Blandade blogginlägg November 2013

30 november 2013 i Övrigt, av Kenny Thörnblom

30/11 Viking Kronos regerar – Onceforall Face vann uppfödningslöpningen

taj_mahal_stall-3.jpg
Viking Kronos regerar, men hans karriär som avelshingst är tyvärr över då fertilteten är så gott som slut. Men idag så visade han att han fortsätter att leverera stjärnor då Onceforall Face vann Svensk Uppfödningslöpning på Jägerso på tiden 1.13,7/ 1640a och belönades med 600 000 kronor, femma i mål var Anders Svanstedt tränade Bullyoung som vår unghästtränare Per Fromell tränat upp, bra jobbat!

Bli delägare i en avkomma efter Viking Kronos, den mycket fina Taj Mahal = helsystern till hela Sveriges kelgris nummer 1 – Maharajah.

30/11 Idag körs Svensk Uppfödningslöpning – Två avkommor efter Muscle Hill med i fältet – en efter Viking Kronos

FAR FAR AWAY
e. Donato Hanover

FINAL CALL

e. Muscle Hill

TAJ MAHAL

e. Viking Kronos

Idag så körs tvååringsloppet Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro med 600 000 kronor till segraren. Det anrika loppet har körts sedan 1926 och segraren i det hette då den inte okände Ibrahim Pascha.

Det är två stycken avkommor efter Muscle Hill med i loppet, nr 1 Eileen Boko samt nr 12 Catwalk In, vår andelshäst hos Björn Goop som vi säljer i andelar – FINAL CALL är efter Muscle Hill, det finns några andelar kvar!!
Nr 5 Onceforall Face i Svensk Uppfödningslöpning är efter Viking Kronos = samma pappa som TAJ MAHAL som det fortfarande går att bli delägare i, Taj Mahal är en helsyster till självaste Maharajah.
Det finns även några andelar kvar i FAR FAR AWAY hos Jim Oscarsson, hon har samma far som vår andelshäst D´One = Donato Hanover.
Det är tre (3) stycken minst sagt superstammade andelshästar som ni kan bli delägare i.

Nr 11 Bullyoung i Svensk Uppfödningslöpning har vår unghästtränare Per Fromell format, Per håller nu på att forma Final Call åt Björn Goop.

29/11 Andelshästarna Shestheholepackage & Countdown till start på Åby

Shestheholepackage

Countdown

På torsdag så startar två stycken av Stall Kennys Andelshästar på Åby, det är de båda fyraåringarna Shestheholepackage som startar i ett stolopp över distansen 2140 volt och Countdown som är ute i ett öppet lopp över 1640 auto, Countdown var så sent som igår kväll trea på Åby, de båda andelshästarna tränas och körs av Björn Goop.

28/11 Andelshästen Countdown & Björn Goop trea ikväll på Åby

goop_bjorn-2.jpg
Björn Goop tränade andelshästen Countdown var trea ikväll på Åby, Björn Goop körde ett perfekt lopp med Countdown, i senaste starten så galopperade Countdown som etta över mållinjen på Solvalla så det blev lite revansch denna gång.

28/11 Du anmäler väl Far Far Away till tvååringsloppet Svampen frågade Jim Oscarsson idag – andelar finns att köpa i Far Far Away

jim_oscarsson_lada-3.jpg
Far Far Away sköter sig fint, rör sig fint och vi är nöjda med henne, du anmäler väl till tvååringsloppet Svampen frågade Jim idag när vi pratade med honom idag, självklart! Vi anmäler alla andelshästar till samtliga insatslopp här i Sverige som tre och fyraåringar, vi anmäler även till tvååringsloppen Svampen på Örebro Travet och till Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro om tränaren tycker det och tror att hästen kan vara aktuell för att starta som tvååring, Jim låter finurligt nöjd med Far Far Away. Jim Oscarsson vann Svampen 2011 med då tvåårige Dreams Take Time och Örjan Kihlström körde då till seger. Det finns andelar kvar att köpa i Far Far Away för dig som vill bli delägare i detta superstammade sto.

27/11 Två av Stall Kennys Andelshästar startar på Åby på tisdag

Andelshästarna Arctic Light – Anders Svanstedt och Codebreaker – Flemming Jensen startar på Åby på tisdag på lunchen.

26/11 Missa inte att bli delägare i mycket fina Final Call

final_call_goop_bjorn-5.jpg
Final Call (Muscle Hill – Morguns Sweetheart) ropade vi in på årets Kriterieauktion för 350 000 kr, Final Call blev Kriterieauktionens tredje dyraste sto och hela Kriterieauktionens sjunde dyraste häst.

Final Call är ett mycket fin sto efter Muscle Hill som delar världsrekordet 1.08.5 med Giant Diablo & Donato Hanover, Muscle Hill var outstanding i sin kull och förlorade endast en gång under sin karriär det var i sin debut som 2-åring då han slutade tvåa, han vann 8 av 9 starter som tvååring och alla 11 starterna som treåring, Muscle Hill tog alltså efter den snöpliga förlusten i debuten 19 raka segrar!! Muscle Hill har börjat mycket lovande i aveln, hans första avkommor är nu två år och av dessa så har många redan segerdefilerat i USA.

Modern Morguns Sweetheart var en fantastiskt fin travare i USA, hon tjänade över 2 miljoner kronor och vann på 1.10,5 /1609a, Final Call är Morguns Sweetheart´s första avkomma. Morguns Sweetheart är efter Lindy Lane som är mycket intressant som morfar.

25/11 Far Far Away har nu gått första jobbet sedan hon kom ner till stall Jim Oscarsson i torsdags – bli delägare i dottern till en världsrekordhållare
jim_oscarsson_helena_cederin-3.jpg

Idag så har Far Far Away gått det första jobbet sedan hon kom ner till Jim Oscarsson i torsdags.
Kommentar från Kevin Oscarsson: Jättefin travare, som var mycket fin att köra. Väldigt trevlig häst!

Du kan bli delägare i FAR FAR AWAY dottern till världsrekordhållaren 1.08,5 DONATO HANOVER, som ni alla vet så är det samma far som till vår andelshäst D´ONE, mer presentation överflödig.
Modern FEELS LIKE MAGIC var själv en mycket duktig tävlingsindivid, hon tjänade 1,1 miljoner kronor i stentuff konkurrens i USA på 16 starter och travade och vann på tiden 1.12,2/ 1609a FAR FAR AWAY är Feels Like Magics andra avkomma, den första avkomman Howe´s Magic är 3 år och har vunnit på *1.13,0 och tagit 5 segrar i USA.

25/11 Andelshästen Dark Chocolate gör comeback på fredag

dark_chocolate_stallkenny-2.jpg
På fredag så gör andelshästen Dark Chocolate comeback på Axevalla för sin tränare Anders Svanstedt efter att ha varit skadad och inte startat sedan i maj, hennes senaste start vanns i smått överlägsen stil och hon kommer väl förberedd till denna start även om det kanske behövs något lopp i kroppen.

