Blandade inlägg Januari – Mars 2012

30 mars 2012 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

31/3 Quarcio du Chene och Björn Goop vann andra försöket till Olympiatravet

Stall Kennys Andelshästar gratulerar Quarcio du Chene Björn Goop och hela kretsen kring hästen till segern i andra försöket till Olympiatravet.
Det gick även bra för våra övriga tränare och körsvenner idag på Jägersro, Örjan Kihlström vann ett av dagens V75 lopp, Åke Svanstedt fick med två vinster hem från V75, och Joakim Lövgren fick en seger till stallet. Våra kuskar och tränare tog därmed fem av sju vinster på dagens V75, vi gratulerar samtliga vinnare till dagens segrar.

Ni som följde oss på Twitter idag vet att det var fullt med twittrande från oss mellan 13.00 till 14.30, följ oss du med så missar ni garanterat inget som händer och sker hos Stall Kennys Andelshästar.

bjorn-goop-4-2.jpg

31/3 Idag Twittrar vi från V75 på Jägersro från klockan 13.0030/3 Ni som följer oss på Twitter vet att vi idag har varit på Örebro travet och sett våra superstammade tvååringar gå jobb där

Idag så har vi twittrat med text och bilder hela dagen ifrån Örebro travbana, ni som har lagt till oss och följer oss på Twitter har full koll på det som hänt idag, samtliga tvååringar vi har hos unghästtränare Per Fromell och som ska vidare till Stig H Johansson, Roger Walmann, Björn Goop och Åke Svanstedt har gått intervalljobb idag på rakbanan.
Mer om dagens jobb kan ni läsa under respektive häst, men vi kan sammanfatta hästarna vi har hos unghästtränare Per Fromell med ett enda ord ”världsklass”!!
Samtliga tvååringar är anmälda till tvååringsloppet Svampen som i år körs den 9 december på Örebro travet med 300 000 kr i förstapris för både ston och hingstar.

orebro-travet-2.jpg

30/3 Stall Kennys Andelshästar kommer att ha en man på plats på Jägersros V75:a och kommer därmed att Twittra ut intressant info

Imorgon lördag så går V75 på Jägersro och vi kommer att ha en man på plats som kommer att ha full koll på vad som händer på stallbacken och övriga delar av Jägersro, all den senaste V75 infon kommer vi att twittra ut direkt vi hör något, vi har sagt det förut, det kommer att löna sig att skaffa Twitter och lägga till sig som följare av Stall Kenny. Från klockan 13.00 på lördag ungefär drar vi igång, fullmatade med information inför V75.
arctic-light-kihlstrom-orja.jpg

30/3 I dagens utgåva av Travronden så kan ni läsa om Shestheholepackage

I fredagens utgåva (dvs dagens utgåva) så kan ni läsa om Stall Kennys Andelshästars Shestheholepackage, om ni prenumererar så kan ni läsa Travronden digitalt direkt på hemsidan, annars så får ni kila ner till ”en kiosk nära dig” och inhandla dagens pappersutgåva som vi redan nu arla morgon har läst stora delar av, och det är mycket intressant läsning och senaste tips inför morgondagens V75.

29/3 Tack för alla gratulationer och hälsningar vi fått efter dagens seger

Tack till er alla som på ett eller annat sätt hört av er till oss med era gratulationer efter dagens imponerande seger på lunchen för Blend of Gold, det värmer våra hjärtan att så många följer oss och delar vår glädje, tack tack ännu en gång.
orjan-kihlstrom-stallkenny-4.jpg

29/3 Blend of Gold stack ifrån övriga fältet idag till en överlägsen seger idag och därmed så är årets segerskörd påbörjad – vinnarna i tävlingen är nu också klara

Idag så vann Blend of Gold Stall Kennys Andelshästars första seger år 2012, hon placerades från start i andrapar utvändigt, på sista bortre långsidan gick Örjan ut i tredjespår, sen sa det bara `”PANG” och loppet var över, det var ren uppvisning och det såg mycket bra ut från sidan, som ni ser på bilderna nedan så sitter Örjan Kihlström nöjt tillbakalutad hela upplopet ned. Vi gratulerar delägarna i Blend of Gold till denna uppvisningsseger.

Det finns nya skrivbordsunderlägg att ladda ner på både D´One och Blend of Gold på sidan Ladda ner.

Tävlingen vem som blev Stall Kennys Andelshästars första vinnare 2012 är därmed avgjord och vinnarna som vi dragit fram ur den skara av 19 som tippat Blend of Gold hittar ni här under:

Fri entré för 2 personer till valfri travbana i Sverige under 2012 gick till
Lars K i Karlstad
Nedanstående 5 vinner den omåttligt populära Stall Kenny t-shirtsen
Amanda L i Linköping
Joakim Ö i Åtvidaberg
Göran P i Jonsele
Vegard L i Oslo Norge
Hannah P i Malmö

Grattis till er alla och priserna kommer i er brevlåda på måndag.

blend-of-gold-6.jpg

blend-of-gold-1.jpg

blend-of-gold-2-2.jpg
blend-of-gold-3-2.jpg

29/3 Vi besökte idag världsrekordsdottern D´One

Vi gjorde idag ett besök på Sköldnora och fick se världsrekordsdottern D´One gå jobb.


d-one-i-jobb-20120329.jpg

29/3 Idag så Twittrar vi Live från Sundbyholm från klockan 11.15 – Blend of Gold startar på lunchen

Idag så twittrar vi från Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna från klockan 11.15, i lopp nr 1 så startar Blend of Gold och Örjan Kihlström sitter i sulkyn, igår på Solvalla pratade vi med Örjan och han var på gott humör trots det ”skitiga” underlaget på Solvalla, på bilden så tvättar han glasögonen och vi kan garantera att det inte gick att se mycket igenom dem innan han tvättade rent dem.

orjan-kihlstrom-stallkenny-3.jpg
Läs mer»

28/3 Galoppskorna på för Arctic Light även ikväll – Dreams Take Time är redan en drömhäst och det har inte tagit tid

Det blev galopp även i kvällens start för Arctic Light, hon galopperade direkt från start och tog sig även ett par galopper till på vägen, hon såg fin ut mellan galopperna men Roger Walmann var såklart inte nöjd med hennes beteende.

Desto bättre gick det för Joakim Lövgrens Dreams Take Time som bara var bäst, helt överlägsen sina medtävlare i Rikitikitavis lopp, på bilden nedan så ser ni Dreams Take Time i sista sväng, Joakim Lövgren sitter bara och gottar sig snett utvändigt ledaren. På bilden till höger är Joakim Lövgren och Dreams Take Time på väg in på stallbacken efter segern.

dreams-take-time-stallkenny.jpg dreams-take-time-stall-kenn.jpg


28/3 Från klockan 17.00 ikväll så twittrar vi Live från Solvalla, skaffa Twitter du med

Från klockan 17.00 så kan ni följa oss på Twitter direkt från Solvalla, om ni inte har skaffat Twitter så skaffar ni det gratis du lägger sedan till dig som följare av Stall Kenny.


28/3 Fina hästar i årsdebut på Axevalla nästa vecka + lite annat smått och gott

Nu kommer topphästarna ut på rad, redan på tisdag så årsdebuterar Flemming Jensens toppsto Mathilde Tröjborg i ett stolopp, hon ställs mot bl.a Åke Svanstedts K.L.M. Prelong, Björn Goops fina Miss Shape gör årsdebut Olle Goop kör då Björn är avstängd. En spännande start gör även Miss Wall Star som gör debut för Åke Svanstedt.

Igår gick Lutfi Kolgjinis Juggle Face banrekord på Jägersro, hästen joggade runt på 1.13,1 i ett kvallopp, fortsättning lär följa för den fina hästen.

Igår så blev den amerikanske körsvennen Dave Palone den tredje kusken i världshistorien att vinna 15 000 segrar, det är bara att lyfta på hatten. Lite kuriosa är att första säsongen som kusk 1982 så blev han segerlös… sen har segrarna ramlat in kan man säga.

Ingen direktsändning från V86 på TV4 från Solvalla ikväll, TV4 har inte plats för travet då det är ishockey, om det inte blir förlängning i matchen mellan Färjestad och Brynäs så visas ett sammandrag från V86 i TV4 Sport mellan klockan 22.30 och 23.00, ni får se loppen på ATG Live istället eller komma ut till Solvalla och se loppen Live.

På bilden nedan så ser ni Olle Goop tillsammans med My Gliding Angel som vi säljer i andelar hos Björn Goop, efter att Olle Goop i höstas gått igenom 700 hästar på auktionen i Lexington Kentucky USA så valde Olle Goop ut My Gliding Angel som andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar.

my-gliding-angel-6.jpg

28/3 Ikväll startar Arctic Light i anrika Coccinelles lopp på Solvalla

Ikväll så håller vi extra koll på lopp nr 8 (V86-5, V5-2) på Solvalla, ungefär klockan 20.30 så släpper startbilen fältet i det anrika Coccinelles lopp för treåriga ston.
Vår fina treåriga andelshäst Arctic Light (Viking Kronos – U.S.A.Hornline) gör debut bakom bilen från spår nr 4, hela 100 000 kronor väntar segrarinnan i detta anrika treåringslopp som under åren vunnits av blivande stjärnor, bl.a så har Icora Tilly, Handbag, Montana Chill, Dedicated, Hilda Zonett, Face For Ever, Calamara Donna + många fler fina treårsston vunnit detta lopp, vem som skriver in sig i historieböckerna ikväll vet vi strax efter klockan halv nio, mycket spännande kväll för andelsägarna i Arctic Light och alla andra som följer oss och vi håller alla våra tummar ikväll för Örjan Kihlström och Arctic Light.

Ni som vill följa oss och få lite smått och gott från Solvalla ikväll ni skaffar ett gratiskonto på Twitter (klicka ), lägg sedan till er som följare av Stall Kenny så missar ni garanterat inget som händer om och kring Arctic Light ikväll, och vi kommer säkert att twittra om lite annat ifrån Solvalla också med början innan tävlingarnas start ikväll.

Blir Arctic Light vår första segerhäst 2012, tävlingen pågår (läs under den 4/3 lite längre ner på denna sida) totalt har 56 stycken tippat Arctic Light som första häst som vinner hos Stall Kennys Andelshästar i år, eller får vi vänta tills imorgon då 19 stycken sitter och håller sina tummar för Blend of Gold (om inte tävlingen redan är avgjord då) när hon startar på lunchen på Sundbyholm. Vi kommer att twittra även från morgondagens tävlingar på Sundbyholmstravet, så det finns all anledning att skaffa nu.

arctic-light-orjan-kihlstro.jpg

27/3 Åke Svanstedts Janthom Kåpe är ingen mardröm för ägarna

På Åby idag på lunchen så dundrade Janthom Kåpe runt på 1.11,7 och innan denna start hade hästen sprungit in 142 300 kronor, denna imponerande seger inbringade ägarna Stall Mardrömmen HB 25 000 kronor, vi lyfter på hatten det var ren uppvisning.

startbil.jpg

27/3 Nu laddar Brioni om för Olympiatravet

Vi har bestämt fortsatt matchning på Brioni och det blir på Halmstad den 9 April i Yngve Larssons Memorial. Han är pigg och fin i jobben nu och det lyser om hästen igen så det ska bli kul att sätta igång honom igen säger Stall Lövgrens försteman på deras hemsida idag. Brioni är titelförsvarare i både Olympiatravet och Elitloppet som han vann förra året.

Brioni_JL_FT_Elopp_Final_aeresronde_960x370px1.jpg

27/3 Amerikansk 1.10 travare köpt till Norge

Den läckra 1.10 travaren VC Chocoholic efter Chocolatier är köpt av hästägare hos Frode Hamre i Norge och ska matchas mot fyraåringsloppen i Europa. VC Chocoholic har tjänat 222 203 dollar och blir ett mycket intressant tillskott till den europeiska fyraåringseliten.

vc-chocoholic.jpg

27/3 Missa inte Travrondens reportage från Sverige till Hambletonian – tyvärr missade Travronden en av de anmälda hästarna, Stall Kennys Andelshästars Shestheholepackage

Den eminenta travtidningen Travronden har i dagens pappersutgåva ett reportage, ”Från Sverige till Hambletonian?” det är mycket intressant läsning men tyvärr så skriver Claes Freidenvall i sitt eminenta reportage att det kvarstår tre stycken hästar som tränas i Sverige, Roger Walmann tränade Pojke Kronos, Stig H Johansson tränade Peak State Kronos och Olle Goop tränade Quelque Part.

Tyvärr så har Travronden missat den fjärde anmälda hästen Stall Kennys Andelshästars Shestheholepackage (Cantab Hall – Dig That Girl) som är anmäld till Hambletonian Filly, Shestheholepackage är även anmäld till Duenna Invitational, Kentucky Futurity Filly samt Breeders Crown både i Sverige och USA som treåring.

shestheholepackage-prov-20120313.jpg

26/3 Åke Svanstedt vann tre – Per Fromell tog en tränarseger

Örjan Kihlström vann en seger, Åke Svanstedt vann tre stycken segrar, då Mantorp körde V65 tävlingar ikväll och Åke ångar vidare uppåt i den Allsvenska körsvensligan.
Per Fromell som tränar de tvååringar som det finns andelar till salu i här, tog en snygg tränarseger med Latoya Trot och i sulkyn satt mycket duktiga lärlingen Sandra Svensson.

På bilden nedan så ser ni Per Fromell tillsammans med mycket lovande nu treåriga hingsten efter Donato Hanover, Codebreaker som tränas av Åke Svanstedt

codebreaker-per-f.jpg

26/3 Allsvenska körsvensligan – Åke Svanstedt klättrade sju placeringar

Björn Goop tog sin hundrade seger under veckan och behåller sin stora ledning i årets körsvensliga, Jorma Kontio på plats nummer två har en seger upp på Ulf Ohlsson, veckans ”raket” var annars Åke Svanstedt som efter hemkomsten ifrån Florida nu på riktigt påbörjat sin klättring uppåt, Åke Svanstedt gick från plats nummer 14 till plats nummer sju på veckans lista.

Allsvenska körsvensligan 2012:
1. Björn Goop, Färjestad, 102-75-54
2. Jorma Kontio, Solvalla, 63-44-30
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 62-44-45
4. Johnny Takter, Jägersro, 39-32-41
5. Erik Adielsson, Solvalla, 36-21-18
6. Lutfi Kolgjini, Jägersro, 33-20-4
7. Åke Svanstedt, Axevalla, 31-30-28
8. Stefan Söderkvist, Åby, 31-22-23
9. Robert Bergh, Bergsåker, 31-13-8
10. Carl-Erik Lindblom, Örebro, 30-26-29
11. Örjan Kihlström, Solvalla, 29-22-28
12. Per Lennartsson, Solvalla, 27-32-16
13. Tony Wallin, Eskilstuna, 24-30-23
14. Peter Untersteiner, Halmstad, 24-23-24
15. Mikael J Andersson, Färjestad, 24-22-14

Rondine d´Amore (bilden) säljes som andelshäst hos veckans ”raket” i körsvensligan Åke Svanstedt.

rondine-d-amore-20120312.jpg

26/3 Dig For Dollars som skulle ha startat nu inatt i Canada ströks strax före start

Kevin Oscarsson meddelar på sin Twitter att Dig For Dollars skulle startat nu inatt på Flamboro Downs från spår nr 3 har tyvärr blivit struken.
jim-oscarsson.jpg

25/3 Olle Goop gjorde ett äkta hattrick på Färjestad idag – modern till andelshästen vi säljer hos Stall Goop är syster med tre stycken avelshingstar

Vi lyfter på hatten för Olle Goop som gjorde ett äkta hattrick på Färjestad idag, han vann de tre första loppen och var sedan tvåa i det femte då Färjestad körde tävlingar.
Samma Olle Goop som i Lexington Kentucky USA i höstas valde ut My Gliding Angel bland ca 700 hästar som andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar, My Gliding Angels mamma är syster med tre stycken avelshingstar och My Gliding Angel tränar strålande, andelar finns kvar i My Gliding Angel om du vill vara med i detta jättelöfte.

my-gliding-angel-6.jpg
Läs mer»


25/3 UET Trotting Masters final till Solvalla den 30 september

Den första finalen i det nya jätteloppet Trotting Masters kommer att köras på Solvalla söndagen den 30 september 2012. Europas travelit gör upp över 2 140 meter i en kamp om totalt 500 000 euro där vinnaren tar hälften.
Beslutet att lägga finalen på Solvalla har tagits av den europeiska travunionen UET, Svensk Travsport och Solvalla.
– Grundtanken med Trotting Masters är att utveckla den internationella travsporten såväl sportsligt som spelmässigt. Det ligger i tiden och Trotting Masters har alla förutsättningar att bli ett lopp som de allra bästa hästarna i Europa kommer att satsa på, säger Svensk Travsports generalsekreterare Ulf Hörnberg.
Trotting Masters blir en del av en redan fantastisk tävlingsdag på Solvalla med finalen i Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks. Tre lopp som ingår i en extra V75-omgång.
– Trotting Masters är ett nyskapande lopp och tillför den europeiska storloppscirkusen en helt ny dimension. Självklart är vi på Solvalla glada och stolta att få arrangera den första finalen under kriteriesöndagen, säger Solvallas VD Tore Fyrand.
Med ett förstapris på uppåt 2,5 miljoner kronor blir Trotting Masters direkt ett av de största loppen i världen och flygtransport kommer att ordnas från Paris så att de sportsliga förutsättningarna skall bli så bra som möjligt för alla finalhästar.
Vilka stjärntravare som gör upp i finalen avgörs av Trotting Masters europarankning, som bygger på att man samlar poäng i 105 utvalda stora lopp i Europa. De 12 hästar som samlat på sig mest poäng den 30 augusti 2012 är kvalificerade.
Just nu toppar den franske stjärnan Rapide Lebel Trotting Masters europarankning före svenske Joke Face som tränas av Lutfi Kolgjini. Bland de tolv främsta finns även elitloppsvinnaren Brioni, Commander Crowe och Wishing Stone.
– Jag är jättepositiv till Trotting Masters, det blir som en ny elitloppsdag som lyfter sporten ytterligare en nivå. Jag kommer att matcha minst ett par av mina bästa hästar mot Trotting Masters final, säger Lutfi Kolgjini.

solvalla-2012-stallkenny.jpg

25/3 San Pail årsdebuterade och vann årsdebuten på 1.09,7

Enligt många världens bästa travare 2011 har årsdebuterat och San Pail vann årsdebuten lekande lätt på 1.09,7/ 1609 meter, San Pail övertog ledningen efter ca 350 meter körda och första 400 metrarna gick efter mycket snabba 1.06,1. San Pail fick tryck av Mister Herbie och efter ca 800 meter valde körande Randy Waples att släppa ledningen med San Pail.
När ingången till upploppet nalkades så smet San Pail ut och helt odriven så stegade San Pail förbi sista 100 och vann lekande lätt i sin årsdebut. Mister Herbie blev tvåa på 1.10,0, det var en årsdebut som gav mersmak, 25 000 dollar var denna seger värd och San Pail har nu passerat 3 miljoner dollar i inkörda pengar.

Bilden nedan, amerikanskan My Gliding Angel som vi säljer i andelar hos Björn Goop.
my-gliding-angel-20120312-1.jpg

Läs mer»

24/3 Fyra av sju lopp till våra tränare och kuskar på V75 idag – vi hade Armando Kievitshof som förstahäst på Twitter, han gav 7.55 i odds

Våra kuskar och tränare vann fyra av sju lopp på V75 som idag kördes på Sundbyholms Travbana utanför Eskilstuna, V75-1 inleddes med Åke Svanstedt och Merger Blue Chip som vann förkrossande lätt.
Erik Adielsson vann V75-2 sedan med Quick Razz, där var Åke Svanstedt tvåa med Allaballakaitoz.
Åke Svanstedt var sedan tillbaka i vinnarcirkeln i V75-3 tillika första delfinalen till Olympiatravet, denna gång med Clear Sign som spårade varje meter av loppet.
V75-4 vanns av Cantab Sisu efter Cantab Hall, samma far som till vår Rondine d´Amore som du kan köpa andelar i hos Åke Svanstedt, Åke var för övrigt trea med Let´s Go Face i V75-4.
Sedan var det dags för Örjan Kihlström att få besöka vinnarcirkeln tillsammans med Staro Fifty Fifty i V75-5.
Vår förstahäst i V75-6 Armando Kievitshof som vi twittrade om på Twitter vann sedan mycket enkelt V75-6 till glädjeoddset 7.55!
V75-7 gick sedan till Royal Neo och Daniel Olsson, här var Haraldinho heroisk trea efter att tillsammans med Örjan Kihlström gått loppet igenom i tredjespår.

