scriptnd Google Tag Manager -->

Blandade inlägg April 2013

30 april 2013 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

30/4 Andelshästen Dark Chocolate startar och gör debut hos Åke Svanstedt

dark_chocolate-3-2.jpg
På tisdag 7 maj så gör andelshästen Dark Chocolate debut för sin nya tränare Åke Svanstedt, hon gör det på Axevalla i lopp 3.

29/4 Chocolatier dottern Your Highness imponerade igen – bli delägare!

extra-fudge_head.jpg
Chocolatier dottern Your Highness imponerade återigen stort när hon tog sin sjätte seger, Your Highness dundrade runt 2140 m på 1.15,3a på Färjestad ikväll, det är ett sällan skådat facit på avkommorna efter Chocolatier som lämnar vinnare efter vinnare!! Som vi skrivit innan, det finns inte många avkommor i Sverige efter avelshingsten Chocolatier men de som finns är riktigt riktigt fina och vinner lopp på löpande band.

Vill du också äga en avkomma efter succéhingsten Chocolatier så har du chansen att bli delägare i ruskigt fina Extra Fudge hos Timo Nurmos, det finns fortfarande andelar kvar i Extra Fudge, frågan är bara hur länge…! stamtavlan är ruggig!!
På onsdag kommer sedan nästa ”stjärna” efter Chocolatier ut till start på banan, det är vår andelshäst Shutterlatier som då gör debut för sin tränare Stig H Johansson, i sulkyn sitter Erik Adielsson.

29/4 Stall Kennys Andelshästars segerprocent 2013 matchar Sveriges tränarelit

segerprocent_stallkenny.jpg

Stall Kennys Andelshästars resultat 2013 är starka

Här under ser ni topplistan av den svenska tränarkåren, dvs. vinstrikaste travtränare så här långt april 20130429, vi redovisar deras och vår segerprocent. Bli delägare hos Stall Kennys Andelshästar och bli en vinnare du också!

Plac Vinstrikaste tränare 2013 Segerprocent
1 Stefan Hultman 31,9 %
2 Flemming Jensen 29,6 %
3 Stall Kennys Andelshästar 24,4 %
4 Timo Nurmos 24,4 %
5 Robert Bergh 22,4 %
6 Daniel Redén 21,8 %
7 Lutfi Kolgjini 17,2 %
8 Björn Goop 15,0 %
9 Åke Svanstedt 14,7 %
10 Stefan Melander 14,2 %

28/4 Att vara delägare i en travhäst ska vara kul

Att vara delägare i en travhäst ska vara kul – hos Stall Kennys Andelshästar har vi roligt tillsammans, bli en del av oss du med! Köp andelar i någon av våra superstammade andelshästar, vi säljer just nu andelar i superstammade travhästar hos Björn Goop, Timo Nurmos, Roger Walmann, Stig H Johansson, Stefan Hultman och Åke Svanstedt.

27/4 Alla gillar Ville – Stig H Johanssons försteman

ville_karhulahti_stallkenny.jpg
Den 18 mars 2013 började Ville Karhulahti sin tjänst som stallets försteman, eller ”second trainer” om man så vill.

Ville, som är född 1981 och uppvuxen i Finland, flyttade till Sverige 2001. Här har han tidigare arbetat hos Kari Lähdekorpi, Rainer Björkroth och Petri Salmela. Han har också hunnit med en avstickare till hemlandet för jobbet som privattränare hos storhästägaren Einari Vidgren.
I kortare perioder har Ville även arbetat som stallman i både Italien och USA.
Som kusk har Ville Karhulahti hunnit skaffa sig både stor rutin och ett gediget rykte, med sina runt 200 segrar i sulkyn.

Ovanstående text har vi tagit från hemsida.

Stall Kennys Andelshästar har nu träffat Ville Karhulathi Stig H:s försteman vid ett flertal tillfällen och vi är mycket glada över att ha Ville som försteman hos Stig H Johansson, Ville pratar och skrattar och är en kille med glimten i ögat, han tar sig alltid tid att prata och verkar vara en helyllekille som älskar sitt jobb och hästarna, vi tror att Ville kommer att gå långt och han har nu de allra bästa förutsättningarna.
Lycka till Ville Karhulahti som nu jobbat lite över en månad hos sin nya arbetsgivare Stig H Johansson.

26/4 Mycket otäck olycka hos Stall Goop på Lökene idag

olle-goop-stall-kenny-2.jpg
En mycket otäck olycka hände idag under ett snabbjobb på rakbanan på Lökene Gård i Kil hos Stall Goop idag, hästen i ledningen tvärnitade och det blev en seriekrock mellan flera ekipage som låg på rad där tre hästar kom lösa, en av skötarna kastades ur sulkyn och rullade runt ut på ett gärde, en av skötarna är på sjukhus där man misstänker att hon skadat axeln. Stall Kennys Andelshästars Culp Fiction var med i olyckan och gick omkull och hennes skötare Caroline blev överkörd av bakomvarande ekipage och blev mörbultad men har klarat sig bra, det verkar som att Culp Fiction också klarat sig ganska bra efter omständigheterna, hon har skrapat upp bogen och hud avlägsnades och det blödde, hon fick korsförlamning av chocken och har fått muskelavslappnande för det. Vi får låta veterinären titta ordentligt på henne på måndag om inget tillstöter under helgen, men som det ser ut nu och vad vi tror så har hon trots allt klarat sig förhållandesvis bra. Skötarna som var inblandade var Mikka, Janne och Caroline, där Janne och Caroline verkar ha klarat sig relativt oskadda med blåmärken och skrapsår, Mikka är nu på eftermiddagen inne på sjukhus säger Björn Goop.

25/4 Vi besökte idag Stora Alby och Stig H Johansson – Andelar till salu i Sail On By – treårig amerikanska hos Stig H

sail_on_by_20130425-3.jpg
Idag besökte vi stall Stig H Johansson på Stora Alby utanför Upplands Väsby, vi tittade till våra amerikanskfödda treåriga ston där och såg dem gå rundbanejobb, vad vi såg och tyckte kan ni läsa om på deras egna sidor som ni kommer till om ni klickar på namnen här bakom. (andelar finns till salu) och .

