Blandade inlägg December 2012

31 december 2012 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

31/12-2012 Gott Nytt År hälsningar droppar in – 2013 års första starthäst

Gott Nytt År hälsningar har droppat in i en strid ström de senaste dagarna, och idag så är vi ”bombarderade” med lyckönskningar inför 2013, det droppar i hela tiden på mail och sms, det värmer gott!! Tack alla ni underbara människor därute att ni finns!!
Idag så har Dark Chocolate gått jobb på Mälsåker där Roger Walmann har sin träningsanläggning, och Helene Lindstedt (dotter till legendaren Berndt ”Osten” Lindstedt) har idag skickat denna bild som Gott Nytt År hälsning från Dark Chocolate och Stall Roger Walmann, Dark Chocolate som gått jobb idag är den första av Stall Kennys Andelshästar som startar 2013, hon gör det på onsdag på Solvalla.

dark_chocolate_20121231.jpg

31/12 Gott Nytt År önskar Stall Kennys Andelshästar!

Stall Kennys Andelshästar önskar alla våra delägare i våra andelshästar samt alla ni andra som besöker vår hemsida ett riktigt Gott nytt trav-år!, för varje månad som går så får vi bara fler och fler besökare på hemsidan och det glädjer oss, vi lägger nu år 2012 bakom oss, ett år som resultatmässigt blev ett enda stort fiasko, vi körde in 450 000 kr och det är det sämsta resultatet sedan Stall Kennys Andelshästar grundades, våra äldre hästar blev skadade och vår stjärna The Man fick lägga skorna på hyllan.

Vi stod sedan med vår treårsarmé som av olika anledningar inte infriade de stora förväntningar som vi hade på dem utan vi blev istället påminda om att hästar är levande individer och att allt kan hända, de blir nu ett år äldre, och kommer väl laddade ut till fyraårssäsongen och det låter bra ifrån tränarhåll på samtliga.

Vi har nio stycken tvååriga hästar som inatt bli tre år, har vi en kulltopp bland dem? Vassast hittills av de som blir tre är Diamonds of Gold, Rondine d´Amore och som redan har kvalat, den sistnämda kvalade för Stig H Johansson på 1.18,9!!! i onsdags, åkandes!! Vad månde bliva? Andelar finns kvar i Shutterlatier!!

Vi har systern till Tamla Celeber som övertygar i träningen hos Roger Walmann – Katla Celeber, andelar finns att köpa!!, helsystern till Hambletonianvinnaren Glidemaster – , andelar kvar!! Ultra Sund´s första avkomma en hingst efter Donato Hanover – Dominator, som är speedig som en vessla på Mälsåker, andelar finns kvar!!

My Gliding Angel som går från klarhet till klarhet på Lökene, och sist men inte minst, den enda avkomman efter världsrekordhållaren Giant Diablo, med en pappa som tangerat världsrekordet så är det svårt att hålla ner förväntningarna, men den dag som D´One har vojlock på sig så kommer säkert hon att ha ögonen på sig.

Vi har ett spännande 2013 framför oss och nu vänder motgångarna på tävlingsbanorna till medgång istället, och vi kommer att visa att superstammat vinner i längden, som vi skrivit tidigare här på Hört & Hänt! en billig andelshäst är lika dyr i drift som en superstammad!!

Gott Nytt År Gott Folk, vi ses i vinnarcirklarna 2013!!


gott_nytt_ar.jpg

30/12 Se den mycket fina EXTRA FUDGE gå jobb – ännu en avkomma efter Chocolatier

Ni kan på vår sida på YuoTube se Extra Fudge (Chocolatier – Gildone) gå jobb på rakbanan på Örebro travet, se hur den fina hingsten joggar samtidigt som han nyfiket kikar in i kameran, andelar finns att köpa i denna travmaskin som ska tränas av Björn Goop när unghästtränare Per Fromell är klar med denna snygging. Extra Fudge är en superstammad kille, bl.a så är modern Gildone syster med avelshingsten Mr Pine Chip!!

29/12 Vinnarna i tävlingen ”Segerrikaste andelshäst 2012”

Här kommer vinnarna i segerrikaste andelshästen hos Stall Kennys Andelshästar 2012, i den 11/3 2012 så finner ni alla röster som kom in till denna tävling, vi fick in totalt 779 svar och 140 stycken av er röstade på årets segerrikaste häst inom Stall Kennys Andelshästar som blev Codebreaker.

