Besökt Stall Goops andelshästar Gliding Eagle och Say that Again i Frankrike

28 december 2019 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Bilden: Andelshästen Say that Again och Cedric Parys.
Foto: Kenny Thörnblom

Lyxliv i Mortrée.

Vi har på vår resa genom fantastiskt vackra Normandie besökt andelshästarna Gliding Eagle och Say that Again på Björn Goops gård Haras de Mortrée. Vi välkomnades av Cedric Parys och David Javelle. De selade ut Gliding Eagle och hans träningskompis. Vi åkte bort till rundbanan där de gick jobb. De joggade först några bakvarv innan de vände upp och körde två rätvarv. Sista 400 meterna på andra varvet travade de i 1,35-tempo, lekande lätt.

David som körde Gliding Eagle var mycket nöjd med dagens jobb. Han tycker att det är en jättefin häst. Cedric fyllde i att Gliding Eagle har vuxit i sin kropp och är välproportionelig, intelligent, har ett fint steg och även han tycker mycket om hästen. Jag kan bara instämma efter att ha sett honom gå jobb. Gliding Eagle är kanonfin!

När vi kom tillbaka till stallet duschade David av Gliding Eagle och Cedric hämtade Say that Again som startar imorgon på Vincennes i ett tufft lopp med många fina hästar. Say that Again var som vanligt glad och välmående. Han trivs med lyxlivet i Normandie. Han har tränat på som han ska under veckan som gått. Inget att anmärka på enligt Monika som anslöt i stallet. Vi hoppas på en placering bland de fem bästa på Vincennes imorgon. 

Loppet går att se bl.a på Stall Goops hemsida (klicka på den franska flaggan) och på ATG.se som sänder live.

Vi tackar hela Stall Goops personal i Mortrée för som alltid ett trevligt bemötande.


Andelshästen Gliding Eagle (Bold Eagle – Gliding Light) tillsammans med David Javelle i jobb på rundbanan i Haras de Mortrée Normandie Frankrike.