GLIDING EAGLE

GLIDING EAGLE

GLIDING EAGLE

  • Född: 2018-03-19
  • Kön: Valack
  • Regnr: 18-1388

Andelar till salu

  • Pris per andel: Inga andelar till salu
  • Antal andelar: 30
  • Månadskostnad: kr / andel
  • Tillgänglighet: Slutsåld

Tränare

Skötare

Träningsrapport

Datum Rapport
211203

Gliding Eagle har gått två intervaller i backe/sand i början av veckan. Han har efter det gått motionsjobb och avslutade veckan med tre intervaller i backe/sand säger Björn.

211126

Gliding Eagle har joggat och gått en intervall i backe/sand den här veckan. Såret ser fint ut och det är inga konstigheter med det. Allt bra säger Björn.

211119

Gliding Eagle kom inte till start igår på Åby. Han har fått en spark på höger framben. Såret är på insidan av underarmsbenet cirka 10-15 cm ovanför knäet. Det ska inte vara något allvarligt men han tar det lugnt säger Björn.

211118

Gliding Eagle har fått en spark på ett ben. Han har ingen feber, men det är svullet och ömmar. Han stryks till kvällens start på Åby.

211112

Gliding Eagle har gått jobb i backe/sand den här veckan. Tre intervaller båda gångerna. Allt bra med honom. Känns fin. Startar på torsdag på Åby. Han behöver lopp i kroppen för att få rutin inför kommande säsong säger Björn.

211112

Gliding Eagle startar på Åby på torsdag. Ni delägare som ska åka och titta på er häst. Biljetter bokar ni HÄR. När ni bokat biljett skicka då ett mejl till mig ifall du vill vara med i utlottningen av ett eventuellt hederspris.

211105

Gliding Eagle har tagit det rätt så lugnt och enbart joggat efter segerloppet i söndags. Han var fin och går framåt för varje start. Skönt vara igång nu säger Björn.

211031

Gliding Eagle togs lugnt från start från sitt bakspår och placerades i fjärdepar utvändigt. Låg där till 1200 meter från mål då Carl Johan Jepson styrde på i tredjespår fram i dödens. Travade sedan resten av loppet i dödens. In på upploppet stegade Gliding Eagle ifrån övriga fältet och tog sin andra raka seger. Mycket fin.
– Carl Johan Jepson sa efteråt att Gliding Eagle kändes fin och han nog hade vunnit hur han än hade kört. En häst med potential att bli riktigt bra om han får vara hel och frisk.

211029

Gliding Eagle har tränat på som han ska under veckan som har gått. Kändes laddad och fin i de sista finslipande intervallerna inför starten på söndag säger Björn.

211026

Gliding Eagle startar på Solvalla på söndag. Ni delägare som ska åka och titta på er häst. Biljetter hittar ni HÄR. När ni beställt biljetter. Skicka då ett mejl till mig senast på torsdag klockan 10.00 ifall ni vill vara med i utlottningen av ett eventuellt hederspris.

211023

Gliding Eagle kom iväg fint från start och Björn hittade ner i andrapar utvändigt som blev tredjepar utvändigt efter ca 500 meter körda. Gliding Eagle låg där till ungefär 500 kvar. Då styrdes han ut i tredjespår. Det var långt fram till ledarhästen men Gliding Eagle gick ”dubbelt” så fort som ledaren. Kröp ner i rygg i sista kurvan. Ut i andraspår på upploppet och övertog ledningen direkt och åkte ifrån övriga fältet till en mycket lätt seger. Mycket fin insats.
– Han var bra idag. Jag kröp ner i rygg för att han ska lära sig gå i olika positioner och tempoväxlingar. Det blev väldigt enkelt och han vann med gott om krafter i behåll sa Björn efter loppet. 

211022

Gliding Eagle har tränat som han ska under veckan och han har gått fina intervaller. Kändes bra i det sista finslipande jobbet igår inför starten imorgon säger Björn.

211017

Gliding Eagle startar på lördag på Örebrotravet. Ni delägare som ska åka och titta på er häst. Biljetter hittar ni HÄR.

211015

Gliding Eagle har gått tre intervaller i backe/sand två gånger den här veckan och allt känns bra med honom. Startar om inget oförutsett sker på Örebro lördag 23 oktober säger Björn.

