Blandade inlägg Maj 2013

30 maj 2013 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

31/5 Andelshästen Diamonds of Gold startar på Åby på torsdag

diamonds-of-gold-4-2.jpg
På torsdag så startar andelshästen Diamonds of Gold på Åby, det sker i Sommarserien för treåringar.

30/5 Going Kronos fortsätter att leverera vinnare – bli delägare i ett inkvalat sto

devotion_20130501_skrivbordsunderlagg-4.jpg
Ikväll så fick återigen Going Kronos visa sin storhet som far då treåriga dottern Diva Boko dundrade runt på 1.13,1/ 1640a på Åby, segermarginalen skrevs till sex längder och det var långtifrån slutsålt över mållinjen.

Bli delägare i Devotion treårigt sto efter Going Kronos och med Andover Hall som morfar!! Kvalat på 1.22,1 och tränare är Roger Walmann, andelar finns kvar i detta fina Going Kronos sto.
Läs mer»

30/5 Andelshästen Tristan des Bosc startar i Frankrike på söndag

anna_ronning-4.jpg
På söndag i loppet Prix Paul Gaudron i La Rouche-Posay i Frankrike så startar andelshästen Tristan des Bosc igen, han återkommer revanschsugen efter två galoppmissöden på upploppet som kostat honom och hans delägare två segrar, i sadeln denna gång sitter åter Anna Rönning som flyger ner på lördag, La Rouche-Posay bjuder på gräsbana vilket är nytt för Tristan des Bosc.

30/5 Andelshästen Countdown startar på Åmål på tisdag

bjorn-goop-2.png
På tisdag så får andelshästen Countdown göra en tripp upp till vackra Åmål tillsammans med Björn Goop, de startar i ett lopp över 2480 meter från bricka 9 bakom bilen.

29/5 Tvåårsstjärnan Denim Boko e.Chocolatier vann sin debut som treåring idag – missa inte det gyllene tillfället att bli delägare i en avkomma efter Chocolatier

extra_fudge-7-2-2.jpg
Tvåårsstjärnan Denim Boko vann idag sin årsdebut på Lunden i Köpenhamn på 1.15,9/ 2000am, det numera treåriga stoet efter Chocolatier satte förra året Europeiskt rekord i Svensk Uppfödningslöpning då hon travade 1.12,9/ 1640ak i slutet av november… hon fortsatte sedan med att vinna Svampen på Örebro på 1.14,0/ 1609ak i minusgrader – Denim Boko tjänade som tvååring 970 000 kr!!

Vill du också bli delägare i en avkomma efter Chocolatier? Det finns inte många av dem, men de som finns ”går som tåget”, på lördag så startar både (StoChampionatsvinnaren i år?) och E3 och Kriterievinnaren 2012 på V75, dubbel Chocolatier?

Köp de sista andelarna i Extra Fudge, en mycket fin hingst som Jorma Kontio blev mycket imponerad av när han såg honom i Örebro senast, vi pratade med Timo Nurmos på Elitauktionen i Upplands Väsby i fredags och han berättade att Jorma nästan varit ”lyrisk” när han berättade för Timo om Extra Fudge exteriör, det finns ett par andelar kvar – sen är det försent!!

29/5 Delägarträff för Stall Kennys Andelshästars delägare

VIKTIG INFORMATION: Om någon av er delägare inom Stall Kennys Andelshästar inte har fått inbjudan i er e-post till delägarträffen, hör av er omgående då till oss!!

29/5 Andelshästen Culp Fiction kvalar på måndag

culp-fiction-20120607-skriv-2.jpg
På måndag så kvalar andelshästen Culp Fiction tillsammans med sin tränare Björn Goop på Årjäng.

29/5 Här tar andelshästen D´One ta tredje raka – härliga scener i vinnarcirkeln efter loppet

Fotonen här under från bl.a segerintervjun i vinnarcirkeln har Charlotte också tagit, härliga scener bland delägarna utspelades i vinnarcirkeln på Solvalla i fredags, Per Skoglund intervjuar här Björn som är en av delägarna i andelshästen D´One.

20130528-087.jpg
Bilden här under, delägarna i andelshästen D´One bjöds på Champagne efter segern i fredags

20130528-090.jpg
Bilden här under, Andelshästen D´One, skötaren Malin Boman & tränaren Roger Walmann
20130528-0971-2.jpg

28/5 Avkommorna efter Going Kronos imponerar – bli delägare i ett treårigt Going Kronos sto

devotion_20130501_4-2-2-2.jpg
Avkommorna i Going Kronos första kull fortsätter att imponera, ikväll så vann Archangel AM på Jägersro på 1.15,0/ 2140 m voltstart!! Hos oss så kan du bli delägare i ett fint treårigt sto efter Going Kronos som kvalade på Solvalla den 1 maj på 1.22,1.
Läs mer»

27/5 Andelshästen Countdown tvåa på V64 ikväll efter att ha krokat i medtävlare i starten

countdown-7-2.jpg
Andelshästen Countdown krokade i medtävlares sulky i starten ikväll och drogs både utåt och bakåt, makalöst nog så höll sig Countdown i trav, men tappade massor av värdefull mark, han spurtade trots det mycket duktigt fram till andraplatsen på nya rekordet 1.14,3.

