Andelshästen Guzz Mearas laddas mot Franska vintermeetinget

13 november 2020 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Foto Lena Emmoth

Start på Vincennes i mellandagarna.

Efter telefonsamtal med Johan Untersteiner har vi beslutat att satsa mot det Franska vintermeetinget med andelshästen Guzz Mearas. Han kommer med största sannolikhet inte göra någon mer start i Sverige i år.

Nästa start blir därmed på Vincennes den 27 december i Critérium Continental ett Grupp 1 lopp för fyraåringar. Fjolårets segrare i loppet hette Face Time Bourbon. Noterbart är att vinnaren i loppet får en direktplats i Prix d´Amerique söndag 31 januari 2021.

Fyraåriga Johan Untersteiner-tränade andelshästen Guzz Mearas har en fantastisk säsong bakom sig även om han haft lite stolpe ut i loppen. Guzz Mearas har så här långt i karriären tjänat 3.693.308 kronor. Han har i år varit tvåa i SprinterMästaren på Halmstad, femma i Derbyfinalen, trea i Europaderbyt och trea i Breeders Crown.

Vinstrikaste häst i Sverige 2020.

Med sina 2.579.308 kronor intjänat så här långt under 2020 ligger Guzz Mearas på plats nummer 9 bland Sveriges vinstrikaste hästar. Hail Mary ligger etta med 6.877.500 kronor intjänat så här långt detta år.

Bra jobbat hela kretsen kring andelshästen Guzz Mearas.


Foto: Lena Emmoth

Tjejen som ligger bakom framgångarna för andelshästen Guzz Mearas heter Emmi Overby. Hon var så här lycklig efter segern i uttagningsloppet till Breeders Crown.