Blandade inlägg Juni – Augusti 2011

22 augusti 2011 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

31/8 Dark Chocolate, Kung Åke och D´One

Dark Chocolate gick ikväll premielopp på Solvalla, och hon joggade runt på 1.30,8 och såg mycket fin ut.

Vi har även idag besökt D´One (Donato Hanover – Giant Diablo) på Sköldnora Gård utanför Upplands Väsby tillsammans med vår egen Kung Åke men med Widgren som efternamn, D´One tömkördes och det gick alldeles utmärkt, det lyser klass om hela D´One och hon är i en egen division, även fast de andra ettåringarna hos Stall Walmann verkligen är fina så är D´One så fin så det går inte att beskriva i ord, det är bara att titta på bilden nedanför så ser ni själva!
Per-Erik ”Bullen” Pettersson som ansvarar för träningen på Sköldnora är rent ut sagt lyrisk vad det gäller D´One, och detsamma gäller Roger Walmann som var med när D´One kom till Sköldnora, hon ser verkligen ut som och har ett sätt som en blivande stjärna!29/8 Så ser han ut Åke Svanstedts nästa stjärna

Så här ser han ut Åke Svanstedts nästa stjärna, den mäktiga hingsten efter Pine Chip som vi lanserade som andelshäst sent igår kväll, så håll till godo, det är ett fynd gott folk!! Diamonds of Gold är korrekt, underbar utstrålning och han är så cool, han travar som han aldrig gjort annat med ett makalöst driv i steget.
Klicka på bilden nedanför så blir den så stor att den täcker hela skärmen.
Läs mer under bilden här nedan samt läs förra inlägget 28/8, där står det mer om Diamonds of Gold.
Välkommen att bli hästägare hos oss du också, hos oss är det kul att vara andelsägare och äga häst!
/Stall Kennys Andelshästar

28/8 Bli hästägare hos Åke Svanstedt!

Vi lanserar idag en ny andelshäst hos Åke Svanstedt, en mäktig hingst efter Pine Chip och Trace of Gold, samma mamma som till vår treåriga tjej Blend of Gold som redan travat 15,5, modern har tidigare även lämnat 1.12 travaren Muscles of Gold. Trace of Gold har endast lämnat dessa tre avkommor!
Detta är första hingsten efter Trace of Gold, och en mycket fin sådan, högrest med ett underbart psyke.
Diamonds of Gold har växt på Undersbols gård sedan han kom till gården förra hösten från stuteri Broline där han föddes, det är uppfödarna till Zon-hästarna och det är samma gård som Codebreaker är uppväxt på, de båda hingstarna påminner mycket om varandra säger Sören Ohlzon på gården. Vi instämmer då vi följt Diamonds of Gold sedan födseln på stuteri Broline i mitten av maj 2010.
Diamonds of Gold uppvisar ett lugn och självförtroende, det är nästan en kopia av Codebreaker. Åke Svanstedt besiktigade Diamonds of Gold i maj tidigare i år och han föll direkt för Diamonds of Gold som är korrekt och har ”det där” i ögonen som Åke uttryckte det, innan han godkände honom som andelshäst.

Välkommen som hästägare hos Stall Kennys Andelshästar.

27/8 Viking Kronos avkomma vann Sundsvall Open Trot

Idag har det varit högsommarvärme, men redan i morgon så ska det bli regn och kyligare. Vi passade på att åka runt och titta på unghästar idag, det är alltid ett nöje att följa deras uppväxt.
Joke Face efter Viking Kronos vann idag Sundsvall Open Trot med en miljon kronor i förstapris, vi gratulerar kretsen kring hästen, vill du också vara med och äga en avkomma efter Viking Kronos? Vi har andelar kvar i tvååriga Arctic Light som är efter avelsgiganten Viking Kronos, Arctic Light har gått premielopp och tränaren Roger Walmann har höga förväntningar på hästen inför kommande säsong.

arctic-light-skrivbordsunde.jpg

26/8 Premieloppstiden för Dark Chocolate

Klockan 16.35 är starttiden för Dark Chocolate´s premielopp onsdag 31 augusti på Solvalla.


25/8 Dark Chocolate i premielopp, en kvar sedan

Så var det dags för premielopp igen, denna gång så är det Dark Chocolate som går premielopp på Solvalla kommande onsdag, kvar att gå premielopp bland våra åtta tvååringar är sedan bara Countdown. Preludio AS (IT) är Italienfödd och Shestheholepackage (US) som är född i USA får ej gå premielopp.dark-chocolate-skrivbordsun.jpg

24/8 Blend of Gold snabbast i sitt lopp på Solvalla ikväll

Blend of Gold var snabbast i sitt lopp på Solvalla ikväll, hon travade 16,5 voltstart, men det räckte inte, vinnaren travade 16,9… Det är svårt att stå 20 meter bakom, hon visade återigen att hon kommer mer och mer, det blir en spännande höst. Det är fyra månader kvar till julafton, tiden går fort.23/8 Matchningen mot Svenskt Trav-Oaks

Alla tre andelshästarna som gick jobb på Lökene i söndags då vi hade delägarträffen mår bra. I morgon så är det dags för en start på Solvalla igen för Blend of Gold, tyvärr så stod hon som förstareserv i Lime Abbeys lopp – ett treåringslopp för ston med 100 000 kr i förstapris, nu startar hon istället i ett lopp blandat med tre och fyraåringar och möter både hingstar och ston, vi håller tummarna för vårt mycket fina treårssto och hoppas att hon gör ett bra lopp igen, Johan kommer köra lugnt med Blend of Gold och detta är ett led i matchningen mot Svenskt TravOaks senare i höst.22/8 Tack för alla tackhälsningar vi fått

Tack tack alla delägare som har hört sig på alla möjliga sätt idag och tackat för igår, verkligen kul att ni uppskattar det vi gör för er, och som någon av er skrev, trots alla framgångar som Olle och Björn har bakom sig så visade de sån enkelhet och ödmjukhet mot oss som var med på delägarträffen. Det är sådant som visar vilken styrka människan har, man ska vara ödmjuk i alla lägen mot allt och alla, det är så vi arbetar också, vi gör allt för att våra delägare ska känna sig som hästägare och trivas hos oss!22/8 Video ifrån gårdagens delägarträff hos Stall Goop

Det finns nu en video ifrån delägarträffen igår hos Stall Goop uppladdad på vår sida på .21/8 Resumé ifrån dagens delägarträff hos Stall Goop på Lökene

Idag så har Stall Kennys Andelshästar haft delägarträff på Lökene Gård i Kil hos Olle och Björn Goop i ett strålande solsken, det var årets andra delägarträff, den första hade vi på Menhammar stuteri i mitten av maj.
Dagen började med att vi passerade Karlskoga och hämtade upp de smörgåstårtor som vi beställt dagen till ära, ägarinnan Linda-Marie Karlsson på smörgåsbutiken mötte upp oss tidigt på morgonen och offrade sin sovmorgon, det är sådant som kallas service!

Det var helt fantastiska smörgåstårtor av lite annorlunda lyxigare slag, klicka in på Smakbitens hemsida och läs, vi rekommenderar er varmt att besöka smörgåsbutiken Smakbiten på torget i Karlskoga om ni har vägarna förbi och ta en fika, det är en smakupplevelse det kan vi alla intyga.

olle-goop-3.jpg


Björn och Olle Goop pratade om gården och deras verksamhet medans vi åt, och det var mycket intressant att lyssna på dem, och det de berättade. Vi tog oss sedan ner till rundbanan för att se våra andelshästar gå jobb tillsammans, det var treåriga Global Newsletter som kördes av Paula Pettersson, samt tvååringarna Countdown som Olle körde, och Shestheholepackage (US) som kördes av Björn Goop.


