Blandade inlägg April – Juli 2012

30 juli 2012 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

31/7 Hugo Åbergs ikväll – Fem Tippar V75

Hugo Åbergs Memorial på Jägersro ikväll, och Extra Fem Tippar V75 ligger ut nu, klicka på länken Läs mer här under.

30/7 Det finns fortfarande ett par andelar kvar

Som ni kunde läsa igår här under så har 75% av korsningen Cantab Hall på Lemon Dra möderne blivit miljonärer, det finns fortfarande några andelar kvar.
Idag så anlände tvåårshingsten Dominator (Donato Hanover – Ultra Sund) till Lökene och Stall Goop.
dominator_20120720.jpg

29/7 Av fyra stycken är tre stycken miljonärer – dvs far Cantab Hall och modern kommer ur Lemon Dra stammen – missa inte detta gyllene tillfälle att bli delägare

På Jonas Mobergs hemsida går det att läsa att det betäckts 4 stycken ston efter Lemon Dra med Cantab Hall, 3 stycken av dem är miljonärer…!!! dvs 75% av de ston som är efter Lemon Dra och betäckts med Cantab Hall!!

Då vet vi att Rondine d´Amore är ett superlöfte av sällan skådad rang, bara att gratulera er som redan har köpt andel i detta fantastiska sto, och det finns fortfarande chans att bli delägare i Rondine d´Amore då det finns andelar kvar i henne, läs hela artikeln på Jonas Mobergs hemsida, klicka .

Visste du att: Cantab Hall inatt som var kvalade in flest hästar till finalerna i Hambletonian/ Hambletonian Oaks med 5 hästar.

rondine-d-amore-20120621-sk.jpg

28/7 Stall Kennys Andelshästar önskar er alla en riktigt trevlig lördag

Vi önskar er alla som besöker vår hemsida en riktigt trevlig lördag! Ni når oss alla dagar i veckan året om!
bjorn-goop-7.jpg

27/7 Mäster Olle Goop dominerade på lunchtravet idag

Mäster Olle Goop dominerade idag fullt ut då Arvika travbana körde lunchtävlingar, han vann fyra av de nio lopp som kördes och Stall Kennys Andelshästar lyfter på hatten för vår goda vän Olle Goop.

På bilden så ses Olle Goop tillsammans med My Gliding Angel som vi säljer i andelar hos Stall Goop, My Gliding Angel har Olle Goop valt ut som andelshäst åt oss.

myglidingangel-ollegoop.jpg
Läs mer»

26/7 Åke Svanstedt sex (6)! stycken segrar på Åby ikväll – andelar kvar i Rondine d´Amore hos Kung Åke

Kung Åke Svanstedt fortsätter sitt segerstaplande på travbanorna runt om i landet, ikväll så var det Åbys tur att erövras, sex stycken segrar vann Åke Svanstedt, helt makalöst! Björn Goop vann en seger och våra kuskar och tränare fortsätter att stapla segrar. Det finns fortfarande andelar kvar i Rondine d´Amore hos Åke Svanstedt för dig som vill stå tillsammans med Åke Svanstedt och le i vinnarcirklarna.

rondine-d-amore-ake-svanste.jpg
Läs mer»

26/7 Två stycken andelshästar till start på Solvalla på onsdag – Devotion hem till Roger Walmann

På onsdag så startar de båda andelshästarna Dark Chocolate och Arctic Light på Solvalla, de båda stona tränas av Solvalla tränaren Roger Walmann som har sin gård i Mälsåker ca 9 mil från Stockholm.
Roger Walmann tog idag hem superlöftet Devotion till sin träningscamp och hon kommer nu att formas av Norskn som det står på Roger Walmanns nummerplåt på sin bil. Det finns fortfarande andelar kvar i Devotion för dig som vill ha kul och komma med i ett sammansvetsat gäng glada andelsägare hos Stall Kennys Andelshästar.
devotion-roger-walmann.jpg

​25/7 Tre stycken segrar för kombinationen Stig H Johansson/ Erik Adielsson ikväll på Solvalla – köp andel i Sail On By

Ikväll så var V86 tillbaka på Solvalla, och under tävlingsdagen så vann kombinationen Stig H Johansson/ Erik Adielsson tre stycken segrar, det finns fortfarande ett par andelar kvar i minst sagt superstammade Sail On By hos Stig H. Johan Untersteiner och Åke Svanstedt vann även de ikväll på Solvalla. Joakim Lövgren har när detta skrivs vunnit två lopp på Halmstad, och det rullar på bra för våra tränare och körsvenner.
Malin Boman som under superstoet Giant Diablos karriär skötte om det fantastiska stoet skickade denna bild ikväll från sin kvällspromenad, det är på två av hennes fina passhästar, vår superlovande andelshäst D´One till vänster som är efter de båda världsrekordhållarna Donato Hanover – Giant Diablo, de delar på världsrekordet 1.08,5 satt en ljummen kväll i Lexington, även Muscle Hill har efter det travat 1.08,5 som är en svårslagen tid även om Googoo Gaagaa nog är den som kan göra det vid rätt tillfälle. Hästen bredvid D´One är ingen mindre än en syster till fantastiska Tamla Celeber, Katla Celeber heter hon och ryktet säger att hon har en rejäl motor även hon.
d-one-katla-celeber-2012072.jpg

24/7 Idag så har vi åter igen varit och besiktigat unghästar

Idag så har vi återigen varit iväg och besiktigat nästa generations stjärnor, och det kan som ni se gå hett till, se på bilden det är en fantastisk syn att se hur skötaren har total kontroll över den ettåriga hingsten fast han är så mycket större, idag så har det varit runt 25 grader och lite sol och lite moln, och bara fem månader kvar till julafton.

Vi hade ett långt samtal med Roger Walmann idag som firat stora framgångar den senaste tiden, och han är uppåt på de andelshästar som vi har hos honom. Devotion (Going Kronos – Just Dandy) åker inom kort hem till Roger Walmann och Mälsåker och det finns fortfarande andelar kvar i henne, Roger Walmann gillar det superspeediga stoet skarpt, ni har väl sett hennes provlopp? om inte så kan ni se det om ni klickar .

action.jpg

23/7 En dag med mycket pappersarbete och kontakt med delägare – andelar ramlat ut hos Kung Åke

Idag så har haft en dag med mycket pappersarbete och kontakt med en del av våra delägare, vi har även gått igenom ettårskullarna för att hitta nästa generations stjärnor, studerat stamtavlor och gått igenom de massor av foton som vi har tagit på intressanta superstammade ettåringar under vintern/våren och till dags dato.

Det har ramlat ut några andelar i Rondine d´Amore idag efter Kung Åkes uppvisning på Axevalla igår då han vann sju stycken segrar, Åke Svanstedt som är på väg mot ännu ett nytt rekordår då han redan har kört in 21 440 309 kr, Rondine d´Amore är ett superlöfte som Åke Svanstedt gillar skarpt!! Se på bilden här under så förstår ni varför, Rondine d´Amore är ett fartvidunder redan nu!!

rondine.jpg

22/7 Galopp kort efter start för Culp Fiction

Det blev galopp direkt i starten för andelshästen Culp Fiction och Björn Goop i dagens sista lopp på Axevalla.

culp-fiction-20120507.jpg

22/7 Åke Svanstedt leker – seger nummer 7 idag kom nyss – köp andelshäst hos Åke Svanstedt

Åke Svanstedt fortsätter att ha lekstuga på Axevalla idag, nu kom seger nummer 7 för dagen och seger nummer 5 på V75 och Åke Svanstedts 6001 seger, vill du också stå i vinnarcirkeln med Åke Svanstedt så finns det inget att tveka på, Rondine d´Amore är en ruggig talang som Åke Svanstedt rekommenderar dig att köpa andel/ar i!! Andelar finns fortfarande till salu i Rondine d´Amore.

rondine-d-amore-20120627.jpg

22/7 Åke Svanstedts har lekstuga på Axevalla idag – vann nyss seger nummer 6000 i och med att Åke Svanstedt vann StoChampionatet med Drillbit Ås

Åke Svanstedt vann idag StoChampionatet med Chocolatier stoet Drillbit Ås, detta var Åke Svanstedts sjätte seger för dagen och i och med den segern så har Åke Svanstedt nått ännu en drömgräns, 6000 segrar!! Grattis Åke Svanstedt från hela Stall Kennys Andelshästar.
ake-6000-segrar.jpg

22/7 Culp Fiction startar i Axevallas trippeltravs allra sista lopp idag

Runt klockan 17.10 i eftermiddag så körs Axevallas trippeltravs allra sista lopp för i år, och längst bak med spår nr 12 så hittar vi Chocolatier dottern Culp Fiction, hon kommer från seger på Mantorp och vi hoppas att hon kan blanda sig i striden även idag, även om ett tredje- fjärdepris är mer realistiskt att tro på från det tråkiga spåret. Men alla lopp ska köras och vi har inte gett upp på förhand.
usa.jpg

21/7 Ingen lycka för Codebreaker på V75 idag – men vinst för Rickard Svanstedt ändå

Codebreaker hade inte sin bästa dag idag, han låg sist utvändingt loppet igenom och det var inte lätt att ta något i den snabba avslutning som blev. Vi gratulerar istället vår tränare Roger Walmann som fortsätter att fira stora framgångar, Örjan Kihlström rattade in Noble Knight till en säker seger i treåringsloppet.

Vi gratulerar även Rickard Svanstedt som är skötare på våra andelshästar Codebreaker, Checkpoint och även Preludio AS och The Man, Rickard vann dagens första lopp på Axevalla idag med Åke Svanstedt tränade Canal Skater, grattis till den segern Rickard!

rickard-svanstedt-stallkenn-2.jpg

21/7 I väntan på Codebreaker – läs dagens nya krönika av wiretowire

Klicka in på Travsnack med wiretowire i väntan på att Codebreaker startar idag, där ligger en ny stekhet krönika och väntar på att bli läst!

varldsklass-trav-2.jpg

21/7 Idag så startar andelshästen Codebreaker i V75-4

Med ett förstapris på 150 000 kronor så kämpar åtta stycken lovande treåriga hingstar och en valack om segern i loppet Slaget vid Axevalla Hed som körs som lopp nummer fyra på V75 i eftermiddag, vi har andelshästen Codebreaker till start, och ni kan lita på att pulsen kommer att stiga bland delägarna i Codebreaker runt klockan 15.37 i eftermiddag när startbilen släpper fältet, vi kommer under dagen som vanligt att twittra på twitter, där får du senaste nytt om Codebreaker. Vi håller våra tummar för den superstammade andelshästen som är i träning hos Åke Svanstedt och som idag körs av Jorma Kontio då Åke är avstängd.

codebreaker_night.jpg

20/7 Olle Goop vann en bejublad seger när han inledde med att vinna trippelhelgens första lopp

Olle Goop mästerkusken som vunnit över 6600 segrar vann Axevallas lopp 1 ikväll med Johan Roc, och inledde därmed trippeltravet, vi skickar en hälsning till Olle Goop som är en gentleman utöver det vanliga! Kanske firar han med lökringar hemma på Lökene kväll.
olle-goop-onion-rings-2011.jpg

20/7 Idag så rullar det in husvagnar, det reses tält och travfesten är igång

Idag så kör Axevalla igång sitt tredagarstrav, full fart med mycket publik och fina travtävlingar i dagarna tre. Stall Kennys Andelshästar har två stycken andelshästar till start, det är Åke Svanstedt tränade Codebreaker som är först ut imorgon lördag, han startar i V75-4 i treåringsloppet Slaget vid Axevalla Hed som bjuder på ett förstapris på 150 000 kr. På söndag i söndagens sista lopp som är ett stolopp så startar sedan Björn Goop tränade amerikanskan Culp Fiction, där bjuds det 50 000 kr till vinnaren, fart fest och spänning är Örebrotravets slogan, vi hoppas att det blir så på Axevalla i helgen också.

bg_top.gif

19/7 Vi har idag varit runt och besiktigat unghästar och hälsat på en livs levande legend

Idag så har vi varit runt och besiktigat unghästar, vi tycker om att följa dem från födseln och se hur den utvecklas till fullfjädrade travare, vi hälsade samtidigt på avelschampion Super Arnie, far till massor av miljonärer genom åren, Gigant Neo, Super Light, Camilla Highness, Igor Brick, Beanie M.M., Noras Bean, Acclaim m.m. m.m. Listan kan göras hur lång som helst. Man ser verkligen att livet leker för den nu 25-åriga Super Arnie och han är riktigt busig, Arne som han kallas på gården är en skön kille, står man för nära så biter han gärna ett litet bett i armen, han är fortfarande en busig kille men man känner verkligen att han är erfaren klok och att han varit med om mycket, en livs levande legend! Super Arnie vi lyfter på hatten för dig.

super-arnie-20120719.jpg

18/7 Lyssna inte på gratisätande gubbar

Lyssna inte på gratisätande gubbar, du har väl inte missat att läsa Travsnack med wiretowire idag.
solvalla-2012-stallkenny.jpg

17/7 Ingen häst reser över från Sverige för att vara med i Hambletonian 2012

Idag så meddelade Roger Walmann att han står över Hambletonian med sin fina Donato Hanover hingst Pojke Kronos, alla insatser har ägarna betalat in till Hambletonian som körs den 4 augusti på The Meadowlands, samma sak gäller för vår andelshäst Shestheholepackage, alla insatser är betalda även för henne till Hambletonian/ Hambletonian Oaks men även där så tog Björn Goop beslutet för några veckor sedan att vi skulle stå över, nu hade det ändå inte gått då hon står med halsinfektion.

Men satsar man inget får man inget tillbaks, och det är oerhört mycket som ska klaffa om man ska få fram en häst som man kan åka över med, men en dag så ska vi vara med i det allra största treåringsloppet på andra sidan Atlanten, Hambletonian. Kanske det blir redan nästa år då vi har anmält D´One, Dominator, My Gliding Angel och Sail On By, och delägarna i respektive häst betalar via kommanditbolagen fortlöpande in anmälningsavgifterna. Superstammat vinner i längden!

Björn Goop kommer i år att köra Hambletonian ändå, då han kör i åtta starter i år obesegrade Riccolo, Jimmy Takter är i hetluften som vanligt och ser ut att ha det väl förspänt även i år när det drar ihop sig till Hambletonian, han vann bl.a varsin avdelning i Stanley Dancer Memorial i helgen med Uncle Peter och Little Brown Fox, försöken körs den 28 juli och finalerna i Hambletonian och Hambletonian Oaks körs den 4 augusti på The Meadowlands.

d-one-skrivbordsunderlagg-2.jpg

16/7 Spår nr 12 för Culp Fiction på söndag

Spår nr 12, dvs absolut sämsta tänkbara spår för hennes del fick Culp Fiction på söndag.

culp-fiction-920.jpg

16/7 Andelshästen Culp Fiction anmäld till Axevalla på söndag

På söndag så körs StoChampionatet på Axevalla, i ett av ramloppen är den amerikafödda andelshästen Culp Fiction anmäld, startlistan är ej klar när detta skrivs, den finns klar på atg.se efter klockan 11.45 ungefär.
culp-fiction-stallkenny-201-3.jpg

15/7 Mycket Donato Hanover idag: Codebreaker startar på Axevalla på V75 – Check Me Out satte världsrekord, Pojke Kronos vann Ulf Thoresens Minneslöp

På lördag så startar andelshästen Codebreaker (Donato Hanover) på V75, han gör det i loppet Slaget vid Axevalla Hed med 150 000 kronor till vinnaren, loppet har samlat ett mycket starkt fält och Codebreaker får denna gång Jorma Kontio i sulkyn då Åke Svanstedt är avstängd.

Inatt så satte Check Me Out (Donato Hanover) världsrekord för treåriga ston då hon travade 1.09,4/ 1609 m på The Meadowlands i loppet Delvin Miller Memorial, i eftermiddags så tog Roger Walmann sin första inteckning i det anrika loppet Ulf Thoresens Minneslöp med 600 000 NOK i förstapris, på Roger Walmanns gamla hemmabana Jarlsberg så vann Pojke Kronos (Donato Hanover) loppet tillsammans med Örjan Kihlström, vi lyfter på hatten och gratulerar.
codebreaker-2012-head.jpg

14/7 Björn Goop dagens man på Årjäng, dubbelskrällde på V75 – bli hästägare hos Björn Goop – Orecchietti vann Guld

Björn Goop blev dagens man då han vann två av loppen på V75, han skrällde dubbelt och det är inte ofta som championkusken Björn Goop vinner till 70 gånger respektive 19 gånger pengarna, Björn vann även två av loppen utanför V75 ramen samt var tvåa i bl.a Gulddivisionen med Quarcio du Chene, vi lyfter på hatten och gratulerar!

Du kan också få stå i vinnarcirkeln tillsammans med Björn Goop om du köper andel i superstammade My Gliding Angel.

Orecchietti och Örjan Kihlström vann Gulddivisonsloppet och om du vill ha Orecchietti som skrivbordsbakgrund så kan du ladda ner två stycken på honom om du klickar .

my-gliding-angel-20120621-s.jpg

13/7 Checkpoint vann sitt kvallopp med halva upploppet – tvååringarna fortsätter att imponera – bli delägare hos Stall Kennys Andelshästar du med

Idag så kvalade Checkpoint på Axevalla, han var totalt överlägsen sina kamrater och vann med halva upploppet, det var mer än 10 längder ner till andra häst i mål, och det var smått imponerande. Åke Svanstedt var mycket nöjd efteråt över hästens agerande.

