Blandade blogginlägg oktober 2013

30 oktober 2013 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

31/10 Stekhett just nu – Högtryck på andelsförsäljningen!

hogtryck.jpg
Det är högtryck på andelsförsäljningen, efter segern med andelshästen D´One i Svenskt Trav-Oaks som förutom evig ära och berömmelse även gav delägarna i andelshästen D´One 2 800 000 kronor att dela på så är intresset att köpa andelar hos oss större än någonsin.
Vi satsar endast på superstammade andelshästar med det allra bästa blodet, vi satsar mot nya klassiska segrar i årgångsloppen och med de andelshästar som vi har och som vi just nu säljer i andelar så finns det mycket stora förutsättningar för att vi kommer att lyckas igen. Bli delägare du med i Sveriges hetaste andelsstall – Stall Kennys Andelshästar, att vara delägare hos oss är ett rent nöje!

30/10 Örjan Kihlström & Maharajah vann lekande lätt 250 000 kronor ikväll på nytt Svenskt rekord – innan loppet så hade vi sålt två andelar i hans helsyster Taj Mahal

orjan-kihlstrom-stall-kenny-2.jpg
Maharajah vann lekande lätt i comebacken på Solvalla ikväll, Maharajah passade också på att sätta nytt Svenskt rekord på 1.12,7/ 2160 meter voltstart för femåriga & äldre hingstar & valacker. MAHARAJAH är nu svindlande nära 19 miljoner kronor i insprungna pengar med sina 18 938 453 kr som han ståtar med i och med kvällens seger. Du kan bli delägare i MAHARAJAH´s helsyster TAJ MAHAL.
Vi släppte andelarna i TAJ MAHAL helsystern till MAHARAJAH strax efter klockan 19:00 ikväll, redan innan starten för Maharajah i The Owners Trophy klockan 21:30 så hade vi sålt två andelar i TAJ MAHAL – ruggigt intressant att sälja andelar i fantastiskt fina och hyperintressanta TAJ MAHAL – en affär som vi gjorde klart så sent som igår, bli delägare i en HELSYSTER till världsstjärnan MAHARAJAH.

30/10 Stall Kennys Andelshästar presenterar HELSYSTERN till världsstjärnan MAHARAJAH som andelshäst!! TAJ MAHAL är namnet att lägga på minnet

taj_mahal_2013_1-11.jpg
Stall Kennys Andelshästar presenterar en HELSYSTER till världsstjärnan MAHARAJAH som innan kvällens start på Solvalla tjänat 18 688 453 kr, närmare 19 miljoner kronor!!

Det behövs ingen mer presentation om MAHARAJAH han är en av Sveriges absolut bästa travhästar genom alla tider.

Kombinationen VIKING KRONOS – CHILI KHAN gav oss MAHARAJAH en publikfavorit som hela Svenska folket tagit till sina hjärtan, han dominerade totalt som tre- och fyraåring vilket gav 7,7 miljoner kronor!! han har efter det fortsatt att skörda framgång & segrar och har nu nästan tjänat 19 miljoner kronor.

Vi hoppas och tror att VIKING KRONOS – CHILI KHAN har lyckats igen att producera en ny stjärna i TAJ MAHAL – hon är fantastiskt fin exteriört och en så rutinerad hästkarl som Per-Erik ”Bullen” Pettersson kan knappt sluta tala när han börjat beskriva TAJ MAHAL som redan nu utmärker sig bland Roger Walmanns minst sagt fina ettåringar, ”Bullen” som sköter den dagliga omvårdnaden och uppträningen av TAJ MAHAL säger att TAJ MAHAL har ett mycket fint trav, hon är också stenhård i psyket vilket är mycket bra på ston efter just VIKING KRONOS – TAJ MAHAL har en fantastisk helbror, mycket fin gedigen stamtavla, modern CHILI KHAN tjänade själv över en miljon kronor på tävlingsbanan och vann 10 segrar.
MAHARAJAH är fadern VIKING KRONOS vinstrikaste avkomma – betänk att VIKING KRONOS lämnat förutom MAHARAJAH stjärnor som TRITON SUND, THAI TANIC, RAJA MIRCHI, FAMA CURRIT, m.m. m.m. listan kan göras hur lång som helst, det ska bli MYCKET intressant att se TAJ MAHAL i träning hos ROGER WALMANN som dominerat i de treåriga unghästloppen för ston under 2013 och som allmänt är känd för att vara Sveriges bästa tränare på ston då han under åren firat stora framgångar på tävlingsbanan med just ston.

Bli delägare i MAHARAJAH´s helsyster!!

29/10 Andelshästen Countdown trea på Axevalla ikväll – hermetiskt fastlåst i mål

countdown-20120611-4.jpg
Andelshästen Countdown och Björn Goop satt hermetiskt fastlåsta i vinnarhålet på Axevalla ikväll, efter att ha gått ner i rygg ledaren på första långsidan så såg inte Countdown ”dagens ljus” utan gick i mål med alla krafter i behåll. och slutade trea i mål.

29/10 Vår storsatsning fortsätter – efter Far Far Away, Final Call och Trabant så har vi idag gjort klart med ytterligare en av Sveriges mest intressanta ettåringar som kommer att bli andelshäst

ny_andelshast.jpg
Efter Far Far Away hos Jim Oscarsson, Final Call hos Björn Goop och Trabant hos Stefan Hultman så är det nu klart att Stall Kennys Andelshästar kommer att förstärka med ytterligare en av Sveriges mest intressanta ettåringar i stallet – vi har idag gjort klart affären och lyckats köpa loss ytterligare en av Sveriges mest intressanta ettåringar – arbetet med att bygga sidorna till den nya superstammade andelshästen är nu påbörjade och den nya andelshästen kommer att lanseras så fort de är klara så håll utkik här!!

29/10 Vinnarna i dagens tävling – GRATTIS till er alla som vunnit

stallkenny-tavling-2.jpg
Här nedan så presenteras vinnarna i dagens tävling, och om kära postverket sköter sig så ligger vinsterna till er som vunnit i er brevlåda redan imorgon.
Det hade börjat komma in svar redan tidigt i morse efter att vi lagt ut tävlingen efter tolvslaget inatt, och sedan tickade det in mail efter mail i inkorgen. STORT GRATTIS till er alla som vann, det var över 400 stycken som deltog och då hade vi ändå ”svarsstopp” redan klockan 13:00 idag, bra jobbat allihopa!! Till en av er som vann en mössa så har vi även skickat en extra bonusmössa till!
Stall Kenny mössa
Carina E Karlstad
Andreas A Hudiksvall
Jan Gunnar T Vara
Marko N Tibro
Niklas H Vänersborg
Åsa M Norrköping
Jonas J Bäckefors
Sture S Halmstad
Anki B Karlstad
Alexander F Lerum
Marie G Hedemora
Kent S Ramsjö
Lennart J Karlstad
Ray L Tyskland
Peder F Visby
Åke K Nyköping
Göran P Ludvika
Tommy N Glumslöv
Joakim A Stockholm
Fredric A Kristinehamn

Musmatta
Anders A Bograngen

Travronden prenumerationen
Lars B G Örebro

(Vi la med fem stycken Stall Kenny mösspaket till, vilka som får dem, det får bli en överraskning i brevlådan imorgon för fem av er som inte står med i listan här ovanför)

29/10 Andelshästen Shestheholepackage startar på Färjestad på måndag

shestheholepackage-skrivbor-3.jpg
På måndag så är det åter dags för start för andelshästen Shestheholepackage som har haft hjärtmuskelinflammation, hon kommer att köras lugnt även denna start, normalt sett vinner hon ett lopp som på måndag överlägset, men i och med att hon haft hjärtmuskelinflammation så vågar hon inte att ta i utan är rädd att det ska göra ont, Björn Goop kommer att ge henne ett snällt lopp och det viktiga är att hästen mår bra och känner att det inte är farligt att kämpa, det är en stor framgång och seger i så fall.

29/10 Vinn prenumeration på Travronden, Musmatta och läckra Stall Kenny mössor

d_one_malin_boman.jpg
Igår hade vi en liten tävling på Twitter, idag så har vi en tävling här på hemsidan där du kan vinna en sjunummersprenumeration på tidningen Travronden, en musmatta, samt tjugo stycken läckra värmande Stall Kenny mössor, det enda du behöver göra är att svara på detta:
Hur mycket har Stall Kennys Andelshästar tjänat tillsammans under 2013 så här långt?
Svaren ska vara oss tillhanda klockan 13:00 idag på e-post och adressen hittar du – vinnarna presenteras sedan senare under tisdagen, alla får självklart deltaga, ni behöver inte vara delägare hos Stall Kennys Andelshästar för att vinna priserna.
OBS!! För att kunna vinna så skriv vad du önskar, samt skriv ditt namn och adress, OBS!! gäller även delägare!!

