Blandade inlägg Juni 2013

30 juni 2013 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

30/6 Nytt världsrekord på Pocono Downs tusenmeters bana sattes inatt av Uncle Peter

uncle_peter.jpg
Inatt så satte fyraåriga Jimmy Takter tränade Cantab Hall sonen Uncle Peter nytt världsrekord på tusenmetersbana, då han på Pocono Downs drogs fram av Arch Madness som drog stenhårt i ledningen med Uncle Peter klistrad i ryggen, på upploppet så vreds Uncle Peter ut och kort före mål så hade han kopplat greppet på Arch Madness, 1.50,3 = 1.08,7 lyder det nya världsrekordet på, det tidigare världsrekordet hade GooGoo GaaGaa på 1.50,4 = 1.08,8.

29/6 Andelshästen D´One heroisk trea i E3 finalen för ston, tjänade 200 000 kr – Culp Fiction knappt slagen som tvåa i sitt lopp idag

d_one_flagga_20130629.jpg
Andelshästen D´One fick gå den tunga vägen utvändigt om ledarhästen i tufft tempo i E3 finalen för ston, hon gav aldrig upp, knäckte ledarinnan men fick se sig slagen av två hästar som liftat med i draget, en mycket bra insats av andelshästen D´One som på fem starter nu har tjänat 400 000 kronor, vi gratulerar delägarna i D´One till denna meriterande tredjeplats i E3 finalen.

d_one_e3_flagga.jpg

Ett par timmar senare så var det dags för nästa andelshäst att starta, det var Culp Fiction som var mycket tapper tvåa från dödens även hon, hon travade sista varvet utvändigt ledaren och fick se sig slagen endast med en hals, vi gratulerar även delägarna i Culp Fiction.


mellby_briolett_marika_alsin_20130629_e3.jpg

Stall Kennys Andelshästar gratulerar vinnaren i E3 finalen för ston Mellby Briolett skötaren Marika Alsin och tränaren Roger Walmann samt körande Johan Untersteiner, Mellby Briolett är efter Going Kronos, vi säljer andelar i treåriga inkvalade stoet Devotion hos just Roger Walmann och Roger är nöjd med hennes utveckling, missa inte tillfället att bli delägare i Devotion, klicka .
Vi gratulerar även Travkompaniet som åter igen har en kanon – denna gång med det läckra namnet Rolling Stones, en Viking Kronos hingst som på sju starter ståtar med sju segrar och 1 340 000 kronor på kontot.

Missa inte att bli delägare i vår Viking Kronos hingst som vi säljer i andelar, Say That Again heter han och tränar strålande, en mycket fin Viking Kronos hingst som varmt rekommenderas, detta är förmodligen den sista hingsten efter Viking Kronos som man någonsin kan bli delägare i då Viking Kronos fertilitet inte är bra och han inte får många ston dräktiga längre tyvärr, klicka om du vill bli delägare i Say That Again och vill läsa mer.

Stall Kennys Andelshästar levererar mycket bra prestationer hela tiden nu, och idag så passerade vi en miljon kronor inkört under 2013, 1 024 195 kronor har andelshästarna tjänat åt sina delägare så här långt i år, och säsongen har knappt börjat känns det som, vår satsning på superstammade andelshästar börjar nu ge resultat och vi är mycket stolta över att kunna erbjuda er andelshästar av absolut högsta klass.

Det finns nya skrivbordsbakgrunder att ladda ner på både D´One och Culp Fiction tagna idag, klicka er in på sidan Ladda ner.

29/6 Stall Kennys Andelshästars D´One i E3 final idag, ni följer båda andelshästarna som startar – D´One & Culp Fiction på Twitter idag

d_one_start_20130616_e3.jpg
Andelshästen D´One jagar förutom evig ära och berömmelse även 800 000 kr i E3 finalen för ston som körs som V75-2 idag, klockan 14.53 släpper startbilen fältet med tolv stycken mycket fina treåriga ston. Klockan 17.05 så är det sedan dags för Culp Fiction att försvara Stall Kennys Andelshästars färger, vi önskar samtliga delägare stort lycka till på Sundbyholm idag.

Följ @StallKenny på Twitter så missar ni ingenting.
twitter-2.png


Kombinationen Roger Walmann/ Örjan Kihlström värmde igår upp med att vinna E3 Consolation för treåriga ston med Mythical Fortune på Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna, hon vann från spår 4 – dvs samma spår som D´One har idag.


E3 Sveriges största treåringsserie – Elitserien för treåringar – klicka på E3 loggan ovanför för att komma till E3:s hemsida.

28/6 ”Världsrekordhästen” D’One har sin tuffaste uppgift hittills framför sig i lördagens E3-final.

d_one_20130424-2-2.jpg
Inför V75/jackpot: Första riktiga testet för ”världsrekordhästen”

STOCKHOLM. Redan innan hon föddes var hon omtalad.
Efter fyra lopp är hon obesegrad.
På lördag kan det treåriga jättelöftet D’One ta sin första stora årgångstitel.
– Att hon är bra är det ingen tvekan om. Hur bra hon är återstår att se, säger hästens tränare Roger Walmann.

D’One har att brås på.
Hennes mamma Giant Diablo vann det mesta som gick att vinna som unghäst i Sverige och när hon som äldre tävlade på Red Mile i Lexington slog hon till med världsrekordet 1.08,5 över 1 609 meter med autostart.
Pappan Donato Hanover var outstanding i sin kull i Nordamerika och när han, bara några timmar efter Giant Diablo världsrekord, vann Kentucky Futurity tangerade han den färska rekordnoteringen.
Inte undra på att dessa två världsrekordhållares föl blev omtalat redan innan det sett dagens ljus.
– Många frågar om det inte är nervöst och stor press att träna en sådan här häst. Det klart att det är det, men det är ju sådana här hästar man vill ha så den pressen tar jag gärna, säger Roger Walmann, som även tränade Giant Diablo under hela hennes karriär.

