Blandade inlägg september 2013

30 september 2013 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

30/9 Idag så åker vi åter igen över till Lexington Kentucky USA – Tack!!

nuncio_jim_oscarsson_harrisburg_stallkenny_2012-2.jpg
Idag på förmiddagen så åker vi över till USA igen, och det är till Lexington i Kentucky för att besöka den årliga hästauktionen som hålls där, och vi kommer såklart att besöka anrika travbanan The Red Mile i Lexington där bl:a Kentucky Futurity körs, topptävlingar så gott som varje dag, det blir många kända ansikten med på planet och de tränare som vi vet är med är Roger Walmann, Timo Nurmos, Åke Svanstedt och Petri Salmela, vår unghästtränare Per Fromell åkte redan igår, det blir förhoppningsvis en lika trevlig resa som tidigare år och som vanligt så kommer vi att uppdatera sidan här med reserapport i både text och bilder. Ni kan även följa oss på @StallKenny på Twitter då vi kommer att Twittra som vanligt.
Tack!! alla ni som hört av er efter Oaks segern igår, vi har inte hunnit eller kunnat svara er alla då vi fått massvis av gratulationer efter gårdagens seger med D´One, men vi har läst alla och vi tackar Er ALLA här och nu, ingen nämnd ingen glömd, ni är underbara allihopa!!

Det finns två andelar kvar i Say That Again och det finns två andelar kvar i Extra Fudge, slå oss en signal på telefon eller skicka ett mail ifall du är intresserad av att köpa en andel i någon av dessa superstammade andelshästar och bli en vinnare du med.
Bilden: Vårt hotell i Lexington som vi alltid bor på när vi är på plats.

29/9 Stort GRATTIS alla delägare i andelshästen D´One som vann Svenskt Trav-Oaks och 2,8 miljoner kronor

d_one_upplopp_20130929.jpg
D´One gjorde som mamma Giant Diablo gjorde för exakt 10 år sedan, vann finalen av Svenskt Trav-Oaks på tiden 1.13,6 och till det mycket låga oddset 1.38, detta är en saga från början och som ännu bara är på första kapitlet. De både världsrekordhållarna satte på The Red Mile i Lexington 2007 världsrekord med bara en timmes mellanrum, Giant Diablo först och sedan Donato Hanover timmen senare.
När sedan Giant Diablo gick till avel så blev valet Donato Hanover, något som senare blev 2 x 1.08,5 = D´One. När vi sedan 2011 var tillsammans med bl.a Roger Walmann och uppfödaren Thomas Perssson i Kentucky i USA så besökte vi Hunterton Farm tillsammans med många andra nordbor, när Roger Walmann kom ut med Giant Diablo så trippade ett litet sött föl fram bredvid likt Bambi och alla tog fram sina mobiler och kameror och började fotografera, då sa Roger Walmann med ett skratt på skoj: Det är den nya andelshästen, en lampa tändes då i mitt huvud, ja varför inte, det var enorma pengar, men vi satte oss ner och diskuterade med uppfödaren Thomas Persson och affären var klar innan vi lämnade Kentucky och Lexington.

d_one_2-3.jpg
Bilden ovan som det såg ut när vi hade andelar till salu!
Väl hemma så drog vi igång andelsförsäljningen av världsrekordsdottern, 60 andelar á 29 000 kr styck = 1 740 000 kronor. D´One såldes ut och delägarna hade en lång väntan fram till start i år, hur det slutade vet vi nu, utan att ha pratat med Roger Walmann så tror vi att vi kan summera denna säsong med 8 segrar och 3 527 000 kronor intjänat, Svensk Rekordhållarinna på 1.12,7am och vinnare av Svenskt Trav-Oaks. D´One hade 57 i puls 25 minuter efter loppet…

d_one_20130929_1920-2.jpg
Stall Kennys Andelshästar tackar er alla delägare som vi under årets starter lärt känna och ni är helt fantastiska människor, trogna besökare på starterna och hejat på er ”Diva” med både flagga och trumma, det är ni tillsammans med hela Stall Walmann med skötaren Malin Boman i spetsen som ska hyllas, ni tillsammans med Stall Kennys Andelshästars övriga delägare är fantastiska, vi har en enorm gemenskap i vårt andelsstall och det skapar glädje hos så många, vi är snart 500 stycken delägare och vi växer oss större och starkare för var dag som går.

d_one_delagare-2.jpg
Några av de förväntansfulla delägarna i D´One innan loppet.

lagerkrans_d_one_oaks_20130929-3.jpg
Stall Kennys Andelshästar har sålt segrarinnan i Svenskt Trav-Oaks 2013 som andelshäst.
Segern för D´One i Svenskt Trav-Oaks var förutom evig ära och berömmelse värd 2 800 000 kr !! Vi tackar Svensk Travsport som uppfann Premiechansningen, vi kör inte premielopp med våra andelshästar och alla som är berättigade till Premiechansningen anmäler vi självklart dit.

d_one_seger_20130929.jpg
Nedanstående text har Daniel Olsson på skrivit och är hämtad därifrån

Hon är hästen som varit påpassad från födelsen. Nu kom den första riktigt stora triumfen. D’One gick inte att passera i Svenskt Trav-Oaks – och Roger Walmann tog en dubbelseger som tränare.