​24/11 Det är inte läge att vänta på framtidens stjärnor – köp nu innan det är försent

priser-the-red-mile-2.jpg
Andelar fortsätter att ramla ut i de tre superstammade andelshästar som vi säljer i andelar, Jim Oscarsson har haft besök av intressenter av andelar i FAR FAR AWAY, intresset för att äga Maharajahs helsyster TAJ MAHAL är stort och även i henne har vi sålt andelar i under helgen, i FINAL CALL hos Björn Goop är det inte heller många andelar kvar, det är inte läge att vänta nu om ni vill vara med och äga en superstammad andelshäst. Skynda fynda detta kan vara framtidens stjärnor!!


KÖP ANDELSHÄST HOS

JIM OSCARSSON

sto f.2012

e.Donato Hanover
u.Feels Like Magic

20 andelar
17 500 kr styck

Priset gäller fram
till 1/12 2013
därefter så höjs
priset per andel
om det då finns
någon andel kvar.

månadskostnad
700 kr / andel

andelar finns att köpa!

KÖP ANDELSHÄST HOS

BJÖRN GOOP

sto f.2012​
e.Muscle Hill
u.Morguns Sweetheart

20 andelar
19 000 kr styck

Priset gäller fram
till 1/12 2013
därefter så höjs
priset per andel
om det då finns
någon andel kvar.

månadskostnad
650 kr / andel

andelar finns att köpa!

KÖP ANDELSHÄST HOS

ROGER WALMANN
sto f.2012

e.Viking Kronos
u.Chili Khan

20 andelar
30 000 kr styck
månadskostnad
870 kr / andel

andelar finns att köpa!
Detta är
MAHARAJAH´s
helsyster!


24/11 En månad kvar till julafton och The Meadowlands nya läktare invigdes i snöfall

En månad kvar till julafton och inatt så invigdes The Meadowlands nya läktare och det kördes ett travlopp under kvällen, det loppet ser ni här under.

1: Wishing Stone. – Y. Gingras 1.54.0
2 : Arch Madness. – T. Smedshammer 1.54.1
3 :Market Share. – T. Tetrick 1.54.2
4 : My Mvp. – R. Pierce 1.54.3
5 : Uncle Peter. – D. Miller 1.54.4
6: Guccio. – C. Callahan 1.56.4

23/11 Missa inte Erik Adielsson´s eftersnack från V75

Maharajah förlorade långloppet på V75 idag, Stefan Hultman hade varnat innan att han inte var på topp och han klarade inte av att traska i dödens och slutade fyra. Dubbeljackpot på Jägersro nästa lördag, då är vi taggade – V75 Tillsammans.
Tips: Missa inte att se ”V75mederik” där man kan ställa frågor till Erik på Twitter och han svarar efter V75 tävlingarnas slut. Vi gratulerar Erik Adielsson till en snygg trippel inom V75 idag, bra jobbat!
Stall Kennys Andelshästar önskar er alla en fortsatt trevlig lördagskväll.

23/11 Lycka till på V75 idag MAHARAJAH – du kan bli delägare i helsystern TAJ MAHAL här

taj_mahal_2013_1-7-3.jpg
Idag så startar Maharajah på V75 på Gävle, hos Stall Kennys Andelshästar kan du bli delägare i Maharajah´s helsyster TAJ MAHAL som både tränaren Roger Walmann och unghästtränaren Per-Erik ”Bullen” Pettersson strör lovord om!! Det finns andelar kvar – men de är inte många.

22/11 Andelshästen Countdown startar på Åby på torsdag

countdown-20120611-5.jpg
På torsdag så startar andelshästen Countdown på Åby, Countdown som i sin senaste start på Solvalla galopperade som etta över mållinjen är nu ute efter revansch.

21/11 Idag så åker andelshästen FAR FAR AWAY ner till sin tränare Jim Oscarsson Åby – det finns några andelar kvar i detta superstammade sto

Se filmen här ovanför – se vilket driv Far Far Away har i steget!! – det finns andelar kvar!!

Idag när Jim Oscarsson passerar Örebro travet så kommer han att ta med Far Far Away ner till sin gård i Bollebygd, Jim som är hemkommen till Sverige efter att ha gjort stor succé i USA, familjen längtade hem och det sammansvetsade teamet valde Åby som hemmabana, det kommer att bli oerhört spännande att följa Team Jim Oscarsson och vi är övertygade om att deras framgångar kommer att fortsätta i Sverige, därför satte vi Far Far Away i träning hos Jim Oscarsson som vi hoppas och tror kommer att forma denna superstammade andelshäst till en mycket fin tävlingsindivid.

Fadern till Far Far Away heter DONATO HANOVER, delar världsrekordet 1.08.5 med GIANT DIABLO och MUSCLE HILL. DONATO HANOVER är far till vår andelshäst D´ONE som vann Svenskt Trav-Oaks och 2,8 miljoner kronor och som är svensk rekordhållarinna över 2140a för 3-åriga ston på tiden 1.12,9am – närmare presentation av DONATO HANOVER är överflödig.

Modern FEELS LIKE MAGIC var själv en mycket duktig tävlingsindivid, hon tjänade 1,1 miljoner kronor i stentuff konkurrens i USA på 16 starter och travade och vann på tiden 1.12,2/ 1609a FAR FAR AWAY är Feels Like Magics andra avkomma, den första avkomman Howe´s Magic är 3 år och har vunnit på *1.13,0 och tagit 5 segrar i USA.
FEELS LIKE MAGIC kommer ur ett gediget möderne, Doyenne/ Me Maggie mödernet som kommer från Grassbed och vi hittar bl.a avelshingsten CREDIT WINNER i detta fantastiska möderne som är otroligt populärt i USA.

20/11 Andelshästen My Gliding Angel mycket duktig tvåa i treåringsloppet Emma Gee Sans lopp ikväll på Solvalla, 47 000 kr in på hennes konto

my-gliding-olle-goop-2-2.jpg
Bilden: My Gliding Angel & Olle Goop på auktionen i Lexington 2011
efter att vi ropat in My Gliding Angel för 30 000 dollar.
Spelarna gjorde My Gliding Angel till favorit i Emma Gee Sans lopp, ett treåringslopp för ston ikväll på Solvalla trots att hon hade spåret längst ut på vingen, My Gliding Angel fick gå först i tredjespår 900 meter kvar och hela näst sista kurvan, dödens sedan och att göra något åt ledaren som fått bestämma loppet igenom var såklart omöjligt, 47 000 kr belönades My Gliding Angel med och hon ser ut att gå en lysande framtid till mötes, det är en ruggigt fin travare som kommer blomma ut på allvar som fyraåring om hon fortsätter att utvecklas på det sätt som hon gjort så här långt.

20/11 Andelshästen Marimba Rhyme till start på Åby nästa vecka

130416_Marimba_Rhyme_Andre-Bakker-5.jpg
På tisdag på Åby så har Anders Svanstedt anmält andelshästen Marimba Rhyme till ett stolopp över 2140a, Marimba Rhyme gör andra starten för Anders Svanstedt och fick spår 10 bakom bilen, hon bör ha gått framåt av loppet hon fick i kroppen senast och troligtvis så plockar vi av alla fyra skorna till denna start säger Anders.