Visade tidigt stor talang
Än så länge har D’One levt upp till alla förväntningar. Efter debutsegern på Solvalla i april har det blivit ytterligare tre raka förstaplatser.
– Redan tidigt som tvååring visade hon att hon hade kapacitet utöver det vanliga. Men sedan ska det omsättas i lopp och det var när hon vann andra gången på Solvalla, och växlade från 1.18-tempo till 1.10-tempo på ett sätt som inte många gulddivisionare klarar av, som jag kände att det här kommer nog bli bra. Hon är enormt talangfull häst, väldigt snabb, lågpulsad och stark. Hon är komplett. Men det är för tidigt att gapa högt för än har hon inte satts på något riktigt prov och hon måste visa att hon går bra mot hästar av den kaliber som hon möter på lördag också.
Vid samtliga segrar har D’One travat i ledningen och när hon senast kvalificerade sig för E3-final vann hon busenkelt efter ett körande Örjan Kihlström fått bestämma tempot efter eget huvud.
– Man ska inte leta fel på en häst som har vunnit fyra raka men det enda som hon kan behöva förbättra är sitt uppförande bakom hästar. Det har hon haft problem med i träningen och förr eller senare kommer hon vara tvungen att trava i rygg även i lopp. Om hon lär sig det också går hon en ljus framtid till mötes. Eller…hon går en ljus framtid till mötes oavsett.

”Ett tidigt streck”
Det är jackpot på V75-spelet och är man ensam med sju rätt när dammet lägger sig på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna kan man se fram emot 45 miljoner kronor på kontot. I E3-finalen handlar det förstås inte om sådana summor men 800 000 kronor till vinnande hästs ägare är inte fy skam. D’One startar från spår fyra bakom startbilen och då värsta motståndaren på pappret, startsnabba Denim Boko, går ut från spår ett lär det bli svårt att nå ledningen.
– Jag tror inte att D’One tar en längd från start och då blir Denim Boko svår att slå. Men D’One är förstås ändå ett tidigt streck för spelarna. Sedan är det säkert fler som vill blanda sig i leken och blir det körning på två händer kan en tredje och en fjärde komma in i loppet. Men D’Ones morsa gick utvändigt hela tiden och ingen klarade att slå henne…
D’One ligger fortfarande i lindan av sin karriär. Kanske kommer lördagens E3-final visa att hon har potential att blomma ut till en häst av sina föräldrars dignitet.
Text: ​

27/6 Andelshästen Diamonds of Gold startar i ett treåringslopp inom V86 på onsdag

diamonds_of_gold_20130613_1-4.jpg
Andelshästen Diamonds of Gold startar inom V86 på onsdag på Åmål, det är ett treåringslopp som har ett förstapris på 50 000 kronor, Diamonds of Gold fick spår nummer 2, och det är voltstart.

26/6 Andelshästen Preludio AS tvåa på V86 ikväll

preludio-as-10-2.jpg
Andelshästen Preludio AS slutade ikväll tvåa i V86-4 efter att ha legat i rygg nästan hela loppet på Stig H Johansson tränade It´s Amazing, vi gratulerar delägarna och Preludio AS till denna andraplats och 22 000 kr in på kontot.

25/6 En ( 1 ) enda andel kvar i startklar inkvalad treåring – hos Stig H Johansson

sail_on_by_en_andel_kvar.gifEn (1) enda andel kvar i Sail On By – blir du den sista delägaren i Sail On By.

24/6 Andelshästen Rondine d´Amore slutade tvåa ikväll efter ett mycket snabbt upplopp

rondine_d_amore_20130613_19-3-2-2.jpg
Andelshästen Rondine d´Amore startade i kväll på Mantorp, och hon slutade tvåa efter ett mycket snabbt upplopp där det var omöjligt att plocka någon längd på ledarhästen som fått bestämma tempot hela loppet.

​23/6 Det finns nu endast två (2) andelar kvar i startklara Sail On By hos Stig H Johansson – bli hästägare i en Hambletonianvinnares helsyster – vann kvalloppet retfullt enkelt!

sail-on-by-20130614-1920-5-2.jpg
Det finns nu endast två (2) andelar kvar i Sail On By, inkvalad och startklar treåring hos Stig H Johansson, Sail On By vann sitt kvallopp retfullt enkelt från rygg ledaren.

Sail On By är helsyster med Hambletonianvinnaren Glidemaster som tjänade 13,5 miljoner kronor och numera är verksam avelshingst i USA. Modern till Sail On By Cressida Hanover har lämnat ytterligare en avkomma efter Yankee Glide, se avkommor nedan.

Modern CRESSIDA HANOVER (US)
har förutom Hambletonianvinnaren 2006 och numera
avelshingsten GLIDEMASTER (US)
även lämnat
TRUTH IN ACTION (US) 12,1a 205 513 Dollar efter Cantab Hall (US)
GLOBAL DESIRE (US) 12,8a 131 287 Dollar efter Yankee Glide (US)
BEATITUDE (US) 12,7a 60 944 Dollar efter Berndt Hanover (US)
SPECIAL APPEAL (US) 11,8a 60 765 Dollar efter Cantab Hall (US)

SAIL ON BY är därmed helsyster med både GLIDEMASTER (US) och GLOBAL DESIRE (US)

sail_on_by_1-2-2.jpg

GLOBAL DESIRE var 2010 YANKEE GLIDES
tredje avkomma som tjänade mest pengar som tvååring i USA
GLOBAL DESIRE var då endast slagen av MANOFMANYMISSIONS
och ANGELETTE HANOVER, SAIL ON BY är helsyster med dessa
två kanoner GLIDEMASTER och GLOBAL DESIRE !!

