästa travtränare känns mycket bra, vi samarbetar förutom med Björn Goop och Åke Svanstedt även med Roger Walmann, Stig H Johansson och 2011 års Olympiatravs- och Elitloppsvinnare Joakim Lövgren.
Just nu så finns det några andelar kvar till salu hos i och två andelar kvar i superfina hosÅke Svanstedt.
bjorn-goop-2011.jpg

4/12 Arctic Light trea med jättegalopp – Tävlingen avslutad drygt 150 svar har kommit till vår inbox idag, Kenneth Johansson Nyköping jublade när vi ringde upp honom och gav honom beskedet att han var först med alla tre rätta svaren

Arctic Light galopperade direkt i starten i dagens lopp på Solvalla, hon gjorde sedan ett mycket fint intryck och spurtade till tredjeplatsen.
Tävlingen är nu avslutad, när vi kom hem ifrån Solvalla och öppnade inboxen så bara smattrade det in e-mail, och först med tre rätta svar var Kenneth Johansson klockan 11.34 delägare i många… andelshästar hos oss, vi ringde upp honom ikväll när vi kom hem ifrån Solvalla och gratulerade och han blev helt tyst i luren, är det sant! utbrast han sedan.
Kenneth berättar att han genast såg att det var Björn Goop som var den lilla knatten på bild 2, och att det var Global Investment och Mats Broman var inga problem det heller, men jag är inte så bra på hästraser egentligen sa Kenneth, men jag vet att Arabhästar ser ut ungefär så där… det räckte långt Kenneth som tog prenumerationen på Travronden som pris, ett stort GRATTIS till dig Kenneth säger vi!

Näst snabbast med tre rätta svar klockan 16.47 var Tobias K. Herrljunga som får en läcker Stall Kenny t-shirt i brevlådan i slutet av veckan, vi väntar på nya t-shirtar ifrån tryckeriet. Trea med alla rätta svar var Magnus E. i Grängesberg klockan 17.31 som får 2 stycken fria entreér samt travprogram och fika till V75 på Örebro nu på lördag. Grattis till Er alla tre, och till er som inte vann denna gång, håll utkik här, man vet aldrig när nästa tävling dyker upp.

4/12 Adventspyssel inför Arctic Lights start i eftermiddag – vinn läcker Stall Kenny t-shirt, vinn prenumeration på Travronden eller vinn 2 fria entréer samt Travprogram och fika till V75 på Örebro nu på lördag

I väntan på att Arctic Light ska starta klockan 14.22 i eftermiddag så ska ni få lite Adventspyssel av oss, ni kan vinna fina priser, en läcker Stall Kenny t-shirt, eller en prenumeration på sju stycken nummer av Travronden, eller så kan du vinna fri entré + travprogram samt fika till V75 på Örebro lördag 10/12 för två stycken personer.

Glöm inte att skriva upp i vilken ordning som ni önskar priserna, samt namn och adress, om ni väljer den läckra Stall Kenny t-shirten så uppge färg, det finns röd, vit eller navy-blå t-shirt att välja på.
Som vanligt så är det den som svarar rätt först på e-mail som får välja pris först osv. Vinnarna presenteras här ikväll om det nu är någon/ några som kommer att klara av denna kluriga tävling.
Vår e-mail adress hittar du om du klickar !

Alla har lika stor chans att vinna i våra tävlingar, du behöver inte vara delägare hos Stall Kennys Andelshästar för att deltaga, du har lika stor chans ändå att vinna våra fina priser.

Tre stycken (riktigt knepiga?) frågor denna gång, och vi önskar er alla Lycka till! Klicka på bilderna nedan så blir de större.

Fråga nr 1

Vi fotograferar många olika sorters hästar, inte bara travhästar och i somras så fotade vi denna skönhet i sin ras, frågan lyder: Vad är detta för hästras?

Fråga nr 2

Vad heter denna knatte som på bilden är 3 år gammal, känd i Sverige och övriga Trav-världen för sina stora framgångar.

Fråga nr 3

Vad heter hästen på bilden och vem kör?4/12 Stall Kennys Andelshästar önskar er alla som besöker vår hemsida en trevlig Andra advent
3/12 Julklappsfrossa och ska köpa julklapp till någon som har ”allt” – Stall Kennys Andelshästar fixar det mesta – några julklappstips nedan

Då finns det två alternativ, antingen så går ni ihop ett gäng i släkten, kompisgänget, arbetsgivare osv. och köper en andel i någon av våra andelshästar som det fortfarande finns andelar kvar i, och överraskar dina vänner/personal med att ge bort en andel i en travhäst. Det är flera hos oss som gör
så varje år och det blir alltid lika uppskattat och glatt, delar ni några stycken så blir det inte många kronor.
Vårt andra julklappstips är att ni klickar ni er på den trevliga hemsidan, med den ännu trevligare personalen, tjejen och killen som ansvarar flör butiken har passerat 30+ för några år sedan, och de har ett suveränt sortiment av praktiska kläder för både, kvinnor, män och barn speciellt under vinterssäsongen.
De säljer endast kläder av allra högsta kvalité och Stall Kennys Andelshästar går i god för att ni kommer bli mycket nöjda, köp er juklapp antingen av oss dvs. andel i en superstammad travhäst eller klicka HÄR! för att komma till butiken . Var ni än handlar så kommer ni att bli belåtna!

Det finns fortfarande andel kvar i Diamonds of Gold, skynda att fynda i detta jättelöfte hos Åke Svanstedt som gör ALLT rätt och han har ett fantastiskt steg och en enorm spänst och svikt!!!

Det finns även andelar kvar den fina ettåriga Sail On By (US) som ska tränas av Stig H Johansson, hon har gjort allt rätt sedan dag ett, mycket fin och hon är liksom Diamonds of Gold supercool!


3/12 Åke Svanstedt hade uppvisning på Axevalla idag, Svanstedt-tränade hästar vann fyra!! av dagens lopp – Björn Goop tvåa i Gulddivisionen med avkomma efter Pine Chip = samma far som Diamonds of Gold som du kan bli delägare i här hos Stall Kennys Andelshästar

Stall Åke Svanstedt hade uppvisning då Axevalla körde V75 tävlingar idag, Åke Svanstedt själv vann fyra!! stycken lopp, varav de två första inom V75 ramen, sonen Anders Svanstedt var tvåa med Svanstedt tränad häst och Linus Svensson som bl.a är skötare till vår tvååriga andelshäst Preludio AS (IT) var trea i ett av V75 loppen med Åke Svanstedt tränad häst. I ett amatörlopp så var en Åke Svanstedt tränad häst trea, körd av amatören Peter Arnqvist. Stall Åke Svanstedt tog för en stor del av priskakan på Axevalla idag!

Björn Goop var tvåa i Gulddivisionen med sexfaldiga miljonären (6,3 miljoner! nu intjänat) Global Investment e. PINE CHIP !! dvs samma pappa som Diamonds of Gold som vi säljer i andelar här och som i princip är slutsåld, men det finns fortfarande chansen att vara med i detta superlöfte efter Pine Chip, då Diamonds of Gold ännu inte är helt fullbokad.


Björn Goop var för övrigt även tvåa och trea i två andra lopp under dagen på Axevalla.

Imorgon andra advent så är det Solvalla som gäller, tvååriga andelshästen och Viking Kronos dottern Arctic Light gör sin andra start från ett halvknepigt fjärdespår, samtliga delägare inom Stall Kennys Andelshästar kommer att få några sms imorgon angående Arctic Lights chanser, och i den sena sms:rapporten efter sista värmningen för Arctic Light så kommer direktkommentarer ifrån bl.a Örjan Kihlström och Roger Walmann.
Läs mer»
3/12 Det finns fortfarande chans att bli hästägare hos oss i den mäktiga Pine Chip hingsten här nedanför, Diamonds of Gold tränare Åke Svanstedt

Vill du bli hästägare hos oss så har du fortfarande chansen att fynda din andel i Diamonds of Gold som nu är i träning hos Åke Svanstedts unghästtränare Per Fromell, Diamonds of Gold är ett stort löfte!!

Du når oss ALLA dagar om året så boka din andel innan det är försent, du kan ringa eller skicka ett e-mail vardag som helgdag, alla tider på dygnet, våra kontaktuppgifter hittar du om du klickar .
Läs mer»

2/12 Det finns nu endast två ( 2 ) andelar kvar i fantastiskt fina Diamonds of Gold hos Åke Svanstedt

Det finns nu endast två ( 2 ) stycken andelar kvar i Diamonds of Gold som nu är hos Per Fromell som sköter unghästträningen åt Åke Svanstedt, Diamonds of Gold är fantastiskt fin och en travare utan dess like, han har en enorm spänst och svikt i steget av sällan skådat slag!!

Passa på att köpa andel i Diamonds of Gold nu, snart är han fullbokad!!

2/12 Även dagens delägarbesök var mycket positivt – The Man anmäld till Åby – ändå tveksamt startande – Codebreaker kom ej med i Svampen, får nu jobba på lätt ett tag innan träningen stegvis ökas till våren


Anne-Marie har nu varit i Örebro och hälsat på sina delägda hästar Diamonds of Gold och Sail On By (US) och hon blev lika nöjd och belåten idag som igår, det är två stycken jättefina hästar både Diamonds of Gold och Sail On By säger Anne-Marie.

The Man är anmäld till Åby nästa torsdag, men hostade i dagens jobb och är tveksamt startande, kollas upp i halsen på tisdag. Codebreaker kom ej med i tvååringsloppet Svampen som går av stapeln lördag 10 december, kanske lika bra det då det är lätt att knäcka en tvååring, det lär gå undan i det loppet. Codebreaker gör ingen mer start i år nu, utan kommer få jogga ett tag nu och bara tränas lätt innan träningen stegvis ökas till våren.2/12 Dominator hade besök av delägare igår, idag så får Diamonds of Gold och Sail On By (US) besök av delägare

Det är kul när delägare besöker sina hästar hos de olika tränarna som de är hos, och det är uppskattat av de tränare och skötare av hästarna att det kommer intresserade ägare och tittar ibland, nu har ju alla inte så nära till sina hästar som de är delägare i, men Anne-Marie delägare i Dominator var igår uppe i Åmotfors och hälsade på sin häst där, hon blev så nöjd och belåten och tyckte att Dominator var otroligt snäll och jättefin.

Idag så far hon vidare för att se sina andra två hästar som hon är delägare i, Diamonds of Gold och Sail On By (US) och hon kommer knappast att bli besviken på de två stjärnorna som står i Örebro heller, det är två praktexemplar och i dessa båda finns det andelar kvar i ännu.
diamonds-of-gold-2-2.jpg

30/11 Vi har idag varit och besiktigat hästar igen – det finns nu endast tre ( 3 ) andelar kvar i Diamonds of Gold, den mäktiga hingsten som ska till Åke Svanstedt

Idag har vi varit iväg och besiktigat hästar igen från morgon till eftermiddag, vi var hos ett av de större stuterierna och det var många hästar som visades upp för oss. Många telefonsamtal i bilen blir det på våra resor och en fråga är: hur klarade man sig innan mobiltelefonen uppfanns… vi lever i ett samhälle som är uppbyggt på teknik, datorer styr vår samhälle och det är dataröster överallt. Tur att det finns vanliga människor att ringa, det blir som sagt många telefonsamtal på en dag.
Vi var hemma sedan vid 16 tiden och hann även att skicka iväg några kontrakt innan brevlådan tömdes. Det finns nu endast tre andelar kvar i Diamonds of Gold och vi har flera som funderar – så är du sugen att vara med i denna mäktiga hingst som ska tränas av Åke Svanstedt så är det hög tid nu, det är ett kraftpaket!

diamonds-of-gold-per-fromel.jpg

30/11 Ikväll är det premiär för det nya spelet V86 på Solvalla

Ikväll så kan ni spela V86 på Solvalla, det är premiär för det nya spelet och det är massor av fina lopp under kvällen.

29/11 Vi har sagt det innan – vi säger det igen – superstammat! – vi kom till Örebro och vi åkte därifrån med ett stort leende på läpparna

Vi har idag varit till Örebro och tittat till de andelshästar som vi har hos Per Fromell, som ska slussas vidare till Åke Svanstedt och Stig H Johansson, vi har bara hört gott om de två ettåringar som vi har där efter att de har kommit i vagn och idag fick vi se det med egna ögon, både Diamonds of Gold och Sail On By (US) är två makalöst fina ettåringar!! Vilka travare!!

Per Fromell har länge sagt att Diamonds of Gold har en enorm svikt och spänst i steget, och det är bara att instämma, han var grym att skåda den mäktiga hingsten efter Pine Chip, det börjar nu ta slut på andelarna i honom och han borde varit slutsåld för länge sedan, men nu är vi långt inne på upploppet och om du vill vara med så skynda att fynda!! Diamonds of Gold är ett klipp!

Sail On By (US) var ute för vagn för fjärde gången i sitt liv på en bana, och det är svårt att tro, även hon var enormt fin och det lös hög klass lång väg!! Att det finns andelar kvar i henne med det är en gåta, en ny Glidemaster?! Per Fromell bara myser när han berättar om de två ettåringarna och vi kan bara instämma, detta är två andelshästar av allra högsta klass!

Vi lämnade Örebro med ett stort leende på läpparna, vi har sällan skådat två så fina ettåringar!!
orebro-travbana.jpg


29/11 Arctic Light rankad tvåa i Solvallas banprogram till söndag – vi åker till Örebro och besöker våra andelshästar där idag

Arctic Light är rankad tvåa i Solvallas banprogram inför söndagens start. Vi åker till Örebro och ser till våra andelshästar där idag, det ska bli mycket kul att se de två ettåringarna som vi har till salu som andelshästar, Diamonds of Gold som ska till Åke Svanstedt och Sail On By (US) som ska till Stig H Johansson. Två mycket fina ettåringar som det onekligen ser mycket lovande ut för, det finns några andelar kvar i båda fortfarande ifall du är intresserad.
111204_solvalla-arctic-ligh.jpg

28/11 Countdown fick hemlängtan ändå sylvass i kvalloppet – vi har besökt Lökene och våra andelshästar – spår nr 4 för Arctic Light på Solvalla kommande söndag

Vi har idag varit på besök på Lökene och träffat våra andelshästar och skötare samt Olle och Björn Goop, full fart med fortkörningen var det, det hade fryst på inatt så de låg lite efter då ingen räknat med
minusgrader, det var hög aktivitet på gården som alltid.

Vi åkte sedan till Färjestad för att se Countdown gå kvallopp, och han klarade sitt kvallopp med glans trots en viss hemlängtan… ni kan läsa mer om Countdowns hemlängtan och mer om kvalloppet på hans egen sida under knappen Andelshästar.

Arctic Light fick spår nr 4 på Solvalla på söndag och Örjan Kihlström kör.

countdown-start.jpg

28/11 Tvååriga Viking Kronos dottern Arctic Light gör sin andra start på söndag på Solvalla

På söndag så startar vårt jättelöfte efter Viking Kronos – U.S.A.Hornline på Solvalla igen, allt för att ge henne välbehövlig rutin inför kommande treårssäsong.
Nu åker vi till Stall Goop i Kil, startlistan till söndag har ännu inte kommit, så vi uppdaterar hemsidan ikväll igen. Ni får ha en skön måndag, solen tittar fram här i mellansverige.
arctic-light-skrivbordsunde-2.jpg

28/11 Nedräkning fram till klockan 17.45 idag – ett par minuter senare så har Countdown… gått sitt kvallopp

Ikväll så går Countdown sitt kvallopp på Färjestad tillsammans med Björn Goop, så nu är det ”nedräkning” fram till klockan 17.45 – då kvalloppet går av stapeln.

Vi ska innan kvalloppet besöka Lökene i Kil och se över våra andelshästar där, m.m.

countdown-20110906-2.jpg usa.jpg

27/11 Tävlingen avslutad, efter 263 felaktiga svar så kom det två rätta svar med kort mellanrum – fråga nummer 2 var den som satte käppar i hjulen – Grattis till Björn Goop som vann E3 Revanschen idag

Tävlingen var svår det märks på alla svar vi fått, att det var John-Erik ”Goya” Magnusson (fråga nr 1) mannen bakom ÅS hästarna och som vi träffade när vi var i Lexington kunde många.
Att det heter ”Hobbles” (fråga nr 3) de remmar som hästarna har på benen kunde också de allra flesta, och ja tror alla hade letat sig fram och sett att sidan Hört & Hänt! uppstod den 8 februari 2005 (fråga nr 4).
Det var som vi misstänkte fråga nr 2 som var den knepiga, och vi har fått in alla de sorters hästraser som finns skulle jag tro, de flesta gissade på American Saddlebred men det var det inte, den första med alla fyra rätt i tävlingen landade i vår mailbox klockan 18.14 idag och det var Siw S. hon valde en läcker Stall Kenny t-shirt som pris, det andra rätta svaret kom sedan klockan 18.22 och det var också en kvinna vid namn Karin O. hon valde också en läcker Stall Kenny t-shirt som pris och ni har dem i era brevlådor på tisdag. Ett stort GRATTIS till er båda!

Vi kör en ny tävling snart igen och då finns prenumerationen på Travronden kvar, det blir också ett par andra priser som vi kommer lägga till extra nu när det närmar sig juletider med stormsteg, så håll utkik på den här sidan, man vet aldrig när nästa tävling kommer.