Ikväll två stycken av Stall Kennys Andelshästar till start inom V86, det är i V86-2 nr 10 Culp Fiction samt i V86-8 nr 8 My Gliding Angel, tråkiga utgångslägen för de båda två, dock är Culp Fiction nedstruken till ett niondespår, och det är okej även om vi velat haft framspår, men vi hoppas att Björn Goop löser det på bästa sätt i båda loppen.
Ni följer det som händer våra andelshästar på Solvalla ikväll på Twitter @StallKenny

19/11 Andelshästarna Sail On By & Shestheholepackage anmälda till start – fem* stycken av Stall Kennys Andelshästar anmälda till start i veckan

SAIL ON BY

SHESTHEHOLEPACKAGE

Andelshästarna Sail On By och Shestheholepackage anmäldes till start nu på morgonen till Solvalla på söndag respektive Färjestad på måndag, men innan dess så har vi tre stycken av Stall Kennys Andelshästar till start, det är på Solvalla andelshästarna Culp Fiction och My Gliding Angel, på torsdag på Åby så startar andelshästen Arctic Light som gör en mycket spännande comeback. Vi önskar samtliga delägare i veckans starthästar lycka till. De fem senaste autostartsloppen har vi haft spår 7-11-10-8-12, men någon måste ha de spåren också.
*Det var sex stycken andelshästar anmälda men Checkpoint kommer att strykas till morgondagens start på Charlottenlund pga förkylning.

18/11 På lördag så startar MAHARAJAH på V75 – bli delägare i den mycket fina helsystern TAJ MAHAL hos Roger Walmann innan andelarna tar slut

roger-walmann-stallkenny-2.jpg
På lördag så står Gävle som värd för veckans V75 och i startlistan till Gävles Stora Pris över 3140 meter autostart så hittar vi med nummer 9 helbrodern till vår andelshäst Taj Mahal som det pratas gott om av både Roger Walmann och hans unghästtränare Per-Erik ”Bullen” Pettersson.
taj_mahal_2013_1-7-2.jpg
Det finns andelar kvar i Taj Mahal för dig som vill äga ett helsyskon till hela travsveriges kelgris den på lördag 19-faldige miljonären – Maharajah.

18/11 Grattis Stefan ”Tarzan” Melander till segern i Matron Stakes med Nuncio – Team Jim Oscarsson har format Nuncio till den stjärna han är

tarzan_aker_jim_robert-3.jpg
Den före detta Jim Oscarsson tränade Nuncio vann inatt Matron Stakes för tvååriga hingstar och valacker på Dover Downs, Nuncio ägs av Stefan ”Tarzan” Melander och inatt så pulveriserade Nuncio banrekordet all time high med sina 1.10,2/ 1609a – vi blir inte förvånade om detta är 2014 års Hambletonianvinnare, snyggt jobbat Team Jim Oscarsson som format Nuncio till den stjärna som han är.

Bilden ovan: Stefan ”Tarzan” Melander, Anders ”Säpo” Åker, Jim Oscarsson & Robert Lindtsröm besiktigar hästar på Harrisburg auktionen 2012 där Nuncio ropades in på auktion och som sedan gick in i träning hos Jim Oscarsson som format Nuncio till den stjärna som han är idag.

jim_tarzan_nuncio-2.png
Jim Oscarsson håller upp boxskylten i Harrisburg 2012 framför vår kamera då Nuncio ropades in på auktion.

far_far_away_920-7-3.jpg
Vi säljer andelar i Far Far Away en superstammad andelshäst hos Jim Oscarsson som du kan bli delägare i, klicka

17/11 Andelshästen Extra Fudge är nu SLUTSÅLD

extra_fudge_skrivbordsunder-3.jpg
Andelshästen Extra Fudge är nu slutsåld och vi hälsar alla delägare hjärtligt välkomna till Stall Kennys Andelshästar.

17/11 Blir det DU som blir den sista delägaren i tvååriga Extra Fudge hos Timo Nurmos – EN (1) andel kvar

extra_fudge_20130817_1920-3-2.jpg
Det finns en andel kvar i tvåårige hingsten Extra Fudge för dig som vill vara med och kriga i treåringsloppen nästa år, Extra Fudge är efter succéhingsten i svensk avel Chocolatier som är far bl.a till 2012 års Kriterievinnare Chelsea Boko, StoChampionatsvinnaren Drillbit Ås, Svensk Uppfödningslöpningsvinnaren Denim Boko. Chocolatier är far till Your Highhess, Kungapokalsvinnaren El Mago Pellini m.m. enbart här i Sverige.

Modern till Extra Fudge heter Gildone och hon är syster till avelshingsten Mr Pine Chip!! Gildone travade själv 1.12,3 och var en mycket duktig tävlingshäst i USA modern Gildone tjänade $105 383 USD.
Extra Fudge är Superstammad!!
Tränare Timo Nurmos!
Skynda att fynda!
SISTA ANDELEN säljs i Extra Fudge, blir du den lycklige delägaren?
Nedanstående går att läsa på avelshingsten Chocolatier´s

Trots att det har varit lite smolk i segerbägaren efter Derby-finalerna så visar månads-sammanfattningen vilket otroligt genomslag Chocolatiers avkommor har.

Här hemma i Sverige imponerade Drillbit Ås när hon vann på Bergsåker på 10.1/1640m och satte samtidigt ett nytt svenskt rekord, Svante Båth tränar, Erik Adielsson körde. En annan mäktig vinnare var Chelsea Boko som vann ett försök till Solvalla Grand Prix på 12.0/2140m. som vanligt var Jorma Kontio i vagnen på Nurmos-hästen.

I Derbykvalen imponerade El Mago Pellini när han joggade hem sitt försök på 13.4/2640m för sin tränare Lutfi Kolgjini, tyvärr blev det sedan galopp i finalen, då med Johnny Takter i vagnen.
Kvalvann gjorde också Your Highness i Derbystoet, tid 13.8/2140m. Hon fick sedan samma tid i finalen där hon satt fastlåst bakom vinnaren Fascination, tyvärr valde körande Björn Goop ett passivt upplägg, något som nu i efterhand visade sig kostat segern. Glädjande är i alla fall att Ulf Stenströmer-tränade Your Highness nu passerat miljonen, vilket gör henne till Chocolatiers femte svenskfödda miljonär, detta trots att äldsta avkommorna bara är 5 år.

Vunnit har också 3-åringarna: Tarragona Ås (15.8/2160m på Eskilstuna) och Rarotonga (22.0/2140m på en regntung Östersundsbana).

Internationellt:
I Danmark återupptog Sugary La Marc segerraden när hon vann consolation till Stoderbyt på 15.5. hon har nu vunnit fem av sina sex starter.

I Norge vill vi gratulera dubbelvinnarna V.C.Chocoholic och Chocolatique. Chocoholic vann för sin tränare Frode Hamre på Momarken (12.4/1640m) och Sörlandet (13.6/2140m) Chocolatique och Gunnar Austevoll tog sin dubbelseger på Bjerke (15.3 resp 14.0/2140m) i försök och final av Norska Stoderbyt, finalen gav NOK500 000:- vilket också gör Chocolatique till miljonär. Frode Hamre har dessutom segrat med Ultimate Lindy som tog sin nionde årsseger när han i Bergen vann på 13.0/2100m.