1:a priset en läcker varm och go Stall Kenny jacka går till Petter Karlsson Enskede
2:a – 5:e pris varsin läcker Stall Kenny t-shirts, vinnare av t-shirts är Lena Lindqvist Stockholm, Göran Larsson Malmö, Thord Engström Göteborg, Lars Bergman Jönköping och Pia Lindman Åkersberga.


6-10:e pris superskön Stall Kenny mössa, vinnare av mössor är Lars Andersson Örebro, Petra Bergström Nykvarn, Örjan Isaksson Piteå, Lisa Mattsson Uppsala och Kent Hagman Sundsvall.

Vi gratulerar samtliga vinnarna och priserna skickas ut efter nyårshelgen!!

codebreaker-skrivbordsunder-2.jpg

28/12 Andelshästarna har idag fått sig en liten uppdatering innan nyår

Idag så har de flesta av Stall Kennys Andelshästar fått sig en liten uppdatering inför nyårshelgen, det är lugnt i de flesta av stallen och hästarna har lite ”semester” överlag, det behövs, för de tränar tufft alla veckor annars, man behöver vila mellan träningarna!!
Vi önskar er alla en fortsatt trevlig fredagskväll!

my-gliding-angel-20120424.jpg

27/12 Dark Chocolate blir den första av Stall Kennys Andelshästar som startar 2013

Nya årets första start blir på onsdag 2 januari, då den första starten för Stall Kennys Andelshästar 2013 sker, det är på Solvalla och det är Dark Chocolate som gör den första starten på det nya året.
dark_chocolate_tino_arling.jpg

26/12 Tvååriga SHUTTERLATIER inkvalad på 1.18,9 !! av Stig H – startar i mars – andelar finns att köpa!!


Tvååriga Shutterlattier kvalade idag för sin tränare Stig H Johansson – hon joggade 1.18,9 – med broddar i skorna – över 2140 meter voltstart – okörd! Vi kan bara lyfta på hatten och gratulera er som har köpt andelar i Shutterlatier, och för er som funderar så är det bara att titta på YouTube videon här ovanför, lyssna på vad Stig H Johansson säger.
Vi kan tillägga att Shutterlatier i värmningen innan kvalloppet idag joggade 1.15/ 400 meter för Stig H Johansson i glänsande stil!! detta av ett tvåårigt sto i december, kan detta vara avelshingsten Chocolatier´s nästa kullltopp? Det får tiden utvisa, men det ser bra ut, det ser mycket bra ut! Stig H mycket nöjd, förstemannen Reijo Liljendahl mycket nöjd och vi är mycket nöjda med Shutterlatier!! Ingen av de hästar som Stig H Johansson har kvalat i år har varit i närheten av tiden 1.18,9.
Köp in dig du också i Shutterlatier – andelar finns kvar!!
Stig H Johansson sa efter kvalloppet att Shutterlatier startar i början av mars om inget oförutsett inträffar.

Se och njut av Shutterlatier på vår sida på YouTube.

26/12 Andelshästen Shutterlatier i kvallopp på Solvalla idag – köp andelar

Klockan 12.30 idag så går Shutterlatier (Chocolatier – Shutter Hanover) kvallopp på Solvalla för sin tränare Stig H Johansson, det finns andelar att köpa i det fina stoet som övertygat under hela uppträningen hos unghästtränare Per Fromell, Shutterlatier har redan varit inne på Solvalla och gått ett uppvisningsjobb den 29/9 då med förstemannen hos Stig H, Reijo Liljendahl i sulkyn, i samband med Konsortieträffen på Solvalla under Kriteriehelgen.

shutterlatier-kval-2.jpg
Läs mer»

25/12 Årets juldag – travfritt igår – full fart idag på tre banor i Sverige – andelshästar

Juldagen 2012 och vi hoppas att ni alla har det bra, och att ni hade en bra julafton igår trots att det var travfritt, idag så körs det trav här i Sverige på Eskilstuna, Jägersro och på vackra Östersunds travet.