Men vad var svaret på Fråga nr 2 undrar ni säkert nu, jo svaret är hästrasen Zangersheide som ni kan läsa om ifall ni klickar på länken, på stuteriet med samma namn avlas det fram hopphästar, bilden som vi själva har fotograferat och som var med i tävlingen och bilden nedan blev publicerade i Zangersheide´s tidning i Belgien i somras. Robin Z heter en svensk mycket framgångsrik hopphäst som var med bl.a i OS i Atlanta 1996.
Det var kanske svårt att se, men alla tävlingar kan ju inte vara lätta, och det är kul att så många engagerat sig och skickat in sina svar på mail till oss.
Som sagt ny tävling kommer, och denna gång var det två tjejer som ej är delägare hos Stall Kennys Andelshästar som vann, alla har lika stor chans – vare sig du är delägare hos oss eller bara besöker vår hemsida.

Vi gratulerar Björn Goop och kretsen kring Miss Shape som idag på Gävle vann E3 Revanschen för ston.

27/11 Stall Kennys Andelshästar önskar Er alla som besöker vår hemsida en trevlig Första advent


26/11 Supersvår hästras i tävlingen fortsätt sända in svar – Våra tränare tog för sig på Jägersro – Yankee Glide avkomma trea i Svensk Uppfödningslöpning

Klockan är nu 18.10 nästan 100 stycken svar har kommit in till tävlingen, ingen har dock ännu prickat rätt vilken hästras det är – priserna finns således kvar så det är bara att fortsätta skicka mail och när vi har fått in två rätta svar så skriver vi ut det här på hemsidan.

V75 kördes idag på Jägersro och Åke Svanstedt tog en dubbelseger i StoEliten, Åke vann och sonen Anders Svanstedt var tvåa där, samma scenario var det även i dagens allra första lopp där Åke vann före Anders, Anders Svanstedt var även tvåa ytterligare en gång denna dag. Joakim Lövgren tog en seger, Björn Goop hade ingen egentränad häst med ner till Jägersro men var tvåa i tre av dagens lopp. Stig H Johansson och Roger Walmann hade heller ingen häst till start på Jägersro idag, det har Roger däremot på tisdag på Eskilstuna, där tror vi att Prawns vinner E3 revanschen med Johan Untersteiner.

Svante Båth tränade Yankee Glide avkomman Quid Pro Quo var idag trea i Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro, vi säljer andelar i en avkomma efter Yankee Glide – Sail On By (US) tränare .

Det finns några andelar kvar både i Sail On By (US) och i Diamonds of Gold tränare Åke Svanstedt.


26/11 Nu kör vi en Tävling igen – vinn prenumeration på Travronden eller en superläcker Stall Kenny t-shirt

Vi kör återigen en av våra populära tävlingar, det ni kan vinna är en superläcker Stall Kenny t-shirt eller en prenumeration på sju stycken nummer av den eminenta tidningen Travronden och denna gång så är det fyra stycken frågor, och det blir fyra lite knepiga frågor, vi tror att denna tävling kommer att sätta ”myror” i huvudet på er, speciellt hästrasen…

Som vanligt är det snabbast svar på vår e-post som vinner, och vår e-postadress hittar du under knappen glöm ej att uppge namn och adressuppgifter och storlek på t-shirt. Välj också vilket alternativ du önskar som nr 1 och vilket alternativ du önskar som nr 2.

Vinnarna publiceras här på sidan, och som vanligt så är alla välkomna att deltaga i våra tävlingar, du behöver inte vara delägare i någon av våra andelshästar för att deltaga, så alla har lika stor chans att vinna! Lycka till!
Stall Kennys Andelshästar önskar dig som besöker vår hemsida en trevlig lördag, du når oss som vanligt alla dagar i veckan både på e-post och telefon, och vi har några i både Diamonds of Gold hos Åke Svanstedt samt i Sail On By (US) hos Stig H Johansson.

Fråga 1

Vad heter mannen på bilden, det räcker om du ger oss hans smeknamn, klicka på bilden så blir den större.

Fråga 2

Vi fotar mycket hästar, inte bara travhästar, vad är detta för hästrassom ni ser på bilden, den vackra mamman med sitt föl i språng som vi fotade i somras, klicka på bilden så blir bilden större.

Fråga 3

Vad heter de ”remmar” som hästarna på bilden har på benen, klicka på bilden så blir den större.

Fråga 4

Exakt vilket datum och årtal började vi att skriva på sidan Hört & Hänt!


25/11 En dag med lite av varje – vi började dagen med att gå i kyrkan – ringt, sms:at, mailat, skrivit ut kontrakt – haft kontakt med blivande och gamla delägare samt några av våra tränare

En fredag som det har hänt lite av varje, vi började dagen med att besöka kyrkan och se barnens adventsgudstjänst, en tradition varje år fredagen innan Första advent, där barnen förberett sig länge med fina julsånger som de framför i kyrkan. Efteråt blev det fika och julmarknad i skolan där barnen bakat och pysslat fina julsaker som de sedan sålde.

Vi har under dagen haft mycket kontakt både via mail och telefon, både med intresserade som vill köpa in sig i Diamonds of Gold och i Sail On By (US) och med gamla goa och glada delägare i våra andelshästar, vi har också fått en hel del sms. Vi har även skrivit ut kontrakt och postat, och andelarna i de två hästar vi har andelar kvar i är inte många så om ni vill vara med i Diamonds of Gold eller Sail On By (US) så är det inte läge att ”smyga” för länge.


Vi har pratat med några av våra tränare idag, det ser bra ut i de flesta stallen och det är positivt, Marimba Rhyme sylvass i träningen hälsar Stall Lövgren, Stall Goop meddelar att Global Newsletter kommer att kastreras för att dämpa hans humör, och han får nu läka sina sår och komma igen till våren. Några av andelshästarna har fått en liten uppdatering idag igen.

Bilden nedan är ifrån Lexington, en ettåring sneglar in mot auktionshallen i väntan på sin tur.

lexington-auktion-2011.jpg

24/11 Vi hälsar vår första delägare boendes på Cypern välkommen som hästägare hos Stall Kennys Andelshästar

Vi hälsar vår första delägare boendes på Cypern välkommen som hästägare hos Stall Kennys Andelshästar, han köpte en andel var i Diamonds of Gold, Dominator och Sail On By (US), en mycket trevlig kille med stort travintresse som nu är hästägare i tre superstammade andelshästar! Grattis till Dig!

Sedan tidigare så har vi andelsägare i våra andelshästar boendes i Danmark, Finland, Norge och såklart i Sverige. Mycket kul att nu ha en delägare boendes på Cypern i våra superstammade andelshästar.

Hos oss behöver du som du förstår inte bo i Sverige om du vill bli hästägare hos oss!!
Det ska vara roligt att äga andelar i travhästar, och man ska känna att man är hästägare och det är det du känner hos oss!! Vi har bara nöjda hästägare och fler blir vi för varje dag som går!!

Vi säljer enbart superstammade andelshästar – det vinner i längden – visst man kan hitta en billig häst med halvskaplig stam som kan bli en som springer ihop pengar – men procentsatsen att lyckas ökar avsevärt om man satsar på superstammat – med den satsning som vi nu har gjort och kommer att fortsätta att göra så kommer ni enbart att kunna köpa superstammade andelshästar hos oss.

Tänk på att en billigare andelshäst, och då såklart med sämre stamtavla än våra superstammade hästar kostar lika mycket i driftkostnad om ni har den hos en större tränare. Vi fullförsäkrar också alla våra andelshästar upp till det belopp som vi säljer ut dem i andelar för.

Vi satsar mot de stora unghästloppen både i Sverige, USA och Italien.

Välkommen att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du med. Klicka på Läs mer under bilderna så ser du vilka andelshästar vi säljer andelar i just nu. Köp din andel innan det är försent!

cyprus-clear-2.gif

24/11 Idag är det exakt en månad kvar till julafton, och ikväll gör The Man comeback på Åby

Exakt en månad kvar till julafton idag, +10 grader här nu på förmiddagen, man kan inte tro det snart är december.
Ikväll så är det dags för The Man att göra comeback på Åby, dåligt spår och han har varit borta länge gör att vi ligger lågt, det blir en smygare i comebacken, vi vet ju alla att han rundar ett sånt här gäng om han är helt ok, men nu återkommer han efter lång vila så vi ligger lågt.


Men allt är väl med The Man nu på förmiddagen, samtliga delägare inom Stall Kennys Andelshästar kommer att få några sms under kvällen, bl.a hur The Man ser ut för dagen, hur han har värmt och direktrapport från stallet efter sista värmningen. Bli delägare hos oss du med, det är en upplevelse!

C57F8961.jpg

23/11 Olle Goop har varit uppe i Åmotfors och provkört vår andelshäst Dominator idag

Olle Goop tog en tur upp till Åmotfors där han provkörde vår Donato Hanover hingst Dominator, det var en mycket belåten Olle Goop som ringde oss från bilen på väg ifrån Mats Broman, det ser mycket bra ut!!
Klicka på Läs mer under bilden på Olle Goop här nedanför så kommer ni till Dominators egen sida och kan läsa mer om vad Olle Goop sa.

olle-goop-2011.jpg


23/11 Passa på att fynda innan vi höjer priset på fantastiskt fina Diamonds of Gold – ”en hingst efter Pine Chip med den enorma spänsten och svikten i steget som Diamonds of Gold har brukar bli riktigt riktigt bra tävlingshästar” säger Per Fromell

Per Fromell strör lovord om Diamonds of Gold som ni kan köpa andelar i här, ”en hingst efter Pine Chip med den enorma spänsten och svikten i steget som Diamonds of Gold har brukar bli riktigt riktigt bra tävlingshästar” det säger Per Fromell som sköter unghästträningen åt Åke Svanstedt.

Det är en mycket fin travare som gör allt rätt, han har skött sig helt exemplariskt sedan han kom hit till oss i slutet av september säger Per, han har ett fantastiskt psyke och är lugnet själv.

Det finns några andelar kvar i Diamonds of Gold och skulle det finnas någon andel kvar om en månad så höjs de med 5000 kr styck, de 14 500 kr per andel som vi säljer Diamonds of Gold i nu är rena reapriset detta är en helt rätt sorts Pine Chip hingst, det är bara att skynda att fynda, Diamonds of Gold är hur fin som helst.
Läs mer»


22/11 Tvåårige Countdown kvalar på Färjestad

På måndag så är det dags för nästa tvååring i Stall Kennys Andelshästars ”tvåårsarmé” att gå kvallopp, det är Countdown e.Ken Warkentin som Björn Goop rattar i kvalloppet.

countdown-kval.jpg
Bilden: Countdown med Jennie efter premieloppet.
countdown-head.jpg22/11 Gå in och rösta på Stig H Johansson och Victory Tilly som Årets Frimärke 2011 – vinn resa till Nice i Frankrike för 2 personer – värde 17 000 kr

På Postens hemsida så kan man rösta på Årets Frimärke 2011 och för oss travvänner så finns det väl bara ett frimärke att rösta på, välj det föreställer Stig H Johansson och Victory Tilly.

Du kan vinna en resa till sköna Nice i Frankrike för två personer till ett värde av 17 000:- , kanske passa på att besöka den idylliska travbanan i Nice, eller bara lata dig i det fantastiska landskapet med din vän som du tar med dig på resan.21/11 En dag med mycket pappersarbete – samt besiktigat en tvååring – The Man rankad tvåa i Åby-programmet i comebacken på torsdag
Idag var det en dag med mycket pappersarbete, många trevliga telefonsamtal
med tränare, skötare och både gamla och blivande delägare har det varit under dagen också, samt planering inför framtiden.

Vi har även hunnit med att besiktiga en tvååring under dagen.
Vi ligger inte på latsidan utan ser hela tiden nya möjligheter och satsar hela tiden framåt med strävan om att nå framgångar med våra andelshästar.
Vi har ju inte många starthästar, men en hel armé med tvååringar som står och väntar på att få komma ut och starta. Vi fyller på med nya andelshästar underifrån hela tiden och det är enbart superstammade andelshästar som du köper hos oss.

The Man är rankad tvåa i Åby-programmet trots spår 11 i comebacken på torsdag.

the-man-13.jpg

Bilden nedan är ifrån entréhallen på The Red Mile i Lexington.

the-red-mile-2.jpg
21/11 Vill du bli hästägare hos Stig H Johansson eller Åke Svanstedt? Hos Stall Kennys Andelshästar så köper du andelar hos de båda stortränarna

Vi har just nu andelar till salu i Sail On By (US) hos Stig H Johansson, en helsyster till Hambletonianvinnaren och numera populära avelshingsten i USA – Glidemaster (US). Ett superfint sto köpt i USA som unghästtränare Per Fromell strör lovord om, hon är så fin och underbart klok! Sail On By (US) är född och uppfödd i USA. Hon anmäls fortlöpande till de största och mest intressanta unghästloppen i USA samt anmäls till insatslopp även här i Sverige.

Vi har även andelar till salu i Diamonds of Gold, en helt fantastiskt fin hingst efter Pine Chip (US) som har en enorm spänst och svikt i steget, supercool och även han är mycket lugn, Diamonds of Gold anmäls till alla insatslopp som går att anmäla till här i Sverige, även Diamonds of Gold finns hos unghästtränare Per Fromell som håller till inne på Örebro travet, har du vägarna förbi så sväng in och besök dessa två fantastiskt fina hästar, det finns andelar kvar i dem bägge, ännu…

Ring gärna unghästtränare Per Fromell om du har frågor om Sail On By (US) eller Diamonds of Gold eller vill besöka dem på telefon 070 338 76 93, det går även bra att göra ett drop-in besök i Per Fromells stall inne på Örebro travbana ifall han skulle vara ute och köra häst och inte skulle svara.

20/11 Även idag så har vi varit iväg och besiktigat årsföl – Per Fromell har visat upp Diamonds of Gold – Dominator är nu fullbokad och slutsåld

Även idag så var vi iväg en sväng och besiktigade föl, inte lika vackert väder idag som igår, men vi ska inte klaga, nästa helg är det första advent och temperaturen ligger runt +5 grader fortfarande dagtid.

Unghästtränare Per Fromell fick idag besök av ett trevligt par som är intresserade av andel i Diamonds of Gold som säljs som andelshäst hos Åke Svanstedt, jag tror de var mycket nöjda med vad de fick se när de lämnade Örebro säger Per och låter nöjd.
andelshast-svanstedt.jpg
Det har varit rejält drag i våra andelshästar som vi har till salu sedan vi kom hem ifrån USA och Dominator är nu fullbokad och slutsåld och vi hälsar alla delägare i honom välkomna till Stall Kennys Andelshästar.
Det finns fortfarande några andelar kvar i Diamonds of Gold som ska till Åke Svanstedt och Sail On By (US) som ska till Stig H Johansson, men det är inte många andelar kvar i någon av de två hästarna.
dominator_slutsald.jpg


19/11 Idag har vi varit runt och tittat på årsföl – vi har sett några riktiga godbitar – vi satsar enbart på superstammade andelshästar – våra tränare visade framfötterna på Färjestad – en andel finns kvar nu i läckerbiten Dominator – vem blir den sista lyckliga delägaren i hingsten efter Donato Hanover

Vi tog en tur i det soliga sköna vädret och åkte runt och tittade på årsföl idag, vi gör så med jämna mellanrum för att följa fölens utveckling, vi har ”extra span” på några godbitar som vi hoppas på att kunna köpa in om något år kanske om de finns kvar till försäljning då.
Vi köper inte bara hästen då utan har professionella besiktningsmän med oss, och en av våra tränare har redan varit med oss och tittat på en extra intressant fölunge (som ej får säljas utan att vi kontaktas först), den är hyperintressant och kanske dyker den upp här på sidan nästa höst om den utvecklas som vi hoppas och tror. Föl och föl… de börjar bli riktigt stora nu och springer glatt i hagarna med sina kompisar och busar.

Vi gratulerar våra tränare Björn Goop och Åke Svanstedt som idag på Färjestad tog tre respektive två segrar.

När vi sänder ut sms till er delägare i våra andelshästar, tänk då på att det är ett sms-nummer som ni ej kan svara tillbaka på, ni ringer eller sms.ar alltid på vårt vanliga telefonnummer som finns under .
Det finns nu endast en andel kvar i Dominator hos Björn Goop!!

dominator-en-andel-kvar-2.gif
Kanske har vi en häst till start på The Red Mile i Lexington om några år (bilden nedan är ifrån The Red Mile i Lexington), vi satsar enbart på superstammade andelshästar som kan vara med i de allra största loppen, med Shestheholepackage (US) och Codebreaker hoppas vi på att vara med på The Meadowlands i augusti nästa år, det är två talanger utöver det vanliga.
the-red-mile-lexington.jpg

18/11 Olle Goop förstår inte, Björn Goop förstår inte, Mats Broman förstår inte

Vad är det som Olle och Björn Goop, och Stall Goops unghästtränare Mats Broman inte förstår? Jo varför det fortfarande finns andelar kvar i extremt fina Donato Hanover hingsten Dominator som vi säljer som andelshäst hos Björn Goop, om Dominator skulle ha varit med på auktionen i Harrisburg så skulle han ha gått för minst 200 000 dollar (dvs minst 1,5 miljoner kronor!!) vi säljer honom i andelar här för halva priset!!

Det är nu snart slutsålt, men för dig som sitter och funderar så är det nu inte många andelar kvar, detta kan vara sista chansen på mycket länge att få vara med att äga en avkomma efter världsrekordhållaren och avelsdominanten i USA 2011 – Donato Hanovers första kull har dominerat i de stora tvååringsloppen i USA, här i Sverige finns det inte många avkommor efter Donato Hanover.