Från USA och Canada har vi följande att rapportera.
Två-års stoet Chocolate Crisp tog nu fjärde raka segern när hon vann Marion Dancer Trot på Freehold i fredags. En annan två-års vinnare är Chocolate Day som vann för Marcus Johansson, här blev det dubbelseger då Choco Sun inkom som tvåa, även det här loppet avgjordes på 800m-banan Freehold i New Jersey. En annan snabb 2-åring är Don´t Miss A Tweet, hon segrade på utmärkta 13.6 på Vernon Downs.

Andra Chocolatier-vinnare är Paper Backed Lindy (Mohawk 12.6/1609m), Chocolate Delight (Freehold 16.3/1609m ), Danish Duke (Rideau 14.2/1609m), Queen Of More (Tioga 12.3/1609m) + Marion Mayday och Big Cookie.
Dessutom vill vi nämna 3-års stoet Shared Past som gjorde ett topplopp i Canada på Mohawk Raceway när hon förlorade knappt i finalen av Simcoe Stakes ($205 000:-), vinnare blev kullens drottning så här långt Bee A Magician. Segertid 10.2, Shared Past hade tiondelen sämre.

16/11 En fortsatt trevlig lördag tillönskas er alla – lite av varje

tino_arling_stallkenny-2.jpg
Ingen vinst för Preludio AS och inga vinster på V75 Tillsammans denna vecka att jubla över, men dagen har varit bra och vi gjorde ett besök på Solvalla idag, Digital Ink gjorde som ”Tarzan” sa i New Jersey i söndags – bara vann, en mycket mycket fin häst! Kul för Tino Ärling som till vardags jobbar hos Roger Walmann att få vinna på V75 och det var rätt läge!! Tino som är både duktig och trevlig vann Klass I finalen med 200 000 kr i förstapris med Kaiser Broline, snyggt Tino & grattis!! Vi önskar er alla en fortsatt fantastisk lördag.

15/11 Andelshästarna Checkpoint & Arctic Light till start nästa vecka – båda gör debut i ny regi

CHECKPOINT

ARCTIC LIGHT

På onsdag på Charlottenlund så gör andelshästen Checkpoint debut för sin nya tränare Flemming Jensen och dagen efter, dvs torsdag så är det debut för andelshästen Arctic Light i regi Anders Svanstedt, en spännande vecka för många av Stall Kennys Andelshästars delägare då vi har fem stycken andelshästar till start med början imorgon på Solvalla då andelshästen Preludio AS startar.

14/11 Pasha tog karriärens tionde seger – helsyskon med TAJ MAHAL

pasha-2.jpg
Ovanstående går att läsa i tisdagens , Taj Mahal har ett femårigt syskon som heter Pasha som tog seger nr 10 av 20 i karriären i sin senaste start. Taj Mahal är helsyskon med Maharajah också som ni redan vet.
Det finns några andelar kvar i Taj Mahal för dig som vill vara med och äga ett helsyskon till MAHARAJAH.

14/11 Två av Stall Kennys Andelshästar strider om 130 000 kr på V86 på onsdag på Solvalla

culp_fiction_my_gliding_angel_stallkenny.jpg
På onsdag så startar två av Stall Kennys Andelshästar på Solvalla inom V86, det är Culp Fiction som startar i ett stolopp över 1640a och My Gliding Angel som går ut i treåringsloppet Emma Gee Sans lopp över 2140a. Vi önskar delägarna i dessa två ston lycka till.

Björn Goop har förövrigt vunnit Emma Gee Sans lopp två gånger sedan det instiftades 1998 – med Nancy Pride 1999 och Andoverandout 2010, vi håller tummarna för att seger nr 3 kommer på onsdag även om det blir svårt för My Gliding Angel från spår 8 bakom bilen.

Lite mer kuriosa om Emma Gee Sans lopp, snabbaste segertiden i loppet är 1.13,8 Hankypanky Pagan 2013, lägsta vinnaroddset 1.30 Old Maid Hall 2005, högsta vinnaroddset 23,80 B.B.S.Spilina 2000, år 2006 så var U.S.A.Hornline tvåa i detta lopp, hon är moder till vår andelshäst Arctic Light som gör comeback på Åby nästa torsdag.

13/11 Inte fredag den 13:e – men ändå galopperade andelshästen Countdown som klar etta över mållinjen på Solvalla ikväll

countdown-4-2.jpg
I dagens första lopp så startade idag andelshästen Countdown, han såg ut att vinna loppet då han kopplade grepp 50 meter före mål, men strax före mållinjen så galopperade Countdown som klar etta över mållinjen, han hade landat på 1.15,7/ 2140a – tråkigt för alla delägare i Countdown men han såg fin ut under loppet och kommer igen.

12/11 Jimmy Takters tvååriga toppsto efter Donato Hanover imponerade – bli delägare i ett mycket fint sto efter Donato Hanover hos Jim Oscarsson

far_far_away_920-10.jpg
I söndags natt svensk tid så kördes försöken till Matron Stakes på Dover Downs, och i ett av försöken för de tvååriga stona så imponerade tvååriga Donato Hanover dottern Shake It Cerry som hade ren lekstuga i sitt försök för tvååriga ston, Donato Hanover dottern vann med sju (7) längder ner till andra häst i mål på tiden 1.11,3/ 1609a. Shake it Cerry som tränas av Jimmy Takter kommer att tillhöra favoriterna till segern i finalen av Matron Stakes som körs nästa söndag på Dover Downs.

Vi säljer ett mycket fint sto efter Donato Hanover hos Jim Oscarsson som andelshäst, Far Far Away heter hon, och hon har Kadabra som morfar, Kadabra som är far till Bee A Magican som har 16 raka segrar i USA i år och har vunnit allt som går att vinna denna säsong, ni förstår att stamtavlan är mycket fin!!

nuncio-jo-stalltz_2.jpg
Foto: STALLTZ.SE
I ett av försöken för de tvååriga hingstar och valackerna så imponerade den tidigare Jim Oscarsson tränade Nuncio stort, trots att Nuncio avverkade halva distansen på 1.08,6 så var Nuncio helt överlägsen i mål och vann på tiden 1.11,7, äger Nuncio gör Stefan ”Tarzan” Melander. Nuncio tränades hela tiden i USA av Jim Oscarsson, men när Jim nu för några veckor sedan flyttade hem till Sverige så blev Scott Andrews ny tränare på Nuncio. Nu hoppas vi på att Jim Oscarsson kommer att forma Far Far Away som vi nu säljer i andelar till en fin tävlingshäst.
Bli hästägare hos Jim Oscarsson i andelshästen .
På bilden ovan så ser ni Nuncio vid dett tidigare tillfälle i år tillsammans med Jim Oscarsson.