Imorgon så kommer andelshästen att gå kvallopp på Solvalla tillsammans med sin tränare Stig H Johansson, klockan 12.30 är starttiden, var på plats så kommer ni att få se en häst som stall Stig H Johansson är mycket nöjda med, och det finns andelar kvar för dig som vill bli delägare i det tvååriga stoet efter Chocolatier.

På bilden här under så ser ni Extra Fudge, även han är efter Chocolatier och där strör stall Per Fromell lovord, Chocolatier lämnar avkommor som är hårda och går hela vägen in i mål, se på årgångstopparna, Denim Boko 2 år, Chelsea Boko 3 år och Drillbit Ås 4 år.

extra_fudge.jpg

24/12 Bröderna Johansson håller i traditionerna och firar jul i Stall Kenny mundering – laddar nu om inför 2013

Bröderna Johansson gör som 2011 firar julafton i Stall Kenny mundering, lillbrollan Johansson har gett storbrollan på bilden tavlan på Björn Goop som ni ser i bakgrunden, mycket trevlig tradition!! God Jul på er bröder Johansson.

Även idag så har det kommit massvis med julhälsningar och vi bugar och tackar, God fortsättning på Julaftonen allihopa!!
IMG_0025.png

24/12 Stall Kennys Andelshästar önskar Er alla en riktigt God Jul

God Jul tillönskas er alla!

23/12 Dark Chocolate fyra och Shestheholepackage sexa ikväll på Solvalla

De båda treåriga andelshästarna Dark Chocolate och Shestheholepackage, var fyra respektive sexa i kvällens lopp 3 på Solvalla denna uppesittarkväll, ni kan läsa mer om loppen på respektive hästs sida, det var bitande kallt på Solvalla ikväll och det passade med en igloo på innerplan, vill ni se live från igloon så hittar ni den

Vi tackar även idag för alla julhälsningar som kommit via sms och mail, de värmer oss i den iskalla vintern!! Tack ALLA! ingen nämnd ingen glömd.

dark_chocolate_2012_12_23-2.jpg shestheholepackage_2012_12_23-2.jpg

23/12 Grattis Åke Lindblom till 1000 segrar

Stall Kennys Andelshästar gratulerar Åke Lindblom som idag tog sin tusende seger, det skedde i lopp 2 på Solvalla med Warica som tränas av Ulf Fredriksson, hela 45 gånger delade vinnarekipaget ut som skrev in sig i historieböckerna, Grattis!!!

ake_lindblom_1000_segrar.jpg

ake_lindblom_tusen_segrar.jpg

23/12 Fjärde advent – två andelshästar startar på Solvalla ikväll

Idag så är det fjärde advent, dan före dopparedan och två av Stall Kennys Andelshästar startar på Solvalla ikväll, och det i samma lopp! Vi önskar delägarna i Dark Chocolate som tränas av Roger Walmann och som ikväll körs av Torbjörn Jansson och Shestheholepackage som tränas och körs av Åke Svanstedt lycka till i lopp tre ikväll, klockan 18.20 så släpper startbilen fältet. Stall Kennys Andelshästar önskar er alla en trevlig fjärde advent och uppesittarkväll.


Andelshästen Checkpoint önskar er alla en God Jul & Gott Nytt År!

20121221_103618.jpeg

22/12 Vi såg dessa tre superstammade andelshästar gå jobb igår

Vi såg tre mycket fina hingstar igår, Emmett Brown, Extra Fudge och Say That Again gick jobb igår i snöyran på Örebro travet, det var verkligen tre stycken fina hästar som unghästtränare Per Fromell visade upp för oss igår, ni kan läsa om dem på respektive hästs sida.
tre_andelshastar.jpg

22/12 Fler julhälsningar har kommit idag

Idag så har det droppat in fler julhälsningar från er delägare i våra andelshästar både med post och elektroniskt, och vi tackar er alla här! Vi lägger här under ut en julhälsning från Dark Chocolate som startar på Solvalla imorgon, Blend of Gold kommer tyvärr att strykas då hennes ben tyvärr har svullnat upp igen, strykas kommer också Arctic Light att göras som har varit dålig i magen.
IMG_8236.jpg

21/12 Idag så har vi besökt ettåringarna i Örebro – julhälsningar droppar in – bli delägare

Idag så har vi besökt de ettåriga andelshästarna i Örebro, vi fick se i tur och ordning Say That Again (Viking Kronos – Kiss Me Again), Emmett Brown (Muscle Hill – Traci Spur) och Extra Fudge (Chocolatier – Gildone). Tre mycket fina hingstar fick vi se jogga på Örebros rakbana, vi kommer under morgondagen att lägga ut nån bild från dagens rakbanejobb här på hemsidan. Andelar finns att köpa i de tre fina hingstarna.