Alla tre andelshästarna visades upp i mycket fint skick och kuskarna defilerade framför oss en och en för att vi skulle få se våra hästar, sedan började de jobbas och de skötte sig exemplariskt fast vi var så många som stod en bit från banan för att se dem gå jobb.

countdown-5.jpg global-newsletter-2.jpg shestheholepackage-6.jpg


Countdown gick hela jobbet i ledningen med Global Newsletter utanpå, bakom de båda hingstarna så tassade amerikanskan Shestheholepackage (US) på lätta fötter, alla tre andelshästarna såg mycket fina ut i dagens jobb och det var nöjda delägare som sedan begav sig upp till stallarna. Vi fick följa med hästarna in i duschhallen och se när hästarna duschades och det var mycket populärt att få sig en svalkande dusch efter jobbet.


Björn Goop hämtade sedan ut först Shestheholepackage som fick gå fram till andelsägarna och hälsa på dem en efter en, och hon var mycket nyfiken och försiktig och lyser självförtroende, alla ville klappa och kela med henne och det syntes att hon trivdes med tillvaron. Björn gjorde sedan likadant med både Countdown och Global Newsletter, och det var mycket populärt bland andelsägarna att få hälsa på sina hästar på så nära håll.


Vi blev sedan visade runt i stallarna och på gården, och det är mäktigt att se vilken ordning det är, vi såg Muscles Wiking BR stå i sin box och glänsa efter onsdagens minst sagt övertygande seger, vi fick komma in i smedjan och oj vad många olika sorters hästskor det finns!!

bjorn-goop.jpg

Vi stannade sedan till och Olle och Björn gick runt bland delägarna som fick ställa frågor eller bara småprata, efter det så var det fika på den soliga altanen igen innan det var dags för hemfärd, alla som var på plats idag åkte hem med ett minne för livet, det var stort att få besöka Stall Goop på Lökene gård och få denna uppvisning som vi fick.
Vi tackar alla inblandade i Stall Goop för att alla andelsägare fick komma och vi återkommer gärna igen.


21/8 Delägarträff för Stall Kennys hästägare

Vi har idag haft delägarträff på Lökene Gård hos Stall Goop – vi kommer lägga ut text och bilder här senare under kvällen. (klicka på bilden nedan så får ni upp den i stort format)

19/8 Johan Untersteiner vann E3 finalen för ston

Stall Kenny gratulerar Johan Untersteiner till ytterligare en storloppsseger, ikväll på Romme så vann Johan E3 finalen för ston och 800 000 kr med Mermaid Ås, Johan Untersteiner jobbar till vardags som försteman hos Roger Walmann och är en mycket stor talang.
Det var Johan Untersteiner som körde Giant Diablo på The Red Mile Lexington Kentucky USA 2007 den dagen då Giant Diablo satte världsrekordet, som två timmar senare tangerades av då treårige Donato Hanover, 1.08,5 travade de båda stjärntravarna och världsrekordet står sig än, Muscle Hill har även han travat 1.08,5 så det är tre hästar som delar på det absoluta världsrekordet.
Kärlek mellan de båda gigantiska föräldrarna Donato Hanover och Giant Diablo resulterade i D´One, som Travnet skrev om idag, och ni kan läsa det om du klickar .
På onsdag svingar Johan sig upp i lopp 10 på Solvalla för att köra Blend of Gold som kommer ifrån en mersmakande andraplats i tisdags på samma oval, hon står nu med 20 meters tillägg mot tuffa kamrater, så det kan bli svårt att blanda sig i segerstriden denna gång kanske.

johan-untersteiner-2.jpg

18/8 Checkpoint joggade 29,5 i sitt premielopp ikväll

Checkpoint e.Donato Hanover gick ikväll premielopp på Örebro travbana, han joggade 1.29,5 och hade 85 i puls efteråt, avkommorna efter Donato Hanover är mycket lovande och det ska bli mycket intressant att följa världens nästa stora avelshingsts avkommor.

Det är supersvårt att få tag i en avkomma efter Donato Hanover, och efter succén för Donato Hanovers tvååriga avkommor i USA:s största tvååringslopp så är det extrem efterfrågan på avkommor efter Donato Hanover.

Vi säljer andelar i två avkommor efter Donato Hanover, och det är två superintressanta ettåringar med superstam, D´One som nu är i träning hos Roger Walmanns unghästtränare Per-Erik ”Bullen” Pettersson och Dominator som är hos Björn Goops unghästtränare Mats Broman.
Ni kan läsa vad som skrivs på Roger Walmanns hemsida om D´One om ni klickar och det finns nu endast tre ( 3 ) andelar kvar i världens snabbaste ettåring.


17/8 Besiktigat föl och besökt Roger Walmann

En dag med mycket häst från tidig morgon, vi har varit runt och besiktigat föl och ettåringar, det är oerhört stimulerande att få se morgondagens stjärnor i hagarna, fulla av spring i benen.
Vi åkte även förbi Roger Walmanns gård på Mälsåker och tittade till våra andelshästar vi har där, Blend of Gold, hon var lika elak som vanligt, hugger efter handen om man försöker klappa henne.
Dark Chocolate, hon fick nya skor på sig och det är en dam med ett rejält humör det med, hovslagarn var lite tagen efter ha lagt på henne nya skor.
Arctic Light (henne finns det andelar till salu i) hon stod där som en primadonna, vacker som en prinsessa men hon lägger öronen bakåt direkt om hon inte är på humör om man närmar sig boxen, det är tre damer med humör vilket är mycket bra.

I morgon kväll så är det premielopp för Checkpoint på Örebro.

dark_chocolate_jenny.jpg

16/8 Blend of Gold spurtade sylvasst till andraplats ikväll

Blend of Gold spurtade sylvasst till andraplatsen för Johnny Takter idag på Solvalla efter att ha suttit sist mitt i sista sväng, vi hoppas att det nu lossnar för den mycket lovande treåringen efter Cantab Hall – Trace of Gold.


På torsdag så går Checkpoint efter Donato Hanover – Heartful Image premielopp på Örebro travet, det blir den andra avkomman i Sverige någonsin som går premielopp i Sverige, den första Donato Hanover avkomman som gick premielopp är också en andelshäst hos oss och heter Codebreaker.15/8 Superstammat vinner i längden

Stospecialisten Roger Walmann väljer att starta fantomstoet Tamla Celeber i Derbyt, hon går alltså ut mot hingstarna i den absolut hårdaste konkurrens, vi önskar kretsen kring Tamla Celeber lycka till i försöket på Jägersro som körs nästa tisdag. Vill du också vara med i de stora årgångsloppen tillsammans med Roger Walmann? Du har chansen hos oss. Vi säljer andelar i Arctic Light som är efter Viking Kronos – U.S.A.Hornline och D´One som är efter Donato Hanover – Giant Diablo hos Roger Walmann, superstammat vinner i längden!
Välkommen du med att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar.14/8 Joakim Lövgren satsar ännu hårdare på unghästar

Joakim Lövgrens framgångar fortsätter och han kommer att satsa ännu mer på unghästar än vad han redan gör framöver. Joakim har hyrt en gård utanför Malmö och Joakim meddelar att det känns som ett stort steg framåt i utvecklingen för deras unghästverksamhet. På den nya gården finns det massor med hagar, rakbana och en fin rundbana. I månadsskiftet aug/sept räknar de med att dra igång sin verksamhet där.
Det finns fortfarande några andelar kvar i mycket lovande Marimba Rhyme som vi säljer i andelar hos Joakim Lövgren. Klicka på bilden här under!11/8 Nya skrivbordsunderlägg på våra andelshästar att ladda ner

Det finns några nya skrivbordsunderlägg att ladda ner på våra andelshästar om du klickar .