25/4 Andelshästen Shutterlatier gör tävlingsdebut på Solvalla på onsdag

shutterlatier_dodens_20130425.jpg
På onsdag så gör andelshästen Shutterlatier sin första start i karriären, det sker på Solvalla i lopp 2, tränar gör Stig H Johansson och kör på onsdag gör Erik Adielsson. Shutterlatier är ett treårigt amerikanskt sto inköpt på auktionen i Harrisburg USA 2011 efter Chocolatier och Shutter Hanover.

25/4 Köp andelar i DEVOTION efter Going Kronos – kvalar Solvalla onsdag!

devotion_20121201-3.jpg
På onsdag så startar fina treårsstoet Devotion som är efter Going Kronos och modern heter Just Dandy, morfar är Andover Hall så det är idel ädel adel i stamtavlan!! Det finns fortfarande andelar kvar att köpa i Devotion som tränat fint hela vintern hos Roger Walmann och som nu kvalar på onsdag på Solvalla.
Läs mer»

25/4 Tack för alla gratulationer efter gårdagens ”ljudvallssprängning” på Solvalla

d_one_malin_boman_20130424.jpg
Tack all snälla människor för alla gratulationer efter gårdagens seger för andelshästen D´One på Solvalla, det var en magisk kväll och det har smattrat in gratulationer på alla möjliga sätt under gårdagskvällen och idag, tack alla snälla goa ni är bäst!! ingen nämnd och ingen glömd.
På bilden ovan så ser ni en rörd skötare (Malin Boman) och hennes D´One.

24/4 Andelshästen D´One imponerade stort då hon i andra starten travade 1.12,0 sista tusen och vann åkandes

Det blev repris på debutloppet, spets och slut, men denna gång stötte D´One på motstånd som gjorde att hon fick avsluta sista 1000 på 1.12,0 och med 1.10,9 sista 500, detta av ett treårigt sto i duggregn i april månad! Magiskt! Detta var Stall Kennys Andelshästars åttonde seger i år.
Stall Kennys Andelshästar gratulerar delägarna till denna minst sagt imponerande seger.Bilderna på D´One här ovanför är klickbara, klicka på dem så får ni upp dem i större format, högerklicka på dem och använd som skrivbordsbakgrund på datorn, enjoy it!

23/4 Andelshästen Checkpoint startar på Vaggeryd på söndag

checkpoint-10-2.jpg
På söndag så startar andelshästen Checkpoint för sin tränare Åke Svanstedt på Vaggeryd, Checkpoint går ut över 2640 meter från spår 4 bakom bilen.

22/4 Andelshästen Devotion´s syster vann på 1.14,3 i sin sjätte start ikväll

devotion_roger.jpg
Ikväll på Färjestad så vann Devotion´s halvsyster Candier sin andra seger i sjätte försöket på Färjestad lekande lätt på tiden 1.14,3. Devotion och Candier har samma mamma, i Andover Hall dottern Just Dandy.
Far till fyraåriga Candier är Chocolatier och far till treåriga Devotion är Going Kronos, andelar finns kvar att köpa i Devotion som tränar fint hos Roger Walmann och som inte är långt borta ifrån kvallopp.

22/4 Andelshästen Codebreaker & Åke Svanstedt trea på 1.14,3 ikväll efter att ha fått luckan för sent

ake_svanstedt-3.jpg
Andelshästen Codebreaker och Åke Svanstedt slutade trea ikväll på nya rekordet 1.14,3 / 2140a efter ha fått luckan för sent i sista sväng, han gjorde ett mycket fint upplopp sedan och visade att formen sitter där den ska.

22/4 Andelshästen My Gliding Angel imponerade i sitt kvallopp ikväll, dundrade runt i ensamt majestät och vann på 1.18,6

my-gliding-angel-11.jpg
Treåriga amerikaimporten My Gliding Angel dundrade runt inför sina delägares ögon på Färjestad idag, hon vann sitt kvallopp med tre längder på tiden 1.18,6 med sista 500 efter 1.15,7, då hade hon ändå stannat på sista bortre långsidan och väntat i sina äldre mycket mer rutinerade kamrater, ett mycket fint kvallopp för andelshästen My Gliding Angel.

Bilden ovan tagen efter kvalloppet på Färjestad idag av duktiga skötaren Petra Nilsson, Petra sköter även Tristan des Bosc när han är i Sverige och sköter My Gliding Angel.

21/4 Andelshästen Countdown tvåa idag efter ett slutvarv på 1.13,0

countdown-7.jpg
Andelshästen Countdown slutade tvåa idag på Årjäng efter att ha legat som sista häst utvändigt in i slutkurvan, efter ett rykande slutvarv som Countdown avverkade efter 1.13,0 så hann han inte ifatt ledaren, men han gjorde en mycket bra prestation.

20/4 Stall Kennys Andelshästar lyfter på hatten för Maharajah – och önskar er alla en fortsatt fantastisk helg

walmann_stall_solvalla_stallkenny.jpg
Fantastiskt roligt att det var Stefan Hultmans och Travkompaniets Maharajah som vann finalen av Olympiatravet, och på vilket sätt han vann loppet på, åkandes!! Maharajah förnedrade sina medtävlare på ett helt underbart sätt, Örjan satt loppet igenom med pisken på axeln!
”Preparéloppen”… i Frankrike i vintras ser ut att ha gjort Svenska folkets häst gott, vad säger alla nu som klagat och gnällt på att Maharajah skulle vara slut, nu blir det nog annat ljud i skällan igen, tänk efter INNAN, det är levande djur vi håller på med inga maskiner, man kan inte vara på topp tolv månader om året, man kan inte prestera topprestationer varje gång.