Bara för att göra det ännu bättre… Dominator har Viking Kronos som morfar!! Det är världsklass!

Dominator har en helbror som är född i år, dvs. ett föl, det hingstfölet har hästägare hos Åke Svanstedt redan köpt – avkommorna efter Donato Hanover toppade listorna överlägset prismässigt på förra veckans auktion i Harrisburg – de andelar som finns kvar i Dominator är guld värda – men snart är de borta.

Lite längre ned på denna sida så kan ni läsa mer om Donato Hanovers avkommors framfart i helgen!!

dominator-slutsald-snart.jpg
Läs mer»

17/11 Helsystern till Hambletonianvinnaren Glidemaster (US) – Sail On By (US) som vi säljer i andelar hos Stig H Johansson var för första gången i vagn idag

Idag var Sail On By (US) som vi säljer i andelar hos Stig H Johansson i vagn för första gången, och hon skötte sig kanon!! Hur fin som helst att köra och hon är så klok och förnuftig, hon bryr sig inte om något, detta är en häst av mycket hög klass!!
Helsystern till Hambletonianvinnaren Glidemaster (US) har påbörjat sin väg mot vinnarcirklarna, lyssna på vad Erik Adielsson säger på filmen nedan.

17/11 Tävlingen är nu avslutad och det blev åter ”bombning” av mail i vår inbox

Tävlingen nedanför är nu avslutad och mailboxen har återigen blivit bombarderad av mail ifrån både delägare i våra andelshästar och av er som ej är delägare hos oss! Kul!!
Runt 100 svar har kommit in nu när vi lägger ut vinnarna, det första rätta svaret kom redan klockan 07.36 i morse det var Ted O. delägare i Checkpoint som ryckte tussarna tidigt, han valde således först och Ted valde en läcker Stall Kenny t-shirt som pris, den kommer i din brevlåda imorgon fredag Ted.

Det andra rätta svaret kom in klockan 08.27 det var Christer N. delägare i Dominator som hade rätt på samtliga frågor, han får en prenumeration på tidningen Travronden och den kommer i din brevlåda inom ett par veckor.
Ett stort GRATTIS till er båda, och till er andra så är det bara att komma igen, det kanske dyker upp en tävling här igen, så håll utkik!!

De rätta svaren var:
1: Donato Hanovers helbror gick för 825 000 dollar (ca 5,8 miljoner kronor med dagens kurs!!).

2: Yankee Glide har med två stycken avkommor i finalen av Svensk Uppfödningslöpning.

3: Anknytningen till Menhammars Stuteri som Dominator har är att Dominator´s morfar är avelsgiganten Viking Kronos som står uppstallad på Menhammar.

4: Diamond of Gold har Pine Chip som far.

Vi har andelar till salu i de tre fantastiskt fina hästarna som ni ser på bilderna här nedanför, klicka på bilderna så kommer ni till respektive hästs försäljningssida och kan läsa om respektive häst.
Välkommen att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du också!

dominator-donato-hanover.jpg diamonds-head.jpg

17/11 Nu kör vi en tävling igen – svara på fyra frågor – vinn prenumeration på Travronden eller en läcker Stall Kenny t-shirt

Nu är det dags igen för vår populära tävling som dyker upp här ibland, denna gång är det knepigt värre… och det är fyra stycken frågor som vi vill ha svar på, den som svarar snabbast vinner förstapriset och får då välja på antingen sju stycken nummer av den eminenta tidningen Travronden, som dyker upp i din brevlåda om några veckor, eller en läcker Stall Kenny t-shirt av storlek Large.

Endast svar på e-mail till oss räknas och det är den som svarar snabbast som väljer först om han/hon vill ha sju stycken nummer av Travronden i brevlådan eller en läcker Stall Kenny t-shirt. Den som svarar näst snabbast får det pris som finns kvar.
Glöm inte att uppge vilket av prisen du först önskar. Samt skriv ditt namn och adress i mailet som du sänder till vår mailadress som du hittar på sidan Kontakt.

De frågor som du ska svara på är:

1: Det såldes en helbror till dominanten Donato Hanover på auktion i Harrisburg veckan som gick, hur mycket fick köparen betala för honom i dollar?
2: Uttagningsloppen till Svensk Uppfödningslöpning 2011 har nu körts, vi säljer en avkomma efter Yankee Glide som andelshäst hos Stig H Johansson, hur många avkommor efter just Yankee Glide är med i finalen av Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro lördagen den 26 november?
3: Vi har i år haft delägarträff på Menhammar Stuteri på Ekerö och hos Stall Goop i Kil, vi säljer andelar i extremt fina Dominator efter Donato Hanover hos Björn Goop, vad har Dominator´s stamtavla för anknytning till Menhammars Stuteri?

4: Vi säljer andelar i Diamonds of Gold hos Åke Svanstedt, 1994 så galopperade Diamond of Gold´s far på upploppet i en stenhård duell mot Copiad, vad heter Diamonds of Gold´s far?

Det var de fyra frågorna som vi hade denna gång – nu är det bara att ni sätter på er helstängt huvudlag och svarar på frågorna – ryck tussarna och sänd ett mail – det är som ett travlopp – snabbast vinner! – men det är två priser att kämpa om – vi lägger ut vinnarna här när vi har fått in två rätta svar!

Alla har lika stor chans att vinna, vare sig du är delägare i någon av våra andelshästar eller bara besöker vår hemsida. Lycka till!!

Delagartraff-Menhammar-14-m.jpg Delagartraff-Lokene-Stall-G.jpg

15/11 Fem av tio i topp efter Donato Hanover, av de fem första så var fyra avkommor efter Donato Hanover – alla kostade över 200 000 Dollar!!! Vi säljer en andelshäst efter Donato Hanover – bli hästägare du också hos oss

Fem avkommor bland de tio högst betalda ettåriga avkommorna, Donato Hanovers helbror gick för 825 000 dollar och blev den dyraste hästen på hela auktionen i Harrisburg under veckan som gick. Av de fem dyraste avkommorna så var fyra stycken avkommor efter Donato Hanover.

I söndags så vann tvååriga Check Me Out finalen av Matron Stakes trots att hon tappade 24 längder i starten. Samma kväll så vann Possess The Will – Valley Victory Trot, det är makalöst vad Donato Hanovers första kull dominerar i USA.

Björn och Olle Goop förstår inte att inte Dominator som vi säljer i andelar här är slutsåld, det är en stjärna i vardande. Om Dominator skulle ha sålts på auktionen i Harrisburg så skulle han ha kostat betydligt mer än det vi säljer honom för här.

Summa summarum: Donato Hanover regerar – lyssna på namnet på vår hingst efter Donato Hanover – han heter Dominator – det är ett tecken om något!! Köp de sista andelarna, det är så superstammat som det någonsin kan bli, Donato Hanover på ett Viking Kronos-sto!!!

bjorn-goop.png

14/11 Äntligen sa Olle Goop och log – han fick sina lökringar till slut innan vi flög hem ifrån USA

Vi hade inte fått tag i några lökringar åt Olle Goop innan vi kom till flygplatsen i New York igår, vi
beställde in en tallrik lökringar och det blev populärt av mannen som tagit över 6600 segrar, se så glad han är, tilläggas kan att en stund senare var tallriken tom – tilläggas kan också att han fick hjälp att äta upp de goda lökringarna.
olle-goop-onion-rings-2011.jpg

14/11 Björn Goop säger: Köp de sista andelarna i Dominator innan det är försent, det är en mycket fin häst och en talang utöver det vanliga, med Donato Hanover som far och Viking Kronos dottern Ultra Sund som mor så har han alla förutsättningar – han är hur fin som helst i träningen säger Mats Broman som sköter unghästträningen

Dominator efter dominanten bland avelshingstarna i USA bland tvååringarna – Donato Hanover är nu snart slutsåld, vill du vara med och äga en avkomma efter Donato Hanover så kan detta vara sista chansen. Björn Goop som kommer att träna Dominator säger att det är bara att köpa! Donato Hanover är stekhet som avelshingst!!
dominator-startsida-2.jpg

14/11 Donato Hanover dottern Check Me Out helt outstanding!! – tappade 24 längder vann ändå finalen av Matron Stakes – vi har andelar kvar i Dominator efter Donato Hanover som vi säljer som andelshäst

Det tvååriga stoet Check Me Out är ett verkligt fenomen. I natt segrade hon i finalen av Matron Stakes – trots en stor galopp.
Den tvååriga Donato Hanover-dottern Check Me Out tycks i det närmaste vara oslagbar. När uttagningarna hölls till Matron Stakes på Dover Downs i förra veckan klippte Ray Schnittker-träningen till med nytt världsrekord. När finalen för de tvååriga stona (129.050$) i natt skulle avverkas stod Check Me Out för en ny overkligt stark prestation.
Tillsammans med Tim Tetrick i vagnen var såklart Check Me Out jättefavorit till segern. Från innerspår inledde ekipaget i rygg på ledaren men efter 300 meter travade föll stoet över i galopp. Och det blev en stor galopp. Hästen tappade 24 längder, eller nästan 50 meter och såg ut att vara helt borta ur loppet. Check Me Out ville dock inte ge slaget förlorat.
In mot sista sväng hade hypertalangen hämtat in galoppen och Tetrick styrde direkt på i tredjespår genom svängen – och Check Me Out gick som ett spjut fram mot tätduon. Mitt på upploppet hade hon skaffat sig greppet och kunde gå undan till säker seger med en halv längd. Det på 1.13,4a/1609.
Segern var superstoet nummer 14 av 16 och totalt under tvååringssäongen har hon travat in drygt 900.000 dollar.
Källa

dominator-bjorn_2.png

14/11 Donato Hanover sonen Possess The Will vann Valley Victory Trot igår, vi är nu hemma igen ifrån Harrisburg

Possess The Will efter Donato Hanover var fenomenal igår när han vann Valley Victory Trot. Tidigare under året har Possesss The Will vunnit Walnut Hall Cup 85 250 dollar International Stallion Stake 75 750 dollar, Pennsylvania Sire Stakes 75 678 dollar och slutat tvåa i finalen i Breeders Crown.

Sonen till Donato Hanover bara försvann ifrån övriga fältet i Valley Victory Trot och vann med 3,5 längder på tiden 12,1 – avkommorna efter Donato Hanover är fantastiska!!

Vi säljer andelar i Dominator, en son till Donato Hanover med supermöderne (Ultra Sund) – det finns fortfarande några andelar kvar i honom.

Vi är nu hemma igen ifrån Harrisburg, och det var en mycket trevlig resa med mycket fina hästar på auktionen, ikväll så startar Arctic Light på Mantorp.

Bilden nedan Dominator – han är fantastiskt fin med en enorm spänst i steget!!
dominator-20110916.jpg13/11 Auktionen i Harrisburg är nu över för i år och vi summerar med att vi fick med oss ett mycket fint sto efter Chocolatier hem – vi var igår på auktionen – kört vilse i slumkvarteren i Harrisburg – shoppat – samt ätit på Chili´s tillsammans med bl.a Olle Goop

Dagen inleddes med frukost här på hotellet som vanligt, vi åkte sedan ut till auktionen och besiktigade några hästar, vi var inte där så lång stund på förmiddagen, det blev en häst med hem till Sverige som vi har skrivit om tidigare, Shutterlatier (US) som kommer att tränas av unghästtränare Per Fromell för att sedan slussas vidare till någon av våra tränare.

Shutterlatier-nr755.jpg
Vi tog en sväng ner till Downtown i Harrisburg, ville se lite av staden och plötsligt så var vi inne i slumkvarteren, vi hade åkte en aning fel… men det löste sig och vi kom ut på en större väg och åkte och shoppade lite.

Det har idag varit en fantastiskt varm dag med temperatur kring 20 grader och klarblå himmel. På kvällen efter shopping så åkte vi ner bakom hotellet där det ligger en restaurangkedja som heter där åt vi en god soppa till förrätt tillsammans med bl.a Olle Goop och sedan blev det Crispy Honey-Chipotle Chicken (mums) och en Coca-Cola, restaurangkedjan Chili´s är oerhört populär i hela USA, vi försökte komma in och äta där redan igår, men då var det ca 40 minuters väntetid, men idag så fick vi ”lucka” och ryckte tussarna i tid så vi fick bord.

Vi satt sedan ”gänget” kvar en stund och pratade, innan vi åkte upp till hotellet och fortsatte att prata minnen och framtid där i baren, vi drog oss sedan tillbaka ungefär halv 10 igår kväll och vi har nu packat väskorna, det blir några timmars sömn nu.

Senare idag så är det hemfärd till Sverige, vi bilar till New York och vi landar sedan på Arlanda ca 07.30 imorgon, sedan på kvällen är det Arctic Light på Mantorp, det ska bli en mycket spännande start då Roger Walmann håller henne som sin bästa tvååring, men vi som känner Roger Walmann och Örjan Kihlström vet att de inte kör ”livet” ur sina hästar – det kan mycket väl bli så att Örjan väljer att släppa ledningen om hon skulle komma dit vilket vi tror och sedan lifta med i rygg och hoppas på lucka, får hon den då smäller det bara till sen…


Några bilder ifrån auktionsområdet nedan, lägg muspekaren över bilden så kan du läsa lite om varje bild som vanligt.
En fortsatt trevlig söndag önskar vi er alla som besöker vår hemsida – Stall Kennys Andelshästar.

pen-usa.jpg pumpa.jpg

skarmar.jpg arets-gris.jpg

12/11 Det är natt i USA och ni i Sverige sover nu när jag skriver detta – vi var på auktion hela dagen igår och det blev många svenskköp – men vi köpte ingenting igår – Preludio AS (IT) åkte med Åke Svanstedt hem ifrån Örebro

Hela dagen igår tillbringade vi på auktionsområdet här i Harrisburg, det har sålts mängder av hästar mm, allt från föl, ettåringar, fölston och betäckningsrätter i hingstar, många svenskköp idag, men vi har ej köpt något mer. Det har varit en lång men mycket givande och trevlig dag och nu är klockan efter midnatt här i Harrisburg, det börjar bli morgon hemma i Sverige nu när vi skriver detta.

Idag så är det sista auktionsdagen, det blir till att ladda om och bege sig dit i ottan.

Preludio AS (IT) tog Åke Svanstedt med sig hem till Bjertorp från Per Fromell som har skött unghästträningen, vi tackar Per med duktig personal, de har redan fullt upp med Diamonds of Gold (mycket fin och en fantastisk travare) som ska till Åke Svanstedt när han är klar och Sail On By (US) som ska till Stig H Johansson när hon är klar, även hon är mycket fin och gör allt rätt!!

Vi lägger ut lite bilder här under ifrån Harrisburg, lägg muspekaren över dem så står det lite text om varje bild.

johan-hellander-2.jpg anette-lorentzon.jpg


Det har varit trevliga dagar i Harrisburg i goda vänners lag, veckan vi snart varit här har gått så fort.

graceful-touch-2.jpg 560000dollar-2.jpg


Se på bilden till höger här under… lägg muspekaren över bilden och läs. 🙂 Det tar att besiktiga travhästar dagarna i ända, då blir man lätt trött både i ben och huvud, en tupplur kanske inte vore helt fel, eller hur Jesper R Nilsson travtränare i Boden.

olle-anders.jpg olle-jesper.jpg

11/11 Internetuppkopplingen i USA är för långsam för ATG Live – vi åker ut till auktionsområdet här i Harrisburg efter att vi har ätit frukost

Idag så började vi dagen med att försöka se Global Newsletter starta på Örebros lunchtävlingar, men ”internet-speeden” är inte bra här så det blev inget med det, så stort land men de har inte snabb internetuppkoppling på hotellrummen.

Vi kommer nu att gå ner och äta en stadig frukost för att sedan bege oss ut till auktionsområdet, gårdagens moln har dragit vidare och det ser ut att kunna bli en solig dag här i Harrisburg igen. Jag återkommer under dagen om det händer något speciellt.

Jag kommer senare (ikväll här i USA) ge er Björn Goops kommentar om Global Newsletters comeback, på hästens egen sida, det blev en sjätteplats i comebacken.

Idag är det 2011 11 11 – en speciell dag, nästa år så är det 2012 12 12 sen blir det inga mer sådana här ”trippeldatum” för oss.

På bilden till vänster så ser ni en en bild på Global Newsletter – på bilden till höger ett foto från Harrisburg som vi tog tidigt igår morse innan hästarna hade börjat att ropas ut. Ni ser de svenska flaggan ”vajar” stolt även i USA.

g1.jpg auktionsutrop.jpg

10/11 Auktionen fortsätter – några tar det lugnt och shoppar – andra badar i poolen

Idag så fortsätter auktionen här i Harrisburg, några är ute på auktionsområdet, vi var där tidigt i morse och besiktigade hästar och vi ska strax åka dit igen.


Några har åkt och shoppat och en del tar en relaxdag och badar i poolen och tar ett bubbelbad. Idag är det lite regn i luften här, inte så mycket att rapportera om idag än så länge, vi återkommer om det händer något speciellt under dagen, annars så återkommer vi här imorgon fredag, klockan är nu 12.45 amerikansk tid = (18.45 svensk tid).

Imorgon så gör Global Newsletter comeback på Örebro, bilderna nedan från auktionsområdet tidigare på förmiddagen idag.

C57F5510.jpg C57F5511.jpg

9/11 Middag på Restaurant Leeds ikväll i Harrisburg – stämningen på topp efter dagens inköp

Vi avslutade onsdagen på Restaurang Leeds här i Harrisburg ikväll i goda vänners lag tillsammans med bl.a Menhammars stuteríchef Johan Hellander, travtränarna Jim Oscarsson, Olle Goop och Jesper R Nilsson, vi var sammanlagt nio stycken som avslutade en mycket givande dag med gemensam middag.