Sju rätt gav idag 14 832 kronor och på sex rätt fick man 123 kronor, ingen utdelning på fem rätt och därmed Jackpot på Jägersro nästa lördag som då står som värd för V75.
Örjan Kihlström vann även dagens tolfte lopp på Eskilstuna idag, och blev som Åke Svanstedt dubbelsegrare.

Följ Stall Kenny på Twitter, vi twittrade idag om att vi trodde att Åke Svanstedt skulle vinna de tre första avdelningarna, han vann två av dem och var tvåa i den tredje. Vi twittrade om att vi hade Armando Kievitshof som förstahäst, han vann till oddset 7.55, följ Stall Kenny på Twitter du med så missar du inget!
orjan-kihlstrom-stallkenny-2.jpg

24/3 Royal Dream fick inte sin revansch – skrällseger på Vincennes nyss

Det blev ingen revansch för Royal Dream när Prix du Bois Vincennes avgjordes idag, vann loppet gjorde italienska Leben RL som speedade förbi ledande Royal Dream till seger efter en perfekt smygresa, Pierre Levesque satt i sulkyn då Jos Verbeeck inte kunde köra. Leben RL vann loppet på tiden 1.12,1 över 2 700 meter, tvåa blev favoriten Royal Dream och tredjeplatsen togs av Rodrigo Jet. Segern var värd 55 000 €uro.
På bilden nedan ser ni mycket lovande Devotion efter Going Kroonos, hon säljes i andelar hos Roger Walmann.

devotion-20120312-9.jpg

Läs mer»

24/3 Vi Twittrar våra tankar inför V75 idag på vår sida på Twitter

Gå in på Twitter och registrera ett konto, följ Stall Kennys Andelshästar på Twitter så missar du inget.

23/3 Lira nästa gång… startar nästa torsdag på Eskilstuna

Blend of Gold som tidningen Travronden skriver om i sin pappersutgåva idag (se nyheten här under) startar redan på torsdag, hon går ut i ett stolopp på Lunch V4 från bricka 5 över kort distans, i sulkyn sitter Örjan Kihlström.

orjan-kihlstrom-stall-kenny.jpg
Läs mer»

23/3 Travronden fredag – lira nästa gång

I den eminenta tidningen Travronden står detta bland mycket annat smått och gott att läsa idag.
Lira nästa gång.
Blend of Gold stark i första starten sedan september.

nr-24-puff.jpg

22/3 Björn Goop vann seger nummer 100 i år ikväll

Stall Kenny lyfter på hatten och gratulerar Björn Goop som ikväll vann seger nummer 100 i år och han gjorde det på Åby när han vann lopp 4 med egentränade Benskins.
Det finns andelar att köpa i My Gliding Angel som ska tränas av Björn Goop, det är en ruskigt fin tvååring, My Gliding Angels mamma är syster med inte mindre än tre (3) !! stycken avelshingstar, klicka HÄR för att läsa mer.
bjorn-goop-stallkenny-100.jpg

22/3 Arctic Light startar i Coccinelles lopp på Solvalla på onsdag

Roger Walmann har på morgonen anmält Arctic Light till start igen efter gårdagens galoppmisslyckande på Solvalla, hon går ut på samma bana och startar inom V86, det i Coccinelles lopp som är ett lopp för treåriga ston ingående i Kriterieserien med 100 000 kronor i förstapris.

arctic-light-solvalla-.jpg

22/3 Vi instämmer helt med bilden nedan

Vi lägger gårdagens onsdag bakom oss, den var inget rolig om man ser till Arctic Lights start, men vi tar nya tag och det gör hon också, vi har denna torsdag uppdaterat en hel del andelshästar igen på deras respektive sida.

roligare-onsdagar-stallkenn.jpg

22/3 Vi bjuder på skrivbordsunderlägg på Orecchietti

Vi fotade Stefan Hultman tränade och av Travkompaniet ägda Orechietti och Örjan Kihlström när vi var på Solvalla igår, vi har lagt in två bilder nästan längst ner på sidan Ladda ner på Orechietti som ni kan ladda ner som skrivbordsbakgrund om ni vill.

orecchietti-skrivbordsunder.jpg

21/3 Vi har lagt ut ett nytt skrivbordsunderlägg på Arctic Light

Vi har nu lagt ut ett nytt skrivbordsunderlägg på Arctic Light, som du kan ladda ner på sidan, Ladda ner.

arctic-light-skrivbordsunde-5.jpg

21/3 Galopp direkt i starten för Arctic Light ikväll på Solvalla

Det blev galopp direkt i starten ikväll (se bilden) för vår andelshäst Arctic Light, hon hade inte en tanke på att gå felfritt, hon såg sedan jättefin ut när Örjan Kihlström lät henne springa bakom fältet, hon kommer igen.

arctic-galopp-20120321.jpg

21/3 Orecchietti mot Elitloppet

Ikväll så kvalade Stefan Hultmans och Travkompaniets Orecchietti på Solvalla, han såg lysande ut och drog undan i ensamt majestät och såg mest ut att längta efter att få sätta klorna i Rapide Lebel sista helgen i maj.
21/3 Du kan nu följa Stall Kennys Andelshästar på Twitter

extra-2.jpg
Från och med idag så kan du följa Stall Kennys Andelshästar på Twitter, hemsidan kommer att uppdateras exakt som vanligt men som en extratjänst så kommer vi att twittra lite också och om du inte har ett konto på Twitter så skaffar du ett om du vill följa Stall Kennys Andelshästar ännu snabbare på vägen mot vinnarcirklarna.


21/3 Treåriga Arctic Light (e.Viking Kronos) i årsdebut ikväll

Ikväll så är det dags för Arctic Light att göra årsdebut på Solvalla, hon gör det i lopp nr 2 från spår 11, och i sulkyn sitter Örjan Kihlström och Roger Walmann tränar. Tänk på att ”det är inte ikväll hon ska vara som bäst, det är i höst”… samtliga andelsägare hos Stall Kennys Andelshästar kommer att få sms med sista minuteninfo direkt efter värmningen som vanligt. Vi kommer också att börja twittra lite idag så håll till godo gott folk, nu kör vi!

arctic-light-stallkenny.jpg

21/3 Idag är det endast 67 dagar kvar till Elitloppet

Idag så är det endast 67 dagar kvar till Solvallas Internationella Elitlopp, franske fantomen Rapide Lebell är inbjuden som enda häst till dags dato, vilka blir de femton andra.

in_pa_upploppet_800.jpg20/3 En profil mindre på Solvalla, Sanity struken på V86 imorgon

Sanity som skulle gjort årsdebut på Solvalla imorgon är tyvärr struken, det är inget allvarligt, bara en liten inflammation i en kotsenskida så årsdebuten förskjuts med några veckor meddelar Malin Löfgren på sin Twitter.
solvalla-lordag.jpg


20/3 På lördag körs Prix du Bois de Vincennes och Royal Dream
jagar revansch

I den preliminära startlistan hittar vi bl.a Prix de France vinnaren Royal Dream som är tillbaka efter galoppmisslyckandet i Grand Criterium de Vitesse, vi hittar också Prix de France-fyran Reve de Beylev, Grand Criterium de Vitesse tvåan Rodrigo Jet och Prix d´Amerique-trean The Best Madrik är anmälda, definitiv startanmälan är på torsdag och 55 000 €uro väntar vinnaren.

Den senaste svenska vinnaren i loppet är Krama Käll som tränades av Stig H Johansson och som då kördes av Jos Verbeck, hon vann loppet 1997.
Loppet körs över 2700 meter

1. Nalda Nof
2. Leben RL
3. Speedy Blue
4. Quinoa du Gers
5. Queroan de Jay
6. Piombino
7. Paradis Cordiere
8. Rodrigo Jet
9 Renommee d’Obret
10. Surabaya Jiel
11. Royal Dream
12. Quoumba de Guez
13. Quilon du Chatelet
14. Reve de Beylev
15. Roc Meslois
16. Obelo Darche
17. The Best Madrik
stig-h-stallkenny.jpg

20/3 Tävlingen avslutad: Sex vinnare dragna ur den stora e-posthögen

Dagens tävling är nu avslutad: Klockan är 14.00 nu och vi har fått in 134 svar på vår tävling som vi la ut tidigt här i morse. Det var många olika svar som vi fick in, många trodde det var Global Newsletter, Shestheholepackage och Marimba Rhyme, men det rätta svaret var Blend of Gold och det hade många gissat på också, gårdagens årsdebutant som var så duktig, tänk så finurligt lätt allt kan vara ibland.

Snabbaste rätta svaret kom klockan 06.59 och det var Lennart J i Karlstad som svarat rätt, en t-shirt skickas med posten till dig idag, Grattis!.
Vi skickar även ut ytterligare 5 stycken t-shirtar som vi slumpvis har dragit ur den stora e-posthögen av er som gissat rätt, och de går till Marita B i Jönköping, Lars K i Säffle, Jenny R i Stockholm, Belinda W i Östersund och Kaj N i Spånga, vi gratulerar er alla till en superläcker Stall Kenny t-shirt som ligger i er brevlåda i morgon!
tavling-3.jpg

20/3 På begäran så har vi lagt till, har ni idéer om förbättringar, tipsa oss! – Tävling

På begäran så har vi nu tidig tisdagsmorgon även lagt dit spårnummer bakom distans på sidan resultat, det är bra att få tips av er som besöker vår hemsida, alla förslag är bra förslag tills de ”synats”, har ni några funderingar eller förslag på något som går att förbättra ännu mer på vår hemsida, delge oss era idéer, för varje tips som leder till en förbättring på hemsidan belönas ni med en superläcker Stall Kenny t-shirt rakt ner i brevlådan!

TÄVLING: Vem är hästen på bilden nedan som speedar genom hagen och inte vill bli fotograferad utan hellre springa bort till sina kamrater och busa? Snabbast rätta svaret (svar endast på e-mail, klicka för att hitta vår e-postadress) belönas med en superläcker Stall Kenny t-shirt som ligger i din brevlåda redan imorgon onsdag om du är snabb att svara och gissar rätt på hästen. Glöm inte att uppge, namn, adress och ev. storlek på t-shirt, vi lyfter på hatten och önskar er lycka till. Fortsätt skicka in era tävlingssvar under dagen, vi brukar inte vara omöjliga med något, så det kan hända att några fler får en t-shirt som vi slumpmässigt kommer att dra ur e-posthögen ända fram tills att vi delger vem/ vilka som vunnit.
checkpoint-12.jpg


20/3 Grattis Joakim Lövgren

Du har namnsdag idag, det finns 38 472 stycken i Sverige som heter Joakim, igår på Halmstad så visade Joakim upp ytterligare en av sina hästar i finfint skick, det var Bloom Boko som delade segern med Unleash Face, vi tror att den alltid trevlige och sympatiske Jägersrotränaren går ett nytt framgångsrikt år till mötes.
Hos Stall Kennys Andelshästar så är han tränare på Marimba Rhyme, som är en helsyster till trippelmiljonärskan Nursery Rhyme.

joakim-lovgren-5.jpg


19/3 Andelshästen Blend of Gold slagen på målfoto i årsdebuten – historien upprepade sig, samma sak hände i Svenskt Trav-Oaks

Blend of Gold gjorde ikväll en mycket bra årsdebut då hon var tvåa slagen precis på mållinjen, Blend of Gold fick öppna första 500 efter 13,8 och vi är trots en andraplats nöjda då hon behövde loppet i kroppen.

Vann loppet gjorde Kimbee Star, mamma till Kimbee Star är den av då Stig H Johansson tränade Kimbee San, år 1999 så var vi på plats på Solvalla för att se vår andelshäst Dame East i Svenskt Trav-Oaks, även Dame East var tränad av Stig H Johansson, men kördes för dagen av Torbjörn Jansson, Stig H själv körde Female Victory.

Det såg länge ut som att Dame East skulle vinna Svenskt Trav-Oaks, men precis på mållinjen (som ikväll) så dök Kimbee San för dagen körd av Jim Frick upp och snuvade oss på denna historiska seger, historien upprepade sig ikväll… nu är ju Kimbee Star en valack så vi slipper möta honom i fyraåringssloppen i år.
I tävlingen ”Vilken av Stall Kennys Andelshästar blir den första som får segerdefilera?” där var det 19 stycken som hade röstat på Blend of Gold, (se den 4/3 lite längre ned på denna sida) – nästa andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar som startar är Arctic Light som gör sin årsdebut på Solvalla nu på onsdag.

blend-of-gold-5.jpg

19/3 Vi har idag varit och tittat på framtidens stjärnor – årsdebut – uppdateringar

Idag har vi varit runt och tittat på några fina nyfödda föl hos olika uppfödare, framtidens stjärnor måste man hålla koll på ända från början, det har varit en dag med mycket solsken. Om några timmar så är det årsdebut för Blend of Gold på Gävle i lopp 7, resan dit upp har gått bra, sms kommer till samtliga delägare hos Stall Kennys Andelshästar efter att hon har värmt, vi håller tummarna för henne ikväll. Vi kommer även under kvällen att uppdatera några av andelshästarna då vi har varit i kontakt med några av stallen.
johan-untersteiner-3.jpg

18/3 Att vara hästägare hos Stall Kennys Andelshästar är ett rent nöje – köp andel du också i någon av våra superstammade andelshästar och bli en del av oss

18/3 Vi har nu på söndagsmorgonen fräschat upp under fliken Resultat

Vi har nu på morgonen fräschat upp 2012 års resultat under sidan Resultat, från och med i år så kommer vi även att skriva ut, distans, ev. odds och kusk, vi hoppas att ni gillar den lilla förändringen som enligt oss själva blev riktigt bra, vill ni ha ”full info” så klickar ni på andelshästens namn så kommer ni till ST och resultaten där.
Under fliken Starter där ligger det två starter och väntar, ni vet väl att ni har en del att studera även på sidan Starter, klicka in er där här ovanför i menyraden, eller klicka !

En fortsatt fin söndag önskar vi er alla som besöker vår hemsida.

17/3 Våra tränare och kuskar, Björn Goop, Åke Svanstedt, Stig H Johansson & Erik Adielsson inblandade i fyra av sju V75 segrar idag när V75 kördes på norska Momarken

Fyra rätt på V75 förslaget här under (6 292 717 kr gav 7 rätt), våra tränare och kuskar var med och ordnade denna jätteutdelning, de vann fyra av sju lopp inom V75 på norska Momarken idag.
Björn Goop vann V75-1, Åke Svanstedt vann V75-3 och kombinationen Stig H Johansson & Erik Adielsson vann V75-4 med en helläcker amerikanska.
V75 omgångens avslutande lopp V75-7 vann också en Åke Svanstedt-tränad häst, Voodoo Hornline som efter denna seger stannar kvar i Norge, hästägare hos norska tränaren Kai Johansen har köpt honom.

Hur gick det då i dagens största lopp, Steinlagers Äreslöp? Jo Wishing Stone galopperade tyvärr kort efter start, Beanie M.M. övertog ledningen men när Lutfi Kolgjini kom med sin mäktiga Viking Kronos hingst, Joke Face, så valde körande Johnny Takter att släppa, Joke Face med Beanie M.M. i rygg ledaren, in på upploppet så gick Johnny ut och precis på mållinjen så stegade han förbi en tapper Joke Face.

På bilden här under så ser ni Menhammars stuterichef Johan Hellander tillsammans med den mäktiga Viking Kronos, fotot tog vi förra året då vi hade en av våra delägarträffar lagda på Menhammar stuteri, det var en upplevelse och det var mycket mäktigt att få den guidning våra andelsägare fick av Johan Hellander.
johan-viking-2-2.jpg

17/3 V75 förslag till Momarken

Vi har gjort ett systemförlag till dagens V75 omgång på Momarken, systemet finner ni nedan.
540 rader/ 270 kronor

V75-1: 4 Fleetfoot Hanover (US)
V75-2: 11 Hallsta Lotus
V75-3: 1-3-4-5-6-10
V75-4: 4-6-7-8-12
V75-5: 8 Felix Vingboons
V75-6: 3-5-6
V75-7: 1-4-6-8-11-12

17/3 Svenskar invarderar vårt västra grannland Norge idag – baninfo – shoppingtips

Idag så invarderar svenskarna vårt västra grannland Norge, de tar sig in över gränsen efter Töcksfors, fortsätter sedan endast ca tre mil innan de är framme, banan ser ni på vänster sida från stora vägen ca 3 mil in i Norge. Momarken är en trivsam travbana som har ett mycket långt upplopp, hela 240 meter så ha det i åtanke innan ni lämnar in, kurvorna kan vara lite knepiga för hästar som inte startat där innan, så de som har en häst med bra kurvteknik har en liten fördel där. Lycka till om ni spelar!

Vi kan tänka att det kommer handlas pölser i Norge, och vi kan där rekommendera Statoilmacken i Örje (ligger endast 10 km från gränsen) som har de supergodaste baconlindade pölser vi har ätit. Passa också på att hoppa in på RIMI i Örje där kan ni köpa de delikata smurte lefserna, ta de med både smör, socker och kanel, smurte levserna finns i olika märken om de nu inte skulle ha Berthas som på bilden, ät och njut det är en smakupplevelse!

lefser.jpg mozell.png


Vill ni ha något gott att skölja ner med så rekommenderar vi att ni på samma RIMI butik köper Mozell som säljs i både 0,5 och 1,5 liters flaskor, de är försvinnande goda ner i strupen, lycka till med trav & shopping i Norge.

16/3 Några av våra andelshästar har fått sig ytterligare en uppdatering denna vecka

Några av våra andelshästar har fått sig ytterligare en uppdatering idag, vi uppdaterar varje häst minst en gång i veckan, när du köper andel i en superstammad andelhäst hos oss så får du på köpet med den allra högsta personliga service som du kan tänka dig, förutom all information om din andelshäst som står här på hemsidan så får du information också både på e-mail och sms från oss, du når oss alla dagar i veckan varje dag året om, vi gör ditt hästägande till ett rent nöje!

alltid-uppdaterat-stallkenn.jpg

16/3 Fler vårtecken på Solvalla kommande onsdag- 2011 års Sprintermästare i kval

Det är inte bara vår superstammade andelshäst Arctic Light som gör en spännande start på Solvalla kommande onsdag, redan i kvalloppet så hittar vi förra årets Sprintermästare Orecchietti som efter segern i Sprintermästaren på Halmstad där han vann på 1.10,6 inte har startat, en lös benbit satte stopp för satsningen mot Derbyt för den mäktiga hingsten efter From Above, och Stefan Hultman tränar.

Förra årets kulletta bland treårsstona Vincennes aviserar årsdebut och det gör även Sanity som avslutade förra årets säsong med att vinna Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst tillika Gulddivisionen på Solvalla, Sanity vann även loppet VM i V75 som kördes på Jägersro i starten innan och de två avslutande starterna 2011 inbringade en miljon kronor.

På måndag så gör ju även Blend of Gold (bilden) årsdebut på Gävle, så nu kör vi igång säsongen 2012!
stallkenny-blend-of-gold.jpg

15/3 Björn Goop show även ikväll, denna gång på Åby

Ikväll så styrde Björn Goop mot Mölndal och Åby travet, tre segrar hem i bagaget blev det och det är bara att lyfta på den berömda hatten, Åke Svanstedt fick segerdefilera en gång denna kväll.
bjorn-goop-stallkenny-20120.jpg

15/3 Våren är här – vårtecknet är att nu börjar andelshästarna komma ut en efter en på travbanorna

Nu så börjar det märkas mer och mer att våren är på väg, på måndag så gör fyraåriga andelshästen Blend of Gold (Cantab Hall) årsdebut på Gävle, och på onsdag på Solvalla så gör treåriga andelshästen Arctic Light (Viking Kronos) årsdebut, vi håller våra tummar för att samtliga våra andelshästar kommer att gå en fin säsong till mötes.

arsdebut-2012.jpg

15/3 Andelshästen Culp Fiction stolt dotter idag

Andelshästen Culp Fiction är en stolt dotter idag, hennes pappa Chocolatier avelsvärderades igår på Axevalla och fick betyget ”Mycket högt skattat avelsvärde” det var totalt 40 stycken hingstar som avelsvärderades och Chocolatier delade förstaplatsen med Maharajah, listan nedan på de fem hingstar som fick högst betyg.

1. Chocolatier. 89 p
2. Maharajah. 89 p
3. Marshland. 83 p
4. Beanie M.M. 82 p
5. Kadett C.D. 78 p
culp-fiction-stallkenny-201-3.jpg

15/3 ATG i ny förpackning – ni har kanske sett förändringarna på deras hemsida – har ni sett ATG:s nya reklamfilm, om inte klicka här under

Björn Goop och Erik Adielsson var för några veckor sedan över till Kalifornien i USA och spelade in ATG:s nya reklamfilm, ATG har även bytt logotype och fräschat upp sin hemsida som ska ge en modernare identitet. Det är Bold och Åkestam Holst som arbetat fram ATG:s nya kampanj och utseende.
Nedanstående text är hämtad från ATG:s hemsida.ATG i ny förpackning

ATG.se får ett nytt modernare utseende. Även ATGs WebApp för iPhone och Android får ny design. Den nya designen ska förtydliga ATGs produkter och ligga mer rätt i tiden. Den största förändringen märker du redan nu, men framöver görs ytterligare justeringar i färg och form. I övrigt ska du som kund känna igen dig, det blir inga funktionella förändringar förutom nedanstående.