11/11 Vi är nu hemma igen från USA – andelshästen Preludio AS startar på lördag på Solvalla – besökt Taj Mahal (andelar finns kvar) & hästarna hos Stig H idag

bullen_stallkenny.jpg
Vi är nu åter hemma ifrån USA efter en lång hemresa från Harrisburg, det var en mycket trevlig och lärorik resa och man träffar massor av folk ifrån olika delar av travvärlden. Vi stannade till på Sköldnora Gård och hälsade på andelshästen Taj Mahal, hon ser ut som en stjärna hela hon, om hon sen blir det återstår att se, Roger Walmanns unghästtränare Per-Erik ”Bullen” Pettersson (bilden ovan) är i alla fall mäkta belåten med Maharajahs helsyster Taj Mahal, andelar finns kvar!!

ville_karhulahti_stallkenny-2.jpg
På andra sidan vägen så ligger Stora Alby där Stig H Johansson har sin gård, vi besökte våra tre andelshästar hos Stig H och alla tre har idag gått jobb, och hur det gick det kan ni läsa om under respektive häst, Emmett Brown, Sail On By & Shutterlatier. Allid lika trevligt att besöka både Sköldnora och Stora Alby, kunnig personal som man alltid blir väl bemött av. På bilden ovan så ser ni Ville Karhulahti som är försteman hos Stig H Johansson.

preludio_as_20131020-3-2-2.jpg
På lördag så startar andelshästen Preludio AS på Solvalla i ett kortlopp och med startspår 11 bakom bilen.

usa_stallkenny-2.jpg
Den här gamla skylten hittade vi efter vägen när vi bilade upp till New Jersey igår, vi åkte lite småvägar för att njuta av den vackra naturen då vi hade god tid på oss.

10/11 Bee A Magican tog sin sextonde raka seger – bli delägare

far_far_away_920-9.jpg
Bee A Magican (Kadabra) tog sin sextonde (16:e) raka seger i år när hon vann American National finalen för treåriga ston igår kväll på Balmoral Park, Bee A Magican är efter Kadabra, Bee A Magican har haft en fantastisk säsong då hon slagit världsrekord och vunnit alla sina 16 starter i år, hon har tjänat över 2 miljoner dollar!! Hon har vunnit alla storloppen, Breeders Crown, Hambletonian Oaks, Delvin Miller Memorial, Elegantimage Stakes, Simcoe Stakes mm mm, Imponerande.

Vad vill vi säga med det? Jo i FAR FAR AWAY´s stamtavla som vi säljer som andelshäst hos JIM OSCARSSON så är Kadabra MORFAR…!! Ni förstår att det är en extrem snabb generationsväxling i FAR FAR AWAY – det ska bli mycket intressant att följa hennes väg mot vinnarcirklarna.

10/11 Harrisburg dag 7: Sista auktionsdagen 18 stycken nya svenskköp

daniel_reden_stallkenny.jpg
Igår så hölls den sista auktionsdagen här i Harrisburg och det blev totalt 18 nya svenskköp, Daniel Redén stod för fyra av de köpen.
auktionshall_harrisburg_stallkenny-2.jpg
Det var mycket människor på plats den sista auktionsdagen och under veckan som gått så har det varit full fart från tidig morgon till sen kväll här i Harrisburg, vi lämnar idag hotellet för att bege oss upp mot New Jersey där vi ska hälsa på hos en travtränare.

videofilmas_harrisburg_stallkenny.jpg
Alla som ropar in en häst på auktion i USA videofilmas när de signerar köpekontraktet.

maclay-street-lobby-stallkenny.jpg
Inne i denna lokal Maclay Street Lobby har vi befunnit oss hela veckan i Harrisburg.

vag.jpg
Nu väntar frukost klockan 07:00 tillsammans med övriga gänget innan vi lämnar detta hotell och beger oss mot New Jersey, klockan är nu 05:45 amerikansk tid.

Mer text och bilder hittar ni som vanligt på vår sida på Twitter.

9/11 Nära nära 7 rätt igen och V7:an hade gett 695 000 kr bara på 7 rätt på V75 Tillsammans idag

v75_tillsammans_stallkenny.jpg
Så nära 7 rätt igen på det ena V75 Tillsammans bolaget, vår V75 tippare Mats som tippar i det ena V75 Tillsammansbolaget har i år tippat in nästan exakt en halv miljon kronor till de delägare hos Stall Kennys Andelshästar som är med där.

I dag så hade det kunnat blivit en rejäl slant då spelbolaget hade 6 rätt och två hästar i sista avdelningen, bl.a nr 6 Canaka B.F. som vi hade med såg ut att gå mot en säker seger i avdelning sju när Playing Tua hann upp Canaka B.F. precis på mållinjen, 7 rätt hade då gett 695 000 kr och sedan hade det blivit sexor och femmor också, men vi ger oss inte, nästa vecka så spelar vi V75 Tillsammans igen då V75 körs på Solvalla.

En fortsatt trevlig lördag till er alla hälsar vi från Harrisburg auktionen!

9/11 God morgon Anders! Grattis på din 70 årsdag från gänget i Harrisburg

anders_aker_70_stallkenny.jpg
Varje morgon här i Harrisburg så är Anders ”SÄPO” Åker vår egen Travguru uppe tidigt och sitter vid datorerna nere i foajén och skriver in priserna i auktionskatalogen, och han smiter in här på vår hemsida och läser varje dag, så ramla inte av stolen nu Anders när du läser detta. Klockan 06:30 så äter vi frukost tillsammans varje morgon, så vi ses snart Anders.
Anders är en klippa som hjälper till i ur och skur och har hela denna auktion hjälpt Stefan ”Tarzan” Melander med att serva Lianmannen med det mesta.

Anders som går under smeknamnet SÄPO jobbade just på SÄPO innan han gick i pension, inom säkerhetspolisen så måste man ha ögon åt alla håll och det har Anders, han är oumbärlig på såna här resor och vi sjunger HIPP HIPP HURRA på din födelsedag och hoppas att din stora dag blir riktigt bra här i Harrisburg.

Anders är inte lätt att fota som ni ser på bilderna här ovanför, han gör allt för att inte fastna på bild, han blundar och håller händerna för ansiktet, men när han häromdagen stod bredvid Jimmy Takter så sträckte både Jimmy och Anders på sig båda två minsann.

9/11 Harrisburg dag 6 – mängder av svensköp av amerikanska fölston

bernie_noren_stallkenny.jpg
Totalt så köpte svenskar under gårdagen 25 stycken hästar, av dem så var 23 stycken fölston och 2 stycken ettåringar, på bilden så ser ni Björn ”Bernie” Norén som ropade in ett fölsto åt Anders Ström & Lutfi Kolgjini.
folston-2.jpg
Fölston stod på långa rader igår när det var mixedauktion och väntade på att få komma upp i auktionsringen.

svante_bath.jpg
Svante Båth på plats i Harrisburg och studerar auktionskatalogen.

pete_spears_stallkenny.jpg
Vi tackar Kurt Hansen och Pete Spears (bilden) Vice President på Hanover Shoe Farms för att de igår kom och frågade oss om de kunde få ge oss en Hanover Shoe Farms jacka, det tackade vi självklart inte nej till, den bär vi med stolthet, både Kurt Hansen och Pete Spears följer vår hemsida berättade de och det känns stort. Thank you Mr President and Thank you Kurt for your kindness. Vill ni besöka Hanover Shoe Farms hemsida så finns det mycket läsning där och fantastiska hästar, klicka
hanover.jpg
Den berömda Hanover loggan på jackan som vi fick med oss hem igår.

tarzan.jpg
Tarzan har varit i ”spralltagen” hela veckan, han har dock jobbat stenhårt varje dag, och har besiktigat hästar från morgon till kväll, han har besiktigat och fotat ALLA hästar på hela auktionen, han är unik och världens snällaste människa den gode Stefan ”Tarzan” Melander, vi lyfter på hatten och bugar.

girls_just_wanna_have_fun-3.jpg
Photo: @EvHarms on Twitter
Bilden här ovanför har vi lånat från @EvHarms på Twitter, den är så underbar, se på hästen och se på tjejen som vi tror heter Evelyn, hur de samspelar med minerna, det blir ett uppdrag för alla våra skötare på våra andelshästar att få till något liknande, fixar du det Bosse Näslund? Bilderna här ovanför på @EvHarms och hästen är så klockrena och underbara så det finns inte.