27/5 Andelshästen Rondine d´Amore gör tävlingsdebut på söndag

rondine-d-amore-kval-201209-2.jpg
På söndag så är det dags för treåriga Rondine d´Amore att göra tävlingsdebut, det sker på Axevalla och i sulkyn så sitter hennes tränare Åke Svanstedt. Rondine d´Amore är mycket intressant avlad med Cantab Hall som far och Lemon Dra som morfar, den mixen har visat sig mycket lyckosam, igår vann Daniel Redéns Delicious U.S. Fyraåringseliten för ston med fyra längder på 1.10,7 på Solvalla, Delicious U.S. har den korsningen med Cantab Hall/ Lemon Dra.

26/5 Andelshästen Preludio AS startar på Mantorp på lördag

preludio_as_20130324_axevalla-2-2-2-2-3.jpg
På lördag så är det återigen dags för Preludio AS att gör entré på tävlingsovalen igen efter en tids frånvaro, han gör det i Mantorps lopp 13.

25/5 Vi önskar er alla en fortsatt fantastisk Elitloppshelg – Tack för alla gratulationer efter gårdagens seger – ni är helt underbara

d_one_malin_boman-20130524.jpg
Vi har idag sett mycket bra travsport, och världens bästa publik på Solvalla, festen fortsätter imorgon då helgens höjdpunkt gäller, Solvallas Internationella Elitlopp 2013 – mycket fina lopp hela dagen och vi ser fram emot travsport i världsklass.

Vi tackar för alla gratulationer som vi har fått efter gårdagens seger för D´One, ni är helt underbara alla ni som följer oss, det har kommit gratulationer i massor både igår och idag, TACK!!
Nu njuter vi av lördagskvällen – dvs. studerar startlistor inför morgondagens Elitloppssöndag.

24/5 Andelshästen D´One tog tredje raka segern från debuten – dottern till Giant Diablo imponerade återigen stort – joggade hem 40 000 kr till delägarna

d_one_tredje_raka_20130524.jpg
Treåriga D´One med den unika härstamningen, far Donato Hanover världsrekordhållare på tiden 1.08,5 och mor även hon världsrekordhållare på samma tid 1.08,5, vann idag sin tredje raka seger ifrån debuten och hon imponerade återigen stort inför Solvalla publiken. D´One ledde varenda meter av dagens lopp, och segrade på tiden 1.14,8/ 2140am.

Ytterligare 40 000 kr in till hennes delägare som på dessa tre starter nu tjänat 120 000 kr, nu väntar E3 försök på Gävle den 16 juni.
Detta var Stall Kennys Andelshästars seger nr 10 under 2013 och vi har börjat året mycket starkt, segerprocenten ligger på 22,72 % och platsprocenten på 54,54 % !! Mycket starka siffror som inte många tränare kan matcha, gå med i ett vinnande andelsstall du med!! Du hittar vilka andelshästar som vi har till salu just nu om du klickar .

24/5 Andelshästen Checkpoint startar på Åby på torsdag

checkpoint_20130318-2-2-2-2.jpg
På torsdag så startar andelshästen Checkpoint på Åby, han gör det tillsammans med sin skötare Rickard Svanstedt i sulkyn.

24/5 Idag så åker vi till Solvalla för att se två av Stall Kennys Andelshästar vara med och inleda Elitloppshelgen

d_one_1.JPG
Två av Stall Kennys Andelshästar till start på Solvalla idag, den fyraåriga valacken Codebreaker är med och inleder Elitloppshelgen då han startar i lopp 1, i loppet efter så är det dags för ”världsrekordsdottern” D´One att försöka ta tredje raka segern från debuten, svåra uppgifter för bägge andelshästarna men vi hoppas att båda två går felfritt till att börja med och sedan får visa sina kapaciteter för Solvalla publiken.

Tidningen rankar Codebreaker tvåa i tipsen och D´One etta (se bilden här ovanför), vi får se om de båda andelshästarna kan infria den eminenta tidningens förväntningar.