Stall Kennys Andelshästar har hela tiden stöttat Stefan Hultman, Maharajah, Örjan Kihlström och hela kretsen kring stjärnhingsten efter Viking Kronos, idag fick de visa alla tvivlare, Maharajah ”klädde av alla” i loppet, på läktaren, framför TV apparaterna och framför ATG live, hur många tvivlare finns det kvar nu… det var en magisk prestation!

Stall Kennys Andelshästar önskar er alla en fortsatt trevlig lördag och helg, fantastiskt väder över stora delar av Sverige och det känns som att våren är på gång på allvar nu efter en lång vinterträning, nu kör sommaren de sista tuffa passen, snart är den också här, tiden går fort! Njut av helgen nu allihopa!! Vi finns här alla dagar i veckan, alla dagar om året, det är bara att maila eller ringa!!

20/4 Andelshästen Tristan des Bosc startar i Lyon Frankrike på tisdag – Anna Rönning flyger ner

tristan_des_bosc_lyon_20140424.jpg
På tisdag så är det åter dags för andelshästen Tristan des Bosc att starta i Frankrike, det sker i Lyon i ett montélopp som heter Prix de la Maurienne, vi flyger ner vår ryttarinna Anna Rönning för att rida Tristan des Bosc på tisdag. Tristan des Bosc och Anna Rönning kommer till start med två raka segrar på Fransk mark tillsammans, vi hoppas att Tristan des Bosc sköter sig även i denna start och gör ett bra lopp.

19/4 Gratis V75 tips, kommentarer, analyser och rankning

aby_travet-2.jpg
Klicka in på så får du hjälp på traven till 7 rätt imorgon när Åby står som värd för veckans V75 med Olympiatravets final och V75 finaler, toppsport hela dagen, våren är kommen!!

19/4 Avkommorna efter avelshingsten Chocolatier fortsätter övertyga – bli delägare i en lovande hingst efter Chocolatier hos Timo Nurmos

timo_nurmos_stall_kenny-8-2.jpg
I sista V75-avdelningen på Färjestadsovalen i lördags så segrade Lutfi Kolgjini med 4-årige El Mago Pellini. Segern och 110 000:- togs på det nya rekordet 13.6/2140m. Året har börjat bra för ”Magikern”, två starter har gett två segrar. Större årgångsuppgifter väntar. Vi gratulerar till det här och önskar lycka till.

Vi har också glömt att gratulera V.C.Chocoholic till första årssegern, 14.8/2100 på Biri med tränaren Frode Hamre i vagnen.
På andra sidan Atlanten har följande sextett besökt vinnarcirkeln:
-4-års valacken Brandon Cs avslutade starkt och segrade på Flamboro Downs, 14.8/1609m.
-På Scarboro, från spets tog Map Of Hawaii sin seger.
-Nere i Florida på Pompano Park vann återigen Papas Moni, segertid 13.1/1609m.
-Norsk-ättade Öyvin Hegdahl selade ut nyblivna 3-års stoet Chocolate Delight på Harrah’s, segern togs efter en ettrig spurt från sista till förstaplats sista 400m. Segertid 15.1/1609m.
-4-års stoet Chocoholic speedande, på Pocono Downs, till en säker seger för Andrew McCarthy på segertiden 11.8/1609m. Det var stoets andra årsseger.
-På Hoosier Park segrade Melt In Your Mouth på 13.7/1609m. 4-års valacken med det välklingande namnet tränas av Mike Brink och kördes av Sam Widger.

Ovanstående text hämtad från

Bli hästägare i Extra Fudge en lovande andelshäst efter Chocolatier hos Timo Nurmos, klicka först och sedan .

18/4 Vi gratulerar vår unghästtränare Per Fromell till tränarsegern

per-fromell-lg-jonsson-2.jpg
Vi gratulerar vår unghästtränare Per Fromell till tränarsegern med Mr Chicago på Örebro ikväll, amerikaimporten dirigerade i princip varje meter av loppet tillsammans med körande Åke Svanstedt och det blev inte tuffare än ett träningsjobb en vanlig tisdag tillsammans med Per Fromell, hästen hittades på The Red Mile i Lexington i höstas men Lars-Göran Jönsson fick inte köpa honom då, men när säsongen var över i USA så ringde tränaren till LG och köpet blev av.

Mr Chicago åker nu ikväll med hästtransporten ner till Åke Svanstedt efter att Per Fromell grundlagt träningen, LG har nu ytterligare ett riktigt ess i rockärmen igen, LG äger sedan tidigare Allaballakaitoz och Hard Cider och har ägt flera fina tävlingshästar under åren.
På bilden ovan så ser ni Lars-Göran Jönsson, och en glad Per Fromell som ler in i vår kamera i Lexington i höstas.

Vi lyfter på hatten först för Petri Salmela som i tisdags nådde 1000 tränarsegrar, och för Jörgen Westholm som ikväll nådde 1000 tränarsegrar, det är en milstolpe som inte många tränare når upp till, stort grattis till er båda!

18/4 Andelshästen 2 x 1.08,5 – D´One till start igen på Solvalla på onsdag

På onsdag så startar återigen ”världsrekordsdottern” D´One, det sker i lopp 2 på Solvalla på onsdag och som vid segern så sitter Örjan Kihlström i sulkyn. D´One blev känd redan i mammas mage då hennes föräldrar delar på världsrekordet på milebana 1.08,5. Donato Hanover och Giant Diablo heter föräldrarna.

Vill ni ladda ner bilden ovan på D´One och Johan Untersteiner och använda som skrivbordsbakgrund så klickar ni bara på den så blir den större.

18/4 Strömavbrott orsaken

stromavbrott.JPG
De tekniska problem som igår uppstod, det gick bl.a inte att komma in på vår hemsida under några timmar samt e-posten var satt ur funktion berodde på ett omfattande strömavbrott i Västerås där vi har vårt webbhotell Loopia, vi beklagar det inträffade och hoppas att det inte händer igen.