10/8 Fyra nya videoklipp från vårt besök hos Stall Goop igår finns nu på vår sida på YouTube

Det finns nu fyra nya videoklipp att titta på på vår sida på , filmade på Lökene Gård igår hos Stall Goop, bl.a det med Björn Goop nedan.
Vi har nu mailat alla våra andelsägare om delägarträffen som vi ska ha, är du andelsägare hos oss och ej fått mail, maila oss!

9/8 Besökt Lökene Gård och Stall Goop, delägarträffsdatum spikat

Idag så har vi varit på Lökene hos Stall Goop och det var ett mycket trevligt besök, vi såg Countdown och Shestheholepackage gå jobb, och de var mycket fina båda två, vi tittade sedan runt på gården med Olle och Björn, som alltid fint och välskött.
Vi bestämde också datum för årets andra delägarträff, och det kommer samtliga delägare i Stall Kennys Andelshästar få mail om under morgondagen.
Vi var sedan på kvällen tillsammans med Olle Goop och några delägare på Örebro travet och tittade på ungdomarnas E3 kval, summa summarum en mycket trevlig dag och det är verkligen två fina tvååringar som ni ser på bilderna nedan tillsammans med Björn & Olle Goop och skötarna Paula och Zen.


8/8 Codebreaker svettas i sanden, siktar mot Solvallas auktionslopp i slutet av september

Idag har några hästar blivit uppdaterade på sina sidor, Global Newsletter fin i jobb, Codebreaker svettas i sanden på Bjertorp hos Svanstedt med siktet inställt mot Solvalla i slutet av september, The Man helt haltfri och börjar träningen mot V75 igen, imorgon så går Countdown och Shestheholepackage ett första lite tuffare jobb på Lökene hos Goop, det jobbas hela tiden i stallarna och det är ett grymt jobb som skötarna och tränarna lägger ner.


7/8 Fyra avkommor efter världsrekordhållaren Donato Hanover

Det var en underbar travkväll igår ifrån The Meadowlands i USA och att båda tvåårsloppen vanns av avkommor efter Donato Hanover var för oss mycket trevligt, då vi har fyra stycken avkommor efter Donato Hanover i vårt andelsstall.
Två av dem finns det andelar till salu i, andelarna i D´One (anmäls till de största loppen som två- och treåring i USA och alla insatslopp i Sverige) är snart slutsålda.
Dominator (en ny Codebreaker?!) honom har vi redan sålt hälften av andelarna i sedan vi lanserade honom som andelshäst hos Björn Goop i onsdags!
Vill du också bli andelsägare i en avkomma efter succéhingsten i aveln och världsrekordshållaren Donato Hanover?
6/8 OjOjOj igen! Donato Hanovers avkommor är fullständigt överlägsna, Weingartner och Johnny Takter vann Peter Haughtons Memorial nyss

OjOjOj igen! Donato Hanover är fullständigt överlägsen, han har sin första kull ute nu, och de är 2 år, Donato Hanover avkommorna har dominerat i USA innan dagens tävlingar på Meadowlands och idag så fullständigt krossade Donato Hanover allt och alla med sina avkommor i de två största loppen för tvååringar Merrie Annabelle och Peter Haughtons Memorial, det efter att Weingartner vunnit Peter Haughtons Memorial med $400.000 i samlad prissumma.
Weingartner efter Donato Hanover galopperade i striden i ett av försöken till Peter Haughtons Memorial och kvalade inte in till finalen, ändå fick Weingartner starta då Jimmy Takter strök sin andra häst Nothing But Class ur loppet, och Weingartner kom in som reserv. Idag vann den fantastiskt fina tvååringen efter Donato Hanover finalen tillsammans med Johnny Takter i sulkyn.
Weingartner övertog ledningen i första sväng men valde kort därefter att släppa ledningen till favoriten Power Play (e.Donato Hanover). Power Play fick snart Big Chocolate utvändigt om sig som tryckte på rejält utvändigt. Ut ur sista sväng kunde sedan inte Big Chocolate täppa till luckan och Johnny Takter och Weingartner kom ut i andraspår, Weingartner tog genast upp kampen med Power Play. Weingartner spurtade sylvasst och kopplade grepp över upploppet och segern blev mycket enkel på 1.11,7a 1609 meter. Tvåa i mål blev Power Play, även han är efter Donato Hanover!!
De båda stora tvååringsloppen vanns därmed av Donato Hanover-avkommor, fantastisk avelsstart för Donato Hanover!!

Vill du också bli delägare i en hingst efter Donato Hanover? Vi säljer andelar i den fantastiskt fina hingsten efter Donato Hanover och Ultra Sund, och ni får där Viking Kronos som morfar!!! Det har tickat ut många andelar redan, och vill du vara med i denna fantastiska hingst så ska du nog inte vänta för länge.


Vi finns att nå på både telefon och mail ifall du vill köpa en andel.

Klicka för att se loppet igen och välj 6 augusti och sedan Race 5.


6/8 OjOjOj! Check Me Out efter Donato Hanover outstanding bland tvåårstona i USA, krossade samtliga i Merrie Anabelle ikväll

OjOjOj Donato Hanover!! Check Me Out efter Donato Hanover är helt outstanding bland de tvååriga stona i USA. Idag så var Check Me Out helt överlägsen i finalen av Merrie Annabelle på Meadowlands.
Ray Schnittkers Check Me Out efter Donato Hanover var obesegrad i fem starter inför dagens Merrie Annabelle med en samlad prissumma på $333.200.
Check Me Out är fortfarande obesegrad efter Merrie Annabelle. Den tvååriga Donato Hanover dottern var totalt överlägsen på nya löpningsrekordet för Merrie Annabelle 1.11,2a över 1609 meter.
Tim Tetrick körde jättelöftet efter Donato Hanover och de inledde som fjärde häst. Efter ungefär halva loppet så lät Tim Tetrick henne glida framåt i dödens på ledande Upside Hanover och genom sista sväng krossade hon hela fältet sönder och samman, Check Me Out efter Donato Hanover försvann ifrån det övriga fältet och var helt ensam in mot mål och såg helläcker ut. Check Me Out vann på loppets snabbaste segertid genom historien.

Vill du också vara med och deläga ett sto efter Donato Hanover? Det finns några andelar kvar i superstammade D´One, hon är hur fin som helst och vad månde bliva av den läckra dottern efter Donato Hanover och Giant Diablo… hon kommer att anmälas till alla stora lopp i Sverige, och hon är anmäld till de stora loppen i USA, däribland Merrie Annabelle!!

Vi finns att nå på både telefon och mail ifall du vill köpa en av de sista andelarna.

Klicka för att se loppet igen och välj 6 augusti och sedan Race 4.


5/8 Örebro Travet – besökte Preludio AS (IT) & Checkpoint

Vi tog en sväng till Örebro Travet istället för Solvalla idag, vi hade en lång pratstund med Per Fromell som är unghästtränare åt Åke Svanstedt. Han mätte de båda andelshästarna Preludio AS (IT) e.Credit Winner och Checkpoint e.Donato Hanover. Det är två mycket fina hingstar vi fick se, de skeppas ner till Åke Svanstedt senare i höst. Blend of Gold gick bra efter vila på Solvalla idag, och med lite mer tur på vägen så hade hon slutat längre fram, lopp i kroppen nu och anmäls till start snart igen.