23/5 Extra Fem Tippar V75 till Elitloppssöndagen – Maharajah struken i Elitloppet

femtipparextrav75_elitloppet2013.jpg
Extra Fem Tippar V75 finns nu utlagt under sidan med samma namn, söndagens Fem Tippar V75 ligger logiskt nog under lördagens, klicka er in i menyraden ovan.
Tyvärr så är Maharajah struken och vi har fått en stor färgklick mindre, vi tror att 2013 års Elitlopp vinns av Sebastian K. som vår tränare Åke Svanstedt tränar och kör. Vi önskar samtliga ekipage hela helgen all lycka i de 38 lopp som kommer att köras fredag, lördag och söndag.

23/5 Andelshästen Marimba Rhyme startar på Tingsryd på onsdag

110220_lopp1_omslag1-2-2-2.jpg
På onsdag så startar andelshästen Marimba Rhyme på Tingsryd för sin tränare Joakim Lövgren.

22/5 Fantastiska Chocolatier – avkommorna bara vinner och vinner – bli delägare i en mycket fin tvåårig hingst efter Chocolatier

extra_fudge_per_fromell-2.jpg
Nedanstående går att läsa på avelshingsten Chocolatiers egen hemsida

Nu vet vi vem som är 4-årskullens kung och Chocolatier kan, som far, lägga ytterligare ett stort lopp till samlingen av klassiska segrar.

El Mago Pellini visade riktigt hjältemod när han betvingade sina konkurrenter på Åby i Kungapokalen. Segertiden 12.1/2140m är helt lysande. Tränaren Lutfi Kolgjini presterade en mycket avvägd och perfekt körning, segerchecken på 863 000:- tillfaller ägaren Stall Vitkindade mfl där vi bland dem också hittar uppfödare Pellvik. Vi gratulerar alla inblandade till en mycket bra prestation!!
Kommentar från tränare/kusk:
– Det är självklart en oerhörd tillfredställelse att vinna ett sådant här stort lopp med en häst man format hela vägen. Hästen har ett löphuvud av guld och viker aldrig ner sig över ett upplopp, han bara borrar ner sig och avgör, sade Lutfi Kolgjini i vinnarcirkeln.

En Chocolatier-avkomma som verkar ha återfunnit formen är Berkut Boko som i Gävle vann på 11.9/1609m. Stall Escapade äger, Claes Sjöström tränar och talangfulle lärlingen Oskar Kylin-Blom satt i sulkyn.

Ytterligare en årgångsseger togs i helgen, då på andra sidan Atlanten. Jonas Czernysons Shared Past vann ett försök till New Jersey Sire Stakes på Meadowlands Det 3-åriga stoet segrade på utmärkta 10.7/1609m. I samma lopp slutade ett annat Chocolatier-sto,Southwind Cocoa 3:a (11.0/1609m). Dessutom vi missat att både Southwind Warsaw och Chocolate Delight varit i vinnarcirkel ”over there”.

I Norge segrade Gunnar Austevoll och Chocolatique på Momarken (15.6/2160m) och på Bjerke tog Ja El Tomcat första årssegern. Han vann ”med hela upploppet” på 12.2/1609m.
I Danmark, på Billund, debuterade 4-åriga Sugary La Marc på goda 15.6/1900m, en riktigt bra debuttid tycker vi. Tränar gör Martin Hansen och körde gjorde Rene Kjaer.

Bli delägare i tvååriga Extra Fudge efter Chocolatier hos Timo Nurmos!

21/5 Chocolatier dottern Your Highness imponerade åter igen – bli delägare!

extra_fudge_920_20130506-2-2.jpg
Chocolatier dottern Your Highness vann ikväll (trots spår 8 bakom bilen) andra testet till StoChampionatet tillsammans med Björn Goop, detta var Chocolatier avkommans sjunde seger i tionde starten, fortsättning lär följa!!

Vill du också bli delägare i en avkomma efter avelshingsten Chocolatier som lämnar stjärnor på löpande band på ett litet material, då ska du köpa andelar i Extra Fudge som är efter Chocolatier och som jobbar strålande hos unghästtränare Per Fromell, Extra Fudge ska tränas av Timo ”Chelsea Boko” Nurmos. Det finns några andelar kvar i Extra Fudge.

21/5 Andelshästarna Countdown & Dark Chocolate möts på Färjestad på måndag

countdown_vs_dark_chocolate.jpg
På måndag på Färjestad så startar både Countdown och Dark Chocolate, och de gör det i samma lopp! Från spår 3 bakom bilen så sluter Björn Goops slugger upp och från spår 7 så hittar vi den i Åke Svanstedts regi pånyttfödda Dark Chocolate, det blir ett spännande möte!

Vi kan också meddela att nya Travronden är fräsch och modern, bra jobbat Travronden!

20/5 Missa inte Travronden 2.0

omslag_nr41_2013.jpg
Inte bara nytt nummer utan även en helt ny layout. Imorgon får ni ta del av Travronden 2.0.

Elitloppsveckan rivstartar med lättnavigerad vinjettering, fräschare layout, nytt typsnitt och en rejälare fokusering på V75-tipsen.
Kort sagt nya, moderna Travronden!

