100 000 kr såldes Andelshästen Shestheholepackage för som avelssto

25 februari 2014 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Shestheholepackage såldes ikväll som avelssto på ASVT/ Trottex internetauktion för 100 000 kronor och som ropades in av Vanja & Ronny Olofsson på Gotland, vi tackar och gratulerar de nya ägarna Vanja & Ronny Olofsson till köpet av det fina femårsstoet efter Cantab Hall, Shestheholepackage.

Vanja & Ronny Olofsson håller till på Smissarve Gård på Gotland och har bl.a. fött upp stjärnor som Right on Track och Super Light, vi hoppas nu att Shestheholepackage kommer att leverera nya stjärnor på travovalen åt familjen Olofsson, det känns otroligt skönt att Shestheholepackage kommer till ett bra hem där hon kommer att bli väl omhändertagen.

shestheholepackage-1

Shestheholepackage som treåring, delägarna fick träffa klappa och fota det vackra Cantab Hall stoet på Lökene gård i Kil i Värmland hos Stall Goop.

 

Shestheholepackage köpte vi på auktionen i Lexington 2010, hon var anmäld till Hambletonian Oaks och förhoppningarna till start fanns där in på treårssäsongen då hon var mycket lovande, vi stod dock över efter diskussion med Goop.

Shestheholepackage inledde sin karriär med två raka segrar och har endast gjort 14 starter. Shestheholepackage fick hjärtmuskelinflammation förra våren och har tränats efter att hon blivit frisk och har gjort comeback, hon vågar dock inte längre ta i då hon är rädd att det ska göra ont och vi har beslutat att hon inte ska behöva tävla längre utan få bli mamma. Vi har därför satt startförbud på Shestheholepackage på ST och hon såldes som avelssto.

Shestheholepackage är ett stort och fint sto efter Cantab Hall, hon är mycket snäll och mäter 167 cm i mankhöjd. Hennes mamma Dig That Girl är efter Yankee Glide och tjänade 275 566 USD = ca 1,9 miljoner SEK Dig That Girl var bl.a som treåring tvåa i Breeders Crown i USA.