28/10 Andelshästen Sail On By startar på Sundbyholm på söndag

sail_on_by_20130927-3-2.jpg
På söndag så startar Stig H Johansson tränade Sail On By på Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna, i sulkyn så sitter Björn Goop.

27/10 Andelar fortsätter att ticka ut i de nya andelshästarna som vi lanserat – vill du vara med och kriga i toppen – vänta då inte för länge! – över 500 delägare

priser.jpg
Även under gårdagen så sålde vi andelar i de nya superstammade andelshästarna som vi lanserat och det är högtryck!! – vill du vara med och äga en superstammad andelshäst hos Stall Kennys Andelshästar, vänta då inte för länge – klicka på och välj vilken tränare du vill vara med och äga en andelshäst hos, vi siktar mot de stora årgångsloppen med våra andelshästar och hoppas att du också vill vara med och deläga en superstammad andelshäst hos oss, på vägen mot de allra största årgångsloppen.
Vi har nu passerat 500 stycken unika delägare inom Stall Kennys Andelshästar och vi blir bara fler och fler för varje vecka som går. Bli en del av glädjen och gemenskapen hos oss du också. Ni når oss alla dagar i veckan alla dagar om året – vi har aldrig stängt!

26/10 En fantastisk lördag

sola-i-karlstad-stallkenny-2.jpg
Stall Kennys Andelshästar önskar er alla en fortsatt fantastisk lördag, sex rätt på V75 Tillsammans, där vi spikade Panne de Moteur och 13% aren Västerboonthenews, nära nära men vi kommer igen, det körs tävlingar ikväll på Färjestad, och om någon undrat varför solen alltid skiner i Karlstad så har vi svaret, de monterar helt enkelt upp den.
v75-7.jpg
Sex rätt på V75 Tillsammans idag – vi har två stycken V75 Tillsammans bolag där delägarna spelar V75 Tillsammans varje lördag.

25/10 Vår unghästtränare Per Fromell vann med 1-2-3-4-5-6-7-8-9 längder ikväll!!

kent_p_gustavsson_per_fromell_lars_erik_aulin_lexington.jpg
I lopp 1 på Örebro ikväll så segrade vår unghästtränare Per Fromell med hela nio (9) längder ner till andra häst i mål, vinnarhästen är 3 år heter Max Pro och tränas av Per Fromell och som även satt i sulkyn, äger gör Lars-Erik Aulin som ni ser till höger på bilden här ovanför, Per Fromell i mitten och till vänster Örebro tränaren och ”bodyguarden” Kent P Gustavsson när de var med till Lexington för ett par veckor sedan.

25/10 Vi flyger nästa år över Atlanten tillsammans med de delägare hos Stall Kennys Andelshästar som vill följa med oss till Lexington

lexington_2014.jpg
Nästa år så kommer vi anordna en delägarresa där alla delägare hos Stall Kennys Andelshästar som vill, kommer att få följa med på en guidad resa till Lexington Kentucky USA och få uppleva en riktig genuin känsla och trampa klassisk mark i häststaten Kentucky.
Det finns så mycket att se och göra för den som vill, det är hästbesiktningar ute på Fasig Tipton på dagarna, auktioner där på kvällen, gå på trav hela veckan på anrika The Red Mile, bl.a så körs Kentucky Futurity då, man kan åka till mäktiga galoppbanan Keeneland och få uppleva galopptävlingar tillsammans med 40-50 000 andra i publiken, besöka Kentucky Horse Park, man kan besöka stuterier, ett måste är självklart att besöka Stoner Creek där Hunterton Farm håller till, där föddes bl.a våra andelshästar D´One & Trabant, Extra Fudge är också uppvuxen på Hunterton Farm, man kan shoppa billigt, ja det finns alltid något för alla.
Vi skickade ut en liten förfrågan sent igår kväll ifall det fanns något intresse bland våra delägare att åka med på en sådan resa och redan nu tidigt på morgonen så har ett tiotal delägare aviserat sitt intresse, mycket kul.

24/10 Hästen som ingen ville bli delägare i är nu i Breeders Crown final med 850 000 kr i förstapris – missa nu inte att bli delägare i de nya superstammade andelshästarna – andelarna går åt!

katla-celeber-3-3.jpg
Roger Walmann tränade Katla Celeber som vi försökte sälja som andelshäst är nu i Breeders Crown final för treåriga ston där förstapriset är 850 000 kronor, hon var fruktansvärt bra igår ikväll på Solvalla då hon från spår 12 bakom bilen slutade tvåa på tiden 1.13,7am i en av Semifinalerna till Breeders Crown. Katla Celeber var ju ytterst nära att även kvala in till finalen av Svenskt Trav-Oaks, hon delade då andraplatsen i ett av uttagningsloppen efter att ha travat hela sista kurvan i fjärdespår, men Katla Celeber föll då på att hon hade lägre ranking än den andra tvåan i mål.

Missa nu inte tillfället att bli delägare i någon av de andelshästar som vi lanserat på hemsidan under veckan, andelarna har gått åt som smör i solsken och det är ett extremt tryck både på mail och telefon. Vi letar andelshästar med stamtavlor utöver det vanliga!

Vi satsar på det allra bästa blodet hos några av de allra bästa travtränarna, vi jobbar för att tillhöra toppen i Svensk Travsport med våra andelshästar och vår satsning börjar verkligen ge resultat, Stall Kennys Andelshästar har under 2013 så här långt vunnit 25 segrar varit tvåa 24 gånger och på tredje plats 15 gånger och tjänat 4 742 970 kronor tillsammans vilket gör att Stall Kennys Andelshästar skulle ligga på sjunde plats bland Sveriges vinstrikaste ägare om vi hade alla andelshästar i samma bolag, och inte som nu i olika kommanditbolag.

Bli delägare i ett andelsstall som tar hand om sina delägare och tar dig till vinnarcirkeln. Vi vann Svenskt Trav-Oaks 2013 med andelshästen D´One som pricken över i:et och vi ska försöka vinna fler årgångslopp med våra superstammade andelshästar!! och med de andelshästar vi har och de nya superstammade andelshästarna här under som vi nu lanserat så är det inget högre odds på att chanserna är goda på att vi har god chans att lyckas med det igen. Bli delägare hos Stall Kennys Andelshästar du med!

KÖP ANDELSHÄST HOS

TIMO NURMOS

hingst f.2011

e.Chocolatier
u.Gildone

20 andelar
27 000 kr styck
månadskostnad
750 kr / andel

andelar finns att köpa!

KÖP ANDELSHÄST HOS

JIM OSCARSSON

sto f.2012

e.Donato Hanover
u.Feels Like Magic

20 andelar
17 500 kr styck

Priset gäller fram
till 1/12 2013
därefter så höjs
priset per andel
om det då finns
någon andel kvar.

månadskostnad
700 kr / andel

andelar finns att köpa!

KÖP ANDELSHÄST HOS

BJÖRN GOOP

sto f.2012​
e.Muscle Hill
u.Morguns Sweetheart

20 andelar
19 000 kr styck

Priset gäller fram
till 1/12 2013
därefter så höjs
priset per andel
om det då finns
någon andel kvar.

månadskostnad
650 kr / andel

andelar finns att köpa!

KÖP ANDELSHÄST HOS

STEFAN HULTMAN
hingst f.2012

e.Cantab Hall
u.Jalopy

30 andelar
30 000 kr styck
månadskostnad
550 kr / andel

andelar finns att köpa!


Julklappstips: Det är två månader kvar till julafton idag, köp en andel i någon av våra superstammade andelshästar och ge bort i julklapp.

23/10 Andelshästen Countdown startar i ett fyraåringslopp på Axevalla på tisdag

countdown-start-2.jpg
På tisdag så startar andelshästen Countdown på Axevalla i ett fyraåringslopp över 2140a, tränar och kör gör Björn Goop.

22/10 Vi har nu släppt den tredje nya andelshästen – en av Sveriges mest intressanta ettårshingstar – Trabant en bror till självaste Panne de Moteur

Vi har nöjet att presentera en av Sveriges mest intressanta ettåriga hingstar som andelshäst, det är en bror till Stefan Hultmans stjärna Panne de Moteur som tjänat 6 475 500 kr till dags dato, och som vinner V75-1 på lördag, mer presentation om Panne de Moteur är överflödig.

Modern heter Jalopy och hon tjänade 2 999 741 kr på endast 17 starter och segrade på 1.10,7 innan hon fick gå till avel, Jalopy segrade bl.a i det allra största loppet för treåriga ston i USA – Hambletonian Oaks!!