Men innehållet ska ni fortfarande känna igen er i; de djupa reportagen, de kritiskt granskande texterna och våra genomarbetade tips till V75 och V86. I nummer 41 är givetvis temat Elitloppet och vi har besökt Maharajah samt gjort en större artikel om stjärnhästarna som gjort Elitloppet till vad det är idag.
Dessutom har vi dubblat antalet V75-sidor så att ni får den bästa skattkartan inför lördagens streckspel på Solvalla.
Mycket nöje!

Wilhelm Askebring
Fackredaktör Travronden

19/5 Andelshästen Dark Chocolate vann helt överlägset idag

dark_chocolate-6.jpg
Andelshästen Dark Chocolate var idag helt överlägsen då hon tog sin andra och Stall Kennys Andelshästars seger nr 9 – 2013. Det var ledning runt om som gällde i V64-3 på Årjäng och sedan så försvann Dark Chocolate ifrån övriga fältet sista 500 som hon avverkade efter 1.11,0 åkandes, Åke Svanstedt mycket belåten med Dark Chocolate efter loppet.

18/5 Chocolatier avkommor imponerade både i USA och på Gävle inatt & idag

extra_fudge_2013.jpg
Inatt så segrade Jonas Czernysons Shared Past i ett försök i New Jersey Stakes för treåriga ston på The Meadowlands, trots en bit i femtespår i första sväng så vann det treåriga Chocolatier stoet lekande lätt på 1.10,8ak.

I lopp 2 på Gävle idag så imponerade Chocolatier sonen Berkut Boko när han åkandes vann på 1.11,9ak.

Chocolatier avkommorna fortsätter med andra ord att imponera stort!! I torsdags så vann ju El Mago Pellini Kungapokalen på Åby.
Det finns några andelar kvar i tvååriga Extra Fudge som ska tränas av Timo Nurmos.

17/5 På fredag inleds Elitloppshelgen och då är det dags för Världsrekordsdottern att starta igen – andelshästen D´One gör startbilsdebut på Solvalla

d-one_malin_boman_stallkenny_2013.jpg
På fredag när Elitloppshelgen inleds så är det dags för världsrekordsdottern D´One att starta igen på Solvalla, hon gör det i lopp 2 och det blir startbilsdebut för hennes del, spår 1 och Örjan Kihlström ”sitter vid spakarna” som vanligt, ett lopp i matchningen mot E3 försöken på Gävle den 16 juni där vi hoppas att D´One kommer att stå på startlinjen.

17/5 Andelshästen Codebreaker startar på Solvalla på fredag när Elitloppshelgen inleds

codebreaker-20120916-skrivb-2-2.jpg
Igår skyggade Codebreaker för startbilen som var på väg av banan, och det blev galopp ur första sväng och så var den dagen förstörd för hans del, men Åke Svenstedt är ute efter revansch redan på fredag då Codebreaker startar i ett fint fyraåringslopp på Solvalla.

16/5 El Mago Pellini efter Chocolatier vinnare av Kungapokalen – bli delägare i en hingst efter Chocolatier, några andelar finns kvar!

chocolatier-2-2.jpg
Avelshingsten Chocolatier fortsätter att leverera storloppsvinnare, ikväll så var det dags för El Mago Pellini att vinna Konung Gustav V:s Pokal på Åby med 100 000 €uro (863 000 kr) i förstapris, det är makalöst att på ett så litet material redan ha vunnit E3 2012 Chelsea Boko, StoChampionatet 2012 Drillbit Ås, Svenskt Trav-Kriterium 2012 Chelsea Boko, Svensk Uppfödningslöpning 2012 Denim Boko.
Samt nu idag då det första stora årgångsloppet kördes 2013, Kungapokalen på Åby, El Mago Pellini!

Stall Kennys Andelshästar lyfter på hatten för avelshingsten Chocolatier och gratulerar er som redan köpt andel i Extra Fudge som är en tvåårig lovande hingst efter just Chocolatier, än är det inte försent för er andra, det finns fortsatt några andelar kvar!! Bli hästägare hos Timo Nurmos i Extra Fudge.


15/5 Länge leve rocken – Rolling Stones på Solvalla – bli delägare i en hingst efter Viking Kronos

solvalla-8.jpg
Viking Kronos hingsten Rolling Stones tog ikväll sin fjärde raka seger då han åkandes vann på 1.14,6/ 2140am. Rolling Stones börjar så smått att segla upp som en kulltopp så här långt i våra ögon, Travkompaniet äger och Stefan Hultman tränar den läckra treåringen.

När man ser på Rolling Stones så ser man likheter med vår Say That Again som vi säljer i andelar och som även han är efter giganten Viking Kronos.