Med Donato Hanover och Giant Diablo som föräldrar får man tidigt vänja sig vid rampljuset. Och det är ett ställe som D’One lär få finna sig i att synas i framöver. Segern i Svenskt Trav-Oaks var aldrig i fara.
– Det är lite irriterande att inte vår tredje häst kunde bli trea…,skojade tränare Roger Walmann i segerintervjun och fortsatte: Det är fantastiskt att man faktisk kan ta de två bästa hästarna i världen under ett år och få det bästa fölet. Jag tycker hon är mer komplett än sin mamma var och står sig världsrekordet ett par år så ska vi nog åka över till Lexington och slå morsan rekord…

Allt gick också enligt ritningarna för D’One som med Örjan Kihlström i vagnen höll upp ledningen. Därmed var, skulle det visa sig, segern i praktiken redan i hamn för det superstammade stoet.

Stallkamraten Mellby Briolett kom fram i dödens efter 500 meter som då avverkades efter 11,1.
När första varvet passerats klockades ledarinnan till 14,8 och strax senare började det röra på sig i kön. Det var Fly The World som stöttes ut i tredjespår och därmed också fick leda attacken.

Men köhästarna hade egentligen aldrig med segersnacket att göra. D’One ökade farten in genom sista sväng och över upploppet var det utvändige Mellby Briolett som försökte utmana, och gjorde det bra, men segern var aldrig i fara för D’One som höll ifrån sig i riktigt fin stil.
– Hon var stabil och fin i dag till skillnad från senast. Det var givetvis mycket positivt att vi kunde hålla upp ledningen. Mellby Briolett gick fantastiskt även hon men det kändes ändå ganska säkert för oss och D’One kunde nog sträcka lite till på sig, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Segertiden stannade på 1.13,6a över 2140 meter vilket är ett nytt löpningsrekord och två tiondelar från det svenska rekordet som Fascination innehar.

Tränaren Roger Walmann tog härmed sin fjärde seger i Oaks. Tidigare har han vunnit med mamma Giant Diablo, Alexia Ås och Tamla Celeber.
Vid samtliga tillfällen har det varit Örjan Kihlström som driver, en kusk som dessutom vunnit Oaks med både Pine Princess och Pine Dust innan. Detta var alltså Örjans sjätte triumf i loppet.

Andrapriset alltså till Mellby Briolett vilket gav stall Walmann en dubbelseger. Både ettan och tvåa var dessutom anmälda till ”Premiechansningen” vilket resulterar i att D’One belönas med det dubbla förstapriset: 2,8 miljoner kronor. Mellby Briolett erhåller 1,4 miljon.
Tredjepriset till Our Princess, körd av Jörgen Sjunnesson och tränad av Peter Untersteiner, som loppet igenom gick i rygg på vinnaren och såg ut att gå i mål med gott om krafter kvar.
Fly The World galopperade som slagen om segern mitt på upploppet.

Källa: Daniel Olsson

29/9 Andelshästen My Gliding Angel knappt slagen som tvåa efter en rykande avslutning

my_gliding_angel_20130929_1920-4.jpg
Andelshästen My Gliding Angel slutade tvåa i eftermiddags efter att ha legat sist i sista kurvan, hon spurtade som en demon över upploppet när luckan kom och slutade tvåa slagen endast med en halv längd, det var spåret som fällde oss (8) från ett bättre spår hade vi tagit tredje raka segern idag sa Björn Goop efter loppet.

29/9 Lycka till klockan 15:20 alla delägare i andelshästen D´One

d_one-4.jpg
Klockan 15:20 så släpper startbilen startfältet i Svenskt Trav-Oaks 2013 och med på startlinjen med nummer 2 på vojlocken så har vi andelshästen D´One med, vi önskar alla delägare i andelshästen D´One lycka till i finalen av detta klassiska lopp.

Vi har ytterligare två andelshästar till start idag, det är Diamonds of Gold i V75-1 och i lopp 12 My Gliding Angel som kommer med två raka segrar i bagaget, vi önskar även delägarna i dessa två andelshästar stort lycka till.

28/9 Trevlig dag på Solvalla för oss och våra delägare – V75 Tillsammans – Tack för igår

Idag så kom det en hel del delägare från alla håll i Sverige för att närvara på Konsortieträffen på Solvalla, det var trevlig stämning och dagen var trevlig, vi träffade massor av folk både kända och okända som kom fram och pratade med oss vid vårt tält, redan klockan 10.30 så var vårt tält färdigställt och en delägare i D´One hade redan dykt upp.
konsortietraff_2013.jpg

Klockan 11:00 började sedan minglet och klockan 11:30 drog Johan Lindberg med gäster igång för delägarna inne i Arkaden, mycket trevligt!!

Sedan var det full fart vid tältet och tävlingarna var igång, när mållinjen skars i avdelning 6 av Panne de Moteur så hade några av Stall Kennys Delägare som spelar V75 tillsammans sex rätt och spänningen var olidlig inför sista avdelningen.
panne_de_moteur_20130928.jpg

När sedan Daniel Redén skar mållinjen i V75-7 så hade några av delägarna inom Stall Kennys Andelshästar 7 rätt igen på V75 Tillsammans, Grattis allihopa och Panne de Moteur verkar vara turhästen!! Han har fixat 189 091:- i augusti till delägarna i V75 Tillsammans bolaget och idag blev det 151 185 kr att dela på denna gång. Grattis!!
v75tillsammans.jpg

Vi tackar också för alla gratulationer som vi fått efter gårdagens seger för andelshästen Dominator på Solvalla, tack alla ingen nämnd ingen glömd!!