Tvååringarna hos unghästtränare Per Fromell, My Gliding Angel, Rondine d´Amore och Sail On By fortsätter att imponera, de joggade 1.28 sista tusen i dagens rundbanejobb inne på Örebro travet, inför både delägare och blivande delägare som var på plats och såg dagens jobb. Klicka för att se vilka hästar som vi säljer i andelar just nu.

stall-fromell-2.jpg

13/7 Fredag den 13:e och idag så kvalar Checkpoint på Axevalla

Fredag den 13:e idag, och idag så kvalar andelshästen Checkpoint (Donato Hanover – Heartful Image) på Axevalla, träningsrapporterna har gått i dur och nu är det alltså dags för kvallopp för den treåriga hingsten som är i träning hos Åke Svanstedt.

ake-svanstedt-stallkenny.jpg

12/7 Ingen lycka för Shestheholepackage – hon måste vara sjuk

Det blev inte en tredje seger för Shestheholepackage på Åby ikväll, hon tog enkelt hand om ledningen och fick bestämma, men sjönk sedan som ett sänke genom fältet och måste vara sjuk.

bjorn-goop-stallkenny-2012.jpg

12/7 Två segrar en tredjeplats – Shestheholepackage startar igen på Åby ikväll

Efter två stycken raka segrar och nu senast en tredjeplats mot äldre hästar så är det ikväll dags för amerikanskan Shestheholepackage att starta igen, hon gör det på Åby ikväll i lopp nr 5. Den mäktiga Cantab Hall dottern är långt ifrån färdig ännu och när hon växt i sin alltför stora kostym och sina långa ben så kommer det att gå undan. Vi tror att hon sveper till ledningen ikväll och stannar där länge, mycket länge. Många andelsägare på plats på Åby ikväll och vi håller tillsammans med alla delägare i Shestheholepackage våra tummar.
shestheholepackage-12.jpg

11/7 Trevlig läsning i tidningen Travrondens tisdagsnummer

Denna trevliga läsning finns i tidningen Travrondens tisdagsnummer, ni som ännu inte prenumererar går miste om mycket smått och gott kan vi lova, är ett måste i hängmattan.

shestheholepackage-travrond.jpg

11/7 Missa inte Travsnack med wiretowire, läs om dem snopna

Ni missar väl inte sidan här hos Stall Kennys Andelshästar, vi är mycket stolta över att ha en sån fantastisk krönikör i vårt stall, läs om dem 17 snopna plus mycket mer på sidan Travsnack med wiretowire här i menyraden ovan.

V86 körs på Visby ikväll, och det vankas många svårlösta lopp, fina tävlingar en stor publik och en varm skön kväll hoppas vi på för den Gotländska banan som kör sin största travdag ikväll.
bjorn-goop.jpg

10/7 Fem Tippar V75 – två superstammade andelshästar drar på sig vojlock

Nu ligger Fem Tippar V75 ute på sidan med samma namn, full fart i stallarna runt om i landet, och vi har två hästar denna vecka som drar på sig vojlock, först ut på torsdag är Shestheholepackage, den mäktiga amerikanskan som skötaren tror vi ska vinna Drottning Silvias Pokal med nästa vår, på fredag så är det sedan dags för kval för Checkpoint på Axevalla, spännande dagar för andelsägarna i dessa båda superstammade andelshästar.

femtippar-74.jpg

9/7 Andelshäst efter världsartisten Donato Hanover kvalar på fredag

På fredag så är det dags för Checkpoint att kvala, han gör det på sin hemmabana Axevalla tillsammans med sin tränare Åke Svanstedt. På fredag så körs det också kval till StoChampionatet på Axevalla, och det är fina tävlingar att se fram emot.

checkpoint1920_20120113.jpg

8/7 Stall Kennys Andelshästar önskar er alla en riktigt trevlig söndag

Regn här i mellansverige idag, men vi önskar er en riktigt trevlig söndag, Googoo Gaagaa galopperade dubbelt inatt och fick sin segerrad bruten, men den påbörjas nog snart igen, idag trav på Bollnäs och Eskilstuna den sistnämda banan kör V64.
dusch-efter-jobb-the-red-mi.jpg

7/7 Några av andelshästarna har idag fått sig en uppdatering igen

Idag så har några av Stall Kennys Andelshästar fått sig en uppdatering igen, vi gratulerar våra kuskar och tränare till framgångarna på Halmstad under de tre dagar som de kört trav, en underbar plats Halmstad med sitt Tylösand.

6/7 Andelshästen Shestheholepackage startar på Åby nästa torsdag

Nästa torsdag så är det dags för den ena av våra amerikanska andelshästar att starta, det är Shestheholepackage som startar på Åby.

shestheholepackage.jpg

5/7 Codebreaker heroisk, en tiondel från nytt svenskt rekord

Codebreaker var heroisk i dagens start på Halmstad, han var fyra på tiden 1.14,7, vinnaren i loppet gick 1.14,6 vilket är nytt svenskt rekord för treåringar i voltstart.

codebreaker_20120416-2.jpg

5/7 Codebreaker till start på Halmstad idag

Idag så startar andelshästen Codebreaker på Halmstads travbana, han gör det från spår nummer fyra bakom bilen, vi håller tummarna för den minst sagt välstammade andelshästen.

Vi har bytt till mobilt bredband 4g och har därför inte skrivit här på Hört & Hänt! på några dagar, men nu har vi internetuppkoppling igen så nu ska allt fungera som det ska.

codebreaker_3.jpg

1/7 Forus Open körs idag – missa inte det

Idag så körs Forus Open som har samlat ett starkt startfält, vår vinnare heter… Wishing Stone, i eftermiddag vet vi.

Missa inte att bli delägare i Mý Gliding Angel!! superstoet som vi ropade in på auktion i Lexington Selected för 30 000 dollar, ett fynd säger Olle Goop, några andelar kvar att köpa i detta fyndsto!! som både Olle Goop och Björn Goop är lyriska om!!

olle-bjorn-stallkenny.jpg

30/6 Vi önskar er alla en riktigt trevlig lördag – Stefan Melander har full stallform

Vi önskar er alla som besöker vår hemsida en riktigt trevlig lördag, här i mellansverige så är det soligt och fint och 22 grader nu på eftermiddagen.

Stefan Melander har verkligen full stallform, efter E3 segern igår i stoklassen med fantomstoet System Performance så följde Stefan upp med en seger i Gulddivisionen på V75 idag, då Erik Adielsson styrde in Oracle till en fin seger åt Stefan Melander, vi lyfter på hatten och gratulerar.

erik-stig-sailen.jpg

29/6 Besökt unghästtränare Per Fromell idag – fantastiskt fina tvååringar

Idag så besökte vi unghästtränare Per Fromell inne på Örebro travet, och vi besökte våra tvååringar eller som Per uttryckte sig, fantastiskt fina tvååringar, Per höll på och skodde en häst när vi kom förbi på eftermiddagen och han berättade att tvååringarna gått jobb på förmiddagen och de var mycket fina, mer om de jobben kan ni läsa om på respektive hästs sida.
Samtliga andelshästar har fått sig en liten uppdatering inför helgen.

bjorn-goop-7.jpg

28/6 Codebreaker startar under SprinterMästar-meetinget

Andelshästen Codebreaker (Donato Hanover – Holleypop) startar nästa torsdag på Halmstad, samma dag som SprinterMästaren körs, han gör det i EURO Classic Trot Next Year, och det är många fina treåringar med i fältet, bl.a så möter Codebreaker Stig H Johanssons Julle som imponerat stort i tre raka segrar, Julle är helsyskon med de båda miljonärerna Bobtail och Jullan, Codebreaker har nu lopp i kroppen och kommer taggad till tänderna nästa torsdag, var så säkra.
codebreaker_20120416-2.jpg

27/6 Stall Kennys Andelshästars tränare och kuskar dominerade på Fornaboda ikväll

Vid kvällens tävlingar på Fornaboda travbana så dominerade våra kuskar och tränare, Åke Svanstedt vann tre stycken segrar, kombinationen Stig H Johansson/ Erik Adielsson vann två segrar och Björn Goop en seger, vår satsning på de bäst stammade hästarna i kombination med några av Sveriges absolut allra bästa tränare och körsvenner hoppas vi
kommer att visa sig i resultatlistorna.

Bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du också – vi ger er gemenskap och glädje tillsammans!
ake-svanstedt-4.jpg

27/6 Dark Chocolate femma i sin debut ikväll

Andelshästen Dark Chocolate (Pine Chip – Norine Hornline) gjorde ikväll tävlingsdebut på Fornaboda travbana utanför Lindesberg, hon fick en tuff inledning och slutade femma i sin debut, mer om Dark Chocolates lopp kan du läsa om på hennes egen sida.

dark-chocolate-20120627-920.jpg

27/6 Vi har sett en blivande stjärna!? – Rondine d´Amore (IT)

Vi såg i förmiddags den italienfödda tvååriga dottern till Cantab Hall gå ett uppvisningsjobb inne på Örebro travet, det var mäktigt att se den blivande stjärnan!? jogga runt på Örebros travoval, vi pratade även med Åke Svanstedt om Rondine d´Amore vid kvällens tävlingar på Fornaboda, och han är mycket nöjd och belåten över att få ta över träningen på detta stora stjärnämne när hon är klar hos unghästtränare Per Fromell, andelar finns kvar i Rondine d´Amore.

rondine-d-amore-20120627.jpg

27/6 Dark Chocolate i debut på Fornaboda ikväll

Klockan 18.21 ikväll på Fornaboda travbana utanför Lindesberg så gör andelshästen Dark Chocolate debut, tränar gör Roger Walmann, sköter hästen gör Jenny Söderberg och i sulkyn så sitter Örjan Kihlström, hon lär få ett lugnt lopp ikväll av ”gubben i lådan” som man sällan hör Örjan kallas längre.

orjan-dark-chocolate.jpg

26/6 Supertack för alla gratulationer efter gårdagens dubbelseger

Vi lyfter på hatten och bugar och tackar för alla gratulationer som vi har fått igår och idag, efter dubbelsegern som två av Stall Kennys Andelshästars superstammade andelshästar tog igår kväll, det värmer i kropp och själ!

Imorgon så går superlöftet Rondine d´Amore uppvisningsjobb inne på Örebro travet klockan 10.00.

rondine.jpg

25/6 Codebreaker tog kvällens andra seger för Stall Kennys Andelshästar och han imponerade stort

Tre startande andelshästar ifrån Stall Kennys Andelshästar idag, det gav två stycken imponerande segrar. Ikväll på Halmstad så vann Donato Hanover hingsten Codebreaker sin andra raka seger, och han gjorde det på ett mycket imponerande sätt då han finåkte runt medtävlarna i EURO Classic Trot Next Year, på upploppet fanns det bara en häst på banan, han seglade ifrån på lätta fötter och vann med tre längder.

Detta var Stall Kennys Andelshästars sjätte seger för året. Vi gratulerar delägarna i Codebreaker till kvällens seger.

Vill du också stå i vinnarcirkeln tillsammans med Åke Svanstedt, så ska du köpa andelar i superstammade Rondine d´Amore som är en riktig värstinghäst!!!

Sammanlagt vann Culp Fiction och Codebreaker kvällens lopp med nio (9) längder.

codebreaker_20120416-2.jpg

25/6 Amerikanskan Culp Fiction helt överlägsen på Mantorp ikväll

Andelshästen Culp Fiction den otroligt snygga amerikanskan var totalt överlägsen i kvällens första lopp på Mantorp, Björn Goop sände till ledningen, sedan så stack Culp Fiction bara ifrån det övriga fältet i sista sväng (läs mer på hennes egen sida), Culp Fiction är utvald av Olle Goop i USA som andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar.
Olle Goop har även valt ut Sail On By som ska till Stig H Johansson och My Gliding Angel som ska tränas av Björn Goop, två kanonfina amerikanska tvååringar som du kan äga andel i.

Detta var Stall Kennys Andelshästars femte seger för året. Vi gratulerar delägarna i Culp Fiction till kvällens seger.

Vi väntar nu på andelshästen Codebreaker på Halmstad klockan 21.53.

culp-fiction-920.jpg

25/6 Missa inte Sommarsurr 2012 med Björn Goop

Missa inte Sommarsurr 2012 med Björn Goop på där får ni höra om hans chanser varje dag.

bjorn-goop-gor-tummen-upp.jpg

25/6 Arctic Light galopperade igen på Solvalla idag

Andelshästen Arctic Light galopperade direkt idag i starten igen, det blir autostart nästa start säger Roger Walmann, mer om det kan ni läsa om på hennes egen sida. Nu inväntar vi klockan 18.30 då andelshästen Culp Fiction startar på Mantorp.

solvalla-2012-stallkenny.jpg

25/6 Idag så startar tre (3) stycken av Stall Kennys Andelshästar

Idag så startar tre stycken av Stall Kennys Andelshästar, det är i tur och ordning, Arctic Light på Solvalla klockan 13.53 – sedan så får vi vänta till klockan 18.30 då Culp Fiction gör sin andra start, denna gång på Mantorp. Klockan 21.53 så är det sedan dags för startbilen att släppa iväg Codebreaker på Halmstad.

Det blir en spännande dag för andelsägarna i dessa tre minst sagt superstammade andelshästar, vi hoppas på att kunna glädja andelsägarna med någon seger också idag. Alla tre har jättechans att vinna, vi får se hur det slutar när mållinjen skärs, följ oss på Twitter för allra senaste info!

Kom med i gemenskapen – bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du också!

3-till-start-idag.jpg

24/6 Googoo Gaagaa hela travvärldens nya favorit – wiretowire regerar

Googoo Gaagaa – vilken häst! Gammal som ung älskar denna fantastiska häst, nattens fantastiska världsrekordslopp har rullat om och om här hos Stall Kenny idag då våra små barn sett loppet massvis med gånger och de har refererat samtidigt som den amerikanska referenten, har ni inte sett loppet så måste ni bara göra det, ni hittar länken på sidan som regerar!

23/6 Midsommarfirandet fortsätter idag – vi bugar och tackar

Idag så fortsätter midsommarfirandet runt om i Sverige, och de banor som kör trav idag är fyra fagra banor, som gjorda för att ta med picknick-korgen till, Lindesberg, Oviken, Rättvik och Skellefteå. V65 körs på Rättvik där semifinalbiljetter till Breeders Crown står på spel.

Vi bugar och tackar för massvis med midsommarhälsningar under gårdagen, flera av er tyckte att vi skulle unna oss lite ledighet någon gång, nej det är något som vi inte gör, vi jobbar alla dagar om året med att försöka serva er till 110%. Det värmer i hela själen när det tickar in hälsning på hälsning!
Vi tackar er alla här, ingen nämnd och ingen glömd med andra ord då.
Massor av er som hörde av er under gårdagen berömde som sedan en tid tillbaka är krönikör här på hemsidan, hans sida har också seglat upp som en av de mest besökta sidorna, mycket kul och vi är stolta att ha en sådan fantastisk krönikör här hos Stall Kennys Andelshästar.
midsommar-2.jpg

22/6 Inga träd växer till himmelen – Shestheholepackage fick sin segerrad bruten efter att ha blivit instängd från start

Idag så startade Shestheholepackage på Årjäng och i sin tredje start så kom hennes första förlust, hon slutade trea efter att ha suttit fastlåst till sista sväng, mer om det kan ni läsa på Shestheholepackages egen sida, klicka på läs mer under bilden.

Vi gratulerar Åke Svanstedt och hans fru Sarah till giftermålet som enligt säkra källor har skett idag, läs mer på travsnack med wiretowire.

shestheholepackage20120622-.jpg

22/6 Glad midsommar önskar Stall Kennys Andelshästar

Stall Kennys Andelshästar önskar alla delägare samt alla er andra som följer vår hemsida en riktigt Glad midsommar, idag så bjuder vi på en midsommarvinnare på Årjäng då obesegrade amerikanskan Shestheholepackage jagar sin tredje raka seger från debuten, blir hon inte instängd från innerspåret så får de andra vara riktigt bra för att slå henne.
shestheholepackage-midsomma.jpg

21/6 Andelshästen Dark Chocolate gör tävlingsdebut på onsdag – vi har sett tvååringarna gå jobb inne på Örebro idag

Nästa onsdag så gör treåriga andelshästen Dark Chocolate (Pine Chip – Norine Hornline) tävlingsdebut, hon gör det på Lindesberg och i sulkyn så sitter Örjan Kihlström, vi har de senaste dagarna fått många glada telefonsamtal, sms och e-mail från delägare som ser fram emot sina hästars starter med start redan imorgon på Årjäng.
På måndag så startar tre stycken av Stall Kennys Andelshästar och sedan anmälde Roger Walmann alltså Dark Chocolate till start på onsdag. Det blir många hjärtan som slår lite extra när starten går, och i en del av andelshästarna så äger delägare andel i fler än en häst, och då pirrar det dubbelt så mycket, kul att kunna glädja så många andelsägare och vi håller våra tummar för alla våra andelshästar.

Vi har idag varit inne på Örebro travet och sett de tvååringar som vi har hos unghästtränare Per Fromell gå jobb, de som är där nu ska vidare till Stig H Johansson, Björn Goop och Åke Svanstedt, Devotion som ska till Roger Walmann går på bete och mår bra, allt som Roger Walmann vill för att forma henne till en blivande stjärna.

Ni kan läsa om dagens jobb om ni klickar på namnen här under, eller på Andelshästar i menyraden, det är mäktiga hästar som vi säljer i andelar!! skynda att fynda!

(US) – Björn Goop
(IT) – Åke Svanstedt
(US) – Stig H Johansson

rondinedamore-20120621-920.jpg


De fyra hästarna som vi har till start fredag och måndag är tippade som så.
Årjäng 22/6 Shestheholepackage är tippad 1:a i Travronden
Solvalla 25/6 Arctic Light är ej rankad i Travronden (vinner felfri?)
Mantorp 25/6 Culp Fiction är tippad 1:a i Travronden
Halmstad 25/6 Codebreaker är tippad 1:a i Travronden

Vi får hoppas att de som tippar i den eminenta tidningen Travronden är rätt ute! förutom då Arctic Light!

20/6 Idag så åkte vi förbi Örebro travet

Vi åkte idag förbi Örebro travet och tittade in hos unghästtränare Per Fromell, man kan lugnt säga att vi har det väl förspänt på unghästsidan, de tvååriga hästarna ser minst sagt fina ut, mycket kul att se dem, de kommer att gå jobb imorgon och då kommer et en rapport på respektive hästs sida igen. De flesta av andelshästarna har igår och idag fått sig en uppdatering igen.
varldsklass-trav-2.jpg

19/6 Tre av Stall Kennys Andelshästar startar på måndag 25 juni

På måndag den 25 juni så startar tre (3) stycken av Stall Kennys Andelshästar, det börjar redan på lunchen då treåriga Roger Walmann tränade Arctic Light (Viking Kronos – U.S.A.Hornline startar i ett treåringslopp för ston på Solvalla.

Delägarna får sedan vänta några timmar tills Mantorp kör igång sina tävlingar, där gör treåriga amerikanskan Culp Fiction (Chocolatier – Clever Catch) sin andra start i karriären för sin tränare Björn Goop.

Någon timme senare fast på Halmstad så tar Åke Svanstedt ut treåriga Codebreaker (Donato Hanover – Holleypop) i ett treåringslopp ingående i EURO Classic Trot Next Year.

