Besök hos unghästarna i Frankrike – Dag 1 Grosbois, besökt andelshästen Generator

15 oktober 2018 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Andelshästen Generator är fantastiskt fin!

Stall Kenny befinner sig återigen i Frankrike för att besöka unghästarna och se hur de har utvecklats. Vi började idag vårt besök på Grosbois i utkanten av Paris. Där står vår senaste andelshäst Generator. Hon är ett fantastiskt fint sto efter avelshingsten Father Patrick. Han spås ta upp kampen med bl.a Muscle Hill som en av världens mest attraktiva avelshingstar. Modern heter Ultra Sund ett sto efter giganten Viking Kronos. Ultra Sund lämnar vinnare.

Björn Goops borg inne på Grosbois

Vi kom till Grosbois vid lunchtid. Poppo, Stigi, Stefan, Ilona och Daniel jobbade för fullt när vi kom. Vi blev som vanligt väl omhändertagna. Poppo började sela på Generator som skulle tömköras (bilden ovan). Generator tömkörs nu och ca två veckor framåt innan hon sätts i vagn. Det är en tuff häst med bra psyke berättade Poppo.

Generator påminner mycket om sina framgångsrika syskon berättade Björn Goop i fredags, vi håller med. Det blir jättespännande med Father Patrick-dottern Generator som är modern Ultra Sunds första sto. Framgångsrika syskon säkrar avelsvärdet i Generator vilket gör att en del av insatsen redan är säkrad när ni köper andel.

Poppo var nästan lyriskt när han berättade om Generator. Förutom att hon är tuff och har ett bra psyke, så är hon är klok, lättlärd, bra att ha att göra med. En jättefin häst som vi gillar! Det är bra hon har humör. Det är mycket bra på ett sto sa Poppo.

Vi lämnade mäktiga travanläggningen Grosbois (bilden ovan) med ett stort leende på läpparna. Vår resa genom Frankrike fortsätter. Nästa stopp blir Haras de la Galiere där de både andelshästarna Princess Tile (några andelar finns kvar) och Primadonna Tile står.

Vill även du bli delägare i Generator! Klicka HÄR