Norska hästar i Lopparkivet

Lördag den 17 mars avgörs V75 på Momarken i Norge. Därför inför vi nu även norska hästar i Lopparkivet, vilket efterfrågats av många kunder. Du hittar Lopparkivet i den utökade startlistan. Det är tillgängligt för dig som har ett ATG-konto och ett Live-abonnemang. En skillnad från svenska lopp är att det inte visas någon startlista bredvid videon.

Avgift vid insättning försvinner

Transaktionsavgiften på 3 kr försvinner vid insättning till ATG-kontot. Det gäller oavsett om du sätter in med bank-/kreditkort eller via Internetbank.

15/3 Vi har fräschat till under fliken länkar

Vi har fräschat till under fliken länkar, vi har lagt dit lite nya länkar till några läsvärda travsidor, både svenska och utländska.15/3 Det är nu 73 dagar kvar till Elitloppet

Tiden rinner iväg, och idag är det endast 73 dagar kvar till 2012 års Elitlopp på Solvalla.

solvalla_logga.jpg


14/3 Björn Goop – Erik Adielsson – Stig H Johansson

Björn Goops segertåg fortsätter, fyra segrar inom V86 ikväll, Erik Adielsson vann tre, två segrar till Stall Stig H Johansson, igår tre segrar till Joakim Lövgren, våra tränare och kuskar inger respekt!
dundernalanfinal.jpg
14/3 Igår luftade Lutfi Kolgjini sin Viking Kronos avkomma Raja Mirchi i ett kvallopp på Jägersro – Joakim Lövgen tog en trippel med tre kanoner

Lutfi Kolgjini körde igår ett kvallopp nere på Jägersro med sin stjärnhäst, Raja Mirchi (Viking Kronos) och det var ett imponerande kvallopp, hästen tog sig en galopp i första sväng, men landade sedan på tiden 1.14,2/ 2140 meter voltstart och såg lysande ut.

Det var inte bara Raja Mirchi som visade upp sig igår, Joakim Lövgren visade upp två fina nyförvärv igår som båda segrade, det handlar om förra årets vinnare av tvååringsloppet Svampen Örebro och numera treårige Dream Takes Time som enkelt vann på den mycket goda tiden 1.14,6a/ 2140 meter, samt fyraåriga M.T.Golden Boy som enkelt vann på tiden 1.15,0a/ 2140 meter. Joakim Lövgren tog även en tredje seger under kvällen med nyss hemkommen från ett lyckosamt Frankrike äventyr, Strong Boy D.E. som även han mycket enkelt segrade på tiden 1.13,6a/ 2140 meter.

Vi lyfter på hatten för duktige och alltid trevlige Joakim Lövgren för denna fina trippelseger med tre stycken mycket fina hästar som vi tror Stall Joakim Lövgren kommer att få mycket roligt med under 2012. Stall Kennys Andelshästar har treåriga Marimba Rhyme (bilden) i träning hos Joakim som vi hoppas och tror kommer att gå en fin säsong till mötes.
marimba-rhyme-20110614.jpg

13/3 Det finns nu nya skrivbordsunderlägg att ladda ner på Shestheholepackage & Culp Fiction

Två nya skrivbordsunderlägg finns att ladda ner på sidan ladda ner på de två amerikandska damerna här under.

13/3 Våra båda treåriga Amerikanskor imponerade i banjobb på Färjestad idag

Idag efter att vi löst mysteriet med solen (se nyheten under) så fick vi se två blivande debutvinnare gå snabbjobb inne på Färjestad, det var våra två treåriga amerikanskor och som båda visade att de kommer att räcka långt, ni kan läsa mer om deras jobb på deras respektive sidor.

Vi var som ni redan kanske listat ut till Karlstad idag för att följa Stall Goops banjobb, det var mäktigt att se hur välorganiserat allting var och skötarna till de 16 hästar som skulle gå banjobb idag hade full koll på allt. Vi ser nu fram emot starter i vår för dessa två superstammade damer och det ser minst sagt lovande ut.
amerikanskor-stallkenny.jpg
13/3 Vi har idag löst gåtan varför solen lyser så mycket i Karlstad

Idag i samband med snabbjobben inne på Färjestad så löste vi gåtan, ja rent ut sagt mysteriet med varför sola skiner så ofta i Karlstad, se på bilden så förstår ni också…, man skickar helt sonika ut ett par man på våren och monterar upp solen!, så nu behöver vi aldrig mer fundera på det…
sola-i-karlstad-stallkenny.jpg

13/3 Blend of Gold gör årsdebut på Gävle kommande måndag

På måndag 19 mars så gör Blend of Gold (Cantab Hall – Trace of Gold) årsdebut på Gävle, i sulkyn sitter Johan Untersteiner.

blend-skrivbord.jpg
Läs mer»

13/3 Det finns nu nya filmer på andelshästarna som vi har andelar till salu i på vår sida på YouTube

Det finns nu nya filmer ifrån gårdagens banjobb inne på Örebro travet på den andelshästar som vi har andelar till salu i hos Stig H Johansson, Åke Svanstedt, Björn Goop och Roger Walmann, klicka på länken här under för att komma till vår sida på YouTube eller klicka på YouTube loggan, se och njut!

12/3 En alldeles ”vanlig” måndag även för Björn Goop

Så har måndag blivit månkväll, man kan faktiskt säga så för månen lyser på himlen ikväll. En som det lyst extra på ikväll är Björn Goop som vann fyra segrar på Färjestad, han går ett nytt fantastiskt år till mötes. Vi har fått Björns schema för morgondagens jobb inne på Färjestad och där ska båda våra amerikanska andelshästar Culp Fiction och Shestheholepackage gå ett lättare test för att se var de står.

Vi har nu uppdaterat alla fyra andelshästar som vi har till salu hos Björn Goop, Roger Walmann, Åke Svanstedt och Stig H Johansson både med text och bilder på respektive hästs sida under fliken Andelshästar, samt på sidan Andelshästar till salu, vi kan bara säga, det är fyra superfina superstammade andelshästar som vi erbjuder er.

Välkommen att bli hästägare hos oss du också!

12/3 En vanlig måndag inne på Örebro travet – blivande stjärnor i banjobb

Vi har idag tillbringat dagen från tidig morgon till sen eftermiddag inne på Örebro travet hos unghästtränare Per Fromell, vi har sett alla våra tvååriga andelshästar gå jobb och solen strålade hela dagen från en klarblå himmel, och temperaturmätaren stod på +15 grader, visst är det vår i luften!!
Vilka hästar vi erbjuder er, de är fantastiskt fina de fyra andelshästarna som vi har till salu i andelar, och Diamonds of Gold som är slutsåld, han skulle kunna kvala idag. Mer uppdateringar kommer senare här, vi ska gå igenom alla bilder mm nu, så håll ut gott folk vi kommer åter här på Hört & Hänt! om ett tag, samt att vi kommer att uppdatera samtliga tvååringar idag, med både text och bilder.
orebro-travet.jpg

11/3 Stall Kennys Andelshästars segerrikaste andelshäst 2012 blir om man får tro majoriteten – Codebreaker

Vi har nu räknat in dagens röster samt gått igenom alla röster som kommit in till oss tidigare en gång till i tävlingen ”Vem blir Stall Kennys Andelshästars segerrikaste häst 2012”, det har kommit in sjuhundrasjuttionio (779) svar!! och om vi får tro på majoriteten så blir det Codebreaker, den nu treåriga hingsten efter (Donato Hanover – Holleypop) som är i träning hos Åke Svanstedt som blir årets segerrikaste andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar.
Codebreaker har fått 140 stycken röster, tvåa kommer Arctic Light som är efter (Viking Kronos – U.S.A.Hornline) och den tredje mest tippade andelshästen är Shestheholepackage (Cantab Hall – Dig That Girl). Det som är extra kul det är att samtliga våra andelshästar har fått röster, även våra tvååriga kanoner!!

Men alla lopp och i detta fall tävlingar ska köras och i slutet av detta år 2012 vet vi resultatet, det blir ett spännande år för er alla som tippat och självklart mycket spännande för alla våra andelsägare i våra superstammade andelshästar.
Vi önskar er alla God tur!

Nedan listan på alla röster i tävlingen: Vem blir Stall Kennys Andelshästars segerrikaste häst 2012.

D´ONE 2 år (Donato Hanover – Giant Diablo) 7 röster
DEVOTION 2 år (Going Kronos – Just Dandy) 3 röster
DIAMONDS OF GOLD 2 år (Pine Chip – Trace of Gold) 4 röster

DOMINATOR 2 år (Donato Hanover – Ultra Sund) 5 röster
MY GLIDING ANGEL (US) 2 år (Yankee Glide – My Shooting Star) 7 röster
RONDINE D´AMORE (IT) 2 år (Cantab Hall – Galizia AS) 3 röster

SAIL ON BY (US) 2 år (Yankee Glide – Cressida Hanover) 6 röster
ARCTIC LIGHT 3 år (Viking Kronos – U.S.A.Hornline) 97 röster
CHECKPOINT 3 år (Donato Hanover – Heartful Image) 13 röster
CODEBREAKER 3 år (Donato Hanover – Holleypop) 140 röster
​COUNTDOWN 3 år (Ken Warkentin – Tess Omega) 21 röster​
CULP FICTION (US) 3 år (Chocolatier – Clever Catch) 89 röster
DARK CHOCOLATE 3 år (Pine Chip – Norine Hornline) 56 röster
MARIMBA RHYME 3 år (Credit Winner – Olivia Freight) 49 röster
PRELUDIO AS (IT) 3 år (Credit Winner – Ima Quick) 68 röster
SHESTHEHOLEPACKAGE (US) 3 år (Cantab Hall – Dig That Girl) 92 röster
​BLEND OF GOLD 4 år (Cantab Hall – Trace of Gold) 46 röster
GLOBAL NEWSLETTER 4 år (Offshore Dream – Jasmine Brick) 4 röster
THE MAN 6 år (Fast Photo – Fancy Run) 67 röster
DUNDER NALAN 7 år (Jobie Tempest – Manda Nalan) 2 röster


11/3 Ett riktigt kanonlopp på V75 kommande lördag

Nu kommer kanonerna ut en efter en, se startlistan till Steinlagers Äreslöp på Momarken kommande lördag. Loppet körs över 1640 meter autostart och det är 250 000 NOK till vinnaren.

1: Winmecredit – Frode Hamre
2: First On Line Sec – Björn Goop
3: Joke Face – Lutfi Kolgjini
4: John Paul’s Legacy – Geir Gudmestad
5: Wishing Stone – Åke Svanstedt
6: Beanie M.M. – Johnny Takter
7: Garland Kronos – Per Oleg Midtfjeld
8: Clear Sign – Jorma Kontio
9: Bullchip – Vidar Hop
10: Livi Barcelona – Tomas Johansson
ake_svanstedt_tummen_upp-2.jpg

11/3 Iceland ledde länge Grand Criterium de Vitesse – galopp för jättefavoriten

Det såg länge ut som att svenske Iceland skulle kunna hinna undan nere på den Franska Rivieran nyss, men sista biten så kunde han inte hålla emot de franska fantomerna som spurtade frenetiskt över upploppet, loppet inleddes med att den stora favoriten Royal Dream hejdlöst kastade sig i galopp. Vann loppet gjorde Santa Rosa France som kom längst ut i banan före fjolårets vinnare Quaker Jet och på tredje plats kom Reve de Beylev. Iceland var inte långt efter och slutade femma.

Santa Rosa France segrade på Europas snabbaste tid hittills i år, 1.10,0, svenske Iceland travade 1.10,2 över den engelska milen. Det är väl ingen större gissning att Iceland är med bland de 16 deltagarna i Elitloppet sista helgen i maj.

Travbanan Côte d´Azur i ligger precis vid Medelhavet (se bilden) och här ska vi också ha häst till start igen om ett par år när våra superstammade andelshästar växt till sig och tagit sig in i den absoluta eliten. Vi har varit med i detta lopp två gånger innan, 2001 och 2002 med Jackhammer, 2001 vann Gobernador och 2002 så vann Varenne med Jackhammer på femteplats. Men som sagt, vi kommer tillbaka om några år till den Franska Rivieran med någon av våra superstammade andelshästar.

Köp andel i någon av våra superstammade andelshästar du med, enklare blir det inte och tänk på att en billig andelshäst kostar lika mycket i driftskostnad under ett år som en superstammad som vi säljer. Vi har följande hästar till salu i andelar nu, klicka .
images-3.jpg


11/3 Tävlingen är nu avslutad

Tävlingen vilken av Stall Kennys Andelshästar som tjänar mest pengar 2012 är nu avslutad och vi kommer att räkna in de sista rösterna som har kommit idag innan vi presenterar vilka hästar ni tror på.

d_one_logga.jpg

11/3 I eftermiddag så körs Grand Criterium de Vitesse på den Franska Rivieran

I eftermiddag så körs Grand Criterium de Vitesse de Cagnes-sur-Mer på den Franska Rivieran, förra året vann Quaker Jet på 1.10,8, vi hittar en svensk deltagare i startlistan och det är Iceland som körs av Dominik Locqueneux, loppet körs över 1609 meter autostart och 100 000 €uro väntar vinnaren, de 14 hästarna som gör upp om den ärofyllda titeln hittar ni här under.
1. Reve de Beylev – Jean-Charles Feron
2. Scala Bourbon – Jos Verbeeck
3. Iceland – Dominik Locqueneux
4. Renommee d’Obret – Philippe Lambert
5. Quaker Jet – Jean Etienne Dubois
6. Oyonnax – Yannick Alain Briand
7. Royal Dream – Jean Philippe Dubois
8. Nesta Effe – Roberto Vecchione
9. Prince Vinoir – Lionel Gazengel
10. Nalda Nof – Franck Nivard
11. Santa Rosa France – William Bigeon
12. Olga du Dudy – Regis Metayer
13. Revel d’Anama – Nicolas Ensch
14. Napoleon Bar – Christophe Martens

grand-criterium-de-vitesse.jpg


10/3 En miljon femhundrasjuttiosex tusen sjuhundratjugosju kronor tack till bl.a Björn Goop och Åke Svanstedt

En av våra andelsägare hade helt rätt för sig idag då V75 avgjordes på Kalmar, med två snygga spikar och sedan 5 x 7 x 7 x 4 x 6 i de fem andra loppen så satt systemet klockrent, 1 576 727 sköna slantar rakt in på delägarens ATG konto, det är bara för oss att lyfta på hatten och gratulera till storvinsten. Två av våra tränare hjälpte till med att sätta sjuan, det var Björn Goop som vann avdelning 5 och Åke Svanstedt som vann de två avslutande avdelningarna.
v75-3.jpg

10/3 Dubbel Rickard Svanstedt på V75 idag – Åke rattade in två av Rickards passhästar till seger

Vi lyfter på hatten och gratulerar Rickard Svanstedt som fick sitta i solen i varma sköna Florida och se sina båda passhästar Allaballakaitoz och Global Manhattan vinna de två sista loppen på V75 idag tillika Dagens Dubbel, 26,14 gav dubbel Åke Svanstedt idag.

Rickard Svanstedt är skötare på två av våra andelshästar som vi har hos Åke Svanstedt, Codebreaker och The Man, Rickard är alltid trevlig, duktig och noggrann och då kommer också framgångarna, det är så ofta skötarna glöms bort, men det är skötarna som är tillsammans med hästarna alla dagar om året, och de glöms som sagt tyvärr alltför ofta bort. Njut av dessa två skötarsegrar och solen i Florida nu Rickard!
the_man_rickard-4.jpg

9/3 Stjärnhästarna fortsätter att årsdebutera – denna gång i Norge

Igår skrev vi att Nu Pagadi och Prince Tagg startar nästa onsdag på Solvalla, nu aviserar Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini att hans stjärna Joke Face (Viking Kronos) gör årsdebut, och han gör det nästa lördag i Norge, närmare bestämt i Gulddivisionen på V75 som körs på Momarken strax innanför den norska gränsen. Loppet heter Steinlagers Äreslöp och det vanns förra året av Björn Goops Global Investment, loppet körs över 1640 meter autostart och en kvarts miljon norska kronor väntar segraren i loppet.

8/3 Bomb på The Meadowlands knäckte Arch Madness idag

Arch Madness som vann ett av försöken till förra årets Elitlopp på Solvalla tillsammans med Björn Goop, fick se sig besegrad idag i ett kvallopp på The Meadowlands, vann gjorde en nioårig valack vid namn Speed Bomb som vann med en halv längd före Arch Madness på 1.11,0 över Elitloppsdistansen 1609 meter.

solvalla-2.jpg8/3 Stig H:s stjärna mot Princen

På onsdag på Solvalla så möter Stig H Johanssons Nu Pagadi, Ralf Karlstedts Prince Tagg, med i loppet är även bl.a Yield Boko som gör debut för Stefan Hultman.
Det luftas mer och mer fina hästar på våra travbanor runt om i Sverige, och det om något är ett tecken på att våren är i antågande, 80 dagar kvar till Solvallas Internationella idag.
stig-h-j.jpg

8/3 The Man på Åby ikväll – och samtliga våra andelsägare får sms med senaste info om The Man

the-man-14.jpg
Ikväll så är det dags för The Man att kliva ut på Åby ovalen, klockan 19.08 är det utsatt tid, och efter värmningarna så kommer samtliga hästägare hos Stall Kennys Andelshästar att få sms med direktinfo direkt från stallbacken på Åby.
Varje gång någon av Stall Kennys Andelshästar startar så får varje delägare hos oss minst ett sms i god tid innan start med senaste informationen från stallbacken.
Bli hästägare hos oss du också, det finns bara fördelar!

the-man-stallkenny-3.jpg


7/3 Åby Travet gör som alla travbanor borde göra – visar kvalloppen

Åby Travet gör det mesta rätt just nu och ett steg som de har tagit är att vísa kvalloppen, de visar också loppen samt segerintervjuer på sin hemsida genom YouTube – något som övriga travbanor borde ta efter, det är 2012 och nog kan väl samtliga travbanor visa både premie- samt kvallopp, tekniken finns det är bara en fråga om vilja.

7/3 Missa inte tävlingen ”Segerrikaste Andelshäst 2012”

Tävlingen som gäller hela året ut, spänning hela året alltså, ”jobba” in den andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar som du tror på, och frågan lyder: Vilken av Stall Kennys Andelshästar som blir den som tjänar mest pengar under 2012, det gäller inte hur många segrar hästen tar utan den totala prissumman som hästen springer in under 2012.
Här kommer vi att dela ut en varm & go superläcker Stall Kenny jacka, Stall Kenny t-shirts samt lite annat smått och gott i prisväg som vi kommer på under året.

2011 blev The Man vinstrikaste andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar, blir han det i år igen?

Maila oss nu!!! senast söndag 11 mars klockan 16.00 ska ditt svar vara oss tillhanda på e-post!

E-postadressen hittar ni om ni klickar

Som vanligt så har ALLA lika stor chans att vinna, du behöver inte vara delägare
tavling-2012-2.jpg

6/3 Svensk Uppfödninglöpning körs från och med i år över distansen 1640 meter igen

Sveriges mest klassiska unghästlopp, tvååringarnas Svensk Uppfödningslöpning kommer återgå till den tidigare distansen 1640 meter. Det efter ett beslut av Jägersros styrelse.
När loppet startade 1926 var distansen en engelsk mil och fortsatte att köras över sprinterdistans till 1995 då den drygare sträckan 2140 meter infördes. Men efter 17 upplagor över medeldistans verkar man från och med i år övergå till den ”ursprungliga”.