Det är några av delägarna hos Stall Kennys Andelshästar som är delägare i fler än en andelshäst hos oss, och för dem så blir det en extra spännande måndag.
tre-starter-v26.jpg

18/6 Obesegrade andelshästen Shestheholepackage firar midsommar i Årjäng

Den i två starter obesegrade Cantab Hall dottern Shestheholepackage startar på Årjäng på midsommarafton, den mäktiga damen som står kvar i Hambletonian efter att delägarna betalat samtliga insatser, men nu står vi över Hambletonian men det var ytterst nära denna gång, det finns tre andra hästar här i Sverige som även de är anmälda till Hambletonian, vi får se om någon av dem lyckas, vi håller tummarna, för det skulle vara otroligt kul med en svensktränad häst i ett av världens största lopp, kanske lyckas vi med D´One, Dominator, My Gliding Angel eller Sail On By, de fyra tvååringarna betalar delägarna i respektive häst kommanditbolag in insatser för.

På bilden ser ni glada och lyckliga delägare i Shestheholepackage efter segern senast på Färjestad, klicka på bilden så blir den större.

17/6 Fyra segrar för Stig H Johansson på Solvalla idag – det finns andelar kvar att köpa i superlöftet Sail On By hos Stig H

Stall Stig H Johansson vann fyra stycken segrar på Solvalla idag och för er som är sugna på att köpa andelshäst hos Stig H Johansson så finns det andelar kvar i superlöftet Sail On By, Yankee Glide dottern som kommer att ha stora förväntningar på sig då hon drar på sig en vojlock för första gången då hon är helsyster till en hambletonianvinnare!

Sail On By joggade enkelt 1.30 sista tusen i senaste jobbet!

sailonby-20120612.jpg

17/6 Arctic Light lämnade galoppskorna hemma och var lysande fin i kvalet på Solvalla idag

Andelshästen Arctic Light lämnade galoppskorna hemma idag, och hon bara flög ifrån sina medtävlare i dagens kvallopp, sköter Arctic Light gör Jeanett Walmann. Mer från kvalloppet kan ni läsa på Arctic Lights egen sida.

fraga4.jpg

17/6 Idag så kvalar Arctic Light på Solvalla

Idag så kvalar andelshästen Arctic Light på Solvalla, efter flera galopper så får hon nu kvala och denna gång sitter Johan Untersteiner i sulkyn. Klockan 12.05 så går kvalloppet för er som vill se Arctic Light på Solvalla idag.

johan-untersteiner-3.jpg

16/6 Grattis Sanity som vann 1 miljon kronor i Norrbottens Stora Pris

Vi gratulerar hela kretsen till Sanity som ikväll vann Norrbottens Stora Pris med ett förstapris på 1 miljon kronor, Nahar spurtade sylvasst till andraplatsen, Noras Bean var heroisk trea, Orecchietti kom bort totalt då medtävlare stenkallnade och drog med sig halva fältet, dock faller ingen skugga på segraren som nu fick sin revanch från Elitloppet då han inte gick till final.

Läs om treåriga GooGoo GaaGaa som gick nytt världsrekord på tusenmetersbana inatt i USA, 1.09,3 lyder det nya världsrekordet och du kan även se loppet, GooGoo GaaGaa vinner åkandes!! Klicka in på sidan Travsnack med wiretowire här uppe i menyraden för att läsa mer.
Du vet väl att du kan ladda ner skrivbordsbakgrunder på Orecchietti samt på alla Stall Kennys Andelshästar på sidan Ladda ner som du också hittar här uppe i menyraden.
orecchietti-20120321small-.jpg

15/6 Björn Goop tripplade – wiretowire stekhet krönikör här på sidan

Björn Goop gästade trivsamma Arvika som var kvällens V65 värd, och Björn vann tre av loppen under kvällen och visade således sina medtävlare ryggen vid tre tillfällen ikväll, vi lyfter på hatten!


Lyfter på hatten gör vi även för vår krönikör här på hemsidan, vi kan lugnt påstå att wiretowire-sidan är populär då det varit massor av besökare inne på den sidan, och det är många som hört av sig till oss och gratulerat till vårt nyförvärv i vårt redan starka andelsstall, ni har väl läst hans krönika idag? Om inte så hittar ni Travsnack med wiretowire om ni klickar .
bjorn-goop-stall-kenny-2.jpg

14/6 Vincennes överlägsen i ett försök till Norrlands Grand Prix – Hambletonian kanske inte är så långt borta

Ikväll så kördes det ett försök till Norrlands Grand Prix och Akseli Lahtinens Vincennes var helt överlägsen, tyvärr så är den mycket fina dottern till Spotlite Lobell inte anmäld till vare sig StoChampionatet eller Derbyt/Derbystoet, de anrika insatsloppen som är varje hästägares dröm att vinna.

Stall Kennys Andelshästar anmäler samtliga andelshästar till samtliga insatslopp, de svenskfödda anmäls till alla insatslopp här i Sverige, och av de tvååriga svenskfödda andelshästarna som vi har nu är samtliga anmälda till alla insatslopp i Sverige. D´One och Dominator är förutom de svenska insatsloppen även anmälda till Hambletonian och Breeders Crown i USA (D´One är även anmäld till Kentucky Futurity Filly). Sail On By och My Gliding Angel är anmälda till Hambletonian, Breeders Crown i USA, Kentucky Futurity Filly samt Bloomsburg Fair 3yo event.

När man äger travhästar det må vara en hel häst, eller en andel i en häst så vill man vinna de största travloppen som finns, för att komma dit så måste man våga och satsa, vi var inte långt borta från att lyckas i år då både Olle och Björn Goop ville att vi skulle betala in sista insaten till Hambletonian Oaks för Shestheholepackage och hon är anmäld dit, det var ytterst nära denna gång att det blev en resa över Atlanten. Björn Goop är sugen på att vinna Hambletonian, kanske blir det istället med Dominator eller My Gliding Angel, det är i alla fall två hästar som har stam och förutsättningar för det.
Det måste vara varje hästägares dröm att få sätta sig på planet över till USA i början av augusti och åka till The Meadowlands för att se sin häst tävla, en dag kommer vi dit och då hoppas vi att kanske du är med oss då!

Ni har väl inte missat duktiga och numera USA tränaren Jim Oscarssons nya hemsida? Klicka i så fall.
hambletonian_logga.jpg

13/6 En dag med mycket pappersarbete och kontakter med tränare, skötare och delägare – Åke Svanstedt vann på tiden
1.09,9

Idag så har det varit en dag med mycket pappersarbete, hela skrivbordet var fullt ett tag, vi har varit i kontakt med tränare skötare och delägare i våra andelshästar idag, och det är alltid lika roligt. Kul att många av er uppskattar vårt senaste ”drag” wiretowire här på hemsidan, ni har väl inte missat hans eminenta krönika idag om Tingsryd, på hans sida i menyraden här ovanför.

Åke Svanstedt show på Tingsryd ikväll och han vann sex av de tolv loppen, dvs 50% av loppen, det är mycket imponerande och Åke har full snurr på sitt stall! Han kallas inte Kung Åke för inte som speakern sa på Tingsryd när Åke skar mållinjen överlägset på den mycket fina tiden 09,9 med Global Midnight som är nytt banrekord på Tingsryd.
Vill du också stå i vinnarcirkeln tillsammans med Åke Svanstedt så finns det fortfarande andelar kvar i superfina som Åke gillar skarpt.

ake-svanstedt-3.jpg

12/6 Vi presenterar stolt vårt senaste tvåbenta tillskott – sylvasse krönikören wiretowire som från och med idag finns här på sidan

Vi presenterar stolt vårt senaste nyförvärv, inte en fyrbent denna gång utan en tvåbent sylvass krönikör som skriver under signaturen wiretowire, en kille som kört jobb med två stycken hambletonianvinnare, samma dag! när han var över till USA – han har bl.a jobbat som lärling hos Jimmy Takter i USA – han sitter inne med travkunskap som få är förunnat, han har massor av kontakter i både i Sverige och i Nordamerika och ni kan lita på att ni kommer att bli serverade det mesta av det bästa när wiretowire skriver sina inlägg, han håller till på sidan ”Travsnack med wiretowire” som ni hittar i knappraden här ovanför, eller om ni klickar .

Vi hälsar dig Lars B Gustafsson, aka wiretowire varmt välkommen som krönikör hos Stall Kennys Andelshästar, vi känner oss hedrade och stolta, och det känns oerhört inspirerande att du nu ska vässa din penna och skriva på vår sida.

12/6 Sail On By ”snuskigt” fin i banjobb på Örebro idag – andelar finns till salu

Joggade 1.34 sista varvet i dagens jobb, den superstammade amerikanskan imponerande idag i ett rundbanejobb, det är en fantastiskt fin häst som det fortfarande finns några andelar kvar i.
Se på bilden nedan och njut från dagens jobb!

sailonby-20120612.jpg

12/6 Arctic Light kvalar på söndag

På söndag så kvalar Arctic Light, hon gör det klockan 12.05 på Solvalla och i sulkyn så sitter Johan Untersteiner.
arctic-light-kval-4.jpg

11/6 Countdown ville inte som Björn ville och så blev det galopp – men för Berlock gick det desto bättre, grattis Jeanett Walmann

Countdown ville inte som Björn ville, han ville annat och så blev det som det blev, galopp. Vi sätter på helstängt för att få honom mer fokuserad till nästa start, mer om Countdown kan du läsa på hans egen sida.

Vi gratulerar Jeanett Walmann till segern med sin egenuppfödda, egenägda och egentränade Berlock som ikväll tog sin andra seger i karriären, ikväll satt Johan Untersteiner i sulkyn. Jeanett Walmann är skötare på vår andelshäst Arctic Light.

Klicka på bilden här under på Countdown så blir den större!

11/6 Andelshästen Countdown gör tävlingsdebut på Örebro i eftermiddag

I eftermiddag närmare bestämt klockan 17.20 så gör andelshästen Countdown sin tävlingsdebut med sin tränare Björn Goop i sulkyn, han gör det på Örebro travbana från spår 8 i och det är ett bra smygläge för en debutant, Countdown är uppdelad i 20 andelar och vi önskar delägarna all lycka med denna fina treåriga hingst efter Ken Warkentin.

countdown-20120608.jpg

10/6 Wishing Stone vann Copenhagen Cup – Björn Goop & Quarcio du Chene trea

Idag så var det stortävlingar på Charlottenlunds travbana strax utanför Köpenhamns centrum, en mycket revlig travbana som vi besökt alltför sällan, idag så kördes Copenhagen Cup och efter en invändig resa så drog den sylvasse Wishing Stone det längsta strået och vann det anrika loppet, tvåa i mål var Rapide Lebel men han diskvalificerades för galopperna han hade under loppet och andrapriset gick istället till Classic Grand Cru, trea i mål var Quarcio du Chene med vår tränare Björn Goop.
bjorn-goop-stallkenny-3.jpg

9/6 Tack för alla gratulationer – Mycket fin Formula One idag

Vi tackar först er alla som på ett eller annat sätt hört av er till oss de senaste dygnen efter Culp Fictions och Shestheholepackage minst sagt imponerande starter, mycket kul och det värmer i hela själen när vi märker hur många ni är som följer oss och glädjs med framgångarna. Tack!!

F1 var mycket fin idag på Östersund idag då han trots tiondespår enkelt kunde vinna, en mycket bra prestation, grattis till hela kretsen till Formula One!!
Andelshästen Formula One och Shestheholepackage har en mycket intressant likhet, dubbel Valley Victory korsning!!

Formula One är efter Yankee Glide och det är de båda andelshästarna som Olle Goop valde ut i Lexington i höstas, Sail On By hos Stig H Johansson och My Gliding Angel hos Björn Goop, Olle Goop gör tummen upp för de båda Yankee Glide stona.

olle-bjorn-stallkenny.jpg

8/6 Shestheholepackage fortfarande obesegrad efter två starter

Idag på Färjestads travbana så tog Shestheholepackage sin andra raka seger och är fortsatt obesegrad, hon stack till ledningen direkt, första 500 fick hon öppna efter 1.12,8 och första varvet efter 1.16,3 så det var bra fart på tillställningen på en bana som inte var snabb för dagen på Färjestad, i sin läckra flegmatiska stil så stegade hon bara undan till en mycket lätt seger på den mycket goda tiden 1.16,9a/ 2140m i sitt livs andra start och hon var oberörd efteråt. Läs mer på Shestheholepackage egen sida.

Man kan lugnt påstå att satsningen på de amerikanska andelshästarna har gjort succé, igår så var Culp Fiction tvåa efter 11,3 sista 300 och Björn Goop sa efteråt att han skulle kört undan i sista sväng, då vinner Culp Fiction loppet, debuttiden igår 1.17,1 voltstart duger långt! Shestheholepackage har nu två raka segrar och är alltjämt obesegrad och båda de amerikanska stona är jättelöften.

Både Culp Fiction och Shestheholepackage har Olle Goop valt ut i Lexington Kentucky USA som andelshästar åt Stall Kennys Andelshästar, Olle Goop är en av Sveriges bästa på att leta fram blivande stjärnor.

My Gliding Angel som vi säljer som andelshäst hos Björn Goop och Sail On By som vi säljer som andelshäst hos Stig H Johansson har Olle Goop valt ut som andelshästar efter att ha besiktigat dem noggrant i USA i höstas.

Funderar du på att köpa andelar i en travhäst så tveka inte, det är så superstammat som det kan bli, två av andelshästarna som vi har till salu är snart slutsålda!! Tänk också på att en billig andelshäst blir lika dyr i drift som en superstammad lite dyrare häst.
Arctic Light dummade sig återigen och galopperade direkt i starten, efter galoppet så travade hon finare än någonsin och Roger Walmann har hittat nyckeln, mer om det kan ni läsa på Arctic Lights egen sida.

På bilden nedan så ser ni några av de glada delägarna i Shestheholepackage som var på plats på Färjestad idag, klicka på bilden så blir den större.

8/6 Två av Stall Kennys Andelshästar startar idag

Idag så startar två av Stall Kennys Andelshästar, det är först på Solvalla klockan 13.53 Arctic Light med Örjan Kihlström i sulkyn, klockan 15.40 så är det dags igen, denna gång på Färjestad då Shestheholepackage jagar andra raka segern, den första vann hon lekande lätt med sin tränare Björn Goop i sulkyn. Vi håller tummarna för de båda andelshästarna och vi kommer att twittra från båda banorna.

fredagsstarter.jpg

7/6 Culp Fiction strålande fin i sin debut ikväll – tvåa efter 11,3 sista 300

Andelshästen Culp Fiction gjorde ikväll en strålande debut på Åby travet, hon slutade tvåa efter att enkelt tagit hand om ledningen, och efter en rykande finish där sista 300 gick efter 11.3. Hon fick se sig slagen av en treårig hingst som vi kommer att se i kulltoppen senare i år, lägg namnet Alfaz Del Pi på minnet! Han visade sig ha nedärvt mamma Divanns speed. Mer om Culp Fictions lopp kan ni läsa på hennes egen sida om ni klickar på Läs mer under bilden.

Vi och de delägare som var på plats på Åby ikväll fick en trevlig stund tillsammans uppe i Stall Goops loge på Åby travet med bl.a Annika Goop som var lika glad och trevlig som alltid, och den var uppskattad av oss och delägarna i Culp Fiction, vi tackar familjen Goop för den trevliga stunden vi fick tillsammans med er.

culp-fiction-bjorn-goop.jpg

7/6 Ikväll är det debut för andelshästen Culp Fiction på Åby

Klockan 18.20 ikväll så kittlar det lite extra i magen för andelsägarna i Culp Fiction, amerikanskan som är uppdelad i 20 andelar, Culp Fiction som Olle Goop valde ut som andelshäst i Lexington Kentucky USA 2010 tillsammans med Shestheholepackage.
Året efter dvs 2011 så var Olle Goop med igen till Lexington, och där var han med och letade ut Sail On By som vi säljer i andelar hos Stig H Johansson och My Gliding Angel som vi säljer andelar i hos Björn Goop.
Vill du också vara med på de allra bäst stammade hästarna så är det hos oss som du köper din andelshäst. Superstammat vinner i längden!
Vill du följa Culp Fiction idag så följer du Stall Kenny på Twitter då vi kommer att twittra ifrån Åby, imorgon så twittrar vi om Arctic Light på Solvalla och om Shestheholepackage ifrån Färjestad.

culp-fiction-6.jpg

6/6 Sveriges nationaldag och de flesta av andelshästarna har fått sig en uppdatering idag igen

Idag så firar Sverige nationaldag, vi har idag jobbat med pappersarbete samt haft kontakt med samtliga våra tränare i våra andelshästar.

Checkpoint och Preludio AS har idag gått rundbanejobb på Bjertorp, Olle Goop har varit hos Mats Broman och kört Dominator, de uppdateringarna och på de flesta andra andelshästarna hittar ni på varje hästs egen sida.
Vi kan lätt konstatera att kullen som är född 2010 dvs de tvååriga hästarna som vi har håller extrem hög klass, och det finns andelar kvar i, , , och , det är rent ut sagt fyra ruggigt lovande hästar!!
Kullen 2009 är mycket fin den också och nu är de på väg ut till start, fyra hästar inom loppet av fem dagar med start imorgon för Culp Fiction på Åby.
5/6 Culp Fiction tippad etta i Travronden inför torsdagens start

I dagens utgåva av tidningen Travronden så kan vi bl.a läsa att Culp Fiction är tippad etta inför sin debut på Åby på torsdag.


4/6 Vi hälsar vår första andelsägare från Tyskland välkommen som delägare hos Stall Kennys Andelshästar

tysklands_flagga.gif
Stall Kennys Andelshästar hälsar Ray välkommen som delägare hos oss, det är vår första delägare boendes i Tyskland som har köpt in sig i My Gliding Angel, den magnifika superstammade amerikanskan hos Björn Goop, My Gliding Angel´s mamma My Shooting Star är syster med inte mindre än tre (3) stycken avelshingstar! My Gliding Angel är 2 år och är mycket lovande, tränare Björn Goop.

My Gliding Angel är noga utvald bland ungefär 700 stycken hästar av Olle Goop i Lexington Kentucky USA i höstas, det är en häst som lägger massor av mark under sig och det finns några andelar kvar!

Vi har nu andelsägare boendes i sex olika länder, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Cypern och Tyskland, vi är mycket stolta över det och du som funderar på att köpa andel i någon av våra andelshästar vänta inte för länge, ett par av dem är snart slutsålda.Läs mer»

4/6 Fyra av Stall Kennys Andelshästar startar inom loppet av fem dagar – varav två treåriga debutanter

Stall Kennys Andelshästars andelsägare kommer att gå en spännande framtid till mötes då fyra stycken av Stall Kennys Andelshästar startar inom loppet av fem dagar.
Först ut är på torsdag på Åby det treåriga amerikanska ostartade stoet Culp Fiction (Chocolatier – Clever Catch) som Björn Goop tränar.