Checkpoint som ska ner till Åke Svanstedt är efter Donato Hanover, och hans start i karriären som avelshingst är uppseendeväckande, han har halva fältet med söner i tvåårsloppet Peter Haughtons Memorial och tre av tio avkommor med i Merrie Annabelle, detta är Donato Hanovers första kull.
Vi säljer andelar i två av tolv svenskfödda avkommor efter Donato Hanover 2010, D´One efter Giant Diablo, D´One är en av världens mest intressanta ettåringar. Avelsvärdet i D´One är högt!
Vi säljer också andelar i Dominator en mycket fin hingst efter Donato Hanover och med Viking Kronos som morfar!! Modern där heter Ultra Sund som själv travade 1.13 och tjänade över en halv miljon.

Ni når oss alla sju dagar i veckan på telefon eller e-mail, kontakta oss om du vill köpa andel i någon av våra superstammade andelshästar.

4/8 Superstammade andelshästar

Det var många som var sugna på andelar, vi har skickat ut en hel del kontrakt både i Arctic Light och i Dominator sedan vi lanserade dem, och det känns oerhört inspirerande att få leverera sådana superstammade andelshästar som vi gör! De kommer visa sig i resultatlistorna, var så säkra. Det ni inte kommer kunna vara säkra på, det är om det finns någon andel kvar i den häst som ni är sugna på om ni väntar för länge, så köp innan det är för sent, välkomna att bli hästägare hos oss du med!


3/8 Ny värsting hos Björn Goop säljes som andelshäst, en mycket fin hingst efter Donato Hanover och Ultra Sund (Viking Kronos)


Vi lanserar idag en ny värsting till andelshäst hos Stall Goop, vi har inte sålt någon hos Olle och Björn Goop sedan vi sålde ut värstinghästen Shestheholepackage (US) hon gick förra veckan ner från Mats Broman till Lökene Gård och Stall Goop, vi har fått många förfrågningar om när nästa andelshäst kommer hos Björn Goop, och det gör den här och nu idag.
Det handlar om ytterligare en värsting, och efter Dominanten i Peter Haugtons Memorial och Merrie Annabelle i USA, Donato Hanover, han har 8 av 20 avkommor med i finalerna i USA:s största tvååringslopp. Världsrekordshållaren Donato Hanover som far och vi kryddar med halvmiljonärskan och 1.13,0 travaren, den mycket fina Viking Kronos dottern Ultra Sund som mor.

Donato Hanover på ett Viking Kronos sto, två av världens absolut bästa hästar genom tiderna, det är världsklass!
Björn Goop hälsar från Kusk VM i USA att det bara är att köpa andelar i denna fantastiska hingst som han föll för första gången han såg honom!
3/8 Marimba Rhyme såg läcker ut

Detta går att läsa på : Vår andelshäst Marimba Rhyme (Credit Winner) klarade premieloppet utan anmärkning och såg läcker ut. I värmningen visade systern till Nursery Rhyme snabba fartresurser och det här blir bra när det blir färdigt! 29,2/2140 blev tiden och nu siktar vi mot kval som är hennes nästa uppgift. Intresset för henne har ökat nu på slutet så ta kontakt med stallkenny.se så hjälper dom er vidare.2/8 Besiktigat unghästar, se på bilden nedan

Idag har vi varit runt och besiktigat unghästar, vi har sett många fina ettåringar och ett par riktigt busiga hingstar fick vi se hos en uppfödare, vi hade kameran framme och ni ser dem på fotot nedanför, det ser nästan ut som att hingsten i bakgrunden skriker på hjälp när ”lejonet” biter i hans hals, en kul bild och allt gick bra kan vi tillägga, de betade i gräset lugnt båda två när vi gick därifrån, klicka på bilden så blir den större.


1/8 Superstammad andelshäst hos Roger Walmann, Arctic Light efter avelsfantomen Viking Kronos (IT) och unghäststjärnan U.S.A. Hornline

Idag släpper vi ytterligare en superstammad andelshäst, det är det tvååriga stoet Arctic Light som är efter avelsgiganten Viking Kronos (IT) och unghäststjärnan U.S.A.Hornline, det är en häst utöver det vanliga som redan har gått premielopp på ett mycket övertygande sätt. Läs mer om Arctic Light HÄR eller på hennes egen sida bland våra andelshästar. Välkommen att bli hästägare i ett superstammat hyperintressant sto efter Fantomen Viking Kronos (IT)

1/8 Marimba Rhyme´s helsyster Nursery Rhyme spurtade sylvasst till andraplatsen, fick endast stryk av Ninotchka som vi har sålt som andelshäst här också

Marimba Rhyme (som det finns andelar till salu i här) hennes helsyster Nursery Rhyme 3 192 484 kr spurtade sylvasst efter sen lucka ikväll på Mantorp utan att hinna fram, vann loppet gjorde Ninotchka som vi har sålt ut som andelshäst här, hon har snart tjänat 2 miljoner kronor, vi lyfter på hatten och gratulerar.


1/8 Italienska flygmaskinen Preludio AS (IT) är nu slutsåld

Preludio AS (IT) är nu slutsåld och vi hälsar delägarna välkomna till Stall Kennys Andelshästar.

31/7 Marimba Rhyme´s premielopp nu på vår sida på YouTube

På vår sida så kan ni se video ifrån Marimba Rhymes premielopp samt höra vad Joakim Lövgren säger, njut av det vindsnabba Credit Winner stoet som joggade 1.17,0 i värmningen inför premieloppet!!
Det finns andelar till salu i fantastiskt fina Marimba Rhyme!

30/7 Donato Hanovers avkommor dominerade i kvalen till USA:s två största tvååringslopp Merrie Annabelle och Peter Haughtons Memorial.

Donato Hanovers avkommor dominerade i kvalen till Merrie Annabelle och Peter Haughtons Memorial!
Åtta ( 8 ) av totalt 20 i finalen är efter världsrekordshållaren Donato Hanover!!!
I natt kördes på Meadowlands kvalen till Amerikas största tvååringslopp, Merrie Annabelle och Peter Haughton Memorial.
På förhand såg det mycket bra ut för Donato Hanover som hade 11 avkommor bland 30 startande. I första Peter Haughton kvalet segrade hans son Lighting Storm som för Yannick Gingras travade 1.12.7. Han tränas av Jonas Czernyson. På andra plats blev det mera Donato Hanover då Jim Campbells Possess The Will var tiondelen efter i mål.
I andra kvalet till Peter Haughton slutade Power Play på andra plats på tiden 1.12.7 och trea blev Quit Smoking Now som travade 1.13.3. På fjärde plats slutade Astarborn Hanover på 1.13.5.
I första kvalet till Merrie Annabelle segrade Donato Hanover dottern Check Me Out som för Tim Tetrick travade snabbaste kvaltiden 1.12.2, hon tränas av Ray Schnittker. Med till final gick Trond Smedshammars Bluff som kom fyra på 1.13.2.
I andra kvalet till Merrie Annabelle tog sig Jan Jonssons Donato Hanover avkomma Sterling Volo till final som femte och sista häst.
I finalerna av Peter Haughton Memorial och Merrie Annabelle är 8 av 20 deltagande avkommor till Donato Hanover.
Vi har fortfarande några andelar kvar i en av världens mest intressanta ettåringar, avkomman efter de
båda världsrekordshållarna Donato Hanover och Giant Diablo, vill du också bli delägare i en häst utöver
det vanliga? Ring eller maila oss!!