Jalopy har förutom Panne de Moteur även lämnat Quality Questioned som även han tränas av Stefan Hultman, fyraåriga Quality Questioned har på tretton starter så här långt i karriären tjänat 522 000 kr och travat 1.11,8.

Trabant är en fantastiskt fin avkomma som såklart Stefan Hultman har handplockat.

Trabant´s far heter Cantab Hall och är en av världens mest eftertraktade hingstar, på Lexington auktionen i början av oktober så såldes de dyraste ettåringarna efter just Cantab Hall, Jimmy Takter betalade 470 000 dollar!!! auktionens första dag för en ettåring efter Cantab Hall och Åke Svanstedt ropade in en avkomma efter Cantab Hall för 175 000 dollar, Jimmy Takter en avkomma efter Cantab Hall för 160 000 dollar och Staffan Lind en avkomma efter Cantab Hall för 125 000 dollar på Lexington auktionens andra dag.

Cantab Hall lämnar vinnare, vi vet att modern Jalopy lämnar stjärnor, morfar Donerail är en av världens bästa morfäder, självklart hoppas vi att Trabant kommer att bli en stjärna han också, han har arvsanlagen och han utstrålar något alldeles extra!!
I stamtavlan så hittar ni bl.a det klassiska Bedell mödernet, (som i vår andelshäst MY GLIDING ANGEL), Valley Victory, Super Bowl, Speedy Scot, Garland Lobell, Self Possessed, Speedy Crown mm mm det är en fantastisk stamtavla som kan göras hur lång som helst av stjärnhästar.

Trabant är uppfödd på Hunterton Farm i Lexington USA, han har alltså sprungit omkring i och vuxit upp i samma hagar som vår andelshäst D´One har gjort. Trabant är svenskregistrerad och kommer att anmälas till samtliga årgångslopp som finns att anmäla till i Sverige.

TRABANT är en fantastiskt fin avkomma efter CANTAB HALL på ett fantastiskt möderne som Stefan Hultman själv har handplockat ur Menhammar Stuteri´s årskull. TRABANT är alltså uppväxt i exakt samma miljö och hagar som vår andelshäst D´ONE, och har betat i Bluegrass regionen i Kentucky USA som är känt för den rika halten av kalcium i marken, och när hästarna betar av det gräset sägs det ge hållbarare hästar.
Källa:

trabant-3.jpg
Stall Kennys Andelshästar presenterar en av Sveriges mest intressanta ettåringar, en son till Hambletonian Oaks vinnaren Jalopy som är mamma till Panne de Moteur.
Välkommen att bli delägare i en hingst med arvsanlag att bli en avelshingst vid en lyckosam tävlingskarriär.

Trabant säljes i 30 andelar á 30 000 kr styck – månadskostnad 550 kr per andel fram till 31/9 2014.
Från 1/10 2014 blir månadskostnaden 625:- per andel, förutsatt att inte Stefan Hultman höjer/sänker sin dagavgift.

21/10 Snart släpper vi andelarna i den tredje nya superstammade andelshästen

_57F7691.jpg
Snart släpper vi andelarna i den tredje superstammade andelshästen – en minst sagt superstammad hingst efter Cantab Hall, håll utkik här han kan släppas när som helst och det är högtryck på försäljning av andelar just nu, vi hoppas att på nytt plocka fram en eller flera kulltoppar och kunna vara med och kriga i årgångsloppen, både e.Muscle Hill & e.Donato Hanover är två ston som mycket väl kan vara nästa D´One, stamtavlor har de så det räcker och blir över.

Vi säljer dessa båda superston till inköpspris fram till den 1/12 2013 – därefter så höjs priset på andelarna om det då finns några andelar kvar!! Skynda fynda, Stall Kennys Andelshästar tar våra delägare till vinnarcirklarna, när du köper andel hos oss hamnar du i trygga händer, vi servar våra delägare till 110% alla dagar om året.

20/10 Stall Kennys Andelshästar lanserar både ny andelshäst – och en ny tränare till vår redan starka tränarkår – Välkommen hem från USA Jim Oscarsson

bildspel5-3.jpg
Stall Kennys Andelshästar presenterar både en ny andelshäst och en ny tränare, vi hälsar från USA hemvändande Jim Oscarsson med familj välkommen att förstärka Stall Kennys Andelshästar´s redan starka tränarkår.

Efter att ha haft stora framgångar på andra sidan Atlanten med vinst i bl.a 2012 års Peter Haughton Memorial med då tvåårige Aperfectyankee, som treåring i år så slutade Aperfectyankee fyra i finalen av Hambletonian, Jim Oscarsson har i år firat stora framgångar med Stefan ”Tarzan” Melander ägda Nuncio som var knappt slagen som tvåa i årets final av Peter Haughton Memorial av Jimmy Takters Father Patrick e.Cantab Hall, Nuncio var även tvåa i försök och final i Breeders Crown i USA, finalen som kördes nu i natt och även då blev han slagen av Father Patrick.

Jim Oscarssons stall har vunnit många lopp i USA sedan de lämnade Sverige och Jims framgångar med sina hästar har blivit uppmärksammade både i USA och här i Sverige, men hemlängtan blev till slut för stor för familjen Oscarsson och Sverige och Åby får nu en ny profil då Jim Oscarsson kommer att ha Åby som hemmabana.Vilken blir då den andelshäst som Jim Oscarsson kommer att forma till förhoppningsvis en blivande stjärna, jo det blir ett mycket vackert sto som lystrar till namnet FAR FAR AWAY efter Donato Hanover (som ju är pappa till vår tidigare stjärna D´ONE, och obesegrade DOMINATOR) modern till Far Far Away heter Feels Like Magic, ett amerikafött sto som travade och vann på tiden 1.12,2/ 1609a Feels Like Magic tjänade 1,1 miljoner kronor i stentuff konkurrens i USA på 16 starter i karriären. Feels Like Magic kommer ur ett gediget möderne, Me Maggie mödernet.

far_far_away_920-5.jpg

Bee A Magican (Kadabra) tog sin femtonde (15) raka seger i år när hon vann Breeders Crown finalen för treåriga ston, Bee A Magican är efter Kadabra, Bee A Magican har haft en fantastisk säsong då hon slagit världsrekord och vunnit alla sina 15 starter i år, hon har tjänat över 2 miljoner dollar!! Hon har vunnit alla storloppen, Breeders Crown, Hambletonian Oaks, Delvin Miller Memorial, Elegantimage Stakes, Simcoe Stakes mm mm, Imponerande.

Vad vill vi säga med det? Jo i FAR FAR AWAY´s stamtavla så är Kadabra MORFAR…!! Ni förstår att det är en extrem snabb generationsväxling i FAR FAR AWAY – det ska bli mycket intressant att följa hennes väg mot vinnarcirklarna.

Fadern DONATO HANOVER behöver ingen närmare presentation, en timme efter att GIANT DIABLO satte världsrekord med 1.08,5 på The Red Mile så tangerade DONATO HANOVER världsrekordet, det blev sedan ”kärlek mellan dem” och D´ONE som vi alla vet! DONATO HANOVER vann allt som gick att vinna som två- och treåring i USA och var helt outstanding.

Far Far Away var planerad att anmälas av uppfödaren till Elitauktionen i våras, men efter att vi besiktigat henne i april så bokade och köpte vi in Far Far Away till stallet, hon har under sommaren gått på bete och är nu hos Per Fromell för inkörning, men så fort Jim Oscarsson har flyttat hem till Sverige och Far Far Away är inkörd ordentligt, (Jim är tillbaka i Sverige nu i månadsskiftet okt/nov) och Åby så kommer Jim Oscarsson att ta ner Far Far Away till Forsa Gård i Bollebygd där Team Jim Oscarsson kommer ha tillgång till mycket fina träningsmöjligheter, en rundbana på 1000 meter, en rakbana som mäter 800 meter och dessutom en 500 meter lång sandbana. Hemmabana blir som vi skrev inledningsvis Åby, ni är hjärtligt välkomna att besöka Far Far Away hos familjen Oscarsson när hon kommit ner till dem.

Se en video på Far Far Away här under
se vilken häst, vilket klipp och frånskjut i steget hon har
inte så konstigt kanske, då hon är en dotter till världsrekordhållaren DONATO HANOVER
och Bee A Magican´s far KADABRA som morfar
Välkomna hem Familjen Oscarsson
vi inleder nu ett förhoppningsvis framgångsrikt samarbete.


​​20/10 Bee A Magican tog femtonde raka i år

breeders_crown_usa-4.jpg
Bee A Magican (Kadabra) tog sin femtonde (15) raka seger i år när hon vann Breeders Crown finalen för treåriga ston, Bee A Magican är efter Kadabra, Bee A Magican har haft en fantastisk säsong då hon slagit världsrekord och vunnit alla sina 15 starter i år, hon har tjänat över 2 miljoner dollar!! Hon har vunnit alla storloppen, Breeders Crown, Hambletonian Oaks, Delvin Miller Memorial, Elegantimage Stakes, Simcoe Stakes mm mm, Imponerande.