Det har även idag droppat in massvis av julhälsningar, både på sms mail och den vanliga vägen posten! Tack alla!!
Vi har även idag fått julhälsningar från några av våra andelshästar och vi kommer lägga ut de vi får in på respektive hästs sida, och även någon här på Hört & Hänt! innan julafton.

My Gliding Angel på bilden här under hälsar God Jul & Gott Nytt År!

IMG_7401.jpg

21/12 Läs tipsen till lopp tre på Solvalla dan före dopparedan – historiskt lopp då Stall Kennys Andelshästar har tre stycken andelshästar i samma lopp

Här läser du tipsen till söndagens lopp 3 på Solvalla, det är delägare Mats i Arctic Light som inför varje start Arctic Light gör går igenom samtliga hästars fem senaste lopp och analyserar dem på lopparkivet mm, det är ett historiskt lopp då tre stycken av Stall Kennys Andelshästar startar i samma lopp… !! och i loppet efter så startar den fjärde andelshästen. Till tipsen, klicka .

Solvalla lopp 3 dan före dopparedan

Från spår 7 bakom bilen Dark Chocolate (Pine Chip – Norine Hornline) tränar gör Roger Walmann och denna gång kör Torbjörn Jansson.

darkchocolate-20120929-2.jpg
Från spår 9 hittar vi amerikanskan Shestheholepackage (Cantab Hall – Dig That Girl) som här gör sin första start för Åke Svanstedt.

shes-paula-2.jpg

Från spår 12 så startar Arctic Light (Viking Kronos – U.S.A.Hornline) som körs av Kaj Widell denna start, hon tränas av Roger Walmann.

arctic-light-1-2.jpg

I loppet efter med nummer 10 på vojlocken så gör Blend of Gold (Cantab Hall – Trace of Gold) comeback efter skada, i sulkyn sitter Örjan ”Gubben i lådan” Kihlström, tränar gör Roger Walmann.

blend-of-gold-21-sept-11-2.jpg


Det blir en spännande söndag för delägarna i dessa fyra andelshästar på söndag, dan före dopparedan, inom loppet av 20 minuter så startar fyra stycken av våra andelshästar.

20/12 Många julhälsningar kommer det till oss varje dag

Varje dag så kommer det många julhälsningar till oss på ett eller annat sätt, har inte brevbäraren med sig det i sin postbil så kommer det elektroniskt på mail och sms, och det värmer denna snöiga vinter, vi fick idag en trevlig hälsning från en av våra starthästar på söndag, superstammade andelshästen Arctic Light som blivit fint uppklädd av sin skötare Jeanett Walmann, de önskar Er alla God Jul & Gott Nytt År.

arctic_light-4.jpg

20/12 Andelshästen Marimba Rhyme tvåa efter galopp på Jägersro idag

Idag så startade andelshästen Marimba Rhyme på Jägersro, det blev galopp i starten, men hon reparerade den bra och slutade tvåa.
joakim-lovgren-4-2.jpg

19/12 Köp andelar i SHUTTERLATIER – kvalar för Stig H på Solvalla annandag jul

På annandag jul så kvalar tvååriga andelshästen Shutterlatier, hon är efter succéhingsten i svensk avel 2012 – Chocolatier, som lämnar så fina hästar, han har lämnat stjärnor på små kullar 2008 – 14 avkommor (däribland StoChampionatsvinnaren Drillbit Ås), 2009 så har Chocolatier 23 avkommor registrerade i Sverige och däribland E3 vinnaren och Kriterievinnaren Chelsea Boko. Chocolatier har 19
stycken avkommor som är två år, däribland finner vi vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning och Svampen vinnaren Denim Boko.