Det blev mycket skratt och lättsam stämning och allt är på topp här i Harrisburg efter dagens fyndköp, då vi köpte Chocolatier-dottern Shutterlatier (US), alla är överens om att det är en fantastisk individ, helt korrekt och med ett fantastiskt psyke, fantastisk stamtavla, stor och rejäl med ett underbart trav, vi kommer att få en video på henne och lägger ut den på vår sida på YouTube när vi åter kommer hem till Sverige.

Imorgon så fortsätter auktionen, och våra besiktningsmän kommer även imorgon att gå igenom samtliga hästar av intresse för vår del.

Stall Kennys Andelshästar önskar er alla som besöker vår hemsida en trevlig torsdag, vi drar oss nu tillbaka och sover några timmar, klockan är snart midnatt här i USA när vi skriver dessa rader.

Nedan så ser ni ett par huvudbilder på Shutterlatier (US) som vi köpte på auktionen här i Harrisburg idag.

shutterlatier-1.jpg shutterlatier-2.jpg
9/11 Fantastiskt sto inköpt idag efter den fantastiska avelshingsten och Hambletoniantvåan Chocolatier och med supermöderne. Shutterlatier (US) heter det ettåriga stoet som vi ropade in på auktion idag i Harrisburg – Dagens finaste häst på auktionen var våra experter eniga om!

Vi for ut till auktionen idag på förmiddagen, då det är en bit att åka och inte alltför lätt att hitta så åkte vi efter Jimmy Takter ut till auktionsområdet, den trevlige Jimmy lotsade oss dit och det var perfekt, tack igen Jimmy.

Vi hade prickat för några hästar som vi var intresserade av, några föll bort direkt då de ej var korrekta, sen lossnade det ordentligt! Det blev kärlek vid första ögonkastet och på den pågående auktionen i Harrisburg i USA så ropade vi idag in en fantastiskt fin häst, Shutterlatier (US) ett ettårigt sto efter Chocolatier med fantastiska meriter (läs tisdagens Travronden) och Shutter Hanover (US).

Modern Shutter Hanover (US) är moder till Vacation Day (US) som vunnit 12 segrar och tjänat 130 855 dollar!! Moderstammen är av superstam, vi hittar bl.a Caramba Hall, Moni Maker, Nordin Hanover m.m. m.m. i den, listan kan göras hur lång som helst. Det vimlar av vinnarskallar, mormor har lämnat tre hästar, som vunnit 17 segrar, 22 segrar och 23 segrar, det är världsklass!!

Shutterlatier (US) besiktigas av vår expertis på plats, bl.a travtränarna Olle Goop, Jesper R Nilsson och den professionella besiktningsmannen Robert Lindström, och självklart av oss själva. Alla var eniga om att Shutterlatier (US) var dagens finaste häst – och det är en mäktig dam som kommer att flygas hem till Sverige.

Vi ska nu gå ut och äta middag, igår åt vi på vårt hotell, vi bor på Sheraton och hela vårt sällskap blev då bjudna på allt, mat och dryck av det stora stuteriet Hanover Shoe Farms – amerikanarna är verkligen gästvänliga, vi återkommer senare ikväll igen härifrån med rapport ifrån USA.

På bilderna nedan så ser ni Shutterlatier (US) – på bilden till vänster är hon uppe i auktionsringen, och på bilden till höger så ser ni hennes otroligt vackra huvud, se hennes ögon öron och utstrålning – dagens finaste häst på auktionen i Harrisburg USA!

Shutterlatier-nr755.jpg shutterlatier-head.jpg

9/11 Arctic Light startar på Mantorp på måndag, vårt tvååriga sto efter Viking Kronos gör debut! Vi kommer nu att åka ut till auktionsområdet här i Harrisburg för att leta nya stjärnhästar

Vårt tvååriga sto efter Viking Kronos – U.S.A.Hornline startar på Mantorp på måndag, hon gör debut i ett tvååringslopp för ston och Örjan Kihlström sitter i sulkyn.

Dominator är nu snart slutsåld, om du är sugen på en andel i avkomman efter världens hetaste avelshingst just nu, Donato Hanover och Viking Kronos dottern Ultra Sund, så köp din andel nu, snart är det försent! Dominator är hur fin som helst!!

Det är nu tidig morgon i USA och det kommer att bli ytterligare en varm och solig dag, vi kommer strax att åka ut till auktionsområdet och besiktiga några hästar som är intressanta för oss idag, Vi önskar er alla som besöker vår hemsida en fortsatt trevlig dag.

arctic-light-orjan.jpg harrisburg.jpg

8/11 Donato Hanovers avkommor regerar på auktionen i USA – vi var med upp till 100 000 dollar på ett Donato Hanover sto, fick det ändå inte – Olle Goop var med upp till 180 000 dollar på en hingst efter Donato Hanover, han fick den inte han heller – passa på att fynda andelar i Dominator efter just Donato Hanover hos oss innan de är slutsålda

Det finns många hästar efter Donato Hanover med här på auktionen i USA – många av dem är ej fina, men de som är fina blir det skyhöga priser på, vi var med och bjöd på ett sto efter Donato Hanover upp till 100 000 dollar men fick ge oss, Olle Goop var med upp till 180 000 dollar på en hingst efter Donato Hanover, han fick också ge sig.

Ingen av de båda Donato Hanover hästarna var lika fina exteriört som Dominator, som vi säljer som andelshäst här – Olle Goop går i god för att Dominator är ett fynd – han är ju också i vagn och visar enorm talang, köp andelar i Dominator nu snart är det försent.

Vi fortsätter att leta hästar, men idag så ska vi resten av dagen ta det lite lugnt, klockan är nu 13.30 i USA och vi ska sätta oss i solen, det är 20 grader och inte ett moln på himlen idag heller.

Nedan på bilden till vänster så ser ni det Donato Hanoversto som vi var med upp till 100 000 dollar på, men ej fick. På bilden till höger så ser ni den Donato Hanoverhingst som Olle Goop var med upp till 180 000 dollar på.

donato-dotter.jpg donato-hingst-olle.jpg


7/11 Donato Hanovers helbror såld för 825 000 dollar !!! – Jimmy Takter köpte ettåring efter Donato Hanover för 240 000 dollar – Olle Goop säger i Harrisburg: Folk förstår nog inte hur bra det är med Donato Hanover i Sverige, Olle Goop förtsätter Dominator är ett fynd!!

Donato Hanovers ettåriga helbror Detour Hanover såldes idag för 825 000 dollar… Åttahundratjugofemtusen dollar!! Jimmy Takter köpte ett ettårigt sto efter Donato Hanover för 240 000 dollar!! Olle Goop som är med oss i Harrisburg förstår inte att inte Dominator som vi säljer som andelshäst hos Stall Goop är slutsåld (det finns några andelar kvar).

Olle fortsätter: -Jag tror inte att folk hemma i Sverige inte riktigt förstår hur stort det är att äga en avkomma efter Donato Hanover ännu, han kommer att ta över marknaden och det kommer inte att gå att köpa fina avkommor efter Donato Hanover, och Dominator som har Viking Kronos som morfar, ja han borde ha varit slutsåld för länge sedan till det låga priset som han säljs för, det är en blivande stjärna som jag ser det, Dominator är en fantastisk individ, och ett fynd avslutar Olle Goop.

dominator-5.jpg

Vi gratulerar än en gång andelsägarna i Codebreaker (efter Donato Hanover) som vann tidigare idag på Färjestad!

Vi gratulerar även Björn Goop till fyra segrar idag på Mantorp!

Vädret här i Pennsylvania Harrisburg USA har idag varit fantastiskt med 19 grader varmt, men förra veckan så hade de full snöstorm här, man kan knappt tro det, det har varit full fart i auktionshallen idag som ni förstår av vad vi skrev ovan, inga inköp idag. Imorgon så är det 7.00 som gäller för frukost sen ut till auktionsområdet och besiktiga ettåringar, vi har redan idag besiktigat några och det finns en hel del intressanta hästar imorgon.

På bilderna nedan så ser ni lite ifrån auktionsområdet, boxar i långa rader och hästarna ska in och ut för att visas upp för spekulanter.

auktion4.jpg auktion3.jpg

7/11 Codebreaker vår tvååriga hingst efter Donato Hanover är unik, han är den första avkomman efter Donato Hanover som segrat i Sverige – vann överlägset på Färjestad ikväll – på auktionen i Harrisburg så pratas det bara om avkommor efter Donato Hanover – det finns andelar kvar i Dominator som vi säljer som andelshäst här och som är efter Donato Hanover – Dominator är en ruskig talang!!

Tvååriga andelshästen Codebreaker segrade helt överlägset på Färjestad ikväll, hingsten efter superfenomenet Donato Hanover var okörd i mål. Vi gratulerar delägarna i Codebreaker till denna seger, fler följer!!

Här i Harrisburg så talas det bara om avkommor efter Donato Hanover, det kommer inte att gå att få tag på en avkomma efter Donato Hanover till ett vettigt pris, han är stekhet i aveln, och igår så satte ju Check Me Out som också är efter Donato Hanover världsrekord för tvååringar på 1.10,5 på tusenmetersbana.

dominator-sept-16-2011.jpg

Det finns andelar kvar i Dominator som är efter Donato Hanover och som vi säljer i andelar, Dominators helbror som är född i år och således bara ett föl är redan såld till hästägare hos Åke Svanstedt!! Skynda att fynda din andel i Dominator som är en jättetalang!!
Läs mer»
Nedan några bilder ifrån auktionsområdet i Harrisburg, vi återgår nu til auktionen och önskar er alla en trevlig kväll, här är nu klockan 13.00 på dagen och det är +19 grader och inte ett moln på himlen.

auktion-3.jpg auktion2.jpg


6/11 Världsrekord för 2-åriga ston av Donato Hanover dottern Check Me Out – Stig H Johansson tränade Cao Dai vann Breeders Crown i Tyskland – så ser vårt ”kontor” ut i USA – Codebreaker imorgon

Tvååriga fenomenet Check Me Out satte inatt nytt världsrekord efter en fantastisk uppvisning där hon flög ifrån sina konkurrenter och vann med gott om krafter kvar helt överlägset, det nya världsrekordet på tusenmetersbana för tvååriga ston lyder på 1.10,5a. Check Me Out som är efter Donato Hanover (vi säljer andelar i Dominator efter Donato Hanover, det finns några kvar fortfarande) tangerade därmed Manofmanymissions världsrekord ifrån ifjol för hingstar och han är efter Yankee Glide (det finns andelar kvar i Sail on By som är efter just Yankee Glide). Här köper du bara superstammade andelshästar!! Efter de allra hetaste avelshingstarna på supermöderne!!

Vi gratulerar Stig H Johansson och kretsen kring hästen Cao Dai som idag vann Breeders Crown i Tyskland, självfallet så gratulerar vi även Erik Adielsson som körde Cao Dai till seger.

Just Erik Adielsson träffade vi i morse på Arlanda och pratade med, han var då på väg att flyga till Tyskland och han är mycket nöjd med det han såg av Sail On By när han besökte henne i Örebro, och rekommenderar er att köpa andelar i Sail On By. Vi flög sedan åt varsitt håll, Erik Adielsson till Tyskland och vi till USA och New York, för att sedan bila till Harrisburg.

Vi är nu i Harrisburg för att vara med på auktionerna och det vimlar av superstammade hästar här, kanske blir det något köp, kanske inte vi får se efter att vi besiktigat med start imorgon. Vi satsar bara på det absolut bästa, och när du köper andel i en häst av oss så vet du att vi lagt ner många timmar för att läsa stamtavlor och sedan besiktiga hästen med den allra bästa expertisen. Med oss till USA och Harrisburgauktionen så har vi bl.a Olle Goop, Robert Lindström, Anders Åker m.fl.

Imorgon så startar Codebreaker på Färjestad i lopp nr 1, det blir spännande …. att se vem som blir tvåa efter honom 😉
På bilden nedanför så ser ni vårt ”kontor” här i Harrisburg, nu slipper vi jobba ifrån badrummet som vi gjorde i Lexington för några veckor sedan, tilläggas kan att internetuppkopplingen inte är speciellt snabb här heller, men betydligt bättre än i Lexington. Ni ser också hotellet som vi bor på, det är många svenskar här så det kommer bli många svenskköp verkar det som.

Vi kommer att uppdatera här under veckan och självklart så står vi i kontakt med våra tränare i Sverige ifall något speciellt skulle hända. ni når oss på telefon och mail om du vill köpa en andel i någon av våra superstammade andelshästar.

sheraton-harrisburg-usa.jpg5/11 En avkomma till Yankee Glide lägger skorna på hyllan efter treårssäsongen med 8,3 miljoner kronor på kontot – blir avelshingst i USA

Manofmanymissions lägger skorna på hyllan nu efter treårssäsongen i USA, Manyofmanymissions är efter Yankee Glide och har som två och treåring tjänat över 1,2 miljoner dollar ca 8,3 miljoner svenska kronor, hingsten kommer från 2012 att verka som avelshingst och kommer att stå uppstallad på Kentuckiania Farms.

Manyofmanymissions gjorde sex starter som tvååring och vann fyra av dem och tjänade 432 900 dollar, och vann då bland annat Breeders Crown. Som treåring vann sonen till Yankee Glide nio lopp och tjänade 782 100 dollar, han vann då bl.a försök till Hambletonian, Kentucky Futurity och The Dancers Memorial.
Manyofmanymissions är en av de allra tuffaste hästar som jag någonsin tränat säger Erv Miller.

Vill du också bli delägare i en avkomma efter Yankee Glide så har du verkligen chansen nu, vi säljer andelar i Sail On By (US) hos Stig H Johansson, Sail On By (US) är en helsyster till Hambletonianvinnaren och numera i USA populära avelshingsten Glidemaster.

Imorgon så åker vi tillsammans med bl.a Olle Goop till Harrisburg Pennsylvania USA för att vara med på auktionen som hålls där veckan som kommer.

5/11 Vi har andelar till salu i nedanstående tre hästar efter – Pine Chip, Donato Hanover, Yankee Glide – hos oss blir du en vinnare

Hingst efter Pine Chip: Diamonds of Gold har en enorm spänst och svikt i steget, mycket fin, årets fynd!.
Hingst efter Donato Hanover: Dominator är lågpulsad och en mycket fin travare, en häst som Olle Goop är mycket imponerad av.
Sto efter Yankee Glide: Sail On By (US) kommentarer överflödiga, det är bara att se på löpningsfilmen ifrån USA, den ser du .


DIAMONDS OF GOLD

Tränare
Åke Svanstedt


hingst f. 2010

e.Pine Chip
u.Trace of Gold


20 andelar
14 500:- styck


månadskostnad
750:- / andel

andelar till salu!

Läs mer»

DOMINATOR

Tränare
Björn Goop


hingst f. 2010

e.Donato Hanover
u.Ultra Sund


25 andelar
30 000:- styck


månadskostnad
600:- /andel


andelar till salu!

Läs mer»

Tränare
Stig H Johansson


sto f. 2010

e.Yankee Glide
u.Cressida Hanover


25 andelar
29 000:- styck


månadskostnad
600:- andel

andelar till salu!

4/11 Andelshästarna uppdaterade denna Allhelgonaafton – Björn Goop har en startklar – Åke Svanstedt vill ha ner en av tvååringarna snart – Rätt sort av Pine Chip

Idag är det Allhelgonaafton, då blir det bus eller godis för barnen, men vi får inte glömma våra nära och kära bortgångna, det är ju trots allt för dem som denna helg finns.

Samtliga andelshästar är nu uppdaterade och det är bara positiva tongångar i stallen, det känns bra och vi satsar stenhårt framåt hela tiden, allt för att ta våra hästägare hos Stall Kennys Andelhästar till vinnarcirkeln.

Björn Goop har en startklar, Åke Svanstedt tar snart ner en av tvååringarna till Bjertorp, det är rätt sort av Pine Chip och han har bra spänst och svikt i steget säger Per Fromell om Diamonds of Gold, allt och lite till finns att läsa under respektive hästs träningsrapporter.

Många har frågat varför Diamonds of Gold är så mycket billigare per andel än våra övriga andelshästar, det beror på att han var betydligt billigare i inköp för oss, en häst efter Pine Chip är billigare att köpa än en häst efter t:ex Donato Hanover – men Diamonds of Gold är inte sämre på något sätt för det, tvårtom så är han ett stort fynd.

Bilden nedan är taget på John Seekmans stall inne på The Red Mile i Lexington, där laddade dem för Halloween överallt redan när vi var där, och USA firar sin allhelgonahelg den 31 oktober.

allhelgonahelg.jpg

3/11 Nyhetstorka – då kan det vara skönt med en dusch

Nyhetstorka idag, så vi lägger ut en bild ifrån stallbacken på The Red Mile i Lexington som vi tog när vi var där, efter ett banjobb så kan det vara skönt med en avsvalkande dusch i värmen.
Imorgon fredag så kommer samtliga andelshästar att uppdateras.
dusch-efter-jobb-the-red-mi-2.jpg

2/11 Besökt D´One på Sköldnora och besiktigat unghästar – Codebreaker vinner på måndag på Färjestad

Vi har i dagarna två varit runt i Mellansverige och tittat på och besiktigat unghästar, vi passade igår också på att besöka D´One på Sköldnora gård, och hon var lika fin som alltid.
Hon gick jobb, och efter att ha varit i vagn så kort tid så ser man redan nu att det är en talang utöver det vanliga, det ska bli mycket spännande att följa dottern till de båda världsrekordhållarna Donato Hanover och Giant Diablo på hennes väg mot vinnarcirklarna. Det finns en liten film på D´One nu på vår sida på .