Say That Again kan vara den sista hingsten efter Viking Kronos som säljs som andelshäst då Viking Kronos inte har den fertilitet längre som han borde ha och det är mycket synd, en avelshingst av Viking Kronos kaliber finns det inte många av, vi får hoppas att hans son Going Kronos kan axla Viking Kronos mantel, Going Kronos har ju onekligen fått en lysande start på sin avelskarriär!!

14/5 Ytterligare två imponerande vinnare med Going Kronos som far – bli delägare

devotion_20130501_1-2.jpg
Ikväll på Jägersro så imponerade i lopp 1 Archangel AM (efter Going Kronos) som vann på tiden 1.16,8/ 2140m med fyra längder, i loppet efter så fortsatte Augustus F. (efter Going Kronos) med att ta sin andra raka seger ifrån debuten, segertiden skrevs till 1.16,1/ 2140m även tvåan i mål Mellby Beautiful är också efter Going Kronos, ruggiga avkommor och Going Kronos kommer nog att kunna glädja sin far Viking Kronos med att själv kunna leverera många stjärntravare.
Kommer ni ihåg när Going Kronos som treåring vann E3 på Färjestad på 1.12,2 – nytt världsrekord, sen upprepade han sin seger och vann på 1.10,4 i korta E3 i Gävle – nytt världsrekord. Vilken far vår andelshäst Devotion har, det finns fortfarande andelar till salu i detta fina treåriga sto som kvalade på 1.22,1 den 1 maj på Solvalla.
Läs mer»

14/5 Tre stycken andelshästar anmälda till start idag

tre_till_start_stallkenny.jpg
Tre stycken av Stall Kennys Andelshästar anmäldes på morgonen till start, det är Checkpoint och Dark Chocolate som startar på Årjäng på söndag samt Diamonds of Gold som startar på måndag på Mantorp, sedan tidigare så är andelshästen Codebreaker anmäld till start på Åby på torsdag inom V75 som då körs där, vi önskar delägarna lycka till i dessa fyra kommande starter.

13/5 Idag så har vi besökt andelshästen Seismic och stall Stefan Hultman på Yttersta Gård på Ekerö

seismic-20130513-3.jpg
Idag så besökte vi andelshästen Seismic hos Stefan Hultman, alltid lika trevligt att besöka Yttersta och se dem fina djuren, vi blev visade två Elitloppsaktuella hästar, Maharajah och Panne de Moteur – de två stod i varsin hage och vilade efter helgens starter, mycket fina hästar och vi hoppas att båda kommer till start i Elitloppet den 26 maj, inte många dagar kvar nu, närmare bestämt 13.

Sex platser lediga tretton dagar innan Elitloppet, för att få bästa möjliga startfält och för att hästarna ska kunnas matchas för att vara i toppform sista helgen i maj så tycker i alla fall vi att inbjudan skulle gå ut redan i januari, sen faller det bort hästar och hästar tillkommer, men den absoluta eliten ska tillfrågas och bjudas in tidigt så att man kan matcha sina hästar därefter.
Läs mer»

12/5 Andelar tickar ut i våra superstammade andelshästar

emmett_brown_1920_20130506-2.jpg
Vill du äga en del i en travhäst? Då ska du köpa din andel hos oss, det märks att det är sug kring travet, idag vann Sebastian K. Oslo Grand Prix efter ledning frrån start till mål, andelar tickar ut i de andelshästar som vi har till salu och vill du vara med och äga andel i en superstammad travhäst så har du chansen hos oss, vi använder oss av de allra bästa blodslinjerna kombinerat med några av Sveriges absolut bästa travtränare. Ring eller maila oss och köp din andel hos Stall Kennys Andelshästar.

11/5 Sandra bjöd på Kaka

sandra_luomala_stallkenny.jpg
Favoritbetonat på V75 denna lördag, vi fick 2 stycken rader med 7 rätt på våra V75 Tillsammans system, dagens behållning var V75 avslutningen där Kaka A.T. och Erik Adielsson återigen vann, med de fick dela segern med Robert Bergh och Stay The Night denna gång. Kaka A.T. ser mycket fin ut och kommer tjäna fina pengar i sommar, skötare på den fina hingsten är duktiga lärlingen Sandra Luomala som jobbar hos SHJ.
Övriga vinnare i omgången var Roger Walmann tränade Adam´s Eve körd av Örjan Kihlström, Penny Garline Ulf Ohlsson, Stefan Hultmans Panne De Moteur Örjan Kihlström, Zertex Henrik Svensson, Pondus Arne Nilsen och Timo Nurmos tränade Caddie Gallant Jorma Kontio.
7 rätt gav 248 kr, jackpot på 6 och 5 rätt.