23/6 Andelshästarna Culp Fiction & D´One startar i Eskilstuna på lördag – D´One jagar 800 000 kr i E3 finalen för ston till sina andelsägare

d_one_20130424_stallkenny-3-2-2-2.jpg
Andelshästarna Culp Fiction och D´One startar båda på lördag i Eskilstuna, obesegrade D´One är med i E3 finalen för ston som förutom evig ära och berömmelse även har ett förstapris på 800 000 kr, D´One startar från spår 4 i V75-2 på lördag, Culp Fiction går ut i lopp 12 från spår 3.
Vi önskar delägarna i de båda andelshästarna lycka till på lördag.

23/6 Andelshästen Countdown tvåa i försöket nyss – klar för final ikväll på Arvika

countdown-20120611-3.jpg
Andelshästen Countdown gick nyss i mål som tvåa i lopp 3 på Arvika och är därmed klar för finalen som körs som lopp 9 klockan 20.10 ikväll på Arvika.
* TILLÄGG: Countdown galopperade i mål som fyra i finalen och blev diskvalificerad.


23/6 Kalmar: 20 272 kr på V75 Tillsammans

v75-tillsammans-2.jpg
20 272 kr på V75 Tillsammans för några av Stall Kennys Andelshästars delägare idag. Nu laddar vi om för Eskilstuna med andelshästen D’One

22/6 Grattis till vår unghästtränare Per Fromell till dubbelsegern idag

per-fromell-lg-jonsson-2-2.jpg
Vi gratulerar vår unghästtränare Per Fromell som idag vann på sin ”hemmabana” Fornaboda, Per vann både försök och final av Midsommarloppet med 105 000 kr i sammanlagd prissumma, hästen som han vann med heter Attorney Hanover och är ännu en amerikaimport ägd av L.G.J. Invest i Örebro AB (Lars-Göran Jönsson) som tidigare äger bl.a Mr Chicago, Hard Cider, Allaballakaitoz m.fl. På bilden ovan så ser ni vår unghästtränare Per Fromell (till höger) och bredvid Per till vänster så står Lars-Göran Jönsson.

21/6 Vi önskar Er alla en Glad Midsommar

midsommar.jpg
Stall Kennys Andelshästar önskar Er alla en riktigt Glad Midsommar – ni når oss som vanligt alla dagar om året, så även denna helg!

20/6 Andelshästarna Shutterlatier & Preludio AS startar på Fornaboda på onsdag

shutterlatier_preludio_as.jpg
På onsdag så står Fornaboda travbana utanför Lindesberg som värd för veckans V86, en underbar travbana som alla ska besöka om ni har möjlighet, ta med en filt och en picknick korg och slå er ner i gröngräset, det är en underbar travbana att vara på.

Vi har två stycken andelshästar till start på Fornaboda på onsdag, det är Shutterlatier som startar tillsammans med Erik Adielsson och Preludio AS som tillsammans med Åke Svanstedt lämnade sina konkurrenter med ”halva upploppet” senast, Preludio AS startar inom V86 spelet.

19/6 Det finns några andelar kvar i startklara Sail On By – ni kan se henne i kvalloppet här under – det är en guldbesläktad Yankee Glide dotter!!

På vår sida på YouTube så kan ni se guldbesläktade andelshästen Sail On By gå sitt kvallopp på Solvalla i fredags, hon har spår nr 1 och hennes tränare Stig H Johansson sitter i sulkyn och bara åker – det finns några andelar kvar i Sail On By för dig som vill ha starthäst om ett par veckor, och det är inte vilken häst som helst, Sail O By´s helbror vann Hambletonian och tjänade 13 500 000 kr – guldbesläktad är hon Yankee Glide dottern!!

18/6 Andelshästarna Countdown & Rondine d´Amore anmälda till start

solvalla-2012-stallkenny-2.jpg
På söndag så startar andelshästen Countdown på Arvika, det är i ett lopp där de sex främsta går till final samma dag. Dagen efter dvs på måndag så startar sedan andelshästen Rondine d´Amore på Mantorp i ett treåringslopp. Vi önskar delägarna i de båda andelshästarna lycka till.

17/6 Tack för alla gratulationer efter gårdagens E3 kvaltriumf – 2003 vann mamma

d_one_e3_final_2013-3.jpg
Tack alla goa glada människor för alla gratulationer som vi fått på ett eller annat sätt efter gårdagens seger i E3 kvalet för andelshästen D´One, när ni hör av er så värmer det våra hjärtan som vi skrivit många gånger förr!! Tack till er alla, ingen nämnd ingen glömd. Detta var Stall Kennys Andelshästars tolfte seger 2013.

