Andelshästen Gliding Eagle har haft besök av uppfödarna Stall Nyx

5 augusti 2020 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Bilden ovan, andelshästen Gliding Eagle tillsammans med sin skötare Angelica Karlsson.
Foto: Kristoffer Persson.

Andelshästen Gliding Eagle sträcker ut.

Jag har fått en film när andelshästen Gliding Eagle går jobb av uppfödarna Stall Nyx. De besökte i måndags sina uppfödningar, de båda andelshästarna Gliding Eagle och storebror Equal to None hos Stall Goop på Lökene gård utanför Kil.

Efter lugn uppvärmning på skogsslingan travade Gliding Eagle med skötaren Angelica Karlsson två gånger upp för backen på Lökene. Det är en lång backe som den sista biten består av djup sand. Det syns att hästarna får ta i ordentligt här och Björn Goop förklarade efteråt att det viktigaste är att de jobbar med rätt teknik för att bygga styrka.


Andelshästen Equal to None bilden ovan tillsammans med Stefan Johansson som är en av tre i Stall Nyx.

Equal to None skulle gå ett jobb inför morgondagens start på Solvalla dagen efter besöket, dvs igår tisdag. Han fick i måndags ta det lugnt och äta morötter i hagen.

Uppfödarna meddelade att de var mycket nöjda med hur uppfödningarna har utvecklats sedan de såg dem senast. På sin rundresa tittade de även till sina framtida stjärnor, bl.a. en ettårig helsyster till Gliding Eagle och en ettårig hingst efter Muscle Hill, som förbereds inför Kriterieauktionen.

De har hittills i år inte kunnat besöka sina fölston och föl i Normandie Frankrike, inklusive Gliding Light med den nya andelshästen In Real Life efter Face Time Bourbon. På vägen hem kunde de däremot besöka Ready Cash-stoet La Camilla Pellini, dräktig med Greenshoe som gick till avel som treåring i höstas för syndikeringspriset 14,4 miljoner dollar.

De hälsar att de ser fram emot att träffa alla delägare i vinnarcirklarna när publiken åter igen släppts in på landets travbanor. Det råder fortsatt förbud för publik pga Coronavirusets spridning.


Andelshästen Gliding Eagle går jobb 3 augusti 2020.


Jag tackar

uppfödarna i Stall Nyx, Mikael Blomgren, Stefan Johansson och Kristoffer Persson för film, bilder och sammanfattningen av utflykten i måndags och önskar dem lycka till med alla sina fina uppfödningar.