Som vanligt så finns det mycket mer text och bilder på @StallKenny på Twitter, välkomna att följa oss där också. Klockan 10:00 amerikansk tid så startar Harrisburg auktionens sista dag, idag så säljs det tävlingshästar, klockan är nu 03:30 när vi skriver dessa rader, vi ska nu fortsätta att jobba fram till 06:30 när frukost väntar.


8/11 Andelshästen Marimba Rhyme startar på Åby på torsdag

130416_Marimba_Rhyme_Andre-Bakker-2-3.jpg
På torsdag på Åby travbana i Mölndal så gör andelshästen Marimba Rhyme sin första start i regi Svanstedt efter att ha varit borta från tävlingsbanan sedan i maj, Anders Svanstedt är avstängd och Peter Ingves sitter i sulkyn på torsdag.

8/11 Harrisburg dag 5 – Stefan ”Tarzan” Melander köpte fyra stycken ettåringar

auktionsresultat_stallkenny.jpg
Harrisburg dag 5 och den fjärde auktionsdagen, det blev totalt fem stycken svensköp varav Stefan ”Tarzan” Melander köpte fyra stycken ston efter Yankee Glide, Cantab Hall, Explosive Matter och Majestic Son, det femte svenskköpet stod Courant AB (Anders Ström) för, och även det var ett sto som var efter Lucky Chucky.

tweet_hanover_stallkenny.jpg
Stefan ”Tarzan” Melander köpte bl.a ett sto vid namn Tweet Hanover, den perfekta Twitterhästen med andra ord.

Det var ganska så lugnt även denna dag ute på ”sailen” – Daniel Redén och Timo Nurmos var på plats men inga köp, det har kommit en hel del nya svenskar och andra nordbor hit nu för att vara med och bjuda på fölston idag fredag och tävlingshästar imorgon lördag bl.a så har Svante Båth kommit.

hall_stallkenny-2.jpg
Stora lokaler är det vi vistas i och man behöver nästan GPS för att hitta dit man ska.

stadium_stallkenny.jpg
Den här arenan är både spöklik och mäktig, enormt stor och vi fick berättat för oss att de brukar ha hästshower, olika uppvisningar och rodeos, ja kunde arenan berätta så finns det nog mängder av spännande historier som vi skulle ha fått lyssna på, den är enorm och man känner ett stort lugn inne i den, men ändå i fantasin så hör man jublet och applåderna från människor på läktarna. Undra om de inte har haft basketball inne i arenan också, det sitter ett scoreboard i taket som ingen annars kan förklara vad det skulle ha använts till.

bjorn_bernie_noren_stallkenny.jpg
Igår kväll så åt vi en god middag på Gilligans tillsammans med Björn ”Bernie” Norén som är unghästtränare hos Åke Svanstedt här i USA, Bernie har bott och jobbat många år i USA, och som ni ser på bilden så är Bernie ett stort fan av ishockeylaget Philadelphia Flyers.

Som vanligt så hittar ni mer text och bilder på vår sida på Twitter och ni följer som vanligt auktionen från klockan 10:00 amerikansk tid om ni klickar – klockan är snart 06:00 och vi har idag jobbat sedan 03:30 – många telefonsamtal har det blivit blivit med Sverige nu på morgonen här i USA. Vi går upp tidigt eftersom vi har så mycket jobb att göra så är det perfekt att gå upp tidigt och börja jobba mot Sverige för att sedan vara klara så att vi är i god tid ute på auktionsområdet, man slipper också jetlagen när man kommer hem, vilket är mycket skönt.

7/11 Andelshästen Trabant är nu slutsåld – intresset för att äga andelshäst stort

trabant_slutsald.jpg
Den superstammade andelshästen Trabant (Cantab Hall – Jalopy) är nu slutsåld och vi hälsar alla delägare i honom välkomna till Stall Kennys Andelshästar, det är flera av de andelshästar som vi lanserat som andelshästar som det nu bara finns några andelar kvar i, intresset för att äga andelshäst hos oss är större än någonsin, välkommen att bli delägare i en superstammad andelshäst du med hos Stall Kennys Andelshästar hos någon av de travtränare som vi samarbetar med.

7/11 Andelshästen Countdown startar på Solvalla på onsdag

countdown-7-5.jpg
På onsdag så är det dags för andelshästen Countdown att starta igen, han gör det på Solvalla i kvällens allra första lopp.

7/11 Harrisburg dag 4 – Stefan Melander köpte tre stycken ettåringar

tarzan_stallkenny_.jpg
Stefan Melander köpte under onsdagen tre stycken ettåringar av de totalt tio som köptes av svenskar, Tarzan hälsar att han är mycket nöjd med sina inköp så här långt här i Harrisburg, idag är det sista dagen då det säljs ettåringar.

Dagen ute på auktionsområdet var förhållandevis lugn, inte lika mycket människor som de två första dagarna, men det var trevligt och gemytligt att gå runt att prata med folk och se på de fina hästarna som visades upp i gångarna i den enorma hallen där alla hästarna står.

nurmos_stallkenny.jpg
Timo Nurmos och Martti Ala-Seppälä som tidigare var VD för stall Kemppi och som har köpt alla Kemppis fölston och hingstar och ska börja föda upp hästar under namnet MAS, Marttii är en mycket trevlig kille som har glimten i ögat hela tiden. Timo Nurmos var belåten då hans Panama AS vann på V86 igår kväll.

10000_tweets_stallkenny-2.jpg
Igår passerade vi 10 000 tweets på Twitter, vi har därmed skrivit så många korta Twittermeddelanden och vi tackar er alla som följer oss på Twitter.

usa_flagga_stallkenny.jpg
Jubileumsbilden i den tiotusende tweeten en USA flagga som vi fotade här i Harrisburg igår.

Dagen avlutade vi tillsammans med Stefan ”Tarzan” Melander och travgurun Anders Åker, då vi tillsammans åt lite välbehövlig kvällsmat efter en lång dag ute på auktionsområdet.

Mer text och bilder hittar ni som vanligt på vår sida på Twitter, vi kommer idag att åka ut efter frukost och när vi har jobbat klart till auktionsområdet där auktionen nu går in på sin fjärde dag.