​17/4 Vi tog en sväng till Solvalla i vårvädret

timo_nurmos_chelsea_boko_tavla-2.jpg
Vi tog i eftermiddags en sväng till Solvalla och har ikväll sett många fina prestationer på travovalen, det var vår i luften men blåste rätt bra, men temperaturen låg ett tag på + 17 enligt Solvallas termometer, vi gick runt och pratade med våra tränare och det är alltid trevligt.
Timo Nurmos personal höll på att fixa i fikarummet och satte bl.a upp den vackra tavla på den mäktiga Chelsea Boko efter Chocolatier på väggen, läcker vinnartavla när Chelsea Boko vinner Svenskt Trav-Kriterium 2012.

Kvällens prestation på Solvalla stod Daniel Redéns Shaq is Back för, en av de värsta prestationer vi sett på länge, öppnade första tusen på 1.08,7 och kom i mål på 1.10,9, även Boys Going In var mäktig att skåda, ingen skam att få stryk av honom i debuten Diamonds of Gold.

16/4 Andelshästen Codebreaker startar på måndag

ake_svanstedt_stallkenny.jpg
På måndag i Halmstad så startar andelshästen Codebreaker för sin tränare Åke Svanstedt, Codebreaker kommer från en övertygande seger på Åby och har tränat bra efter loppet, spår 1 drog Codebreaker bakom bilen denna start. Fullständig information om starter hittar ni som alltid under fliken Starter här uppe i menyraden.

16/4 Andelshästen My Gliding Angel kvalar på måndag

my-gliding-angel-6-2.jpg
På måndag så kvalar den amerikafödda andelshästen My Gliding Angel på Färjestad för sin tränare Björn Goop. My Gliding Angel ropades in på inrådan av Olle Goop på auktionen i Lexington som var med oss i USA och som besiktigat My Gliding Angel, hon kommer ur det mycket fina Bedell-mödernet, modern My Shooting Star är syster med inte mindre än tre stycken avelshingstar.

15/4 Andelshästen Countdown startar på fagra Årjäng som öppnar grindarna på söndag

countdown-eskilstuna-nov-2012-2.jpg
På söndag så är det säsongspremiär på otroligt vackra banan Årjäng i sydvästra Värmland utmed E18 endast 3 mil från norska gränsen, med i fyraåringsloppet där är andelshästen Countdown, tränar och kör gör Björn Goop. Även andelshästen Codebreaker var anmäld till Årjäng, i Klass II försöket där finalerna körs Elitloppslördagen, men han stod som förstareserv och Åke Svanstedt får leta nya lopp.

14/4 Ruggigt fina lopp på Åby på lördag – vem vinner Olympiatravets final

C57F8935-2.JPG
Ruggigt fina lopp på Åby på lördag, V75 finaler kryddat med Olympiatravets final med 1 500 000 kr i förstapris, Årets häst 2012 Sebastian K. drog sämsta spåret, 8 medans Raja Mirchi som det ryktades om att Lutfi Kolgjini inte ens skulle starta i finalen fick spår 2, Travkompaniets Maharajah från spår 4 och med jänkarvagn & barfota igen. Vem vinner ja det kommer det spekuleras vilt om under veckan, här under startlistan.

OLYMPIATRAVET, Final (Gr. I, Int. – UET Masters Series).
3-åriga och äldre lägst 400.001 kr. Körsvenskrav kat. 1
Startsumma och poäng per den 13 april 2013 kl. 24.00.
2140 m. Autostart. 10 startande.
Priser: 1.500.000-700.000-325.000-150.000-75.000-(30.000) kr.

1: Beckman – Jorma Kontio
2: Raja Mirchi – Lutfi Kolgjini
3: Roxana de Barbrey – Dominik Locqueneux
4: Maharajah – Örjan Kilhström
5: Bagley – Conrad Lugauer
6: G.H.Nemo – Jörgen Westholm
7: Save The Quick – Torbjörn Jansson
8: Sebastian K. – Åke Svanstedt
9: Persos Seaman – Peter Ingves
10: Monster Drive – Erik Adielsson

13/4 Vilken uppvisning av El Mago Pellini – Chocolatier avkommorna fortsätter att imponera – köp andelar i Extra Fudge hos Timo Nurmos

extra_fudge_20130403-2-2-2-2.jpg
Trots en tappstart på 20 meter så vann El Mago Pellini Bronsdivisionen på Färjestad idag på tiden 1.13,6 /2140 m, avkommorna efter avelshingsten Chocolatier bara vinner och vinner och ändå finns det inte många avkommor efter Chocolatier i startbar ålder.

Vill du också bli delägare i en superstammad hingst efter avelshingsten Chocolatier så ska du köpa andelar i Extra Fudge som ska tränas av Timo Nurmos. Timo Nurmos som redan har en kanon efter Chocolatier – Chelsea Boko!!

13/4 Missa inte gratisdragen till Dubbel Jackpoten på V75 idag

Klicka in på MN-Travs hemsida som fått sig en renovering utseendemässigt, där hittar ni de bästa dragen till dagens V75 på Färjestad, ranking, analyser och genomgång av samtliga V75 hästar, och allt detta är gratis!! Klicka .

12/4 Andelshästen Preludio AS startar på Åby på torsdag

preludio_as_20130324_axevalla-2-2-2-2.jpg
På torsdag så startar andelshästen Preludio AS, han har inlett sin karriär mycket lovande med två överlägsna segrar och en andraplats, Åke Svanstedt är på Örebro travet och kör Breeders Crown försök, duktiga sonen och en av arvtagarna Rickard Svanstedt sitter i sulkyn på okomplicerade Credit Winner sonen Preludio AS denna start.

12/4 Missade ni TV4 Sport sändningen i onsdags – se inslaget om Giant Diablo och intervjuerna med Roger Walmann och Örjan Kihlström om D´One

Missade ni av någon anledning TV4 sportsändningen av V86 i onsdags, då kan ni se den på TV4 Play, ungefär 40 minuter in i sändningen så får ni se ett underbart inslag om Giant Diablo, ni får se intervju med både Roger Walmann och Örjan Kihlström om andelshästen D´One och självklart så får ni se D´One show både i värmning och i lopp, missa inte detta! Klicka .