211008

Gliding Eagle ser mycket bättre ut i sin hals och har i slutet av veckan fått börja jogga igång igen. Vi ökar på träningen nästa vecka säger Björn.

211001

Veterinären har undersökt halsen igen i veckan. Han kändes inte helt bra i loppet i onsdags även om det inte syntes något i halsen i torsdags. När veterinären nu undersökte igen var det fullt av slem i halsen. Så Gliding Eagle hade en infektion i kroppen i onsdags. Fått medicin och kan förhoppningsvis börja träna igen nästa vecka säger Björn.

210924

Gliding Eagle var hos veterinären igår och det var inget fel i halsen. Men han hade hög puls länge efter loppet så jag tror något är på gång. Avvaktar i början av veckan så får vi se om något utvecklar sig. Annars anmäls han till start snart igen säger Björn.

210922

Gliding Eagle så smällfin ut både i värmningen och i provstarten och det såg ut som han ägde banan. När loppet gick galopperade han. Ställde sig ganska omgående i trav men kom iväg som sista häst och tappade värdefulla metrar. Låg som femte häst på innerspår efter 500 meter körda. Björn styrde ut i dödens 1300 meter från mål och Gliding Eagle fick trava resten av loppet i dödspositionen. Låg som andra häst när ekipagen svängde in på upploppet men kunde inte svara smygkörda hästar som kom bakifrån och slutade fyra i mål bakom segrarinnan Tui Southwind (e.Readly Express).
–  Tyvärr förstod Gliding Eagle inte alls vad han skulle göra i starten. Han trodde han skulle volta ännu mera, därav galoppen. Sen blev det lite tufft med dödens. Men han kändes fin annars. Lite valpig men jag tror det blir bra med några fler lopp i kroppen sa Björn Goop efter loppet.

210917

Gliding Eagle har gått två stycken backe/sandjobb den här veckan, tre intervaller i båda. Allting verkar vara som det ska inför starten på onsdag säger Björn.

210916

Gliding Eagle gör tävlingsdebut på Solvalla på onsdag. Ni delägare som ska åka och titta på er häst, biljetter hittar ni HÄR. När ni har bokat biljett, skicka då ett mejl till mig så jag vet vilka som är på plats. Tyvärr verkar det inte vara något hederspris i loppet på onsdag så det blir ingen utlottning av ett eventuellt sådant.

210910

Gliding Eagle skötte sig jättefint i kvalloppet och jag är mycket nöjd. Han har joggats efter under veckan. Jag funderar på att låta honom debutera på Solvalla onsdag den 22 september. Men jag har inte bestämt mig helt än säger Björn.

210906

Gliding Eagle är nu inkvalad. Han joggade på lätta hovar 1.18,1/2140 meter voltstart. Med en avslutande femhundring efter 1.13,2. Såg jättefin ut. Kvalloppet ser ni på Stall Kennys Andelshästar på Facebook. Där ligger även en film från några delägare som var på plats och filmade. Bra jobbat killar!! Tack!
– Gliding Eagle var jättefin och jag är jättenöjd! Han har behövt tid på sig men nu verkar det som vi kan börja starta med honom. Vi avvaktar och ser lite hur han tar detta kvallopp. Är allt bra är det bara att anmäla till start om ett par veckor sa Björn efteråt.

210903

Gliding Eagle gick ett fint banjobb i början av veckan och har efter det gått tre intervaller i backe/sand. Fin även i dem. Det är roligt att han nu är kvalklar. Det är en stor häst som behövt tid på sig säger Björn.

210831

Gliding Eagle kvalar på Färjestad klockan 17.25 på måndag. Ni delägare som ska åka och titta på er häst ni kan läsa vad som gäller på Färjestadstravets hemsida. Klicka HÄR

210827

Gliding Eagle har den här veckan två stycken backe/sandjobb. Tre stycken intervaller båda gångerna. Han är så gott som startklar. Han behöver dock kvala om först, Jag har inte bestämt när det blir säger Björn.

210820

Gliding Eagle har gått två stycken backe/sandjobb den här veckan. Allt bra i dem. Mellan intervallerna i backe/sandjobben måste det joggas sakta för att få ner pulsen så mycket som möjligt. Normalt ska det ta 5 minuter att jogga från avslutad intervall högst upp på banan tills ny intervall ska börja där backe/sandbanan börjar. Skritten mellan andra och tredje intervallen tar 7 minuter. Om man joggar för fort mellan intervallerna blir hästarna för trötta och då sliter det. Vi tränar försiktigt och långsiktigt säger Björn.