– Skälen är väl i första hand två och vi har såklart lyssnat med tränarna när det gäller det här. Dels handlar det om att öppningarna av loppen, de som angavs som skäl när man förlängde distansen en gång i tiden, idag blir lika hårda över 2 140 meter som över kort distans, och därmed blir medeldistans mycket tuffare för hästarna. Dels så vill vi inte komma i det läget att vi riskerar att hamna att många väljer det nya storloppet Svampen istället för Uppfödningslöpningen av just det skälet, säger Jägersros sportchef Mats Ahlqvist till travronden.se.
Årets upplaga av Uppfödningslöpning körs lördagen den 24 november och bjuder 600 000 kronor i förstapris.

devotion-2.jpg

5/3 D´One en av 224 som valde Premiechansningen

Nu har anmälningstiden till Premiechansningen gått ut. 224 hästar är anmälda och siktar på dubbla prispengar i Kriteriet, Oaks, Derbyt och Derbystoet. Giant Diablos (bilden) dotter D´One är en av dem.

image-3.jpgGiant Diablo Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75

I år har ägarna till varmblodiga tvååringar kunnat välja. Antingen köra premielopp och tjäna 25 000 kronor, eller avstå premieloppet och istället få dubbla prispengar ifall hästen skulle bli prisplacerad i några av de stora årgångsfinalerna. Även uppfödarmedlen i dessa lopp kommer vid en eventuell prisplacering att dubblas. De extra pengar som betalas ut står ATG för.
När anmälningstiden gick ut hade 224 hästar anmälts till Premiechansningen. Av de drygt 1 500 hästar som har kunnat välja Premiechansningen (de som anmälts till Derbyt och/eller Kriteriet), utgör det ungefär 15 procent.
De hästar som är anmälda till Premiechansningen är utestängda från årets premielopp. Dock kan en ”premiechansare” som lyckas med prestationen att vinna både Kriteriet och Derbyt springa in hela 8 miljoner kronor på de två loppen, samtidigt som hästens uppfödare får 1,6 miljoner kronor i uppfödarmedel.
– Det är märkbart många toppstammade hästar bland de som tagit chansen, säger Svensk Travsports sportchef Per Wetterholm som i anmälningslistan hittar bland annat världsrekordhållaren Giant Diablos förstfödda dotter D’One.
Avelshingstar med flest avkommor anmälda till Premiechansningen är Going Kronos, Love You och Dream Vacation. De tränare som har flest ”premiechansare” i stallet för dagen är Lutfi Kolgjini, Per Lennartsson och Stefan Hultman.
– Det ska bli spännande att se hur dessa hästar klarar sig på tävlingsbanan. Ägarna och tränarna har ju i princip pekat på 224 hästar och sagt ”de där kommer att vara med i kulltoppen”. Vi får se om de har pekat rätt, funderar Per Wetterholm.
Alla anmälda hästar hittar ni om ni klickar

Veronica Sjödin
travsport.se


4/3 ”Spelstopp” i den första tävlingen (vem blir den första av Stall Kennys Andelshästar som vinner i år) – Men det går fortfarande att tävla en vecka till i årets segerrikaste andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar

Nu går det ej att skicka in mer tävlingsbidrag till tävlingen ”Vilken av Stall Kennys Andelshästar blir dn första som segrar 2012” vi trodde att intresset skulle vara stort, men det visade sig att intresset var enormt!! Några tror på tidig tvåårsstart och har tippat tre av våra tvååringar. The Man dominerar annars bland tävlingssvaren, medan det är mer jämnt mellan Arctic Light, Codebreaker, Culp Fiction och Shestheholepackage.
Vi har fått in fyrahundrasextioen (461)!! tävlingsbidrag i denna första tävling och i tävlingen ”Vilken av Stall Kennys Andelshästar blir den segerrikaste penningmässigt under 2012” så är det fortfarande en vecka kvar till ”spelstopp”.
Läs mer på datumet 1/3 här under på Hört & Hänt! så ser ni priser m.m. Lycka till alla, och tack för den respons ni ger oss.
Här under lägger vi ut de olika andelshästarna som fått röster och hur många röster de har fått i Tävling nr 1.

D´ONE 2 år (Donato Hanover – Giant Diablo) 4 röster
DOMINATOR 2 år (Donato Hanover – Ultra Sund) 2 röster
SAIL ON BY (US) 2 år (Yankee Glide – Cressida Hanover) 1 röst

ARCTIC LIGHT 3 år (Viking Kronos – U.S.A.Hornline) 56 röster
CHECKPOINT 3 år (Donato Hanover – Heartful Image) 5 röster
CODEBREAKER 3 år (Donato Hanover – Holleypop) 61 röster

COUNTDOWN 3 år (Ken Warkentin – Tess Omega) 9 röster​
CULP FICTION (US) 3 år (Chocolatier – Clever Catch) 59 röster
DARK CHOCOLATE 3 år (Pine Chip – Norine Hornline) 6 röster
MARIMBA RHYME 3 år (Credit Winner – Olivia Freight) 17 röster
PRELUDIO AS (IT) 3 år (Credit Winner – Ima Quick) 12 röster
SHESTHEHOLEPACKAGE (US) 3 år (Cantab Hall – Dig That Girl) 54 röster

BLEND OF GOLD 4 år (Cantab Hall – Trace of Gold) 19 röster
GLOBAL NEWSLETTER 4 år (Offshore Dream – Jasmine Brick) 2 röster
THE MAN 6 år (Fast Photo – Fancy Run) 153 röster
DUNDER NALAN 7 år (Jobie Tempest – Manda Nalan) 1 röst
C57F6894.jpg

4/3 Visste du att helsystern till SAIL ON BY kom på tredje plats över intjänade pengar som tvååring efter YANKEE GLIDE – helbrodern GLIDEMASTER tvåa genom alla tider

SAIL ON BY som vi säljer i andelar hos Stig H Johansson, hon är helsyster till GLIDEMASTER, visste ni att GLIDEMASTER är nummer två på topplistan över intjänade pengar genom alla tider efter YANKEE GLIDE.

Visste ni att SAIL ON BY´s helsyster GLOBAL DESIRE kom som nummer tre på topplistan över intjänade pengar som tvååring 2010 slagen av endast MANOFMANYMISSIONS och ANGELETTE HANOVER.

Visste ni att CRESSIDA HANOVER endast lämnat två avkommor efter YANKEE GLIDE innan SAIL ON BY, de båda kanonerna GLIDEMASTER och GLOBAL DESIRE.

Det är VÄRLDSKLASS!! och på topplistorna är STON i majoritet över hingstar efter YANKEE GLIDE.
sailonby-skrivbords-2012022-2.jpg

GLOBAL DESIRE var 2010 YANKEE GLIDES
tredje avkomma som tjänade mest pengar som tvååring i USA
GLOBAL DESIRE var då endast slagen av MANOFMANYMISSIONS
och ANGELETTE HANOVER, SAIL ON BY är helsyster med dessa
två kanoner GLIDEMASTER och GLOBAL DESIRE !!

Helsystern GLOBAL DESIRE tjänade som tvååring
131 287 Dollar = 920 794 SEK som TVÅÅRING!!

YANKEE GLIDES 2 åringar 2010 – avkommor som tjänade mest, OBS! nedanstående prissummor & rekord är tagna som 2 åring
Namn Född Kön Rekord Intjänat som
2-åring
Moder
MANOFMANYMISSIONS 2008 Hingst 1.10,5 3 036 387 SEK ARMBRO VANQUISH
ANGELETTE HANOVER 2008 Sto 1.12,5 1 732 499 SEK ANGELINA HALL
GLOBAL DESIRE (helsyster med SAIL ON BY) 2008 Sto 1.12,8 920 794 SEK CRESSIDA HANOVER
SPRING GOAL 2008 Hingst 1.12,1 624 284 SEK MARAGOAL MISS
AS YA’LL LIKE IT 2008 Sto 1.13,3 359 524 SEK ALMOND JOY
CHARLIE DE VIE 2008 Hingst 1.13,6 248 982 SEK KNICKERS HANOVER
SIZZLING VOLO 2008 Sto 1.13,8 227 853 SEK COOKOUT
BABY I’M BAD NEWS 2008 Sto 1.13,0 197 643 SEK BLUEJEAN BABY
KENDA 2008 Sto 1.13,1 163 066 SEK GRAMOLA GRANDE
JUSTA JERSEY BOY 2008 Hingst 1.15,0 146 589 SEK KEYSTONE NITEMARE

4/3 Visste du att ston är i majoritet på Yankee Glide´s topplistor

Sex av tio på topplistan över YANKEE GLIDES avkommor som tjänat mest pengar genom hela hans avelskarriär är ston.
Som nummer två på topplistan över YANKEE GLIDES segerrikaste avkommor hittar vi GLIDEMASTER som är helbror till SAIL ON BY (moder Cressida Hanover) som vi har några andelar kvar i hos Stig H Johansson. YANKEE GLIDE är även far till MY GLIDING ANGEL (moder My Shooting Star) som vi säljer i andelar hos Björn Goop.

my-gliding-angel-skrivbords.jpg
Det är så superstammat som det kan bli!

Namn Kön Rekord Prissumma i SEK Moder
PASSIONATE GLIDE Sto 1.09,9 14 451 151 SEK MISS MARITA
GLIDEMASTER (helbror med Sail On By) Hingst 1.09,1 13 802 926 SEK CRESSIDA HANOVER
MYSTICAL SUNSHINE Sto 1.08,7 12 580 680 SEK AURA OF GLORY
FALLS FOR YOU Sto 1.09,9 9 195 895 SEK ARMBRO NIAGARA
STROKE PLAY Sto 1.10,7 8 251 437 SEK LEI
CELEBRITY SECRET Hingst 1.10,0 7 712 596 SEK AIMEE’S PROMISE
KEN WARKENTIN Hingst 1.10,0 6 328 757 SEK JAMBO
SOLVEIG Sto 1.11,4 5 756 699 SEK EXQUISITE AMANDA
ULTIMATE CAMERON Sto 1.10,6 5 570 320 SEK CAMERON HALL
TEMPLE OF DOOM Hingst 1.10,1 4 771 120 SEK ARMBRO TEMPLE


valutadatum 2012-03-04

3/3 Fjolårets Elitloppstvåa tillbaka med besked idag – Erik Adielsson vann två

Idag så krossade förra årets elitloppstvåa sina motståndare sönder och samman, Rapide Lebell vann storloppet Prix de l´Union Europeenne, han joggade 1.12,8 över 3000 meter på Vincennes i Frankrike idag, och segern var värd 720 000 kr.

Här i Sverige så kördes V75 på Axevalla och Erik Adielsson vann två av loppen inom V75 ramen.

2/3 The Man går ut på Åby nästa torsdag – obesegrad över distansen och med kusken

Andelshästen The Man går ut på Åby i V65-1 nästa torsdag, han gör det över 2660 meter voltstart tillsammans med Anders Svanstedt i sulkyn, ett par som samspelat en gång tidigare i tävling, då blev det vinst med sju (7) längder över lång distans. The Man har startat endast två gånger över lång distans och båda gångerna så har han fått segerdefilera. The Man vann ett V75 försök på Östersund den 11 juni förra året, då gick han 1.14,0 voltstart över 2640 meter och vann då med sex (6) längder, hans segermarginal är således 13 längder på två starter över lång distans, vi får hoppas att den trenden håller i sig.

the-man-stallkenny-2.jpg
Läs mer»

1/3 TÄVLING nr 2: Även här fina priser att vinna – vem blir den segerrikaste, mest intjänat i pengar?

Här gäller tävlingen hela året ut, och frågan är vilken av Stall Kennys Andelshästar som blir den som tjänar mest pengar under 2012, det gäller inte hur många segrar hästen tar utan den totala prissumman som hästen springer in under 2012.
Här kommer vi att dela ut en varm & go superläcker Stall Kenny jacka, Stall Kenny t-shirts samt lite annat smått och gott i prisväg som vi kommer på under året.

2011 blev The Man vinstrikaste andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar, blir han det i år igen?

Maila oss nu!!! senast söndag 11 mars klockan 16.00 ska ditt svar vara oss tillhanda på e-post!

E-postadressen hittar ni om ni klickar

Som vanligt så har ALLA lika stor chans att vinna, du behöver inte vara delägare hos oss.

mannen-2.jpg

1/3 TÄVLING nr 1: Fina priser att vinna – vem blir den första som vinner?

Förra tävlingen har knappt gått i mål innan vi kör en ny, tre fina priser kommer att lottas ut även i denna tävling, vinn bl.a fri entré för två på en travbana nära dig (gäller en gång), eller den omåttligt populära Stall Kenny t-shirtsen, skriv i ditt mail vilken av vinsterna du önskar som nummer ett.
Glöm inte att uppge namn och adress dit vi ska skicka paketet.

Frågan lyder: Vilken av Stall Kennys Andelshästar blir den första år 2012 som får segerdefilera?

2011 avslutade då tvååriga Arctic Light med att segerdefilera på självaste Lucia, blir det hon som inleder 2012 med att vara den första av Stall Kennys Andelshästar som vinner eller vem blir det?

Maila oss nu!!! senast söndag 4 mars klockan 16.00 ska ditt svar vara oss tillhanda på e-post!

E-postadressen hittar ni om ni klickar

Som vanligt så har ALLA lika stor chans att vinna, du behöver inte vara delägare hos oss.

arctic-light-segerlucia-4-2.jpg

29/2 Vi gratulerar kombinationen Erik Adielsson / Stig H Johansson till 1000

Kombinationen Erik Adielsson / Stig H Johansson har varit så lyckosamt att det igår resulterade i 1000 segrar tillsammans, det var på Sundbyholmstravet i tisdags som Erik Adielsson lotsade in en Stig H Johansson-tränad häst för ettusende gången! Det är mäktigt!! Vi lyfter på hatten och gratulerar både Erik och Stig H, båda var på vår hästägarträff i fredags och avnjöt en underbart trevlig kväll tillsammans med våra andelsägare i våra andelshästar.

erik-stallkenny.jpg stig-h-stallkenny-2.jpg

29/2 Rätt svar och vinnare i dagens tävling

Vi har nu dragit fram tre stycken vinnare ur den digra e-posthögen, vinnare till varsin läcker Stall Kenny T-shirts, namnen på damerna i Look a like-tävlingen är, Gudrun Schyman och Margot Trooger (Tant Prüzelius, Prussiluskan i Pippi Långstrump).
Vi godkände såklart enbart både Margot Trooger, Tant Prüzelius och Prussiluskan.

Vinnare är:
Linus S i Rydebäck
Magnus F i Skogås
Ingrid K i Norrköping

GRATTIS!! till Er och vi hoppas att t-shirtsen blir till belåtenhet.

Vi postar paketen imorgon med posten och ni har dem i era brevlådor på fredag om posten sköter sig.

post.jpg

29/2 TÄVLING: Look a like – Vinn superläckra Stall Kenny t-shirts

Vad heter de båda damerna på bilderna nedan?

Vi lottar ut tre stycken paket innehållande en superläcker Stall Kenny T-shirt, det enda du behöver göra är att svara på frågan vilka de två damerna är.

OBS! Vi drar slumpvis ut tre ( 3 ) stycken vinnare ur e-postkorgen klockan 22.00 idag som vinner varsitt Stall Kenny paket innehållande en superläcker Stall Kenny t-shirt.
E-postadressen hittar ni om ni klickar .

Glöm inte att uppge namn och adress dit vi ska skicka paketet, samt storlek på t-shirt.
Ni har paketen från oss i era brevlådor på fredag om posten sköter sig.

Som vanligt så har ALLA lika stor chans att vinna, du behöver inte vara delägare hos oss.

29/2 Här kommer en liten film ifrån Stall Kennys Andelshästars delägarträff

Här kommer ett ihopklipp av valda delar ifrån Stall Kennys Andelshästars hästägarträff på restaurang Blå Porten i Stockholm i fredags, vi var ca 200 stycken som kom, och bland gästerna syntes förutom våra hästägare inom Stall Kennys Andelshästar även: Björn Goop, Roger Walmann, Helené Lindstedt, Stig H Johansson, Erik Adielsson, Per-Erik ”Bullen Pettersson och Per Fromell.

OBS! Ni hittar den på vår sida på YouTube.

28/2 Ni har väl inte missat Elitloppets officiella hemsida – 89 dagar kvar

Ni har väl inte missat Elitloppsajten, nedräkning dag för dag och det går fortare än vi tror, 89 dagar kvar idag, förra året hade Stall Kennys Andelshästar en vinnare på Elitloppssöndagen, det var The Man och Åke Svanstedt som vann dagens första lopp ”” och delägarna i The Man valde att skänka 5000:- av förstapriset till Cancerfonden.

images-2.jpg

28/2 Marimba Rhyme kvalade in på ett bra sätt på Jägersro ikväll

Marimba Rhyme var duktig ikväll, rejäl från start och rytmisk och förståndig sedan. Eftersom hon stått över träning i tre veckor så körde Timo Nyman passivt med henne utan att begära något. Innan sparken tränade Marimba och Filur Sund ihop varje träningspass, och han kvalade enkelt på 19,5 så då vet vi ungefär var hon står säger Joakim Lövgren och låter mycket belåten.

marimba-3-2.jpg

28/2 Kanske inte 300 – men vi kör ändå säger Svensk Travsport & ATG idag – Stall Kennys superstammade andelshästar självklart anmälda till Premiechansningen


Premiechansningen kommer att bli av, även om det skulle bli färre än 300 anmälda tvååringar. Det beslutet fattade Svensk Travsport och ATG under tisdagsmorgonen.

Just nu, med tre dagar kvar, är det 150 hästar anmälda till Premiechansningen. Minst 300 har tidigare satts som gräns, men nu blir Premiechansningen av. Oavsett hur många anmälningar som kommer in under de sista dagarna.
– Stora drömmar och chans till stora vinster är viktiga delar av hästägandet. Skulle ”premiechansarna” lyckas väldigt bra i de klassiska storloppen så betalar vi med glädje ut de extra prispengarna och uppfödarpremierna, säger ATG:s vice vd Benno Eliason.
I Premiechansningen kan du som hästägare välja att avstå premieloppets 25 000 kronor för sin tvååring, för att istället ha chansen på dubbla prispengar i Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks, Svenskt Travderby och Derbystoet.
– De flesta väljer premieloppet men några hundra väljer att chansa. Vi gillar tanken med större kundinflytande och valmöjligheter. Därför kör vi, även om vi inte når de förutbestämda 300 anmälda, säger Svensk Travsports generalsekreterare Ulf Hörnberg.
Senast torsdag 1 mars behöver du som hästägare anmäla sin tvååring till Premiechansningen. Anmälan görs skriftligen av hästägarföreträdaren och skickas till Svensk Travsports Kundtjänst. Det går även bra att faxa in blanketten.
.
Per Wetterholm
Svensk Travsport

27/2 Det kom ett brev med posten till vår andelshäst Dunder Nalan idag

Idag så kom det ett brev med posten till Dunder Nalan från Askö Stuteri, de erbjuder oss att betäcka Dunder Nalan med Giant Superman, inga konstigheter med det egentligen, men… det är bara det att Dunder Nalan är valack och han tackar vänligt men bestämt nej till att bli betäckt.
dunder_nalan_andelshast.jpg

26/2 Här kommer ytterligare några bilder ifrån Stall Kennys Andelshästars Hästägarträff

Vi lägger ut några fler bilder ifrån fredagens stora Hästägarträff på Blå Porten i Stockholm, film kommer under veckan, vi vill än en gång tacka er alla som kom och gjorde denna kväll oförglömlig, ingen nämnd och ingen glömd!

Tyvärr så kunde inte Åke Svanstedt eller Joakim Lövgren närvara denna kväll, men vi hoppas och tror att de två är med oss nästa gång.

Vi vill framföra vårt stora

tack-alla-som-kom.jpg
valkomstdrink-stallkenny.jpg samlas-for-fest-stallkenny.jpg

Välkomstdrinkar hälls upp med väntande hästägare i entrén, stämningen är god redan innan hästägarfesten börjar.

fernando-fuentes-wallmans.jpg bjorn-goop-stallkenny.jpg
Fernando Fuentes med sina vänner i Wallmans på turné showar loss, Björn Goop på toppenhumör hela kvällen tillsammans med oss på delägarträffen, en uppladdning som gav två V75 segrar på lördagen.

jeanett-jenny-stallkenny.jpg buffe-stallkenny.jpg

Hästskötarna Jeanett Walmann och Jenny Söderberg på väg att hämta av den stora buffén som var vackert uppdukad mellan olika vackra blomsterarrangemang och levande ljus.

lennart-stallkenny.jpg nojda-delagare-stallkenny.jpg

Blickarna följde artisterna som uppträdde bland publiken och Stall Kennys Andelshästars hästägare var belåtna.

yngsta-delagaren-stallkenny.jpg wallmans-pa-turne-fernando-.jpg

Stall Kennys yngsta hästägare? Catelinn så söt och go, stämningen var helt fantastisk under hela kvällen bland artister och publik, och som synes på bilden så var även den minsta andelsägaren belåten med vad vi bjöd på.

wallmans-stallkenny-2.jpg wallmans-stallkenny-1.jpg

Det var drag från första till sista numret av artisterna från Wallmans på turné och stämningen bland Stall Kennys Andelshästars hästägare var verkligen på topp från första till sista minuten på denna andelsägarträff.

delagarfest-stallkenny.jpg fernando-fuentes-showar-los.jpg

Applåderna ville aldrig sluta denna kväll när och hans kollegor i Wallmans på turné showade loss bland publiken och gav järnet hela kvällen på delägarträffen på restaurang Blå Porten i Stockholm. Ser ni prickarna utanför fönstren, det är trädgården som var full av marschaller kvällen till ära,

Vi slutar som vi började, med ett stort TACK till er alla som kom och förgyllde Stall Kennys Andelshästars hästägarträff.