På fredag kör Solvalla tävlingar och där startar treåriga Arctic Light (Viking Kronos – U.S.A.Hornline) och vi håller tummarna för att det extremt fartfyllda stoet har vaknat på rätt sida denna dag, tränar gör Roger Walmann.

Samma dag (fredag) fast på Färjestad så gör amerikanskan Shestheholepackage (Cantab Hall – Dig That Girl) sin andra start, i den första starten så dundrade det mycket fina stoet runt till en lätt seger utan att förta sig det minsta, i sulkyn så sitter hennes tränare Björn Goop.

På måndag i nästa vecka så är det sedan dags för Countdown (Ken Warkentin – Tess Omega) att göra sin tävlingsdebut, den sker på Örebro och även där så tränar och kör Björn Goop.

3/6 Roger Walmann show på Axevalla idag

Idag så hade Roger Walmann show på Axevalla travbana utanför Skara, han selade ut tre vinnare från sitt stall och hade även en andra- och en tredjeplacerad häst, den gode norrmannen har full form på sitt stall och vi lyfter på hatten för den alltid mycket sympatiske Roger.
Det finns fortfarande några andelar kvar i Devotion som Roger Walmann gillar skarpt!
Läs mer»


2/6 Björn Goops klaring på V75 vann lätt idag

Ni som följer Stall Kenny och Björn Goop på Twitter vet att Björn börjat lämna tips till V75 på Sofieros hemsida och denna vecka så var hans säkraste vinnare Friction som också vann till oddset 3.10.

Björn Goops motivering.
Lördagens säkraste vinnare hittar du i V75 avdelning 1, häst nr 6 Friction. Detta är en helt fantastisk häst som är så bra att han skulle platsa i Elitloppet. Friction kommer att leka hem detta lopp.1/6 Andelshästen Culp Fiction den amerikanska treåringen gör debut på Åby

På torsdag 7 juni så gör vårt andra amerikanska treårssto debut, det sker på Åby i lopp 1 och i sulkyn sitter hennes tränare Björn Goop. Det blir en mycket spännande debut då Stall Goop håller henne högt. Det är dock ingen straffspark hon har då hon möter både ston, hingstar/valacker i sin debut.

1 CULP FICTION (US) s 3 Goop Björn
Vår andelshäst som vi tror kommer att räcka långt.

2 HARRY SÅNNA h 3 Söderkvist Stefan (Joh Ni)
Tror vi inte på denna gång.


3 QUATRO CENTRO v 3 Eriksson Christoffer (Kol Lu)
Fint stammad häst som säkert är med i striden felfri.

4 INES PALEMA s 3 Svanstedt Åke
Kvalat på 19 blankt, Svanstedts hästar alltid med i striden.

5 MAKE GOOD v 3 Karlstedt Tommy
Tror vi inte på denna gång.

6 JUSTANDOVER L.* (NO) h 3 Juel Jeppe (Wes Bo)
Åker nog inte från Norge för att titta på naturen, modern har lämnat High Eleven L.

7 DANCING PRIDE v 3 Eklundh André (Hei Ve)
Tror vi inte på denna gång.

8 PIED DORE s 3 Jakobsson Magnus (Nil TL)
Tror vi inte på denna gång.

9 ALFAZ DEL PI h 3 Untersteiner Peter
Kan ta en bra slant om han har mammas speed i sig (Divann).


Vår ranking: A-hästar: 1-6. B-hästar: 4-3.31/5 Marimba Rhyme vann ett provlopp på Jägersro idag

Idag på förmiddagen så gick Marimba Rhyme ett provlopp på Jägersro, hon spårade runt om och Joakim Lövgren som både tränar och kör den treåriga andelshästen efter Credit Winner var mycket nöjd efteråt. Klicka på Läs mer för att läsa mer om provloppet, samt se video.

joakim-lovgren-stallkenny-3.jpg

30/5 Björn Goop & Åke Svanstedt dominerade på Åby ikväll – vann 8 segrar tillsammans

Ikväll så gjorde två av våra tränare ”rent hus” då Åby stod som värd för V86, Björn Goop vann fyra stycken segrar och lika många vann Åke Svanstedt, totalt åtta segrar under kvällen tillsammans, och det är värt att lyfta på hatten för!
Vill ni också stå i vinnarcirkeln tillsammans med Björn & Åke så finns det några andelar kvar i Yankee Glide-dottern My Gliding Angel hos Björn Goop och Cantab Hall-dottern Rondine d´Amore hos Åke Svanstedt.

goop-svanstedt.jpg

30/5 Goops treåriga amerikanska tvåa i debuten – köp andel i en superstammad andelshäst du med

År 2010 så var vi i Lexington och Olle Goop var med oss där, han besiktigade och godkände där de numera treåriga andelshästarna Culp Fiction och Shestheholepackage.
Olle köpte även hem True Blue For You efter Yankee Glide, och ikväll så var det dags för andra starten på Åby för Goops treåriga amerikanska, liksom i debuten så slutade hon även ikväll tvåa från spår 10 på tiden 1.16,4 och Björn sa direkt efteråt att hon var okörd i mål, men att hon inte förstod vad det hela går ut på ännu, utan hon sprang och bromsade och tvekade mest loppet igenom.

I början av juni så kommer våra två treåriga amerikanskor ut till start, en av dem (Shestheholepackage) har redan gjort en start, och den slutade med en lätt seger.

Vi säljer andelar i två stycken amerikanskor, de tvååriga superlöftena Sail On By och My Gliding Angel (båda två har Olle Goop besiktigat i USA och båda är efter Yankee Glide), vill ni vara med på det allra bästa så är det hos oss ni köper er andelshäst, superstammat vinner i längden!


true-blue-for-you.jpg

goop-v22.gif

29/5 Andelshästarna uppdaterade idag – fyra treåringar på gång ut till start

Idag så har samtliga andelshästar fått sig en uppdatering igen, det ser bra ut och under juni så kommer Björn Goop att starta våra tre treåriga andelshästar som vi har hos honom, det är Countdown, Culp Fiction och Shestheholepackage, det blir en spännande juni för våra delägare i andelshästarna där vi också om allt går enligt planerna har Codebreaker med i E3 kvalen på Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna.
countdown-20110906-2.jpg

28/5 Efterfesten fortsatte ikväll på Färjestad – Björn Goop visade ryggen

Efter helgens massiva travarrangemang på Solvalla så var det vardagstrav idag igen, och för Elitloppstrean Björn Goop så fortsatte ”efterfesten” på Färjestad ikväll, där Björn Goop visade medtävlarna ryggen och segrade tre gånger, han tog även tre stycken andraplaceringar och en tredjeplacering ikväll på de uppsittningar han hade, lägg därtill att pappa Olle Goop tog en andraplacering så förstår ni familjen Goops dominans i Karlstad.

bjorn-goop-6.jpg

27/5 Ett kärt återseende i sulkyn på Solvalla idag

Commander Crowe och hans ägare gratulerar vi till en fantastisk början på 2012, med bl.a segrar i Olympiatravet, Oslo Grand Prix och idag seger i både försök och final av Elitloppet, det är bara att säga wow, när kommer det att hända nästa gång? Svårslaget! Ett stort Grattis!!

Dagens största glädje var att få se Jim Frick tillbaka i sulkyn på Solvalla, den gode Jim som vi hade andelshästar hos innan han skadade sig så allvarligt, han tränade bl.a vår andelshäst Red River som segrade 14 gånger och sprang in 950 000 kronor under sin karriär.

Mycket folk på Solvalla under helgen och det är bara att hälsa er välkomna tillbaka, det är underbart att se välfyllda läktare på travbanorna!

erik-adielsson-stallkenny.jpg

27/5 Björn Goop körde in 145 000 kr – Extra Fem Tippar V75

Björn Goop körde totalt in 145 000 kr till Cancerfonden, ATG skänkte ytterligare 5000:- och rundade av till 150 000 kr, snyggt jobbat!
Vi har lagt ut Extra Fem Tippar V75 under knappen Fem Tippar V75, det är en snabb bana på Solvalla idag och vi ser fram emot rafflande lopp!

bjorn-goop-stallkenny-2.jpg

27/5 Idag körs Cancerfondens lopp – förra året vann The Man detta lopp och andelsägarna i The Man skänkte då 5000 kr av förstapriset

Idag så körs Cancerfondens lopp som lopp nr 1 på Solvalla, förra året så vann Stall Kennys Andelshästars The Man tillsammans med sin tränare Åke Svanstedt och andelsägarna skänkte då 5000 kronor av förstapriset till Cancerfonden, hoppas att ägarna till dagens segrare gör samma sak.

Björn Goop kör liksom förra året in pengar till Cancerfonden, 5000 kr för varje seger som Björn Goop tar så skänker ATG 5000 kr till Cancerfonden.
mustaschloppet.jpg

26/5 Åter från Stockholm – ruggigt fina tävlingar idag på Solvalla

Vi är nu åter hemma ifrån Stockholm, och gårdagens Elitauktion på Scandic Infra City, det var en dålig auktion då en del hästar hade mått bäst av att stanna hemma och betat över sommaren, några av hästarna var i ponnystorlek, det måste vara bättre som uppfödare att låta hästen få växa till sig och ta ut den på Kritierieauktionen istället, då får hästen en ärlig chans. Nåväl det är inte vår sak att bedöma, utan bara en åsikt.

Vi var in till Solvallas fredagstävlingar och det är alltid trevligt att gå runt och ”surra” med tränare och körsvenner och det märktes igår att det var spänning i luften, Björn Goop vann en underbar duell mot Åke Svanstedt i Sverigeloppet och gör på bilden tummen upp mot vår kamera på tränarläktaren precis innan han ska iväg och segerintervjuas med Bowie Boko. Björn Goop vann idag två segrar på Solvalla, och har flera styrningar under morgondagen inför välfyllda läktare, trav är bäst på plats! Tyvärr så har vi tyvärr inte i år tid att njuta av helgens tävlingar, utan vi lämnade Stockholm tidigt i morse.

Elitloppet 2012 – vem vinner? Svaret får vi i morgon, vi önskar alla deltagare lycka till!

bjorn-goop-sverigeloppet.jpg25/5 Idag lämnar vi familjen hemma och åker och besiktigar unghästar på Elitauktionen

Idag åker vi som vi skrev igår och besiktigar unghästar på Elitauktionen, ni kan lita på att det putsats och fejats de senaste veckorna för att ha auktionshästarna i topptrim, vädret bäddar för en mycket trevlig dag, vi lämnar familjen kvar hemma och koncentrerar oss på de fyrbenta skönheterna istället.

Det kommer komma en och annan rapport på Twitter ifrån auktionsområdet under dagen och kvällen.
infra-city.jpg

24/5 Åke Svanstedt vann fem segrar på Åby ikväll

Åby körde tio lopp ikväll och Åke Svanstedt vann fem av dem, det är bara att lyfta på hatten, vill du stå i vinnarcirkeln tillsammans med Åke Svanstedt så finns det andelar kvar i Rondine d´Amore.

rondinedamore-4.jpg
Läs mer»

24/5 Codebreaker laddas mot E3 – imorgon är vi på Elitauktionen

Codebreaker kom lindrigt undan igår, då han kom under veterinärvård direkt och fick dropp, allt bra med honom och nu laddar vi mot E3 hälsar Åke. Ni kan läsa mer om Codebreaker om ni klickar .
Imorgon så kommer vi att åka och titta på 99 stycken fina unghästar på Elitauktionen, det var där Åke Svanstedt hittade Codebreaker år 2010 och som sedan ropades in för 720 000 kronor, det är alltid mycket trevligt att vara på olika auktioner och vi åker på auktioner både i Sverige och i USA samt har agenter som tittar på hästar åt oss på auktionerna både i Frankrike och Italien, allt för att hitta den ultimata andelshästen.

Vi laddar självklart för den stundande Elitloppshelgen som tar sin fart redan imorgon på Solvalla, sen kommer det garanterat att vara fullt drag på Solvallas läktare hela helgen i det fina försommarvädret.

ake_svanstedt.jpg

23/5 Codebreaker har fått kolik och kommer ej till start ikväll på Solvalla

Codebreaker har fått kolik och kommer ej till start på Solvalla ikväll, andelsägarna i Codebeaker är informerade både via sms och e-post.

codebreaker-v86.jpg

22/5 Codebreaker rankad etta i dagens utgåva av Travronden

Codebreaker är rankad etta i dagens utgåva av papperstidningen Travronden, vi hoppas att han infriar förväntningarna tipsexperterna har på honom.
Klicka på bilden här under så blir den större.

22/5 Devotion har idag gått provlopp igen – hon är smällfin!!

Det finns fortfarande andelar kvar i Devotion efter Going Kronos – Just Dandy hos Roger Walmann, hon gick idag ett provlopp inne på Örebro travet och hon var smällfin!!

devotion-logga-2-2.jpg

21/5 Idag så är det bara sex dagar kvar

Idag så är det bara sex dagar kvar och det laddas för årets travfest på Solvalla, tipsen kommer i strid ström där ni tippar och ger vinkar om vem ni tror är vinnaren 2012, en kort genomgång av hästarna kan ni redan nu läsa om på – en sida väl värd ett besök.

20/5 Nästa söndag – Elitloppet på Solvalla – här är startlistorna

Ikväll så lottades startspåren till Elitloppet nästa söndag, och startlistorna hittar ni här under.

Heat A:
1. Commander Crowe – Christophe Martens (Fabrice Souloy)
2. Orecchietti – Örjan Kihlström (Stefan Hultman)
3. Classic Grand Cru – Björn Goop (Steen Juul)
4. Oyonnax – Kenneth Nielsen (Vincent Brazon)
5. Beanie M.M. – Johnny Takter (Morten Waage)
6. Iceland – Stefan Melander
7. Arch Madness – Brian Sears (Trond Smedshammer)
8. Dileva Käll – Peter G Norman (Glen Norman)

Heat B
:
1. Windsong Geant – Rick Zeron (Robert Cooly)
2. Oracle – Erik Adielsson (Stefan Melander)
3. Caballion – Fredrik B Larsson (Henrik Larsson)
4. Sanity – Johnny Takter (Malin Löfgren)
5. Sebastian K. – Lutfi Kolgjini
6. Rapide Lebel – Eric Raffin (Sebastien Guarato)
7. Brioni – Joakim Lövgren
8. Yarrah Boko – Ulf Ohlsson (Trond Anderssen)

solvalla-2.jpg

19/5 Ni följer oss väl på Twitter? Där fick ni läsa om vad vi trodde om Brioni – 5,84 i odds måste vara årets odds!!

Vi stod över V75 på Gävle idag, men ni som följer oss på Twitter kunde läsa detta som vi skrev, Brioni 26% på V75, Caballion och Alvena Pele duger ibland i Guld – Brioni en Elitloppshäst! Spår 8 höjer oddset. Brioni gav 5,84 i odds och 2,05 på plats, det måste ha varit årets överodds!!

Vi gratulerar Joakim Lövgren och hela kretsen kring Brioni till dagens seger, segertiden 1.09,7/ 1609 meter och segern var värd 500 000 kronor – vi önskar hela kretsen kring Brioni lycka till i Elitloppet!

joakim-lovgren-6.jpg

18/5 Se på Devotion, vilken häst! Hon travar med samma huvudhållning som sin far Going Kronos, hon kan springa ”hur fort som helst” redan nu

Devotion har nu även hon fått sin träningsstatus uuppdaterad, samt blivit uppdaterad med nya foton och film, vilken makalös travare detta är, samma huvudhållning dvs. högt som sin far världsartisten Going Kronos, hon bara joggar fram och livet leker för denna minst sagt talangfulla travare, här har du Andover Hall som morfar!! vilken stam, vilken häst! fd proffstränaren Owe Persson bara ler när han kommer in i stallet med Devotion, hon kan springa ”hur fort som helst” säger han, vi har sett det med egna ögon, hon flyger fram i de 1.40 tempon som hon tillåts trava i.

devotion-2-2.jpg

Läs ännu mer»

18/5 Det finns nu nya bilder och video på Rondine d´Amore, den stenhårda italienskan, är detta Åke Svanstedts nästa stostjärna efter Cantab Hall

Nu är även den stenhårda italienskan Rondine d´Amore uppdaterad med nya bilder och video på YouTube, hon går en intervall på rakbanan inne på Örebro travet och hon är läcker att skåda! Detta kan vara Åke Svanstedts nästa stostjärna efter Cantab Hall, han har ju sedan tidigare Merger Blue Chip efter Cantab Hall i sitt stall. Vilken travmaskin detta är, hon bara mal på och har ett underbart temperament.
rondinedamore-1-2.jpg


Läs ännu mer»


18/5 Nu finns det nya bilder och video på My Gliding Angel, det makalöst fina Yankee Glide stoet som vi säljer andelar i hos Björn Goop

Vi har nu uppdaterat My Gliding Angel, och ni hittar senaste träningsinfo från dagens jobb på hennes sida samt ser henne på vår sida på YouTube gå en intervall på rakbanan på Örebro idag. My Gliding Angel är superfin och det finns några andelar kvar i henne för dig som vill fynda en superstammad andelshäst hos Björn Goop.
Modern My Shooting Star är syster med tre (3) stycken avelshingstar…!! Mer behövs inte sägas!

myglidingangel20120518-8.jpg

Läs ännu mer»

18/5 Nu finns det en video på Sail On By ifrån dagens rakbanejobb

Nu finns det en video på Sail On By ifrån dagens rakbanejobb på Örebro travet, klicka in på Stall Kennys sida på YouTube.

18/5 Vi har idag sett samtliga tvååringar gått jobb i Örebro – ofattbart men sant så finns det ett par andelar kvar i Sail On By

Vi har idag sett samtliga våra tvååriga andelshästar gå jobb i Örebro och det var minst sagt en imponerande uppvisning som vi fick av Stall Per Fromell, som vanlig flöt allt på perfekt med utselning och Lill-Chefen Ellen var rejält på hugget idag, hon borstade och selade och även övriga stallet skötte allt som vanligt helt perfekt.