6/11 Harrisburg dag 3 – Åke Svanstedt köpte en helt unik vit häst

white_bliss_stallkenny.jpg
Dagens samtalsämne i Harrisburg var igår innan auktionen vad den vita passgångarhästen skulle gå för, nu vet vi svaret – Åke Svanstedt ropade in White Bliss för 240 000 dollar och det var ägaren till Sebastian K. Knutsson Trotting (Tristan Sjöberg) som köpte den som present till sin mamma, när priset klubbades så jublades det och applåderades det i auktionshallen vilket mycket sällan händer, det var också extremt mycket folk på plats och såg när White Bliss såldes, en unik häst – det föds en helt vit häst på tre miljoner hästar. White Bliss ska nu formas till en stjärna av Åke Svanstedt.

nurmos_tarzan_stallkenny-2.jpg
Det var full fart i auktionshallen hela dagen även igår och det blev totalt 14 stycken svenskköp, herrar Timo Nurmos och Stefan ”Tarzan” Melander handlade varsin ettåring efter Cantab Hall och Explosive Matter. Det är tufft att gå runt i auktionshallen och besiktiga hästar från tidig morgon till kvällen och det tar på krafterna även för Nurmos & Melander.

tarzan_svanstedt_stallkenny.jpg
Åke Svanstedt ropade in ytterligare tre ettåringar förutom White Bliss, på bilden så ser ni Tarzan, Åke och Rickard Svanstedt som läser auktionskatalogen i högra hörnet.

auktionshall_harrisburg_stallkenny.jpg
Auktionen fortsätter idag klockan 10:00 amerikansk tid och när detta skrivs så är klockan 05:50 i USA, om 40 minuter väntar frukost och sedan beger vi oss av ut till auktionsområdet. Ni som följer @StallKenny på Twitter vet att det finns mycket mer text och bilder från gårdagen där, det finns även några filmklipp där att se på White Bliss.

5/11 Harrisburg dag 2 – många svenskköp första auktionsdagen

canepa_hanover_stallkenny.jpg
Igår drog auktionen här i Harrisburg igång och det blev hela 18 svenskköp första dagen, Canepa Hanover blev dyrast första dagen,det är en ettårig bror till vår andelshäst Sail On By som Jimmy Takter ropade in för 300 000 dollar.

rickard_ake_svanstedt_stallkenny.jpg
Mellby Gård köpte en helbror till Muscle Hill för 130 000 dollar som kommer att gå i träning hos Åke Svanstedt i Florida, Åke köpte också bl.a en passgångare vid namn Wegottatruckyea, det hade kommit en hel del folk till första auktionsdagen och stämningen var som vanligt på topp, på bilden så signerar Åke Svanstedt ett av köpekontrakten och Rickard Svanstedt ser belåten ut.
jimmy_takter_stallkenny-2.jpg
Jimmy Takter alltid på plats när det är auktioner i USA, här tillsammans med travgurun Anders Åker.

holidayphone-logo_webb_CCAxJW.png
Många följer oss på Twitter och många har hört av sig och frågat hur vi kan twittra så mycket som vi gör utan att bli ruinerade, vi använder oss alltid av Holiday Phone när vi är på resande fot, det är helt suveränt och kostnaden blir billig jämfört med vad det skulle kostat om vi ringt och surfat med ett vanligt abonnemang i telefonen, kika in på deras hemsida och läs om alla fördelar, Holiday Phone rekommenderas varmt! Klicka för att komma till Holiday Phone´s hemsida.

timo_nurmos_stallkenny-5.jpg
Timo Nurmos köpte en häst igår och ser nöjd ut.

Dagen avslutades med att vi åt Fajitas tillsammans på restaurang Chili´s som serverar fantastiskt god mat, vill ni läsa mer och se många många fler bilder från Harrisburg så kan ni göra det om ni följer @StallKenny på twitter – klockan är nu 05:45 här i Harrísburg och 06:30 väntar frukost, vi har även idag varit uppe sedan 04:00 och jobbat mot Sverige och kommer så att göra under hela veckan.

4/11 Andelshästen Shestheholepackage tvåa på Färjestad ikväll

shestheholepackage-20120622-3.jpg
Ikväll så gjorde andelshästen Shestheholepackage sin andra start efter hjärtmuskelinflammation och hon skötte sig bra, hon slutade tvåa på nytt personligt rekord över medeldistans och voltstart, 1.16,6/ 2160 meter lyder det, vi håller tummarna för att denna stora dam kommer tillbaka igen på allvar på tävlingsbanan.

4/11 Harrisburg dag 1 – härliga segrar under dagen

tarzan_stallkenny.jpg
Vi var igår ute på auktionsområdet och besiktigade unghästar, det kördes EXTRA V75 hemma i Sverige med Breeders Crownfinaler, dagens segerherre här i Harrisburg var Stefan ”Tarzan” Melander som var etta och trea med sina hästar Digital Ink och Porthos Amok i Breeders Crownfinalen för fyraåriga hingstar & valacker. Bilden ovanför är tagen direkt efter målgång efter att vi sett finalen tillsammans på ATG Live, Tarzan visar nöjt upp en trea och etta med sina fingrar, Grattis Tarzan du var dagens Kung!!

tarzan_melander_stallkenny.jpg
Stefan ”Tarzan” Melander spexar efter segern i Breeders Crown, han berättade att han fått ett bud på Digital Ink av Åke Svanstedt på 3 miljoner kronor, då svarade jag bara: Tror du det är en andelshäst… och sedan skrattade Tarzan med hela ansiktet, ja stämningen är på topp här i USA.

Seger blev det ju som bekant igår för andelshästen Sail On By och det var mycket kul för samtliga delägare som fick kliva in i vinnarcirkeln på Sundbyholm.
ake_svanstedt_stallkenny-2.jpg
Vi måste passa på att gratulera Anders Svanstedt som igår tog sin första tränarseger på V75, han gjorde det med Rolex Bigi och när vi berättade det för Åke Svanstedt på plats här i USA så blev han självklart mycket glad.

nurmos_kempii_stallkenny.jpg
Timo Nurmos jobbar hårt dessa dagar, och tillsammans med Kempii så letas det nya stjärnor, inte så mycket folk på plats i år och besiktigar hästar, men vi har sett en del kända ansikten och igår dök bl.a Jimmy Takter upp på auktionsområdet.
bernie_ake_rickard_stallkenny.jpg
Ja det var fullt upp under gårdagen och herrar Björn ”Bernie” Norén, Åke & Rickard Svanstedt besiktigade hästar hela dagen och det kommer att bli en hel del köp från dem under veckan som kommer, en auktion som börjar idag kl 10:00 lokal tid, nu är klockan strax efter 06:00 här i USA, och vi har sedan vi gick upp klockan 04:00 idag svarat på e-post, ringt och svarat på telefonsamtal till och från Sverige, det är full fart som gäller och hemifrån Sverige har det skickats ut köpekontrakt på andelar då andelsförsäljningen rullar på bra.

Vi avslutade dagen på restaurang Lancaster där vi tillsammans med gänget och Kurt Hansen från Hanover Shoe Farm åt en god middag tillsammans, Kurt som är dansk har jobbat på Hanover i 23 år och är en otroligt trevlig människa, och det var mycket intressant att höra honom berätta om allt mellan himmel och jord om hästar och amerikansk travsport, klockan 06:30 äter vi nu frukost och sedan bär det av ut mot auktionsområdet, ni som följer @StallKenny på Twitter får löpande Live uppdatering hela dagen därifrån.

3/11 Grattis alla delägare i andelshästen Sail On By som vann helt överlägset på Sundbyholm idag – seger nr 26 för Stall Kennys Andelshästar i år

sail_on_by_enni_20131103.jpg
Andelshästen Sail On By totalt förnedrade sina motståndare idag på Sundbyholm, tillsammans med Björn Goop så tog hon enkelt ledningen och ledde hela vägen, i sista sväng så var det tack & hej då, Sail On By bara försvann ifrån övriga fältet och vann med åtta (8) längder ner till andra häst i mål. Stort Grattis alla delägare till segern med Sail On By.