25/2 Stall Kennys Andelshästars hästägare fortsatte Hästägarfesten idag med att se på världsrekordsdottern gå banjobb för att sedan åka till Solvalla och V75 tävlingarna

Idag så fortsatte festen för våra hästägare hos Stall Kennys Andelshästar, några av oss var på förmiddagen på Sköldnora Gård i Upplands Väsby och tittade på när världsrekordsdottern D´One (Donato Hanover – Giant Diablo) gick banjobb, medan andra valde att mingla tillsammans med Björn Goop under frukosten på hotellet.

Vi fortsatte sedan till Solvallas V75 tävlingar och där avslutades vår Hästägarträff med att se en av våra tränare ta en dubbelseger, då Björn Goop vann Gulddivisionsfinalen med 500 000 kr i förstapris med Quarcio du Chene och Björn vann även Diamantstoets final med 200 000 kr i förstapris, där hette segervapnet Global Nelly som tog sin sjunde! raka seger och som fortfarande är obesegrad, vi gratulerar Björn Goop och kretsen till de båda hästarna till dagens segrar.

skoldnora.jpg skoldnora-1.jpg

På bilderna ovan så ser ni förväntansfulla delägare vänta på världsrekordsdottern D´One, båda hennes föräldrar delar på det absoluta världsrekordet 1.08,5 satt samma dag på The Red Mile Lexington Kentucky USA.

d-one-20120225-1.jpg d-one-bakvarv-20120225.jpg

D´One tittar nyfiket på Stall Kennys Andelshästars hästägare, det var både hästägare i D´One där och även andra hästägare i några av våra andra andelshästar som var och tittade när D´One gick jobb idag, vi fick sedan se D´One duscha och man hör på Bullen hur högt han håller denna fantastiska häst.

Nu är som sagt D´One i Upplands Väsby utanför Stockholm, men hon är uppfödd på Hunterton Farm Kentucky USA.

d-one-20120225-2.jpg solvalla-stallkenny.jpg

D´One i rätvarv framför Stall Kennys Andelshästars delägare – sen åkte vi mot Solvallas V75 tävlingar.

Vi tackar alla våra hästägare som kom på denna hästägarträff och gjorde den så trevlig, och till er andra hästägare hos Stall Kennys Andelshästar som inte kunde närvara på denna träff så hoppas vi att ni genom våra bilder ändå känt deltagande, under veckan som kommer så kommer det att komma ut film på vår sida på YouTube från helgen.

Nu önskar vi er alla, både hästägare hos Stall Kennys Andelshästar samt alla er andra som besöker vår hemsida en fortsatt trevlig lördag.

25/2 Stall Kennys Andelshästar hade Hästägarträff igår kväll – uppträdande av Wallmans på turné

Igår kväll på restaurang Blå Porten på Djurgården i Stockholm som ägs av Thomas Persson mer känd som uppfödaren Stall T.P. så hade Stall Kennys Andelshästar hästägarträff, vi var nästan 200 som hade kommit för att deltaga på hästägarträffen, av våra tränare och körsvenner så kom Roger Walmann, Per Fromell, Stig H Johansson, Per-Erik ”Bullen” Pettersson och Björn Goop, med oss var också Erik Adielsson och TV-profilen Helené Lindstedt samt de allra viktigaste gästerna, alla Hästägare hos Stall Kennys Andelshästar som hade möjlighet att komma.

På scen hade vi som uppträdde för oss alla, en fantastisk show!! Vi åt otroligt god mat, en kall buffé där vi bjöds på bl.a Husets laxpaté med sauce verté mm mm samt varmrätt bestående av honungsmarinad kycklingfilé samt helstekt oxfilé med grönpepparsås och rödvinssås, vi åt sedan utsökt efterrätt bestående av en tunn chokladkaka med vispgrädde, och citrontartè.

Vi hade lottdragning på lotten som alla som kom fick tillsammans med välkomstdrinken i entrén, vi delade ut massor av fina priser och det var många glada miner när allt från V75 system till ett litografi av Going Kronos delades ut som priser.
Vi tackar er alla som kom och hästägarfesten fortsätter idag med att vi kommer att besöka Sköldnora Gård och se världsrekordsdottern D´One gå ett uppvisningsjobb för våra andelsägare.

Vi fortsätter sedan dagen med att bjuda alla våra Hästägare på Solvallas V75-finaler!!

bjorngoop-stallkenny-2.jpg erik-stallkenny.jpg

Björn Goop och Erik Adielsson nöjda och belåtna med underhållningen de bjöds på under kvällen.

roger-helene-stallkenny.jpg per-fromell-stallkenny.jpg

Helené Lindstedt och Roger Walmann förgyllde sin fredagskväll med att deltaga på Stall Kennys Andelshästars Hästägarträff, unghästtränare Per Fromell glad och belåten med mat, dryck och underhållning.

stig-h-stallkenny-2.jpg stalltp.stallkenny.jpg

Stig H Johansson pratar med Leif Mellberg vars brorson är fotbollsproffset Olof Mellberg, uppfödaren Thomas Persson (Stall T.P.) håller tal.

stig-h-erik-adielsson-stall.jpg stallkenny-fullsatt.jpg

Stig H Johansson och Erik Adielsson tar av den stora buffén. Det var fullsatt på vår Hästägarträff igår kväll och stämningen var hög.

delagartraff-stall-kenny.jpg helene-lindstedt-stallkenny.jpg

Applåderna haglade under kvällen, Helené Lindstedt och Roger Walmann (i bakgrunden) på väg att hämta av den goda buffén.

fernando-fuentes-stallkenny.jpg wallmans-stallkenny.jpg

Fernando Fuentes som bland annat har skrivit vinnarlåten i en av uttagningarna i årets Melodifestival som då framfördes av David Lindgren gav oss en underbar underhållning tilsammans med sina kollegor i Wallmans på turné.

hastagarfest-stallkennys.jpg walmanns-pa-turne-stallkenn.jpg

Stall Kennys Andelshästars Hästägare njöt av underhållningen de fick av Wallmanns på turné, de framförde bl.a medleyn från ABBA och Tomas Ledin, de var helt fantastiskt duktiga underhållare.

walmanns-stallkenny-2.jpg walmanns-stallkennys.jpg


Artisterna stod inte bara på scen och sjöng utan de gick runt bland Stall Kennys Andelshästar Hästägare och sjöng, de bjöd verkligen på underhållning i absolut världsklass, vi tackar er och vi tackar er alla som kom och gjorde denna kväll till en oförglömlig kväll!!

stallkenny-show-3.jpg thomas-dahlgren.jpg

Det var fullt ös hela kvällen och kökschefen den otroligt duktige Thomas Dahlgren var nöjd efteråt, vi tackar honom och samtliga på restaurang Blå Porten på Djurgården som gjorde denna kväll till en gastronomisk upplevelse!
Det var inte den sista hästägarträffen för i år det kommer flera!
Att vara hästägare hos Stall Kennys Andelshästar är en upplevelse och du som går i andelsköpstankar så erbjuder vi enbart superstammade andelshästar hos några av Sveriges absolut största travtränare.

Välkommen att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du också, våra hästar som vi erbjuder andelar i hittar ni .


24/2 Vad gör några av Stall Kennys Andelshästars tränare och körsvenner ikväll?

Svaret hittar du här på Hört & Hänt! imorgon tillsammans med mycket annat smått och gott.

stallkenny_2010.jpg

23/2 The Man comebackade ikväll men fick en tuff resa och slutade sexa – Preben desto gladare

Andelshästen The Man gjorde ikväll comeback på Åby och det blev en alltför tuff resa med tredjespår genom första sväng och dödens resten av loppet, Åke Svanstedt var nöjd med The Man och han är snart tillbaka i vinnarcirklarna, Desto gladare efter loppet var Preben Kjaersgaard som vann loppet, Preben tog därmed sin tretusende seger i karriären. 6000 fler segrar har Jorma Kontio tagit, Jorma som jublade för seger nr 9000 i tisdags på Eskilstuna, vi lyfter på hatten och gratulerar er båda.
C57F6625.jpg

22/2 Idag lanserar vi tre stycken superstammade andelshästar hos Roger Walmann, Björn Goop och Åke Svanstedt

Stall Kennys Andelshästar lanserar idag tre stycken minst sagt superstammade andelshästar, eller vad sägs om en avkomma efter Going Kronos hos Roger Walmann som likt sin far travar med högt huvud, modern kommer ur den fantastiska moderslinjen Descent och mormor är syster med tre stycken avelshingstar!! Eller vad sägs om en stenhård Cantab Hall-dotter hos Åke Svanstedt där modern är syster med den fantastiska Softly Dream (US)!! Hos Björn Goop hittar ni en makalöst läcker Yankee Glide dotter, där modern är syster med tre stycken avelshingstar!! Det finns också fortfarande chans att bli delägare hos Stig H Johansson, där har vi helsystern till Glidemaster 13 500 000 kr intjänat och Hambletonianvinnare!

Här finner du enbart superstammade andelshästar och det är med stolthet som vi idag presenterar de fyra nedanstående hästarna. Det finns filmer på alla fyra hästarna på vår sida på att beskåda.

ROGER WALMANN


DEVOTION
sto 2 år

e.Going Kronos
u.Just Dandy


20 andelar
29 000 kr styck
månadskostnad
750:- / andel


andelar till salu!
Läs mer»

BJÖRN GOOP


MY GLIDING ANGEL
sto 2 år

e.Yankee Glide
u.My Shooting Star


20 andelar
29 000 kr styck

månadskostnad
750:- / andel


andelar till salu!
Läs mer»

ÅKE SVANSTEDT


RONDINE D´AMORE
sto 2 år

e.Cantab Hall
u.Galizia AS


20 andelar
29 000 kr styck
månadskostnad
750:- / andel


andelar till salu!
Läs mer»

STIG H JOHANSSON


sto 2 år

e.Yankee Glide
u.Cressida Hanover


25 andelar
29 000 kr styck
månadskostnad
600:- / andel


andelar till salu!

22/2 Andelshästen Marimba Rhyme kvalar på Jägersro på tisdag

Treåriga andelshästen Marimba Rhyme kvalar kommande tisdag på Jägersro, det rör sig om en helsyster till trippelmiljonärskan Nursery Rhyme som nu alltså går sitt kvallopp, tränar gör Joakim Lövgren.21/2 The Man tippad etta och Travronden spikar honom på systemet
The Man som startar på torsdag på Åby är tippad etta i Travrondens tisdagstidning som finns ute i handeln nu, fullsmäckad med nyheter och tips inför lördagens V75 finaler mm.
På bilden här under ser ni The Man med sin skötare Rickard Svanstedt efter segern på V75 på Sundbyholm den 26 mars 2011

the-man-12.jpg

20/2 Andelshästen Culp Fiction (US) inkvalad på Färjestad nyss

Andelshästen Culp Fiction klarade kvalet gallant och joggade i mål på 1.22,6 något tung bana, hon ”vann” sitt kvallopp överlägset om man bortser från de två kvarts- och halvmiljonärerna som var före henne i mål, mer info från kvalloppet finns att läsa på hennes egen sida om du klickar på Läs mer under bilden så kommer du dit.

culp-fiction-defilerar.jpg

20/2 Vi såg Sail On By gå jobb idag igen – hon är lysande fin!! Det finns fortfarande andelar kvar i henne om du vill bli hästägare i helsystern till Glidemaster, med 13 500 000 kr intjänat

Idag såg vi Sail On By gå rakbanejobb på rakbanan utanför Örebro travet igen och hon är läcker att skåda, fd. proffstränaren Owe Persson som körde henne även i dagens jobb strör lovord om Sail On By och det finns inte ett moln på hennes himmel. Det finns fortfarande några andelar kvar i detta ämne. Det finns även ett nytt skrivbordsunderlägg att ladda ner på Sail On By ifrån dagens rakbanejobb på sidan Ladda ner.

sailonby-skrivbords-2012022-2.jpg

20/2 Ikväll så kvalar treåriga andelshästen Culp Fiction (US)

Ikväll så är det dags för vår andelshäst Culp Fiction att gå kvallopp, det är en treårig amerikanska efter Chocolatier – Clever Catch, och i stammen hittar vi bl.a Moni Maker, hon gör det på Färjestad runt klockan 17.35 ikväll och Culp Fiction ska jogga runt på en tid 1.25,0 eller bättre för att bli godkänd.
culpfiction.jpg

19/2 Vår andelshäst The Man ”Klassen i gänget” på torsdag

The Man är klassen i gänget och ska ses med toppchans i DD-1 på torsdag skriver Åbys duktige tipsexpert David Zackrisson i Åby programmet till tävlingarna på torsdag, vi hoppas att Stall Kennys Andelshästar inleder 2012 års tävlande på allra bästa sätt, och att The Man´s delägare får glädjas i vinnarcirkeln på torsdag.

the-man-stallkenny.jpg
Läs mer»

18/2 Vi har tagit pulsen på Stig H Johansson – snabba frågor snabba svar

Vi tog igår eftermiddag pulsen på Stig H Johansson 6221 segrar i sulkyn. Som vanligt så tog han sig tid att prata när vi ringde honom, och hans lugn och harmoni som gjort honom så framgångsrik under sin karriär hörs lång väg. Vi ställde några snabba frågor och Stig H fick svara lika snabbt utan betänketid, frågor och svar hittar ni här under.

stig-h-stall-kenny.jpg
Namn: Stig H Johansson.

Ålder: Född 45, sen får ni räkna själva säger Stig H med ett skratt.

Familj: Fru samt tre barn.
Bil: Volvo sedan 20 år tillbaka, men inte samma säger Stig H och skrattar igen.
Favoritmat: Jag tycker om fisk i alla dess former.
Dricker: Vatten, juice, mjölk, samt vin till fest, både vitt och rött.
Favorithäst: Victory Tilly utan tvekan.
Favoritresmål: Sydafrika är trevligt.
Största segern: 1963, Hagmyren och hästen hette . Det var min allra första seger i karriären, och jag var då lärling hos Stig Engberg.
Bästa travminne: Elitloppet 2000 med .
Sämsta travminne: Det var när klappade igenom i Kriteriet 1982.
Person du ser upp till: Bröderna Nordin från start, de var otroligt duktiga, som kusk Ulf Thoresen han var i en klass för sig.
Vad lyssnar du helst på: Jag är allätlig vad det gäller musik, jag kan lyssna på allt från klassiskt till pop.
Vad har du för favoritfilm: , samt Milleniumserien , den serien var otroligt bra.
Elitloppet eller Prix d´Amerique: Elitloppet, allt runt Elitloppet är fantastiskt, den entusiastiska publiken, hästarna, vädret.
Vad gör du på fritiden: Jag har lite fritid, men när jag har det så åker jag och jagar några dagar per år, jag följer travet hemifrån på fritiden väldigt mycket, jag har ett stort intresse för min familj, och jag följer mina barn som håller på med ridhästar och hoppsport.

Stall Kennys Andelshästar tackar Stig H Johansson för svaren på våra frågor.

Samma frågor har vi ställt till våra andra tränare

Roger Walmann 13/2 2012
Olle Goop 2/2 2012
Björn Goop 25/1 2012 (finns under januari 2012 på Hört & Hänt! arkivet längst ned på denna sida)


Vill ni läsa vad de svarade på våra frågor så scrollar ni ner en bit på denna sida till ovanstående datum.

stig-h-stallkenny.jpg
17/2 Vi såg en mycket lovande travare gå jobb idag – det finns andelar kvar att köpa

Vi såg idag den amerikanska andelshästen Sail On By (US) efter Yankee Glide gå jobb på rakbanan utanför Örebro travet idag, och vi blev lika imponerade idag som alltid när vi har sett henne gå jobb, det är en fantastisk travare som det driver enormt för, hon lägger mycket mark under sig och rör inte på näsborrarna efter jobben, det finns otroligt nog fortfarande andelar kvar i Sail On By (US)

Sail On By är helsyster till Glidemaster vinnare av Hambletonian och numera populär avelshingst i USA, han tjänade ca 13,5 miljoner kronor under sin fantastiska karriär.

Modern CRESSIDA HANOVER (US)
har förutom Hambletonianvinnaren 2006 och numera avelshingsten GLIDEMASTER (US) även lämnat

TRUTH IN ACTION (US) 12,1a 205 513 Dollar efter Cantab Hall (US)
GLOBAL DESIRE (US) 12,8a 131 287 Dollar efter Yankee Glide (US)
BEATITUDE (US) 12,7a 60 944 Dollar efter Berndt Hanover (US)
SPECIAL APPEAL (US) 11,8a 60 765 Dollar efter Cantab Hall (US)

samt SAIL ON BY (US) som ska tränas av
STIG H JOHANSSON

det är världsklass
och du har fortfarande chans att bli delägare i Sail On By (US)


se på Sail On By (US) här under på bilden som vi tog idag, hon är så läcker!!

sail-on-by-920.jpg

17/2 Andelshästen Diamonds of Gold på gott humör och gjorde cirkuskonster i hagen idag

Vi var en sväng till Örebro idag och hälsade på de andelshästar som vi har där som ska vidare till Åke Svanstedt och Stig H Johansson, Diamonds of Gold hade gått jobb igår och var i hagen idag, vi mötte honom med kameran precis när han övade inför en uppvisning på Cirkus, nej han kanske inte är någon cirkushäst men en häst med mycket bus och spring i benen är det. Det finns även ett skrivbordsunderlägg av denna bild om du vill ladda ner, laddar ned gör du på sidan med samma namn Ladda ner.
diamonds-of-gold-20120217.jpg

17/2 Årets första starthäst för Stall Kennys Andelshästar kommer ut på Åby på torsdag

På torsdag 23 februari gör högkapabla andelshästen The Man comeback och årsdebut på Åby, det är i ett lopp stängt vid en miljon och vår springare fick spår nr 4, i sulkyn sitter hans tränare Åke Svanstedt.
På bilden här under så ser ni The Man på Solvallas Elitloppsdag, han vann då dagens första lopp.

the-man-7.jpg
Läs mer»

16/2 Joakim Lövgrens häst tvåa i Prix de Chateaurenard i eftermiddags

Det blev en andraplats i eftermiddags på Vincennes för Joakim Lövgren tränade Strong Boy D.E. med Eric Raffin i sulkyn. Hästen hamnade långt ner i kön från bakspåret, han gick med i tredjespår och spurtade sedan fint fram till andraplatsen som var värd 18 000 €uro, vann loppet gjorde Quick Viervil.
joakim_lovgren.jpg

16/2 Island Two blev nummer 50 – Stall Broman tränar henne uppe i Åmotfors

Foto:
Tvååringen Island Two (bilden) blev nummer 50 att anmäla sig till Premiechansningen. Hon har därmed chansen att dubbla prispengarna i de allra största loppen.

Du som är ägare till ett svenskfött tvåårigt varmblod har ett val att göra kommande veckor. Vill du låta hästen gå premielopp och tjäna 25 000 kronor relativt enkelt? Eller vill du hellre avstå premieloppet för istället ha chansen till dubbla prispengarna i Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks, Svenskt Travderby och Derbystoet? Senast den 1 mars måste du som hästägare bestämma sig.
Mikael Dahlberg och Peter Fredriksson i Årjäng har redan gjort valet. Deras sto Island Two (e Muscles Yankee) blev landets 50:e tvååring att anmälas till Premiechansningen. Dahlberg och Fredriksson siktar hellre på den stora chansen än de säkrare premiepengarna.
– Vi tycker att Premiechansningen är en kul grej som vi ville testa. Hästägandet handlar ju om drömmar. Visst är det en väldigt liten chans att just vår häst ska lyckas i Oaks och Derbystoet, men chansen finns ju och då kan vi lika gärna sikta på dubbla prispengarna.
Men är det inte synd att missa de relativt enkla premiepengarna på 25 000 kronor?
– Jo, det är klart. Men vi har lagt ganska mycket på vår häst redan, så i det stora hela är det värt att satsa de pengarna på chansen att vi skulle ha en häst för kulltoppen. Så ser vi det i alla fall, säger Mikael Dahlberg.

Per Wetterholm, Sportchef på Svensk Travsport, ni har ju satt en gräns på 300 anmälda hästar för Premiechansningen ska genomföras i år. Når ni dit?
– Det tror jag. Vi skickade ut informationsbrev till de aktuella ägarföreträdarna förra veckan, så det är väl först nu som ägarna börjar fundera på allvar. Det är knappt 1 500 hästar som kan vara aktuella för Premiechansningen, det vill säga de som anmält sig till Derbyt och/eller Kriteriet. Nog tror jag att en femtedel av dessa väljer Premiechansningen, det ska bli spännande att se.
Senast 1 mars måste alltså du som ägare till någon av dessa tvååringar bestämma dig. Vill du att hästen ska kunna gå premielopp som vanligt och tjäna 25 000 kronor, behöver du inte göra något alls. Vill du däremot avstå premieloppet och istället få chansen till dubbla prispengar i Kriteriet, Oaks, Derbyt och Derbystoet så anmäler du detta skriftligen till Svensk Travsport.
Läs mer om .
Källa och Text:
Stall Kennys Andelshästar har anmält våra tvååringar som får gå premielopp till premiechansen, vi har enbart superstammade andelshästar och våra andelsägare tycker idén är mycket bra.