20/10 Jimmy Takter vann Breeders Crown med tvåårigt sto efter Donato Hanover – äkta hat-trick av Jimmy

jimmy_takter_stallkenny_201-2-2.jpg
Jimmy Takter fortsätter att dominera Breeders Crown, för en stund sedan så vann han även Breeders Crown för ston för tvååriga passgångare med Uffizi Hanover.
Nu vann Jimmy Takter Breeders Crown för tvååriga ston med Donato Hanover dottern Shake It Cerry, en mycket imponerande insats av den läckra Donato Hanover dottern, stort grattis till Jimmy Takter till ett äkta hat-trick!!
Bilden: Stencoola Jimmy Takter fotade vi i Harrisburg förra hösten.

20/10 Jim Oscarsson´s framgångar i USA fortsätter, tvåa med Nuncio i Breeders Crown inatt – Jimmy Takter´s Cantab Hall hingst vann loppet

jim_tarzan_nuncio-2.jpg
Jim Oscarsson flyttar hem till Sverige och blir Åby tränare, men in i det sista så firar Jim stora framgångar i USA, för en stund sedan så var Jim Oscarsson tränade Nuncio tvåa i mål med till synes gott om krafter i behåll bakom Jimmy Takter´s jättelöfte Father Patrick efter Cantab Hall som ledde från start till mål i finalen av Breeders Crown för tvååriga hingstar & valacker på Mohegan Sun at Pocono Downs i USA.
Bilden: Den tog vi på Jim Oscarsson i Harrisburg förra hösten där Nuncio ropades in på auktion.

19/10 Grattis alla delägare i andelshästen Tristan des Bosc till en mycket meriterande andraplats i Caen Frankrike idag
tristan_des_bosc_400.jpg

Stort grattis alla delägare i andelshästen Tristan des Bosc som hade segern i sin hand tills bara några meter innan mållinjen i montéloppet Prix d´Argentre i Caen Frankrike, loppet var stentufft och Tristan des Bosc fick tiden 1.15,2/ 2450 meter voltstart och samma tid hade segraren, andraplatsen var värd 7 500 €uro ca 65 000 kronor.

18/10 Vi har idag lanserat den första av tre stycken superstammade andelshästar

final_call_goop_bjorn-4.jpg
Stall Kennys Andelshästar lanserar idag ett superstammat sto som andelshäst i 20 andelar.
Final Call (Muscle Hill – Morguns Sweetheart) ropade vi in på årets Kriterieauktion för 350 000 kr, Final Call blev Kriterieauktionens tredje dyraste sto och hela Kriterieauktionens sjunde dyraste häst.

Final Call är ett mycket fin sto efter Muscle Hill som delar världsrekordet 1.08.5 med Giant Diablo & Donato Hanover, Muscle Hill var outstanding i sin kull och förlorade endast en gång under sin karriär det var i sin debut som 2-åring då han slutade tvåa, han vann 8 av 9 starter som tvååring och alla 11 starterna som treåring, Muscle Hill tog alltså efter den snöpliga förlusten i debuten 19 raka segrar!! Muscle Hill har börjat mycket lovande i aveln, hans första avkommor är nu två år och av dessa så har många redan segerdefilerat i USA.

Modern Morguns Sweetheart var en fantastiskt fin travare i USA, hon tjänade över 2 miljoner kronor och vann på 1.10,5 /1609a, Final Call är Morguns Sweetheart´s första avkomma. Morguns Sweetheart är efter Lindy Lane som är mycket intressant som morfar.
Björn & Olle Goop hade besiktigat Final Call på auktionen utan att vi konfronterat varandra innan och både Björn & Olle Goop tyckte att det var en av Kriterieauktionens finaste hästar, när vi ropade in Final Call så var valet av tränare inte klart, men efter funderade och noga övervägande kom vi fram till att Final Call skulle få gå in i Björn Goops träning. Björn Goop blev naturligtvis mycket mycket glad när vi ringde och frågade honom ifall han ville ha in Final Call i sin träning.

Final Call finns nu hos vår unghästtränare Per Fromell på Örebro travet och ni som vill är hjärtligt välkomna att besöka Final Call hos Per.

Se FINAL CALL på videon här ovanför!!

18/10 Inom kort så kommer vi att lansera tre stycken nya superstammade andelshästar och en ny tränare som efterträder Åke Svanstedt

stallkenny-se.jpg
Inom kort så kommer Stall Kennys Andelshästar att lansera tre stycken nya superstammade andelshästar och en ny tränare kommer också att lanseras, det är mycket som händer inom vårt andelsstall som växer sig större och starkare för varje vecka som går.

Håll utkik här, när som helst så kan vi ha lanserat en ny andelshäst, och det är så superstammat som det kan bli, vi siktar på de allra största loppen och för att komma dit så underlättar det mycket att ha det bästa blodet rinna i ådrorna på hästarna i kombination med de allra bästa travtränarna.
Välkommen att bli delägare du också i en andelshäst hos oss, Stall Kennys Andelshästar har funnits sedan år 2000 och vi tar hand om dig som delägare till 110%.

Bilden: Ta det lugnt, snart lanseras tre nya superstammade andelshästar hos Stall Kennys Andelshästar

17/10 Andelshästen Rondine d´Amore mycket fin som tvåa efter ”oslagbar häst” ikväll på Åby

rondine_d_amore_pernilla_engblom.jpg
Ikväll så var andelshästen Rondine d´Amore mycket duktig som tvåa efter att ha travat 2160 meter på 1.15,9, vann gjorde Åke Svanstedt med kanonen Maverick Man, som i debuten travade 1.15,1/ 2140 volt vilket är den snabbaste debuttiden någonsin för en treåring, det var inte mycket att göra åt Maverick Man för Rondine d´Amore, men hon var mycket duktig som tvåa, den här fyraåringen efter Cantab Hall kommer att få en mycket fin fyraårssäsong.
Bilden: Rondine d´Amore med sin skötare Pernilla Engblom.

17/10 Andelshästen Tristan des Bosc startar i Caen på lördag

tristan_des_bosc_20130310-2-6.jpg
Andelshästen Tristan des Bosc startar i montéloppet Prix d´Argentre i Caen Frankrike på lördag, i sadeln sitter som vid segern senast jockeyn Kévin Gondet.

16/10 På besök hos Stefan Hultman på Yttersta gård idag

hultman_rakbanejobb.jpg
Idag så var vi på besök hos Stefan Hultman på Yttersta gård på Ekerö, alltid lika välordnat och man blir alltid väl omhändertagen när man gör ett besök hos stall Hultman, vi fick se Preludio AS gå finslipande intervaller på rakbanan inför söndagens debut i Stefan Hultmans träning, han hade god sparring av bl.a Panne de Moteur som var med i samma heat, Preludio AS ligger i fjärde invändigt på bilden ovan och i andra utvändigt så sitter Panne de Moteur, som sagt en mycket trevlig dag och som alltid trevligt och välorganiserat och vi tackar för att vi fick komma på besök och återkommer snart igen.

hultman_vojlockar-2.jpg
Många storlopp har Stefan Hultman vunnit, här hänger vojlockarna från de olika loppen, mäktigt!

15/10 Två av Stall Kennys Andelshästar till start på söndag & måndag, båda i debut i ny regi

preludio_as_vinnarcirkel_20130324-2.jpg
Två av Stall Kennys Andelshästar är anmälda till start på söndag och måndag, på Solvalla på söndag så gör fyraåriga Preludio AS debut för sin nya tränare Stefan Hultman i ett lopp över 2640 meter, loppet körs inom V64 och Preludio AS kommer ifrån Åke Svanstedt.
(På bilden ovan så ser ni några belåtna delägare vid en av Preludio AS tidigare segrar)

shestheholepackage-stallken-3-2.jpg
På måndag så är det comeback för fyraåriga Shestheholepackage som åter är i Björn Goops träning efter en sejour hos Åke Svanstedt, Shestheholepackage har haft hjärtmuskelinflammation och vi hoppas att hon vågar ta i när det drar ihop sig till slutsstrid.
(På bilden ovan så ser ni några belåtna delägare vid en av Shestheholepackage tidigare segrar)

14/10 Missa inte att se SVT:s film om Åke Svanstedt

svanstedt_ake_usa_stallkenny_2013.jpg
På SVT Play så finns det en film på några minuter med Åke Svanstedt inför flytten till USA inom kort. Ni hittar den om ni klickar på Läs mer här under. Fotot här ovanför på Åke Svanstedt tog vi på Stoner Creek Hunterton Farm nu när vi var där.