Det är makalösa resultat som Chocolatier visar upp med sina avkommor, bland de 19 tvååriga hästarna födda 2010 så säljer vi andelar i Shutterlatier som är i träning hos Stig H Johansson på Stora Alby, Shutterlatier kvalar på onsdag på Solvalla, det är då annandag jul och det ska bli mycket intressant att se det fina stoet som Stall Stig H Johansson berömmer.


shutterlatier_kvalar_solvalla-2.jpg

Läs mer 2 om Shutterlatier »

18/12 Spåren till söndag på Solvalla är nu klara

Spåren är nu klara till söndagen, Shestheholepackage fick spår 9, Blend of Gold spår 8 (häst nr 10), Arctic Light spår 12 och Dark Chocolate spår 7, det blir en spännande uppesittarkväll, dan före dopparedagen på söndag, vi önskar alla delägare i dessa fyra andelshästar god lycka.

fyratillstart.jpg

18/12 Fyra stycken av Stall Kennys Andelshästar anmälda till Solvalla på söndag

Fyra stycken av Stall Kennys Andelshästar är anmälda till Solvalla på söndag, det är Arctic Light, Dark Chocolate från Roger Walmann och Shestheholepackage som gör debut för Åke Svanstedt, dessa tre är anmälda i samma lopp!! Anmäld denna dag är också Blend of Gold (Roger Walmann) som gör comeback efter skada. I skrivandets stund så väntar vi på spår.
fyra_till_start.jpg

17/12 Andelshästen Countdown trea in på upploppet men galopperade

Andelshästen Countdown låg Stall Goop lågt med inför kvällens start på Mantorp pga den stenhårda banan, han fick ett fint lopp med i draget där häst efter häst framför honom galopperade, men tyvärr så galopperade han själv också in på upploppet då han låg trea, han skötte sig annars fint och han mognar mer och mer för varje start han gör.

17/12 Quarcio Du Chene´s bror Tristan des Bosc inkvalad i monté i Frankrike

Andelshästen Tristan des Bosc kvalade idag i monté idag på förmiddagen i Frankrike, denna gång så höll han sig i skinnet och travade runt på 1.17,2 under sadeln för Anthony Duperche, han blev därmed godkänd. Om han nu tar kvalloppet på rätt sätt så finns det ett passande montélopp för honom den 27/12 i Frankrike.

bjorn-goop-stallkenny-4.jpg

17/12 Ikväll startar andelshästen Countdown på Mantorps V65:a

Ikväll så startar treåriga andelshästen Countdown på Mantorp, klockan 20.36 så släpper startbilen fältet till lopp 7 som är Dagens Dubbels första avdelning och V65-5, vi får hoppas att Countdown hittar ner i ett bra slagläge, han kommer att testas utan murphy innan tävlingarna ikväll hälsar Björn Goop.
countdown-20110906-2-2.jpg

16/12 Stall Kennys Andelshästar önskar er alla en trevlig Tredje Advent

En riktigt trevlig tredje Advent önskar vi er alla.

15/12 Andelar finns att köpa i denna snygging efter VIKING KRONOS – köp och ge bort i julklapp eller ge en julklapp till dig själv som du aldrig glömmer

Det finns fortfarande andelar att köpa i denna snygging som igår stod och smög bakom staketet när Ellen kom med kameran, det är SAY THAT AGAIN efter VIKING KRONOS – KISS ME AGAIN och det är en mycket vacker hingst som gör allt rätt i träningen, detta kan vara den sista chansen att vara med och äga en andel i en häst efter giganten inom svensk avel, VIKING KRONOS!

say_that_again_dec_2012.jpg

14/12 Andelshästen Marimba Rhyme startar på Jägersro

På torsdag 20 december så startar treåriga andelshästen Marimba Rhyme, hon gör det på Jägersro i ett Stolopp och i sulkyn så sitter som vanligt hennes tränare Joakim Lövgren.
joakim-lovgren-6-2.jpg

13/12 Stall Kennys Andelshästar önskar Er alla en Glad Lucia

Stall Kennys Andelshästar tar på sig stjärngossehatten idag och önskar Er alla en riktigt Glad Lucia.

lucia-3.jpg

12/12-12 Ett magiskt datum idag – men inget palindrom

Idag så är det dag 12 månad 12 och år 12 – ett magiskt datum! men inget palindrom som ni kan läsa om .
12-12-12.jpg

11/12 Andelshästen Countdown startar på Mantorp på måndag

Treåriga andelshästen startar på Mantorp på måndag, han gör det från spår nr 8 och i sulkyn så sitter som vanligt hans tränare Björn Goop.