16/2 Idag så startar Joakim Lövgrens Strong Boy D.E. i Frankrike igen

På bilden ser ni Joakim Lövgren tränade Strong Boy D.E. vinna på Vincennes i December och idag ca klockan 14.20 så är det dags igen på kolstybben. Han kom ner i tisdags och allt ser bara bra ut så här på förhand och det ser ut som att han kommer att tillhöra favoritskaran som gör upp om Prix de Chateaurenard med 36.000 euro i första pris. Joakim lövgren semestrar just nu så de har hyrt in Eric Raffin som körsven till sin springare, det rapporterar förstemannen Mikael Fagerberg på Stall Lövgrens .

Strong-stor1.jpg

15/2 Dubbel för konstellationen Erik Adielsson/ Stig H Johansson på Solvalla ikväll

Ikväll på Solvalla så blev det seger direkt i comebacken i sulkyn för Erik Adielsson efter hemkomsten från USA, Erik fick segerdefilera två gånger under kvällen, Stig H Johansson tränar de båda vinnarna, Björn Goop fick en tränarseger och Örjan Kihlström vann två lopp under kvällen.

På bilden här under så ser ni Arctic Light (Viking Kronos – U.S.A.Hornline) som vi hoppas att Örjan Kihlström kommer att segerdefilera med många gånger i år, hon är inne i full vinterträning och kommer till start till våren igen.
arcticlight-2.jpg

15/2 I helgen så delades det ut priser vid Dan Patch Awards i Florida – Check Me Out mot hingstarna i Hambletonian

I söndags så var det den årligen sedvanliga prisutdelningen vid Dan Patch Awards i Florida, där utnämndes både 2011 års travare och passgångare, och San Pail fick pris som årets häst, årets travare och äldre travare.
Vi listar travarna här under som fick ta emot de ärofyllda priserna.

Årets tvååriga hingst: Possess The Will (Donato Hanover)
Årets tvååriga sto: Check Me Out (Donato Hanover)
Årets treåriga hingst: Broad Bahn (Broadway Hall)
Årets treåriga sto: Cedar Dove (Andover Hall)
Årets äldre sto: Action-broadway (Broadway Hall)
Årets häst, Årets travare & Äldre travare: San Pail (San Pellegrino)

Bilden nedan: 2011 års tvååriga sto Check Me Out (Donato Hanover – Illusion Bi) med sin tränare Ray Schnittker i sadeln, ekipaget laddar mot 2012 års Hambletonian, det ryktas om att hon då ska gå ut mot hingstarna i det största amerikanska treåringsloppet.

check_me_out.jpg
Photo:

15/2 Stall Goops hemsidedesign har fått sig en uppfräschning

Stall Goop har som vi skrev redan igår planerat att uppdatera sin hemsida inatt, den ligger ute nu, designen har fått sig en uppfräschning, men det finns saker att göra på den för att få den fulländad, Stall Goop är på god väg och en nyhet är att vi nu kan följa Björn & Stall Goop via Twitter, och Twittra med dem, samt på Facebook om ni har det.


14/2 Vi pratade idag med Björn Goop som efter hemkomsten från Kalifornien igår åter var i sulkyn idag, och han körde både på Åby och Axevalla

Vi pratade idag med Björn Goop som vi skrev igår kommit hem ifrån reklamfilmsinspelning i Kalifornien, han berättade att det hade varit en otrolig upplevelse, att det hade varit mycket jobb och hela resan hade varit helt fantastisk. Han var inte ”jetlaggad” som man ibland kan bli efter hemkomst från USA utan han var i riktigt fin form hälsade Björn. Han sa också att under natten kommer Stall Goops hemsida att få sig en uppfräschning.

Han körde både på Åbys lunchtävlingar och på Axevallas tävlingar ikväll, han fick som vanligt segerdefilera, imorgon så blir det att köra jobb på Lökene innan han åker till Stockholm och Solvallas V86 tävlingar.
bjorn-goop-5.jpg

14/2 På måndag kvalar amerikanska andelshästen Culp Fiction på Färjestad

Så äntligen börjar det komma ut hästar på banorna, men vi är inte ledsna över att inte haft några starthästar de två första månaderna då banorna inte varit de bästa och det sliter kopiöst på en del hästar att tävla denna årstid.
Många tycker att det är lätta pengar att tjäna att starta nu då de allra bästa inte är ute på banorna utan fortfarande har vinterträning. Ja motståndet är lättare denna årstid, men vi satsar mot toppen och Stall Kennys Andelshästars elitarmé laddar mot stordåd när banorna är mjukare och skonsammare mot hästarna.

Men för att kunna starta så måste man ha gjort ett godkänt kvalificeringslopp, och på måndag den 20 februari så kommer andelshästen Culp Fiction (US) ut i ett kvallopp och ska jogga runt på 1.25,0 eller snabbare, tränar Culp Fiction det gör Björn Goop.
culp-fiction-4.jpg

14/2 Vi önskar er alla som besöker vår hemsida en trevlig Alla hjärtans dag

13/2 Vi har tagit pulsen på Roger Walmann – snabba frågor snabba svar

Vi tog i eftermiddags pulsen på Roger Walmann när han var på väg till kvällens tävlingar på Gävle. Vi ställde några snabba frågor och Roger fick svara lika snabbt utan betänketid, frågor och svar hittar ni här under.
olle-goop-stall-kenny.jpg
Namn: Roger Walmann.

Ålder: 58.

Familj: Nej, men jag har två stycken döttrar.
Bil: Mercedes.
Favoritmat: Italiensk mat är min favorit.
Dricker: Vatten, sen tycker jag om att dricka vin till maten både vitt och rött.
Favorithäst: Giant Diablo, det är oundvikligt då hon är världsrekordhållare och allt hon vann.
Favoritresmål: Jag tycker mycket om att resa och dit jag helst reser är Sydafrika.
Största segern: VM 1986 med Habib. I Sverige så är det Derbysegern med Colombian Necktie, men det finns massor av stora segrar som jag håller varmt om hjärtat.
Bästa travminne: När Giant Diablo satte världrekordet 1.08,5 tillsammans med Johan Untersteiner på The Red Mile i Lexington Kentucky, det var en helt makalös känsla.
Sämsta travminne: När Giant Diablo gjorde sin sista start i Elitloppet, hon borde inte ha varit med.
Person du ser upp till: Ingen.
Vad lyssnar du helst på: Jag tycker om att lyssna på lugn musik, typ vismusik där man kan följa med i texten.
Vad har du för favoritfilm: Jag hinner aldrig att se på film.
Elitloppet eller Prix d´Amerique: Elitloppet.
Vad gör du på fritiden: Jag har alldeles för lite fritid, men när jag har det så försöker jag att njuta av den och äta och dricka gott, jag tycker om att resa på min fritid.

Stall Kennys Andelshästar tackar Roger Walmann för svaren på våra frågor.

Den 25/1 lite längre ner här på sidan Hört & Hänt! kan ni läsa samma frågor ställda till Björn Goop, samt om ni tittar på den 2/2 så svarar Olle Goop på våra frågor.

På bilden här under så ser ni Helene Lindstedt, Giant Diablo och Roger Walmann när vi var tillsammans med dem och hälsade på Giant Diablo på Hunterton Farm i Lexington Kentucky i höstas.

helene-lindstedt-roger-walm.jpg

13/2 I morse så kom Björn Goop och Erik Adielsson hem från Kalifornien

I morse så landade Björn Goop och Erik Adielsson m.fl på svensk mark efter att ha varit i Kalifornien och spelat in reklamfilm, vi hälsar er välkomna hem – ni har varit saknade i startlistorna.

bjorn-goop-erik-adielsson-s.jpg

12/2 Arvtagaren Royal Dream slog Ready Cash i Prix de France

Royal Dream av många kallad som den nya arvtagaren efter Ready Cash vann nyss storloppat Prix de France, på andra plats kom Main Wise As och på tredje plats kom jättefavoriten Ready Cash som gjorde ett mycket bra lopp då han fick trava hela loppet från dödspositionen.

Vi kommer senare idag att lägga ut Prix de France här på Hört & Hänt! så att ni kan se loppet igen.


Foto:

12/2 Inför Prix de France: 2002 så var en av Stall Kennys Andelshästar nära att vinna Prix de France

På YouTube så kan du se Prix de France från år 2002, vår andelshäst Jackhammer var så nära att vinna Prix de France det året, Jackhammer är en av de få hästar som besegrade den fantastiska Varenne, det gjorde han på Varennes egen hemmabana San Siro i Milano i Italien år 2001.

Jackhammer hade en fantastisk karriär och efter att han åkte ner till Frankrike och Ulf Nordin, så mötte han hela tiden den absoluta världseliten, och han gjorde det så bra! Han vann massor av storlopp och plockade fina placeringar i lika många, han var med i bl.a Prix d´Amerique två (2) gånger, Jackhammers karriär var helt enastående och fantastisk!!

Jackhammer började sin karriär hos Olle Elfstrand och vann fyra segrar från debuten, han fick sedan borrelia och var upp och ner i sina prestationer i slutet av tre- och fyraårssäsongen, han flyttades till Flemming Jensen som femåring och gjorde sju starter hos ”Icemannen”, efter en V64 seger på Solvalla i maj 2000 så flyttade vi sedan ner Jackhammer till Ulf Nordin i Frankrike på inrådan av Flemming.

jackhammer_1.jpg
Efter det så fullständigt exploderade allting, Jackhammer gick från att vara en hyfsad silverdivisionshäst till världsstjärna på bara några starter, i sin tredje start hos Ulf Nordin så startade Jackhammer i Milano 1 juli 2000, han blev då tvåa, knappt slagen av … Varenne.
Som jag redan har skrivit så kom Jackhammer tillbaka till Italien och Milano år 2001, och denna gång så hade Varenne ingenting att sätta emot, Jackhammer
krossade den Italienska världsstjärnan och nationalidolen på hans egen hemmabana! San Siro tystnade totalt när Jackhammer och Ulf Nordin satte klorna i den Italienska fantomen, det blev helt knäpptyst på läktarna och de Italienska flaggorna slutade att vaja bland publiken.

Eller som reporter Johan Lindberg skrev i de svenska tidningarna efter Jackhammers seger:
San Siro var laddat för fest. Grön-Vit-Röda flaggor täckte publiken, ända tills Jackhammer kom med sin slutspurt.
Då dog San Siro.
Det var chocken i Milano.
Ni kan se Jackhammers resultat ända ifrån premieloppet den 2/5 1996 och framåt om ni klickar .

Ni kan se Jackhammer på YouTube hanhar nr 2 och tar ledningen och släpper omgående. Följ sedan den gula hjälmen som körande Wilhelm Paal har på sig i tredjepar invändigt, se hur han tappar längder i sista sväng, se sen hur fort han går sedan över upploppet, han kunde lika gärna ha vunnit så hårt blir det till slut.
var en kämpe av allra högsta rang, han vann totalt 23 lopp under sin karriär och hans konto slutade på 9,7 miljoner kronor.
Här under så har ni startlistan till eftermiddagens Prix de France.
200 000 €uro väntar vinnaren år 2012 som vi tror heter Ready Cash igen.

1: Main Wise As – Pierre Levesque
2: Severino – Christian Bigeon
3: The Best Madrik – Jean Etienne Dubois
4: Roxanne Grif – Eric Raffin
5: Orlando Sport – Sebastien Baude
6: Ready Cash – Franck Nivard
7: Royal Dream – Jean Philippe Dubois
8: Private Love – Matthieu Abrivard
9: Iceland – Dominik Locqueneux
10: Marielles – Christophe Martens

12/2 En hyllning till Moni Maker – läs det fantastiska reportaget om en av världens bästa hästar genom tiderna, som genom ett under överlevde när taket på stallet hon stod i rasade samman

Den amerikanska travsidan Daily Racing Form har gjort ett fantastiskt reportage om Moni Maker, Barbara Livingston har varit på Lindy Farms i Connecticut USA och gjort detta reportage samt fotat legenden Moni Maker, Barbara berättar bl.a att för ett år sedan var Moni Maker nära att omkomma, men som genom ett under klarade hon sig då taket på stallet hon stod i gav vika för snön, läs det fantastiska reportaget genom att klicka .

Moni Maker som vann ”allt” som går att vinna på travbanorna i världen, hon vann även Prix de France (år 1999) som körs imorgon på Vincennes.

Vi hittar bl.a Moni Maker i stammen på vår treåriga amerikanska Culp Fiction.
Bilden: Moni Maker på Lindy Farms USA – Lindy Farms hemsida hittar du om du klickar .
(Photo Barbara Livingston)

Photo: Barbara Livingston

11/2 Åke Svanstedt och Joakim Lövgren tränade hästar vann på V75 idag, Björn Goop bowlingchampion över bl.a Erik Adielsson, Jessica Almenäs m.fl på The Spare Room i Los Angeles

Halmstad stod som värd för veckans V75 omgång och Åke Svanstedt och Joakim Lövgren fick varsin tränarseger med sig hem, Örjan Kihlström vann V75-1 åt Kari Lähdekorpi.
Björn Goop och Erik Adielsson m.fl har det bra i Kalifornien och åker hem imorgon och är hemma i Sverige på måndag, vi önskar er välkomna hem. Björn Goop kör lopp redan på tisdag på Åby och Erik Adielsson gör ”comeback” i sulkyn på onsdag på Solvalla.
Både Björn Goop och Erik Adielsson har Twittrat och nedan så finner ni ett par filmer som de själva spelat in under filminspelningen i USA.
Erik Adielsson och Björn Goop ”pushar” på TV4:s Jessica Almenäs, klicka

Björn Goop har lagt upp denna maffiga video, se och njut, klicka

Erik Adielsson har lagt upp denna film, ”Ludde” på löpband, klicka

Björn Goop, Erik Adielsson, Jessica Almenäs m.fl hade en intern bowlingmatch på i Los Angeles, och segrande ur den striden gick mannen med ”vänstersläggan” Björn Goop.

bjorn-goop-bowling.jpg

10/2 Andelshästarna bygger styrka så det knakar – välordnat fast ”chefen” är borta

Det laddas runt om i stallarna just nu, vinterträningen är i full gång och det byggs styrka som kommer behövas när det drar ihop sig i slutstriderna. Tvååringarna är i full träning och det är skarpladdat från alla håll.
Vi hade vägarna förbi Örebro idag med och svängde in i stallet där, full fart och välordnat som vanligt fast ”chefen” Per Fromell är på semester, han är åter i stallet i slutet av nästa vecka.

Stallet har under veckan som gått haft hjälp att köra hästarna av proffstränare Magnus S Karlsson och vi får gratulera honom idag då han igår fick en tränarseger med First Out Ann på Örebro, i sulkyn satt Carl-Erik Lindblom.
diamonds-of-gold-9.jpg

9/2 Det finns några andelar kvar i Sail On By (US) hos Stig H Johansson

Du har väl inte missat videon med Sail On By i Lexington? Klicka i så fall.

8/2 Nu är det endast tio hästar kvar – Maharajah till avel – Brioni Årets häst igen

Nu är det endast tio hästar kvar till helgens Prix de France, sista strykningen på fredag och vi vidhåller Ready Cash som vår vinnare. Den svenska världsartisten Maharajah kommer tyvärr ej till start, utan kommer att ägna våren till att läka såren och ägna sig åt avelsarbete, vi hoppas att han är frisk och fräsch till nästa vintermeeting i Frankrike.
En annan kämpe som är tillbaka efter operation är sexfaldiga miljonären Global Investment, han är tillbaka i träning hos Stall Goop. Joakim Lövgrens Brioni blev inte bara vald till Årets häst här i Sverige, han fick även samma utmärkelse i Tyskland, vi bugar och bockar. Vår forna andelshäst Jackhammer 9,7 miljoner intjänat har mist sin far Demilo Hanover som ej längre finns bland oss, Jackhammer blev Demilo Hanovers vinstrikaste avkomma, han lämnade även Demon Sid som tjänade över 6 miljoner kronor.

Bilden här under: Vår hittills vinstrikaste andelshäst – Jackhammer som tjänade över 9,7 miljoner kronor och är en av de få som besegrade Varenne.
Jackhammer-2.jpg

7/2 Idag så har vi varit och tittat till våra andelshästar i Örebro – Stig H Johanssons amerikanska Sail On By (US) ”snuskigt” fin i banjobb – se så lik hon är sin helbror Hambletonianvinnaren Glidemaster

Idag så har vi varit till Örebro och tittat till våra andelshästar där, vi tittade till Diamonds of Gold och Checkpoint vi fick även se amerikanskan Sail On By (US) gå banjobb och hon var rent ut sagt ”snuskigt” fin, det är en fantastisk travtalang som lägger mycket mark under sig, hennes vägvinnande stil påminner mycket om Sail On By´s helbror!! Glidemaster.
Se på videon här under när Sail On By´s helbror Glidemaster vinner Hambletonian, det är som en kopia av Sail On By – blir hon lika bra?
Sail On By anmäls till de största och mest intressanta unghästloppen i USA bl.a Hambletonian Filly.
Det finns några andelar kvar!!!

6/2 På söndag vinner Ready Cash Prix de France igen – tror vi

På söndag så körs Prix de France och den totala prissumman i loppet uppgår till 400 000 €uro, vår favorit till segern är Prix d´Amerique vinnaren Ready Cash, vårt stora Svenska hopp Maharajah kommer tyvärr inte till start, det är 18 stycken hästar kvar i loppet och den sista strykningen är på fredag.

5/2 Åke Svanstedt dominerade stort när Axevalla arrangerade sin Travgala under lördagskvällen – vår Codebreaker fick nöja sig med andraplatsen bakom Metior Easy

Namnet Svanstedt dök upp sju gånger då det gäller de olika kategorierna. Maria C Karlsson och hennes G.H.Nemo var också stora vinnare.

Här kommer alla pristagare:

Årets 2-åring: Metior Easy (Åke Svanstedt)
Årest 3-åring: M.T. Golden Boy (Åke Svanstedt)
Årets 4-Åring: Nettan Palema (Åke Svanstedt)
Årets Äldre: G.H. Nemo (Maria C Karlsson)
Årets Sto: Nettan Palema (Åke Svanstedt)
Årets Montéhäst: Going Southwind (Åke Svanstedt)
Årest ryttare: Camilla Strandäng
Årets Lärling: Anders Svanstedt
Årets hästskötare: Angelica Jonsson
Årets Amatörkusk: Jens Laursen
Årets B-Tränare: Maria C Karlsson
Årets Kusk/tränare: Åke Svanstedt
Årets Ponnykusk: Linus N Olsson
Årets Häst: G.H. Nemo (Maria C Karlsson)


På bilden nedanför så ser ni sonen Eric, sambon Sarah Swahn och Kung Åke Svanstedt.
sara_svahn.jpg
Foto: Malin Albinsson/MVA

5/2 Höjda prissummor i Svenskt Trav-Oaks, Svenskt Trav-Kriterium, Derbystoet och Svenskt Travderby

Ifjol belönades Pato och Beau Mec med vardera 1,6 miljoner kronor som vinnare i Svenskt Trav-Kriterium respektive Krafft Svenskt Travderby. Nu får travets största klassiska lopp rejäla prishöjningar meddelar Svensk Travsport (ST) i ett pressmeddelande.

Vinnarna i Krafft Svenskt Travderby för fyraåringar och Svensk Trav-Kriterium för treåringar belönas med hela 2 miljoner kronor 2012!
Samtidigt ökas Krafft Derbystoets förstapris till 1 miljon och Svenskt Trav-Oaks till 1,4 miljoner.


Satsningen är värd 3 miljoner kronor i nya prispengar och möjliggörs genom ett samarbete mellan Svensk Travsport, ATG, Jägersro och Solvalla. Arrangörsbanorna Solvalla och Jägersro lägger tillsammans 1,6 miljoner medan Svensk Travsport och ATG bidrar med 1,4 miljoner till de här prestigeladdade loppen för landets allra bästa unghästar.


I de här klassiska unghästloppen utgår dessutom 20 procent av prissumman till hästarnas uppfödare, vilket innebär en ökning på 600 000 kronor i uppfödarpremier.


– Svensk Trav-Kriterium och Svensk Trav-Oaks för ston är treåringarnas största lopp och Solvalla höjer nu förstaprisen med 400 000 kronor i båda loppen. Prisökningarna ligger väl i tiden med den kraftfulla unghästsatsning som Svensk Travsport gör i år och vi hoppas förstås att våra höjningar skall bli ytterligare en vitamininjektion för landets hästägare och uppfödare, säger Solvallas VD Tore Fyrand.


