Andelshästen Countdown såld för 117 000 kronor på ASVT.s Internetauktion

31 januari 2017 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

117 000 kronor blev slutbudet på andelshästen Countdown som så sent som i onsdags enkelt segrade på V86 och då sprang in 70 000 kronor. Han såldes ikväll på ASVT.s Internetauktion och det var budgivare ”Delvin” som la det högsta budet på 117 000 kronor.

Bilden: Andelshästen Countdown tillsammans med sin duktiga skötare Emmi Overby, som hittat nyckeln till den knepige Countdown.

Älskade Countdown

Evig ära och berömmelse, Elitloppet, Åbys Stora Pris, Prix d´Amerique, nej han är inte känd som en vinnare som är med i dem stora loppen. Countdown är mer känd som en gentleman som mer än gärna stannar upp och släpper någon förbi sig, vilken tjej skulle inte gilla en sån kille?!

Mäster Olle Goop sa den 4 juni 2013, jag tror inte jag varit med om något liknande Kenny, fem (5) raka andraplatser. Olle gnuggade sig på hakan och fortsatte, nej Kenny han är unik, jag kan inte komma på någon annan häst som jag haft i träning som haft fem raka tvåor i resultatraden.

Nedräkning förlåt Countdown blev ”sur” och blev 4:a i nästa start. Säkert bara för att statuera ”exempel” att han minsann kunde vara sämre än tvåa. Men i starten efter fjärdeplatsen så var Countdown tvåa åter igen, och ”log” med hela mulen när han kom in i stallet efter loppet.

Redan hos unghästtränare Mats Broman i natursköna Åmotsfors (länge sedan jag var där) så utmärkte sig den då mycket unge ”slyngeln” som Mats Broman kallade honom. Countdown ägnade sina dagar åt att dra upp staketstolpar ur hagen, han verkligen gjorde det. Mats Broman ringde mig och sa: Kenny jag har aldrig varit med om något liknande, nu lär Countdown hästarna i hagarna omkring sig också att dra upp staketstolpar, han är unik sa Mats och skrattade gott.

Nu är den underbara sagan över för vår andelshäst Countdown. Den knappa majoriteten (11-9) beslutade att Countdown nu ska gå ett öde till mötes, han såldes ikväll på ASVT.s Internetauktion.

Vi får hoppas att ”slyngeln” som Mats Broman kallade honom kommer till ett bra hem, och att där bor snälla och omtänksamma människor som tar väl hand om vår krigare. Countdown gör alltid vad han vill och kan, inte vad någon annan vill, i det här fallet så är det hästen Countdown som bestämmer hur resultatet ska bli.

Countdown är en av de andelshästarna så här långt som har haft en av de största karaktärerna, undertecknad kommer att sakna dig, du finns och kommer alltid att finnas i våra hjärtan, älskade Countdown.

Lycka till säger vi till vår älskade andelshäst Countdown i framtiden. Andelshästen Countdown som i Stall Kennys Andelshästars regi tjänat 527 700 kr. Du har ett hjärta av guld.

Skötare Emmi Overby
Tränare Johan Untersteiner

Tack för ALLT Countdown!! Du har en plats i mitt hjärta för evigt.

//Kenny Thörnblom