27 juni 2003 så vann Giant Diablo på Gävle långa E3, hon gjorde det på tiden 1.15,0/ 2140. 29 augusti 2003 så vann Giant Diablo även korta E3 på Färjestad på tiden 1.12,3/ 1640, när Giant Diablo kom in i stallet efter den segern så drog hon inte en suck utan undrade, jaha vad ska vi leka med nu då, den dagen glömmer jag aldrig berättade skötaren Malin Boman idag när vi pratade med henne, hon var så oberörd så det var makalöst, hennes dotter D´One har aldrig varit trött i mål efter de fyra raka segrarna från debuten, jag har inte känt botten i henne säger Örjan Kihlström som igår bara satt och finåkte, eller som Travronden skrev, ”Det blev som en promenad i parken för obesegrade löftet D´One”.

Mamma Giant Diablo vann sedan den 5 oktober 2003 Svenskt TravOaks med 1 000 000 kr i förstapris, i år är förstapriset 1 400 000 kr, vi anmäler samtliga våra andelshästar som är berättigade till och dit är självklart D´One anmäld, vi leker med tanken att D´One skulle vinna det loppet, då dubblas prissumman till 2 800 000 kr till delägarna i D´One!!

Nu tar vi ett lopp i taget, det viktigaste är att D´One är frisk och mår bra, sen får vi se hur långt hon räcker bland sina kullsystrar, det har dock börjat mycket bra med 4 segrar på 4 starter och 200 000 kr intjänat till sina delägare, lördag den 29 juni så väntar E3 final för D´One.

16/6 Andelshästen D´One klar för E3 Final!! Tog idag sin fjärde raka seger från debuten – jagar 800 000 kronor till sina delägare den 29 juni


Andelshästen D´One vann idag sin fjärde raka seger ifrån debuten och det i ett av uttagningsloppen till E3 – D´One är därmed klar för E3 Final på Gävle den 29 juni med ett förstapris på 800 000 kronor. Vi gratulerar delägarna i D´One till denna seger som hade ett förstapris på 80 000 kronor och som vi skrev ovan en plats i E3 Finalen.

15/6 Tack för alla gratulationer efter gårdagens seger

preludio_as-axevalla20130614.jpg
Tack alla!! Ingen nämnd och ingen glömd för alla gratulationer som vi har fått på alla möjliga sätt efter gårdagens seger för andelshästen Preludio AS och Åke Svanstedt, det har ramlat in via epost, sms, telefonsamtal och på Twitter, det värmer i hela själen när era grattishälsningar kommer! och de är många!! Stort TACK!!

Imorgon så är det dags för treåringarna att drabba samman i E3 försök på Gävle, vi har andelshästen D´One med i lopp nr 7 från spår 5 bakom bilen, ni får uppdateringar om vad som händer på Gävle om ni följer @StallKenny på Twitter.

14/6 Köp in dig i en startklar treåring – helsyster med en Hambletonianvinnare – det finns några andelar kvar!!

Idag så kvalade Sail On By på Solvalla för sin tränare Stig H Johansson, hon imponerade då hon i sista sväng från rygg ledaren klev ut i andraspår och enkelt speedade ner ledarhästen. Köp in dig i detta minst sagt intressanta sto efter Yankee Glide som lämnat så många stjärnor. Sail On By är helsyster med Hambletonianvinnaren Glidemaster som tjänade 13,5 miljoner kronor och som numera är verksam som avelshingst på andra sidan Atlanten, modern Cressida Hanover har även lämnat ytterligare ett helsyskon till Sail On By, det är Global Desire som tjänade nästan en miljon kronor som tvååring i USA. Sail On By blir mycket intressant att se på tävlingsbanan!!

Det finns några andelar kvar i Sail On By för dig som vill köpa in dig i en startklar treåring, startar om två-tre veckor sa Stig H Johansson till delägarskaran på plats på Solvalla idag.

Klicka på bilden ovanför samt här under så blir de större.

14/6 Andelshästen Preludio AS förnedrade sina medtävlare ikväll, vann V64-2 med 60-70 meter

preludio_as_20130614-2.jpg
Andelshästen Preludio AS imponerade stort när han vann V64-2 på Axevalla ikväll, han gick tidigt fram i dödens, knäckte ledaren till galopp och bara försvann från övriga fältet, Preludio AS vann med bort emot 70 meter på 1.15,7/ 2160m voltstart!! Detta var Preludio AS tredje seger, och i och med denna seger så har Stall Kennys Andelshästar elva segrar så här långt under 2013.
Ett STORT grattis till alla delägare i Preludio AS.

preludio_segerdef_20130614.JPG

13/6 Tio (10) stycken av Stall Kennys Andelshästar startar från och med idag fram till onsdag – Codebreaker startar på Vaggeryd på onsdag – följ oss på Twitter

codebreaker_20130524_skrivbordsunderlagg-2.jpg
Från och med andelshästen Countdown som startar idag på Årjäng till att andelshästen Codebreaker startar på Vaggeryd på onsdag så är det sammanlagt tio (10) stycken av Stall Kennys Andelshästar som startar, det blir en spännande dag och vecka för många av våra delägare, vi önskar er alla lycka till med kval- och starthästarna.

Allt väl nu på förmiddagen med dagens och kvällens starthästar.

Följ oss på @StallKenny på Twitter så missar ni ingen information från starterna!!

13/6 Imorgon fredag så kvalar helsystern till Hambletonianvinnaren Glidemaster som tjänade 13 500 000 kr

sail_on_by_kvallopp.jpg
Imorgon fredag 14 juni klockan 13.25 på Solvalla så kvalar en mycket intressant treåring, det är en helsyster till Hambletonianvinnaren Glidemaster som tjänade 13 500 000 kr och numera är verksam som avelshingst.