Vi kommer under kvällen och imorgon att uppdatera samtliga andelshästar som vi säljer i andelar med nytt material och träningsstatus, vi har börjat med Sail On By det amerikanska fantomstoet som det ofattbart finns ett par andelar kvar i…, kan någon förstå varför? maila och berätta!! Hon är hur fin som helst!
Hennes helbror har vunnit Hambletonian och är populär avelshingst i USA, han tjänade 13,5 miljoner!!
Hennes helsyster sprang in nästan en miljon kronor som tvååring!!
Sail On By heter nästa stjärna efter Yankee Glide – Cressida Hanover.

sailonby920.jpg

17/5 Idag så har vi varit och fotat föl i det vackra vädret

Idag så har vi varit och fotat föl, och ni som följer oss på Twitter har fått rapporter ända från att vi åkte i morse tills vi kom hem sent på eftermiddagen, det är alltid lika trevligt att besöka de unga djuren, de är så nyfikna och snälla.
Det är lika fantastiskt varje gång och det är en mäktig känsla att gå bland de stora avelsstona som har sina föl vid sin sida, i den hage som vi var i idag så var det ca 25 ston med föl dvs ca 50 hästar, de är så stora så snälla och så kelsjuka, när man står i hagen och fotar så kommer de nyfiket fram och nosar och gosar och det är som jag skrev här ovan en lika mäktig känsla varje gång.


hage-2012.jpg

16/5 Roger Walmann vann tre lopp på Solvalla, Örjan Kihlström fem osv…

Våra kuskar och tränare hade en bra dag på jobbet idag, Roger Walmann selade ut tre stycken vinnare från stallet, Örjan Kihlström rattade in fem vinnare, Åke Svanstedt vann ett lopp och kombinationen Stig H Johansson/ Erik Adielsson vann ett lopp med mycket fina Yankee Glide-avkomman Bret Boko.
Vi skickar ett extra grattis till Jeanett Walmann som sköter och tränar den mycket fina Donato Hanover hingsten Pojke Kronos som vann på Solvalla ikväll. På bilden nedan så ser ni rumpan på Pojke Kronos tillsammans med sin skötare Jeanett Walmann.
jeanett-walmann.jpg

16/5 Andelshästen Codebreaker kör om ett förstapris på 160 000 kronor i auktionsloppet på Solvalla nästa onsdag

Nästa onsdag på Solvalla så startar Codebreaker som är en av Stall Kennys Andelshästar i auktionsloppet, det är ett lopp för hästar sålda på Svenska auktioner 2010, loppet körs över 2140 meter autostart och loppet har ett förstapris på 160 000 kronor.

codebreaker-auktionslopp.jpg

15/5 Samtliga Stall Kennys Andelshästar har idag blivit uppdaterade igen

Idag så har vi varit i kontakt med alla våra tränare och samtliga Stall Kennys Andelshästar har blivit uppdaterade, dvs fått sin träningsstatus uppdaterad igen.

shestheholepackage-10.jpg

15/5 Våra kuskar, tränare och de andelshästar som vi har till salu nu på ett sätt som de kunnat sett ut förr

Nedanstående fyra superstammade hästar kan du bli delägare i, två av dem är snart slutsålda!

walmann-devotion-2.jpg bjorn-goop-angel.jpg

Roger Walmann med Devotion och Björn Goop med My Gliding Angel

ake-rondine.jpg erik-stig-sailen.jpg

Åke Svanstedt och Rondine d´Amore och Erik Adielsson, Sail On By och Stig H Johansson

14/5 En regnig och blåsig måndag som gjord för pappersarbete

Idag så har det regnat blåst, regnat och blåst igen hela dagen och dagen har varit som gjord för pappersarbete och kontakter med delägare, imorgon så kör vi en genomgång av andelshästarna med alla våra tränare och vi smygstartade lite med Joakim Lövgren nu ikväll.
st-rakningar.jpg

13/5 Idag har vi varit iväg hela dagen och tittat på allt från föl till tävlingshästar – grattis Björn Goop till dagens framgångar i Norge

Idag har vi varit iväg från tidig otta till sen kväll och tittat på hästar, allt från nyfödda föl till tävlingshästar och det har varit strålande väder hela dagen.

Igår så vann Oracle Gulddivisionen på Dannero, och vi skrev så här om honom på Twitter ”en som kan få loppet är nr 8 Oracle, Se upp!” han gav 4.13 på vinnarspelet och vi gjorde avslag på Rakas som visade sig befogat.

Annars så hade vi ingen större lycka på vår V75 ranking igår, våra förstarankade var ändå med i tätstriden i samliga lopp så med lite tur så hade vi satt några vinnare även igår.

Vi gratulerar Björn Goop till dagens framgångar i Norge, två segrar och en andraplats i Oslo Grand Prix med Quarcio du Chene, mycket kul och vi gläds med framgångarna.

shestheholepackage-10.jpg

12/5 Våra V75 funderingar ligger nu ute på vår sida på Twitter

Ni hittar nu våra V75 funderingar på vår sida på Twitter, om du inte redan har registrerat ett gratis Twitter konto så gör det, då missar du ingenting som händer om och kring Stall Kennys Andelshästar.

På bilden nedanför så ser ni Culp Fiction lunka på, hon var ute på en långsamtur på Lökene i måndags tillsammans med sin skötare Cathrine. Det dröjer inte länge innan denna fina amerikanska gör tävlingsdebut, hur det gick för vår andra amerikanska vet vi ju, spets och slut!

Vi säljer just nu andelar i två stycken amerikanskor, en italienska och en svenskfödd travare, klicka !

culp-fiction-20120507.jpg

11/5 Snackhäst i årsdebut – Check Me Out årdebuterar på Meadows

På tisdag är det dags för en av de största snackhästarna att göra årsdebut. Efter två kvallopp är det treåriga stoet Check Me Out redo att göra årets första riktiga start.

Check Me Out fick spår fyra bakom bilen i en division av Pennsylvania Sire Stakes som avgörs på tisdag kväll svensk tid och som vanligt kör tränaren Ray Schnittker själv.

Ifjol segrade Donato Hanover-dottern i 14 av sina 16 starter och vann bland annat finalerna i Breeders Crown, Merrie Annabelle och Matron Stakes, där hon också sprang världsrekord på 1.000-metersbana redan i kvalet och är en av de stora favoriterna till årets Hambletonian.

Check Me Out möter bland annat Jonas Czernyson’s Maven som gjorde det bra som tvååring ifjol, men naturligtvis får svårt att rå på den stora favoriten.

Pennsylvania Sire Stakes
Total prissumma: 62.528 dollar
1.609 meter autostart

1. Summer Blush
2. Maven
3. Cocktail Attire
4. Check Me Out
5. Gaynor Blue Chop
6. Playwear Hanover
7. Aren’t I Hanover

Källa Andreas Alm

10/5 Vår tränare Åke Svanstedt både Kung och Drottning, drottning får väl hans sambo Sarah Swahn titulera sig

Åke Svanstedt hade klang och jubel föreställning då Åby körde storlopp ikväll, han vann de båda storloppen med två amerikanska hästar, Kungapokalen med Fawkes och Drottning Silvias Pokal med Love N´Hate överlägset, båda vinnarna är importerade ifrån USA.
Som amerikaimporten som det finns endast ett par andelar kvar i hos Stig H Johansson, samt My Gliding Angel som också är köpt i USA och importerad till Sverige.

Vill du också stå i vinnarcirkeln tillsammans med Erik Adielsson och Stig H Johansson, köp en av de sista andelarna i Sail On By.

sail-on-by-erik-stig-h.jpg
My Gliding Angel säljes som andelshäst hos Björn Goop och där är andelarna nu snart slut. Sail On By och My Gliding Angel är köpta på Lexingtonauktionen i Kentucky USA, samma auktion som måndagens imponerande vinnare Shestheholepackage är köpt, vi har ännu en amerikansk superlovande dam som snart kommer ut och sopar banorna – Culp Fiction är namnet ni ska lägga på minnet, även hon är köpt på auktionen i Lexington USA 2010.

Vill du också dela gemenskap och glädje och stå i vinnarcirkeln tillsammans med Björn Goop, det finns fortfarande några andelar kvar i superstoet My Gliding Angel som är hur lovande som helst, klicka HÄR!

my-gliding-angel-bjorn-goop.jpg

10/5 Grattis till vår tränare Roger Walmann som vann Lovely Godivas lopp med Tamla Celeber

Från ledningen så hade fantomstoet Tamla Celeber inga problem att vinna Lovely Godivas lopp på Åby, körande Örjan Kihlström var såklart nöjd i vinnarcirkeln, efter ett lugnt förstavarv så fanns det bara en häst på banan, vi gratulerar ägarna till 300 000 kr som Tamla Celeber fick för denna seger.

Vill du också stå i vinnarcirkeln tillsammans med Roger Walmann och Örjan Kihlström så finns det andelar kvar att köpa i superlovande Devotion, klicka HÄR.

devotion-roger-walmann.jpg

10/5 Grattis till vår tränare Åke Svanstedt som vann Kungapokalen med Fawkes

Från spår 12 så går det inte att vinna travlopp på Åby, fråga Åke Svanstedt han vann nyss Kungapokalen på Åby från just spår nr 12 och fick för segern 894 000 kr, det är bara att gratulera ägarna som äger denna fina häst som importerats från USA. Vilken spurt Åke Svanstedt kom med, kul att se!

Vill du också stå i vinnarcirkeln så säljer vi andelar hos Åke Svanstedt i mycket fina Rondine d´Amore, klicka HÄR.

rondine-d-amore-ake-svanste.jpg
Läs mer»

9/5 En onsdag med lite av varje – två av andelshästarna snart fullbokade

Idag så har vi en dag med lite av varje, pappersarbete, skrivit ut bolagsavtal mm, uppdaterat en del av andelshästarna igen, och vi har pratat med tränare, skötare, gamla och nya delägare i våra andelshästar och det tickar ut andelar för fullt nu, två av andelshästarna är snart fullbokade så om du vill säkra din andel vänta inte för länge.

På bilden nedan så ser ni infarten på Lökene till Stall Goops gård, de har tagit ner alla gamla träd och satt en helt ny allé, mäktigt!

stallgoop-stallkenny.jpg

8/5 Idag så har vi besökt de hästar som vi säljer i andelar hos Björn Goop, Åke Svanstedt, Stig H Johansson och Roger Walmann

Idag så har vi besökt de tvååriga hästarna som vi har till salu som andelshästar i Örebro, ett trevligt besök där Per Fromell med personal såklart var nöjda då det är de som tränat upp Codebreaker från grunden som vann på ett minst sagt imponerande sätt igår på Mantorp.

Det är alltid ordning i stallet hos Fromell och hästarna är pigga och mår bara bra, vi har idag haft kontakt med många glada delägare i de två andelshästarna Shestheholepackage och Codebreaker och det är roligt med sån glädje man hör i rösten när man pratar med er, det blir fler segrar framöver för de två fina hästarna och de andra hästarna hos Stall Kennys Andelshästar som står och väntar på att få komma ut till start.

På fotot nedan så ser ni två ”sköna lirare” som är delägare i Shestheholepackage, de blev tagna på bar gärning efter loppet på Färjestad igår, de ser ju inte direkt missbelåtna ut.
glada-delagare.jpg

7/5 Stall Kennys Andelshästar hade ikväll två hästar till start ikväll och båda vann – Shestheholepackage vann sin debut lätt – Codebreaker vann efter ett av de svettigaste upplopp vi sett

Ikväll så hade Stall Kennys Andelshästar två hästar till start och båda vann, superstammade Shestheholepackage vann sin debut på Färjestad på tiden 1.18,0 och den minst lika superstammade Codebreaker vann efter rykande snabba avslutande 500 meter efter att dragits sist i sista sväng, vi citerar bloggen ”via ett av de svettigaste upplopp jag sett en treåring göra i landet Sverige så kunde Codebreaker och Åke Svanstedt precis hinna fram till segern i Sikta Mot Stjärnorna”. Codebreaker är nu klar för finalen i Sikta Mot Stjärnorna i höst med 200 000 kr i förstapris.

Shestheholepackage gjorde sin debut på Färjestad ikväll och det var en debut med mersmak, hon tog ledningen omgående och joggade 1.18,0 och på upploppet så sprang hon bara och undrade vart de andra tog vägen, det var en mycket imponerande seger som den mäktiga amerikanskan tog och Björn Goop var såklart mycket nöjd med debuten.

Vi tackar för alla gratulationer vi fått via sms, twitter, mail och telefonsamtal – mycket kul att ni hör av er och vi tackar er alla, ingen nämnd ingen glömd.

bjorn-goop-segerintervju.jpg

7/5 Ikväll så startar två av Stall Kennys Andelshästar – debut för superstammad amerikanska efter Cantab Hall – läcker son till Donato Hanover i Sikta Mot Stjärnorna

Ikväll så startar två av Stall Kennys Andelshästar, klockan 18.30 så gör den mäktiga amerikanskan Shestheholepackage debut på Färjestad för sin tränare Björn Goop, och klockan 19.52 fast på Mantorp så är det dags för Codebreaker att starta i andra försöket av Sikta mot Sjärnorna.
Vi håller tummarna för dessa två superstammade andelshästar ikväll, det blir spännande för delägarna i båda dessa andelshästar och ni följer dem på vår sida på Twitter.
codebreaker-shestheholepack.jpg

6/5 Nu kan ni se och höra Stig H Johansson, Roger Walmann, Björn Goop och Åke Svanstedt säga några väl valda ord på vår sida på YouTube om de hästar som vi säljer i andelar

Vi har nu laddat upp fyra nya filmer på vår sida på som ni kan titta på, ni får se och höra våra tränare Stig H Johansson, Roger Walmann, Björn Goop och Åke Svanstedt på de fyra YouTube-filmerna.

Välkommen att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar i samarbete med några av Sveriges absolut bästa travtränare.

ake-svanstedt-bjorn-goop.jpg

5/5 De fyra ”tjejerna” som vi kallar dem och som vi säljer andelar i fick idag besök av sina fyra tränare – SHJ RW ÅS BG

Idag fick i tur och ordning supersystern den fantastiskt fina Sail On By besök av herrar Stig H Johansson och Erik Adielsson, sedan kom Roger Walmann och tittade till superläckra Devotion, Åke Svanstedt bytte vinnarcirkeln mot ett besök hos det italienska fartmonstret Rondine d´Amore och direkt efter segern i V75-5 så kom Björn Goop och hälsade på den mäktiga fartfyllda amerikanskan My Gliding Angel i stallet hos unghästtränare Per Fromell. Bilder och film kommer med kommentarer från de fyra tränarna.

Ni som följde oss på Twitter idag kunde bl.a läsa att vi trodde att Blue Rock kunde vinna från dödens, han gav 2.57 i odds, Joakim Lövgren trodde att Brioni skulle vara förbättrad idag och han vann till oddset 4.37. Vi skrev att Åke Svanstedt var uppåt på K.L.M.Prelong och vi trodde hon skulle vinna vilket visade sig vara befogat, oddset där var 1.71. Vi liksom många andra trodde på Mr Picolit som gav 1.28 vilket måste ha varit en bra bankränta.

Två segrar var för Åke Svanstedt och Björn Goop, Björns två segrar gav 10 000 kr till Cancerfonden.

Klicka på bilden nedanför så blir den större, kanske hittar du dig själv i publikhavet – Brioni tar de sista stegen mot mållinjen i dagens Gulddivision.

5/5 Idag så twittrar vi från V75 på Örebro

Från klockan 11.00 ungefär så twittrar vi från veckans V75 stad Örebro, vi kommer att träffa våra tränare, Roger Walmann, Björn Goop, Åke Svanstedt, Joakim Lövgren och Stig H Johansson innan tävlingarna, följ Stall Kenny på Twitter du med så missar du ingenting.
Vi önskar er alla som besöker vår sida en trevlig lördag och god tur till er som spelar V75!
orebro-travet-twitter.jpg

4/5 Fredag fm besiktigat unghästar – Fredag em kontakt med tränare och delägare

Vi har även idag besiktigat unghästar på förmiddagen, eftermiddagen har vi tillbringat i telefon och vi har varit i kontakt med våra tränare och vi har uppdaterat alla våra andelshästar, det är bra rapporter överlag och det är positiva tongångar bland tränarna.

Vi har även haft kontakt med ett flertal delägare och det pirrar lite extra i magen för de delägare hos Stall Kennys Andelshästar som har häst till start på måndag, några delägare är delägare i både Codebreaker och Shestheholepackage, det är svårt att välja vart man ska vara då Färjestad eller Mantorp, sällan så inträffar det ju att man är delägare i två hästar som startar på två olika banor samma tävlingsdag.

Kika in under fliken Starter här ovanför i menyraden så hittar ni banprogrammen till de två loppen.

Samtliga Stall Kennys Andelshästar har fått sig ytterligare en uppdatering idag.


Imorgon så körs V75 på Örebro och vi kommer att twittra därifrån, så följ oss på Twitter det kan löna sig.
Kika in under fliken Fem Tippar V75 här ovanför i menyraden så får ni lite tips även där.
Jag påminner också ytterligare en gång om den eminenta travbloggen från Örebro –

diamond-head.jpg

3/5 Tittat på ettåringar samt nyfödda krabater idag

Idag så har vi varit och tittat på några väldigt välstammade nyfödda travare, det är roligt att se hur de trippar efter och runt mamma och inte viker många decimeter ifrån mamman, för att sedan utvecklas till vinnare på travbanorna. Vi har också tittat på ettåringar idag som har sommaren på sig innan allvaret börjar och de ska skolas in och börja tränas, mycket fina djur är det.

Joke Face joggade 1.12,7 i ett provlopp på Jägersro idag.

Ni missar väl inte att läsa – den lokala Örebro bloggen inför V75 på Örebro.

Idag är det 24 dagar kvar till Solvallas Internationella Elitlopp, och halva fältet är klart.

solvalla-6.jpg

2/5 Shestheholepackage gör tävlingsdebut – Codebreaker i Sikta mot Stjärnorna

På måndag så har vi två stycken andelshästar till start, det är först på Färjestad som treåriga Shestheholepackage gör tävlingsdebut för sin tränare Björn Goop, samma dag på Mantorp så startar Codebreaker i Sikta mot Stjärnorna för sin tränare Åke Svanstedt. Det blir en spännande måndag för andelsägarna i de båda hästarna.

Shestheholepackage som ropades in på auktion i Lexington senhösten 2010 och i 30 gradig värme, hon kom till Sverige och Stall Goops unghästtränare mitt i smällkalla vintern med temperaturer ner mot -30 grader och fick gå sina första jobb på isen! på Nysockensjön i Åmotfors, det måste ha varít en enorm omställning för denna mäktiga dotter efter Cantab Hall. Mats Broman, Olle och Björn Goop har hela tiden hållit henne högt, mycket högt, väldigt högt och nu är det alltså dags för den mäktiga amerikanskan att få göra en spännande tävlingsdebut.