Du kan se video ifrån kvalen till Merrie Annabelle och Peter Haughtons Memorial om du klickar

29/7 Marimba Rhyme imponerade stort på Halmstad idag

Marimba Rhyme gick idag premielopp på Halmstads travbana, och det var en lysande tvåårsdam som Joakim Lövgren visade upp, i värmningen så blåste Marimba till över upploppet, det gick 1.17.0 i 200 meter åkandes!! Ja ni läste rätt, hon gick 1.17.0!!
on var makalöst fin och så var hon även i premieloppet, hon sprintade till ledningen direkt och sedan det blev det en kamp mot klockan (att inte köra för fort!!) Joakim vågade inte släppa av henne över upploppet utan ville vara på den säkra sidan, hon gick 1.29,2 och var oberörd efteråt, pulsen var 84 direkt efteråt.
Hon var verkligen så fin som Joakim sagt att hon är och vi är mycket nöjda, det finns fortfarande andelar kvar i denna hyperintressanta helsyster till trefaldiga miljonärskan Nursery Rhyme, vi blir inte förvånade om Marimba Rhyme tjänar minst lika mycket!!
Film kommer att finnas ifrån premieloppet på vår sida på YouTube söndag morgon.

marimba-rhyme-premielopp-2.jpg

marimba-rhyme-29-juli.jpg

29/7 Shestheholepackage (US) en blivande stjärna

Denna text är hämtad ifrån Stall Goops hemsida idag: Shestheholepackage (US) (2år) hade gärna haft en andel i henne ( tyvärr slutsåld), en ny Joy Ås. långa ben som den värsta fotomodell, hon köptes på Lexington Auktionen i höstas och Stall Kenny Andelshästar har gjort 25 andelar på henne, kan sätta min högra hand på att det är en stjärna.
Hagkompisen är Quelque Part (2år) hon ser oxså ut som värsta puman. True Blue for You (US) (2år) som vi köpte på Lexington Auktionen finns oxså i samma hage, hon är än så länge längst kommen ,springer nu lätt under 1.25. 3 ston som kommer ge sina hästägare glädje redan i år.

shestheholepackage.jpg

29/7 Marimba Rhyme går premielopp ikväll

Ikväll så går mycket lovande tvåårsstoet Marimba Rhyme premielopp på Halmstads Travet, det finns andelar kvar ifall du funderar på att bli andelsägare i detta fina sto efter Credit Winner. Hos de stora loppens man för äldre hästar, tvåa så sent som i tisdags i Hugo Åbergs Memorial, dessförinnan så har Joakim Lövgren vunnit både Olympiatravet och Elitloppet!!

Välkommen du också att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar – hos oss är du en hästägare – du kommer känna dig VIP:ad hos oss, vi servar våra andelsägare/dig i våra andelshästar med så mycket info vi bara kan, du når oss i princip när som helst på dygnet.

Det ska vara roligt att vara med och äga en travhäst, och hos oss är det som vi skrev ovan service i princip dygnet runt m. m. och vi kör delägarträffar hos våra tränare, det är på gång nu igen i slutet av augusti/ början av september. Delägaträffen som vi hade på Menhammar stuteri i våras var verkligen uppskattad av våra andelsägare.

Bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar så har du heller aldrig tråkigt, vi kör i medvind och satsar stenhårt framåt och med enbart de mest intressanta välstammade hästarna och tränarna, hör av dig till oss du med och bli delägare hos oss och i Stall Kennys Andelshästars glada gemenskap. Välkommen, vi har andelsägare i alla åldrar utspridda över hela vårt avlånga land, samt delägare i både Danmark och Norge. Och ikväll är det vindsnabba Marimba Rhyme som ska gå premielopp!! Köper du en andel ikväll?!
28/7 Codebreaker, Countdown, Shestheholepackage (US)

I tisdags så lämnade Codebreaker e.Donato Hanover sin unghästtränare Per Fromell och åkte ner till Bjertorp och Åke Svanstedt, nu på morgonen idag så lämnade Countdown e.Ken Warkentin och Shestheholepackage e.Cantab Hall sin unghästtränare Mats Broman och är nu nere på Lökene hos Björn & Olle Goop.

olle_1920.jpg

26/7 Lavec Kronos vann Hugo Åbergs Memorial igen

Det blev inte tredje raka storloppsegern för Joakim Lövgren och Brioni, de fick trava i dödens loppet igenom och Brioni var heroisk som knappt slagen tvåa i mål. Vann Hugo Åbergs Memorial det gjorde liksom förra året Lavec Kronos på tiden 1.10,0, vi hittar Lavec Kronos i stammen hos Dark Chocolate som vi har sålt ut som andelshäst. Vi gratulerar kretsen kring Lavec Kronos till segern ikväll.26/7 Marimba Rhyme i premielopp på fredag, andelar finns kvar!

Nu på fredag så går Marimba Rhyme e.Credit Winner (US) helsyster till Nursery Rhyme 1.11,3a 3 174 484 kronor intjänat premielopp på Halmstad Travet, Marimba Rhyme är mycket lovande och en häst som tränaren Joakim Lövgren har höga förväntningar på. Andelar finns till salu i detta fina sto.
Vi önskar Joakim Lövgren lycka till i Hugo Åbergs Memorial ikväll med Brioni, samma Brioni som Joakim Lövgren redan har vunnit Olympiatravets final samt Elitloppet med tidigare i år.25/7 Vi tror stenhårt på Donato Hanover i aveln

Det blir en spännande fredagsnatt för Donato Hanover på The Meadowlands, då körs kvalen till Peter Haughtons Memorial och Merrie Annabelle i USA. Donato Hanover har i hingstavdelningen med 6 avkommor av 16 anmälda, och i stoavdelningen Merrie Annabelle så har Donato Hanover med 5 avkommor av 14 anmälda, det är respekt! Om ni vill se Live video eller race replays (dagen efter) ifrån Meadowlands, klicka då .
Vi tror stenhårt på Donato Hanover i aveln och ur hans första kull så har vi sålt ut två hingstar som andelshästar efter honom, de mycket lovande tvååringarna Checkpoint och Codebreaker.
Det finns fortfarande några andelar kvar i D´One som också hon är efter Donato Hanover och med Giant Diablo som moder…! = båda föräldrarna delar på världsrekordet 1.08,5.
Se på fotonen nedan – ettåriga D´One lyser världsklass!!
24/7 The Man på V75 igen

The Man startar i Bronsdivisionen på Hagmyren kommande lördag från spår nr 9, han har tränat på bra efter förra starten och det ska bli mycket spännande på lördag, mer om The Man kan ni läsa på hans egen sida som ni hittar HÄR.

the-man-arjang-2.jpg

24/7 Vi lyfter på hatten för Roger Walmann och Tamla Celeber

Vi lyfter på hatten och gratulerar Roger Walmann körande Örjan Kihlström och hela kretsen kring Tamla Celeber till segern i Stochampionatet 2011, ytterligare en stor triumf för stospecialisten Roger Walmann.

tamla-celeber.jpg

22/7 Mäktig Italienare snart slutsåld

Det är snart fullbokat och slutsålt i Preludio AS (IT) den italienfödde mycket lovande hingten som är i träning hos Per Fromell som verkar som unghästtränare åt Åke Svanstedt, och det finns endast ett par andelar kvar nu, bl.a så köpte en av delägarna i Codebreaker en andel i Preludio AS (IT) igår, han var minst sagt imponerad av den mäktiga hingsten efter avelschampionen i USA – Credit Winner. Det är vi med, mycket imponerade av det han visar, en talang utöver det vanliga.
Bli hästägare du med hos Stall Åke Svanstedt!!
Vi ger dig full service dygnet runt om din häst via sms, mail eller telefon om du skulle få för dig något att fråga eller bara ringa och småprata.