28/9 Idag är det Konsortieträff på Solvalla för alla delägare

stallkenny_logga.jpg
Idag är det Konsortieträff på Solvalla för alla delägare, mingel från klockan 11:00.
Klockan 11:30 kommer vi att samlas på Arkaden för att träffa:
Moderatorer: Svensk Travsports biträdande Generalsekreterare Johan Lindberg och Svensk Travsports Sportchef Petter Johansson.
Gäster: Anna Forssell, Roger Walmann, Stefan Hultman och Blodbanken.

Stall Kennys Andelshästar har ett tält under E-läktaren där ni under dagen kan komma och mingla med oss och få något gott att dricka.
Det kommer att bli en mycket trevlig dag och med fantastiska travtävlingar så är den fulländad, och vi tror oss kunna bjuda på en stark spik i Panne de Moteur som gör sin sista start för säsongen.

27/9 Stort GRATTIS alla delägare i andelshästen Dominator som vann andra raka segern idag – detta var Stall Kennys Andelshästars seger nummer 22 i år

Stort grattis till alla delägare i andelshästen Dominator som i eftermiddags vann i mycket övertygande stil på Solvalla, 1.16,3 över 2140 voltstart och det var okört över mållinjen. Detta var andra starten för superstammade Dominator (Donato Hanover – Ultra Sund) och andra raka segern, 50 000 kr var segern värd och fortsättning följer för detta treåriga superstammade löfte.

Detta var Stall Kennys Andelshästars seger nummer 22 i år, vår segerprocent ligger på 20,00 vilket innebär att våra andelshästar vinner var femte start och platsprocenten på 51,81 i år dvs våra andelshästar är på plats i varannan start, det är mycket starka siffror!
Klicka på bilderna här ovanför så blir de större.

27/9 Gårdagens köp Final Call framme hos vår unghästtränare Per Fromell – omdöme KNALLFIN!!

per-fromell-2012-lexington-3.jpg
Gårdagens auktionsfynd Final Call kom i eftermiddags till Örebro och vår unghästtränare Per Fromell, omdömet av rutinerade hästkarlen Per – KNALLFIN. Hon gick rakt in i boxen och ställde sig och åt, inte bekom det henne att komma till ett nytt ställe, det är en fantastisk travare som ni ser på filmen här under med ett enormt frånskjut i steget, hon är också totalt stenhård i psyket och har bestämt bland ettårsstona som hon gått tillsammans med, det låter bra och vi tror att det här kommer att bli riktigt bra.

27/9 Vi köpte sent igår kväll en dotter till Muscle Hill på Kriterieauktionen

final_call.jpg
Vi köpte för ett par timmar sedan (när detta skrivs) för 350 000 kr + moms en dotter till 1.08,5 travaren i aveln hett eftertraktade Muscle Hill och med modern Morguns Sweetheart som tjänade 2 079 960 kr och segrade 13 gånger, modern kommer ur ett fantastiskt möderne där det vimlar av vinnarskallar, bl.a så hittar vi Hambletonian vinnaren Windsong´s Legacy i stamtavlan.

Sätt på ljudet se sedan filmen på Final Call här under och njut.

Final Call kommer såklart att bli en andelshäst, dock är tränare ej utsedd ännu, klart dock är att hon efter en natt på Hästhotellet i Skråmsta åker ner imorgon till vår unghästtränare Per Fromell för inkörning. Final Call (se filmen här ovan) heter det ettåriga stoet och Final Call var auktionens näst dyraste sto, och kvällens fynd!!

26/9 Ikväll så inleds Kriterieauktionen i Stockholm

kriterieauktion.jpg
I dagarna tre så är det unghästauktion på Scandic Infra City i Upplands Väsby då Kriterieauktionen tar sin början, och det är de finaste specialutvalda hästarna som säljs ikväll på Selected auction som det heter, det blir spännande att se om det går att hitta någon framtida stjärna bland alla fina ettåringar som säljs.

25/9 Andelshästen Countdown stark trea ikväll på Solvalla


Andelshästen Countdown trea ikväll på Solvalla efter att Björn Goop kört ett mycket snyggt lopp efter att ha fått backa sig sist från tiondespåret, vi gratulerar delägarna i andelshästen Countdown till denna tredjeplats på nya långdistansrekordet 1.14,7/ 2640a.

25/9 Nya proffstränaren Anders Svanstedt har nu skaffat hemsida

anders_svanstedt_-2.jpg
Anders Svanstedt har plockat ut sin proffslicens och han har även skaffat hemsida, klicka så kommer ni till Anders hemsida.

24/9 Imorgon åker Viking Kronos sonen till Lökene och Goop – det finns fortsatt chans att bli delägare i detta löfte

saythatagain-bjorngoop--ann-3-2.jpg
Det finns makalöst nog fortfarande chans att bli delägare i Say That Again, den tvårige sonen till giganten Viking Kronos och StoChampionatstvåan Kiss Me Again, unghästtränare Per Fromell strör lovord om Say That Again som blivit en ”snackhäst” inne på Örebro travet.

say_that_again_20130817_1920-5.jpg

Imorgon så åker Say That Again hem till Lökene Gård utanför Kil och Stall Goop, vi hoppas att Björn Goop sitter bakom honom nästa år i finalen av Svenskt TravKriterium, skulle det bli så att han skulle bli så bra att han kvalar in till finalen så väntar där 4 miljoner kronor till vinnaren av finalen om det är samma prissummor även nästa år, 4 miljoner gäller för hästar som är anmälda till Premiechansningen vilket Say That Again självklart är.