10/5 EXTRA Fem Tippar V75 till Bjerke söndag

femtipparextrav75_.jpg
EXTRA Fem Tippar V75 till Bjerkes stortävlingar på söndag ligger nu ute under ordinarie Fem Tippar V75 här uppe i menyraden.

10/5 Andelshästen Countdown tvåa på Färjestad ikväll

countdown-eskilstuna-nov-2012-3-2.jpg
Ikväll så startade andelshästen Countdown på Färjestad, han slutade tvåa efter att ha åkt dit sista 75 metrarna mot en smygkörd medtävlare, ”han sprang och småbromsade hela loppet” sa Björn Goop efteråt.

10/5 Andelshästen Codebreaker startar på Åby på torsdag i ett Klass II försök på V75

codebreaker_v75_aby.jpg
På torsdag så startar andelshästen Codebreaker i ett Klass II försök på Åby som då kör Extra V75 i samband med finalerna av Drottning Silvias Pokal samt Kungapokalen, Codebreaker har tränat bra efter senaste loppet och kommer väl förberedd till start, i sulkyn sitter som vanligt hans tränare och körsven Åke Svanstedt.

10/5 Andelshästen Tristan des Bosc startar i Nancy i Frankrike på söndag

tristan_des_bosc_20130310-2-3.jpg
På söndag så är det åter dags för Tristan des Bosc att starta i Frankrike, han gör det i Nancy som ligger i nordöstra Frankrike, Tristan des Bosc hade innan förra starten då han galopperade som etta över mållinjen två raka segrar, vi får hoppas att ryttaren Pierre Yves Verva får den knepige brodern till Quarcio Du Chene felfritt runt på söndag.

9/5 Going Kronos ”regerar” med sin första årskull ute på travbanorna – bli delägare i ett treårigt inkvalat sto efter ”regenten” Going Kronos

devotion_20130501_4-2-2.jpg
Going Kronos avelskarriär har börjat fantastiskt, igår så vann Boys Going In Vårfavoriten på Solvalla på 1.13,6/ 2140am och idag så segrade inte mindre än fyra (4) avkommor efter Going Kronos på de banor som körde trav under Kristi Himmelsfärdsdagen, ett helt makalöst facit för den mäktiga Going Kronos som har sina första treåringar ute på travbanorna nu, segermarginalerna var, 5 längder, 4 längder, 1,5 längd och 4 längder.

Vill du vara med och deläga ett mycket fint treårigt sto efter Going Kronos? med Andover Hall som morfar!! då har du chansen här och nu, vi säljer andelar i Devotion som kvalat in på 1.22,1 och som är ett mycket lovande sto, som Roger Walmann gillar skarpt!
Läs mer»

8/5 Idag så har vi tittat på unghästar samt besökt stall Roger Walmann på Mälsåker

walmann_tvaaringar_20130508.jpg
Idag så tog vi en tur och besökte lite unghästar på ett par gårdar i mellansverige, mycket fina hästar som växer så det knakar och som trivs att vara ute i det vackra försommarvädret. Vi besökte även stall Roger Walmann på Mälsåker och hälsade på de andelshästar som vi har där, Devotion och D´One, Devotion som kvalade förra onsdagen hade halsinfektion när hon kvalade visade det sig på veterinärkontrollen efteråt och hon har fått penicillin mot det. Den i två starter obesegrade världsrekordsdottern D´One var pigg och glad och vi följde med Malin och hämtade in henne och hennes bästa kompis Katla Celeber ifrån hagen. Ni kan läsa mer om D´One på hennes egen sida. Vi fick se hur en hel hop med tvååringar var ute och joggade på rundbanan, stämningen var som alltid på topp på Mälsåker. En mycket trevlig dag!

7/5 Andelshästen Dark Chocolate trea i debuten för Svanstedt, fast med rubbet sparat över mållinjen

dark_chocolate-5.jpg
Andelshästen Dark Chocolate tog en mersmakande tredjeplats ikväll i debuten för Åke Svanstedt, hon satt fastlåst med rubbet sparat över mållinjen på 1.15,6/ 2140am vilket är nytt rekord.

7/5 Avkommorna efter Chocolatier fortsätter att leverera – bli delägare i en hingst efter Chocolatier

extra_fudge_per_fromell.jpg
Ovanstående foto är ifrån igår. Det finns några andelar kvar i för er som vill bli delägare i en hingst efter Chocolatier hos Timo Nurmos.

Texten här under är kopierad ifrån avelshingsten Chocolatiers hemsida.Magiskt Kungakval
Lutfi Kolgjini formligen krossade Kungapokalskval-motståndarna i torsdags när han tillsammans med El Mago Pellini tog tredje raka årssegern (är obesegrad i år) på utmärkta 13.5/2140m När det nu laddas mot final så är Chocolatier-sonen självklar favorit. Vi håller tummarna för Stall Vitkindande mfl samt övriga i kretsen kring hästen.