13/10 Hipp Hipp Hurra för Björn Goop

goop_bjorn.jpg
Hela Stall Kennys Andelshästar ställer sig upp idag och sjunger ja må han leva uti hundrade år för vår tränare Björn Goop som idag fyller år, grattis Mr Guldhjälm, Björn Gooooooooooooop!!

12/10 Nära 7 rätt igen på V75 Tillsammans

v75-tillsammans-3.jpg
Det var nära 7 rätt igen på V75 Tillsammans som några av Stall Kennys Andelshästars delägare spelar tillsammans, sex rätt inför sista avdelningen och tre streck på kupongen, tyvärr så fick Yarrah Boko stenhårt tryck loppet igenom och var mycket tapper som tvåa, kul ändå för Hans R Strömberg och kusken Johnny Takter som fick vinna SM, stort grattis till hela kretsen omkring On Track Piraten.
Utdelningen idag för våra delägare på V75 Tilllsammans blev denna: 6 st sexor 102 st femmor: Total vinst för laget 16 620 kr

12/10 Världsrekord av tvåårig hingst efter Cantab Hall inatt i Breeders Crown försök

father_patrick-yg_-stalltz-sm_4.jpg
Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE

Inatt så satte tvåårige Father Patrick efter CANTAB HALL nytt världsrekord för tvååriga hingstar i ett av försöken till Breeders Crown för tvååriga hingstar & valacker på Pocono Downs, segertiden blev 1.09,7/ 1609a tvåa i mål var tappre Jim Oscarsson tränade Nuncio på 1.09,9. Med till final i Breeders Crown gick även bl.a Southwind Spirit och Muscle Network båda efter MUSCLE HILL.
I Breeders Crown för tvååriga ston så gick bl.a Lifetime Pursuit efter CANTAB HALL, Shake It Sherry & Goddess båda efter DONATO HANOVER till final. Lottningen till Breeders Crown finalerna sker inatt.
Fotot: Father Patrick på utsidan och Jim Oscarsson tränade Nuncio med John Campbell i sulkyn på insidan.
Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ.SE

12/10 Andelshästen Say That Again är nu slutsåld – två andelar kvar i Extra Fudge hos Timo Nurmos

say_that_again_slutsald-3.jpg
Say That Again med den gyllene härstamningen Viking Kronos – Kiss Me Again är nu slutsåld och vi hälsar samtliga delägare i Say That Again välkomna till Stall Kennys Andelshästar som växer sig starkare och starkare hela tiden.

extra_fudge_20130817_1920-6.jpg
Det finns två andelar kvar i tvåårige hingsten Extra Fudge för dig som vill vara med och kriga i treåringsloppen nästa år, Extra Fudge är efter succéhingsten i Svensk avel Chocolatier som är far bl.a till 2012 års Kriterievinnare Chelsea Boko.

Modern till Extra Fudge heter Gildone och hon är syster till avelshingsten Mr Pine Chip!! Gildone travade själv 1.12,3 och var en mycket duktig tävlingshäst i USA. Superstammad!! Skynda att fynda, två andelar finns kvar i Extra Fudge.

11/10 Andelshästen Rondine d´Amore startar på Åby på torsdag

rondine_d_amore_20130613_19-4-2-3-2-2-2.jpg
Åke Svanstedt tränade andelshästen Rondine d´Amore startar på Åby på torsdag från tillägg i ett treåringslopp, i sulkyn sitter sonen och nyblivne proffstränaren Anders Svanstedt (), vi önskar delägarna i Rondine d´Amore lycka till.

11/10 Stall Kennys Andelshästar ligger med på topplistorna

stallkennypunktse.jpg

Våra resultat 2013 är starka
Här under ser ni topplistan av den svenska tränarkåren (se nedan blå kolumn till vänster), dvs. de tio vinstrikaste travtränare så här långt under 2013, vi redovisar deras och vår segerprocent till dags dato 20131011
Plac Vinstrikaste tränare Segerprocent Plac Vinstrikaste ägare Intjänat
1 Stefan Hultman 27,3 % 1 Stall T.Z. (Stefan Melander) 9 779 960 kr
2 Timo Nurmos 23,1 % 2 Travkompaniet Stall AB 9 612 955 kr
3 Daniel Redén 22,9 % 3 Stall Zet 9 526 797 kr
4 Robert Bergh 22,0 % 4 Stall Sedin AB 5 773 571 kr
5 Stall Kennys Andelshästar 21,1 % 5 Easy KB 5 408 970 kr
6 Björn Goop 18,4 % 6 Mellby Gård AB 5 141 561 kr
7 Peter Untersteiner 17,6 % 7 Stall Kennys Andelshästar 4 660 764 kr
8 Åke Svanstedt 15,4 % 8 Stall Anna Forssel AB 4 550 200 kr
9 Lutfi Kolgjini 14,9 % 9 Stall T.Z. & Lövis 4 470 010 k
10 Roger Walmann 14,8 % 10 Knutsson Trotting AB 4 416 250 kr
11 Stefan Melander 12,0 % 11 Tommy Nilsson Holding AB 4 402 500 kr
Om Stall Kennys Andelshästar hade haft alla våra andelshästar i ett bolag och inte som nu i olika kommanditbolag så skulle vi ligga med på topplistan över Sveriges vinstrikaste ägare (se ovan gul kolumn till höger), det är oerhört starka siffror, vi redovisar intjänade pengar till dags dato 20131011
10/10 Grattis alla delägare i andelshästen Tristan des Bosc till segern i Frankrike idag som var värd ca 79 000 kr – Stall Kennys Andelshästars seger nr 25 i år

tristan_des_bosc_20130310-2-5.jpg
Vi gratulerar delägarna i andelshästen Tristan des Bosc till segern i Frankrike idag i montéloppet Prix Noel Sarrazin i Le Mont-Saint-Michel-Pontorson, vi tackar Stall Goop, Daniel Parling och Sabine Kagebrandt som jobbar i Stall Goop´s filial i Frankrike, vi får heller inte glömma ryttaren Kévin Gondet som red ett mycket fint lopp. Segern var värd 9000 €uro = ca 79 000 kr.
Detta var Stall Kennys Andelshästars seger nr 25 i år och segerprocenten ökade till 21.18 %.
Arkivbild: Tristan des Bosc och Anna Rönning vid ett tidigare tillfälle i Frankrike.

9/10 Grattis alla delägare i andelshästen My Gliding Angel till en överlägsen seger ikväll – Stall Kennys Andelshästars seger nr 24 i år

my_gliding_angel_20131009.jpg
Vi gratulerar delägarna i treåriga andelshästen My Gliding Angel som ikväll tog sin fjärde seger i sjunde starten, hon har aldrig varit sämre än fyra det var hon i debuten då hon var brunstig, två andraplatser ståtar det amerikanska Yankee Glide stoet med också, vars ömma moder My Shooting Star är syster med inte mindre än tre avelshingstar, vi har skrivit det tidigare och vi gör det igen, superstammade andelshästar vinner i längden, tänk på att en billig andelshäst kostar lika mycket i driftskostnad som en superstammad lite dyrare andelshäst.

Vi satsar enbart på det bästa blodet hos några av de största travtränarna och vår satsning har i år börjat ge skörd, vi började vår storsatsning 2010 efter att ha haft en till två andelshästar per år, vi har nu enbart unghästar där de äldsta nu är 4 år, vi har en äldre häst och det är Quarcio Du Chene´s halvbror Tristan des Bosc, detta var Stall Kennys Andelshästars seger nr 24 i år och vi har en segerprocent som ligger på hela 20%!! Platsprocenten är grym den med, 52%!! Vårt andelsstall växer med nya delägare för varje vecka som går och det känns stort att få in nya delägare till travsporten, vi har en sport som är helt underbar och den ska vi vara rädda om.

4 581 795 kr har Stall Kennys Andelshästar tjänat hittills i år och med segern i Svenskt Trav-Oaks för andelshästen D´One som pricken över i:et. 4 581 795 kr gör att om alla Stall Kennys Andelshästar skulle ligga i ett och samma bolag och inte i olika kommanditbolag som våra andelshästar är uppdelade i så skulle Stall Kennys Andelshästar ligga på plats nummer 7 som vinstrikaste hästägare i Sverige, det är en tung merit att ligga med på den 10 i topp listan.

Vi har för tillfället några andelar kvar till salu i tvååriga superstammade Extra Fudge hos Timo Nurmos och treåriga Devotion hos Roger Walmann. Vi kommer inom kort också att lansera ytterligare några superstammade andelshästar, bl.a en av Sveriges mest intressanta ettåringar.
Håll utkik här, vi har hittat ett vinnande koncept och tar våra delägare till vinnarcirklarna.