Codebreaker startar på Färjestad på måndag, nu väntar vinnarcirkeln för delägarna.

Det blev ingen framskjuten placering för Coco Chip (US) i Italien igår, men hon kommer igen. Tvåa både i försök och final av Orsi Mangelli blev Stig H Johansson tränade Kash´s Cantab som tjänade 66 000 €uro, vi gratulerar kretsen till Kash´s Cantab till gårdagens framgångar i Italien.

Vill du också bli hästägare hos Stig H Johansson så klickar du .

31/10 Sista dagen i oktober – samtliga andelshästar är uppdaterade – tittat på unghästar – Per Fromell åkte till Italien – det finns några andelar kvar i Sail On By (US) – andelshästen hos Stig H Johansson som Erik Adielsson gav klartecken på

Så var vi framme vid oktobers sista dag, vi har varit runt och tittat på unghästar idag, de börjar sätta vinterpäls så de känner allt på sig vilken årstid som är på ingång, men idag så var det behagligt ute med temperaturer runt 10 strecket.

Vi har idag varit i kontakt med samtliga våra tränare och alla våra andelshästar är nu uppdaterade sent ikväll.
Per Fromell flög idag till Italien för att imorgon få se sin delägda Coco Chip (US) starta i Orsi Mangelli Filly tillsammans med Åke Svanstedt.
Coco Chip (US) ropade Per Fromell in på auktion i Lexington för två år sedan, samma auktion som vi köpt Shestheholepackage (US) och Sail On By (US) som vi nu säljer i andelar hos Stig H Johansson.
Det har tickat ut andelar i Sail On By idag med och intresset är stort märker vi, att få vara med och äga en sådan ädel dam född i Kentucky USA och som numera återfinns på Örebro Travet.
Det är få förunnat att kunna vara med att äga andel i en sådan här exklusiv häst, men du har fortfarande chansen så länge det inte står slutsåld, så har vi andelar kvar.


Sen håller vi alla tummarna för Coco Chip (US)!! – imorgon i Italien!

per-fromell-5.jpg

Foto:


30/10 Det finns nu en video på YouTube ifrån kvalloppet där förra årets inköp på Lexingtonauktion kvalar – ni har nu chans igen att vara med på en superstammad andelshäst, inköpt på samma auktion i USA fast i år, bli hästägare hos Stig H Johansson – andelarna tickar ut!

Du kan nu se Shestheholepackage (US) jogga sitt kvallopp på Färjestad igår 1.22,3 med sista 1000 efter 1.18, Stall Goop skriver på sin hemsida igår om bilden på Shestheholepackage (US) ”Ni ser en racermaskin”. Filmen finns uppladdad på vår sida på .
Shestheholepackage (US) köpte vi i Lexington USA förra hösten, på samma auktion fast i år så köpte vi in Sail On By (US) – en helsyster till 2006 års Hambletonianvinnare och numera populär avelshingst i USA – Glidemaster (US).
Sail On By (US) är en fantastisk individ och vi är stolta att kunna erbjuda er enbart superstammade andelshästar. Stig H Johansson kommer att träna Sail On By (US) som Erik Adielsson redan har träffat och som ni kan se i klippet här under.

Andelarna tickar ut i Sail On By (US) och om du vill vara med på det allra bästa så köper du din andelshäst här, vi samarbetar med några av Sveriges allra bästa travtränare som hjälper oss att hitta din stjärna!


Se på båda filmerna och njut! Du hittar dem på vår sida på YouTube!

30/10 Check Me Out efter Donato Hanover överlägsen i Breeders Crown i USA

Bland de tvååriga stona är Check Me Out (e. Donato Hanover) outstanding, i nattens final i Breeders Crown (602.304 C$) utgjorde heller inget undantag. Ron Pierce fick hoppa upp i sulkyn bakom Ray Schnittkers hypertalang och Check Me Out (e. Donato Hanover) kördes tidigt till täten och var sedan aldrig det minsta ohotad. Utan att förta sig, men ändå på nytt löpningsrekord, vann stoet på 1.11,4a/1609.
Källa Daniel Olsson

29/10 En Amerikanska kom till Sverige för ett år sedan, idag gick hon kvallopp, detta är en talang utöver det vanliga – lägg namnet Shestheholepackage (US) på minnet – hon kommer låta höra talas om sig

Inga problem att lasta, inga problem att komma till banan, Shestheholepackage skötte sig helt perfekt i stallet mycket gott understödd av Jenny som idag var med in till banan, och som strör lugn och harmoni omkring sig.
Olle värmde i långvagn, hästen var mycket fin, Olle värmde i sulky och Shestheholepackage var lysande fin. En stjärna tändes på Färjestad idag!! Med arbetsskor på, med lång käk, med bomull och öronkappa på öronen så joggade Shestheholepackage 1.22,3 i sitt kvallopp och imponerade stort, sista 1000 körde Olle efter 1.18,0 eller rättare sagt, hästen bara joggade den tiden, det fanns hur mycket kvar som helst i linorna!!
Shestheholepackage hade 70 i puls efteråt och det syntes inte på henne att hon nyss sprungit, detta är en talang långt utöver det vanliga och nu får hästen avgöra själv om det blir start eller ej i år, kapacitet finns så det räcker och blir över och vi är rädda om henne.


28/10 Arctic Light är nu slutsåld, Erik Adielsson besökte helsystern till 2006 års Hambletonianvinnare Glidemaster (US) som nu kommit till Sverige och som vi säljer i andelar hos Stig H Johansson – se och hör Erik Adielsson & Sail On By (US) på vår YouTube-sida

Jättelöftet Arctic Light är nu slutsåld och vi hälsar alla delägare välkomna till Stall Kennys Andelshästar.

arctic-slutsald.jpg
Vi besökte ikväll Örebro travet och träffade några av våra tränare, skötare, kuskar och andra vänner där, vi träffade även Erik Adielsson som Stig H Johansson sagt till att titta på nyförvärvet Sail On By (US) som nu har kommit till Sverige ifrån USA och som finns hos Per Fromell.


Erik Adielsson blev mäkta imponerad av Yankee Glide dottern, hennes utstrålning och lugn, hennes manke ja hela hästen tyckte Erik var fantastiskt fin, och med en sådan stamtavla som Sail On By (US) har så kan man inte önska sig något mer, den är helt fantastisk.

Halva Sail On By (US) är snart slutsåld, och intresset svalnar nog inte nu när hon finns i Sverige att beskåda, detta är en häst som utstrålar ALLT!

Se på videon på vår sida på YouTube och hör vad Erik Adielsson säger.

27/10 Tävlingen avslutad: Det var inte D´One – det var inte Shestheholepackage – det var inte Arctic Light – det var inte Codebreaker – det var…

Dominator – Tävlingen är avslutad och hingsten på bilden som liten är den häst som vi nu säljer ut som andelshäst hos Björn Goop, Dominator – på bilden går han tillsammans med sin mamma Ultra Sund i hagen, klickar man på bilden och får upp den i större format så ser man också att det står Ultra Sund på namnbrickan, det såg också några av er som svarat rätt i tävlingen.

Över 100 svar har kommit in i vår inkorg idag, men de två som svarade först rätt först klockan 9.50 var Jerry H (delägare i Dunder Nalan och Global Newsletter), Jerry valde Travronden som pris, det andra rätta svaret kom sedan klockan 11.01 och det var Knut S (delägare i Codebreaker) som får en Stall Kenny t-shirt i sin brevlåda på måndag. Vi säger Grattis till er båda!

Håll utkik, det dyker upp fler tävlingar här framöver med fina priser. Våra tävlingar är öppna för alla vare sig du är delägare hos oss eller bara besöker vår hemsida så har du lika stor chans att vinna.
Dominator är nu i träning hos Mats Broman som sköter unghästträningen och det finns fortfarande några andelar kvar i den mycket lovande hingsten efter Donato Hanover. Dominator är en ruskig talang!

OBS! Dominator har en helbror som är född i år 2011 (dvs. ett föl) – hästägare hos Åke Svanstedt har köpt helbrodern till Dominator!! och det kommer inte att gå att få tag i en avkomma efter Donato Hanover efter hans fantastiska avelsstart i år i USA, marknaden ”dammsugs” efter fina avkommor efter Donato Hanover, vi är mycket stolta att kunna erbjuda er denna andelshäst efter Donato Hanover – och med en moder Ultra Sund som är efter Viking Kronos så är det en fantastisk stamtavla som Dominator visar upp!!

27/10 Ny tävling – vinn Stall Kenny t-shirt eller prenumeration på Travronden

Vi kör en ny tävling denna vecka, det är två priser och denna gång så ligger det en styck Stall Kenny t-shirt (strl large), samt att vi bjuder den andra vinnaren på sju nummer av den eminenta tidningen Travronden i potten, välj vilket av prisen du vill ha om du vinner, vi presenterar vinnarna här på Hört & Hänt!, så fort vi har fått in två rätta svar.
Glöm inte att uppge namn och adress telefon och e-mailadress när du mailar oss ditt svar.

Veckans fråga är: Vad heter den nyfödda krabaten på bilden?
Ledtråd – hästen finns eller har funnits i vårt andelsstall och du hittar den om du klickar .

Klicka på bilden nedan så blir den större.
26/10 Shestheholepackage (US) startar från bricka 10 i kvalloppet

shestheholepackage-kval.jpg

26/10 Besök på Örebro Travet – Breeders Crown på Solvalla

Idag så har vi besökt hästarna på Örebro Travet, det är tre mycket fina hästar vi har där just nu (2-åringarna Checkpoint, Preludio AS (IT) och 1-åringen Diamonds of Gold). Det är alltid bra ordning i stallet när vi kommer på våra ”oväntade” besök, trevlig personal och Per Fromell som alltid tar sig tid att gå igenom våra hästar.

checkpoint-10.jpg preludio-as-12.jpg


Breeders Crown uttagningar på Solvalla ikväll, och vi kan konstatera att våra tränare i vår ”förstafemma” höll sig väl framme ikväll och kvalade in fjorton (14) hästar till finalerna på Sundbyholm den 5 november.

Björn Goop två egentränade inkvalade + två lånestyrningar.
Joakim Lövgren en häst inkvalad till Breeders Crown final.
Stig H Johansson tre stycken hästar inkvalade till finalerna på Sundbyholm.
Åke Svanstedt fyra stycken hästar inkvalade.
Roger Walmann fick två hästar med till Breeders Crown finalerna.
Summa: Våra tränare kvalade in 14 stycken hästar till finalerna på Sundbyholm den 5 november, vi gratulerar er alla och önskar samtliga lycka till i finalerna.

25/10 Shestheholepackage (US) kvalar på lördag – hennes helbror gick inte igenom våra besiktningar i USA

På lördag så drar det ihop sig till kvallopp för den minst sagt mäktiga Shestheholepackage (US), det sker på Färjestad och Olle Goop sitter i sulkyn, håll i dig Olle! Hon har visat hårda takter den senaste tiden i träningen, och det är bara en tidsfråga innan hon skickar en ”snyting” bakåt med sina långa ben, det är bra när det är humör i stona.

shestheholepackage.jpg

På auktionen i Lexington som vi var på för några veckor sedan så såldes Shestheholepackages ettåriga helbror, flera av delägarna i Shestheholepackage (US) hade sagt att de ville att vi skulle köpa honom och att de då skulle köpa andelar i honom då vi sedan började sälja andelar i helbrodern till Shestheholepackage (US).

Tyvärr så gick One Line Guy (US) som Shestheholepackages helbror heter inte igenom våra hårda besiktningar, vi besiktigar alltid hästen själva samt har minst två oberoende proffessionella besiktningsmän som grundligt går igenom varje del av hästen, tyvärr så uppfyllde inte One Line Guy (US) våra hårda krav, och han fick stanna kvar i USA.

Däremot fick de två hästarna vi köpte toppbetyg – Sail On By (US) som vi säljer i andelar hos Stig H Johansson och My Gliding Angel (US) som kommer gå i träning hos Per Fromell, och som i vår ska till Stall Goop.

På bilden nedanför så ser ni Shestheholepackages helbror One Line Guy (US).


one-line-guy-lexington.jpg

24/10 Codebreaker trea från dödens ikväll

Tvååriga Åke Svanstedt tränade Donato Hanover hingsten Codebreaker var ikväll trea ifrån dödens på Halmstad, han travade i dödens på tvååriga Viking Kronos avkomman Viking America som vann loppet.
codebreaker_1920-2.jpg

23/10 Det finns nu endast en ( 1 ) andel kvar i jättelöftet Arctic Light


en-andel-kvar.gif
Läs mer»

21/10 Saxat från Travronden idag – En förkrossande avelsseger för Viking Kronos. Obestridlig kung på tronen – Viking Kronos krossar motståndet och tar sitt andra raka hingstchampionat, marginalen ner till tvåan Super Arnie är nästan 14 miljoner kronor!! Snacka om att vinna överlägset…

Den eminenta tidningen Travronden har idag topplistor i sitt fredagsnummer, där kan du bland mycket annat smått och gott läsa om Viking Kronos förkrossande avelsseger 2011. Travronden skriver bland annat om hur Viking Kronos krossar motståndet, hur Viking Kronos är obestridlig kung på tronen, att marginalen ner till tvåan Super Arnie är nästan 14 miljoner kronor!! Snacka om att vinna överlägset… fortsätter tidningen Travronden.

Ännu mer förkrossande blir Viking Kronos överlägsenhet om man väger in antalet avkommor som respektive hingst på tio-i-topplistan har. Viking Kronos har har nått sina 32,1 miljoner kronor hittills i år med endast 189 startande avkommor!!! Det blir 170 000 kronor insprunget i snitt per startande!!!!!!

År 2010 nådde Viking Kronos upp till 222 000 kronor per startande avkomma, så Viking Kronos har ännu två och en halv månad på sig att förbättra sina redan nu fantastiska siffror.

39 stycken svenskregistrerade hästar har hittills i år nått miljonen i intjänade pengar. Av de 39 så är 5 av dem avkommor efter Viking Kronos!! De tio vinstrikaste Viking Kronos avkommorna i år 2011, platsar alla bland landets hundra mest inkomstrika hästar i år… det är helt fantastiskt!!

Källa:

Något som är helt otroligt det är att det fortfarande finns ett par andelar kvar i Viking Kronos fantastiskt fina tvååriga dotter Arctic Light som vi säljer som andelshäst, Roger Walmanns bästa tvååring som hade en makalös uppvisning i sitt kvallopp på Solvalla förra onsdagen, ni som funderar på att gå med i Arctic Light – slå till – hon har gått kvallopp, ni ser på filmen hur hon utan att Örjan Kihlström en enda gång under kvalloppet rör henne, han sitter med pisken på axeln och finåker.

Arctic Light drog inte en suck efter kvalloppet – detta är kanske den sista avkomman efter Viking Kronos som säljs som andelshäst någonsin, det är bara ägarna som får betäcka med Viking Kronos eftersom han har så dålig fertilitet. Arctic Light har alla förutsättningar att bli Roger Walmanns nästa stostjärna!


Missa inte denna chans att vara med på något av det allra mest lovande som vi någonsin erbjudit som andelshäst, och då kan ni ändå gå in och titta på vilka superstammade unghästar vi har som står och väntar på att få komma ut på tävlingsbanan.

Tänk på att en billig andelshäst blir lika dyr som en lite dyrare andelshäst i längden, då månadskostnaden är lika hög för en mindre bra stammad häst som en superstammad häst som vi säljer.

arctic-light-kvallopp.jpg
Se Arctic Lights uppvisning i kvalloppet på Solvalla förra onsdagen, det är två hästar före henne, de är tre och fyra år gamla, sina tvååriga kamrater krossar hon åkandes – Viking Kronos regerar!!

21/10 Tvååriga Codebreaker efter världsrekordhållaren Donato Hanover rankad etta på Halmstad på måndag både i banprogrammet och i Travronden

Åke Svanstedt tränade Codebreaker är rankad etta på måndag både i Halmstadsprogrammet och i Travronden, vi får hoppas att han infriar förväntningarna denna superstammade andelshäst. Codebreaker kommer nu på fredagsförmiddagen att gå det sista finslipande jobbet på sandbanan med Åke Svanstedt i vagnen.
codebreaker-halmstad.jpg
codebreaker-provstart-20110.jpg

20/10 Tävlingen är nu avslutad, det var en svår tävling, det kom in ca 80 svar innan vi fick in tre rätta svar, svaret är D´Ones mamma Giant Diablo som vi träffade och fotade när vi var i Lexington

Ledtrådarna som ni fick hittade vi ur namn i Giant Diablos stamtavla, se nedan. Vinnare blev Leif B (delägare Shestheholepackage) Lennart A (delägare Countdown) och Charlotte S som var snabbast med rätt svar, hon är delägare i D´One. Ni tre har varsin Stall Kenny t-shirt i brevlådan på måndag, Grattis!
När vi anordnar tävlingar så är de självklart öppna även för er som ej är delägare, det hade bl.a Lars B. Gustafsson på den eminenta travbloggen listat ut, tyvärr så var ditt svar fel denna gång, bättre tur nästa gång, ni som inte besökt hans blogg kan klicka.