Det finns några andelar kvar att köpa i Yankee Glide dottern Sail On By som bl:a mannen på bilden här under, Olle Goop var med i Lexington och besiktigade och valde ut. Sail On By är Stig H Johansson mycket nöjd med och det ska bli mycket intressant att se denna minst sagt intressanta treårsdam i kvalloppet imorgon.

Imorgon så startar även Chocolatier dottern Shutterlatier på Solvalla, och på Axevalla så startar Credit Winner sonen Preludio AS.

13/6 Idag startar fem (5) stycken av Stall Kennys Andelshästar

olle_goop-2.jpg
Idag så har Stall Kennys Andelshästar fem (5) andelshästar till start, redan klockan 12.55 på Årjäng startar ”Tvåan” som han numera heter, Ken Warkentin sonen Countdown. Han har fem raka tvåor i programraden, när vi pratade med Olle Goop igår så kunde inte han minnas att han haft någon häst under alla åren som haft fem raka tvåor, så Countdown är unik i Stall Goop.

Senare på Åby ikväll så har vi fyra (4) stycken andelshästar till start, Cantab Hall dottern Rondine d´Amore i lopp 2, Pine Chip sonen Diamonds of Gold i lopp 3 och sedan så har vi ett ”Stall Kenny Derby” i lopp 9 då Chocolatier dottern Culp Fiction möter Donato Hanover sonen Checkpoint.

Vi önskar alla våra delägare i dessa fem andelshästar lycka till idag och ikväll.

12/6 Ojojoj – Chocolatier sonen Chelsea Boko 1.09,4 sista 1000 i tredjespår med störning på vägen – det finns ett par andelar kvar i ”kopian” Extra Fudge

chelsea-boko-timo-nurmos-stallkenny-2.jpg
Såg ni Chocolatier sonen Chelsea Boko på Solvalla ikväll? Chelsea Boko avslutade sista varvet efter 1.09,4 då gick han ändå tredjespår sista 1000 och blev störd av medtävlare under vägen, ”Herregud” skrev Rickard Hansson (som jobbar på ATG som tipsexpert ibland) på Twitter direkt efter loppet.
Patrik Fernlund som levererar värmningar från Solvalla varje onsdag på Twitter skrev: ”Ruskig insats!”

Det finns inte mycket att tveka på om du är sugen på andelar i Chocolatier sonen Extra Fudge – han är utseendemässigt nästan en kopia av Chelsea Boko och Jorma Kontio som besiktigat Extra Fudge åt Timo Nurmos gör tummen upp och säger att han är mycket fin.

12/6 Grattis Roger Walmann till 2000 tränarsegrar i Sverige

roger-walmann-5-2.jpg
Ikväll när amerikanskan Pantholops vann det sjätte loppet på Solvalla så var det Roger Walmanns tvåtusende seger som tränare i Sverige. STORT Grattis Roger Walmann önskar hela Stall Kennys Andelshästar.

11/6 Andelshästar till start på Solvalla och i E3 kval på Gävle, Glidemaster´s helsyster kvalar på fredag – andelar till salu!!

d_one_20130424_stallkenny-3-2-2.jpg
På fredag så kvalar helsystern till Hambletonianvinnaren Glidemaster på Solvalla, Yankee Glide dottern Sail On By körs av Stig H Johansson i kvalet.
A N D E L A R T I L L S A L U i .

Samma dag på Solvalla så startar Chocolatier dottern Shutterlatier i lopp 2, hon jagar revansch för den snöpliga andraplatsen i debuten, 1.16,9 travade Shutterlatier då.

På söndag så är det sedan dags för E3 uttagningar till långa E3 som körs på Gävle, där har vi med den i tre starter hittills obesegrade världsrekordsdottern D´One (Donato Hanover – Giant Diablo), hon jagar en finalplats på Eskilstuna den 29 juni då finalerna körs och förutom evig ära och berömmelse så väntar 800 000 kronor segrarinnan i finalen.

10/6 Andelshästen Preludio AS startar på Axevalla på fredag

preludio_as_20130324_axevalla-2-2-2-2-2-2-4.jpg
På fredag så startar andelshästen Preludio AS han gör det i lopp 4 tillika V64-2, i sulkyn så sitter hans tränare Åke Svanstedt.

​9/6 Muscle Hill´s första avkommor ute på banan – och imponerar! – bli delägare i en hyperintressant avkomma efter Muscle Hill!!

emmett_brown_920_20130506-5.jpg
Avelshingsten Muscle Hill var outstanding i sin kull, efter en snöplig andraplats i debuten så tog Muscle Hill sedan nitton (19) raka segrar i imponerande stil, Muscle Hill tjänade 20 miljoner svenska kronor på dessa tjugo starter, och tjänade alltså en miljon kronor… per start…!!

Fyra vinnare efter Muscle Hill igår
Nu börjar Muscle Hills första avkommor beträda banorna, första kullen är nu två år och således födda 2011. På Meadows i USA som är en tusenmetersbana igår så krossade tvåårige Fastdownthehill sina medtävlare då han vann med 17,5 längder…!! segertiden skrevs till 1.15,5/ 1609ak.

På The Meadowlands så kom det även igår tre (3) stycken kvalvinnare efter Muscle Hill, det var King City som vann med två längder på tiden 1.16,1/1609ak, King City såg ut att jogga sista 400 på han sprang på tiden 1.10,7 och imponerade.
Pacific Winds K vann på 1.14,2/ 1609ak och Musclesprincetonian joggade hem sitt kvallopp på tiden 1.16,0/ 1609ak.