countdown-20120608.jpg

10/12 Tvååringsloppet Morgondagens stjärna vanns av avkomma efter From Above – bli delägare

Tvååringsloppet Morgondagens stjärna på Solvalla idag vann Menhammaruppfödda Right Of Way, som är efter From Above, samma far som till Seismic som vi säljer i andelar hos Stefan Hultman.
Läs mer»
seismic-5.jpg

10/12 Grattis Örjan Kihlström till 5000 segrar

Stall Kennys Andelshästar lyfter på den berömda hatten och gratulerar Örjan Kihlström som idag tog seger nummer 5000 i karriären, han gjorde det på Solvalla med Roger Walmann tränade Mellby Amiral.

orjan_kihlstrom_5000_segrar.jpg

10/12 Galopp kort efter start för Arctic Light på Solvalla

Det blev galopp kort efter start för andelshästen Arctic Light i dagens första lopp på Solvalla, hon hade hakar idag, vilket hon inte klarade när hon skulle gå ner i banan, det var en galopp utan hennes förskyllan säger Roger Walmann, Örjan Kihlström var också nöjd efteråt med hur hon kändes efter galoppen.

arctic_light-2.jpg

10/12 Idag så startar andelshästen Arctic Light på lunchen

Klockan 12.20 idag så släpper startbilen fältet till lopp 1 – första V4 avdelningen på Solvalla, med i loppet så har vi andelshästen Arctic Light från spår 3 bakom bilen, i sulkyn så sitter Örjan Kihlström som jagar seger nummer 5000 i karriären, Örjan har inför lopp 1 på Solvalla 4999 segrar, Arctic Light har inte fungerat som vi hoppats på i år, och hon bygger självförtroende inför fyraårssäsongen, fart och kapacitet finns i denna Viking Kronos dotter om hon sköter sig.
Norsk Rikstoto har frågat Roger Walmann om hans chanser under dagens V4 omgång, det kan ni läsa om ni klickar .
På bilden nedan, Jeanett Walmann som sköter Arctic Light.
jeanett-walmann.jpg

9/12 Avelshingsten Chocolatier – han lämnar undantagshästar – bli delägare

Avelshingsten Chocolatier lämnar inte bara fantastiskt fina hästar, han lämnar också hästar utöver det vanliga, det har han visat gång på gång under året som gått, vinnare av StoChampionatet (DRILLBIT ÅS), E3 (CHELSEA BOKO), Svenskt TravKriterium (CHELSEA BOKO), Svensk Uppfödningslöpning (DENIM BOKO) tidigare i år och idag var det alltså dags igen då tvååriga dottern Denim Boko satte nytt banrekord på Örebro då hon stoavdelningen av Svampen på tiden 1.14,0.

I onsdags så vann treåriga VALLEY IVAN med Erik Adielsson i sulkyn Big Noon Pokalen på Solvalla med 250 000 kr i förstapris på tiden 1.13,8 /1640 meter voltstart!! som ni förstår så är även Valley Ivan efter Chocolatier!! tvåa i mål där var Stefan Hultmans stjärna Panne de Moteur.

Ruggiga resultat av en avelshingst som det finns så få avkommor efter!!

Bli delägare i två mycket fina avkommor efter Chocolatier, tvååriga dottern SHUTTERLATIER som stall Stig H Johansson strör lovord om. Samt ettåriga kopian av både Chocolatier och Denim Boko, EXTRA FUDGE som är mycket fin, både exteriört samt träningsmässigt, Björn Goop kommer att träna Extra Fudge.

chocolatier-avkommor.jpg

9/12 Stall Kennys Andelshästar önskar er alla en trevlig Andra advent

En riktigt trevlig andra Advent önskar vi er alla.