Supergill (US) Super Bowl (US) Star’s Pride (US)
Pillow Talk (US)
Winky’s Gill (US) Bonefish (US)
Lassie Blue Chip (US)
Giant Rhythm (US) Valley Victory (US) Baltic Speed (US)
Valley Victoria (US)
Serenade Hanover (US) Brisco Hanover (US)
Scotch Music (US)

20/10 Se det imponerande kvalloppet som alla talar om, snart är hon slutsåld, är det Roger Walmanns nästa stostjärna? Det är min bästa tvååring säger Roger Walmann, se loppet och bedöm själva! Klicka på bilden nedanför här!

19/10 TÄVLING: En fd. Svensk världsstjärnas öga

Gissa vems öga du ser på bilden här under, de tre först rätta svaren får en läcker Stall Kenny t-shirt i brevlådan, maila oss ditt svar på vilken häst det är, glöm inte skriva ditt namn adress samt din storlek på t-shirt.
Ledtrådar: Lassie Talk Music Serenade
C57F1386.jpg

18/10 Andelar sålda direkt – högtryck på telefon mail och sms – tvååriga Codebreaker efter Donato Hanover startar på måndag

En timme igår efter att vi lagt ut 2006 års Hamletonianvinnare Glidemasters helsyster Sail On By (US) som andelshäst hos Stig H Johansson här på hemsidan så var tre ( 3 ) !! andelar sålda i det fantastiska amerikanska stoet efter Yankee Glide, och det har tickat ut några till idag och vi har skickat kontrakt, intresset är stort, det har minst sagt varit högtryck på telefon, sms och mail. Kul!!

Det finns även fortfarande några andelar kvar i jättetalangen efter Viking Kronos, det tvååriga stoet Arctic Light som har blivit en snackhäst i travkretsar efter hennes uppvisning i onsdags på Solvalla i kvalloppet, det är snart 500 stycken visningar av kvalloppet på vår sida på . Arctic Light är ett JÄTTELÖFTE!!

arctic-light-banner.gif

På måndag så är det dags för tvååriga Codebreaker efter Donato Hanover att starta igen, denna gång så styr Åke Svanstedt bilen mot Halmstad.
codebreaker-provstart.jpg

17/10 Vi inleder samarbetet med Stig H Johansson genom att erbjuda er 2006 års Hambletonianvinnares helsyster!! – SAIL ON BY (US) – så heter den minst sagt superstammade andelshästen hos Stig H Johansson som du från och med idag kan köpa andelar i hos Stall Kennys Andelshästar

Idag så släpper vi andelarna i helsystern till Hambletonianvinnaren 2006 och numera avelshingsten Glidemaster (US), SAIL ON BY (US) som andelshäst hos Stig H Johansson.
Vi inleder därmed samarbetet med Stig H och det känns bra att jobba tillsammans med några av de allra största travtränarna, det i samband med de superstammade andelshästar som vi levererar gör oss oerhört glada. Det kommer ge våra hästägare framgångar framöver hoppas vi.

SAIL ON BY (US) är ett helt korrekt sto född 29 maj 2010 och uppfödd på Brittany Farms i Kentucky USA där hon tillsammans med sina kamrater har växt upp och ”speedat” i de kuperade stora hagarna, detta borgar för styrka i kroppen och hållbarhet.
SAIL ON BY (US) är helsyster med avelshingsten GLIDEMASTER (US). GLIDEMASTER (US) är en av två hästar som efter giganten SUPER BOWL (US) bedrift 1972 klarat av att vinna ”Triple Crown” dvs. Hambletonian, Kentucky Futurity och Yonkers Trot, det är endast SUPER BOWL (US), WINDSONG´S LEGACY och SAIL ON BY´s helsyskon GLIDEMASTER (US) som har klarat av den bedriften.

SAIL ON BY (US) har hela sin uppväxt legat i framkant av sina årskamrater och är inte rädd för att ta för sig, SAIL ON BY (US) utstrålar ett självförtroende och lugn på klasshästens vis.

SAIL ON BY (US) ropade vi in på auktionen i Lexington Kentucky USA måndag 3 oktober 2011, det är ett korrekt fint sto efter Yankee Glide (US) som firar stora framgångar både i Sverige och i USA, Yankee Glide (US) finns ej tillgänglig för betäckning i Sverige så de hästar som finns i Sverige efter Yankee Glide (US) är avlade i USA.
För att nämna några avkommor som har tävlar och tävlat här i Sverige: Formula One (US) 11,1ak 2 318 806 kr, Skully Gully (US) *10,2 ak 2 614 964 kr, Select Yankee (US) *10,7ak 3 745 815 kr, Rune U.S. (US) *09,7a 2 762 450 kr, Global Glide (US) 09,7ak 4 896 970 kr. Listan kan göras lång!

Yankee Glide (US) är även far till de nu i Sverige verksamma avelshingstarna Ken Warkentin (US) *10,0ak 6 389 305 kr och Celebrity Secret (US) 09,0ak 8 843 600 kr.

Yankee Glide (US) är också far till den i USA populära avelshingsten och 2006 års Hambletonianvinnare Glidemaster (US) 09,1 $1 968 000, som är ett helsyskon till SAIL ON BY (US) som vi nu lanserar som andelshäst här.

Yankee Glide (US) är far till många topptravare i USA, bl.a läckra stenhårda Manofmanymissions (US) som vann Kentucky Futurity på The Red Mile i Lexington nu när vi var där är en avkomma efter Yankee Glide (US) och är en fruktansvärd talang.

Yankee Glide (US) är en av världens genom tiderna bästa avelshingstar!

Välkommen som hästägare hos Stall Kennys Andelshästar i samarbete med Stig H Johansson.

16/10 Stospecialisten Roger Walmann vann de båda storloppen med ston i Tyskland idag, bl.a så vann Tamla Celeber 730 000 kr – det finns några andelar kvar i Roger Walmanns nya superämne – ARCTIC LIGHT !!

Roger Walmann visade än en gång hur duktig han är med ston, han vann både Hamburg Cup med Calamara Donna och Grosser Preis von Deutschland med superstoet Tamla Celeber, i sulkyn på de både Roger Walmann tränade hästarna satt Örjan Kihlström.
Samma Örjan Kihlström som blev mycket imponerad i onsdags av Arctic Light som han joggade 1.23,0 med i ett kvallopp på Solvalla, det finns fortfarande några andelar kvar i Arctic Light till dig som vill vara med på det allra bästa.

Här ser du videobilder ifrån premieloppet där Arctic Light i en slutsstrid visade att hon vill vara först och sticker huvudet före sina
jämnåriga kamrater. Hon visade redan i premieloppet att det är en stjärna i vardande.

Här ser du det imponerande kvalloppet som Arctic Light gjorde på Solvalla i onsdags, hon krossade sina jämnåriga kamrater, det är två hästar före henne, men de är tre och fyra år gamla. Roger Walmann är lyrisk!

Du hittar mer info om Arctic Light om du klickar HÄR och !


Missa inte chansen att bli delägare i detta supersto efter Viking Kronos!

roger-walmann.jpg

Jag rekommenderar dig att köpa andelar
i Arctic Light säger tränaren Roger Walmann

orjan-kihlstrom-arctic-ligh.jpg

15/10 Gått igenom lite foton från Lexington

Vi har ikväll tittat igenom lite foton från Lexington, man längtar tillbaka när man ser alla gröna hagar och soliga dagar, se bara utsikten över vidderna på Hunterton Farm, där har bl.a D´One sprungit tillsammans med sin mor Giant Diablo, Giant Diablo träffade vi när vi var där och hon är i år dräktig med Muscle Hill.

hunterton-farm-2011.jpg hunterton-2011.jpg


14/10 Coco Chip (US) Per Fromell – Superdrag efter andelarna i Arctic Light

Efter hemkomsten ifrån Lexington har det varit mycket att göra, inte en stund över till vila utan det har gått i ett, vi har till och med missat att Coco Chip (US) vann finalen av Sikta Mot Stjärnorna på Mantorp i tisdags och 200 000 kronor, ett stort GRATTIS till kretsen kring Coco Chip (US) stoet ropades in av Per Fromell i Lexington när hon var ett år och har sedan tränats upp av Per Fromell, hon har nu sex segrar på sju starter och det ryktas om att nästa start blir i Orsi Mangelli i Italien.
När hästarna är klara hos Per går de sedan till Åke Svanstedt eller den tränare som ska ha hästen, vi har två tvååringar Checkpoint (Donato Hanover) och Preludio AS (IT) (Credit Winner) hos den eminenta unghästtränaren Per Fromell. Per har även tränat upp Codebreaker (Donato Hanover) som redan är hos Åke Svanstedt.
Vi har hos Per Fromell även ettåriga Diamonds of Gold (Pine Chip) och på ingång från USA till Per Fromell kommer snart de två superstammade hästarna vi ropade in på auktionen i Lexington förra veckan, Sail On By (US) (Yankee Glide) samt My Gliding Angel (US) (Yankee Glide) det är verkligen tre toppfina ettåringar som vi kommer att ha i träning hos Per Fromell.

Det har varit ett enormt drag på mail och telefon om andelarna i Arctic Light och hon är nu snart slutsåld, så om du också vill bli delägare i detta supersto efter Viking Kronos så ska du nog inte vänta allt för länge… Som vanligt så kan ni ringa och maila oss hela helgen, du når oss alla dagar om året!
Om du inte har sett Arctic Lights uppvisning i kvalloppet så klicka så kommer du till vår sida på YouTube, de två hästarna som är före henne i mål är en tre och en fyraåring, sina tvååriga kullkamrater krossar hon åkandes. Detta är ett löfte utöver det vanliga – Roger Walmann är lyrisk när vi pratar med honom om Arctic Light efter kvalloppet, alla vi pratar med efter kvalloppet är imponerade och detta är en ny snackhäst i travkretsar här i Sverige.
arctic-light-banner.gif
arctic-mobilkamera.jpg


13/10 Det finns nu en video uppladdad på vår sida på ifrån gårdagens imponerande kvallopp för Arctic Light, missa inte chansen att bli delägare i detta fantastiska supersto efter Viking Kronos som gått från att vara ett stort löfte till ett stjärnämne

Superstammade Arctic Light som gick kvallopp igår på Solvalla på ett minst sagt imponerande sätt finns nu att beskåda på vår sida på YouTube. Se och njut av Viking Kronos dotterns uppvisning när hon i ensamt majestät joggar 1.23,0 med en imponerad Örjan Kihlström i sulkyn.

arctic-light-skrivbordsunde-4.jpg

12/10 Superstammade Arctic Light som vi säljer i andelar imponerade stort i kvalloppet ikväll, Örjan Kihlström mycket nöjd efteråt, detta är min bästa tvååring säger Roger Walmann – Stefan Hultman imponerad

Arctic Light med superstammen Viking Kronos – U.S.A.Hornline gick ikväll kvallopp på Solvalla, hon var helt överlägsen sina tvååriga kamrater och joggade 1.23,0 full distans med alla krafter i behåll, Örjan Kihlström var mycket nöjd efteråt och Roger Walmann säger att hon har tagit klivet upp som hans bästa tvååring.
Körande Örjan Kihlström var som sagt mycket nöjd efteråt och när han lämnade över Arctic Light till skötaren Jeanett så frågade han vad en andel kostade…, han var verkligen imponerad av Arctic Light.

Även Stefan Hultman som vi pratade med efteråt var imponerad av Arctic Lights uppvisning i kvalloppet.
Arctic Light var helt makalöst fin och i värmningen innan kvalloppet så låg Arctic Light i rygg på två hästar, när Jeanett Walmann vred ut henne så small det verkligen bara till och hon försvann med en sex sju längder, en makalös uppvisning.

I kvalloppet så spårade hon varje meter mot sina jämnåriga kamrater och låg hela tiden ett par längder före, hon sprang och kvastade med svansen i vädret och älskar detta med att springa, hon kommer att gå en lysande framtid till mötes var så säkra, det finns några andelar kvar i detta superlovande tvåårssto.

Missa inte detta supersto – det går inte att få tag i en avkomma efter Viking Kronos!!
arctic-2.jpg

11/10 Några andelar kvar i Arctic Light efter Viking Kronos – kvalar på Solvalla imorgon!

Det finns några andelar kvar i superstammade Arctic Light efter Viking Kronos – U.S.A.Hornline, Arctic Light går kvallopp på Solvalla imorgon klockan 16.15 för dig som vill se detta fantastiskt fina sto på tävlingsbanan med Örjan Kihlström i sulkyn, välkommen att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar.

10/10 Nu är vi hemma igen från USA – se video på den superstammade amerikanskan som vi snart lanserar som andelshäst hos Stig H Johansson

Resan hem från Lexington gick bra, vi lämnade +30 grader till +8 grader, en skaplig temperaturskillnad. Vi har varit i kontakt med våra tränare idag och har ikväll uppdaterat hästarna, The Man är kraftigt på gång igen och vi hoppas att han är på banan inom kort, då får övriga ekipage hålla i sig.

Vi har andelar till salu i Arctic Light efter Vikíng Kronos, Diamonds of Gold efter Pine Chip och Dominator efter Donato Hanover, tre stycken superstammade andelshästar! Hos oss köper du din andelshäst!

Snart släpper vi andelarna i Sail On By (US) helsystern till avelshingsten Glidemaster (US)


8/10 Även en lugn lördag i Lexington – stekhett + 30 grader – nu laddar vi för hemresan

Det har varit lugnt här idag, några var in till travbanan The Red Mile och tittade på förmiddagen, några badade i poolen, några passade på att solade i ”Floridavärmen” som vi har här, + 30 grader idag med, och några passade på att shoppa det sista innan hemresan imorgon. Vi flyger från Lexington söndag morgon till Chicago och sedan vidare därifrån till Arlanda.
Nu ikväll så har vi tillsammans med bl.a Olle Goop ätit mat på Logan´s Roadhouse igen, och vi satt tillsammans i många timmar och pratade både minnen och framtid. Inte mycket att skriva hem om ikväll, men några rader blev det och nedan så ser ni ett par bilder från vårt hotell som vi bor på, (det berömda där man enbart kan få internetuppkoppling i badrummet 😉 Imorgon så påbörjar vi hemresan.
Vi önskar er alla som besöker vår hemsida en bra söndag.

Om ni lägger muspekaren över bilderna så får ni lite info om varje bild.

anexet-lexington.jpg utanfor-rummet-lexington.jpg

entren-lexington.jpg lexington-i-backspegeln.jpg

7/10 Lugn fredag – en del har tittat på hästar – en del har varit på galoppbanan Keeneland – Två imponerande segrar för Donato Hanover avkommor på The Red Mile ikväll

Vädret håller i sig, klarblå himmel och + 30 grader i skuggan. Idag har det varit förhållandevis lugnt, inga intressanta hästar på sista auktionsdagen som var idag, vi är mycket nöjda med våra två superstammade inköpta hästar. Olle Goop och grabbarna besiktigade ett par hästar som kommer att säljas på den kommande auktionen i Harrisburg i november, några åkte till galoppbanan där det var premiär idag och där är det alltid hög stämning, och det kan vara bort emot 60 000 besökare! En del valde att åka till och shoppade resväskorna fulla, det är superbilligt att shoppa i USA.

Vi åt en middag innan vi på kvällen åkte ut till med bl.a Olle Goop på en restaurang med mycket god mat som ligger ett stenkast över gatan, där står det hinkar med jordnötter på borden och när man skalar dem så slänger man bara jordnötsskalen på golvet… det knastrar under skorna när man går där inne, en mycket trevlig restaurang är det.

Vi åkte efter middagen ut till The Red Mile, och där var det tvååringar för hela slanten, Donato Hanover avkommor vann två av loppen ikväll och Donato Hanovers avkommor fortsätter att imponera!!

Spyglass Volo efter Donato Hanover är en ettårig hingst, han såldes för 210 000 dollar = ca 1,5 miljoner svenska kronor! här i Lexington på auktion nu i veckan. Vi säljer andelar i en superstammad Donato Hanover hingst, och det finns fortfarande några andelar kvar, Dominator heter han och är ett fynd!

Åter till The Red Mile, där träffade vi bl.a Roger Walmann, Helene Lindstedt, Per Fromell, Kent P Gustavsson och Håkan ”Lillis” Ohlsson med fru. Vi fick se trevliga travlopp och framåt kvällskvisten så köpte vi lökringar, och då blev Olle Goop nöjd, ända sedan förra årets Lexingtonresa så har det pratats och skrattats om lökringar, Olle beställde lite förrätt då, och tog då lökringar, det han fick in var ett berg av lökringar som sedan räckte till alla som var med och åt middag, ni ser på bilden nedan att Olle blev glad ikväll… 😉

Nu är det natt i Lexington och morgon i Sverige, imorgon så blir det att njuta av solen, kanske ligger några vid poolen här vid hotellet och softar, kanske en del väljer att shoppa, några kanske åker ut till någon farm och tittar på hästar eller besöker Keeneland, det finns alltid något att göra i Kentucky.
Det var allt för idag gott folk, nu lämnar ”kontoret i badrummet” strax och ska sova, men först ska jag lägga ut några bilder här nedanför från dagen som har varit här i Lexington.

Om ni lägger muspekaren över bilderna så får ni lite info om varje bild.

the-red-mile-road.jpg priser-the-red-mile.jpg

olle-goop-5.jpg kent-p-gustavsson-per-frome.jpg

olle-goop-lokringar.jpg mats-broman-spexar.jpg

start-the-red-mile-2.jpg from-above-vinner--the-red--2.jpg

selar-av-pa-banan-efter-lop.jpg selar-av-pa-banan.jpg


Nedan så hittar ni stamtavlan på gårdagens auktionsfynd My Gliding Angel (US) – Klicka på stamtavlan så blir den större!