– Det är positivt att vi med stöd av Svensk Travsport och ATG ytterligare ökar glansen kring Krafft Svenskt Travderbyt, som är ett av travsportens tre klassiska lopp. Förutom att Derbyts förstapris nu är 2 miljoner kronor höjer vi även prissumman i Krafft Derbystoet till 1 miljon kronor. Det innebär att prispengarna i det här stoloppet fördubblats på två år, säger Jägersros VD Lars-Åke Mårtensson.

solvalla-4.jpg

4/2 Codebreaker fick nöja sig med en andraplats på kvällens Hästgala

Vår andelshäst Codebreaker e.Donato Hanover fick i kväll nöja sig med en andraplats då Metior Easy blev vald till årets tvååring 2011 på den stora Hästgalan på Axevalla, vi gratulerar ägaren, uppfödaren och tränaren till Metior Easy – Åke Svanstedt till denna utmärkelse.

Metior Easy är upptränad av Åke Svanstedts unghästtränare Per Fromell och körs på bilden nedan av fd. proffstränaren Owe Persson.
metior-easy-stall-kenny.jpg

4/2 Hästgala på Axevalla nu ikväll, vår andelshäst Codebreaker en av de nominerade till titeln årets tvååring – Erik Adielsson, Björn Goop och Örjan Kihlström vann idag på V75

Nu ikväll så är det stor Hästgala på Axevalla där det bland annat ska utses vem som blir årets tvååring 2011 på Axevalla, vår andelshäst Codebreaker är nominerad på galan och delägare i Codebreaker är på plats på Axevalla från klockan 18.30 och minglar med övriga inbjudna.

Idag så vann Erik Adielsson, Björn Goop och Örjan Kihlström alla tre på V75, de har gemensamt att de kommer att vara körsvenner på våra andelshästar när de ska tävla och tävlar. Björn Goop är förutom körsven även tränare till flera av våra andelshästar.
codebreaker_night.jpg

3/2 Vår unghästtränare – Nordens segerrikaste kusk Per Fromell mot 10 000 segrar

Per Fromell är en erkänt skicklig tränare som har matchat fram många fina hästar genom åren. Den som varit med ett tag kommer ihåg superfuxan Blitzy Sund, som Fromell gjorde rent hus med i Sverige och som tävlade även i Italien.
Vad många kanske inte kände till är att Per Fromell är nordens segerrikaste kusk, och topp tre i Europa!
Åtminstone om man får tro Trav & Galopp 2012 som i sin publikation hävdar att Per Fromell tagit 8485 segrar… Jorma Kontio kan med andra ord slänga sig i bastuväggen, och med dessa svårslagna meriter är det dags att vända på flödet och låta Åke Svanstedt träna upp unghästar åt Fromell istället…

Tilläggas kan att Svensk Travsport inte ligger bakom publikationen som gjorde Per Fromell till superkusk, det är ett fristående företag som gjort det, så Svensk Travsport är helt oskyldiga till denna ”groda”.

Denna ”groda” hittade vi på den eminenta Travbloggen wiretowire som ni hittar om ni klickar .

Foto: Svenska Mattesnillen i Stockholm AB

2/2 Kung Åke tillbaka i sulkyn ikväll på Åby, seger direkt – Björn Goop tripplade

Kung Åke Svanstedt kom hem ifrån Florida igår, ikväll så satt han åter i sulkyn på Åby och han vann direkt i lopp 1, det blev sedan ytterligare en seger under kvällen och vi hälsar Åke Svanstedt välkommen hem.

Björn Goop vann tre lopp denna kväll och drygade ut ledningen i körsvensligan, nästa vecka blir det semester för Björn som tillsammans med bl.a Erik Adielsson åker till i Kalifornien, där kommer de förutom att trivas i värmen spela in lite reklamfilm åt ATG.
ake-svanstedt-stall-kenny-2.jpg

2/2 En sväng till Örebro idag, vi tittade till andelshästarna som vi har där

Idag tog vi en sväng till Örebro och tittade till våra andelshästar som vi har hos Per Fromell och som sedan ska vidare till Stig H Johansson och Åke Svanstedt, det var bitande kallt och hästarna hade rimfrost i ”skägget”, treåriga andelshästen Checkpoint e.Donato Hanover var på kliniken och fick benen uppsmorda när vi kom, ingen fara sa veterinären.
De två tvååriga andelshästarna Sail On By och Diamonds of Gold var ute i hagen och busade med sina kompisar, det är alltid en fröjd att se hur bra hästarna mår hos unghästtränare Fromell.
Bilden nedan Sail On By (US) som det finns några andelar kvar i och som ska tränas av Stig H Johansson.

2/2 Vi har tagit pulsen på Olle Goop – snabba frågor snabba svar

Vi tog igår kväll pulsen på Olle Goop 6620 segrar mitt under ATG Livesändningen från Solvalla. Vi ställde några snabba frågor och Olle fick svara lika snabbt utan betänketid, frågor och svar hittar ni här under.

olle-goop-stall-kenny.jpg

Namn: Olle Goop.
Ålder: 68.

Familj: Frugan Annika.
Bil: Nuförtiden så blir det mest jeepen på gården, samt hästbussen.
Favoritmat: All sorts fisk.
Dricker: Mineralvatten.
Favorithäst: Limbo, det var min reklamhäst när jag började som tränare, sen finns det massor av hästar att räkna upp, bl.a Grades Singing som var en fantastisk häst.
Favoritresmål: Jag vill helst se olika miljöer och har inget speciellt favoritresemål, det jag tycker är otroligt kul att göra är att åka på olika Hästauktioner, t.ex Lexington i USA mm.
Största segern: Det finns många storlopp som jag minns väl, bl.a när jag vann Breeders Crown i USA m.m.
Bästa travminne: Det finns också många att välja på, men jag kommer speciellt ihåg när jag vann Svenskt Trav-Kriterium med Lord Rappe, det var första stora segern, veckan efteråt så föddes Björn.
Sämsta travminne: Det var när Nordin Hanover åkte fast för doping i Tyskland, jag var helt oskyldig och hade blivit utsatt för sabotage, hästen blev avstängd under en period.
Person du ser upp till: Helt klart Jean-Pierre Dubois, han har haft en helt enorm karriär, han har lyckats med allt, både med tävlingsbiten och uppfödningar, han har tagit fram massor av fina avelshingstar.
Vad lyssnar du helst på: 70 och 80-talsmusik.
Vad har du för favoritfilm: Jag ser aldrig på film på TV, när jag ser på TV så är det på sport eller trav.
Elitloppet eller Prix d´Amerique: Prix d´Amerique, men alla storlopp vill man ju vinna.
Vad gör du på fritiden: Jag är helst ute och går i skogen då, det ger mig harmoni.

Stall Kennys Andelshästar tackar Olle Goop för svaren på frågorna.

Den 25/1 lite längre ner här på sidan Hört & Hänt! kan ni läsa samma frågor ställda till Björn Goop.
OBS! (finns under januari 2012 på Hört & Hänt! arkivet längst ned på denna sida)


myglidingangel-ollegoop.jpg

1/2 Culp Fiction har fått en egen Facebooksida

Vår treåriga läckra amerikanska Culp Fiction har fått en egen sida på Facebook, det är en av delägarna i Culp Fiction som fixat till den, och ni kan besöka den om ni klickar .

1/2 Våra amerikanskfödda andelshästar mycket fina i banjobb på Färjestad idag

Idag så gick våra två nyblivna treåriga amerikanskfödda andelshästar Culp Fiction och Shestheholepackage som vi har hos Stall Goop jobb inne på Färjestads travbana, det var två mycket fina besked vi fick säger Björn Goop, båda två visade mycket fin inställning och fart, de gick 1600 meter efter 1.20 och var oberörda båda två efteråt. Mer finns att läsa på deras egna sidor här på hemsidan som du hittar under fliken Andelshästar i menyn här ovanför.
shes-culp.jpg

31/1 Alla andelshästar har idag fått sig en liten uppdatering – Amerikanskor i banjobb på Färjestad imorgon

Idag så har samtliga Stall Kennys Andelshästar fått sig en liten uppdatering på sin egen sida, vi uppdaterar varje häst minst en gång i veckan oftast mer, vi försöker hålla så hög service som det går för att våra andelsägare ska trivas. Full service alla dagar året runt ger vi dig som hästägare hos oss.
Imorgon så åker Stall Goop in med Culp Fiction (US) och Shestheholepackage (US) till Färjestad och kör ett banjobb.
Vi har några andelar kvar i Sail On By (US) hos Stig H Johansson.

30/1 Idag har vi haft en dag full med unghästar – vi har varit runt och tittat till nyblivna ettåringar

Vi har idag varit och tittat på nyblivna ettåringar, fulla av spring och bus i benen det är magnifikt att se hur de sprintar loss i hagen så att snön yr, det har varit en strålande dag med klarblå himmel, och temperaturen har legat kring minus sex grader.
springibenen.jpg

29/1 Vår vinnare satt igen – Ready Cash vann som väntat Prix d´Amerique nyss

Som vi skrivit flera gånger den här veckan här på Hört & Hänt! så skrevs segerchecken i Prix d´Amerique ut till Ready Cash, han var fantastisk fin idag igen och skar mållinjen som etta.
Det såg länge ut som att vårt största svenska hopp Maharajah skulle kunna blanda sig i segerstriden, men över upploppet så hade han inget att sätta emot det franska monstret Ready Cash.

Vi gratulerar kretsen till den franska världsstjärnan Ready Cash till ytterligare en seger i Prix d´Amerique.

images.jpg

28/1 Delägarna hos Stall Kennys Andelshästar fick idag ”klartecken” på Crowne i DD-1

Vi skickar ut sms till våra delägare med jämna mellanrum, idag så sände vi ut ett sms då vi fått mycket bra info på Joakim Lövgrens Crowne i DD-1 från Jägersro, Crowne vann loppet och gav 4.69 i odds, vi satte även dubbeln i vårt sms, oddset på den blev 9.87. Det har smattrat in telefonsamtal sms och e-mail redan från glada delägare som spelade och vi gratulerar er alla som ryggade vårt tips.

Tre av våra tränare hade häst till start på V75 idag, alla tre tränare vann!!
Björn Goop vann med Quarcio du Chene
Roger Walmann/ Johan Untersteiner vann med Memo Ribb
Joakim Lövgren vann med Crowne

Vi gratulerar samtliga inblandade V75 vinnare.
jocke.jpg

28/1 Johan Untersteiner ledde från start till mål med Roger Walmann tränade Memo Ribb

Johan Untersteiner vann nyss V75-5 med Memo Ribb, tränar gör Roger Walmann. Johan Untersteiner som är försteman hos Roger Walmann ledde loppet ifrån start till mål. Vi gratulerar kretsen kring Memo Ribb till denna lätta seger.
untersteiner.jpg

28/1 Imponerande seger av Björn Goop och Quarcio du Chene nyss

Quarcio du Chene och Björn Goop imponerade nyss när han vann Gulddivisionen på Jägersro, de två giganterna Brioni och Quarcio du Chene försvann ifrån det övriga fältet genom sista sväng, Björn Goop tryckte sedan gasen i botten över upploppet och kopplade enkelt grepp på Brioni och försvann till en överlägsen seger på 1.13,2. Brioni är en bit från toppformen sa Joakim Lövgren efteråt, och vi är säkra på att han kommer vara mycket bättre om ett par starter. Vi gratulerar Björn Goop och hela kretsen kring denna fantastiska häst till denna imponerande seger.
Quarcio_Du_Chene_6158.jpg
Foto från Stall Goop

27/1 Definitiv startlista Prix d´Amerique – loppet körs på söndag på Vincennes


Så har nu den defintiva startlistan till Prix d´Amerique kommit. Två av våra kuskar är med och kör i Prix d´Amerique, det är vår tränare och kusk Björn Goop som kör Iceland, och Örjan Kihlström som kör Maharajah, vi önskar de svenska ekipagen lycka till även om vi tror att segerchecken skrivs ut till Ready Cash.
Förstapriset i loppet är 500 000 euro.
Startlista – Prix d´Amerique:
1. Royal Dream – Jean-Philippe Dubois
2. The Best Madrik – Jean-Etienne Dubois
3. Roxane Griff – Eric Raffin
4. Noras Bean – Stefan Söderkvist
5. Punchy – Jean Boillereau
6. Severino – Christian Bigeon
7. Main Wise As – Pierre Levesque
8. Private Love – Matthieu Abrivard
9. Quif de Villeneuve – Franck Leblanc
10. Save The Quick – Jean-Michel Bazire
11. Iceland – Björn Goop
12. Timoko – Richard Westerink
13. Perlando – Jos Verbeeck
14. Orlando Sport – Sebastien Baude
15. Lisa America – Dominiek Locqueneux
16. Maharajah – Örjan Kihlström
17. Oyonnax – Yves Dreux
18. Ready Cash – Franck Nivard


27/1 På söndag drabbar de samman – men redan imorgon lördag så är det en spännande duell på V75 – läs allt om Prix d´Amerique + mycket mer

Så damp Travronden ner i brevlådan nu på morgonen, flera sidor om Prix d´Amerique, Joakim Lövgren i reportage om Brioni och hans chanser i den spännande duellen mellan honom och Björn Goops Quarcio du Chene på lördag. En fullmatad tidning som vanligt, som vi rekommenderar till alla.
Ni kan också läsa allt om Prix d´Amerique på deras officiella hemsida som ni hittar om ni klickar .

26/1 Vi gratulerar Per Fromell till segern på Örebro Travet ikväll

I lopp tre på Örebro Travet ikväll så selade Per Fromell ut egentränade Latoya Trot, och från bakspår så vann Latoya Trot och Per Fromell åkandes med två längder, vi gratulerar Stall Per Fromell och kretsen kring hästen.
Vi hade ytterligare en tränare ”Till start” – Björn Goop som var nere på Åby ikväll och han ökade där på sin segerskörd i år med två segrar.
kent-p-gustavsson-per-frome.jpg
Foto: Göran Abrahamsson

26/1 Stig H Johansson/ Erik Adielsson show på Solvalla igår kväll

På Solvalla igår kväll så var det stor show a´la Stig H Johansson/ Erik Adielsson, den kombinationen vann fyra lopp och hade så när vunnit två lopp till under kvällen, en seger blev det för Björn Goop och två segrar för Örjan Kihlström, vi hittar även Roger Walmann på en pallplats, våra tränare och kuskar håller sig framme i vinnarcirklarna.
Det finns fortfarande några andelar kvar i läckerbiten här under – Sail On By (US) – tränare Stig H Johansson, klicka på bilden här nedanför.

25/1 Vi har tagit pulsen på Björn Goop – snabba frågor snabba svar

Vi tog igår kväll pulsen på vår tränare Björn Goop när han var på väg hem ifrån Axevalla där han segerdefilerat tre gånger. Vi ställde några snabba frågor och Björn fick svara lika snabbt utan betänketid, frågor och svar hittar du här under.

Namn: Björn Goop.
Ålder: 35.

Familj: Nej.
Bil: Mercedes.
Favoritmat: Det italienska köket.
Dricker: Coca Cola.
Favorithäst: Novelty Nibs, en fantastisk lärohäst, tävlingshäst och avelssto.
Favoritresmål: Florida.
Största segern & bästa travminne: Derbysegern med Conny Nobell.
Sämsta travminne: Galoppen med Novelty Nibs i Drottning Silvias Pokal.
Person du ser upp till: Pappa Olle Goop.
Vad lyssnar du helst på: All musik utom opera och jazz, just nu lyssnar jag mycket på Coldplay.
Vad har du för favoritfilm: Beckfilmerna är en höjdare.
Elitloppet eller Prix d´Amerique: Elitloppet har jag vunnit, så nu siktar vi på Prix d´Amerique-seger, i år blir svårt men det är ett lopp jag vill vinna.
Vad gör du på fritiden: Ser på film.

Stall Kennys Andelshästar tackar Björn Goop för svaren på frågorna.

bjorn-goop-stall-kenny.jpg


24/1 På söndag drabbar de samman i Frankrike – Ready Cash vinner?! – Donato Hanovers fantastiska dotter siktar mot Hambletonian

På söndag smäller det på Vincennes, då drabbar de samman kanonerna i slaget om Prix d´Amerique. Vår favorit till segern är Ready Cash, Björn Goop kommer att köra Iceland åt Stefan Melander, och Örjan Kihlström kör som vanligt Maharajah, även Noras Bean ser ut att komma med i loppet, sista strykningen är på fredag.

2011 års tvååringdominant förra året i USA Check Me Out efter Donato Hanover vintertränas på andra sidan Atlanten, hon går jobb under sadel och ridtränas, hennes planer är att årsdebutera i juni och sedan kanske vi får se henne i Hambletonian mot hingstarna, inget sto har vunnit Hambletonian sedan 1996 då Continentalvictory slog hingstarna. Här kan du läsa om Check Me Out, klicka .

Åke Svanstedt som fortsatt är i Florida är helt lyrisk över de Donato Hanover hästar som han har kört i jobb i Florida, och det är helt klart en avelshingst som kommit för att stanna, en ny avelsgigant är född tippar vi, lägg Donato Hanover på minnet.
Stall Kennys Andelshästar har fyra avkommor efter Donato Hanover, en av dem är D´One som var en ”snackhäst” redan i mamma Giant Diablos mage, avkomman efter de två världsrekordhållarna som gick sina världsrekord 1.08,5 på The Red Mile i Lexington Kentucky USA 2007.

d-one-juni-11.jpg

23/1 Fem Tippar V75 – Alltid på en måndag hos Stall Kennys Andelshästar

Varje måndagskväll så lägger vi ut Fem Tippar V75 här på hemsidan, du finner den sidan i menyraden här ovanför.

animhorse.gif

22/1 Yankee Glide avkommor vann både på V75 igår samt på Solvalla idag, gårdagens V75 vinnare uppfödd på samma Farm som Sail On By i Kentucky USA – Somekindacatch är syster med Culp Fictions mamma Clever Catch

Igår på V75 så segrade stoet Truly Devoted i Silverdivisionen, hon har nu tjänat 1 342 000 kr för sin tränare Stig H Johansson, Truly Devoted är uppfödd på Brittany Farms i Lexington Kentucky USA, på samma Farm som Sail On By är uppfödd på, Truly Devoted och Sail On By har även samma far = avelsgiganten YANKEE GLIDE, det finns några andelar kvar i Sail On By hos Stig H Johansson.

Idag på Solvalla så var det dags igen, då segrade ytterligare ett sto efter Yankee Glide, även denna gång så tränar Stig H Johansson och Erik Adielsson körde, det var Somekindacatch som fullkomligen krossade sina medtävlare och vann helt överlägset med sex längder, Somekindacatch är snart uppe i 900 000 kr intjänat. Somekindacatch är syster med Culp Fictions mamma Clever Catch!!

Yankee Glide är en av världens genom tiderna bästa avelshingstar och han är med i toppen år efter år med sina avkommor, vi erbjuder er andelar i ett fullkomligen fantastiskt sto efter Yankee Glide, hon heter Sail On By och ska tränas av Stig H Johansson när unghästtränare Per Fromell lämnar över tömmarna.

Sail On By är en H E L S Y S T E R till Hambletonianvinnaren och numera i USA populära avelshingsten Glidemaster som tjänade 13,5 miljoner kronor!!, det är egentligen ofattbart att det finns andelar kvar i Sail On By, men det finns några stycken och du har chansen att bli delägare i ett sto med stam och exteriör utöver det vanliga, hon har alla förutsättningar som finns och tränar strålande!!

Klicka på bilden nedanför så får du se henne träna hos unghästtränare Per Fromell.

22/1 Tre stycken V75 omgångar – två vinnare

Det har körts tre stycken V75 omgångar i januari, den första gick på Vermo i Finland där fick ingen sju rätt, de övriga två omgångarna som körts har en ensam vinnare tagit hela potterna, vi visste redan innan att V75 var ett svårt spel.
v75-2.jpg
Foto:


21/1 Sms till alla våra andelsägare idag – Erik Adielsson vann tre på V75

Idag så har samtliga andelsägare hos Stall Kennys Andelshästar fått ett sms om sin häst, förutom den information som finns här på hemsidan, så får alla andelsägare hos Stall Kennys Andelshästar extra information både på sms och mail om sin häst.

Erik Adielsson x 3 på V75 idag, trots det över 21 miljoner enbart på 7 rätt, då omgången i övrigt var svår, det är bara att lyfta på hatten och gratulera till den nya mångmiljonären någonstans i Sverige som vann över 26 miljoner sammanlagt. Samma Erik Adielsson som kommer vinna många lopp tillsammans med Sail On By (US) som han säger på filmen som du får se om du klickar på den rörliga bilden här under.