8/12 Som vanligt på V75, Svanstedt & Melander dominans – en seger kvar till 5000

Det blev ånyo fortsatt dominans av herrar Åke Svanstedt och Stefan Melander som vann sex av de sju V75 loppen idag på Åby, de tränade tre vinnare var, det sjunde V75 loppet vann Erik Adielsson, jackpot igen nästa vecka då det inte blev någon utdelning på fem rätt.
Örjan Kihlström tog idag sin 4999 seger i karriären och har nu en seger kvar till en milstolpe i karriären, 5000 segrar – Örjan kör fem av loppen imorgon på Örebro travet, vi håller tummarna för ”Gubben i lådan”.

ake-svanstedt.jpg

7/12 Senaste tipsen inför andelshästen Arctic Light´s start på måndag

Fullständig genomgång av varje häst gör en av delägarna i Arctic Light när hon ska starta och vad Mats kommit fram till kan ni läsa på hans hemsida, klicka .
Vi vill passa på att önska er alla en riktigt trevlig fredagskväll.

arctic-light-skrivbordsunde-6.jpg

6/12 Här köper du din andelshäst – bli hästägare

5/12 Strömavbrott & Arctic Light till start på Solvalla

Idag så har det vräkt ner snö, och då verkligen vräkt ner snö samt blåst storm och vi har nu ca fyra-fem decimeter snö på marken, skolor stängdes och en del barn kom ej ens till skolorna i morse. Vi har haft ett strömavbrott idag som varade i sju långa tímmar, men nu är strömmen tillbaka.

Arctic Light startar på Solvalla på måndag då de kör lunchtävlingar, hon gör det i Solvallas lopp 1 tillika V4-1.
arctic-light-solvalla--2.jpg

4/12 Grovt påkörd och galopp direkt i starten för Marimba Rhyme ikväll

Marimba Rhyme galopperade direkt i starten ikväll på Jägersro då hon blev grovt påkörd av medtävlare kort efter start.

4/12 Ikväll så startar andelshästen Marimba Rhyme på Jägersro

Klockan 18.42 i lopp 2 ikväll på Jägersro så startar treåriga andelshästen Marimba Rhyme, i sulkyn sitter hennes tränare Joakim Lövgren.
marimba-rhyme.jpg

3/12 God måndag – Här finns mer från delägarträffen hos Roger Walmann i lördags

En av delägarna i Arctic Light har på sin hemsida lagt ut lite fler bilder och även ett par filmer ifrån i lördags, då Stall Kennys Andelshästars delägare hade hästägarträff hos Roger Walmann. Klicka för att läsa och se mer!! Mer text och bilder från lördagens delägarträff finns också på @StallKenny på Twitter.

delagartraff_roger_walmann.jpg

2/12 Stall Kennys Andelshästar önskar er alla en trevlig första advent

En riktigt trevlig första Advent önskar vi er alla.

1/12 Återigen en mycket trevlig hästägarträff för Stall Kennys Andelshästars delägare – denna gång hos Roger Walmann

Idag så hade Stall Kennys Andelshästar delägarträff hos Roger Walmann, det blev en succé! Roger Walmann ”tog spets” och höll den ända in i mål, dagen inleddes med att delägarna samlades hos Roger Walmann på Mälsåker i Stallarholmen som Roger Walmann har sitt stall, det var kallt ute men stämningen var varm och trevlig, vi gick runt och småpratade och delägarna blev bjudna på alkoholfri champagne, skötarna tog in andelshästarna, och spänningen bland delägarna kändes, först kom världsrekordsdottern D´One med spetsade öron tillsammans med sin skötare Malin Boman, och det var många delägare i D´One på plats, häst efter häst leddes in, in kom systern till Tamla Celeber, Katla Celeber. Den läckra Going Kronos dottern Devotion, Arctic Light, och de hade varit ute på morgonen och togs nu in för att förberedas inför sina ägare.

Blend of Gold och Dark Chocolate står i stallet lite ovanför det vi höll till i, och de förbereddes där inför dagens rundbanejobb, Roger pratade hela tiden med delägare och han trivdes med att ha så mycket folk på besök i stallet. Efter ett tag så sa han att vi skulle gå ner till banan och hästarna kom sedan ut, det är sex andelshästar som vi har hos Roger Walmann och två av dem finns det andelar att köpa i nu.

De sex hästarna kördes iväg bortåt på rundbanan, sen när de närmade sig så hände något som gav oss på plats rysningar i kroppen, de körde likt en Elitloppspresentation fram häst efter häst och varje kusk ropade namnet på den häst de satt bakom inför oss alla på ”läktarplats” vid sidan om banan. Mycket mycket mäktigt och välorganiserat! Imponerande Tack!!