6/10 The Red Mile tidigt på morgonen och besökte Jan Johnsson – Högsommarvärme – Auktion med ännu ett fynd – Kvälls Trav sedan på The Red Mile

Idag så har det varit ännu en dag med högsommarvärme i Lexington, + 30 grader i skuggan stannade termometern på, men vi klagar inte. Dagen började med att vi åkte ut till The Red Mile på morgonen (ca 1 km dit) och vi såg hästar gå jobb på banan, samt träffade Jan Johnsson, vi var ett helt gäng där bl.a Olle Goop, Roger Walmann, Mats Broman m.fl
Vi åkte sedan och åt lite frukost och ”softade” lite innan vi åkte ut till auktionsområdet, vi ropade där in ännu ett superstammat Yankee Glide sto och enligt expertis på plats så var detta dagens finaste häst, och ett superfynd!!
Tränare på My Gliding Angel (US) som läckerbiten heter kommer bli Stall Goop. Olle Goop som är på plats tillsammans med oss i Kentucky var lyrisk över dagens köp!
Mamman My Shooting Star (US) är efter Malabar Man (US) och Mormor är den legendariska Bedell (US) som lämnat bland andra avelshingsten Donerail (US) 703 049 dollar, Gramola (US) 484 208 dollar, Soulful Heart (US) 364 000 dollar, avelshingsten Turbo Thrust (US) 131 975 dollar mm, det är superstam och My Gliding Star (US) är helt korrekt och är ett praktexpemplar även hon med ett underbart psyke.

Båda auktionshästarna som vi har ropat in under Lexingtonauktionen får nu vila upp sig lite innan de flygs hem till Sverige.


Vi har under kvällen varit på trav på The Red Mile och sett hur Donato Hanovers tvååriga avkommor fortsätter att dominera, två av tvååringsloppen vanns av Donato Hanover avkommor och i International Stallion Stakes for 2-year-old trotting fillies så krossade återigen Check Me Out allt motstånd och vann på den helt fantastiska tiden 1.10,7 !! Check Me Out är 2 år… tvåa i samma lopp var en annan avkomma efter Donato Hanover! Det finns fortfarande några andelar kvar i superstammade Dominator som vi säljer som andelshäst hos Stall Goop, Dominator är efter Donato Hanover och Ultra Sund.

Nästa onsdag så går Arctic Light kvallopp på Solvalla med Örjan Kihlström i sulkyn, i detta superlöfte finns det också bara några andelar kvar och Arctic Light är efter avelsgiganten Viking Kronos och unghäststjärnan U.S.A.Hornline.

Lägger ut några bilder här under från dagen, bland annat på My Gliding Angel (US) som vi köpte på auktionen idag, ni kommer också se några bilder ifrån The Red Mile och vårt ”kontor” här på hotellet i Lexington, det enda stället det finns mottagning på det trådlösa nätverket är i badrummet… så det är bara att inta det när vi ska serva er med info, telefonmottagningen är också urusel här, men vi kollar mailen med jämna mellanrum.

Imorgon blir det lite sovmorgon sen blir det till att njuta av sommarvärmen och lite shopping.

Lägg muspekaren över bilderna så får ni lite info om varje bild!


olle-my-gliding-angel.jpg

the-red-mile-torsdag-morgon.jpg robert-anders-anders-olle-t.jpg

jan-johnsson-olle-mats.jpg maskot-pa-the-red-mile.jpg

roger-walmann-glad-pa-the-r.jpg spelhallen-the-red-mile.jpg

start-pa-the-red-mile.jpg


Vi måste ju såklart även visa er vårt lilla ”högkvarter” på hotellrummet i Lexington, detta är det enda stället i hotellrummet som vi får internet att fungera, det var bara att bära in en stol och ställa datorn på handfatet, så vi kan serva er med information!

badrummet.jpg

5/10 Sail On By (US) – kommer lanseras som andelshäst hos Stig H Johansson

Här kommer ett foto på Sail On By (US) den nya andelshästen som kommer att komma hos Stig H Johansson, fotot är taget nu på morgonen på auktionsområdet i Lexington, klockan är nu 12.30 lokal tid i USA, vi kommer njuta av solen några timmar nu, + 29 grader idag och klarblå himmel, sedan blir det auktion ikväll igen.

KLICKA PÅ BILDEN SÅ BLIR DEN STÖRRE.

4/10 The Red Mile – ACL Stuteri – Hunterton Farm

Klockan är nu halv fem Lexingtontid (eftermiddag) + 28 grader idag och strålande sol, vi har hunnit med mycket idag, The Red Mile på förmiddagen tillsammans med ”Lillis”, Broman, Goop m.fl vi fortsatte sedan till ACL stuteri där Goya håller till, fortsatte till Hunterton Farm och besökte Giant Diablo bl.a hon är rund om magen och därinne ligger ett föl efter Muscle Hill. Roger Walmann och Helene Lindstedt var med och de tyckte Giant Diablo var mycket fin.

Vi åt en mycket god lunch i Margaretha Wallenius-Klebergs hus på farmen, som vanligt om åren så hade Johan Hellander ifrån Menhammar stuteri sett till att vi fick Kentucky Fried Chicken + en massa annat gott till. Med oss var även Per Wetterholm ifrån ST samt en del andra kända ansikten inom travsporten.

Vi siktar nu in oss på auktionen som börjar här klockan 19.00 lokal tid.
Återkommer imorgon onsdag med bilder på måndagens fynd Sail On By (US), så det får ni se imorgon. Vi ska fota henne när vi besiktigar auktionshästar i morgon onsdag. Det är en skönhet!!

LÄGG MUSPEKAREN ÖVER BILDERNA SÅ KAN NI LÄSA LITE TEXT OM VARJE BILD

the-red-mile.jpg olle-goop-4.jpg

sulkys.jpg stallbacken-the-red-mile.jpg

hasttransport.jpg halloween-red-mile.jpg

acl-farm.jpg hunterton.jpg

grindar.jpg hunterton-goop-sapo-broman.jpg

johan-hellander.jpg helen-roger-giant.jpg

3/10 Superstammat sto efter Yankee Glide (US) inköpt i USA ikväll – Stall Kennys Andelshästar har nu inlett samarbete med Stig H Johansson och Sail On By (US) blir andelshäst hos Stig H – moderstammen av världsklass – modern har bl.a lämnat Hambletonianvinnaren och avelshingsten Glidemaster (US) – detta är en helsyster till Glidemaster!!

Idag har vi haft strålande väder och omkring 25 grader varmt, vi har besiktigat massor av hästar under dagen, och det finns många fina ettåringar här, det är mycket hög klass, och ska man vara med i toppen så är det bara superstammat som gäller i längden.


Efter att vi besiktigat hästar åkte vi till hotellet och fixade till oss, för att någon timme senare åka tillbaka för att äta buffén som serveras på auktionsområdet, klockan 19.00 så var det dags för första utrop, det var full fart direkt och i USA så går det undan på auktionerna, så man får vara med om man ska hinna bjuda, men vi har professionell hjälp till det av Robert Lindström med många års erfarenhet av att bjuda på hästauktioner.

Robert var iskall ikväll när han måttade in helsystern till 2006 års Hambletonianvinnare Glidemaster åt oss och bjöd i rätt ögonblick, Sail On By (US) är namnet som ni ska lägga på minnet, ett superfint sto med en underbar exteriör och fantastiskt psyke, Sail On By (US) är rent ut sagt ruskigt fin och helt klart i klass med Shestheholepackage (US) som vi köpte på Lexingtonauktíonen förra året.


KLICKA PÅ STAMTAVLAN OVANFÖR SÅ BLIR DEN STÖRRE!

Olle Goop, Mats Broman, Robert Lindström, Anders Åker, Kent P Gustavsson och Per Fromell har samtliga besiktigat Sail On By (US) tillsammans med oss och samtliga är överens om att Sail On By (US) är ett fantastiskt sto.

Vi kommer att lansera Yankee Glide dottern som andelshäst hos Stig H Johansson som vi i och med Sail On By (US) nu inleder vårt samarbete med. Välkomna att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar tillsammans med Stig H Johansson, mer info om pris och lanseringsdatum kommer att komma efter att vi har kommit hem ifrån Lexington.
Bilder på Sail On By (US) kommer på onsdag.

Vi har dålig telefonmottagning här i USA och Internet det fungerar knappt heller, men vi gör allt för att serva er och det får ta den tid det tar att publicera nyheter här på Hört & Hänt!
Nedan några bilder från dagen som varit.

lexington.jpg per-fromell-4.jpg

auktionsomradet.jpg fasig-tipton.jpg

olle-studerar-katalogen.jpg olle-ater-efterratt.jpg

2/10 Kentucky Futurity på The Red Mile samt shopping

Vi är nu framme i Lexington och ingen uppdatering här igår då vi kom fram sent och det blev restaurangbesök med Olle Goop, Mats Broman och de andra som är med på resan, ett trevligt gäng med mycket skratt och trevlig sammanhållning, kors i taket, men inte en enda turbulens på hitresan.
Söndagen började med att vi såg ATG Live med Oaks och Kriteriet, sedan har det idag varit trav på The Red Mile med höjdpunkten Kentucky Futurity, samt en del shopping. I morse så var det is på bilrutorna så ni i Sverige hade det nog varmare än oss, men med takt att solen sken så steg värmen upp kring + 20 och varmare väder väntar under veckan.

Igår kväll men med ett annat plan anslöt bl.a Per Fromell, Håkan ”Lillis” Ohlsson, Mimmi Elfstrand m.fl, och imorgon kommer Roger Walmann över hit, men vi saknar dig i år Petri Salmela – du skullle varit med i år också!! Bättring till nästa år 🙂

Imorgon bitti så ska vi börja att besiktiga hästar, och klockan 19.00 Kentuckytid så börjar första dagens auktion, det är sedan auktion varje dag fram till fredag, och vi hoppas på att hitta en ny Shestheholepackage. Vi ska försöka att skriva här och hålla er lite uppdaterade, vi kommer också att sända lite text och bilder till Stall Goop så där kan ni läsa också ifall ni vill under veckan, vi kommer att uppdatera våra andelshästar ifall det händer något speciellt i stallarna under veckan.

Nedan några bilder ifrån hotellet som vi bor på.

WELCM_EXTR_1_E.jpg WELCM_EXTR_3_E.jpg WELCM_LBBY_1_E.jpg

30/9 Viking Kronos stora dominans i Svenskt Trav Kriterium och Svenskt Trav-Oaks 2011 går det att läsa om i dagens Travronden

Saxat ifrån dagens Travronden: Viking Kronos i särklass! På en liten kull födda 2008 (74 stycken) så var 16 (!) stycken anmälda till Kriterie-och Oakskvalen, 5 gick vidare till final!!
Två stycken hingstar efter Viking Kronos återfinns i Kriteriefinalen på söndag, och tre stycken ston finns med bakom startbilens vingar i Oaksfinalen samma dag. Den eminenta facktidningen Travronden avslutar: Det är ett mäktigt facit!​
Ettan-stor-3.jpg
Vi säljer andelar i det mäktiga stoet Arctic Light som har avelsgiganten Viking Kronos som far, Arctic Light visar en enorm styrka och tränar strålande för sin tränare Roger Walmann, det finns andelar kvar i detta fantastiskt fint stammade sto!
arctic-light-ny.jpg
Imorgon så åker vi över till USA, närmare bestämt Lexington Kentucky USA och auktioner där.

29/9 Codebreaker gick 1.16,0 i 1300 meter i debuten efter galopp

Det blev ingen seger för Codebreaker i debuten, invändig medtävlare som galopperade, Åke Svanstedt fick ge Codebreaker för många kommandon och det blev galopp, men oj vad han gick efter galoppen som kostade nästan 100 meter. Åke Svanstedt körde efter galoppen 1.16,0 i 1300 meter och det var åkandes utan att han behövde röra Codebreaker, Åke satt med pisken under armen och åkte en bit bakom fältet. Vi fick beviset att Codebreaker kommer att räcka mycket långt framöver och det var muntra miner bland delägarna som var på plats trots förlusten. Lita på att detta ”snabbjobb” komma att föra Codebreaker framåt rejält till nästa start.

codebreaker-provstart-20110.jpg codebreaker-provstart.jpg

28/9 Första Svenska avkomman efter världsrekordhållaren och dominanten i tvååringsloppen i USA gör debut ikväll på Solvalla

Ikväll så gör tvååriga Codebreaker debut på Solvalla, han går ut i Solvallas lopp 10 – ASVT Trottex Auktionslopp – Tvååringslopp för hingstar/valacker med 125 000 kr till vinnaren. Codebreaker är ur Donato Hanovers första kull födda 2009, Codebreaker är den avkomma här i Sverige som startar för första gången i ett lopp, Codebreaker var först i Sverige med att gå premielopp, kvallopp och nu starta.

Fadern Donato Hanover är stekhet i aveln och marknaden formligen ”dammsugs” efter avkommor efter Donato Hanover, kvällens start på Solvalla blir mycket intressant och Codebreaker som tränats upp av Åke Svanstedts unghästtränare Per Fromell och som gnuggats i sanden de senaste månaderna på Bjertorp av Åke Svanstedt själv hoppas vi kommer göra ett bra lopp, självklart tror vi på seger, men det är trots allt orutinerade tvååringar det handlar om och allt kan hända, kapacitetsmässigt har han ingen överman i loppet.
codebreaker_debut.jpg

27/9 Travronden listar de hetaste avelshingstarna – vi är i topp!

Tidningen Travronden har i dagens nummer listat de hetaste avelshingstarna vars avkommor har sålts på auktioner i år i Europa och Nordamerika, som nummer ett hittar vi Donato Hanover som har haft tre sålda avkommor i år och de har sålts till snittpriset 683 140 kr, som nummer tre hittar vi Viking Kronos som har fyra sålda avkommor på auktion i år, och med snittpriset 413 432 kr.

Vi säljer andelshästar efter Donato Hanover och Viking Kronos, vill du äga en andelshäst så ska du köpa av oss, superstammat vinner i längden och bättre stammade andelshästar än vad vi erbjuder är svårt att hitta.

26/9 Codebreaker har gått det sista finslipande jobbet inför onsdag

Codebreaker gick idag fyra intervaller på lätta banan på Bjertorp, han är så fin och det går inte att klaga på något om man ens försöker, vi har höga förväntningar på denna Donato Hanover hingst, och det blir en spännande onsdag för alla delägare i Codebreaker.
Vill du också vara med i en kanonstammad hingst efter Donato Hanover som dominerar de stora tvååringsloppen i USA med sin första kull, så finns det några andelar kvar i Dominator, en superfin hingst efter Donato Hanover och Ultra Sund, med Viking Kronos som morfar som extra krydda! Han är hur fin som helst och tränar strålande uppe hos Stall Goops unghästtränare Mats Broman.
dominator-sept-16-2011.jpg

25/9 Besökt lite olika gårdar under dagen – Classic ATG

Vi besökte på förmiddagen lite olika gårdar och tittade på föl, de ser ut som ettåringar snart, kraftfulla och fina. Ni som vill studera startlistor en söndag när ATG ligger nere för service, prova att logga in på istället, där fungerar det oftast att komma in när den andra sidan har serviceuppehåll.
unghastar-2011.jpg

24/9 Vi hälsade på Diamonds of Gold, Checkpoint och Preludio AS (IT) idag

Idag har det varit rena sommarvädret igen och vi tog en tur till Örebro och besökte där Åke Svanstedts unghästtränare Per Fromell och våra andelshästar som är där för att sedan gå ner till Åke Svanstedt när de är klara.
Hästarna mår bra, både Checkpoint, Preludio AS (IT) och Diamonds of Gold som är en som Per uttryckte sig underbar individ, Diamonds of Gold är helt okomplicerad när han nu körs in, han lär sig fort och gör allt rätt, Diamonds of Gold påminner mycket om Codebreaker i sitt sätt och coola lugn. Diamonds of Gold är makalöst fin och har en underbar karisma, det finns fortfarande andelar kvar i denna mäktiga hingst efter
Pine Chip.
diamonds-of-gold-20110924.jpg

23/9 Vi hälsar Vesa vår första andelsägare ifrån Finland välkommen som hästägare hos Stall Kennys Andelshästar


Vi hälsar Vesa boendes i Jyväskylä i Finland välkommen som hästägare hos Stall Kennys Andelshästar, Vesa är den första finska medborgaren boendes i Finland som äger andelshäst hos oss, sedan tidigare så har vi flera andelsägare ifrån både Danmark och Norge i våra andelshästar, Vesa har köpt andel i både Arctic Light och i Dominator, och vi önskar honom lycka till med sina båda lovande ungdomar. Det finns andelar kvar i både Arctic Light och Dominator. Vi har även andelar kvar i Diamonds of Gold!

arctic-light-viking-kronos.jpg dominator-1-3.jpg

23/9 Codebreakers start uppmärksammas på Travnet.se

Travnet uppmärksammar Codebreakers start på Solvalla nästa onsdag, mer går att läsa på Travnets hemsida.


22/9 Startlista ASVT Trottex Auktionslopp – Tvååringslopp för hingstar/valacker

Nedan startlistan till nästa veckas lopp på Solvalla för vår tvååriga andelshäst Codebreaker, klicka på startlistan nedanför så får du upp den i ett större format.