Vi har idag varit inne till Örebro travet och tittat till de andelshästar som vi har där, och som är hos unghästtränare Per Fromell, Devotion, My Gliding Angel, Rondine d´Amore och Sail On By var fina alla fyra, ingen av dem gick jobb idag utan alla fyra går jobb imorgon. Diamonds of Gold gick provlopp idag och det kan ni läsa om på hans sida.

Vädret var strålande idag på Örebro travbana som kör V75 på lördag men tyvärr så verkar vädret bli sämre i slutet av veckan, vi får hoppas att ”spåmännen” har fel och att solen fortsätter att stråla över vårt avlånga land.

shestheholepackage-9.jpg codebreaker-skrivbordsunder-2.jpg


2/5 Störning på vår e-post – svarar vi inte på mail, ring oss istället!

Vårt webbhotell Loopia har driftstörningar som gör att vår e-post blir fördröjd, tekniker felsöker, svarar vi inte på mail, ring oss istället!

e-post.jpg

1/5 Första maj en strålande solig och varm dag – Sveriges vassaste travskribent bloggar inför V75 på Örebro

Idag är det första maj och det har varit en strålande solig och varm dag, Fornaboda utanför Lindesberg hade premiär idag och där är det alltid populärt att ta med familjen och solstolarna och slå sig ned i gräset och avnjuta en travdag.

På lördag så körs ju som bekant V75 på Örebro travet, och vi kan rekommendera en av Sveriges absolut bästa travbloggar som kommer att ha full koll under veckan på vad som händer på lördag på Örebro travet, varför inte killen som driver travbloggen wiretowire får ett erbjudande av t:ex Travronden att skriva och göra reportage i deras tidning är för oss en gåta, snacka om att tappa bort talang, bättre travskribent får man leta efter! – jakten på sju rätt börjar – varför då missa det mesta av det bästa?
Klicka här under! för att komma till Sveriges vassaste travskribent! Lars B Gustafsson är namnet.

30/4 Det blev galopp igen för superstammade Arctic Light idag på Solvalla
En fortsatt trevlig Valborgsmässoafton önskar vi er alla

Tyvärr så hade Arctic Light på sig galoppskorna på sig idag med, galopp direkt från start och sedan igen när hon kom ikapp klungan, varför kan ni läsa om när ni klickar på Läs mer här under – Vi önskar er en fortsatt trevlig Valborgsmässoafton!

arctic-light-20120430.jpg

30/4 Idag så lämnar andelshästen Arctic Light galoppskorna hemma

I eftermiddag så startar Arctic Light på Solvalla, efter två stycken galoppmisslyckanden så får vi hoppas att hon lämnar galoppskorna hemma på Mälsåker, hästen visar inga som helst tendenser till att galoppera hemma på gården utan har enbart gjort det när hon kommit in till banan. Örjan Kihlström får försöka att köra runt henne felfritt, det är det målet vi har idag, allt annat är bonus för denna superstammade andelshäst, kapacitet har hon så det räcker och blir över att runda detta sällskap.

Det finns några saker som gör att travet kanske flyter i 2140 meter. Dagtrav förhoppningsvis inga stora skuggor som hon upplever som stora stenar och skyggar för, fint väder, lugnt omkring sig, Roqer Walmann har några utrustningsändringar i bakfickan, Örjan Kihlström revanschsugen efter två raka galopper med Arctic Light kan vi få 6 gånger på toton? Men inte vågar vi spela, det kan ju vara så att hon lyckats smuggla med sig galoppskorna till Solvalla trots ”höjd säkerhet” vid incheckningen i hästbussen.

arctic-light-5.jpg

29/4 Två vinnare fick ni av oss på Twitter idag då vi twittrade lite extra ifrån Åbys stortävlingar – Åke Svanstedt har sex (6)!! stycken hästar med i finalerna den 10 maj

Idag twittrade vi lite extra från Åby och ni som följt oss fick två vinnare till oddsen 1,42 (Brad de Veluwe) och 4,87 (Edward Ale) det är svårt att hitta vinnare och vi är glada att kunna leverera, och att döma av sms vi fått så var ni många som spelade Edward Ale, kul!

Mycket fina lopp har vi sett så här långt och fina hästar i dem båda finalerna som körs den 10 maj, Åke Svanstedt har sex (6)!! stycken hästar med i finalerna av Drottnings Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal, det är respekt!
Åke Svanstedt vann sedan även dagens tolfte lopp på Åby.
Vill du också bli hästägare hos Åke Svanstedt så finns det andelar att köpa i fantastiskt fina Cantab Hall dottern Rondine d´Amore.
ake-svanstedt-stall_kenny.jpg

29/4 Donato Hanover sonen, den superstammade andelshästen Codebreaker startar på Åby i eftermiddag

Klockan 17.45 i eftermiddag så släpper startbilen fältet i treåringsloppet Vårserien på Åby, med i loppet så har vi superstammade andelshästen Codebreaker (Donato Hanover – Holleypop) med vojlock nummer 9.

Uttagningslopp till Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal körs idag, och det är topplopp som Åby travbana i Mölndal bjuder på hela dagen. Observera att lottningen till de båda storloppen kommer att äga rum direkt efter lopp 9 (det står efter lopp 10 i travprogrammet vilket är fel).

codebreaker-rickard-ake.jpg

28/4 Grattis till er som följde oss på Twitter i eftermiddags – en sexoddsare och en sjuoddsare fick vi in – Sail On By en ny Formula One?

Vi gratulerar er som följde oss på Twitter i eftermiddags, ni kan räkna in oddsen 1,58 (Sanity) – 1,37 (Hallsta Lotus) – 5,92 (Behind The Float) och oddset 7,00 som Calvados Crane gav i V75-6, Calvados Crane skulle vinna om han hade flyt som vi skrev, det var de fyra härliga vinnarna som vi fick in.

Sanity vilken saga – han måste vara klar för Elitloppet, grattis Malin Löfgren!
Vi trodde att Orechietti skulle vinna V75-1 och gick emot Formula One (som vi rankade tvåa) som var fantastiskt fin, Formula One är efter Yankee Glide och om ni tittar på honom så är det samma typ av häst som Sail On By som det finns några andelar kvar att köpa i hos Stig H Johansson.

Även My Gliding Angel har samma far, dvs Yankee Glide och hon kommer att tränas av Björn Goop.

Samma Björn Goop vann tillsammans med Sebastian K Finlandia Ajo i eftermiddags efter att Rapide Lebel gjort bort sig med en jättegalopp. Vi gratulerar Björn Goop till ännu en storloppsseger!

orebrotravet.jpg

28/4 Från klockan 13.30 så går vi igenom V75 på vår sida på Twitter

Ta del av våra funderingar inför V75 på vår sida på Twitter, ca klockan 13.30 kör vi igång idag.

roger-walmann-2.jpg

27/4 Här ser ni första bilden på Björn Goops nya dress

Björn Goop har nu släppt bild på sin nya dress, den känns bra med Stall Kenny färgerna, blått och vitt och orange, Björn kör även med guld och det hoppas vi få gräva med våra andelshästar framöver.

bjorn-goop-dress-2.jpg

27/4 De fyra tvååriga tjejerna i rakbanejobb idag – nytt namn på en av hästarna

Idag så har de fyra tvååriga tjejerna gått jobb inne på Örebro travets rakbana, och de var fina som vanligt, Roger Walmanns Devotion går nu under namnet Pärlan i stallet, ni kan läsa mer under respektive häst om ni klickar på Läs mer här under bilden. En trevlig fredagskväll passar vi på att önska er alla som besöker vår hemsida.

devotion_2012.jpg

26/4 Björn Goop besökte idag andelshästen My Gliding Angel på Örebro travet

Björn Goop som idag körde på Örebro travets lunchtävlingar besökte i samband med dem My Gliding Angel som vi har hos unghästtränare Per Fromell, det fantastiskt fina stoet som vi säljer i andelar och som snart är slutsåld är en mycket bestämd dam och fantastisk travare som vi berättat om tidigare, vi kan avslöja att Björn var lyrisk efter dagens besök, vill du veta mer vad Björn Goop tycker om My Gliding Angel så kan ni läsa mer om det . Du kan bli delägare i henne, det finns några andelar kvar!

bjorn-goop-stallkenny-2012.jpg

25/4 Andelshästen Arctic Light startar på Solvalla på Valborgsmässoafton

På Valborgsmässoafton så startar Arctic Light (Viking Kronos – U.S.A.Hornline) på Solvalla i ett treåringslopp, hon går ut från spår nr 9 och i sulkyn sitter Örjan Kihlström, och tränar gör Roger Walmann.
arctic-light-20120328.jpg

25/4 Driftstörning på e-post – om vi inte svarar på mail, ring oss istället

Det är driftstörning på vår e-post och har ni skickat e-post idag och ej fått svar så ring oss istället, tekniker på vårt webbhotell Loopia felsöker problemet, ni kan följa statusen här under, klicka på .24/4 Två bestämda damer – den till vänster är riktigt elak

Här ser ni My Gliding Angel med duktiga skötaren Eva i stall Per Fromell, My Gliding Angel är riktigt elak och skötaren får vara på sin vakt, här har Björn Goop något att forma när hon kommer till Lökene, det är en mycket mycket fin travare som du kan köpa andelar i, det finns andelar kvar men dem är inte många.
my-gliding-angel-20120424.jpg

24/4 Vi har idag sett Roger Walmanns nästa stjärna gå intervalljobb – andelar finns kvar!

Vi har idag varit på besök och gått igenom alla andelshästar som vi har hos unghästtränare Per Fromell inne på Örebro travbana, Rondine d´Amore – Åke Svanstedt, My Gliding Angel – Björn Goop, hade redan gått jobb tidigare på morgonen och varit mycket fina båda två.
Vi fick däremot en riktig uppvisning av vad vi tror är en blivande stjärna, Going Kronos dottern Devotion som Owe Persson körde intervaller med på rakbanan, ojojoj vilken travare detta är, och det bästa av allt det är att det finns andelar kvar i henne så du kan bli delägare du också i en superstammad andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar.

Sail On By riktigt fin i dagens jobb hon också, hon gick intervalljobb efter lunch men då var vi ej kvar, men vi har pratat med stallet nu på eftermiddagen och de hälsar att Sail On By inte gör någon besviken.

Countdown och Shestheholepackage båda mycket fina i rundbanejobb på Färjestad idag som Olle Goop rapporterar om på respektive hästs sida, det känns att det är vår i luften!
devotion-heat-20120424.jpg

24/4 Oslo Grand Prix & Elitloppsinbjudna Windsongs Geant slog San Pail inatt

Elitloppsinbjudne Windsongs Geant vann inatt på Woodbine Racetrack före San Pail och svenske Dig For Dollars, nu väntar Oslo Grand Prix och Elitloppet för Rick Zerons fina travare Windsongs Geant, segertiden blev 1.11,5/ 1609a. Ni kan se loppet på YouTube.

23/4 Andelshästen Codebreaker startar på Åby på söndag

På söndag så startar Codebreaker (Donato Hanover – Holleypop) på Åby i ett fint treåringslopp, han går ut från spår nr 9 och i sulkyn sitter hans tränare Åke Svanstedt.
codebreaker-2012-head.jpg

22/4 Nästa helg körs Finlandia Ajo – Vi minns 2001 när vår andelshäst Jackhammer var nära att vinna det anrika loppet

Året var 2001 – Stall Kennys Andelshästars Jackhammer (9 700 179 kr intjänat) var på plats på Vermo tillsammans med sin tränare Ulf Nordin, på plats tillsammans med oss var också bl.a Jan-Olov Persson som var på plats på Vermo och som kom sågs och segrade med Järvsöfaks, vi satt uppe på logen tillsammans med övriga ägare till hästarna i Finlandia Ajo, och oj vilket lopp det blev.
Jackhammer och Ulf Nordin hade spår nr 9 och låg sist utvändigt i sista sväng sen kastade Ulf Nordin loss, och se så han spurtar vår stjärna, när mållinjen skars så kom Jan-Olov Persson fram direkt och sa ”jag tror han vann!” det var omöjligt att se från läktaren och resultatet dröjde också en liten stund innan det kom, tyvärr så räckte Jackhammers heroiska spurt från köposition till en tredjeplats, men oj så nära det var!! Se loppet på YouTube och njut av underbar travsport från den 29 april 2001, platsen är Vermo travbana i Finland.


110 000 €uro väntar vinnaren av 2012 års Finlandia Ajo och distansen är 1609 meter, Startlistan ser ut så här.

1: Sebastian K. – Björn Goop
2: Amaru Boko – Jorma Kontio
3: Leben RL – Joseph Verbeeck
4: Victoria Sisu – Dominik Locqueneux
5: Renommee d’Obret – Philippe-Emmanuel Trible
6: Express Type – Seppo Markkula
7: Rapide Lebel – Eric Raffin
8: Womanizer – Tommi Kylliäinen
9: Rakas – Per Lennartsson
10: Lisa’s Big Boy – Tuomas Korvenoja

21/4 När gav en Åke Svanstedt tränad häst över 50 gånger senast

Ni som följde oss på Twitter idag och läste vår info vi fått från stallbacken, ni kunde inkassera platsoddset 3,77 på nr 12 Long Night, platsoddset 2.37 på Yarrah Boko, Friction till vinnaroddset 3,82 vi skrev också att ALLA Svanstedts hästar hade chans att vinna idag, vann gjorde dem och vilket odds det blev sen, när gav en Åke Svanstedt tränad häst över 50 gånger insatsen senast som nr 12 Sensory Ås gjorde i V75-5 med sonen Anders Svanstedt i sulkyn.

Commander Crowe var bara bäst idag i Olympiatravets final och det är bara att lyfta på hatten och gratulera, vi får hoppas att vi får se samma ekipage i ett av Elitloppsförsöken sista helgen i maj.
Åke Svanstedt fick två tränarsegrar denna dag han vann V75-1 med som det ser ut just nu Sveriges bästa sto Merger Blue Chip. Anders Svanstedt vann ett av ramloppen, Åke Svanstedt vann ytterligare två av loppen utanför V75 kupongen.
Erik Adielsson och Örjan Kihlström vann varsitt V75 lopp, vi tackar er alla som deltog på Åby och gjorde denna dag möjlig, vädrets makter var med Olympierna som gästade Åby och de såg ut att trivas, vi tackar våra ”spioner” på Åbys stallbacke till ett gott arbete med att hitta lösningen till V75 gåtan, och vi gratulerar alla aktiva till dagens framgångar.
C57F8935.JPG

21/4 Vi twittrar idag från Olympiatravet på Åby

Från klockan 13.15 ungefär så twittrar vi ifrån Åby och Olympiatravet, våra ”spioner” på plats kommer att göra allt för att snoka fram de sju vinnarna i de sju loppen inom V75 ramen.

20/4 Sanity joggade ett steg närmare Elitloppet

Ikväll så joggade Sanity hem ett lopp på Bergsåker, och Malin Löfgren får nog en inbjudan till Elitloppet, vi hoppas att kresten kring Sanity tackar ja, hästen kommer absolut inte att göra bort sig sista helgen i maj.
malin_lofgren.jpg

20/4 Check Me Out joggade 1.11,4 på Meadowlands idag

Fjolårets tvåårsdominant bland stona Ray Schnittkers Check Me Out efter Donato Hanover joggade idag runt på 1.54,4 = kilometertiden 1.11,4 på The Meadowlands i ett kvallopp, hon får nu en vecka ledigt innan jag funderar på att kvala henne på nytt på Pocono Downs. Ray Schnittker vill ge Check Me Out två kvallopp i kroppen innan hon ska ut och tävla.

På bilden nedan så ser ni som vi säljer i andelar hos Stig H Johansson.
sail-on-by-20120312-6.jpg

19/4 Grattis Rickard Svanstedt skötare på våra andelshästar hos Åke Svanstedt till segern på Åby ikväll

Rickard Svanstedt lärling och skötare hos sin far Åke Svanstedt vann ikväll på Åby med 19-oddsaren Big River Supreme som från tredje invändigt kastades loss på dubbla open strech och vann med ett huvud före Åke Svanstedt i en stenhård slutstrid mellan flera hästar, vi kan gissa att Rickard var rejält glad efter den segern, Grattis!!

V5 raden var inte lättfunnen på Åby denna afton, efter oddsknallarna i tur och ordning, 13,66 – 27,96 – 38,41 – 19,03. V5:an avslutades sedan med en favoritseger till oddset 2,46. Två system överlevde denna V5 omgång och belönades med vardera 358 896 kronor.

Stall Åke Svanstedt vann under kvällen 4 segrar, tre stycken själv och Rickard Svanstedt vann en stallseger, Åke hade även 3 andraplaceringar denna kväll.
rickard-svanstedt-stallkenn-2.jpg

19/4 Dig For Dollars vs San Pail i Kanada på måndag

Jim Oscarssons tränade Dig For Dollars möter San Pail på Woodbine Racetrack i Kanada på måndag twittrar Kevin Oscarsson om på Twitter, det är ett naggande gott startfält och startlistan hittar ni här under.

twimg_Aq3fI_cCAAAVnxf.jpg_790.jpg

19/4 Erik B i Stenungsund vann idag en tävling på Twitter

Erik B boendes i Stenungsund vann idag en tävling vi hade på Twitter, vi gratulerar honom till dagens vinst, håll utkik i din brevlåda imorgon Erik.

I skrivandets stund så har det körts tre lopp på Åby ikväll och de två första av dem har vunnits av vår tränare Åke Svanstedt, du kan bli hästägare hos Åke Svanstedt här, då vi säljer andelar i Rondine d´Amore.
På bilden nedan så ser ni Jeanett Walmann skötare på andelshästen Arctic Light.

jeanett-walmann-stallkenny.jpg

18/4 D´One flyttad, Culp Fiction fin idag, Pernilla var nr 25, Åke Svanstedt + Björn Goop = 4

Åke Svanstedt och Björn Goop vann två segrar vardera då Solvalla körde sina tävlingar ikväll.
Roger Walmann har nu plockat ner världsrekordsdottern D´One till sin gård på Mälsåker för vidare träning där. Culp Fiction fin idag efter snabbjobbet igår, Pernilla F i Ljungskile vann en Quarcio du Chene t-shirt på tävlingen som vi hade på Twitter idag, grattis till dig Pernilla, följ Stall Kenny på Twitter du med så missar du garanterat ingenting som händer.
ake-svanstedt-stall-kenny-3.jpg

18/4 På fredag så går tvååringsstjärnan Check Me Out kvallopp på The Meadowlands

På fredag så är det dags för kulldrottningen, ja kanske hela kullens bästa häst som tvååring – den nu treåriga dottern till Donato Hanover – Check Me Out att gå ett kvallopp över 1609 meter.
På The Meadowlands redan i första kvalloppet, Qualifier 3 Years Old Fillies så hittar vi med nummer 6 Ray Schnittkers stjärnsto som det ryktas om ska gå ut mot hingstarna i självaste Hambletonian den 4 augusti i år, hon blir mycket intressant att följa under 2012.
Startlistorna till fredagen hittar ni under Läs mer under fotot på Check Me Out.