22/7 Video ifrån Codebreakers kvallopp på Stall Kennys sida på YouTube

Det finns nu en video uppladdad på vår sida på YouTube ifrån gårdagens kvallopp för Codebreaker.

21/7 Codebreaker efter Donato Hanover var lysande fin i kvallopp idag

Efter ännu en mycket trevlig dag på Örebro travbana är vi åter hemma igen. Codebreaker var lysande fin idag, frågan är om han inte var allra finast när Per Fromell körde till med honom över upploppsrakan i värmningen inför loppet, då var det svansen spikrakt ut och det var grymt att se honom sträcka ut. I kvalloppet körde Kent P Gustavsson, Codebreaker skötte sig helt perfekt och landade på 1.23,8 och var såklart okörd på den tiden, 89 i puls… direkt när han kom in i stallet vittnar om att detta är en häst som kan bli riktigt riktigt bra, inom två veckor så kommer Codebreaker att gå ner till Bjertorp och Åke Svanstedt, Åke kommer att trimma honom i ca två månader, sedan om allt har fallit på plats så är det tänkt att han ska debutera i oktober.
Travnet har idag skrivit om Codebreaker igen, och ni kan läsa det om ni klickar
Klicka på bilden nedanför så får du upp den i stort format.


20/7 Codebreaker, Marimba Rhyme, Preludio AS (IT)

Det är lugnt på startfronten, vi har ju inte så många starthästar men desto mer tvååringar som börjar komma ut på banorna nu, imorgon så är det dags för Codebreaker att gå sitt kvallopp på Örebro sedan är det tänkt att Marimba Rhyme ska gå premielopp på Halmstad den 29 juli.
Andelarna i snyggingen på fotot nedan börjar ta slut så om ni vill vara med i denna talang så ring eller maila oss.

18/7 Mycket fin i rundbanejobb idag – Preludio AS (IT)

Preludio AS gick idag jobb inne på Örebro travet på en lerig bana som ni ser på fotot nedan, tre stycken bakvarv följdes upp av två stycken rätvarv och hästen så mäktig ut från sidan, han har ett enormt steg och det ser ut som att han flyter ”ovanpå”, det finns fortfarande några andelar kvar för dig som vill bli delägare i denna mäktiga hingst.
Klicka på bilden nedanför så får du upp den i stort format.


16/7 Inför 12 500 åskådare på Årjäng fick The Man 5 stjärnor

En femstjärnig insats av The Man på Årjäng idag inför ca 12 500 åskådare, härligt med så mycket publik på plats, och solen sken och värmde dessa fantastiska tävlingar, mycket bra organiserat av Årjäng som verkligen är en bana att åka till soliga sommardagar. Jo vi började med att ge The Man fem stjärnor, och efter att ha sladdat i starten och hamnat sist och efter en rejäl rökare fram i dödens så var han ändå sexa inte långt efter täthästarna, när man ser på ATG:s lopparkiv så ser det nästan ut som han startar från tillägg bakom startbilen, se upp när han får ett bra spår igen!!
Bilden nedan: The Man till vänster sneglar på Olympiatravs- och Elitloppsvinnaren 2011 Brioni och Joakim Lövgren när de intervjuas i TV. Klicka på bilden så blir den större!


15/7 Codebreaker den första avkomman efter Donato Hanover som går kvallopp

Codebreaker blir den första avkomman efter världsrekordshållaren Donato Hanover som går kvallopp här i Sverige, och han gör det på Örebro Travbana nästa torsdag, han visar en ruskig talang men är lugnt tagen och har som snabbast gått 1.22 ett varv, men ligger då kring 80 i puls efteråt, Codebreaker verkar ha både stort hjärta och stora lungor och det ska bli mycket spännande att se honom i kvalloppet.


15/7 Kvällspressen tippar The Man tvåa på V75

Både Expressen och Aftonbladet tippar The Man tvåa i V75-7 på lördag – inte helt fel… då vi kanske får ett högre odds och lägre V75 procent, Åke tänker inte sitta still om det blir uppullat, han sänder och kör hela vägen, då får de andra vara bra om de ska kunna stå emot The Man, men alla lopp ska köras men om inget oförutsett inträffar så tror vi att han har jättechans trots absolut sämsta startspår och trots att han är ny i Bronsdivisionen, skulle det bli tung bana så spelar det ingen roll, han går på alla underlag.14/7 Besökt barnvänliga Örebro Travet idag

Vi har ikväll besökt våra andelshästar i Örebro, som är hos Per Fromell för att sedan skeppas vidare till Åke Svanstedt, de ser mycket fina ut och både Preludio AS och Codebreaker hade gått jobb idag på morgonen och varit lysande fina. Det var en trevlig kväll på travet med rafflande slutstrider som vanligt och en trevlig stämning, och många aktiviteter för barnen som alltid är uppskattat.13/7 Som alltid kommer det ett sms direkt från stallbacken till samliga Stall Kennys hästägare

Samtliga andelshästar uppdaterade på sina sidor idag. Vi fick idag banprogrammet till Årjäng på lördag och The Man är rankad etta där, V75 Guiden som dök ner i brevlådan idag höjer oddset lite genom att ranka The Man trea. På lördag klockan 16.46 släpper startbilen fältet i V75-7 och strax därefter så vet vi hur det gick. Som alltid kommer det ett sms direkt från stallbacken efter att The Man har värmts till samtliga andelsägare hos Stall Kennys Andelshästar.


12/7 The Man vald till månadens häst på Axevalla

The Man är vald till månadens häst på Axevalla under juni! Ni kan läsa mer på sidan 4 av 23, grattis till andelsägarna i The Man! Vi hoppas på framgång även på lördag på V75.

the_man_rickard-4.jpg

12/7 The Man tippad etta i Travronden

The Man är tippad etta i dagens Travronden trots spår nr 12, citat ”Redaktionens kommentar: The Man satt Åke Svanstedt lite för lugn med i dödens senast och hade sedan ingen chans att hinna på ledande Caliber T.T. i en väldigt snabb avslutning för klassen. Den här gången lär Åke köra lite tidigare och inte lämna något åt slumpen. Då ska läget inte spela så stor roll.” Vill ni läsa mer vad det står om The Man och annat smått och gott köp då den eminenta tidningen Travronden och läs i hängmattan, och imorgon så kommer V75 Guiden!

the-man-skrivbordsunderlagg-3.jpg

10/7 Spår nr 12 för The Man

The Man på V75 nästa lördag igen, den här gången i Bronsdivisionen på Årjäng, tyvärr från spår nr 12, men vi är vana vid dåliga spår för The Man och det brukar gå bra ändå.

the-man-9.jpg


9/7 Nytt publikrekord för Sprintermästarhelgen i Halmstad

Sprintermästarhelgen nere i Halmstad är nu över och det blev nytt publikrekord för deras tredagarstävlingar. Snart är det dags för Axevallas trippeltrav och kanske slås publikrekordet även där, trav är bäst på plats!6/7 En lugn vecka för Stall Kennys Andelshästar

Det är lugnt denna vecka, inga starter och hästarna tränar på, solen skiner över Sverige och Goop och Svanstedt har dominerat på Åmål ikväll och Lövgren vann ett par lopp på Jägersro igår ikväll, Walmanntränat segrade på Mantorp i måndags så det flyter på bra för våra tränare.