En annan mycket bra Chocolatier-avkomma är Your Highness. Det av Ulf Stenströmer tränade, 4-åriga stoet är obesegrat felfri och tog nu sin sjätte seger på nio försök när hon vann på Färjestad för Björn Goop. Segertid 15.3/2140m.

3-åringarna har börjat röra på sig också. Darling Boko fick 50 000:- för sin seger på Axevalla, segertid 18.1/2140m och i sulkyn tränaren Öystein Larsen. Godiva Ås fick trava 16.5/2140m för att ta sin första seger. Det toppstammade stoet har samma mamma som E3-vinnaren Everest Ås och visade med sin övertygande 5-längders vinst att hon har möjlighet att tillhöra kullens bästa ston. Ulf Ohlsson körde, Svante Båth tränar. I sammanhanget bra 3-åringsprestationer vill vi också nämna Stig H-tränade Shutterlatier, visserligen fick hon ge sig i sista steget men att debutera på 16.9, full väg i voltstart förtjänar uppmärksamhet.

Två andra prestationer, i Norge tog Valley Ivan en överlägsen seger på Biri när han och tränaren Frode Hamre vann på 13.5/1640m. Nu väntar Bjerke och sedan Solvallas Elitloppshelg.

På Meadowlands joggade Jonas Czernysons topp 3-åring Shared Past hem ett kvallopp på 11.6. Jonas har stora förväntningar inför Grand Circuit-loppen när det gäller henne och fick nu kvitto på att vinterträningen gett önskat resultat.


6/5 Vi åkte till Örebro idag och fick se tre stycken mycket fina tvååringar gå jobb

extra_fudge_head_20130506.jpg
Vi åkte till vår unghästtränare Per Fromell idag och fick se tre stycken mycket fina tvåårshingstar gå jobb på rundbanan, ni kan läsa om dem var och en på deras egna sidor som ni kommer till om ni klickar på namnen här under, det finns andelar kvar i alla tre, en av dem är snart slutsåld!
(Muscle Hill) Åke Svanstedt
(Chocolatier) Timo Nurmos

(Viking Kronos) Björn Goop

6/5 Andelshästen Countdown startar på Fredag på Färjestad

countdown-eskilstuna-nov-2012-3.jpg
På fredag så startar andelshästen Countdown på Färjestads travbana i Karlstad, i sulkyn så sitter hans tränare Björn Goop.

5/5 Jorma Kontio besiktigade andelshästen Extra Fudge åt Timo Nurmos igår – mycket nöjd Jorma och kommentaren var MYCKET LIK CHELSEA BOKO

extra_fudge-4.jpg
Jorma Kontio passade på för Timo Nurmos räkning att besöka Extra Fudge inne i Per Fromells stall igår i samband med Örebros V75 tävlingar, Jorma Kontio besiktigade Extra Fudge från topp till tå och han var mycket nöjd med hingsten som han ska köra åt Timo Nurmos i lopp, Extra Fudge är en stor och rejäl hingst och Jorma Kontios kommentar var: MYCKET lik Chelsea Boko!! och Jorma var självklart mycket belåten med att Timo Nurmos ska träna denna mycket fina och lovande hingst efter succéhingsten Chocolatier.

Åke Svanstedt kom även han in i stallet när Jorma höll på att besiktiga Extra Fudge och även Åke Svanstedt blev mycket fascinerad och imponerad av Extra Fudge, det finns några andelar kvar i Extra Fudge!!

Extra Fudge far är Chocolatier som även är far till Chelsea Boko som 2012 vann långa E3 med 800 000 kr i förstapris och Svenskt Trav-Kriterium med 2 000 000 kr i förstapris, Chelsea Boko har tjänat 3 190 000 kr och vunnit sex av åtta starter, ryktet säger att Chelsea Boko är den bästa häst som Jorma Kontio någonsin kört, och det säger inte lite det!!


När Jorma Kontio öser beröm över en häst, i detta fall Extra Fudge i stallet hos Per Fromell igår så är det ett mycket mycket gott betyg och det finns inte så mycket att fundera på längre om du sitter och är sugen på att köpa andel i Extra Fudge, snart är dem slut!

Ni har väl sett stamtavlan på Extra Fudge? Fadern Chocolatier vet vi ju att det var en kanon och att han lämnar stjärnor, mamman Gildone var även hon en mycket duktig tävlingshäst – läs härunder så förstår ni – det är SUPERSTAMMAT!!

MODERN
GILDONE
var själv en mycket bra tävlingshäst, Gildone vann bl.a Kentucky Standardbred Sale Company som tvååring
Gildone tjänade $105 383 USD och travade 1.12,3


MORMOR
MISS PINE CHIP (US)

har förutom GILDONE
även lämnat
den i Sverige
verksamme avelshingsten MR PINE CHIP

= avelshingsten MR PINE CHIP och GILDONE är syskon!!


och modern MISS PINE CHIP är syster
med ingen mindre
än den fantastiska
avelshingsten och elithingsten
SUPER ARNIE

mer kommentarer överflödiga.