Mycket trevlig läsning om andelshästen D´One i dagens utgåva av tidningen Travronden, om ni inte redan har den så rekommenderar vi er att kila ut och köpa den i en ”kiosk nära dig”.

Klicka på bilden ovan så blir den större och du kan använda den som skrivbordsunderlägg, enjoy!

12/4 Grattis Roger Walmann som idag fyller år

roger_walmann_stallkenny-2.jpg
Grattis säger vi idag till Roger Walmann som firar jämnt, 60 år fyller ”norskn” och Stall Kennys Andelshästar ställer sig i hyllningsledet och gratulerar.

11/4 TACK !!! Ni är fantastiska

Tack så jättemycket för alla gratulationer efter gårdagens seger på Solvalla för D´One, besöksrekord på hemsidan igår igen alla kategorier, och idag är vi på god väg igen att spränga besöksrekordet!! Ni är fantastiska allihopa!! Det värmer extremt när det konstant plingar i telefonen av sms, mail och Twitter, många telefonsamtal och den känslan i kroppen igår när D´One skar mållinjen var obeskrivbar för oss alla som var på plats, än en gång STORT TACK för att ni finns och följer oss och våra andelshästar.
Klicka på bilen ovanför så blir den större, och ni kan använda den som skrivbordsunderlägg om ni vill.

11/4 Andelshästen D´One uppmärksammad även i USA efter sin seger

Att segern igår för andelshästen D´One var av stort nyhetsvärde det förstod vi, det har skrivits i de största travmedierna här i Sverige och i Norge efter segern igår för världsrekordsdottern, och även i USA så har segern blivit uppmärksammad, och ni kan läsa från Harness Racing i USA om ni klickar .

Klicka på bilden här ovanför så får ni upp den i större format och kan använda den som skrivbordsunderlägg om ni vill.

11/4 Rekordhög seger- och platsprocent för Stall Kennys Andelshästar 2013

stall_kenny_delagare_d_one.jpg
Under 2013 så har Stall Kennys Andelshästar så här långt gjort 26 starter och vi har 26,92% i segerprocent och 61.53% i platsprocent.
Men på de 15 senaste starterna så har vi rekordhöga siffror, segerprocenten de 15 senaste starterna ligger på 46,66% och platsprocenten på 80% !!

Det är siffror som duger alla dagar i veckan, på bilden så ser ni några av alla nöjda och glada delägare i andelshästen D´One som imponerade i sin debut igår på Solvalla.

10/4 Andelshästen D´One omskriven på ATG:s nyhetssida & Travronden

Läs mer på ATG:s nyhetssida genom att klicka .
Tidningen Travronden har två stycken nyheter om D´One.

Nyhet 1 på Travronden klicka

Nyhet 2 på Travronden klicka

Klicka på bilden ovan så blir den större och du kan använda den som skrivbordsunderlägg, enjoy!

10/4 Världsrekordsdottern visade att hon har att brås på – vann åkandes sin debut ikväll

Ojojoj vilken retsam dam, i båda värmningarna och i provstarten och innan loppet så visade inte D´One något som talade för felfri avgång i loppet, men när hon vände upp från det snäva fjärdespåret så stack hon iväg i rätt gångart, i första sväng så övertog Örjan Kihlström ledningen och sedan var det spel mot ett mål, Örjan satt lätt tillbakalutad loppet igenom och med pisken under armen och det såg ut som att han var ute på en söndagstur, D´One joggade på lätta ben 2140 meter på tiden 1.17,5 och segermarginalen skrevs till 1,5 längd ner till andra häst i mål.

Det var enorm glädje bland delägarna i dottern till 2 x 1.08,5 = Donato Hanover & Giant Diablo, alla in i vinnarcirkeln efter loppet och det var en underbar stämning och gemenskap där med glada skratt, det är ett underbart gäng med delägare i världsrekordsdottern!! Efter vinnartribunbesöket så begav vi oss alla till stallet för att träffa Drömhästen som tidningen Travronden kallar D´One, ”Drömhäst i drömdebut” står det på .

Vi fick berättat för oss att hon varit helt oberörd efter loppet, hon hade inte dragit en pust efter loppet, och när vi såg henne så var det som hon sa ”det var väl inget” hon bara stod där inne i boxen och väntade på att få bli duschad, sedan så kom hon ut utanför stallet och hon fick bli fotograferad och alla delägare tittade med beundrande ögon på henne, ja det var lika magiskt ikväll som det var första gången vi såg D´One komma ut ur stallet på Hunterton Farm utanför Lexington i Kentucky för första gången den där höstdagen 2010 då vi träffade D´One och Giant Diablo.

Vi avslutar detta med ett stort rungande GRATTIS alla delägare i D´One, hon gjorde det vi alla hoppades på, hon vann sin debut, men det var inte bara det att hon vann, det var sättet som hon vann på, det är det som lovar mer!

Klicka på bilden ovan så får ni upp den i stort format och kan använda den som skrivbordsunderlägg om ni vill.

10/4 Klockan 18.20 så riktas blickarna på Solvalla mot dottern till de båda världsrekordshållarna Donato Hanover – Giant Diablo

d_one_giant-2.jpg

D´One och Giant Diablo i en hage på Hunterton Farm i Kentucky hösten 2010.

Den enda travhästen i hela världen som har en mor och en far som delar på det absoluta världsrekordet på 1609 meterbana gör sin första tävlingsstart ikväll på Solvalla, 1.08,5 travade modern Giant Diablo den 6 oktober 2007 på The Red Mile i Lexington, bara någon timme senare på samma bana så tangerade fenomenet Donato Hanover tiden.
hunterton_1-2.jpg
Bilden ovan visar infarten till Hunterton Farm i Kentucky USA.

Vi var i Lexington hösten 2010 med bl.a Roger Walmann, vi var många nordbor på plats på Hunterton Farm som ligger några mil utanför Lexington i Kentucky, när Giant Diablo plockades fram så var det en rörd Roger Walmann vi såg, det syntes i hans ögon att han har stor kärlek till Giant Diablo, vid hennes sida stod ett vackert stoföl som nyfiket tittade på den stora skara av människor som knäppte bilder med kameror och mobiler, det var mäktigt och då lilla D´One måste ha undrat vad det var frågan om.

