Besökt andelshästarna på den mäktiga träningsanläggningen Grosbois

16 februari 2018 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

”Fyra stycken tvååringar i borgen”

I onsdags så var vi på besök på den mäktiga träningsanläggningen Grosbois som ligger i utkanten av Paris och hälsade på de andelshästar som vi har där. Fyra stycken tvååringar i borgen hos Stall Goop.

Etoile (Bold Eagle – Face For Ever)
Equal To None (Ready Cash – Gliding Light)
Organic Tile (Trixton – Moonbeam Hanover)
Thorondor (Bold Eagle – Manatthan Grif)

”en kort bilresa sedan till Grosbois”

Vi blev hämtade av Philip Di Luca på tågstationen, en kort bilresa sedan till Grosbois samtidigt som Philip berättade om hur hans liv ser ut nu när han jobbar inne på Grosbois. Det känns som det är ett paradis att få äran att vara en del av Stall Goops personal i Frankrike.

De fyra andelshästarna stod selade och klara i sina boxar när vi kom. Vi gick runt och tittade samtidigt som de fyra som skulle köra satte på vagnar och fixade det sista med utrustningarna. Poppo tog täten med Thorondor och de tre andra ekipagen körde på rad efter honom på slingan upp mot rundbanan.

Vi fick låna Philips bil så vi kunde komma upp till rundbanan, på vägen dit så passerade vi det stora slottet som ligger inne på Grosbois, strax efter det låg rundbanan. Vi var därmed på plats när ekipagen kom upp till rundbanan.

Tre varv på rundbanan

De fyra andelshästarna gick tre varv och då vi skulle fota och filma de fyra tvååringarna som gick jobb, så fick hästarna trava efter varandra med en bit mellanrum denna gång. Normalt så tränar dem tillsammans minst två och två. Det fanns ingenting att klaga på på någon av de fyra, de såg fina ut allihopa. Den som är längst kommen för dagen är Thorondor ” han kan springa hur fort som helst”. Vi får hoppas att han och de tre andra tvååringarna fortsätter att utvecklas i rätt riktning, det känns riktigt bra inför framtiden.

Andelshästen Organic Tile står med spetsade öron när hon blir duschad

När träningen var slut så åkte vi ner till Stall Goops borg, där plockades vagnar och övrig utrustning av. Hästarna fick sedan en skön dusch innan de fick gå in i sina ombonade och fina boxar. Organic Tile på bilden ovan.

Vi gjorde efter det ett besök inne i borgen hos Ron Kuiper (som har sin borg bredvid Goops) där vi hälsade på en av våra miljonärer, andelshästen Emmett Brown. Han mådde toppen och startar imorgon i Agen.

Därefter så blev vi skjutsade tillbaka till tågstationen av Philip. Vi tackar för otroligt fin service av samtliga inblandade vid vårt besök på Grosbois. Det var professionellt upplagt och vi blev mycket väl omhändertagna samt vi fick en mycket fin upplevelse denna Alla hjärtans dag som det var i onsdags.

Bellini

Vi tog tåget tillbaka in till Paris, gick en promenad längs Avenue des Champs-Élysées innan det var dags att gå till hotellet för att göra oss i ordning för att gå ut och äta middag på Bellini en Italiensk restaurang som Björn Goop bokat bord åt oss på.

Det visade sig att det nästan bara var ”travfolk” inne på restaurangen samt att ägaren var mycket travintresserad. Vi åt ”Tagliatelles flambées dans la meule”, det var en smakupplevelse. Tagliatelle som kocken framför oss tillredde och flamberade inuti en stor parmesanost. En väldigt mysig restaurang som även vi varmt rekommenderar.

Organic Tile

Det finns några andelar kvar i tvååriga Organic Tile (bilden ovan), hon såg mycket fin ut och det förvånar mig att hon ännu ej är slutsåld, passar på att gratulera alla er som redan har köpt in er i Organic Tile, till er andra så säger jag, passa på att bli delägare i detta fina tvåårssto innan det är försent.

Etoile tillsammans med Philip Di Luca på bilden ovan på väg tillbaka till borgen efter väl utfört jobb.

Det finns flera olika filmer utlagda från i onsdags på Stall Kennys Andelshästar på Facebook.

Tack alla inblandade i Stall Goop för att ni gjorde denna dag till en minnesrik dag och kväll för oss.