Blandade inlägg 1/12-11/12 – 2013

11 december 2013 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

10/12 På lördag startar Maharajah på V75 – bli delägare i Maharajah´s helsyster

taj_mahal_2013_1-7-5.jpg
Det finns fortfarande andelar kvar i helsystern till ”nationalidolen” Maharajah – eller hela Sveriges ”kelgris” som Maharajah brukar kallas – TAJ MAHAL är namnet och vid lördagens delägarträff så strödde Roger Walmann lovord om Taj Mahal inför de delägare i D´One som var på plats, likaså gjorde Malin Boman som sköter D´One.

Taj Mahal ser fantastiskt fin ut, klockrent trav och har ett temperament som lovar gott inför framtiden, Taj Mahal är en stentuff dam och det gillar vi och Roger. Välkommen att bli delägare i helsystern till MAHARAJAH, TAJ MAHAL är namnet att lägga på minnet.

9/12 Två av Stall Kennys Andelshästar firar Lucia på Solvalla

Shestheholepackage

Countdown

På fredag är det Lucia och två av Stall Kennys Andelshästar kommer då att starta på Solvalla som kör lunchtrav, det är Countdown och Shestheholepackage, de båda stod värmda och klara på Åby i torsdags när tävlingarna blev avbrutna, nu styr de mot Solvalla på fredag och vi får hoppas på bättre väder denna gång.

8/12 Far Far Away – ”*och det är en blivande kanon” – bli delägare, några andelar kvar till inköpspris

far_far_away_stallkenny_20131208-2.jpg
Idag så var det öppet hus hos Jim Oscarsson, det var inte de bästa förutsättningarna då Kung Bore slagit till med massor av snö och det var många som inte kom pga vädret, men de som kom var nöjda och belåtna när de lämnade Forsa Gård, vi tackar Jim & Co för visningen av Far Far Away och dagens visning gav resultatet av fler bokade andelar, tack! Det finns dock några andelar kvar i Far Far Away för dig som vill bli delägare i en superstammad andelshäst till inköpspris!

Bilden här ovanför på Far Far Away har skötaren Helena Cederin tagit idag, Helena som var med i det framgångsrika stallet i USA följde med Jim och hans familj hem till Sverige och är nu alltså skötare på Far Far Away. Helena är dotter till duktiga Färjestads tränaren Peter Cederin.
Är det något vi gillar så är det långa öron!! Det har både D´One & My Gliding Angel, på bilden här ovanför så är Far Far Away väldigt lik My Gliding Angel i ansiktet, *och det är en blivande kanon!! My Gliding Angel som det låter på Björn Goop.

8/12 På lördag så startar andelshästen Dark Chocolate på Åby

dark_chocolate_20130507-2-5.jpg
På lördag så startar Anders Svanstedt tränade Dark Chocolate på Åby, hon gör andra starten efter skada och denna start så sitter den flygande finländaren Jorma Kontio i sulkyn då Anders Svanstedt är avstängd.

8/12 Andelshästen Devotion smällfin trea i comeback på Solvalla idag efter halsoperation

devotion_20130501_1-3.jpg
Treåriga Devotion gjorde ett mycket fint lopp idag på Solvalla, hon satt fastlåst invändigt och fick luckan 50 meter från mål, sköt till sylvasst och slutade trea i mål med alla krafter sparade över mållinjen, en mycket bra comeback efter halsoperation.