Chek_Me_Out-TT_m_1Checkadam_stalltz.jpg
Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

17/4 Inte bara Svenskt rekord utan också Världsrekord

Åke Svanstedt tränade Roxa Sisu som igår gick 1.13,0 voltstart över 2180 meter satte förutom nytt Svenskt rekord även Världsrekord över medeldistans för ston, det är bara att lyfta på hatten och gratulera, det var inte det skönaste vädret på Mantorp precis när hon gick sitt rekordlopp igår, det kan vi intyga.

Jim Oscarssons Dig For Dollars vann inatt i Kanada som vi direkt efter målgång retweetade på Twitter, då Kevin Oscarsson twittrade om det, Twitter är ett överlägset medium att nå ut med blixtsnabb information.
Vi hade ett långt telefonsamtal med Björn Goop i eftermiddags när han var på väg till Sundbyholm och samtliga andelshästar har uppdaterats igår och idag på deras egna sidor. Snön har fallit kraftigt till och från här i Mellansverige idag men som tur är så smälter den och ligger inte kvar.
ake-svanstedt-stallkenny.jpg

16/4 Årets oddsrekord så här långt i Sverige har…

…Kent P Gustavsson, Örebro tränaren som gärna tittar in hos Per Fromell, de båda ser ni här under glatt leendes titta in i vår kamera på travbanan The Red Mile i Lexington Kentucky USA i höstas.

Kent P Gustavsson (till vänster på bilden) vann ikväll med Cullinan Diamond till knalloddset 180,36 på Färjestad. Kent P ryckte alla fyra skorna och satte på ett norskt huvudlag, pang sa det från fjärdepar utvändigt när Kent P släppte loss det fyraåriga stoet, och det fanns efter den segern inte ett system kvar efter fyra avdelningar på V5.
Grattis Kent P till vinsten!!
kent-p-gustavsson-per-frome.jpg

16/4 Men vad sa Mamma då? Jo Mamma sa… Palomar LB (IT)

Ikväll så gjorde vår fina andelshäst Codebreaker årsdebut, och det var en bra genomkörare som han fick, tredjepar invändigt, för sen lucka och en liten truddelutt till slut, och gick i mål med full fart över mållinjen, han kommer stå på fyra pigga ben imorgon, ni kan läsa mer om Codebreaker .

En som kanske har problem att resa sig är Raja Mirchi som fick gå nåt så ”hejudamej” efter galopp och travade 1.12,4 över full distans med galopp… så det gick riktigt fort.

Roxa Sisu satte nytt Svenskt rekord för ston över 2180 meter då hon travade 1.13,0 för sin tränare Åke Svanstedt.

Codebreaker vs Pojke Kronos – Mamma sa efter att själv förorsakat en omstart genom att ansluta för dåligt till startbilen – Palomar LB (IT). Mamma själv slutade fyra i loppet.

På bilden nedan: Vår unghästtränare Per Fromell var på Mantorp ikväll och körde den alltid lika pigga nioåriga damen Nellie Vingboons som slutade fyra i det mastiga långdistansloppet över 3640 meter, framför Per Fromell så sitter vinnaren i loppet, Åke Svanstedt bakom Minos Vang. Detta var Nellie Vingboons sista start i karriären och hon går nu till avelsboxen.

fromell-svanstedt.jpg

16/4 Massor av twittrande på Twitter från Mantorps V65:a ikväll

Nu är det hög tid att skaffa Twitter om du inte redan gjort det, vi kommer att twittra från Mantorps fina tävlingar ikväll, häng med du också – Följ Stall Kenny på Twitter.

16/4 Donato Hanover möte på Mantorp ikväll – Pojke Kronos vs Codebreaker men vad säger Mamma då…

Ikväll så körs det fina tävlingar på Mantorp bl.a så kommer unghästtränare Per Fromell att prova lycken med Nellie Vingboons i lopp 4, det loppet heter Ultra Stayern och körs över den mastiga och ovanliga distansen 3640 meter, Nellie Vingboons står med 40 meters tillägg på starthästarna, ytterligare 20 meter bakom så selar Åke Svanstedt ut Minos Vang.

tips-mantorp.jpg

I loppet efter så är det då för vår del en mycket spännande årsdebut, då gör vår lovande avkomma efter Donato Hanover comeback efter några månaders träning på Bjertorp sedan senaste starten. Han kommer väl förberedd men har som snabbast gått 1.24,0 på rundbanan på Bjertorp inför detta lopp, så det är väl troligt att Codebreaker behöver några lopp i kroppen innan formen sitter där den ska. Codebreaker var även han anmäld till Hambletonian (som Pojke Kronos är) men i samråd med Åke Svanstedt beslutade vi nu efter nyår att plocka bort honom därifrån, och satsa på de fina insatsloppen som finns här hemma istället.

Det finns även en tredje avkomma efter den i aveln succéstartande Donato Hanover med i kvällens lopp, det är Tuomas Korvenojas Mamma som kanske även hon vill ha ett ord med innan mållinjen skärs. Daniel Olsson kör åt Lutfi Kolgjini ikväll Palomar LB (IT) som vi vet att den gode Ludde håller högt i sitt stall. Muscle Von Gripp, Ridgehead Huricane vill säkert även dem vara med i striden in mot mållinjen, övriga hästar tror vi just nu i dagsläget inte kan matcha ovanstående hästar.
I lopp nr 6 så får vi sedan se Roxa Sisu som nu är i regi Åke Svanstedt efter att ha tjänat fina pengar hos Joakim Lövgren. Sedan trots Codebreakers start så kommer kvällens höjdpunkt för alla travälskare runt om i Sverige, då kliver den mäktiga Raja Mirchi ut i lopp 7 (Kjell P Dahlströms Minne) han möter bl.a Åke Svanstedts Mr Picolit som vi tror går rakt upp i Gulddivisionen, men att han skulle kunna ”skrämma upp” Raja Mirchi redan nu är kanske lite för tidigt, men man kan aldrig veta med Åke Svanstedt, han är en hästman ut i varje fingerspets och har sin armé snart fulladdad inför sommarens segertåg.

På bilden nedan så ser ni Rondine d´Amore som vi säljer som andelshäst hos Åke Svanstedt.

rondine-d-amore-20120312-2.jpg

15/4 Brioni drog spår 2 i Olympiatravets final

Joakim Lövgrens Brioni drog en riktig vinstlott i Olympiatravets final nu på lördag 21 april, han drog spår nr 2 bakom bilen, spår nr 6 för Björn Goop och Quarcio du Chene och Åke Svanstedt med Whishing Stone drog spår nr 10, Åke Svanstedt har även med nr 3 Clear Sign i finalen. Förstapriset uppgår till 1,5 miljoner.

1. Jasper Lane – Fredrik Larsson
2. Brioni – Joakim Lövgren
3. Clear Sign – Jorma Kontio (Åke Svanstedt tränar)
4. Local Conch – Flemming Jensen
5. Elliot Hall – Erik Adielsson (Lutfi Kolgjini tränar)
6. Quarcio du Chene – Björn Goop
7. Commander Crowe – Christophe Martens
8. Noras Bean – Stefan Söderqvist
9. Yarrah Boko – Ulf Ohlsson
10. Whishing Stone – Åke Svanstedt

På bilden nedan så ser ni nu treåriga Marimba Rhyme som är i träning hos Joakim Lövgren.
marimba-rhyme-premielopp-3.jpg

15/4 Vi gratulerar fem stycken vinnare av 337 i dagens tävling

Tävlingen är nu avgjord, vi fick in totalt 337 svar!! det är jättekul att ni uppskattar tävlingar här på hemsidan. Ceasar Sånna och Premier League var mest tippade som tvåa, och ni var helt rätt ute, de båda hästarna slutade tvåa och trea bakom mycket fina Stig H Johansson tränade och av Erik Adielsson körda Formula One.
Vår fråga var vem som skulle bli tvåa i lopp 8 på Årjäng idag och tvåa i loppet kom häst nr 4 Ceasar Sånna, och bland er som tippat rätt och skrivit vad ni önskar vid en eventuell vinst samt uppgivit era fullständiga namn och adressuppgifter så har vi dragit fem vinnare.

Travronden prenumeration går till Lennart J i Karlstad.
Två läckra Stall Kenny t-shirts går till Sven-Erik P i Göteborg och Lena A i Töcksfors.
Två stycken Quarcio du Chene t-shirts går till Linda W i Skara samt Sture O i Halmstad.

Vi gratulerar er fem som vann idag och t-shirtsen kommer på posten på tisdag och prenumerationen på Travronden startar om någon vecka. Till alla er som inte vann denna gång så kan vi trösta er med att det kommer fler tävlingar framöver här hos Stall Kennys Andelshästar.

På bilden nedan så ser ni nu treåriga Preludio AS som finns hos Åke Svanstedt på Bjertorp.

Preludio-As-2011.jpg

15/4 Tävling: Vem blir tvåa – Quarcio du Chene och Stall Kenny t-shirts samt Travronden prenumeration i potten

Vem blir tvåa (2:a) i lopp nr 8 (V64-5) på Årjäng idag?
I potten ligger det fyra stycken t-shirts, två stycken Quarcio du Chene t-shirt, OBS! endast storlek Medium och två stycken Stall Kenny t-shirt samt en prenumeration av sju stycken nummer av tidningen Travronden.
Vi drar fem vinnare utav er som tippat rätt, det går att tävla ända fram till defilering av lopp 8. Skriv i ditt mail vilket pris du vill ha i första hand samt ditt namn och adress. Maila oss nu! adressen hittar ni .

arjang20120415.jpg

14/4 Ni som följde oss på Twitter fick bra förhandsinfo av oss

Ni som följer oss på Twitter kunde inkassera hyggliga odds idag. Orecchietti hade vi som vinnare och han gav 4.35 i odds, vi hade två hästar i avd 4, nr 10 och 11, där vann nr 11 Jocke och Åke Svanstedt till oddset 5.19 och i sista avdelningen på V75 hade vi Donttellmewhattodo som vår vinnare, han delade ut oddset 4.22, det lönar sig att blanda våra ideér med era egna.

Åke Svanstedt vann två segrar idag på V75, Björn Goop (vann ett lopp utanför V75 ramen också) och Örjan Kihlström vann varsitt lopp på V75, det fortsätter att gå bra för våra tränare och körsvenner, fyra vunna lopp av sju idag är inte så illa.

Utdelning V75 20120414
7 rätt 111 222 kr
6 rätt 1 472 kr
5 rätt 162 kr

Vi gratulerar alla som vann idag.
Nu tar vi líte kvällsledigt och går ut och njuter av solen som strålat hela dagen, vi slapp snöovädret som drabbade Stockholm inatt.
På bilden nedan så ser vi vår fina treåriga hingst efter Ken Warkentin, Countdown.
countdown-20110906-2.jpg

14/4 Summering av de tre sista avdelningarna på V75

V75-5 vanns av Åke Lindbloms Winning Love som helt enkelt bara var bäst idag.
V75-6 vanns av Björn Goop och True Advantage som skar mållinjen som etta.
V75-7 vanns av Patrik Skoglunds delägda Donttellmewhattodo som enkelt kopplade greppet.
shestheholepackage-5.jpg

14/4 V75 summering efter fyra körda avdelningar

V75-1 vanns av Viking Kronos hingsten Blue Rock som trots dödens vann enkelt i sin årsdebut.
V75-2 vanns av Åke Svanstedt och Glenn Palema som i en stenhård slutstrid stack nosen först.
V75-3 vanns av Travkompaniets Orecchietti och Örjan Kihlström som imponerade stort så han rundande alla och vann till synes åkande över mållinjen.
V75-4 vanns av Jocke och Åke Svanstedt som enkelt kopplade grepp över upploppet.

Du vet väl att det finns två stycken skrivbordsunderlägg att ladda ner på Orecchietti på sidan .

14/4 Följ Stall Kennys Andelshästars V75 info på Twitter

Klicka på Följ här under

så missar du inget Twitter från Solvalla och dagens V75 tävlingar, vi börjar ca 12.45 idag.

13/4 En alldeles vanlig fredag, ännu…

Idag så är det fredag den 13:e och ännu så länge har den flytit på som en vanlig fredag, vi har jobbat mycket med pappersarbete och haft kontakt med flera delägare under dagen, några av tvååringarna hos unghästtränare Per Fromell har fått sig en liten uppdatering efter dagens rakbanejobb, vi önskar nu er alla en fortsatt trevlig fredag och imorgon så kommer lite smällfärsk info på Twitter direkt från Solvalla och V75, du följer väl Stall Kenny på Twitter?!
stallkenny-fredag13.jpg

12/4 Vi gratulerar Joakim Lövgren, Bröderna Svanstedt, Per Fromell, Åke Svanstedt, Björn & Olle Goop till dagens & kvällens segrar

Vi har idag varit en sväng in till Örebro travet och tittat till de andelshästar som vi har hos unghästtränare Per Fromell, det är fyra mycket fina tvååringar. Per var själv inte på Örebro utan han hade åkt ner till Mölndal och Åby, med sig på hästkärran hade han Kebnekajse som mycket duktiga lärlingen Sandra Svensson styrde in till en säker seger från vinnarhålet med två längder i lopp 9 på Åby.

Rickard Svanstedt galopperade massor av längder i lopp 4 med USA-födda Yankee Glide stoet Please Be Patient, det spelade ingen roll, trots att hästen i princip var uträknad loppet igenom så satt Rickard Svanstedt bara och finåkte över upploppet och vann till synes okörd, Åke Svanstedt tränar det fina Yankee Glide-stoet. Vi säljer andelar i två stycken Yankee Glide-ston (Sail On By och My Gliding Angel) skynda att fynda!

Olle Goop som på förmiddagen körde jobb med vår Culp Fiction, vann lopp 1 på Åby med Credit Winner hingsten Ouzo. Anders Svanstedt vann lopp 8 med Åke Svanstedt tränade Zeb de Castella.

Björn Goop vann med Unio Mystica och Åke Svanstedt vann med Kendrick´s Victory på Örebro ikväll.
På Örebro kördes det Breeders Crown uttagningar och det var fyra mycket fina vinnare vi såg, Fredrik Perssons fyraåriga sto Chat Chip imponerade stort när hon bombade runt på 1.13,1 över 2100 meter.

På lunchen idag så kördes det tävlingar på Jägersro, där vann Joakim Lövgren tre av fem lopp med Whizz Bang, Jill Brodda och Orlandia Vici. Vi gratulerar samtliga dagens vinnare.

Checkpoint (e.Donato Hanover) åkte ikväll med Åke Svanstedts transport ner till Bjertorp för vidare träning och finslipning där, vi tackar unghästtränare Per Fromell och övriga stallet för ett gott jobb.

På bilden nedan (hämtad från Unga Travet) så ser ni Sandra Svensson som ikväll körde Kebnekajse till seger på Åby åt Per Fromell.
Ni kan läsa mer om Sandra Svensson om ni klickar .
sandra-svensson.jpg

12/4 Andelshästen Culp Fiction i ett lättare banjobb på Lökene idag

Olle Goop körde Culp Fiction på Lökene idag i ett banjobb, du kan läsa vad Olle tyckte på hästens egen sida.
olle-goop-stall-kenny.jpg

11/4 Blend of Gold struken på V86 ikväll

Örjan Kihlström som körde Blend of Gold i andra värmningen ikväll tyckte inte att hon kändes helt hundra i travet och hon ströks kort därefter för hälta inför den tilltänkta starten på Solvallas V86 tävlingar.

blend-of-gold-skrivb-201203.jpg
Läs mer»

11/4 Timo Nurmos stjärnor i banjobb på Solvalla

Timo Nurmos båda stjärnor Amaru Boko och Target Hoss gick båda ett banjobb på Solvalla innan tävlingarna idag och joggade i underkant av 1.15/ 2000 meter och såg fina ut båda två.
solvalla_logga.jpg

11/4 Blend of Gold ikväll på Solvalla – rapporter på Twitter

Ikväll så startar vår andelshäst Blend of Gold på Solvalla och hon gör det i V86-4, ni kan följa oss på Twitter där vi kommer att komma med lite rapporteringar under dagen och kvällen, följ Stall Kenny på Twitter så missar ni aldrig något.
blend-of-gold-8.jpg

10/4 Åke Svanstedt, Björn Goop, Roger Walmann & Stig H

Tre segrar för Åke Svanstedt på Axevalla ikväll, en seger för Anders Svanstedt och en seger för Björn Goop, våra kuskar och tränare håller till i vinnarcirklarna och du kan välja att bli delägare hos Björn Goop, Åke Svanstedt, Roger Walmann och Stig H Johansson hos Stall Kennys Andelshästar.

stig-h-stall-kenny-2.jpg

10/4 Andelshästen Codebreaker gör årsdebut på måndag, tre avkommor efter världsartisten Donato Hanover i samma lopp

På måndag på Mantorp så gör vår fina andelshäst Codebreaker årsdebut, det är i det första försöket i Sikta mot stjärnorna, det blev ett riktigt fint startfält och Codebreaker (Donato Hanover) möter ytterligare två stycken avkommor efter Donato Hanover, Roger Walmanns Pojke Kronos som Roger har höga förväntningar på samt Mamma som Tuomas Korvenoja tränar och kör, det är elva naggande goda treåringar som sluter upp bakom startbilen på måndag.

codebreaker-20110928.png

10/4 Så tog påsken kvasten hem igen till Blåkulla – åter till vardagen

Vi har nu vinkat av påsken som flög åter hem till Blåkulla på sin kvast, 2012 års påskhelg var en helg med fina travtävlingar med början på långfredagen på Färjestad där Hard Cider vann Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal – Femåringslopp på tiden 1.11,5 den näst snabbaste tiden i loppets historia.

På självaste Påskaftonen på Romme tog Noras Bean (som vi skrev på Twitter trodde skulle leda runt om) och Yarrah Boko varsin biljett till Olympiatravet. Klosterskogen Grand Prix kördes även på Påskaftonen med 400 000 NOK i förstapris, där var Beanie M.M. överlägsen.

På Påskdagen stod Vincennes som segrare i Påskägget på Gävle mot alla hingstar, en imponerande uppvisning var vad hon bjöd på.