solvalla-3.jpg

4/7 Tack för alla gratulationer efter The Mans V75 start

Vi har nog aldrig fått så många gratulationer efter en andraplats som vi har fått efter The Mans andraplats i V75 finalen i lördags, och trots att många av er hade spikat The Man så är det bara positiva mail sms och telefonsamtal som vi har fått. Ingen häst till start denna vecka.
En delägare som köpt en andel i Preludio AS och som är boendes i Örnsköldsvik var på plats och fick se Preludio AS gå jobb idag och han var mycket imponerad av vad han fick se, han hade klockat Preludio AS i en intervall, han gick då 1.30 och det såg inte ut att gå så fort, hästen lägger mycket mark under sig hälsar han mycket nöjt. Det finns fortfarande några andelar kvar i Preludio AS.2/7 The Man heroisk tvåa i V75 finalen

The Man heroisk tvåa i Klass I finalen på V75 idag efter att fått gå i dödens loppet igenom, vi gratulerar andelsägarna i The Man till ytterligare 100 000 kr in på kontot.1/7 Bättre lycka med The Man på Bergsåker imorgon

Ingen lycka för Global Newsletter ikväll på Bergsåker, imorgon är det dags för The Man på samma bana och vi tror han bara vinner!
30/6

Allt är bara bra med hästarna som åker upp till Sundsvall och Bergsåker imorgon bitti, Global Newsletter från Stall Goop för att vara med i E3 Consolation och The Man från Stall Svanstedt som startar i Klass I finalen på lördag. Några av andelshästarna är uppdaterade idag igen, och så har alla delägare i våra andelshästar fått sms idag med sista info om The Man.
Klicka på Fem Tippar V75 bilden här nedanför.


29/6
Lika varmt idag som igår, vi har besökt Menhammar stuteri idag och sett D´One, blev vi kära i henne när vi såg henne första gången i Lexington Kentucky USA i höstas så kan jag tala om att vi idag är djupt förälskade i denna vackra dam. Vilken karisma hon har, hon är så fin så det går inte att beskriva, detta är en häst som har alla möjligheter att bli något alldeles extra, tänk er själva, far är Donato Hanover mor Giant Diablo båda D´Ones föräldrar delar på det absoluta världsrekordet alla kategorier 1.08,5, mer behöver inte skrivas, jo att det fortfarande finns några andelar kvar i D´One. Se på hästen så ser ni vad vi menar!! Klicka HÄR om du vill läsa mer om D´One. Klicka på fotot nedan så får ni upp det i helskärm.


28/6

Så slog den tropiska värmen ner över Sverige, kvicksilvret har visat på +30 grader idag och det är lite väl varmt, varför kan det aldrig vara ”lagom”.. Vi har tagit fram hammaren igen trots värmen och den ”berömda” spiken vet vi vart den sitter, i V75-2 på lördag. Vi tror stenhårt på våra män i den andra V75 avdelningen, klassklättringen är bara påbörjad.

the-man-solvalla-elitloppsh.jpg


27/6

Idag på förmiddagen så besökte vi Örebro och de hästar som vi har hos Per Fromell som ska vidare till Bjertorp och Åke Svanstedt efter sommaren, vi såg bl.a Preludio AS (IT) jogga på rakbanan och han ser mycket mycket fin ut, det finns fortfarande andelar kvar hos Åke Svanstedt i den mäktiga Credit Winner hingsten Preludio AS (IT). Fotot nedan är taget idag.26/6

Två andelshästar till start fredag och lördag denna vecka, det är på fredagen Global Newsletter som går ut i E3 Consolation och The Man som startar i Klass I finalen på V75 på lördagen, vi önskar delägarna i dessa två andelshästar lycka till. En delägare har köpt loss Lotto ifrån oss övriga delägare efter onsdagsstarten. Vi önskar honom lycka till med denna högkapabla häst.

global-newsletter-2011.jpg mannen.jpg


26/6

Vi hoppas att ni har haft en bra midsommarhelg! Det är nu söndag och senare idag kommer startlistorna till nästa veckas V75 finaler på Bergsåker, vi har The Man inkvalad i Klass I och Rickard Svanstedt som är skötare på The Man hälsar att hästen mår bra efter midsommarhelgen.


23/6

Den sista andelen är nu såld i Dark Chocolate och vi hälsar alla delägare i Dark Chocolate varmt välkomna till Stall Kennys Andelshästar.23/6

Stall Kennys Andelshästar önskar alla andelsägare i våra andelshästar samt alla er andra som besöker vår hemsida en riktigt Glad Midsommar, ni når oss som vanligt på telefon hela helgen!


22/6
Sms-listan är uppdaterad idag och du som är andelsägare i någon av våra andelshästar och som INTE skulle få värmnings-sms ikväll hör av dig i så fall.
​Det finns nu några nya videosnuttar på Shestheholepackage (US), Countdown och Blend of Gold uppladdade på vår sida på YouTube.


21/6

Det finns nu lite nya skrivbordsunderlägg att hämta hem på sidan ladda ner skrivbordsunderlägg som du hittar på sidan lite av varje. Nedan så ser ni Blend of Gold i en lugn värmning tillsammans med sin skötare Jenny Söderberg.


20/6

En dag med mycket häst, den började tidigt i Åmotfors hos Mats Broman där vi såg Shestheholepackage och Countdown gå jobb, (bilder kommer under tisdagen) – dagen fortsatte i Kil på Lökene hos Stall Goop där vi besökte Dunder Nalan och Global Newsletter, och sedan avslutade vi en mycket trevlig dag på Färjestads travbana.
18/6

Det finns nu endast en andel i Roger Walmanns superlovande sto Dark Chocolate, ett tvåårigt sto som Roger säger är hans bästa tvååring!! I hennes stam hittar vi både Raja Mirchi och Lavec Kronos…17/6

Imorgon körs V75 på Boden med första start 20.15, nästa vecka körs V75 traditionellt på Kalmar på söndagen efter Midsommar, veckan efter det så är det dags för V75 finaler på Bergsåker och där har vi The Man inkvalad, kanske kan vi få en eller två starthästar till där den helgen, det avgörs på måndag på Färjestad.15/6

Efter gårdagens premielopp för Marimba Rhyme så har vi kommit till sans igen idag och tar nya tag. Både djur och människor blir sjuka och igår när Marimba Rhyme visade sig vara sjuk i sitt premielopp och inte ville springa så kändes
det jobbigt, men när vi nu har distans till det hela så är det ju inte konstigt att en häst också kan vara sjuk. Marimba Rhyme visade prov på sin skalle genom att inte vilja springa då hon nu inte mådde bra, hon kommer igen var så säkra. Nu till ett roligare ämne, på måndag är det dags för E3 uttagningar på Färjestad, vi har två hästar med, det är Global Newsletter i hingstklassen och Blend of Gold i stoklassen, det är alltid spännande när ungdomarna visar upp sig och vi hoppas på fin travsport, mycket publik och framförallt framgångar för våra andelshästar.14/6

Idag så är det dags för premielopp – det är Marimba Rhyme som går premielopp på Jägersro och i sulkyn så sitter hennes tränare 2011 års vinnare av Olympiatravet och Elitloppet – Joakim Lövgren!
Köp en andel du också i den extremt lovande helsystern till Nursery Rhyme.12/6

Tack ALLA! Som har skickat sms, ringt och mailat oss med hurrarop efter gårdagens överlägsna seger för The Man, ni kan lita på att det värmer när ni hör av er!!