Just Du kan bli delägare i en hyperintressant hingst efter Muscle Hill hos oss! – Emmett Brown är namnet och han har även ett gyllene möderne!
Det finns endast femton stycken svenskfödda tvååringar efter Muscle Hill födda 2011 i Sverige, vill du vara med och äga en lovande avkomma ur Muscle Hill´s första kull så ska du klicka på bilden eller klicka på Läs mer här under!!

Det finns endast några andelar kvar i Emmett Brown.emmett_brown_svanstedt_ake.jpg

Läs mer»

8/6 Vi önskar er alla en fortsatt fantastisk lördag – Tack Erik Adielsson

tavling-2.jpg
Stall Kennys Andelshästar önskar er alla en fortsatt fantastisk lördag, imorgon körs Copenhagen Cup på Lunden i Köpenhamn.
Vi tackar Erik Adielsson som vann med O.P.´s Flirt som Erik på delägarträffen igår sa var hans bästa segerchans på V75 idag.

7/6 En mycket trevlig delägarträff hos Stig H Johansson på Stora Alby

delagartraff_adielsson_erik_stallkenny.jpg
Erik Adielsson kom med barn fru och moder (bilden ovan) till dagens delägarträff hos Stig H Johansson som vi anordnat för våra delägare.

Idag så hade vi återigen en mycket uppskattad delägarträff, denna gång på Stora Alby i Upplands Väsby hos Stig H Johansson, det kom delägare från Örnsköldsvik i norr till till Malmö i söder och från Visby kom det två stycken delägare, en mycket trevlig dag tillsammans. Vi fick se de båda andelshästarna Shutterlatier som startar nästa fredag på Solvalla och helsystern till Glidemaster, Yankee Glide dottern Sail On By – som kvalar på fredag på Solvalla, andelar finns kvar i Sail On By för dig som vill vara med och äga en lovande startklar treåring!!

_57F3105.JPG

Sail On By här ovanför med dubbla miljonären Perfectly Enough på utsidan.

Sail On By gick dagens intervaller på rakbanan i minst sagt celebert sällskap, se här under

Occhione Jet
23 starter 12-2-1 intjänat 3 761 823 kr rekord *11,2ak *12,5am

Perfectly Enough
24 starter 6-3-5 intjänat 2 376 500 kr rekord *17,6m 13,4ak 13,5am 13,1al
Rosemary Gar
13 starter 4-2-0 intjänat 267 544 kr rekord 11,3ak *14,2am

BMJT0f7CcAA9kDC.jpg

Sail On By såg mycket fin ut och lägger mycket mark under sig, hon var inte ett dugg trött efter jobbet sa Stig H Johansson till delägarna när han pratade om Sail On By efteråt, hon kommer att kvala på Solvalla nu på fredag 14 juni och sedan är det tävlingsdebut ett par veckor efter det fortsatte Stig H. Sail On By har behövt haft tid på sig att växa i sin stora kropp, men nu är hon färdig för start och det märks på Stig H och hans personal att det finns förväntningar på helsystern till Glidemaster. Det finns några andelar kvar, du som ännu inte har klivit på ”tåget” än bör göra det!!

sail_on_by_20130607-2.jpg

_57F3125.JPG
På plats idag på Stora Alby förutom alla trevliga delägare och suveräna skötare hos Stig H så var såklart Stig H Johansson själv, förstemannen Ville Karhulahti och Erik Adielsson med familj som vi skrev här ovan.

_57F3046.JPG
Redan långt innan klockan 10.00 i förmiddags så hade det börjat samlats förväntansfulla delägare, och det var en trevlig stämning i rena rama högsommarvädret.

_57F3142.JPG

Erik Adielsson, Ville Karhulahti och Stig H Johansson pratar inför delägarna och det var mycket uppskattat, Stig H hade en lång stund själv med delägarna och alla som ville fick ställa frågor och fick raka och korrekta svar av Stig H. Detsamma gällde för Erik Adielsson som fick svara på frågor från delägarna, sista frågan han fick var vilken häst som han har bäst segerchans med i morgon då Östersund står som värd för V75, Erik svarade blixtsnabbt O.P.´s Flirt.

_57F3147.JPG
O.P.´s Flirt är Erik Adielssons bästa segerchans imorgon på V75 i Östersund.

_57F3198.JPG
Stig H Johansson hade en lång stund sedan inne i stallet tillsammans med delägarna där han visade olika huvudlag och dess funktioner inför delägarna som lyssnade ivrigt på det intressanta som Stig H berättade, han berättade också om skillnaden mellan vanlig sulky och jänkarvagn mm det var mycket uppskattat bland delägarna hos Stall Kennys Andelshästar.

_57F3195.JPG
Stig H Johansson berättar för delägarna om olika huvudlag mm.

_57F3201.JPG

En del gick sedan upp för att titta på Sail On By och Shutterlatier som nu var i stallet och en del valde att gå till hagen där Victory Tilly står, Stig H berättade att om man har en besvärlig häst så ställer man in den hos Victory Tilly i hagen, sen är hästen foglig, utan att Victory Tilly gjort något, han har något som Stig H inte vet vad det är, men något som gör att han läxar upp de besvärliga hästarna utan att ta till något våld, en häst med stor pondus!!

_57F3202.JPG
Här får andelshästen Sail On By lite kärlek från några av sina delägare.

Vi tackar hela stall Stig H Johansson ingen nämnd och ingen glömd som gjorde denna delägarträff på Stora Alby möjlig.