19/1 Sju lopp vanns på Solvalla igår kväll av våra tränare och kuskar – Det finns fortfarande några andelar kvar i Sail On By (US) hos Stig H Johansson

Igår kväll på Solvalla så vanns sju av elva lopp av våra tränare och kuskar, Björn Goop vann tre lopp och lika många vann Örjan Kihlström (ett lopp åt Roger Walmann), Erik Adielsson vann ett lopp åt Stig H Johansson, vi glädjer oss med alla inblandade kring gårdagens segerhästar.

Det finns fortfarande några andelar kvar i Sail On By (US) – helsystern till Hambletonianvinnaren Glidemaster, som är minst sagt läcker att skåda, tränare Stig H Johansson.

18/1 Travronden har fått sig ett ansiktslyft idag, ny och fräsch design

Idag så släppte Travronden sin nya hemsida, och det var ett rejält ansiktslyft med ny fräsch design, lättöverskådlig och bra, det är bara att gratulera det vi sett hittills är mycket bra.


17/1 Vi har under dagen varit runt och tittat på unghästar

Vi har sedan tidig morgon till sen eftermiddag varit och tittat på nyblivna ettåringar, vi tog en tur till ett av Sveriges största stuterier och blev som vanligt väl bemötta, vi har pratat med många delägare under dagen, det är mycket som är på gång inom Stall Kennys Andelshästar de närmaste två månaderna!! Vi har också pratat med några av våra tränare idag, och några av andelshästarna har fått sig en uppdatering.

per-fromell-6.jpg

16/1 Nu finns det en bakgrundsbild för Android telefoner att ladda ner

På begäran så har vi tagit fram en bakgrundsbild för Android telefoner med Stall Kennys Andelshästars logga på, vår iPhone-bakgrund som har funnits ett bra tag har laddats ner av massor av användare, nu kan även ni som har Android telefoner använda Stall Kenny loggan i era mobiltelefoner som bakgrundsbild.

Klicka på bilden nedanför för att komma till vår , längst ned på den sidan så hittar ni vår nya bakgrund till Android telefoner, klicka på den bilden så kommer den upp i större format anpassat för Android telefoner, ni väljer sedan att spara den i er telefon, sedan är det bara att använda den som bakgrundsbild.

15/1 Royal Dream slog Ready Cash i Prix de Belgique – Maharajah spurtade till en fjärdeplats

I dagens fjärde B-lopp Prix de Belgique på Vincennes så vann Royal Dream efter en mycket bra spurt, han slog Ready Cash som fått trava i dödens, fyra på ett förbättrat sätt spurtade Stefan Hultman tränade och av Travkompaniet ägda Maharajah. Prix d´Amerique närmar sig med stora kliv och vår favorit till segern är Ready Cash trots att han inte vann idag.

Se Prix de Belgique,

14/1 Våra kuskar och tränare tog för sig på V75 idag – dubbelseger för kombinationen Stig H/ Erik – Johan Untersteiner V75 Mästare för Lärlingar – vårt sms-utskick gav klirr i kassan hos våra hästägare i våra andelshästar

Då V75 kördes på Åby idag så var våra tränare och kuskar med och tog för sig rejält av priskakan som vanligt, Erik Adielsson vann tre stycken lopp, och därav två segrar med kombinationen Stig H Johansson/ Erik Adielsson, Peter Ingves körde åt semesterfirande Åke Svanstedt och vann ett lopp.

Johan Untersteiner blev V75 Mästare för Lärlingar, Johan som till vardags jobbar åt vår tränare Roger Walmann, vi gratulerar till denna Mästartitel. Joakim Lövgren vann ett lopp och var även tvåa inom V75.

Veckans segerherre nummer ett Björn Goop hade lite stolpe ut, och fick nöja sig mer två andra och två tredjeplatser. Allsvenska Kuskchampionen tar snar revanch och står snart i vinnarcirklarna igen.

Vårt sms-utskick till samtliga delägare gav klirr i kassan för våra andelsägare, vårt drag Cayenne Käbb gav 5.58 i vinnarodds grattis till er alla som tog rygg, och tack för alla glada tack-sms och mail som kommit efteråt!
johan-untersteiner-2.jpg

14/1 Hästgalan – Årets tränare och kusk – Åke Svanstedt, Årets Häst Joakim Lövgrens Brioni, Årets Sto Roger Walmanns Tamla Celeber

Våra tränare tog tunga titlar på gårdagens Hästgala på Rondo i Göteborg.
Åke Svanstedt tog hem titeln Årets Tränare, han tog också hem titeln Årets Kusk.
Joakim Lövgren tog hem den tunga titeln Årets Häst med sin Brioni.
Roger Walmann fick ta emot pris för Årets Sto med Tamla Celeber.


Sedan tidigare så har ju Björn Goop vunnit den Allsvenska Körsvensligan 2011 för åttonde året i rad.

Vi gratulerar er till framgångarna.

Åke Svanstedt tog hem två tunga titlar, Årets Tränare och Årets Kusk.

Roger Walmann tog hem titeln Årets Sto med Tamla Celeber.

Joakim Lövgren tog hem titeln Årets Häst med Brioni.

13/1 Delägare ifrån Cypern på plats och såg sina hästar gå jobb på Örebro idag

Idag har vi varit till Örebro och sett andelshästarna Diamonds of Gold, Sail On By (US) och Checkpoint gå jobb på rakbanan idag, samtliga tre var mycket fina, mer om deras jobb läser ni på hästarnas egna sidor, det finns också tre nya skrivbordsunderlägg att ladda ner.

På plats klockan 11.00 idag på Örebro travet var vår trevlige delägare Costas som är i Sverige tillsammans med sin far, systerdotter och systerson, de bor på Cypern och är nu här i Sverige och passade då på att besöka sina delägda hästar igen.
Vi var också på plats och vi fick se ovanstående tre hästar gå jobb. Det var glada miner trots den bitande kalla vinden som gick genom märg och ben.

Costas och han släkt tittade efter att hans hästar gått jobb runt i stallet hos Per Fromell och vi pratade, det var ett mycket trevligt möte och vi hälsar er åter välkomna när ni är i Sverige nästa
gång.

På bilden nedan så ”tränar” Shutterlatier (US) som vi köpte på auktionen i Harrisburg USA i höstas på att stå i vinnarcirkeln.
delagare-fran-cypern.jpg

12/1 Goop fortsatte segerskörden idag två segrar i Örebro och en på Åby – vi har varit och tittat på några nyblivna ettåringar

Björn Goops segerstim fortsatte idag och han vann två segrar på Örebros lunchtävlingar, sedan åkte han ner till Åbys kvällstrav och vann ett lopp där. Hatten är fortsatt lyft för dig Björn!

Själva så var vi iväg i regnet och tittade till några nyblivna ettåringar, som tur var så hade de fått komma in och vi tittade på dem inomhus, det är fantastiskt fina åringar vi sett idag, kanske någon av dem blir en andelshäst om något år om de fortsätter att utvecklas, stammässigt så är det så superstammat som det kan bli!

Det finns några andelar kvar i nedanstående skönhet!

11/1 Kvällens resultat för Björn Goop på Solvalla 2-6-1-1-1-1-2-1-1-4-2 – vi lyfter på den berömda hatten och gratulerar

Ett makalöst facit för Björn Goop på Solvalla ikväll, vi lyfter på hatten och gratulerar vår tränare och kusk till kvällens fantastiska facit på Solvalla för Björn Goop 2-6-1-1-1-1-2-1-1-4-2 så vi lyfter på den berömda hatten och gratulerar Björn Goop.

Det är kanske inte en alltför vågad gissning att han vinner Lopp 1 på Örebro imorgon, Björn Goop kör där Cherry Zon.

bjorn-goop-2011.jpg

11/1 Sjätte segern kom nu av sju körda på V86 – Björn Goop äger Solvalla ikväll

Så kördes också den sjätte segern på sju starter inom V86 för Björn Goop, man kan lugnt säga att Björn Goop äger Solvalla ikväll.

Kvällens uppsittningar för Björn Goop så här långt 2-6-1-1-1-1-2-1-1

dunder-huvud.jpg

11/1 Björn Goop vann även det åttonde loppet – han har nu vunnit 5 av 6 lopp på V86 ikväll

Björn Goop äger Solvalla just nu, han vann nyss det åttonde loppet på Solvalla och Björn har nu vunnit 5 av 6 lopp som hittills körts inom V86. Björn Goop har kört 24 lopp på Solvalla i år och vunnit 12 av dem = 50% av sina uppsittningar har han vunnit.

Kvällens uppsittningar för Björn Goop ikväll så här långt 2-6-1-1-1-1-2-1

v86.png


11/1 Björn Goop dominerar just nu på Solvalla – andelshästarna uppdaterade – har du som är hästägare ej fått mail ifrån oss igår, hör då av dig

Efter sju körda lopp på Solvalla så har Björn Goop dessa prisplaceringar 2-6-1-1-1-1-2 skapligt… så här långt, han har några lopp till på sig att bättra på skörden.
Vi har idag varit i kontakt med några av stallen och de hästarna har fått sig en uppdatering på sina sidor.
Vi skickade igår ut ett mail till samtliga hästägare hos Stall Kennys Andelshästar, skulle det vara så att du ej har fått det mailet, hör då av dig.
shestheholepackage-6.png


10/1 Premiechansen – Stall Kennys Andelshästar går inte premielopp 2012 – vi satsar mot Drömchansen och dubbla prissummorna i Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks, Svenskt Travderby eller Derbystoet istället

Från och med i år så kan man välja på att köra premielopp med sin häst eller satsa mot dubbla prissummorna i Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks samt Svenskt Travderby eller Derbystoet.

Nedanstående text är hämtad ifrån Svensk Travsports hemsida.

Vill du att din häst ska kunna gå premielopp och tjäna 25 000 kronor? Eller vill du att hästen ska ha chansen till dubbla prispengarna i Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks och Svenskt Travderby eller Derbystoet?

Du har möjlighet att välja. Vill du låta 2-åringen känna på tävlingsbanan i ett premielopp under lekfulla förhållanden och tjäna 25 000 kronor under uppträningsperioden? Eller skulle du hellre avstå de pengarna för en riktig drömchans.

Det här gäller dig som äger ett 2-årigt varmblod (född 2010). Bestäm dig senast 1 mars 2012. Senast då måste du ha meddelat Svensk Travsport (ST) ifall du vill att hästen ska avstå premieloppet. I gengäld får du dubbla prispengarna om hästen skulle bli prisplacerad i något av finalloppen i Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks, Svenskt Travderby eller Derbystoet.

Stall Kennys Andelshästar har tre stycken andelshästar födda 2010 som är berättigade till denna drömchans, det är D´One, Diamonds of Gold samt Dominator som vi avstår premieloppet med. När man satsar så hårt som vi gör med enbart superstammade andelshästar så är det en självklarhet att vi avstår att köra premielopp med våra tvååringar i år och istället satsar vi mot de dubbla prissummorna i ovanstående insatslopp istället.

För att detta ska gå att genomföra så måste det bli 300 hästar anmälda eller fler för att det ska gå att genomföra avslutar Svensk Travsport (ST) på sin hemsida.

Sail On By (US) som är född i USA och ej Svenskregistrerad, henne har vi anmält till de mest intressanta loppen på andra sidan Atlanten, bl.a Hambletonian Oaks och Breeders Crown i USA. Hon kommer också att anmälas till bl.a Drottning Silvias Pokal här i Sverige.

blue-olle-goop.jpg10/1 Åke Svanstedt är ju som ni vet på semester i Florida – Donato Hanover regerar i USA hälsar Kung Åke från träningscampen

I soliga delstaten Florida USA semestrar delar av familjen Svanstedt just nu, Åke rapporterar från The Sunshine State att det bara pratas om Donato Hanover där, han har även varit ute och kört ett par riktigt fina Donato Hanover avkommor och dem är i en egen division säger Åke Svanstedt. Vi håller med honom, vi har fyra stycken avkommor efter Donato Hanover som är ruskigt fina.
ake-svanstedt.jpg

10/1 Marimba Rhyme´s helsyster den trefaldiga miljonärskan Nursery Rhyme har lagt skorna på hyllan för att bli mamma

Det åttaåriga superspeediga stoet Nursery Rhyme har gjort sin sista start, hon kommer att gå till avel och hennes första partner blir Muscles Yankee. Nursery Rhyme som är helsyster till vår nyblivna treåring Marimba Rhyme sprang in 3 357 484 kronor på 71 starter och vann 16 lopp. Nursery Rhyme vann bl.a Sto-SM för Åke Svanstedt, E3 och Breeders Crown för Roger Walmann.

Vi önskar Nursery Rhyme all lycka i sin fortsatta karriär som mamma.
nursery-rhyme-anders.jpg


9/1 Nu är helgerna över och det rullar igång igen som vanligt i stallen

Nu är helgerna över för denna gång och det börjar rulla igång igen i stallen hos våra tränare, som alltid så är det lugnt i de flesta stall från jul fram till trettonhelgen och inget undantag denna gång heller.
Vi har idag pratat med Joakim Lövgren och med Björn Goop och de hästarna är nyss uppdaterade på deras sidor.

joakim-marimba.jpg

8/1 Vi har nu lagt upp två nya filmer på Stall Kennys sida på YouTube – se hur Diamonds of Gold joggar – se hur makalöst fina Sail On By (US) gör likadant, det finns fortfarande några andelar kvar i helsystern till Hambletonianvinnaren!!

Vi har lagt upp två stycken nya filmer på YouTube, vi filmade både Diamonds of Gold och Sail On By (US) igår när vi besökte dem på Örebro travbana, se på filmerna och njut, det är två stycken mycket fina travare och i den ena finns det fortfarande några andelar kvar. Det är i Sail On By (US) som ska tränas av Stig H Johansson, klicka på videon nedanför och njut.

7/1 Andelshästarna hos unghästtränare Per Fromell gick jobb idag – fantastiskt fina tvååringar i stallet som ska vidare till Stig H Johansson och Åke Svanstedt – En normalt stammad andelshäst lika dyr i drift som en superstammad andelshäst som du köper hos oss

Idag så har vi återigen besökt Örebro Travbana och unghästtränare Per Fromell, både Diamonds of Gold som ska vidare till Åke Svanstedt och Sail On By (US) som ska vidare till Stig H Johansson gick jobb idag.
Vi har skrivit det förut och vi skriver det igen, det är två fantastiskt fina travare som vi erbjuder som andelshästar, Diamonds of Gold är slutsåld, men det finns fortfarande några andelar kvar i Sail On By (US) och det är en gåta, hon är en dröm att skåda både exteriört och när hon travar, makalöst fin!

Det är som Per Fromell sa idag, hästar är som att spela V75, ensam med ett litet system så är det svårt att vinna, men går man in och köper andelar i ett större system så ökar vinstchanserna avsevärt.
Han menade att det är svårt att själv äga en häst som man köper billigt och hoppas att det ska bli bra, chanserna att lyckas att få vara med på en stjärntravare ökar dramatiskt om man köper in sig i en andelshäst, sen finns det andelshästar i olika prisklasser såklart.
Men det är som med allt annat, det är skillnad på fläskkarré och oxfilé i pris, man får det man betalar för och vill man vara med på de allra bäst stammade andelshästarna så erbjuder Stall Kennys Andelshästar enbart superstammade andelshästar.
Tänk på att en andelshäst som kostar mindre i inköp i slutändan kostar lika mycket i månadskostnad som en superstammad andelshäst för dig som andelsägare, och superstammat vinner i längden!

Bilden nedan: Tvååriga Sail On By (US) som ska vidare till Stig H Johansson efter unghästträningen hos Per Fromell, hon är makalöst fin på alla sätt med ett underbart psyke – det finns några andelar kvar!!
Klicka på bilden!


6/1 Trettondag jul då ska granen ut – Olle Goop ”talar” ut

Idag har vi haft julgransplundring och kastat ut granen, riktigt sant är det inte… för vi har ingen riktig gran, utan en ”äkta” fejkgran som vi ställer in på vinden och dammar av år efter år, den har faktiskt börjat att barra den gamla luringen vi har, kanske dags att införskaffa en ny till nästa jul.

Ja så mycket hade det hänt denna Trettondag jul, men vi har inte varit helt travfria idag utan vi har planerat både det ena och det andra inför framtiden, det kommer att hända mycket inom Stall Kenny de närmaste månaderna, så fortsätt att besöka vår hemsida alla ni som gör det så ni inte missar något, ni är många som besöker vår hemsida varje dag, det tackar vi för och vi hoppas att ni är nöjda med det vi erbjuder er.
Vi har pratat med den alltid lika trevlige Olle Goop idag och hästarna hos Stall Goop har fått sig en uppdatering idag, på bilden så ser ni Olle Goop tillsammans med My Gliding Angel (US) som Olle Goop var med i Kentucky USA och valde ut åt oss som kommande andelshäst hos Björn Goop, vi köpte henne på auktionen i Lexington i höstas.

OBS! Klicka på bilden på My Gliding Angel och Olle Goop här under så får ni se en liten film, efter en stund så startar filmen. Se och njut av den explosiva Yankee Glide dottern!

5/1 En kämpe med tigerhjärta är tillbaka i stallet hos Goop – Vi har idag varit i Örebro och tittat till hästarna

En kämpe med tigerhjärta är tillbaka hos Stall Goop, det är nyblivna sjuåringen och med nästan 800 000 kr på kontot Dunder Nalan som efter lång konvalescens åter är tillbaka hos Stall Goop, vi hoppas att denna krigare framåt våren kommer att vara tillbaka med sin karaktäriska stil och strida i slutstriderna.

Vi har idag varit inne till Örebro och tittat till våra hästar som vi har där, och det ser mer än lovande ut på ungdomarna hos unghästtränare Per Fromell. Per är mycket uppåt och säger att det känns enormt stimulerande att jobba med dessa unghästar, det är så välstammat som det kan bli och individerna är extremt fina som vi har i stallet säger Per Fromell.


4/1 Två gånger två = fyra plus ett = fem – ikväll så räckte det inte med två segrar, Björn Goop vann fyra lopp på Solvalla – Emil stannade kvar i snickarboa och vi behöll hatten på

Ikväll så vann Björn Goop fyra segrar på Solvalla, kombinationen Stig H Johansson/ Erik Adielsson vann en seger så det blev totalt fem segrar för våra tränare och kuskar ikväll.

Stormen Emil som kom inatt har vi inte märkt av här i mellansverige, Emil som stormen heter kanske fick stanna kvar i snickarboa nere i Småland, vem vet. Det har däremot blåst rejält söderöver under dagen, vi har dock inte behövt hålla i hatten utan här har det varit lugnt.


3/1 Med nyladdade batterier så blev det två segrar ikväll

Efter några dagars semester så satt återigen Björn Goop i sulkyn ikväll då det kördes trav på Örebro, Björn fick segerdefilera två gånger och ”jakten” på det nionde raka Allsvenska Kuschampionatet är påbörjat.

Vi vill även tacka er alla för alla nyårshälsningar som ni sänt oss! Nu ser vi fram emot ett framgångsrikt 2012.

global-newsletter-bjorn.jpg

2/1 Det finns fortfarande några andelar kvar i Sail On By (US) hos Stig H Johansson – klicka på den rörliga bilden här under – Sail On By (US) visar upp sig i hagen

Det finns fortfarande några andelar kvar i Sail On By (US), helsystern till Hambletonianvinnaren och numera i USA populära avelshingsten Glidemaster, klicka på bilden här under för att se vilken travare Sail On By är, eller klicka på Läs mer under bilden för att komma till Andelar till salu hos Stig H Johansson.

1/1 Ready Cash tog den tredje raka B-segern inför Prix d´Amerique

Ready Cash imponerade stort när han nyss tog tredje B-segern inför Prix d´Amerique, han joggade i mål till synes okörd, han kommer komma till Prix d´Amerique som en av de största favoriterna genom tiderna. Svenska Iceland var med och körde i början av loppet men var trött tidigt i mål.

1/1-2012 Gott Nytt 2012 – Alla hästar har idag blivit ett år äldre och vi sjunger Hipp Hipp Hurra för dem

Så har nu alla hästar blivit ett år äldre och vi gratulerar dem, vi hoppas att ni har haft en bra Nyårsafton och kanske kommer några av er att åka till Solvalla idag och gå på trav, tävlingarna börjar klockan 14.00.

Året är nu 2012 och det är med stor förväntan vi ser fram emot detta trav-år, vi har nio stycken andelshästar som fyllt tre år idag, de spetsade med de två nyblivna fyraåringarna samt våra två ”Old Boys” gör att vi förhoppningsvis kommer fira stora framgångar på tävlingsbanorna under 2012.

Vill ni läsa vad som hände under 2011 hos Stall Kennys Andelshästar så klickar ni på vårt Hört & Hänt! arkiv här under, klicka på årtalen under den loggan, det finns arkiverat ifrån 2005 då vi uppfann vår sida Hört & Hänt!

gottnyttar2012.jpg