23/9 Andelshästen Culp Fiction tvåa ikväll på Färjestad

culp-fiction-bjorn-goop-2-2.jpg
Andelshästen Culp Fiction slutade tvåa ikväll på Färjestad för Björn Goop, vann loppet gjorde pappa Olle med Candier som även hon är efter avelshingsten Chocolatier, det finns några andelar kvar i Extra Fudge hos Timo Nurmos som vi säljer som andelshäst.

23/9 Andelshästarna D´One, Diamonds of Gold & My Gliding Angel startar på Solvalla på söndagPå söndag så startar D´One, Diamonds of Gold och My Gliding Angel på Solvalla. D´One startar som vi alla vet i finalen av Svenskt Trav-Oaks, Diamonds of Gold i Kriterierevanschen och My Gliding Angel i ett treåringslopp för ston, spännande söndag och spännande vecka överhuvudtaget för delägarna i andlehästarna som startar på Solvalla onsdag, fredag, lördag & söndag, totalt sju (7) stycken av Stall Kennys Andelshästar kommer till Solvalla för att starta dessa dagar.

22/9 Andelshästen Rondine d´Amore startar på Solvalla på lördag – ny skötare

rondine_d_amore_20130602_400.jpg
På lördag så startar andelshästen Rondine d´Amore i ett treåringslopp på Solvalla, i sulkyn så sitter hennes tränare Åke Svanstedt.
Skötare på tvååriga talangen Say That Again blir Petra Nilsson som sköter andelshästen My Gliding Angel sedan tidigare, det finns ett par andelar kvar i Viking Kronos sonen Say That Again som åker till Lökene och Björn Goop nu veckan som kommer.

22/9 TACK ALLA åter igen!!

Nr-540-My-Gliding-Angel.jpg
Vi bockar och bugar åter igen för alla gratulationer som vi fått, denna gång efter segern igår för My Gliding Angel, det värmer i själ och hjärta när så många skänker oss sina varmaste hälsningar, TACK alla, ingen nämnd ingen glömd.
Bilden: My Gliding Angel – ropades in på auktion i Lexington 2011.

21/9 GRATTIS alla delägare i andelshästen My Gliding Angel som idag tog andra raka segern

my_gliding_angel_petra_nilsson_20130923.jpg
Vi gratulerar delägarna i andelshästen My Gliding Angel till segern i treåringsloppet Euro Classic Trot Next Year på Åby idag, det blev en enkel seger med ledning från start till mål, en mycket fin prestation som var värd 40 000 kronor, detta var My Gliding Angel´s andra raka seger och Stall Kennys Andelshästars seger nummer 21 i år.
Bilden My Gliding Angel med sin skötare Petra Nilsson efter segern.

20/9 Andelshästarna Sail On By & Dominator till start på Solvalla på fredag

På fredag på Solvalla så startar de båda treåriga andelshästarna Sail On By och Dominator, vi önskar delägarna i dessa båda andelshästar lycka till.

20/9 TACK för ALLA gratulationer efter segern för andelshästen D´One

d-one_malin_boman_stallkenny_2013.jpg
Ojojoj ni är många som följer Stall Kennys Andelshästar, man märker det extra när någon av våra andelshästar vinner, och så många gratulationer som vi fick efter segern för D´One i Oaks-uttagningen i onsdags det har vi aldrig sett maken till tidigare, det smattrade i telefonen hela kvällen med sms och mail, vi har fått massor av telefonsamtal och det värmer långt in i själen när ni hör av er på alla möjliga sätt!!!! TACK ALLA, ni är UNDERBARA allihopa, vi har inte kunnat tacka er alla personligen, men gör det här och nu, ingen nämnd ingen glömd.

19/9 Andelshästen Countdown startar på Solvalla på onsdag

countdown_eskilstuna_201211-6.jpg
På onsdag på Solvalla så startar andelshästen Countdown i ett långlopp med sin tränare Björn Goop i sulkyn.

18/9 Grattis alla delägare i andelshästen D´One som är i final i Svenskt Trav-Oaks 2013

Intervju-i-champagnetaeltet-2.jpg
D´One eller Divan som hon kallas gjorde ingen besviken ikväll, spelad till 1.24 på toton så övertog hon ledningen efter ett halvvarv och sedan var det spel mot ett mål!! D´One är i final i Svenskt Trav-Oaks 2013 och eftersom vi inte kör premielopp med våra andelshästar så har hon chansen nu att vinna 2 800 000 kronor om hon vinner finalen nästa söndag på Solvalla, hon startar även då från spår 2 bakom bilen. Tyvärr så blev det galopp i första sväng för andelshästen Diamonds of Gold, men tränare Timo Nurmos har höga förväntningar på honom och han kommer att gå en spännande fyraårssäsong till mötes, men än är inte treårssäsongen över för honom heller.

Vi gratulerar alla delägarna i andelshästen D´One som i och med kvällens seger tog Stall Kennys Andelshästars seger nr 20 i år.