7/6 Fem (5) stycken av Stall Kennys Andelshästar startar på torsdag, varav fyra på Åby

5-stallkennyhastar.jpg
På torsdag så startar fem stycken av Stall Kennys Andelshästar, den eviga tvåan Countdown startar på lunchen på Årjäng med Chris Trotter i sulkyn, sedan vänder vi blickarna mot Åby på kvällen, i lopp 2 så kommer Italienskan Rondine d´Amore ut igen efter en mersmakande andraplats i debuten, Åke Svanstedt sitter i sulkyn, i loppet efter så är det återigen dags för joggingmaskinen Diamonds of Gold att starta, i sulkyn sitter Anders Svanstedt, sedan får vi vänta till lopp 9, där väntar ett ”derby” då två av Stall Kennys Andelshästar möts, det är från bricka 1 bakom bilen – comebackande Culp Fiction som får mångfaldiga Åby championen Olle Goop i sulkyn, och från det absolut sämsta läget, spår 12 Checkpoint där sitter Åke Svanstedt i sulkyn.

Fem stycken andelshästar som startar samma dag är ett rekord för oss. På fredag på Solvalla så kommer sedan Sail On By (andelar finns att köpa) att kvala och Shutterlatier startar med Erik Adielsson i sulkyn. På söndag nästa vecka så är det sedan dags för E3 kval och där har vi D´One med på Gävle som slåss om de åtråvärda finalplatserna, där sitter som vanligt Örjan Kihlström i sulkyn, Örjan var egentligen avstängd, men Örjan fick helt riktigt sin avstängning hävd idag efter att han överklagat.

6/6 Imorgon så har Stall Kennys Andelshästar delägarträff hos Stig H Johansson på Stora Alby

stig-h-victory-tilly-2.jpg
Imorgon förmiddag så ansluter delägare från när och fjärran för att få vara med på delägarträff hos Stig H Johansson på Stora Alby utanför Upplands Väsby, när vi har delägarträffar så är samtliga delägare hos Stall Kennys Andelshästar välkomna, det spelar ingen roll om du är delägare hos Björn Goop, Åke Svanstedt, Roger Walmann, Timo Nurmos eller hos Stefan Hultman, alla delägare inom Stall Kennys Andelshästar är välkomna till Stig H Johansson imorgon. Det blir en spännande dag för oss alla!!

6/6 Idag firar vi Sveriges Nationaldag

svensk_flagga_stallkenny.jpg
Men vi ligger inte på latsidan för det, vi kommer under dagen att uppdatera samtliga andelshästars träningsstatus, så vi jobbar som vanligt och ni når oss alla dagar i veckan, alla dagar om året, vi tar aldrig ledigt utan servar våra delägare till 110%.

5/6 Viking Kronos sonen Pink Elephant satte nytt Svenskt rekord ikväll

johan-viking-2-2-2-2.jpg
Ikväll så satte Viking Kronos sonen Pink Elephant nytt Svenskt rekord över 3140m auto, det nya Svenska rekordet lyssnar till siffrorna 1.14,9, det tidigare Svenska rekordet hade Dream of Goal som han satte 1999 och det löd på 1.15,6.

Fortsatta framgångar ikväll för Chocolatier då Berkut Boko var tvåa knappt slagen på 1.12,7.
Going Kronos sonen Rockabilly avlade maiden då han segrade på 1.14,8/ 2140m auto.
From Above sonen Marshland har Stig H Johansson och skötaren Anna Yttergren satt i ett mycket fint skick, han segrade på 1.12,1/ 1640m auto och såg ut som en unghäst, mycket fin.
På bilden ovan så ser ni Menhammars stuterichef Johan Hellander och legenden Viking Kronos.

Vi säljer andelar i avkommor efter Viking Kronos, Going Kronos, From Above, Chocolatier, Yankee Glide och Muscle Hill.

5/6 Två tungviktare efter Chocolatier | Chelsea Boko vs. El Mago Pellini | möts i ett tungviktsmöte på Solvalla på onsdag

extra-fudge_head-2.jpg
Solvallaserien IV ett fyraåringslopp med 150 000 kr till vinnaren blir ett riktigt tungviktsmöte, i ena ringhörnan så har vi 2012 års Kriterievinnare Chelsea Boko och i den andra hörnan hittar vi 2013 års Kungapokalsvinnare El Mago Pellini.

Två avkommor efter avelshingsten Chocolatier som lämnar stjärna efter stjärna – vem går segrande ur striden på onsdag?

Vill du också äga en avkomma efter Chocolatier så har du fortfarande chansen att köpa in dig i Extra Fudge efter just Chocolatier!!
Extra Fudge kommer att tränas av Timo Nurmos, Extra Fudge finns nu hos unghästtränare Per Fromell.

4/6 Andelshästen Countdown tvåa på Åmål idag

countdown-skrivbordsunderla-2-2-2.jpg
Andelshästen Countdown slutade tvåa idag på Åmål, detta var hans femte raka andraplats i programraden.

3/6 Andelshästen Culp Fiction kvalade in på Årjäng ikväll – Grattis till 5000 Björn Goop

bjorn-goop-stallkenny-3-2.jpg
Ikväll så kvalade andelshästen Culp Fiction (Chocolatier – Clever Catch) in på Årjäng på 1.17,8/ 2140m voltstart, nu är det bara att leta lopp för Björn Goop som i lopp 2 på Årjäng ikväll vann seger nummer 5000 i karriären med egentränade Caterina Murino, ett stort GRATTIS Björn Goop hälsar hela Stall Kennys Andelshästar.