8/12 Trevlig andra advent tillönskas er alla som besöker vår hemsida

7/12 Idag har delägarna i D´One besökt sin fantastiska häst på Mälsåker

stall_walmann_stallkenny_2013.jpg
Idag så har vi och delägarna i D´One besökt Mälsåker och stall Roger Walmann, vi besökte D´One och klappade och gosade med henne länge, och hon är verkligen en kelsjuk häst till skillnad mot sin mamma Giant Diablo som man inte kunde gå nära, Roger Walmann sa att om Giant Diablo haft samma lugna psyke som D´One så hade hon tjänat 20-30 miljoner.

d_one_20131207.jpg
D´One har sedan hon vann Svenskt Trav-Oaks fått gå i hagen och bara ha det skönt, och hon kommer så att få göra även nästa vecka. Veckan därpå så kommer sedan D´One att få börja jogga lätt och får så göra månaden ut, i januari fårr hon sedan börja kämpa i backen tre gånger i veckan, med sikte på att debutera till våren, en start lät det på Roger Walmann som det skulle bli innan uttagningsloppen till Drottning Silvias Pokal den 15 maj på Åby.

d_one_delagare_20131207.jpg
Efter två timmar tillsammans med D´One och delägarna som var på plats idag på Mälsåker så åkte vi till Gripsholms Värdshus och åt ett fantastiskt julbord tillsammans, vi hade efter maten lottdragning och utdelning av lite priser som D´One fått under året som gått som kommit med posten till vårt kontor. De hederspriser som man får på banan delas alltid ut till delägare som är på plats, så de var redan utdelade.

delagartraff_d_one_20131207.jpg
Delägarträff för delägarna i andelshästen D´One på Mälsåker och sedan på Gripsholms Värdshus

malin_boman_d_one_20131207.jpg
Skötaren Malin Boman fick lite presenter, bl.a så fick hon en ny hjälm av delägarna, och det var en mycket rörd och glad Malin som hälsar och tackar igen till alla delägare som var på plats och till er andra som inte kunde närvara idag!!

roger_walmann_20131207.jpg
Det var sammantaget en mycket trevlig för- och eftermiddag och alla åkte sedan hem, mätta, nöjda och belåtna som den Belgiske skötaren Sidney Van den Brande och Roger Walmann på bilden ovan.

Mer text och bilder från dagen på Mälsåker och Gripsholms Värdshus finns på vår Twitter @StallKenny

6/12 Missa inte att besöka Öppet Hus hos Jim Oscarsson i Bollebygd på söndag

oppet_hus_8dec_jim_oscarsson.jpg
Missa inte att besöka Jim Oscarsson på Forsa Gård i Bollebygd på söndag klockan 11:00 om du är i närheten och har möjlighet så sväng in och få lite glögg och pepparkakor, gå en tipspromenad där du kan vinna fina priser, ta med barnen och låt dem få prova på ponnykörning, ni kommer att få hälsa på i stallet och lära er om träning, tävling och skötsel av hästar.

Vår andelshäst Far Far Away kommer att visas upp och gå ett jobb – välkomna till Team Jim Oscarsson – det finns fortfarande några andelar kvar i superstammade Far Far Away.

Se filmen här under och se vilket klipp och frånskjut i steget FAR FAR AWAY har, vi säger wow! Far Far Away kommer att anmälas till alla årgångslopp som går att anmäla till som två-tre och fyraåring här i Sverige.

5/12 Åby travet ställde in tävlingarna ikväll efter fem körda lopp – våra andelshästar fick vända hemåt i ovädret

vader.jpg
Vi hade två av våra andelshästar till start i lopp 6 Shestheholepackage och i lopp 7 Countdown på Åby ikväll, men efter lopp 5 så tog Åby travets ledning beslutet att ställa in tävlingarna då orkanen Sven kommit in över Mölndal och slitit loss reklamskyltar runt banan, ett helt rätt beslut då säkerheten både för djur och människor går i första hand.

5/12 Missa inte våra utlottningar på Twitter

adielsson_erik_catchdriver.jpg
Med jämna mellanrum så har vi utlottningar på Twitter av våra populära Stall Kenny mössor som värmer skönt nu när kylan och snön kryper allt närmare in på husknuten, håll utkik på Twitter – utlottningarna dyker upp när man minst anar det, alla har chans att vinna som har ett Twitterkonto och följer @StallKenny.
Lite kul var det igår när @ErikAdielsson på Twitter blev ”lurad upp på läktaren” med bilden här ovanför, Erik som bl.a körde dubbelsulky på Solvalla igår med vår delägare Anna trodde först att bilden på tidningen var äkta.
Erik Adielsson är som vi skrev igår ett föredöme på Twitter och vi rekommenderar er att följa honom.