Alla sex andelshästarna värmdes sedan i sex bakvarv, innan de delades upp och tvååringarna gick för sig (D´One, Devotion, Katla Celeber) och de tre och fyraåriga andelshästarna gick jobb tillsammans (Arctic Light, Blend of Gold, Dark Chocolate).

Det var sex fina hästar som skötarna till hästarna tagit ut, de var välputsade klippta och fina och det var en upplevelse att få se detta jobb tillsammans med alla delägare som var på plats. Alla sex hästarna såg fina ut och ingenting fanns att anmärka på.

Vi gick åter till stallet där de mycket duktiga skötarna tog hand om sina passhästar, delägarna pratade med Roger Walmann om allt mellan himmel och jord, sedan så blev det nästan två timmar Roger Walmann, han berättade och pratade mycket och berättade om vad han tycker om hästarna, delägarna hos Stall Kennys Andelshästar fick sedan en lärorik stund där Roger Walmann tillsammans med Jeanett Walmann och Malin Boman som plockade fram olika utrustningar, som Roger sedan visade upp och berättade om, det var allt från huvudlag till olika sorters skor. Mycket intressant och lärorikt, guldstjärna till Roger Walmann och tjejerna Jeanett & Malin.

Vi åkte sedan till , där blev delägarna i entrén bjudna på en värmande god hemmagjord äppelglögg gjord på äpplen från trakten, samt hemmagjord pepparkaka, fantastiskt gott!!

Vi minglade en stund och många fortsatte såklart att prata med Roger Walmann som var med oss på Värdshuset, vi gick sedan upp och satte oss i salongen som heter Vinterträdgården och det var hungriga delägare som satte sig till bords, vi bjöd våra delägare i våra andelshästar på en mycket god köttgryta som vi i förväg beställt, Boeuf Bourguignon där champinjonerna var utbytta mot massvis av kantareller, det var en smakupplevelse utöver det vanliga.

Efter mat och kaffe och kaka så avslutade vi dagen, och då det kommit delägare långt bort ifrån så var det flera som övernattade för att imorgon fortsätta hemåt, ett par delägare kommer imorgon på hemvägen att passera Örebro travet och besöka sin häst Say That Again som de köpt andelar i (andelar finns att köpa i den fina Viking Kronos hingsten).

Stall Kennys Andelshästar och alla delägare som var på plats på Mälsåker idag tackar hela stall Walmann för den imponerande uppvisningen av samtliga andelshästar, det trevliga bemötandet man alltid får av alla i personalen hos Roger, samt Roger Walmann själv som stod över att åka till Bergsåker och V75 idag enbart för att ta hand om delägarna hos Stall Kenny.

När vi har delägarträffar så är alltid ALLA delägare välkomna, så idag var det inte bara delägare hos Roger Walmann utan även delägare representerade ifrån samtliga Stall Kennys Andelshästar hos Björn Goop, Joakim Lövgren, Stefan Hultman, Stig H Johansson och Åke Svanstedt på plats.


På bilden nedan så ser ni sett framifrån
till vänster Katla Celeber (andelar finns att köpa) D´One till höger med stänkmasken,
bakom Katla Celeber tassar Blend of Gold körsven med gul hjälm. Devotion (andelar finns att köpa) vit hjälm,
bakom Devotion joggar Arctic Light med den vita bläsen och en skymt ser ni av Dark Chocolate bredvid henne.
stall_kennys_andelshastar_roger_walmann.jpg

Roger Walmann i Stall Kenny mössa mötte upp delägarna lika glad som alltid.

roger_walmann_stallkenny.jpg

Stall Kennys Andelshästar hos Roger Walmann defilerar för sina delägare som stod på sida av banan och njöt av uppvisningen, här presenterar kuskarna häst för häst framför alla delägare, likt en Elitloppsdefilering, mäktigt!

defilering_stallkenny.jpg

Dark Chocolate i spets, utvändigt Arctic Light och i rygg Blend of Gold går ett rundbanejobb framför delägarna.

stall_kennys_andelshastar.jpg

När vi kom till Gripsholms värdshus så blev delägarna hos Stall Kennys Andelshästar serverade mycket delikat hemmagjord äppelglögg och fantastiskt god hemmagjord pepparkaka, allt gick åt som smör i solsken.

gripsholms_vardshus.jpg

I väntan på mat så lyssnar de delägare som satt vid samma bord på Roger Walmann som pratar.