3/6 Så här ser ni ATG:s lopparkiv på er iPad och iPhone

atg_lopparkiv_ipad.PNG
Nu kan vi äntligen se Flash på iPad, ni kommer in på ATG:s flashiga sida och kan därmed också se ATG:s lopparkiv – det är många användare av iPad som saknat detta, men nu är iPaden fullbordad, det enda som behövs är att ladda ner från AppStore någon av dessa två web browsers: iSwifter eller Puffin – vi föredrar efter det lilla som vi hittills hunnit testat iSwifter än så länge, den känns snabbare, vi har även bara testat att titta via Wifi, det fungerar klockrent!! både på iPad och iPhone (dock finns endast Puffin till iPhone). Ni får ladda ner och testa själva vilken ni föredrar till iPad, det kanske finns ytterligare någon som är bättre än dessa två, maila oss då och berätta!! Adressen hittar ni under fliken Kontakt.

2/6 Vi fick ett mail från en delägare på plats igår på Mantorp

Hej Kenny! Vi vill tacka dig för bra service med biljetter på Mantorpstravet igår. Allt
fungerade superbra och vi hade en trevlig dag där.
Lagom när Preludio skulle lastas in i transporten kom regnet. Preludio skötte
sig utmärkt i loppet, synd bara att han inte kom loss tidigare, då hade han
förmodligen vunnit.

Vi var i stallet efteråt och hälsade på Preludio och
pratade lite med Bosse Näslunds dotter Emma, som var med och hjälpte till denna
dag istället för Bosse. Preludio stod och tittade oroligt när de lastade in
hästarna i transportbussen. Det såg ut som han tänkte att ni får inte åka ifrån
mig. Men när bussen åkt såg han lugnare ut och han fick sedan kliva in i en
egen transport.

Det känns mycket tryggt och skönt att Preludio är som en
familjemedlem hos familjen Näslund och att de tar hand om honom så väl. Emma
berättade att han får specialfoder så att han ska lägga på sig lite mer hull.
Han är högrest, smidig och kanske lite tunn i kroppen men en mycket fin häst.
Skickar med några bilder som jag tog igår Preludio AS och Emma.
Hälsningar från familjen Karlsson
Klicka på bilderna här under så bli de större.

2/6 Andelshästen Rondine d´Amore mycket bra som tvåa i sin tävlingsdebut idag

rondine_d_amore_20130602_400.jpg
Idag så var det dags för Stall Kennys Andelshästars treåriga andelshäst Rondine d´Amore att göra sin tävlingsdebut, det var en debut som lovar gott inför framtiden, det fina Cantab Hall stoet spetsade enkelt från sjundespåret, hon hade idag ett helstängt huvudlag på sig vilket irriterade henne och hon sprang och småbromsade lite och bröt inåt med huvudet, trots det så var hon tvåa i mål långt långt före tredje häst i mål, vi sätter på henne ett öppet huvudlag och murphybländare nästa start sa en mycket nöjd Åke Svanstedt direkt efter loppet. En mycket bra debut för Rondine d´Amore som lovat gott under hela sin karriär, hon var mycket lovande hos unghästtränare Per Fromell, vi får hoppas att hon lever upp till sitt goda rykte, inledningen på karriären idag var mycket bra.
Fotot här ovanför på Rondine d´Amore tog hennes skötare Pernilla Engblom idag på förmiddagen.

1/6 Tvååring efter Chocolatier vann ett kvallopp i USA inatt på 1.15,1 – bli delägare!

chocolatier-2-2-2.jpg
Tvåårige Sweet Saviour e.Chocolatier – Small Favours vann inatt på The Meadowlands i USA ett kvallopp för tvååringar på tiden 1.15,1/ 1609a och rapporteras ha sett fin ut.
Avkommorna efter Chocolatier imponerar – och du kan bli delägare i en mycket fin tvåårig hingst efter Chocolatier – Extra Fudge hos Timo Nurmos. Idag vann Your Highness på V75, henne kan du läsa om här under.

1/6 Andelshästen Preludio AS trea på Mantorp idag

preludio_as-2.jpg
Andelshästen Preludio AS hamnade i fjärde invändigt som blev tredje utvändigt 800 kvar, satt fastlåst där genom sista sväng, fick luckan på upploppet och spurtade mycket rappt till tredjeplatsen på nya rekordet 1.14,8 idag på Mantorp.


1/6 OjOjOj Your Highness – Chocolatier – bli delägare – några andelar kvar i Extra Fudge

extra_fudge_head_20130506-2.jpg
Ni såg dagens uppvisning av Chocolatier avkomman Your Highness i V75-5 – så här skrev vi i gårdagens Nyhetsbrev som vi skickar ut varje fredag till samtliga Stall Kennys Andelshästars delägare.
Veckans V75 Vinnare: Denna vecka så bugar vi för Your Highness i V75-5, tillägg alltid svårt denna årstid, men vad spelar det för roll för denna stentuffa Chocolatier dotter, det här kan vara årets StoChampionatsvinnare vi ser, vi tror Björn Goop sänder fram i dödens, sen är loppet över, tack och hej säger Your Highness över upploppet.
Nu blev det inte så att Björn Goop sände fram i dödens, Your Highness fick trava sista 1100 metrarna i tredjespår, trots det så var Chocolatier dottern Your Highness starkast till slut och vann lekande lätt på 1.13,8 voltstart!!! 2160 meter, detta är en kanon!! som nu tog sin åttonde seger i elfte starten.

Det finns fortsatt ett fåtal andelar kvar i Extra Fudge efter just Chocolatier, är du intresserad av att äga andelshäst så finns det inte mycket att tveka på, vi har även andelshästar till salu i flera superstammade andelshästar, du hittar dem om du klickar på Läs mer här under.