4/12 Missa inte att bli delägare i superstammade Final Call hos Björn Goop till inköpspris

final_call-2013-7-2-2.jpg
Det finns några andelar kvar i superstammade andelshästen Final Call som vi ropade in på årets Kriterieauktion, vi ger er chansen att köpa in i er dottern till dominanten i sin kull – hästen som tjänade i snitt 1 miljon kronor per start – Muscle Hill – som för övrigt delar det absoluta världrekordet 1.08,5 på milebana tillsammans med Giant Diablo och Donato Hanover.

Modern till Final Call heter Morguns Sweetheart, hon travade och vann på tiden 1.10,5 / 1609a och tjänade 2 miljoner kronor!!

Det är superstammat så det förslår, missa inte att köpa andel och bli delägare i Final Call till inköpspris innan det är försent!

FINAL CALL e.Muscle Hill – Morguns Sweetheart

4/12 Dubbelsulky tillsammans med Erik Adielsson för en av våra delägare på Solvalla

adielsson_erik_dubbelsulky_2013.jpg
Idag på Solvalla så har en av våra delägare fått uppleva en dröm, att få köra häst. Tillsammans med Erik Adielsson som på Twitter hade att man kunde önska sig något och kanske få det uppfyllt om man hade tur, vår delägare önskade sig att få åka tillsammans med Erik Adielsson i dubbelsulky och fick sin önskan uppfylld, och som ni ser på bilden så ser både Anna & Erik glada ut!!

En stor eloge till Erik Adielsson som tar sig tid, ni som inte redan följer Erik Adielsson på Twitter hittar honom om ni söker på @ErikAdielsson Erik som också som vi skrivit om tidigare varje lördag låter oss som finns på Twitter ställa frågor till honom efter V75 tävlingarna och sedan svarar han på de han hinner i sitt program V75mederik.

3/12 GRATTIS alla delägare i andelshästen Codebreaker som enkelt vann på Åby idag, seger nummer 27 för Stall Kennys Andelshästar i år

codebreaker-2012-head-5.jpg
Andelshästen Codebreaker och Flemming Jensen var bara bäst på Åby idag då de trots minst pengar på sig i fältet enkelt kopplade greppet i sista sväng trots dödens hela sista varvet, en ruggig prestation av Donato Hanover sonen.
​Detta var seger nummer 27 för Stall Kennys Andelshästar i år.
Codebreaker har formats av unghästtränare Per Fromell som nu har andelshästen Final Call i sin omvårdnad och som ska vidare till Björn Goop, det finns ett par andelar kvar i fina Final Call.

3/12 Välkommen tillbaka Örjan Kihlström

orjan-kihlstrom-stall-kenny-2-2.jpg
På söndag på Solvalla så är ett populärt ansikte tillbaka i sulkyn, det är Örjan Kihlström som kör två lopp för att känna sig för efter sina ryggproblem, Örjan kör Orrecchietti och Quadrille, Örjan kommer också att köra på onsdag nästa vecka, sedan tar Örjan ställning till om det går eller om det blir operation, vi håller tummarna, välkommen tillbaka i sulkyn Örjan, du är efterlängtad på banorna.

3/12 Andelshästen Devotion gör comeback på Solvalla på söndag – Marimba Rhyme till start på måndag på Halmstad

Devotion

Marimba Rhyme

På söndag så återkommer treåriga andelshästen Devotion (Going Kronos – Just Dandy) efter halsoperation tillbaka till tävlingsbanan, hon gör det på Solvalla och Johan Untersteiner sitter i sulkyn. På måndag så startar på Halmstad andelshästen Marimba Rhyme för sin tränare Anders Svanstedt.