18/9 Lycka till alla delägare i andelshästarna D´One och Diamonds of Gold i uttagningsloppen till Svenskt Trav-Oaks och Svenskt Trav-Kriterium i kväll

d_one_diamonds_of_gold_uttagningslopp-3-2.jpg
Ikväll så har Stall Kennys Andelshästar två stycken andelshästar med i uttagningsloppen till Svenskt Trav-Oaks och Svenskt Trav-Kriterium på Solvalla, vi önskar alla delägare stort lycka till i uttagningsloppen.

Förstaprisen i uttagningsloppen är 100 000 kr och i finalen av Svenskt Trav-Oaks är förstapriset 1 400 000 kr och i Svenskt Trav-Kriterium 2 000 000 kronor men skulle det vara så att våra båda andelshästar som vi har till start ikväll skulle lyckas att ta sig till final så väntar dubbla prispengar i finalen både för D´One och för Diamonds of Gold vilka då får 2 800 000 kronor samt 4 000 000 kronor vid eventuella segrar i och med att Stall Kennys Andelshästar INTE kör premielopp med våra andelshästar utan istället väljer premiechansningen vilket då ger oss dubbla prispengarna i dessa lopps finaler samt även i Derbystoet och Derbyt för dessa hästar nästa år som fyraåringar, prispengarna fördubblas på alla placeringar i finalerna.

Vi håller tummarna för att de båda andelshästar som vi har till start ikväll gör två bra lopp så får vi se hur långt de räcker.
Katla Celeber som Stall Kennys Andelshästar ägde och som vi försökte sälja som andelshäst här är tippad etta i både banprogrammet och i Travronden i sitt uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks, även Katla Celeber anmälde vi till premiechansningen när vi ägde henne, vi sålde tillbaka henne till föregående ägare när intresset var för svalt i att bli delägare i en halvsyster till Tamla Celeber.

katla_celeber_.jpg
Vill du också bli delägare hos Stall Kennys Andelshästar så har vi superstammade andelshästar till salu som du hittar om du klickar

17/9 Andelshästen Culp Fiction startar på Färjestad på måndag

culp_fiction_20130629_2.png
På måndag så är det dags igen för andelshästen Culp Fiction att sätta på sig vojlock, det sker på Färjestad och vi hoppas att hon håller sig i rätt gångart från start denna gång.

16/9 Timo Nurmos tog femling på Solvalla ikväll

timo_nurmos-8.jpg
Timo Nurmos har en grym stallform, i onsdags så tog Timo sin hundrade tränarseger på Solvalla i år, ikväll så fortsatte segerskörden på Solvalla då Timo Nurmos tog fem stycken tränarsegrar, det är bara att lyfta på hatten för den supertrevlige Solvalla tränaren, på onsdag så är det Kriterie- och Oaksuttagningar på Solvalla, Timo kommer säkert att vara med och hugga om finalplatserna då med.
På bilden ovan så ser ni Timo Nurmos i bilen i New York då vi åkte tillsammans med honom till Harrisburg förra hösten.

15/9 Andelshästarna My Gliding Angel & Rondine d´Amore startar och möts på Åby i Euro Classic Trot Next Year på lördag


På lördag så möts två stycken av Stall Kennys Andelshästar, de två treåriga stona My Gliding Angel och Rondine d´Amore, de möts i treåringsloppet Euro Classic Trot Next Year för treåriga ston på Åby, en spännande duell väntas och det är överlag mycket fina tävlingar på Åby då Åbys Stora Pris körs i samband med V75, vi önskar delägarna i My Gliding Angel & Rondine d´Amore lycka till.

14/9 Stall Kennys Andelshästar önskar er en alldeles underbar lördag


Stall Kennys Andelshästar önskar er alla som besöker vår hemsida en alldeles fantastisk lördag.

13/9 Andelshästen Codebreaker gör debut för Flemming Jensen på Jägersro

codebreaker_20130524-3.jpg
På torsdag så gör andelshästen Codebreaker en intressant debut för sin nya tränare Flemming Jensen, Codebreaker var tidigare i träning hos Åke Svanstedt och det är en häst som vi hoppas mycket på framöver, och vi tror på mycket bra chans direkt.

12/9 Grattis alla delägare i andelshästen My Gliding Angel som segrade på Åby ikväll i årets 100 start för Stall Kennys Andelshästarmyglidingangel.gif

Vi gratulerar alla delägarna i My Gliding Angel till den imponerande segern på Åby ikväll då hon trots dödens vann på 1.15,5/ 2140am, detta var Stall Kennys Andelshästars start nr 100 i år och seger nr 19.

12/9 Vi har två andelshästar med i uttagningsloppen till Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks på Solvalla på onsdag

d_one_diamonds_of_gold_uttagningslopp.jpg
Stall Kennys Andelshästar har två stycken andelshästar med på Solvalla på onsdag i uttagningsloppen till Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks, där andelshästen D´One tillhör en av favoriterna till slutsegern i Oaks och Diamonds of Gold får ses som en outsider i kvalen till Kriteriet, Timo Nurmos var väldigt sugen att prova honom i kvalen, spännande för alla delägarna i de här två andelshästarna.

