Andelshästen Goha Magic startar på Solvalla då tävlingarna flyttats

27 november 2017 i Lopp, av Kenny Thörnblom

Tisdagens tävlingar flyttas från Eskilstuna till Solvalla

Eskilstuna skulle ha kört V64-tävlingar med E3 Revanschen under tisdagen 28 november men banan är otjänlig på grund av vädret. Tävlingarna flyttas istället till grannbanan Solvalla.

Kraftiga temperaturväxlingar och nederbörd har ställt till det för travbanorna de senaste veckorna. Den här gången är det Sundbyholms travbana som inte är tillräckligt säker att tävla på.

– Det är tjäle i ena kurvan och mjukt i den andra. Och i natt ska det komma 10 mm regn. Enligt vår banmästares bedömning är det allt för stor risk att köra, och därför fattade vi beslutet tidigt för att underlätta för alla aktiva, berättar Sundbyholms sportchef Michael Wallin som tillägger att julborden och sponsoraktiviteterna ändå kommer att arrangeras på Sundbyholm under tisdagskvällen.

– Ja, vi har en fullbokad restaurang och kommer att servera julbord hos oss. Totokassorna är öppna, men själva loppen följer vi på tv från Solvalla. Vi har även öppet i Pub Grimman för de som vill följa tävlingarna som direktspel. Tråkigt med flytten naturligtvis, men vi lovar att göra kvällen så bra som det bara går för vår publik, säger Michael Wallin.

Tävlingarna flyttas till Solvalla, men i ATGs startlistor står det alltjämt Eskilstuna och det är bana Eskilstuna som gäller om du vill spela. Har du redan spelat till tävlingarna, kan du få insatsen återbetald. Även kvalloppet flyttas till Solvalla.

/Per Wetterholm

Källa: Travsport.se