3/12 Missa inte Björn Goops V75 tips varje torsdag på Sofieros hemsida

goop_sofiero.jpg
Ni missar väl inte Björn Goops vassa tips på Sofiero beers hemsida, varje torsdag så levererar Björn en vinnare och en skräll, kika in och titta.

2/12 Nya målkameror på alla V75-banor

image-4.jpg
Foto: Svensk Travsport
Från och med december i år påbörjas installation av nya målkameror på alla travbanor som kör V75 under 2014. Svenskt Travsport, ATG och Kanal 75 har gemensamt arbetat fram en plan för att säkerställa kvaliteten på våra målkameror.
Projektgruppen har beslutat att alla travbanor som kör V75 nästa år ska utrustas med den allra senaste tekniken för målkameror. Den stora skillnaden jämfört med nuvarande system är att de nya målkamerorna tar fler bilder per sekund med bättre upplösning (se bilden).

– Att vi har tydliga målbilder att tillgå är givetvis oerhört viktigt för travsportens trovärdighet – både med tanke på spelsäkerheten och ur ett sportsligt perspektiv, säger Ulf Hörnberg, generalsekreterare på Svensk Travsport.
– När alla banor har installerat de här kamerorna kan vi plocka hem bilderna med automatik och generellt säkerställer vi högre standard och bättre kvalitet, fortsätter Hörnberg.

De nya målkamerorna kommer att ingå i ett system som gör det möjligt att snabbt och enkelt dela material för visning i TV och andra medier. Projektet beräknas uppgå till drygt fyra miljoner kronor och bekostas av medel avsatta för teknikinvesteringar på landets travbanor.

Anna Bohlin
anna.bohlin@travsport.se
Källa:

1/12 Kulldrottningen i USA Shake It Cerry vann inatt igen – hon är efter Donato Hanover, vi äger D´One efter Donato Hanover – bli delägare i Donato Hanover stoet FAR FAR AWAY

shake_it_cerry-stalltz_se_sm.jpg
Foto: STALLTZ.SE Stefan Melander
Tvååriga Donato Hanover stoet Shake It Cerry är bäst i den tvååriga kullen i USA, inatt så avrundade Shake It Cerry säsongen med att vinna finalen av Goldsmith Maid på The Meadowlands och hon satte nytt banrekord på tiden 1.10,7 / 1609a hon gick i mål helt odriven och vann med tre längder ner till tvåan i mål.

Efter loppet så började ryktena gå på The Meadowlands att hon nästa år ska kunna slå Father Patrick, det efter att delägaren Göran Anderberg sagt det i vinnarcirkeln, som Shake It Cerry såg ut inatt och som hon sett ut hela säsongen så är det inte omöjligt att Donato Hanover dottern kan göra det.

Shake It Cerry har precis som vår andelshäst D´One efter Donato Hanover vunnit åtta av elva starter, D´One har tjänat 3 527 000 kronor och Shake It Cerry har tjänat 827 769 Dollar = nästan 5,8 miljoner Svenska kronor och Shake It Cerry är bara två år, fortsättning följer 2014.

Bli delägare i mycket fina Far Far Away som även hon är efter världsrekordhållaren Donato Hanover, det finns några andelar kvar i Far Far Away som ni kan läsa om här under i nyhetsflödet den 1/12. Missa inte detta tillfälle att bli delägare i ett sto efter Donato Hanover, Far Far Away heter hon och tränar gör Jim Oscarsson.

Jim Oscarsson har öppet hus på Forsa Gård i Bollebygd nästa söndag 8 december, ni är välkomna dit klockan 11:00 och se Far Far Away gå jobb.

1/12 Bee A Magican vann inatt – 17 segrar av 17 möjliga i år, hon har Kadabra som far, bli delägare i FAR FAR AWAY som har Donato Hanover som far och Kadabra som morfar…!!!

bee_a_magician-bs-stalltz_se__5.jpg
Foto: STALLTZ.SE
17 starter i år, 17 stycken segrar – 1 547 304 dollar insprunget = nästan 11 miljoner Svenska kronor och Bee A Magican har även i år satt världsrekord för treåriga ston med tiden 1.09,0 / 1609a, Bee A Magican är vinstrikast i USA genom alla tider, mäktigt!!