Plötsligt så säger Roger Walmann, det är den nya andelshästen! och skrattade. Men av de orden så fick vi en idé, självklart så ska vi försöka att köpa loss D´One och sälja henne som andelshäst, vi hade långa förhandlingar med ägaren Stall T.P. som även han var på plats i USA, affären blev av och när vi kom hem så började vi jobbet med att lansera D´One som andelshäst.
Nu står vi tillsammans med elva stycken andra lovande välstammade treårsston på startlinjen klockan 18.20 ikväll, de flesta av delägarna i D´One hade Giant Diablo som favorithäst och att få vara med och deläga hennes första avkomma är stort för dem, hur det än slutar ikväll så är detta bara början på en förhoppningsvis lång och fantastiskt rolig resa ikväll för delägarna i D´One.

d-one-stallkenny-kvallopp-20130327-2.jpg
Bilden ovan visar D´One i sin värmning inför kvalloppet.
Det finns bara en häst i travvärlden som både har en far och en mor som delar på det absoluta världsrekordet på milebana 1.08,5 – ikväll så kan ni se henne för första gången i ett riktigt lopp. D´One heter hon, har nummer 4 på vojlocken och Örjan Kihlström kör.

10/4 Andelshästen Marimba Rhyme startar på Jägersro på tisdag

mar4-2.jpg
Igår kväll startade andelshästen Marimba Rhyme (bilden) på Jägersro, efter ett uppullat lopp där det bara blev körning sista 200 så slutade Marimba Rhyme trea, hon var okörd efter loppet och rörde inte på näsborrarna sa Joakim Lövgren på telefon igår kväll, på tisdag är det dags igen för start på Jägersro för helsystern till Nursery Rhyme, även denna gång så sitter duktige André Bakker i sulkyn bakom vårt Joakim Lövgren tränade sto.

9/4 Dan före dan, laddat med att betala räkningar, kundvård – André Bakker


Idag så kom ”hela bunten” ja hela bunten med fakturor från Svensk Travsport – vi har några stycken andelshästar, närmare bestämt 22 stycken andelshästar som det ska betalas för varje månad, men nu är det inlagt på betalningsbevakning och det känns bra, det har idag varit många telefonsamtal och vi har haft kontakt med många av våra delägare även på både mail och sms, det är mycket som ska skötas för att allt ska fungera.

En dag som började 07.30 och som nu är 23.00, vi har haft ett långt telefonsamtal med Joakim Lövgren nyss, andelshästen Marimba Rhyme slutade trea på Jägersro ikväll och det var det Holländska stjärnskottet André Bakker som körde Marimba Rhyme igen, ni hittar André Bakker även på Twitter, @bakker_andre

Joakim berättade att André är Hollands svar på Björn Goop, han tog massor av segrar där i vintras och är en klar förstärkning hos Stall Lövgren. Nästa vecka så kommer Joakim att börja starta flera av sina hästar och inom tre veckor är de flesta ute till start sa Joakim Lövgren som är mycket optimistisk inför säsongen som nu drar igång. Stall Kennys Andelshästar önskar alltid like glada och trevliga Joakim Lövgren lycka till framöver, han har ett slagkraftigt stall – och nu kommer de snart ut på banan!
Dan före dan idag förresten, jo för imorgon så är det dags för världsrekordsdottern D´One att göra debut i lopp 1 på Solvalla, mer om det här på Hört & Hänt! imorgon förmiddag.

8/4 Apropå Chocolatier – Timo Nurmos och Extra Fudge

extra_fudge-3.jpg
Nedanstående står att läsa på avelshingsten om Chocolatier avkommor.
Rapport från tävlingsbanorna:

-På Gävle segrade Jorma Kontio med löftesrika och oslipade Corleone Boko, segertid 17.0/2140m, Susanne Richter tränar. Quite Charming startade på Solvalla 27/3 och visade att han vet var mållinjen är då han satte nosen först i en hård slutstrid. 15.6/2160m, Ulf Ohlsson körde, Svante Båth tränar. Dagen efter tog Lutfi Kolgjinis ”Derby-hopp” El Mago Pellini en övertygande och lätt vinst på Jägersro när han årsdebuterade på 15.4/2140m. I Italien har Olla Di Azurra hunnit med ytterligare en årsseger. I Padova med ordinarie körsven Natale Cincura vann han på 14.4/1620m.

-I Norge har Frode Hamre tagit två segrar, först på Jarlsberg med Xquisite Chocolate 17.0/2100m sedan på Bjerke med Ultimate Lindy på 15.5/2140m.

-I USA och Canada har vi bokfört ytterligare sex segrar. 3-års valacken Dagget tog två av dem, först på Meadowlands (13.0/1609m) med David Miller i vagnen, sedan på Pocono Downs (13.6/1609m). Toppstammade Papas Moni (u en dotter till Moni Maker) vann på Pompano Park (13.4/1609m), 4-års valacken Map Of Hawaii vann på Scarborough Downs, Ghirardelli Lindy segrade på Rideau Charleton och avslutningsvis ska vi inte glömma 4-års stoet Chocolatique som för Joe Bongiorno vann på 12.3/1609m.

7/4 Stall Kennys Andelshästar har länge planerat ett samarbete med Timo Nurmos – nu är det klart och officiellt


Solvalla tränaren Timo Nurmos förstärker vårt stjärnspäckade tränarstall – välkommen Timo!

Tillsammans med Timo Nurmos åkte vi till Harrisburg i USA i höstas, redan då beslutade vi tillsammans att vi skulle inleda ett samarbete, problemet har varit att hitta en häst som vi tror stenhårt på, nu har vi hittat honom, och vi har ägt honom ända sedan vi köpte honom ifrån USA, den superstammade hingsten Extra Fudge efter Chocolatier, det är samma pappa som Timo Nurmos stjärna Chelsea Boko.