22/9 Codebreaker första avkomman efter dominanten i de stora tvååringsloppen i USA – Donato Hanover gör tävlingsdebut – sista chansen att bli delägare i en superlovande avkomma efter Donato Hanover

Vår andelshäst Codebreaker gör debut på Solvalla kommande onsdag, han gör det tillsammans med sin tränare Åke Svanstedt i sulkyn, Codebreaker kommer väl förberedd efter att ha gått jobb tillsammans med äldre hästar i sanden på Bjertorp, det kommer att bli en mycket spänannde debut, vi har hela tiden trott stenhårt på världsrekordhållaren Donato Hanover 1.08,5 som avelshingst och det har nu visat sig att vi har haft rätt feeling, vi äger fyra stycken avkommor efter Donato Hanover, varav tre stycken är slutsålda som andelshästar.

Det finns fortfarande en chans för dig som vill vara med och äga andelar i en hingst efter världens just nu hetaste avelshingst – Donato Hanover, vi har några andelar kvar i den fantastiskt fina hingsten efter Donato Hanover och Ultra Sund – det är sista chansen att bli delägare i en avkomma efter Donato Hanover så skynda att fynda de andelar som finns kvar i Dominator som han heter!

Dominator är jättefin, jobbar sex kilometer varannan dag, och han gör det så lätt med ett fantastiskt fint och vägvinnande trav, och han har mycket låg puls efteråt, det är en häst med både stort hjärta och lungor, med andra ord en talang utöver det vanliga som jag gillar mycket skarpt säger Stall Goops unghästtränare Mats Broman på telefon idag.
dominator-snart-slutsald.jpg

22/9 Mycket spännande anmälning idag – den första avkomman efter Donato Hanover ska anmälas till start av Åke Svanstedt – Mats Sundin på plats

Nu på morgonen så är det anmälan till ASVT Trottex Auktionslopp – Tvååringslopp för hingstar/valacker på Solvalla, vår andelshäst Codebreaker efter Donato Hanover kommer att anmälas dit av Åke Svanstedt.
Codebreaker har varit först med att gå premielopp, först med att gå kvallopp och nu först med att anmälas till start av Donato Hanovers avkommor här i Sverige, så Codebreaker är unik på alla sätt.

På bilden nedan från Elitauktionen 2010 där vi tillsammans med Åke Svanstedt ropade in Codebreaker som andelshäst för 720 000 kronor så ser ni (under skötarens haka) hockeylegenden Mats Sundin sitta och besiktiga Codebreaker efter världens just nu hetaste avelshingst Donato Hanover och modern Holleypop.
codebreaker-6.jpg

21/9 D´One – Solvalla – Blend of Gold – Trav bäst på plats

Idag har vi varit på travturné, dagen började på Sköldnora Gård där vi hälsade på D´One som verkligen är en bestämd dam, hon verkar veta av vilken sort hon är (den fina) och det är en helt fantastisk ettåring som körs i vagn nu.
Vi fortsatte sedan till Solvalla och där var det travtävlingar av högsta klass, det är en av årets bästa travdagar då man får se de treåriga hästarna kvala in till årets största treåringslopp, Svenskt Trav-Oaks för ston samt Svenskt Travkriterium för hingstarna, det gick inte så bra för vår andelshäst Blend of Gold ikväll som trots hårt tempo ändå var tapper, men som tyvärr gick över i passgång på upploppet. Blend of Gold och Johan Untersteiner fick vända hemåt utan finalplats i detta lopp.
Det är bara att konstatera att trav är bäst på plats, ljudet när man hör hovarnas klapper, och kuskarnas smackanden över upploppet är underbar!
blend-of-gold-21-sept-11.jpg

20/9 Passerade och besökte då våra andelshästar, fina tävlingar, gör inte bort sig

Vi har under dagen passerat Örebro och passade då på att besöka våra andelshästar där, de ser mycket fina ut bägge två som är i träning hos Per Fromell för att sedan slussas vidare till Åke Svanstedt. Imorgon så är det fina tävlingar på Solvalla och vi har vårt treåriga sto efter Cantab Hall med där, Blend of Gold kommer inte göra bort sig imorgon.
blendofgold.jpg

18/9 Storslam för Stall Goop i Norge idag, vann både Kriteriet och Derbyt

Efter gårdagens uppvisning på Åby av Rapide Lebell som krossade sina konkurrenter i två raka heat så var det dags för Björn Goop att ha uppvisning idag i Norge.
Björn Goop vann Norska Stokriteriet för treåriga ston med Angelina B.R. var tvåa i Norska Travderbyt för fyraåriga ston med High Eleven L. innan han i det norska Travderbyt för fyraåriga hingstar fullkomligen krossade sina motståndare med Muscles Wiking B.R. förutom evig ära och berömmelse så var den segern värd 750 000 norska kronor.

Stall Kenny lyfter på den berömda hatten och gratulerar hela kretsen kring dagens båda storloppssegrare samt tränaren och körsvennen Björn Goop.
bjorn-goop-2.jpg

17/9 Viking Kronos avkomma passerade 5 miljoner idag, vi säljer andelar i en avkomma efter den fantastiska avelshingsten Viking Kronos

Joke Face efter Viking Kronos vann idag European Championship för femåringar på Åby med 550 000 kronor i förstapris, Joke Face har nu tjänat 5 361 122 kr och det känns som att karriären bara börjat. Vill du också äga andelar i en avkomma efter Viking Kronos som lämnat massvis av miljonärer så har vi andelar till salu i den mycket fina, och som Roger Walmann håller mycket högt – Arctic Light.

arctic-light-2.jpg

16/9 Vi har sett en blivande stjärna idag – Dominator är namnet!

Vi har idag varit på en liten turné och tittat på hästar igen, denna gång så ställde vi in autopiloten med destination Åmotfors samt Lökene gård i Kil, dagen började med att vi besökte Dominator som vi säljer andelar i hos Stall Goop och som vi har uppe hos Goops unghäststränare Mats Broman. Efter besöket hos Broman så besökte vi Lökene och träffade våra andelshästar där samt deras trevliga skötare, vi hade också en lång pratstund med Heikki Korpi och Björn Goop innan vi styrde hemåt framåt kvällen.

Åter där vi började dagen, hos Mats Broman: Dominator har verkligen växt till sig och blivit maffig sedan vi såg honom senast, en riktig glänsare är han och han har ett mycket spänstigt och fint trav som gör att han lägger mycket mark under sig.
Det är bara att gratulera er som har köpt in er i Dominator, och till er andra som funderar, vänta inte för länge, det finns inte många andelar kvar i Dominator. Om någon skulle missat så är Dominator en av endast tolv (12) Svenskfödda avkommor efter Donato Hanover 2010, det är världsklass!!
Ni når oss både på telefon och e-mail alla veckans dagar så det är bara att ringa eller maila.
Klicka på bilden nedan så blir den större.

15/9 Blend of Gold drog spår nr 1 i ett av försöken till Svenskt Trav-Oaks

Nästa onsdag så startar Blend of Gold tillsammans med Johan Untersteiner i ett av uttagningsloppen till Svenskt Trav-Oaks på Solvalla, förutom evig ära och berömmelse så väntar en miljon i förstapris till det sto som skär mållinjen först i finalen sedan på Solvalla den 2 oktober.
blend-oakskval-2011.jpg

blend-oaks-kval-2.jpg
15/9 Stall Kenny jobbar på att förbättra hemsidan hela tiden

Vi jobbar på att förbättra vår hemsida hela tiden, det är små detaljer som ni besökare kanske inte ens märker, men som gör det lättare för oss när vi uppdaterar.
Äldre Hört & Hänt! nyheter hittar ni i våra Hört & Hänt! arkiv som ni hittar längst ned på denna sida.
Häromdagen så fixade vi till knappraden här ovanför så att ni enklare kan navigera er runt på vår hemsida, efter det så har vi blivit bombade med mail, sms och telefonsamtal från nöjda delägare och även många andra som bara besöker vår sida, det värmer i hela hjärtat när ni hör av er, ge ris, ge ros, kanske är det något som just du saknar på hemsidan, kanske kan vi ordna det, skicka iväg ett mail till oss och berätta.

Ni når oss alla dagar om året, vi svarar när inte andra svarar, vi ger er full service alla dagar året runt!
Välkommen att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du också!

14/9 Blend of Gold – Codebreaker vår Donato Hanover hingst debuterar – Solvalla

I morgon så anmäls Blend of Gold till Oaksuttagningarna på Solvalla nästa onsdag, veckan efter på Solvalla så är det tänkt att Åke Svanstedt ska debutera vår tvååriga hingst Codebreaker på Solvalla den 28 september, Codebreaker som är efter världens hetaste avelshingst Donato Hanover gick rundbanejobb på Bjertorp idag, och det var stora leenden på samtliga inblandade efter dagens jobb.

codebreaker_8.jpg


goop-v37.gif

13/9 Världsklass till reapris i en hingst efter Donato Hanover

Missa inte chansen att få vara med och deläga en avkomma efter världens hetaste avelshingst Donato Hanover, efter gårdagen då det såldes en ettårig hingst efter Donato Hanover på Italiens Elitauktion för 160 000 €uro (ca 1,5 miljoner kronor) så har vi sålt flera andelar, men det finns fortfarande några andelar kvar än.
Hur bra är detta: DONATO HANOVER (US) 1.08,5 världsrekordhållare och med 24 331 778 kr på sitt konto, mor det fantastiska stoet och V75 vinnaren ULTRA SUND som segrade 8 gånger och travade 1.13,0 och med över en halv miljon kronor på sitt konto, morfar den legendariska avelshingsten, med så många avkommor som blivit miljonärer så det knappt går att räkna, VIKING KRONOS (IT)!!!
Det är ljuv musik (läs stamtavla) och detta kan vara den sista chansen att bli delägare i en avkomma efter Donato Hanover, hans tvååringar (första kullen) sopar rent hus i USA i de stora årgångsloppen, avkommorna efter honom kommer ej att kunna gå att köpa då priserna kommer bli mycket höga.

DOMINATOR har stamtavla att bli avelshingst efter en lyckosam karriär!! Det är världsklass till reapris!

dominator-ultra-sund-3.jpg
dominator-bjorn.jpg

12/9 Ettåring efter Donato Hanover såldes idag på auktion i Italien för 160 000 €uro!

Donato Hanover regerar även i Italien, på den pågående auktionen i Milano som börjat idag måndag 12/9 så har en ettårig hingst efter Donato Hanover sålts idag, han såldes för 160 000 €uro (ungefär 1,5 miljoner Svenska kronor) morfar där var Tagliabue.
Vi säljer en hingst efter Donato Hanover som andelshäst här med Viking Kronos som morfar!!
Vi säljer för halva priset och vår man på plats i Italien säger att Dominator är finare än den hingst som nyss såldes där!!

Priserna på avkommorna efter Donato Hanover kommer att bli skyhöga, och det kommer inte att gå att få tag på avkommor efter den nya ledande avelshingsten i världen (Donato Hanover).
Vi köpte in Dominator i stallet i våras innan Donato Hanovers tvååriga avkommor hade kommit ut och visat sina ruskiga talanger, vi ger er nu chansen att vara med i en Donato Hanover avkomma till ett reapris!

Skynda och fynda – det finns inte många andelar kvar i Dominator!

10/9 Sommarvärme – Arctic Light – Dominator – Diamonds of Gold

Nästan sommarvärme idag igen med temperaturer kring +20. Vi passade på att åka runt och titta på föl hos några uppfödare, de är nyfikna och pigga och det är alltid lika trevligt att kliva in i hagarna och de kommer nyfiket framspringande och vill bli klappade.
Vi har nu några andelar kvar i nedanstående tre hästar:
Arctic Light efter Viking Kronos – U.S.A.Hornline hos Roger Walmann
Dominator efter Donato Hanover – Ultra Sund hos Björn Goop
Diamonds of Gold efter Pine Chip – Trace of Gold hos Åke Svanstedt

Klicka på bilden här under.9/9 D´One efter Donato Hanover – Giant Diablo är nu slutsåld!

Den fantastiska D´One är nu slutsåld och vi hälsar alla delägare välkomna till Stall Kennys Andelshästar.


8/9 Snart är hon slutsåld – den makalöst fina D´One

Det finns nu endast EN enda andel kvar i en av världens mest intressanta hästar, den minst sagt guldstammade D´One, med en far som dominerar i USA – Donato Hanover och en mor som är hela Svenska folkets häst – Giant Diablo så finns det alla förutsättningar för en mycket lyckosam karriär för D´One.

Den fantastiskt fina ettåringen är nu i vagn och hon sköter sig exemplariskt på klasshästens vis hälsar Per-Erik ”Bullen” Pettersson som sköter unghästträningen åt Roger Walmann.
Blir det du som köper den sista andelen?
d-one-en-andel-kvar.jpg

7/9 Örjan Kihlström i sulkyn ikväll

Ikväll så är det dags för Blend of Gold att starta på Solvalla igen, det sker i V64-4 och Örjan Kihlström sitter i sulkyn, vi håller våra tummar för den kvicka andelshästen, det känns som att hon står på tur.
orjan-kihlstrom.jpg

6/9 Countdown segrade i sitt första framträdande

Countdown vann sitt premielopp på Färjestad idag (se den invändiga hästen på bilden nedan), och efter mållinjen så körde Olle Goop till med Countdown och det gick en bra bit under 1.20 då, det såg mycket lovande ut och Olle var smått lyrisk efteråt, mer om Countdown går att läsa på hans egen sida.
countdown-etta-3.jpg

Ni kan se delar av premieloppet ifrån Färjestads egen videoupptagning på deras hemsida. En stor eloge till Färjestad som lägger ut premieloppen på YouTube, det finns så många som vill se sina hästar springa även i premie- och kvallopp men som annars inte skulle få chansen, tummen upp för Färjestad!

6/9 Sista chansen snart att äga andel i D´One – snart slutsåld!

Men vi har fortfarande kvar andelar i Dominator, Arctic Light och Diamonds of Gold

5/9 Imorgon premielopp för Countdown på Färjestad

Ingen lycka för Tamla Celeber i gårdagens Derby, överkörd på upploppet och det var ett mirakel att hon kunde hålla sig kvar på benen, mycket fin travsport bjöds vi på från Jägersro i helgen.
Ikväll tävlingar från Mantorp och vi följer med spänning Breeders Crown loppen som förgyller kvällens omgång.
Imorgon så är det dags för premielopp på Färjestad för Countdown.


3/9 Roger Walmann, Roger Walmann och Roger Walmann

2 821 422 kronor gav 7 rätt på V75 idag, och en av vinnarna på dagens V75 var Roger Walmann tränade Stepping Starlight som Johan Untersteiner snyggt lotsade in till seger i V75-4, imorgon är det Extra V75 och Fem Tippar V75 hittar ni om ni klickar .
Roger Walmann har med Tamla Celeber bland grabbarna i Svenskt Travderby, hon hamnar i tredje, fjärde invändigt sedan får Örjan hoppas på lucka in på upploppet, då biter hennes spurt bra.
Roger Walmann har tidigare varit tvåa i Derbyt med ett annat sto, den stenhårda Giant Diablo. Giant Diablo är mamma för första gången – till D´One – som D´One ser ut så finns det alla förutsättningar att hon kommer att gå en lika lysande karriär till mötes, fadern till D´One dominerar totalt i USA med sin första kull just nu – Donato Hanover heter han, dvs. de båda världsrekordhållarna, vad månde bliva?!
Klicka på bilden på D´One här under, så får ni upp hennes kloka vackra huvud i stort format.

2/9 Donato Hanovers tvååriga avkommor fortsätter att dominera i USA

Check Me Out efter Donato Hanover fortsätter sitt segerstaplande tillsammans med körsvennen Tim Tetrick. I natt kom stoets åttonde raka seger på Mohawk Raceway.
Merrie Annabelle-segrarinnan Check Me Out efter Donato Hanover är USA:s bästa tvååriga sto och i natt fortsatte Donato Hanover-dottern sitt segertåg. Check Me Out segrade i en division av Champlain Stakes (C$87.267). Segertiden 1.11,6a 1609 meter togs efter att hon gått fram i dödens genom sista kurvan.
Segern var Donato Hanover dotterns Check Me Outs åttonde på lika många starter och stoet kvarstår således som obesegrad hittills i karriären.

Vill du också äga en avkomma efter Donato Hanover så har du chansen här, vi har några andelar kvar i Dominator och D´One är så gott som slutsåld, passa på innan det är försent, Donato Hanover är stekhet i hela världen och det kommer inte gå att få tag i avkommor efter Donato Hanover efter hans succéstart i aveln!!

d-one-dominator.jpg

2/9 Blend of Gold – Diamonds of Gold andelar till salu i den senaste

Blend of Gold är rankad trea i banprogrammet till Solvallas V64 nästa onsdag, vårt treåriga sto efter (Cantab Hall – Trace of Gold) möter både äldre ston och hingstar (bara en treåring till är med i loppet), men kan vi få tredje utvändigt, sitta still till mitten av sista sväng, då smäller det bara till över upploppet, hon har haft iskalla lägen i alla sina starter, dags nu?! Vi säljer andelar i Blend of Golds ettåriga bror Diamonds of Gold (Pine Chip – Trace of Gold), han är fantastiskt fin!

diamonds-head.jpg


1/9 Nursery Rhymes helsyster Marimba Rhyme är nu slutsåld!

Marimba Rhyme är nu slutsåld och vi hälsar alla andelsägare i Marimba Rhyme välkomna till Stall Kennys Andelshästar.

marimba-rhyme--halmstad-pre.jpg