Bli delägare du också i ett formstarkt andelsstall som satsar mot toppen i de allra största loppen för våra andelshästar, vi sköter allt du blir delägare, lutar dig tillbaka och njuter av världens bästa sport som finns, trav. Vi ses på travbanorna, vi ses på våra populära delägarträffar, nästa år så kommer vi att anordna en delägarresa till Lexington Kentucky USA där våra delägare kommer att få uppleva något helt fantastiskt, med allt från att besöka olika stuterier till att träffa de allra största legenderna på travbanan The Red Mile.

Välkommen att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du med!

9/10 Våldsam brand hos Timo Nurmos ikväll

timo-nurmos-stall-kenny-2.jpg
En våldsam brand utbröt hos Timo Nurmos på Fituna ikväll, enligt uppgifter som vi fått på Solvalla så ska inga hästar ha varit kvar i de nedbrunna byggnaderna, det är totalt tre stallbyggnader som ska ha brunnit ner till grunden. Vi vet ikväll inget om andelshästen Diamonds of Gold hur det är med honom, flera hästar ska sprungit lösa på gården och allmänt kaos ska ha rådit, Extra Fudge som vi säljer som andelshäst hos Timo Nurmos finns inte på gården, då han står som konvalescent, vi kommer uppdatera på Diamonds of Gold´s sida så fort vi vet något nytt.

8/10 Som ni säkert märkt – vi är nu åter i Sverige

d_one_oaks_start_2013.jpg
Som ni säkert har märkt både på Twitter och här på hemsidan, så är vi nu på Svensk mark igen efter att ha varit sedan förra måndagen i Lexington Kentucky USA om nu någon skulle ha missat det, vi åkte tidigt på morgonen efter att D´One vunnit Svenskt Trav-Oaks som förutom evig ära och berömmelse även var värd 2 800 000 kr.

chicago_stallkenny.jpg
Det var en lång resa hem, flyg från Lexington till Chicago (Bilden Chicago) och sedan vänta fem timmar på flygplatsen innan vi äntligen satt i flygplanet som skulle ta oss alla mil hem till Sverige, nu är vi hemma men väldigt väldigt trötta, vi gick upp 04:30 igår måndag i Lexington och har inte sovit en blund på flygplanet, när vi skriver detta så är klockan 12:30 och vi har många timmars jobb kvar idag innan vi tar kväll, men vi kommer garanterat att somna ovaggade ikväll.

timo_nurmos_diamond.jpg
Denna skylt tyckte både Timo Nurmos och vi att det passade att Timo poserade vid, hittade den på Chicago flygplats.
Dock så kommer Diamonds of Gold tyvärr att strykas inför morgondagens start på Solvalla meddelar Timo.
Nu är vi som sagt hemma igen, och innan fredag eftermiddag så är samtliga andelshästar uppdaterade igen som alla andra veckor.

8/10 Andelshästen Tristan des Bosc startar i Frankrike på torsdag

tristan_des_bosc-3.jpg
På torsdag så startar andelshästen Tristan des Bosc i Prix Noel Sarrazin i montéloppet Le Mont-Saint-Michel-Pontorson över 2675 meter i Frankrike, rider gör Kévin Gondet.

8/10 Andelshästen Countdown tvåa igår från dödens – knäckte ledaren

countdown-skrivbordsunderla-5.jpg
Andelshästen Countdown och Olle Goop travade hela loppet igår igenom i dödens, trots det så hade de knäckt ledaren och såg ut att gå mot en säker seger, men i sista stegen så fick de se sig förbisprugna av smygkörd häst och Countdown blev tvåa slagen endast med en hals. Vi fick loppet direktrefererat då vi satt med bl.a Timo Nurmos och åt middag i Chicago.

7/10 Kentucky Futurity – på väg hem till Sverige

the_red_mile_20131006.jpg
Igår var det toppsport på The Red Mile i Lexington, tyvärr så var inte vädrets makter med oss denna dag utan ett enormt regnväder drog in över travbanan när ett par lopp hade körts, det var bara att sätta sig tillrätta på den stora uteläktaren och se loppen, tävlingarna tog lång tid då det regnade så mycket att man fick invänta tills det lättade lite mellan varven.

the_red_mile_regn_20131006.jpg
Ni ser på bilden här ovanför vilket enormt regnväder det var, man såg knappt vinnarcirkeln.

the_red_mile_currently.jpg
Currently under weather delay stod det på skärmen flera gånger under dagen när det regnade som värst och banarbetarna jobbade med banan.

Trots regnet så var det en mycket trevlig söndag och att få se dessa fantastiska hästar live är värt hela resan. Håkan ”Lillis” Olsson har varit här de senaste 30 åren och han har aldrig varit med om något liknande, det hör inte till vanligheterna att det regnar i Kentucky denna årstid och under de år som vi varit på plats här så har vi aldrig sett en droppe regn innan, bara solen.

to_dream_on_20131006.jpg
Jimmy Takter var femma i försöket av Kentucky Futurity Filly med To Dream On men i finalen visade Jimmy upp To Dream On ett av fjolårets bästa tvåårsston i USA i allra bästa skick, efter att ha legat en bit bak i fältet så attackerade Jimmy inne på upploppet och segermarinalen blev mycket säker, Jimmy berättade efteråt att treåriga To Dream On nu gjorde sin sista start och kommer att betäckas till våren.

royalty_for_life_20131006.jpg
Årets Hambletonianvinnare Royalty For Life och Brian Sears vann det första försöket till Kentucky Futurity på tiden 1.10,6/ 1609a efter ledning från start till mål.

your_so_vain_20131006.jpg
Your So Vain och Tim Tetrick vann sedan den andra försöksavdelningen till Kentucky Futurity på tiden 1.11,4/ 1609a efter att ha övertagit ledningen ca 750 kvar.

maven_20131006.jpg
Maven och Yannick Gingras vann finalen i Allerage Farms Filly & Mare Open efter en stenhård slutstrid så stod Maven som slutsegrare före tappra Donato Hanover dottern Check Me Out, 1.10,0/ 1609a blev segertiden för Maven.

arch_madness_20131006.jpg
Arch Madness och Trond Smedshammar vann finalen i Allerage Farms Open (loppet som Giant Diablo satte världsrekordet i) efter ett mycket sevärt lopp, segertiden blev 1.09,3/ 1609a.
creatine_20131006.jpg
Finalen av Kentucky Futurity vanns sedan av en outsider, Creatine och Mike Lachance vann finalen i den 121:a upplagan av Kentucky Futurity, här var Timo Nurmos delägde All Laid Out tvåa i mål efter en mycket bra spurt över upploppet.


Vi fick även se Mr Muscleman promenera på banan och visas upp för publiken mellan två regnskurar, han var vacker som en tavla.

Kvällen igår tillbringade vi åter igen med familjen Svanstedt. Lillis och gänget, även de andra svenskarna här i Lexington dök upp på Logans Roadhouse som var vår restaurang igår kväll.

Idag så lämnar vi Kentucky och Lexington för att starta vår hemresa mot Sverige och vi landar i Sverige imorgon tisdag, ikväll så startar andelshästen Countdown på Färjestad och vi uppdaterar hans resultat under morgondagen då vi är på resande fot när loppet går.

Vi tackar för all den respons som vi fått av vårt twittrande härifrån andra sidan Atlanten, och många har skrivit att det nästan har varit som att ni varit med på plats och det är kul läsning, vi försöker alltid göra vårt bästa för att serva våra delägare och alla er andra som följer oss både på Twitter och på hemsidan här, och vi har så även gjort det denna vecka.

timo_nurmos_20131006.jpg
Efter att vi nu har uppdaterat hemsidan så slår vi sedan igen datorn och om en och en halv timme ska vi åka tillsammans med Timo Nurmos och äta frukost på vårt favoritställe First Watch som ligger bara några hundra meter från hotellet.

6/10 Lexington dag 5 – lite av varje, även galopp på ett mäktigt Keeneland

museet_red_mile_2013.jpg
Vi var igår runt på en tur för att se lite av varje, det började på morgonen med att vi var på plats på The Red Mile och såg hästar gå jobb på banan för att sedan gå in i det klassiska Trav-Muséet som finns i direkt anslutning till travbanan, det är magiskt att gå in där och se alla bilder på klassiska travare, gamla vagnar, priser, dressar, travlitteratur och allt man kan tänka sig, här skulle man kunna tillbringa flera dagar med att gå igenom allting som finns, mycket trevligt.

museum_lexington_vagnar.jpg
Massor av gamla olika vagnar finns att beskåda på museumet.

museum_lexington_ettavrummen.jpg
Ett av rummen i Trav-Muséet bredvid travbanan The Red Mile i Lexington.