Extra Fudge har en guldkantad stam från alla håll, modern Gildone är syster med den i Sverige verksamma avelshingsten Mr Pine Chip och mormor Miss Pine Chip är syster med legenden, urfadern till mängder av stjärntravare – Super Arnie.

Vad kan då inte vara bättre än att låta Timo Nurmos ta hand om den mycket talangfulla Chocolatier hingsten . Stall Kennys Andelshästar hälsar ytterligare en stortränare välkommen till vårt redan stjärnspäckade tränarstall – TIMO NURMOS.

Bli delägare i en extrem talang hos Timo Nurmos efter succéhingsten i svensk avel – Chocolatier som är fullbokad i aveln sedan länge.

Klicka på bilderna på Extra Fudge & Chelsea Boko här ovanför så kommer de upp i stort format och du kan använda dem som skrivbordsunderlägg.

7/4 Andelshästen Shestheholepackage startar på lördag

shestheholepackage-14-2.jpg
På lördag på Färjestad så startar andelshästen Shestheholepackage, tränar gör Åke Svanstedt och i sulkyn denna start sitter Jorma Kontio.

7/4 Andelshästen Sail On By hade besök av delägare idag

sail_on_by-4.jpg
Idag så hade andelshästen Sail On By besök av delägare som rapporterar att hon var på ett riktigt bushumör, det finns andelar kvar i den mäktiga Yankee Glide dottern och imorgon så går hon jobb på Stora Alby hos Stig H Johansson.

6/4 Inga träd växer till himmelen – Andelshästen Preludio AS förlorade för första gången i karriären och slutade tvåa

preludio_as_20130324_axevalla-2-2.jpg
Idag så startade andelshästen Preludio AS på Mantorp, han skötte sig som han skulle både före och i loppet, visade startsnabbhet då han tog hand om ledningen men Åke fick sig en rejäl tryckare i första sväng och valde att släppa för att sedan gå ut och överta igen, in på upploppet så ledde Preludio AS, men kort före mål så fick han se sig passerad av en medtävlare och slutade tvåa i karriärens tredje start på nya rekordet 1.15,1, han såg mycket fin ut och han kommer att gå framåt rejält av den här genomköraren.

5/4 Andelshästen Countdown fick se sig slagen med en nos i comebacken idag – Tack för alla hälsningar

countdown-20120611-skrivbor-2.jpg
Idag på lunchen så gjorde andelshästen Countdown comeback för sin tränare Björn Goop, han fick trava hela sista varvet i tredjespår men fick ändå bara se sig besegrad med en nos av favoriten, det var en mycket bra comeback av Countdown.

Vi tackar för alla hälsningar som vi fått på ett eller annat sätt efter gårdagens imponerande seger för andelshästen Codebreaker på Åby, det värmer i hela själen när så många hör av sig med gratulationer! TACK!!

Besökarantalet ökar för varje vecka som går, och igår så var det nytt besöksrekord på en och samma dag på hemsidan, mycket kul att så många vill följa oss, och vi hoppas att Stall Kennys Andelshästar fortsätter att leverera fina prestationer även i fortsättningen, det ser riktigt laddat ut både bland tre- och fyraåringarna och sedan fyller vi på med tvååringar underifrån och i dessa tvååringar finns det fortfarande andelar kvar att köpa, om du vill bli delägare i en superstammad andelshäst.

4/4 Andelshästen Codebreaker tog ikväll Stall Kennys Andelshästars sjätte seger inom en månad

codebreaker-provstart-20110-2.jpg
Ikväll så visade andelshästen Codebreaker lite av sitt kunnande då han från rygg ledaren enkelt speedade ner storfavoriten (spelad till 15 för 10) Ronaldo Solace och Flemming Jensen. Codebreaker såg rent lysande ut både före under och efter loppet, han går en fin säsong till mötes, Åke Svanstedt sa i vinnarcirkeln att det är modern stam, men han har varit sen av sig och växt mycket i vinter, en Derbykandidat i höst? Vi hoppas det, han segrade ikväll på 1.16,0 över Derbydistansen 2640 meter, han har ett halvår på sig att sänka rekordet med tre sekunder.

4/4 Bli delägare i Emmett Brown, Extra Fudge & Say That Again – uppdaterade nu med text och nya foton

andelartillsalu.jpg
Klicka på namnen här bakom och läs om , och som vi säljer som andelshästar, det är superstammat så det räcker och blir över!

4/4 Världsrekordsdottern D´One gör tävlingsdebut på onsdag på Solvalla

d_one_kvallopp_20130327-2-2.jpg
På onsdag på Solvalla så kommer treåriga D´One, hästen som blev känd som ”världsrekordsdottern” redan i mamma Giant Diablo´s mage att göra tävlingsdebut, både mamma Giant Diablo och pappa Donato Hanover delar på det absoluta världsrekordet 1.08,5 satt på milebana, travat 1.08,5 har sedan även fenomenet Muscle Hill gjort.

3/4 Idag besökte vi tre fantastiskt fina tvååringar på Örebro travet – bli delägare!

Vi besökte idag på Örebro travet vår unghästtränare Per Fromell och hans superduktiga personal, alltid ordning och reda och välplanerat när vi kommer på besök, trots att det kördes provlopp på Örebro idag så var det inga problem att få full service. Det är ett kanongäng som jobbar i stallet och fd proffstränaren Owe Persson som idag körde Say That Again och Emmett Brown är verkligen en rutinerad klippa.

Ni kan läsa mer om , och på deras egna sidor, lägger ut foton på de tre superstammade hingstarna här under, klickar ni på bilderna så får ni upp dem i stort format.

Det är tre stycken fantastiskt fina tvååringar hos Per Fromell och det är bara att gratulera er som köpt in i er i dem så här långt, och för er andra så finns det andelar kvar ifall ni vill vara med och äga en superstammad hingst! hos Björn Goop och Åke Svanstedt. Seismic hos Stefan Hultman är mycket fin han också!! så det är bara att läsa och välja och gå efter egen magkänsla på vilken av kvartetten som ni väljer att bli delägare i.