Ring eller maila nu och köp de sista andelarna i detta stora löfte!!

telefon_stallkenny_kontakt-2.jpg

4/5 Vi lyfter på hatten för vår unghästtränare efter den imponerande V75 vinsten

per-fromell-4-2.jpg
Vi lyfter på hatten för vår unghästtränare Per Fromell, han har haft Mr Chicago hos sig sedan hästen kom till Sverige och har satt Mr Chicago i ett fantastiskt skick åt Åke Svanstedt, hästen gick med ner till Bjertorp efter första segern, Mr Chicago vann idag V75-5 lekande lätt trots spår 12 över Elitloppsdistansen 1609m, här har vi en häst som kommer tillhöra den absoluta Sverige eliten bara han får vara frisk.

Flera av våra delägare har redan hört av sig till oss efter att ha spelat Mr Chicago efter det vi skrev igår i det Nyhetsbrev som vi skickar ut till samtliga våra delägare inom Stall Kennys Andelshästar varje fredag, grattis till er alla som ryggade tipset!!
En fortsatt fantastisk lördag önskar vi er alla som besöker vår hemsida.

3/5 Andelshästen Marimba Rhyme startar på Jägersro på torsdag

marimba_rhyme-2.jpg
På torsdag så startar Marimba Rhyme i lärlingsloppet på Jägersro, i sulkyn så sitter hennes skötare Simone Cacciatore.

2/5 Ojojoj – avkommorna efter Chocolatier är makalösa!! – El Mago Pellini – bli delägare!!

extra_fudge_20130403-2-2-2-2-2.jpg
Det finns några andelar kvar i Extra Fudge som ska tränas av Timo Nurmos – ikväll så vann El Mago Pellini ett av uttagningsloppen till Kungapokalen på Åby – han var totalt överlägsen!! och avslutade sista varvet på 1.10,1 och sista 700 travade El Mago Pellini på 1.07,8 !! El Mago Pellini vann sitt uttagningslopp till Kungapokalen med trettiofem (35) !! meter.

Avkommorna efter Chocolatier övertygar hela tiden på det lilla material som finns, vill ni vara med och äga något alldeles extra så köp de sista andelarna i den stora talangen Extra Fudge efter Chocolatier.

2/5 Katla Celeber vann 50 000 kr åkandes på Åby ikväll

katla-celeber-3-2-2.jpg
Ikväll så vann Tamla Celeber´s lillasyster Katla Celeber 50 000 kr på Åby, detta var hennes andra start och hon har nu tjänat 75 000 kr på två starter och ser ut att vara hur fin som helst som vi försökte få fram här, vi ägde Katla Celeber och försökte sälja andelar i henne, men intresset var mycket svagt så Katla Celeber blev ingen andelshäst, vi sålde henne åter till förra ägaren som inte var svår att övertala att köpa tillbaka det mycket lovande treårsstoet.

2/5 Idag så har vi varit och tittat på fina fölungar – framtidens stjärnor

folunge_stallkenny.jpg
Vi tog en dagstur ut och tittade på lite nyfödda stjärnor, det är så himla kul att få träffa de nyfikna små fölen som kommer nyfiket fram och luktar, man sätter sig ner på huk och till slut så har man vunnit deras förtroende och kan klappa deras otroligt mjuka pälsar, de är så fina och det var vackert väder, med fölungarna så är våren kommen, det är ett gott vårtecken det.
Den lilla krabaten ovan på bilden finns att ladda ner som skrivbordsbakgrund på sidan Ladda ner i menyraden här ovan.

1/5 Andelshästen Devotion kvalade idag – andelar finns kvar att köpa

devotion_20130501_skrivbordsunderlagg-3.jpg
I eftermiddags så kvalade Roger Walmann tränade andelshästen Devotion tillsammans med Johan Untersteiner in på tiden 1.22,1. Devotion är efter Going Kronos och Andover Hall dottern Just Dandy. Det finns fortfarande andelar kvar att köpa i Devotion!!

1/5 Andelshästen Shutterlatier tvåa i sin debut ikväll på tiden 1.16,9

shutterlatier_20130501-3.jpg
Ikväll så gjorde andelshästen Shutterlatier debut på Solvalla för sin tränare Stig H Johansson, i sulkyn satt Erik Adielsson som enkelt tog ledningen, i de sista stegen så fick sedan Shutterlatier se sig slagen av smygkörd medtävlare som vann med hals, en mycket bra debut av Shutterlatier som kommer gå framåt rejält av den här genomköraren.