Detta var seger nr 26 för Stall Kennys Andelshästar i år, segerprocenten ligger på höga 20,96, platsprocenten på 53,22 och Stall Kennys Andelshästar har tillsammans tjänat 4 769 171 kronor, bra jobbat!
Bilden: Sail On By med sin skötare Enni efter segern på Sundbyholm idag, vi tackar Anna Yttergren för fotot.

3/11 Vi är nu framme i Harrisburg – Timo Nurmos om Extra Fudge

nurmos_tarzan_stallkenny.jpg
Vi är nu framme i Harrisburg USA efter att ha tagit en sväng förbi Stora Alby där Stig H Johansson har sitt stall tidigt på morgonen, och även besökt Roger Walmanns unghästtränare Per-Erik ”Bullen” Pettersson på Sköldnora Gård som bara ligger några hundra meter ifrån Stig H. Vi tittade till våra andelshästar som vi har hos Stig H lite snabbt och de var pigga och mådde bra alla tre, Sail On By hade redan hunnit ut i hagen (hon startar idag). Vi morsade även på ”Drottning” Taj Mahal på Sköldnora- ja hon ser verkligen ut som en Drottning!! Mycket fin.

Vi åkte sedan till Arlanda och där satt redan Travgurun Anders Åker, Robert Lindström, Daniel Redén med kompis, Stefan ”Tarzan” Melander och Timo Nurmos, vi slog oss ned en stund och satt och pratade innan det var dags att kliva på planet.

new_york_stallkenny.jpg
Med på planet till New York så var hela svenska damlandslaget i ishockey och Daniel Redén blev ”lite trött” då han hade med alla sina saker i en stor hockeybag som han trodde skulle bli lätt att hitta på bagagebandet, det var innan han visste att hockeytjejerna var med på vårt flyg med alla sina hockeytrunkar…, men det gick bra Daniel hittade sin hockeytrunk.
I New York så skildes våra vägar sedan åt för några timmar, Daniel Redén och hans kompis åkte i en bil, Tarzan, Åker & Lindström i en annan, och Timo Nurmos och vi i en tredje bil, det blev 3 timmars gott skratt hela vägen till Harrisburg, vi stannade efter vägen och åt lite mat innan vi rullade vidare, Timos hovslagare hade varit och skott andelshästen Extra Fudge och gillade tydligen vad han hade sett för Timo sa att vi inte får glömma att anmäla Extra Fudge till Kungapokalen, redan gjort sa vi då!! Brrrraa sa Timo då med sin klingande finländska.
Det finns endast EN enda andel kvar i Extra Fudge ifall någon vill bli den tjugonde och sista delägaren i Extra Fudge hos Timo Nurmos!!

Vi är nu samlade på hotellet, det blir tidig sänggång nu då alla är trötta efter en lång resa.
Auktionen följer ni från och med på måndag

office_harrisburg_2013.jpg
Här ovan så ser ni vårt ”Office” här i Harrisburg, kallat Stall Kenny Office av Timo.

2/11 Idag åker vi tillsammans med Timo Nurmos till Harrisburg i USA

harrisburg_auktion-2.jpg
Idag så flyger vi över Atlanten tillsammans med Timo Nurmos till New York för att sedan tillsammans bila resten av vägen till Harrisburg som ligger i delstaten Pennsylvania, för att besöka den årliga hästauktionen i Harrisburg. Det kommer att vara många svenskar med på planet, bl.a så flyger Daniel Redén och Stefan ”Tarzan” Melander också över, vi vet att Åke Svanstedt kommer att vara på plats i Harrisburg och många andra nordbor samt folk från övriga travvärlden är på plats som vanligt.
Inga köp är dock planerade för vår del men det är mycket intressant att vara på plats och gå runt och besiktiga hästar och träffa människor från alla delar av travvärlden som delar samma intresse. Ni hittar auktionssidan The Black Book med auktionskataloger mm om ni klickar auktionen börjar på måndag och fram till torsdag så säljs det ettåringar, på fredag så är det fölston som auktioneras ut och på lördag tävlingshästar.

Ni når oss precis som vanligt både på telefon (vårt vanliga telefonnummer) och e-post, dock EJ SMS då vi har vidarekopplat vår telefon och har ett amerikanskt telefonkort i telefonen.


Vill ni köpa andel så hör ni bara av er på telefon eller e-post, det är snart slutsålt i ett par av andelshästarna då det har varit som vi skrev i förrgår HÖGTRYCK på andelsförsäljningen.
Skynda att fynda!!

KÖP ANDELSHÄST HOS

TIMO NURMOS

hingst f.2011

e.Chocolatier
u.Gildone

20 andelar
27 000 kr styck
månadskostnad
750 kr / andel

andelar finns att köpa!

KÖP ANDELSHÄST HOS

JIM OSCARSSON

sto f.2012

e.Donato Hanover
u.Feels Like Magic

20 andelar
17 500 kr styck

Priset gäller fram
till 1/12 2013
därefter så höjs
priset per andel
om det då finns
någon andel kvar.

månadskostnad
700 kr / andel

andelar finns att köpa!

KÖP ANDELSHÄST HOS

BJÖRN GOOP

sto f.2012​
e.Muscle Hill
u.Morguns Sweetheart

20 andelar
19 000 kr styck

Priset gäller fram
till 1/12 2013
därefter så höjs
priset per andel
om det då finns
någon andel kvar.

månadskostnad
650 kr / andel

andelar finns att köpa!

KÖP ANDELSHÄST HOS

ROGER WALMANN
sto f.2012

e.Viking Kronos
u.Chili Khan

20 andelar
30 000 kr styck
månadskostnad
870 kr / andel

andelar finns att köpa!

KÖP ANDELSHÄST HOS

STEFAN HULTMAN
hingst f.2012

e.Cantab Hall
u.Jalopy

30 andelar
30 000 kr styck
månadskostnad
550 kr / andel

andelar finns att köpa!


timo_nurmos_stall_kenny-9.jpg
Det blir mycket Twittrande från Harrisburg så om du inte följer @StallKenny på Twitter redan så gör det annars så missar ni mycket i både text och bild. Självklart så kommer vi att uppdatera hemsidan och Hört & Hänt! här som vanligt varje dag samt våra andelshästar som vanligt så ni kommer knappt att märka att vi är på resande fot.
Bilden ovan: Timo Nurmos med The Black Book i handen förra hösten i Harrisburg.
twitter-2.png

Twitter så missar du inget

1/11 Andelshästen Codebreaker startar i Tarok Memorial i Odense nästa fredag

codebreaker-2012-head-3.jpg
Nästa fredag så startar andelshästen Codebreaker i fyraåringsloppet Tarok Memorial på Fyens Veddelöbsbane i Odense, han gör det från spår 4 bakom bilen och i sulkyn så sitter Jeppe Rask då Flemming Jensen inte kör den dagen, de fyra första i loppet går vidare till final som körs den 24 november i Skive.
Ni minns väl den stora danska stjärnan Tarok – han har nu fått en film till sitt minne som precis gått upp på biograferna i Danmark, ni kan se trailern om ni klickar .