Annandag påsk, dvs igår så vann Joakim Lövgrens Brioni i ett genrep inför kommande Olympiatrav, Fascination årsdebuterade och vann plättlätt, summa summarum är att påskhelgen bjudit på massor av trav och många fina vinnare.
Vi har även hos Stall Kennys Andelshästar tävlat var dag sedan i långfredags både på Twitter och här på hemsidan och det har som vanligt varit välbesökta tävlingar, vi gratulerar er alla som har vunnit och till er andra så är det som i trav, bara att ladda om batterierna och komma igen.

De närmaste fyra dygnen ser inte roliga ut vädermässigt om man ska tro på väderappen, mest gråmulet och regn är vad som väntar oss som bor i mellansverige.

En del av våra andelshästar har haft lite påskledigt, men nu kör stallen igång igen med full fart igen med siktet inställt på vinnarcirklarna.

Det har gått iväg ett antal andelar i våra andelshästar som vi har under helgen, så varken vi eller ni har legat på latsidan under påsken och det är bra.

På onsdag så startar Blend of Gold på Solvalla, hon kommer från en överlägsen seger på Eskilstuna i senaste starten, på bilden nedan så sitter Örjan Kihlström och ”gottar” sig i andrapar utvändigt ett varv ifrån mål.

blend-of-gold-7.jpg

9/4 Grattis till vinnarna i Annandag Påsks tävling

Vi gratulerar vinnarna i dagens tävling, det blev totalt 271 stycken som deltog men bara 3 stycken vinnare! Tvåa i mål blev nr 7 Nick Nock som var streckad på endast 3% av kupongerna på V65 idag. Vann gjorde Brioni som enkelt segrade på tiden 1.13,6/ 1640a och det var ett fint genrep inför kommande Olympiatrav.
De tre vinnarna i dagens tävling som hade tippat nr 7 Nick Nock som tvåa är:
Ragnvald K i Norrköping som önskar en Stall Kenny t-shirt
Tommy N i Glumslöv som även han önskar en Stall Kenny t-shirt
Anna K i Brunflo som även hon önskar en Stall Kenny t-shirt

Kvar blir det då prenumerationen på Travronden samt de båda Quarcio du Chene t-shirtsen, vi hittar på en tävling framöver och lägger med de priserna igen då.
Grattis till Ragnvald, Tommy och Anna, håll utkik i era brevlådor på onsdag.

Idag på Halmstad så gjorde förra årets vinnare av bl.a Svensk Uppfödningslöpning Fascination årsdebut, hon segrade enkelt och det nu treåriga stoet blir en tuff dam att möta även i år.

På bilden här under så ser ni Brioni ca 500 meter från mål i 2011 års Olympiatrav.

brioni-stallkenny-2.jpg

9/4 Tävling: La Grande Finale på Påsken – tippa vem som kommer 2:a i Yngve Larssons Memorial – med chans att vinna Quarcio du Chene eller Stall Kenny t-shirts eller en prenumeration på Travronden

Annandag Påsk och den stora finalen på Påsken, vi har tävlat sedan i långfredags och idag bombar vi ut två stycken superläckra Stall Kenny t-shirts, två stycken Quarcio du Chene t-shirt (enbart storlek medium) samt en sjunummersprenumeration på tidningen Travronden.

Vår fråga är inte idag vem som vinner, utan vem som blir TVÅA i Yngve Larssons Memorial på Halmstad som körs som lopp nr 9 (V65-5). Maila oss ditt svar innan defilering till lopp 9 och glöm inte att uppge vilken av vinsterna du önskar i första andra och tredje hand, samt skriv ditt namn och adress i mailet. Vi drar sedan fem vinnare ur e-posthögen. Vår e-mailadress hittar ni om ni klickar !

Lycka till och vi önskar er en god avslutning på 2012 års påskhelg.

brioni.jpg

8/4 Grattis Adam och Göran till vinsterna i Påskdagens tävling

Vi gratulerar Adam T i Sala (som valde Quarcio du Chene t-shirt) och Göran H i Piteå (som valde Stall Kenny t-shirt) till vinsterna. Några av er som hade svarat rätt hade inte uppgett varken vilken t-shirt ni önskade vid en eventuell vinst och ej heller fullständiga adressuppgifter, tänk på det vid nästa tävling då vi får massvis med svar på våra tävlingar.

Vi gratulerar Adam och Göran som båda hade tippat Vincennes som segrare i Påskägget på Gävle med 200 000 kr till segraren, och vilket lopp hon gjorde sedan ”Shit Pommes Frites” sa referenten när hästarna öppnade 1.07,5 första 500, om Vincennes tar detta lopp på rätt sätt så lär hon gå kraftigt framåt till nästa start, hon ”bollade” med hingstarna i dagens start och fortsätter hon så har hon stora möjligheter att springa in stora pengar till sina ägare i årgångsloppen i år förutsatt att hon är anmäld. Håll utkik i era brevlådor Adam & Göran och ett stort grattis igen, tröjorna kommer på tisdag.

in_pa_upploppet_800.jpg

8/4 Tävling: Vem vinner Påskägget – Quarcio du Chene och Stall Kenny t-shirts i potten

Vem vinner Påskägget tillika lopp nr 8 (V64-5) på Gävle idag? I potten ligger det två stycken t-shirts, en styck Quarcio du Chene t-shirt, OBS! endast storlek Medium och en styck Stall Kenny t-shirt. vi drar en vinnare till varje t-shirt, det går att tävla ända fram till defilering av lopp 8. Skriv i ditt mail vilken t-shirt du vill ha i första hand samt namn och adress. Maila oss nu! adressen hittar ni .

gavle.png

7/4 Twitter, V75 Romme, Påskhälsningar, Klosterskogen Grand Prix, Glad Påsk!


glad-pask-stallkenny.jpg
Vi börjar med att tacka för att ni tycker att det är kul att vi twittrar, och det tycker vi också, ett enkelt och snabbt sätt att nå ut ”med vad som helst” idag har vi återigen haft en tävling på Twitter och vi gick igenom de sju loppen på V75.
Tävlingen vann Olof S i Nysätra som ni kan läsa om här under.

Vi tackar också för alla fina Påskhälsningar som vi har fått från er på alla möjliga sätt, TACK alla!
Vi önskar er alla som följer oss på ett eller annat sätt en fortsatt trevlig Påskafton.
Fina tävlingar på Romme där Noras Bean (som vi skrev på Twitter trodde skulle leda runt om) och Yarrah Boko tog varsin biljett till Olympiatravet, Yarrah Boko galopperade, men var ändå tvåa i mål.
Åke Svanstedts fina fyraårssto Jolene af Solnäs imponerade åter igen då hon ledde från start till mål.
Sju rätt belönades idag med 14 887 kr.
På Klosterskogen i Norge kördes idag Klosterskogen Grand Prix med 400 000 NOK i förstapris, där var Beanie M.M. helt överlägsen tillsammans med alltid lika trevlige och sympatiske Johnny Takter.
Påskafton idag och endast 50 dagar kvar till Solvallas Internationella Elitlopp.

50-dagar-kvar.jpg

7/4 Grattis Olof S i Nysätra till segern i Påskaftonens tävling på Twitter

Vi gratulerar Olof S boendes i Nysätra som vann dagens tävling på Twitter, de flesta av er hade tippat Yarrah Boko men som vi trodde när vi hade V75 omgång på Twitter så spårade Noras Bean runt om, det var många som hade tippat Noras Bean som vinnare också, och ur e-posthögen så drog vi Olof S i Nysätra som vinnare idag, en läcker Stall Kenny t-shirt ligger i din brevlåda på tisdag. Vi lyfter på hatten och bugar för er alla som är med i våra tävlingar, det är kul att ni uppskattar dem och det kan dyka upp en tävling när som helst igen.

7/4 Påskafton, missa inte dagens tävling vi har på Twitter, V75 funderingar och kanske har Påskharen varit hos er idag

Idag så är det Påskafton och barnen klär ut sig till ”påskakärringar” och påskharen kommer och gömmer godis och presenter i trädgård eller hus till alla som tror på honom.

Vi kör även idag en läcker Stall Kenny t-shirt tävling på Twitter, har ni inte Twitter så skaffa det nu!
Vi kommer att gå igenom de sju loppen också på Twitter med start runt klockan 13.15.

glad-pask-stall-kenny.jpg

6/4 Hard Cider och Åke Svanstedt vann Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal idag

Hard Cider vann idag Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal – Femåringslopp på Färjestad på tiden 1.11,5 den näst snabbaste tiden i loppets historia, förstapriset uppgick till 250 000 kr, tyvärr så galopperade fyra av loppets sex hästar, bla Orecchietti men det gör inte vinnaren sämre på
något sätt. Hard Cider var riktigt imponerande och vi gratulerar tränaren Åke Svanstedt och kretsen kring hästen till denna seger.

ake_svanstedt_1920-2.jpg6/4 Grattis Ewa J i Skorped till segern i Långfredagens tävling på Twitter

Grattis Ewa J som var ensam om att tippa Hard Cider som vinnare i dagens tävling, överlägset flest av er trodde på Orecchietti, följd av Acolyte Hanover och Armando Kievietshof, grattis Ewa och du har paketet med den läckra Stall Kenny t-shirten i din brevlåda på tisdag.
stallkenny_background_800.jpg

6/4 Missa inte tävlingen vi har på Twitter idag, skaffa ett gratis konto du med och följ oss på Twitter så missar du inget

6/4 Glad Påsk önskar Stall Kennys Andelshästar

Vi önskar er alla som besöker vår hemsida en riktigt Glad Påsk, vi kommer att skriva här som vanligt hela helgen samt twittra på Twitter, följ oss även där så missar ni garanterat inget, än en gång Glad Påsk!

glad-pask-3.jpg

5/4 Samtliga andelshästar har fått sig en liten uppdatering idag, vi servar er som vanligt under hela Påskhelgen – ni når oss alla dagar om året

Samtliga andelshästar har idag fått sig en liten uppdatering efter att vi har varit i kontakt med samtliga stall, det blir lite påskledigt även för en del av hästarna som efter en lång vinter med tung träning får några dagars påskledigt, det känns uppåt på de flesta håll och det ser ut att kunna bli en rolig sommar runt om på travbanorna för våra andelsägare i våra andelshästar.
Trav är bäst på plats – och är man också med och deläger en häst så är det obeskrivbart kul, känslan att stå där på publikplats när ens häst ska starta är kittlande, det är en känsla som slår det mesta, bli hästägare du med hos oss – att vara hästägare hos Stall Kennys Andelshästar det är en rent nöje!

4/4 Olle Goop fick eskort av Säpo till Solvalla, smällde trots det av en tidig Påskbomb på V86 ikväll

Olle Goop smällde av en tidig Påskbomb på Solvalla ikväll då han inledde med att vinna V86-1 med First On Line Sec (IT) det var en härlig upploppsduell där mäster Olle Goop satte dit nosen först, Stall Kenny lyfter på hatten och gratulerar, Olle Goop valde bland ca 700 hästar ut som andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar och det finns andelar kvar för dig som vill vara med i denna mycket fina tvååring. Olle Goop fick en bra start när han kom till Stockholm och Arlanda i eftermiddags, gode barndomskamraten Anders ”Säpo” Åker kom och hämtade honom med bil på Arlanda.

Bra kväll även för våra andra tränare och kuskar på Solvalla
Örjan Kihlström fick segerdefilera fyra gånger ikväll, radarparet Erik Adielsson/ Stig H Johansson vann två lopp tillsammans och de vann även tre lopp i måndags på Solvalla. Roger Walmann tränad seger i kvällens sista lopp med Yankee Glide stoet Pinta.
olle-anders.jpg


4/4 Dark Chocolate inkvalad på Solvalla i eftermiddags

Vår andelshäst Dark Chocolate (Pine Chip – Norine Hornline) kvalade i eftermiddags in på Solvalla på tiden 1.23,6 i ett galoppfyllt kvallopp.

dark-chocolate-4_2.png

4/4 I eftermiddag så kvalar Dark Chocolate och på onsdag efter Påsk så startar Blend of Gold på Solvalla

I eftermiddag så är det dags för Dark Chocolate att tillsammans med Örjan Kihlström gå kvallopp på Solvalla, och på onsdag 11 april så är det åter dags för Blend of Gold att starta, denna gång i ett tufft lopp öppet för alla hästar, hon går där ut ifrån tillägg, Roger Walmann tränar båda hästarna.
orjan-kihlstrom-stallkenny-4.jpg

3/4 Se filmen med superlöftet efter Going Kronos – Devotion är namnet och du kan köpa andelar i henne

Klicka in på vår sida på YouTube för att se provloppet som Devotion gick idag.

3/4 Åke Svanstedt show just nu på Axevalla – han har vunnit de sju första loppen 1-1-1-1-1-1-1

Åke Svanstedt har sin och stallets form på uppåtgående kan man lugnt konstatera, han har vunnit de sju första loppen som gått på Axevalla och det är nytt Svenskt rekord, ingen annan har vunnit sju lopp i rad samma tävlingsdag.

ake_svanstedt_tummen_upp-2.jpg

3/4 Var det vinnaren av stoavdelningen i Svampen med 300 000 kr i förstapris som gick provlopp på Örebro idag? Going Kronos dottern Devotion imponerade stort – stallet lyriska efteråt

Idag så gick vår tvååriga andelshäst (andelar finns kvar att köpa) Devotion provlopp på Örebro travet och som hon gick, hon skötte sig helt exemplariskt och det är helt klart en talang långt utöver det vanliga, se på bilderna nedan och njut, de är klickbara ifall ni vill se dem i lite större format.
Namnet är Devotion hennes far var en världsstjärna vid namn Going Kronos, mamman Just Dandy vann 7 lopp i allra hårdaste konkurrens i USA och travade 1.12,0, hon tjänade över 1,1 miljoner, mormor är syster med tre stycken avelshingstar, det är så superstammat och superlovande som det kan bli.

Som ni ser på bilderna här under så har Devotion öronen framåt på princip varje bild… vilken häst!
Det finns andelar kvar i detta jättelöfte hos Roger Walmann.

Ni kan läsa mer om Devotions provlopp idag om ni klickar .
2/4 Going Kronos superlovande dotter Devotion i provlopp imorgon – andelar finns kvar

Imorgon så går Devotion (Going Kronos – Just Dandy) provlopp på Örebro travet, detta är en jättetalang och det finns fortfarande andelar kvar hos stospecialisten Roger Walmann.

devotion-20120330.jpg

Provlopp_3_april-2.jpg
Läs mer»

2/4 Grattis Jeanett Walmann till uppfödar- ägar- och körsvenssegern på Romme i fredags

Vi gratulerar Jeanett Walmann som är skötare till Arctic Light till segern i fredags på Romme, då hon vann med egenuppfödda, egenägda Berlock som hon körde till seger på Romme, tränare är Roger Walmann, tvåa i loppet var Merlot Broline, även hon tränad av Roger Walmann, och förstemannen i stallet Johan Untersteiner körde henne, Jeanett drog längsta strået och vann med minsta möjliga marginal, en nos. Vi lyfter på hatten och gratulerar dig Jeanett.

jeanett-3.jpg

2/4 Fina travhändelser både på andra sidan Atlanten och här hemma i Sverige igår

Igår så joggade San Pail 1.09,7 över Elitloppsdistansen 1609 meter på Woodbine Racecourse.
Björn Goops Rikshäst Unefemmeamoureuse som tävlar för Stall Dalsland/Värmlands blev den första hästen att starta och vinna i årets Rikstrav, hon travade 1.17,4 i sin debutvinst på Årjäng, Björn Goop vann ytterligare en seger igår.
Anders Svanstedt och Linus Svensson som båda jobbar hos Åke Svanstedt vann varsin seger på Årjäng igår.

Nu är det påskvecka och fina tävlingar lite varstans under den kommande påskhelgen, tredje försöket till Olympiatravet går i helgen på Romme, och på förhand så ser det ut att stå mellan Noras Bean som drog spår nr 2 och Yarrah Boko som har spår nr 9.

Redan ikväll så är det tävlingar på Solvalla men på onsdag är det V86 tävlingar på Solvalla och då kvalar vår fina andelshäst Dark Chocolate (Pine Chip).

dark-chocolate-6.jpg
På bilden nedan så ser ni explosiva Rondine d´Amore som det finns andelar kvar i hos Åke Svanstedt.

rondine-d-amore-4.jpg
Läs mer»

2/4 April april, ni var 561 stycken som klickade på ”vår storsatsning” här under

Tack tack alla ni som under gårdagen hörde av er att ni blev ”helt blåsta” av vårt aprilskämt och klickade er in på sidan, för att mötas av April April, totalt 561 stycken unika klick – kul var det och en dag kanske vi gör
detta aprilskämt till verklighet, allt kan hända inom Stall Kennys Andelshästar.
april.jpg

1/4 Stall Kennys Andelshästar inleder samarbete med svenskamerikansk tränare i USA. Vi har köpt tvååriga superlöftet Rockin Beat efter Donato Hanover – Dream Valley OM

Vi har köpt tvååriga superstammade Rockin Beat efter Donato Hanover och Dream Valley OM och ger oss nu in på den amerikanska marknaden där vi kommer att sälja andelar i superstammade hästar, Stall Kennys Andelshästar kommer i Florida att ha en filial hos Jim Oscarsson, vi fick en mycket bra kontakt med Jim när vi var i Lexington i höstas och smidde redan då dessa planer tillsammans med Jim.

Då Jim har sin filial i Florida och vi kommer att tillbringa en stor del av året där så kommer vi behöva ha hjälp med den verksamhet vi bedriver här med våra superstammade andelshästar och därmed söker vi någon som kan sköta uppdatering av hemsida samt twittra ut info åt oss.
Vi hade i onsdags på Solvalla i samband med Arctic Lights start ett möte tillsammans med ST (Svensk Travsport) eftersom vi var osäkra på om det skulle fungera för svenskar att vara med och äga andelar på andra sidan Atlanten.
Det glädjande beskedet vi fick av ST var att det kommer att gå att köpa andelar från Sverige också. Vi har därför tillsammans med Åke Svanstedt som har en gård i närheten av Jim Oscarsson beslutat att bygga ett stort gästhus för delägare som vill åka över från Sverige och se sin häst när den tränas.

Mer om denna storsatsning kan ni läsa i tisdagens Travronden, ni kan redan nu boka andelar, Rockin Beat kommer att säljas i 50 andelar á 2150 dollar/ = 15 000 kr styck, månadskostnaden blir sedan 72 dollar/ 500 kr månaden, skicka ett mail och boka din andel nu! Du hittar vår e-mailadress om du klickar !

Dontplay-o-rockinbeat.JPG