Förstapriset i Svenskt Trav-Kriterium är 2 miljoner kronor, och i Svenskt Trav-Oaks 1,4 miljoner kronor, Stall Kennys Andelshästar kör inga premielopp med våra andelshästar och väljer istället Premiechansningen (och dubblar prispengarna), läs mer om vad det innebär, nu leker vi med tanken och drömmer och fantiserar, men om Diamonds of Gold står som slutsegrare i Kriteriet 2013 så får Diamonds of Gold 4 miljoner kronor i förstapris, skulle D´One vinna Oaks så inkasserar D´One 2,8 miljoner till sina delägare. Nu är ingen av andelshästarna ännu i final, men leka med tanken kan man göra. Missa inte Solvallas egen hemsida inför Kriteriet & Oaks, klicka
D´One startar i lopp 4 från spår 2 bakom bilen.
Diamonds of Gold startar i lopp 13 från spår 1 bakom bilen.

Nästa år så hoppas vi ha med både Emmett Brown och Say That Again i uttagningsloppen till Svenskt Travkriterium och de båda superstammade hingstarna tävlar då om ett förstapris på 4 miljoner kronor (om inte prissummorna ändras) om de tar sig till final då de båda är anmälda till premiechansningen båda två.

Det finns några andelar kvar i SAY THAT AGAIN hingst efter VIKING KRONOS – KISS ME AGAIN, skynda fynda!! Kanske står han på startlinjen i finalen av Svenskt Trav-Kriterium 2014 och kämpar om ett förstapris på 4 miljoner kronor, är Du med då?

11/9 Andelshästen Diamonds of Gold tvåa i debuten för Timo Nurmos – anmäls imorgon till Kriteriekvalen på Solvalla nästa onsdag

diamonds_of_gold_jorma_20130911_-2.jpg
Andelshästen Diamonds of Gold var mycket duktig tvåa på nya rekordet 1.15,6/ 2160 voltstart och körande Jorma Kontio och tränaren Timo Nurmos var mycket nöjda med den långklivande Pine Chip hingsten, de var så nöjda med debuten att Timo Nurmos imorgon bitti kommer att anmäla Diamonds of Gold till Kriteriekvalen på Solvalla nästa onsdag, vi hoppas och tror att poängen kommer att räcka till.

Timo Nurmos har en enorm stallform och tog en trippel tillsammans med Jorma Kontio ikväll på Solvalla. Timo Nurmos har i år enbart på Solvalla 100 tränarsegrar, seger nr 100 togs ikväll med Believe Me, Stall Kennys Andelshästar lyfter på hatten.

Det blir en mycket spännande morgondag med anmälan till uttagningslopp av Svenskt Trav-Oaks där vi har andelshästen D´One med som en av huvudfavoriterna, och i uttagningsloppen till Svensk Trav-Kriterium så anmäls alltså andelshästen Diamonds of Gold.

10/9 Stall Kennys Andelshästar ligger på plats 24 bland alla ägare i Sverige

d_one_e3_flagga-3.jpg
Om man tittar på Svensk Travsport (ST) och deras statistiksidor och lägger samman Stall Kennys Andelshästars resultat 2013 som till dags dato är 1 440 795 kronor intjänat för våra andelshästar, så skulle vi ligga på plats nr 24 på topplistan, precis bakom anrika Stall Segerhuva som ligger på plats nr 23. Travkompaniet toppar listan före Stall T.Z. och Stall Zet.

9/9 GRATTIS alla delägare i andelshästen Dominator till debutsegern på Mantorp ikväll

dominator_2-2-2.JPG
Grattis alla delägare i andelshästen Dominator efter debutsegern på Mantorp ikväll, efter att ha legat långt bak i fältet så attackerade Dominator (Donato Hanover – Ultra Sund) och Björn Goop 1100 meter från mål, sedan var det bara en häst på banan!!

Detta var Stall Kennys Andelshästars seger nummer 18 i år.

8/9 Andelshästen Culp Fiction startar på Färjestad på lördag

culp_fiction_20130629-2-3.jpg
På lördag så är det dags för Chocolatier dottern Culp Fiction att starta igen, det sker på Färjestad i lopp 1 och i sulkyn så sitter hennes tränare Björn Goop.
Vi fick se en härlig uppvisning på Bjerke idag då Chocolatier dottern Chocolatique dundrade runt på 1.14,0/ 2100 meter autostart.

8/9 En fantastisk söndag i september – vi önskar

fol_vilar_hage.jpg
Stall Kennys Andelshästar önskar Er alla en alldeles fantastisk söndag i den vackra månaden september, sommarvärme utlovas i hela Norden och vi hoppas att solen skiner på alla våra delägare och alla er andra som besöker vår hemsida.

7/9 Mums – fjärde raka för Chocolate Crisp

extra_fudge_head_20130506-2-2.jpg
Igår på Freehold Raceway så var Chocolate Crisp efter Chocolatier helt överlägsen i finalen i Marion Dancer, fjärde raka segern och segermarginalen skrevs till 4,5 längder ner till tvåan, segertiden på 800 metersbanan skrevs till 1.14,6/ 1609ak.

Det finns fortsatt några andelar kvar i vår Chocolatier son Extra Fudge.

6/9 Vi har nu även delägare boendes på Grönland – andelar finns kvar i kvällens starthäst Devotion

devotion_starthast.jpg
Sedan tidigare så har vi andelsägare i våra andelshästar boendes i Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Cypern, nu har vi även delägare boendes på Grönland, vi hälsar Lars välkommen som hästägare hos Stall Kennys Andelshästar, han är numera delägare i både Emmett Brown och i kvällens starthäst Devotion, vi önskar honom och alla er andra lycka till ikväll med Devotion.