3/4 Katla Celeber kvalade på Solvalla idag, imponerade och vann sitt kvallopp

katla-celeber-johan-unterst-2-2.jpg
Idag så kvalade Katla Celeber på Solvalla, hon vann sitt kvallopp med flera längder och rapporteras ha imponerat stort. Katla Celeber är en häst som Roger Walmann håller högt i stallet, Stall Kennys Andelshästar ägde henne men intresset var svalt så den 22 februari i år så slutade vi att sälja andelar i henne (se längre ned här) och Katla Celeber såldes åter till föregående ägare, Katla Celeber är en treårig syster till världsstjärnan Tamla Celeber som matchas mot Elitloppet så hon har att brås på.

3/4 Andelshästen Marimba Rhyme startar på Jägersro på tisdag

marimba-2-3.jpg
På tisdag på Jägersro travbana så startar andelshästen Marimba Rhyme, i sulkyn som senast duktige André Bakker. Däremot så kommer andelshästen Checkpoint att strykas imorgon på Åby.

2/4 Andelshästen Countdown startar på Färjestad på fredag

countdown_eskilstuna_201211-4-2.jpg
På fredag så startar andelshästen Countdown i det första loppet, tillika V4-1 på Färjestad, i sulkyn så sitter som vanligt hans tränare Björn Goop.

1/4 Många klick – goa tillrop och skratt – aprilskämt går hem

hund_pa_auktion-2.jpg
Vårt aprilskämt om att Panne de Moteur skulle bli en av Stall Kennys Andelshästar var uppskattat, några hörde av sig då de inte klickat in sig på Läs mer och ville köpa in sig ända tills vi sa april april, då gick det upp ett ljus vilken dag det var. Många är ni som klickat in er på sidan under dagen och många som hört av sig idag med skratt, vi kommer igen nästa år med ett nytt aprilskämt, det har vi haft varje år sedan vi började och det är lika kul varje gång, tradition!

1/4 Svår Påsktävling – rekordmånga deltagare – vinnarna är

d_one.jpg
Det var en lätt men ändå svår tävling, nästan alla hade fem rätt, men den frågan som de flesta fick ”vika ner sig” av det var fråga nummer 3, vad heter den alltid lika glada travtränaren?
Det är Boden tränaren Petri Salmela som är på bilden och även här ovanför, ni ser honom le mot vår kamera bredvid D´One och Örjan Kihlström i onsdags på Solvalla. Petri Salmela är nästan alltid med oss varje år i Lexington Kentucky, och han har alltid ett gott skratt till hands och ett brett leende på läpparna.

Här kommer de rätta svaren.

1: Chelsea Boko – 3 190 000 kr intjänat – Fadern heter Chocolatier.
2. Björn Goop är född 1976.
3: Petri Salmela.
4: Tino Ärling.
5: Chocolatier (Extra Fudge), From Above (Seismic), Going Kronos (Devotion), Muscle Hill (Emmett Brown), Viking Kronos (Say That Again) och Yankee Glide (Sail On By).
6: 25% är segerprocenten och platsprocenten 55% för Stall Kennys Andelshästar i år.

Vi har fått in över 700 !! svar under Påsken och det är som vanligt ett stort gensvar på våra tävlingar!

Vinnare är:
Stall Kenny T-shirts: Helmy O i Hässelby, Julia G i Jönköping, Ivan U i Sollefteå, Janne J i Karlstad och Kim K i Lysekil.
Stall Kenny keps: Ulf J i Stockholm, George L i Trollhättan och Katrin O i Bålsta.
Traviga Musmattor: Jan P i Malmö, Pernilla Å i Sundsvall, Karl E i Mölndal, Jonas M i Kinna och Mats M i Örnsköldsvik.
Tre (3) månaders gratis prenumeration på Travronden online: Ted O i Asarum.
Prenumeration på 7 nummer av tidningen Travronden: Peter S i Umeå.
Ett styck gratis inträde för 2 personer till valfri Svensk travbana: Kjell B Stora Mellösa.
Kryssning för 2-4 personer med Birka Cruises: Jan-Gunnar T i Vara.

Vi gratulerar samtliga vinnare, och vi postar priserna imorgon så håll utkik i era brevlådor på onsdag!
Vi passar också på att tacka er alla som har hört av er med Påskhälsningar, ingen nämnd och ingen glömd!!

1/4 Obesegrade andelshästen Preludio AS jagar tredje raka på lördag

preludio_as.jpg
På lördag på Mantorp så jagar den i två starter obesegrade andelshästen Preludio AS sin tredje raka seger från debuten, det sker i ett av ramloppen till V75 och hans tränare Åke Svanstedt sitter i sulkyn som vanligt.

1/4 Elitloppsaktuelle Panne de Moteur blir en av Stall Kennys Andelshästar

stefan_hultman_stall_kenny.jpg

Förra året så köpte vi loss franskfödde Tristan des Bosc som nu har två raka segrar i Frankrike, nu går vi ett steg längre, vi siktar på att vinna Elitloppet om 55 dagar!! I fredags så vann femårige Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad och nu pratas det om Elitloppet, Panne de Moteur ägs idag av Travkompaniet och tränas av Stefan Hultman, men då det ryktats en längre tid om att Panne de Moteur är till salu så har Stall Kennys Andelshästar lagt ett bud på den fantastiska hingsten som under förra årets fyraårssäsong var tvåa i Kungapokalen, Sprintermästaren och i Svenskt Travderby.

Det är en affär i mångmiljonklassen, men vi har andelsägare med stora plånböcker som redan signerat sin namnteckning i denna affär, det fattas dock en del pengar för att affären ska gå i lås och om du vill bli delägare i en häst som senast i fredags årsdebuterade på 1.12,6 och som nu siktar mot Elitloppet så har du nu chansen, vi släpper ett paket med andelar där din insats blir tungan på vågen för att affären ska bli av, klicka här under på Läs mer och bli delägare i en av Sveriges just nu hetaste hästar, Panne de Moteur!!