Vi fortsatte sedan till Kentucky Horse Park som ligger en liten bit utanför Lexington, där var det inte lika mycket aktivitet som när vi var där förra hösten, men man har att göra en hel dag där om man vill, man kanske vill testa på att rida en riktig cowboy-häst eller se när de kör tävlingar med häst och vagn genom olika hinder på tid, aktiviteterna varierar år från år.

kentucky_horse_park_hastar.jpg
Här på Kentucky Horse Park så står det cowboyhästar sadlade och klara om man vill testa på att rida.

kentucky_horse_park_skylt.jpg
Området är enormt stort på Kentucky Horse Park.

Det finns mycket mycket att se på inne på muséet på Kentucky Horse Park, det finns även olika ”stationer” där man kan sätta sig ner och se olika filmer om hästar och dess historia.

museet_kentucky_horse_park_2013.jpg
En av montrarna inne på muséet på Kentucky Horse Park.

Efter att vi lämnat Kentucky Horse Park så begav vi oss till galoppbanan Keeneland, en enorm anläggning och som drar massor av publik, vi tippar på att det var ungefär 40-50 000 åskådare på plats igår, bara att se parkeringsplatserna är otroligt i sig, de syns väl i den kuperade terrängen och sträcker sig flera kilometer bort.

keeneland_2013.jpg
Det är en underbar atmosfär och stämning på galoppbanan Keeneland utanför Lexington.

Vilket sorl och vilket drag, publiken skrek under hela loppen och det var en stämning som gör Elitloppets E-läktare liten, man märker att publiken lever sig in i loppen på ett makalöst sätt som måste upplevas på plats för att förstå, långt innan grindarna öppnades så skrek publiken högt och när hästarna kom ut ur grindarna så visste jublet sedan inga gränser.

keeneland_start.jpg
Starten har gått i ett av loppen på galoppbanan Keeneland.

Vi lämnade sedan Keeneland för att bege oss till The Red Mile för att kunna se lopp 9 där Jim Oscarssons Dewey Luves Britt skulle starta med Jim i sulkyn, det började inte så bra då Jim blev påkörd i en trång situation i första kurvan och Dewey Luves Britt och tappade bortåt 20 meter, när sedan Jim körde ikapp fältet på bortre långsidan så bet det bra, och genom svängen så såg Jims häst segerfarlig ut, men det räckte inte ända fram efter galoppen utan det blev en mycket godkänd fjärdeplats.

jim_oscarsson_dewey_luves_britt_2013.jpg
Jim Oscarsson & Dewey Luves Britt efter fjärdeplatsen på The Red Mile.

dewey_luves_britt_lexington_2013.jpg
Dewey Luves Britt kommer hem till Sverige i höst när Jim Oscarsson drar igång sin tränarrörelse på Åby.

Dagen avslutades med att vi åt middag tillsammans med bl.a hela familjen Åke Svanstedt, Håkan ”Lillis” Olsson med fru, Per Johansson som äger Husaby hästklinik och som köpte Bjertorp, Björn ”Bernie” Norén, Jenny Nordensson m.fl det var en mycket trevlig kväll och det blev skaldjurskväll på Red Lobster, många glada skratt och alla var på gott humör, 22 ettåringar har Åke Svanstedt köpt här i Lexington under veckan som gått.

svanstedt_petra_rickard_lexington_2013.jpg
Petra & Rickard Svanstedt lyssnar när Per Johansson Husaby hästklinik pratar.
Sista dagen på auktionen ute på Fasig Tipton och inte många svenskar på plats, men tre stycken ettåringar fick svenska ägare.

the_red_mile_program_2013.jpg
Idag körs det 121:a Kentucky Futurity och vi är på plats och Twittrar från banan.

Mängder av bilder och text finns på vår Twitter @StallKenny

På Pocono Downs igår så tangerade In Your Room, tidigare rekordhållarinnan Beatgoeson Hanovers världsrekord för äldre ston på tusenmetersbana på tiden 1.09,5/ 1609 meter autostart.

Sex rätt och massor av femmor blev resultatet på ett av V75 Tillsammans bolagen igår när V75 kördes på Bergsåker, där delägarna hade Nahar som spik som blev tvåa, men snart så sitter sjuan igen för våra delägare som är med och spelar V75 Tillsammans.

5/10 Lexington dag 4 – tvåårig hingst efter Muscle Hill satte nytt världsrekord

muscle_network_varldsrekord_2013.jpg
Rekorden fortsätter att slås, både i Sverige och här i Lexington, igår så vann tvååriga Muscle Network en division av International Stallion Stake, Muscle Network satte nytt världsrekord för tvååriga hingstar på tiden 1.10,5/ 1609m och raderade därmed ut fadern Muscle Hills tidigare världsrekord med en tiondel, Jodie Jamieson körde Muscle Network som imponerade stort.

e_l_titan_lexington_2013.jpg
Det var många fina travlopp som vi fick se igår på The Red Mile här i Lexington och dagens största applåd drog Riina Rekilä ner från publiken då hon vann en division av International Stallion Stake med E L Titan även han efter Muscle Hill.

riina_rekila_lexington_2013.jpg
Riina Rekilä.

jim_oscarsson_ron_pierce_lexington_2013.jpg
Jim Oscarsson och Ron Pierce lägger upp taktik, Ron Pierce körde tvååriga Yankee Glide hingsten Truxton åt Jim Oscarsson igår och de blev trea i loppet.

my_lady_day_lexington_2013.jpg
Det blev stenhårt i mål i ett av passgångarloppen där det var fem hästar på linje, My Lady Day och Andy Miller gick segrande ur slutstriden före Jimmy Takter tränade Instant Respect som Tim Tetrick körde.

the_red_mile-2013.jpg
Anrika travbanan The Red Mile är vacker att skåda.
fasig_tipton_lexington_2013.jpg
Det blev tretton nya svenskköp på auktionen ute på Fasig Tipton som gick in på sin fjärde dag, vi var ute en stund på auktionsområdet på kvällen men åkte senare och åt middag.

downtown_lexington_2013.jpg
Downtown Lexington

buffalo_wings_grill_bar_lexington_2013.jpg
Buffalo Wild Wings Grill & Bar blev gårdagens matställe och det smakade mycket bra.

Idag så körs det 11 lopp på The Red Mile, 10 passgångarlopp och ett travlopp, imorgon väntar en fantastisk travdag då körs bl.a Kentucky Futurity.
Som vanligt så hittar ni mycket mycket mer bilder och text från The Red Mile mm om ni följer @StallKenny på Twitter.

4/10 Lexington dag 3 – tvåårigt sto efter Cantab Hall vann International Stallion Stake på 1.10,0 en tiondel från världsrekordet

lifetime_pursuit_lexington_vinnarcirkel_2013.jpg
Tvååriga Jimmy Takter tränade Cantab Hall stoet Lifetime Pursuit vann en division av International Stallion Stake, och Cantab Hall dottern imponerade stort, världsrekordet på milebana (1609m) för tvååriga ston var nära att ryka under gårdagen, 1.10,0 travade Lifetime Pursuit och det var bara en tiondel från gällande världsrekord som innehavs av Designed To Be och som sattes på The Red Mile så sent som i förra veckan.

jimmy_takter_lexington_2013.jpg
En alltid lika glad Jimmy Takter.

jimmy_takter_ake_svanstedt_lexington_2013.jpg
Jimmy Takter mycket nöjd med segern för Cantab Hall dottern Lifetime Pursuit, här ser Jimmy Takter och Åke Svanstedt ett lopp tillsammans.

svanstedt_familj_lexington_2013.jpg
Det var en mycket trevlig dag först var vi ute en snabb sväng på auktionsområdet och sedan åkte vi direkt till travbanan The Red Mile här i Lexington där vi fick se många fina lopp, vi gick även runt och pratade med kända och okända både på publikplats och på den underbara stallbacken som finns på The Red Mile, den är äkta och genuin.

sincerly_yours_s-cc_m_131003_stalltz.jpg
Det blev ytterligare en seger för avelshingsten Cantab Hall på The Red Mile igår, det var Menhammar och Margareta Wallenius-Kleberg ägda tvååringen Sincerly Yours som enkelt segrade för körande Corey Callahan. Bilden ovan på Sincerly Yours /Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

roger_walmann_lexington_2013.jpg
Roger Walmann studerar startlistan till ett av loppen på The Red Mile igår.

tarzan_melander_svanstedt_lexington_2013.jpg
Kvällen tillbringade vi på auktionsområdet och Fasig Tipton, inte lika mycket folk denna kväll men de finaste hästarna har sålts de två tidigare dagarna, och nu är det guldkornen som letas, och dem hittade Svenskgänget som är på plats, den dyraste hästen igår var Muscle Hill sonen Southwind Wildfire som Björn ”Bernie” Norén ropade in för kunds räkning, Stefan ”Tarzan” Melander fyllde på sitt stall med Cantab Hall hingsten Dark Defender, på bilden så ska han precis signera köpekontraktet och Åke Svanstedt ser glad ut åt Tarzans fynd. Flera ettåriga Cantab Hall avkommor på väg hem till Sverige och vi får se vem som till slut står med den bästa.

svanstedt_bender_lexington_2013.jpg
Åke Svanstedt köpte fyra ettåringar till sitt stall i Florida igår och Karl-Erik Bender var på plats och var nöjd och belåten, på bilden så signerar Åke ett av köpen på gårdagens auktion i Lexington, på bilden ser ni också Åkes unghästtränare i USA Björn ”Bernie” Norén och Rickard Svanstedt.

ingvar_thorson_lillis_olsson_lexington_2013.jpg
Det var länge sedan vi såg Ingvar Thorson på en auktion, men han är här och handlar ettåringar i Lexington, Ingvar och Håkan ”Lillis” Olsson hade för många år sedan hästar ihop, bl.a avelshingsten Napoletano.

timo_nurmos_lexington_stallkenny_2013.jpg
Timo Nurmos självklart mycket nöjd med spår 2 för Diamonds of Gold på Solvalla på onsdag hälsar han.