11/6

Ojojoj vilken uppvisning av The Man och Åke Svanstedt i V75-1 idag, han vinner på 1.14,0 över 2640 meter voltstart och han vinner åkandes med sex längder!! Vi hoppas att ni ryggade och både spikade och spelade The Man idag efter det klartecken vi gav er både här på hemsidan, i Aftonbladets sportbilaga igår och alla delägare fick klartecken på The Man efter värmningen idag – vi gratulerar delägarna i The Man till denna överlägsna seger!

the-man-1-3.jpg the-man.jpeg10/6

Veckans bank på V75 är The Man tror vi – vi spikar honom i jakten på V75 miljonerna, det finns bara galopp emot som vi ser det, men varför skulle han galoppera? Vi har en man på plats på Östersund och samtliga delägare hos Stall Kennys Andelshästar kommer att få ett sms efter The Mans värmning imorgon med sista minuteninfo direkt ifrån stallbacken på Östersundstravet.


8/6

På tisdag 14 juni går Marimba Rhyme premielopp på Jägersro – det finns andelar kvar i denna minst sagt lovande dam.7/6

Raja Mirchi vann ikväll Derby Trial på Jägersro när han joggade runt på 1.13,5 över 2640 meter, Det har bara hänt att ett Derby har gått fortare än Raja Mirchis segertid ikväll, 2009 då Maharajah vann på 1.12,8.
Vi säljer andelar i Dark Chocolate – och i hennes modersstam så hittar vi makalöse Raja Mirchi, det finns en hel del att brås på och gener går igen – Dark Chocolate är Roger Walmanns bästa tvååring! och han har 41 stycken tvååringar att välja bland… det är faktiskt inte slutsålt ännu i Dark Chocolate så ännu finns chansen att vara med i detta toppsto.


7/6

Blixtar och dunder magiska under… – oj vad det har mullrat och blixtrat idag, rena fyrverkeriet stundtals på himlen – Med åska avses en eller flera elektriska urladdningar i jordens atmosfär som yttrar sig i ett uppflammande av ljus (blixt) och ett skarpt eller mullrande ljud (åskknallar, åskdunder, åskmuller). Dessa elektriska urladdningar alstrar mycket stor värme under bråkdelar av en sekund, vilket gör att luftens molekyler sätts i rörelse. Detta upplevs som åskmullret. Åska förekommer endast i samband med cumulonimbusmoln. Källa:
Vi laddar nu för morgondagens start på Solvalla då Global Newsletter får ett lopp i sig inför E3 uttagningar på Färjestad.6/6
The Man på Östersunds V75 – spår nr 5 – vi får hoppas att The Man trampar iväg felfritt från femtespåret då får fyraårige Svenska rekordhållaren Atlas Boko bara se ryggtavlan av Åke.6/6

Idag på Sveriges Nationaldag så tog vi en sväng till Örebrotravet igen, det var en mycket trevlig förmiddag och Per Fromell bjöd på uppvisning av två fina hingstar, det verkligen lyser klass om både Codebreaker och Preludio AS och det ska bli mycket spännande att följa dem, det är helt otroligt att vi kan erbjuda er fyra så fantastiska andelshästar att välja på. Preludio AS som står hos Per Fromell var mäktig att skåda idag, han är så elegant och det lyser klass om den Italienska hingsten efter Credit Winner. Vi förstår att han har ett helsyskon som tjänat 5 miljoner i USA och vi blir inte förvånade om Preludio AS tjänar lika mycket.
Det finns fortfarande några andelar till salu i Preludio AS så skynda att fynda!!
Klicka in på Preludio AS och sidan andelar till salu hos Åke Svanstedt.
Det finns också en ny videosnutt på YouTube – du hittar den också under bilden här under.5/6

Marimba Rhymes helsyster 3 139 484 kr vann idag på Axevalla på 1.12,3 och var strålande fin, hon tog omgående hand om ledningen och in på Axevallas långa upplopp så ryckte körande Anders Svanstedt bara undan och Nursery Rhyme vann åkandes på 1.12,3 – det finns andelar till salu i lovande helsystern Marimba Rhyme som är en kopia av sin helsyster! Missa inte tillfället att bli delägare i Marimba Rhyme, tränare Olympiatravsvinnaren 2011 och Elitloppsvinnaren 2011 – Joakim Lövgren Jägersro. Fotot på Nursery Rhyme är taget av Kjell Hedvall på Axevalla idag.

nursery-rhyme-anders.jpg 940.jpg
4/6

Vi gratulerar Rickard Svanstedt som är skötare på The Man, han tog igår på Vaggeryd sin första kuskseger, och som om det inte var nog med det så tränar och äger han också Hot Deposit, så det var full pott för Rickard igår, och han ståtar med 100% i tränarstatistiken, försök slå det om ni kan.
Ett stort grattis från hela Stall Kennys Andelshästar till dig Rickard.

the-man-4.jpg

4/6

Vi har idag lagt in ett skrivbordsunderlägg på körskicklige kusken Johan Untersteiner på sidan ladda ner, det var ju Johan Untersteiner som körde världsrekordet 1.08,5 med på The Red Mile i Lexington Kentucky om nu någon kanske glömt, samma Giant Diablo som är mamma till D´One som vi säljer andelar i här. Samma dag tangerade ju Giant Diablos världsrekord 1.08,5. Så 2 x 1.08,5 = Andelshästen D´One.
Tyvärr så fick Johan inte segerdefilera med Blend of Gold igår, men det kommer fler tillfällen. Ni kan också ladda ner skrivbordsunderlägg på våra andelshästar samt tränare om ni kikar in på sidan ladda ner.3/6

Idag ställde vi in autopiloten med destination Romme travbana, vi möttes av tropisk hetta ( +27 ). Vi hade en andelshäst till start i dagens första lopp, (Blend of Gold) och efter att ha suttit i andrapar utvändigt så gick körande Johan Untersteiner ut i tredjespår 300 kvar, men det hände inte mycket, hon förstod inte vad det gick ut på förrän 100 kvar, men då gick hon fort och hon slutade trea, det var glada miner i stallet efteråt.
Bilderna nedan (klicka på dem för större format) är tagna i starten och ett varv från mål och som ni ser så kan det inte vara roligt att som kusk sitta i det grusstänk som är under loppen. Jag skulle nog köra i mask á la Hannibal Lecter och de största glasögon som finns.​2/6

Då har det gått några dagar sedan Brioni vann Solvallas Internationella Elitlopp och The Man vann Mustachkampen, kanske The Man är med i Sweden Cup nästa år, han har i alla fall kapacitet att klättra långt upp i klasserna.
Vi tog en sväng till Örebro idag, en bana som arrangerar olika aktiviteter för barnen, idag var Bamse och hans vänner där. De körde ett roligt ponnylopp som inleddes med att Skalmans mat och sovklocka ringde och Skalman somnade och bröt då ut i första sväng och stannade där, på rad låg då Bamse, Lilla Skutt och Husmusen som hade kommit lite på efterkälken, men… Husmusen ville vinna, mitt på bortre långsidan så genade han över innerplan, men taktiken gick inte hem utan Husmusen blev diskvalificerad, vem vann – det gjorde Bamse.
Vi besökte även våra andelshästar hos Per Fromell som verkar som unghästtränare åt Åke Svanstedt och han var mer än nöjd med både Preludio AS och Codebreaker (det finns några andelar kvar i Preludio AS), det ser mycket lovande ut inför hösten.

per-fromell.jpg