Bee A Magican tog alltså inatt seger nummer 17 i år då hon finalvann loppet Moni Maker på The Meadowlands för treåriga ston på tiden 1.10,6 / 1609a, Bee A Magican imponerade återigen stort och vann med en längd, trean i mål Mistery Woman efter Donato Hanover är värd att notera, hon satt i fjärdepar utvändigt i sista sväng, men efter en makalös spurt så knep hon tredjeplatsen efter 1.07,6 !! sista 400 metrarna.

Bee A Magican har Kadabra som far, Far Far Away som vi säljer som andelshäst har Kadabra som morfar…!! Här pratar vi om en mycket intressant korsning då Far Far Away är efter världsrekordhållaren Donato Hanover, makalös stamtavla!!

Det är som ni förstår superstammade andelshästar som vi erbjuder er att bli delägare i, köp en andel i julklapp till dig själv, din man, hustru, dela på en andel med kompisgänget, jobbarkompisarna, ja möjligheterna är oändliga, det finns inga gränser och att äga häst är bland det roligaste man kan göra tillsammans!!

1/12 Muscle Network efter Muscle Hill vann inatt finalen av Valley Victory – bli delägare i FINAL CALL

muscle_network-jj_finish_131004_stalltz_0.jpg
Foto: STALLTZ.SE
Finalen av Valley Victory kördes på The Meadowlands inatt, där vann tvåårige Muscle Network som är efter Muscle Hill, dvs samma far som Final Call…!! på tiden 1.11,6 / 1609a Tvåa i Valley Trot var den tidigare Jim Oscarsson tränade Nuncio, och trea i mål ytterligare en avkomma efter Muscle Hill – Southwind Spirit.

Det finns några andelar kvar i mycket fina Fínal Call som är efter Muscle Hill. Det är en mycket intressant korsning och Final Call har gjort allting rätt sedan hon började tömköras, hon har ett mycket fint spänstigt trav säger unghästtränare Per Fromell. Du som vill bli delägare hos Björn Goop, här har du ett gyllene tillfälle att köpa in dig i detta superstammade sto till inköpspris!!

1/12 Vi förlänger erbjudandet på Far Far Away & Final Call – köp dem sista andelarna till inköpspris


Vi trodde i mitten av veckan att både Far Far Away och Final Call skulle vara slutsålda innan detta månadsskifte, nu blev det några andelar kvar i bägge, nästa söndag så har Jim Oscarsson öppet hus på Forsa Gård i Bollebygd, och vi vet att det kommer att åka intresserade dit för att se när Far Far Away går jobb, därför höjer vi inte priset på Far Far Away som tidigare var planerat att göra idag, vi ger er chansen att köpa dem sista andelarna till inköpspris, detsamma gör vi självklart då även på Final Call.

FAR FAR AWAY e.Donato Hanover – Feels Like Magic


FINAL CALL e.Muscle Hill – Morguns Sweetheart

Se filmerna här ovanför på FAR FAR AWAY och FINAL CALL det är en ren njutning att se dessa superstammade hästar.

1/12 Vintern är kommen – och den startar med första advent

ljus.jpg

Vi tänder ett ljus och önskar Er alla som besöker vår hemsida en trevlig första advent, förra året hade vi delägarträff hos Roger Walmann den 1 december på Mälsåker, då var det snö och kallt.

defilering_stallkenny-2.jpg
Stall Walmann visade upp hästar för alla delägare som var på plats, och först kom D´One. Detta var alltså för exakt ett år sedan, lördagen den 1 december 2012.

Efter besöket på gården så samlades alla delägare på Gripsholms Värdshus för att äta god mat och umgås tillsammans, här ser ni Roger Walmann sitta vid ett av borden och prata med delägarna som lyssnade och ställde frågor.