Många många mer bilder och text från gårdagen här i Lexington hittar ni som vanligt om ni följer @StallKenny på Twitter.

3/10 Lexington dag 2 – ettåring efter Cantab Hall dyrast igår igen

ake_svanstedt_koper_hast_lexington.jpg
När dag 2 av auktionen här i Lexington summerades så stod det åter klart att Cantab Hall är stekhet som avelshingst, Åke Svanstedt köpte en ettåring efter Cantab Hall för 175 000 dollar (på bilden ovan så signerar han ett köpekontrakt), Jimmy Takter köpte även han en ettårig avkomma efter Cantab Hall för 160 000 dollar, USA stationerade Staffan Lind var också sugen på avkommor efter Cantab Hall och han la upp 125 000 dollar för en ettårig avkomma efter Cantab Hall, samt Jim Oscarsson köpte för svensk kunds räkning en ettåring efter Cantab Hall för 95 000 dollar.

Dagen började med att vi besökte Stoner Creek där Hunterton Farm ligger och där Menhammar stuteris ägare Margareta Wallenius-Kleberg har ett hus på farmen, vi fick en rundtur och vi besökte bl.a hagen där vi för allra första gången för tre år sedan såg D´One som sedemera blev andelshäst hos oss och som vann Svenskt Trav-Oaks i söndags. Det var som att vi såg både D´One och Giant Diablo springa omkring där även igår, känslan var magisk.
hage_d_one_giant_diablo.jpg
Hagen på Hunterton Farm där vi fotade andelshästen D´One för första gången.
Vi blev sedan bjudna på middag av Menhammars stuterichef Johan Hellander, och det var som vanligt vår favoriträtt, Kentucky Fried Chicken med tillhörande sallad, frukt och grönsaker samt olika ostar mm mm, underbart gott och vi tackar återigen för att vi får komma och besöka Stoner Creek, vi gick runt i huset och såg alla minnen som Margareta samlat på sig genom alla sina framgångsrika år. Det är som att gå i ett trav-museum, mäktigt!
stanley_dancer_nevele_pride.jpg
Stanley Dancer bids Nevele Pride farewell står det på en tavla i huset på Stoner Creek.

Johan Hedenberg har varit med här i Lexington då de håller på att spela in filmen om Åke Svanstedt och de har spelat in mycket och intervjuat olika personer, Johan är som vi alla vet mycket travintresserad och en trevlig kille.
roger_walmann_johan_hedenberg.jpg
Johan Hedenberg intervjuar Roger Walmann och samlar material till filmen om Åke Svanstedt.

Idag så väntar trav på The Red Mile, tävlingarna börjar kl 13:00 amerikansk tid, sedan så blir det auktion ikväll igen på Fasig Tipton strax utanför Lexington, ni som vill följer oss på Twitter i både text och bild under dagen. Det finns massor av bilder och text på Twitter så rekommendationen är att ni följer @StallKenny på Twitter så missar ni ingenting.
the_red_mile_2013.jpg

3/10 Fyra andelshästar till start veckan som kommer

timo_nurmos_stallkenny_lexington.jpg
På måndag så startar andelshästen Countdown på Färjestad, på onsdag på Solvalla har vi tre stycken andelshästar till start, det är i loppordning, Sail On By, My Gliding Angel och Diamonds of Gold, vi önskar delägarna i dessa fyra andelshästar stort lycka.
Bilden ovan: Timo Nurmos som tränar andelshästen Diamonds of Gold.

2/10 Lexington dag 1 – Auktionerna igång i Lexington – många svenskköp första dagen – Jim Oscarsson – Cantab Hall hingst såldes för 470 000 dollar

auktion_lexington_2013.jpg
Auktionerna är nu igång i Lexington, och ni som följer @StallKenny på Twitter fick igår vara med oss på auktionsområdet från 08:30 till 22:30 när vi lämnade det, jo vi hade en liten paus och var hem till hotellet och duschade och åt på Logans mellan 16:00 och 18:00 och det är många som hört av sig och uppskattar vårt Twittrande, så om ni inte följer @StallKenny på Twitter ännu gör det nu, det är enkelt att registrera sig och det är gratis.
twitter-3.png


Igår så vann Jim Oscarsson tränade Aperfectyankee på The Meadows på nya Stakesrekordet 1.10,2 /1609m. Aperfectyankee som tillsammans med otroligt duktige Jim Oscarsson kommer hem till Sverige och blir Åby tränare, Jim är hemma till 1 november men rörelsen drar hans son Kevin igång några veckor tidigare. Jim Oscarsson kommer att bli ett starkt tillskott i Sveriges tränarkår. Jim har haft enorma framgångar med hästarna i USA, vi satt ned med Jim en bra bit över en timme igår kväll och pratade här i Lexington och anledningen till att han flyttar hem är för familjens skull och då framförallt för sin dotters skull som aldrig riktigt trivts i USA, Familjen Oscarsson är en gediget arbetande familj som kommer att ge hårdsatsande Åby mycket bra reklam.
jim_oscarsson_lexington.jpg
Jim Oscarsson skrattade gott under gårdagskvällen, välkommen hem Jim och familj.

Det blev många svenskköp i Lexington igår kväll och dyrast köpte Jimmy Takter som köpte Cantab Hall hingsten Custom Fit för 475 000 dollar, Cantab Hall som är en av världens bästa och mest eftertraktade avelshingstar, Stefan Melander, Åke Svanstedt och hårdsatsande AB Svensk Reklamfinans (Lennart Ågren) köpte även de hästar efter Cantab Hall, Lennart Ågren köpte även en ettårig avkomma efter Muscle hill för 260 000 dollar.

Många kända ansikten på plats här och vill ni se mycket mycket mer bilder så skaffar ni Twitter, ni kommer att kunna följa vår resa här i Lexington under hela vistelsen i text och bild på Twitter, såsom många av er gör redan, vi har nästan 1000 följare på Twitter som följer ”vartenda steg” vi tar.
ake_svanstedt_timo_nurmos_lexington.jpg
Åke Svanstedt och Timo Nurmos samtalar med varandra.

Dagen igår var mycket trevlig och vädret likaså, runt 28 grader låg termometern på och det förväntas bli lika varmt idag här i Lexington, vi kommer idag att besöka Hunterton Farm där andelshästarna D´One och Extra Fudge är uppväxta (ett par andelar finns kvar i Extra Fudge) så skynda att fynda.
hunterton_farm.jpg
Hunterton Farms visningstält i Lexington där man på video kan se hästarna springa.

1/10 Vi är nu framme i USA, Timo Nurmos kartläsare

Nurmos_Timo_Kartlasare.JPG
Vi har nu via Chicago och byte av flyg där kommit till Lexington, fantastiskt väder mötte oss med +25 grader när vi landade vid 19 tiden amerikansk tid 30/9 (sex timmars tidsskillnad mot Sverige), det var bara att sätta kartan i handen på förste kartläsare Timo Nurmos och bege oss till vårt hotell, vi hittar här efter alla år som vi varit här, men oftast så landar vi i Cincinatti och bilar en timme, men i år landade vi direkt i Lexington vilket var bra mycket bättre.
lexington_kontor_2013.png
Så här ser vårt ”kontor” ut i år på hotellet i Lexington, tyvärr så är internet under all kritik och det går knappt att uppdatera hemsidan, men vi kämpar på.

Lexington_2013_Hotellet.JPG
Ikväll lite soft tillsammans på hotellet och tidig sänggång och somna med auktionskatalogen i handen, imorgon bitti åker vi ut till auktionsområdet om börjar att besiktiga ettåringar.