Det finns fortfarande några andelar kvar i Devotion för dig som vill köpa in dig i en klar starthäst!!
*Tillagt efter starten: Devotion slutade femma i kvällens lopp på Örebro.

6/9 Andelshästen My Gliding Angel startar på Åby på torsdag

my-gliding-olle-goop-2.jpg
På torsdag så starta Olle Goops ”favorithäst” My Gliding Angel på Åby, det var Olle Goop som valde ut henne tillsammans med oss som andelshäst på auktionen i Lexington 2011, det blir debut bakom startbilen på torsdag för denna läckra amerikanska.

5/9 Andelshästen Checkpoint duktig tvåa på Åby ikväll efter dödens hela sista varvet

rickard_svanstedt-2.jpg
Andelshästen Checkpoint tillsammans med sin skötare Rickard Svanstedt i sulkyn var ikväll mycket duktig som tvåa på Åby efter att ha travat utvändigt om ledaren hela sista varvet, han knäckte ledaren men fick se sig slagen av en smygkörd häst som kom på open stretch.

5/9 TACK för ALLA gratulationer efter gårdagens förkrossande SEGER

d_one_orjan_20130904.jpg
Man blir rörd när det väller in gratulation efter gratulation efter segern igår på Solvalla då andelshästen D´One slaktade det Svenska rekordet för treåriga ston över medeldistans, 1.12,9 duger i alla sammanhang – Tack alla underbara människor för att ni finns och ni är MÅNGA som följer oss, vi har denna gång inte hunnit svara alla – utan tackar er alla här och nu på detta sätt – ingen nämnd ingen glömd!! TACK!!!

5/9 Samtliga andelshästar hos Åke Svanstedt har nu fått nya tränare

preludio_as-20130817-2.jpg
Samtliga andelshästar som vi har och hade hos Åke Svanstedt har nu fått nya tränare, de två sista andelshästarna hos Åke Svanstedt som flyttar till USA den 1 november har nu fått nya tränare (som delägarna i respektive andelshäst röstat fram), det är kvällens starthäst på Åby, Donato Hanover sonen Checkpoint som fortsättningsvis kommer att tränas av Flemming Jensen. Samt Credit Winner sonen Preludio AS som Stefan Hultman i fortsättningen kommer att ta hand om träningen av.
De andelshästar som vi hade hos Åke Svanstedt och nu har gjort klart med nya tränare är:
Emmett Brown 2 årig hingst efter Muscle Hill – Traci Spur som Stig H Johansson kommer att träna.
Diamonds of Gold 3 årig hingst efter Pine Chip – Trace of Gold – ny tränare nu Timo Nurmos.
Rondine d´Amore 3 årigt sto efter Cantab Hall – Galizia AS – ny tränare 1 nov. Raoul Engblom.
Arctic Light 4 årigt sto efter Viking Kronos – U.S.A.Hornline – ny tränare 1 nov. Anders Svanstedt.
Codebreaker 4 årig valack efter Donato Hanover – Holleypop – ny tränare nu Flemming Jensen.
Dark Chocolate 4 årigt sto efter Pine Chip – Norine Hornline – ny tränare 1 nov. Anders Svanstedt.
Marimba Rhyme 4 årigt sto efter Credit Winner – Olivia Freight – ny tränare 1 nov. Anders Svanstedt.
Checkpoint 4 årig valack efter Donato Hanover – Heartful Image – ny tränare Flemming Jensen.
Preludio AS 4 årig valack efter Credit Winner – Ima Quick – ny tränare Stefan Hultman.

5/9 Andelshästen Tristan des Bosc startar i Frankrike på söndag

tristan_des_bosc_20130310-2-3-2-2-2-2.jpg
Andelshästen Tristan des Bosc startar på söndag i Prix de La Societe du Cheval Francais i Châteauroux som ligger mitt i Frankrike, i sadeln sitter Christopher Corbineau.

5/9 Andelshästen Diamonds of Gold gör debut för Nurmos/ Kontio på Solvalla

diamonds_of_gold_20130613_920-2-2-2-2.jpg
På onsdag på Solvalla så gör andelshästen Diamonds of Gold debut för sin nya tränare Timo Nurmos och i sulkyn sitter Jorma Kontio.

5/9 Grattis Stefan Hultman

stefan-hultman-seismic-2-2.jpg
Idag fyller Stefan Hultman 50 år, och Stall Kennys Andelshästar rättar in sig i ledet och sjunger hipp hipp hurra för dig Stefan.

4/9 Andelshästen D´One krossade det Svenska rekordet för treåriga ston

d_one_vinnarcirkel_20130905-2.jpg
Andelshästen D´One krossade det Svenska rekordet när hon ikväll vann Gay Gals lopp på Solvalla på tiden 1.12,9/ 2140am vilket är nytt Svenskt rekord för treåriga ston, det tidigare rekordet hade Fascination på 1.13,4, Stall Kennys Andelshästar gratulerar samtliga delägare i D´One till denna uppvisning, ni kan se loppet om ni klickar
Detta var Stall Kennys Andelshästars seger nr 17 i år och vi ligger på en mycket hög segerprocent, 18,08 % platsprocenten är grym hela 51,06%
Köp in dig i en andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar du med, vi tar dig till vinnarcirkeln och ger dig som hästägare upplevelser utöver det vanliga, det finns några andelar kvar i makalöst fina tvååriga Viking Kronos hingsten Say That Again, läckra Chocolatier hingsten Extra Fudge, det finns också andelar kvar i starthästen (som vinner?) på fredag, treåriga Going Kronos dottern Devotion.


