Andelshästen Trabant överlägsen i kvalloppet på Solvalla

29 juli 2015 i Lopp, av Kenny Thörnblom

Så är 3-åriga andelshästen Trabant inkvalad, Trabant är efter Cantab Hall och Hambletonian Oaks segrarinnan Jalopy, med andra ord en halvbror till Panne de Moteur och Quality Questioned, det var spel mot ett mål i kvalloppet på den plaskiga banan på Solvalla.

Körande Emil Magnusson höll ett jämnt tempo hela loppet långt långt före övriga kvalhästar, tiden blev 1.20,7/ 2140 meter voltstart. En mycket imponerande uppvisning!! delägarna sprudlande glada, skötaren Arthur Leportier mycket nöjd och glad och Stefan Hultman lyrisk.

– Han var helt okörd över mållinjen, det här är en riktigt bra häst som ni kommer att få roligt med, han gjorde det så lätt idag trots att förutsättningarna inte var de bästa vädermässigt, man kan bara le när man sitter bakom en sån här häst sa Emil Magnusson efter kvalloppet.

– En riktigt bra prestation, jag är tacksam att delägarna har haft tålamod, det kommer att betala sig om han får vara hel och frisk, man ser många positiva likheter med hans syskon där tävlingsindividen lyser igenom, jag ska titta i proposionerna, han startar inom ett par veckor, det kan bli redan nästa onsdag, men mer troligt någon vecka senare, jag måste bara passa in så att Örjan Kihlström kör sa en mycket nöjd Stefan Hultman efter loppet till delägarna på plats på Solvalla.