Läs mer om D´One på hennes egen sida som ni hittar om ni klickar
Klicka på bilden med startbilen så blir den större.

4/9 Ikväll start för andelshästen D´One i Gay Gals lopp på Solvalla

d-one-31-aug-2011-2-2.jpg
Ikväll så startar andelshästen D´One, hon gör det på Solvalla i Gay Gals lopp som körs som V86-7, efter att inte ha varit frisk i E3 finalen på Örebro så hoppas vi att hon är vid sunda vätskor ikväll igen och återigen gör ett bra lopp. Ni följer det mesta som händer D´One i eftermiddag och kväll om ni följer @StallKenny på Twitter.
På bilden här ovan så ser ni andelshästen D´One tömköras på Sköldnora gård som ettåring.

3/9 Andelshästen Dominator gör debut på Mantorp på måndag

dominator_20130812_kval-3-2-2.JPG
På måndag så är det dags för treåriga Dominator (Donato Hanover – Ultra Sund) att göra debut, det sker på Mantorp och i sulkyn så sitter hans tränare Björn Goop. Vi önskar delägarna i denna superstammade herre lycka till på måndag.

2/9 Muscle Hill sonen Emmett Brown är nu slutsåld

emmett_brown_slutsald-5.jpg
Tvååriga Muscle Hill sonen Emmett Brown är nu slutsåld och vi hälsar alla delägare i Emmett Brown välkomna till Stall Kennys Andelshästar och hans tränare Stig H Johansson, det finns fortfarande några andelar kvar i tvååriga Viking Kronos sonen Say That Again som åker till Lökene i Kil och Björn Goop om ca tre veckor. Det finns även ett par andelar kvar i Chocolatier sonen Extra Fudge som ska tränas av Timo Nurmos, samt i fredagens starthäst Devotion.

2/9 Starthästen som du kan bli delägare i startar på fredag på Örebro

devotion_1920_skrivbordsunderlagg_20130827-3-2-2.jpg
Andelshästen Devotion efter Going Kronos och som tränas av Roger Walmann startar på fredag på Örebro i ett treåringslopp, hon möter både hingstar/ valacker och ston även i denna start. Devotion har gjort en start tidigare men fick då en alltför tuff förstasväng med fjärdespår genom hela första kurvan och sedan svar om ledningen, Örjan Kihlström valde då att krypa ner i ryggen på ledaren och satt där hela vägen, Devotion spurtade mycket bra sedan när väl luckan kom och Devotion slutade fyra i debuten.
Det finns fortfarande andelar kvar att köpa i Devotion för dig som vill bli delägare i en starthäst!
Läs mer»

1/9 Delägarna har röstat för ny tränare på andelshästen Rondine d´Amore – Derbystoet – Derbyt

rondine_d_amore_20130602_400-2.jpg
Då vi har många andelshästar hos Åke Svanstedt som flyttar till Vero Beach i Florida 1 november så har vi haft omröstning tidigare och har det nu på vilka tränare som ska träna våra andelshästar hos Åke Svanstedt, tidigare så har Codebreaker flyttat till Danmark och Flemming Jensen, medan Diamonds of Gold numera tränas av Timo Nurmos.

Även delägarna i andelshästen Rondine d´Amore har nu röstat och Rondine d´Amore kommer att tränas av Raoul Engblom som drar igång tränarrörelse igen när Åke Svanstedt flyttar till USA, Rondine d´Amore har hela tiden varit hos Raoul och Pernilla Engblom på Bjertorp så träningsupplägget kommer inte att förändras någonting.

Här under listan på andelshästar som vi hade och har hos Åke Svanstedt.

De andelshästar som vi redan har gjort klart med nya tränare är:
Emmett Brown 2 årig hingst efter Muscle Hill – Traci Spur som Stig H Johansson kommer att träna.
Diamonds of Gold 3 årig hingst efter Pine Chip – Trace of Gold – ny tränare nu Timo Nurmos.
Rondine d´Amore 3 årigt sto efter Cantab Hall – Galizia AS – ny tränare 1 nov. Raoul Engblom
Arctic Light 4 årigt sto efter Viking Kronos – U.S.A.Hornline – ny tränare 1 nov. Anders Svanstedt.
Codebreaker 4 årig valack efter Donato Hanover – Holleypop – ny tränare nu Flemming Jensen.
Dark Chocolate 4 årigt sto efter Pine Chip – Norine Hornline – ny tränare 1 nov. Anders Svanstedt.
Marimba Rhyme 4 årigt sto efter Credit Winner – Olivia Freight – ny tränare 1 nov. Anders Svanstedt.

Röstning pågår just nu för
Checkpoint 4 årig valack efter Donato Hanover – Heartful Image.
Preludio AS 4 årig valack efter Credit Winner – Ima Quick.

Derbystoet vanns idag av Fascination som enkelt tog hand om ledningen, i rygg utan att få lucka klättrade Chocolatier dottern Your Highness. Derbyt blev en uppvisning av Lutfi Kolgjini med Mosaique Face och jublet över hemmasegrarna ville aldrig ta slut på Jägersro.