210813

Gliding Eagle har som övriga hästar denna vecka tränat en gång i backe/sand en gång. Har därefter gått ett jobb på rundbanan. När vi kör jobb på rundbanan kör vi efter detta schema säger Björn.
Uppvärmning ett varv plus ett extra varv på slingan i skogen.
Skritt ner i allén.
2000 meter i bakvarv i 1.35-1.40 tempo.
Skritt 4-5 minuter. 
2000 meter bakvarv i samma tempo.
Skritt 4-5 min.
2000 meter i rätvarv i samma tempo.
Joggar och skrittar hem till dusch och stallet sen.

210806

Gliding Eagle har gått jobb på rundbanan och backe/sand den här veckan. Allt bra i båda jobben. När vi kör rundbana så kör vi först ett varv i skogen. Skrittar ner i allén ner till rundbanan. Kör 1600 m bakvarv i 1.35 tempo. Sen skrittar vi ca 5 minuter, efter det kör vi jobb i rätvarv säger Björn.

210730

Gliding Eagle har gått två stycken backe/sandjobb, tre intervaller bägge gångerna den här veckan. Allt bra. Tränar på säger Björn.

210723

Gliding Eagle har jobbat på i backe/sand denna vecka. Tre intervaller båda gångerna. Motionsjobb däremellan. Blir starkare och finare för var vecka som går. Behöver mer tid på sig. Vi tränar på säger Björn. 

210716

Gliding Eagle har gått två stycken backe/sandjobb, tre intervaller i båda vilket är max vad vi kör med hästarna. Han har känts bra i dem och blir bättre för varje vecka. Han har en stor kropp och har behövt tid på sig. Vi är på rätt väg och han växer in i sin kropp säger Björn.

210709

Gliding Eagle gick ett rundbanejobb i tisdags och han kändes klart förbättrad. Gått ett backe/sandjobb idag, tre intervaller. Allt bra i det. Jag är nöjd med utvecklingen. Vi fortsätter träna på säger Björn.

210702

Gliding Eagle har gått två stycken  backe/sandjobb. Tre intervaller i bägge denna vecka. Allt bra i dem. Joggat på skogsslingan och tillbringat tid i hagen mellan jobben. Han nöter på säger Björn.

210625

Gliding Eagle har förutom rundbanejobbet tidigare i veckan nu även gått ett backe/sandjobb. Tre intervaller. Allt bra med honom säger Björn.

210623

Gliding Eagle gick ett rundbanejobb på Lökene igår. Björn Goop var mycket nöjd med Gliding Eagle och tyckte att han utvecklats fint men inte är startklar än. Det finns fyra stycken filmer från gårdagens träningsjobb utlagda på Gliding Eagle på Stall Kennys Andelshästar på Facebook. Glöm inte följa Stall Kennys Andelshästar på Facebook så missar ni inget.

 

210618

Gliding Eagle har gått två stycken backe/sandjobb den här veckan. Det har varit bra i båda. Han har även gått ett jobb på skogsslingan. Tränar på säger Björn.

210611

Gliding Eagle har gått två stycken backe/sandjobb den här veckan och allt har sett bra ut i dem jobben. Tränar på och bygger upp kroppen säger Björn.

210604

Gliding Eagle har förbättrat sig rejält i kroppen. Fattas lite än men på gång. Stor så han har behövt tid. Han har gått backe/sandjobb den här veckan säger Björn.

210528

Gliding Eagle har gått två stycken backe/sandjobb under veckan och ett motionsjobb i skogen. Han blir finare för varje vecka men behöver mer jobb i sig för att bygga muskler och styrka i sin stora kropp säger Björn.

210522

Gliding Eagle gick ett jobb på rundbanan i början av veckan och har efter det gått ett backe/sandjobb. Han gick då tre intervaller och blir bättre för varje vecka säger Björn.

210514

Gliding Eagle har gått två stycken backe/sandjobb den här veckan. Tre intervaller i båda. Allt bra säger Björn.

210507

Gliding Eagle har gått två stycken backe/sandjobb den här veckan. Två intervaller i båda. Han fortsätter träna på säger Björn.

210430

Gliding Eagle tränar på bra men är inte klar än. Han har gått två stycken backe/sandjobb den här veckan. Två intervaller i bägge. När vi kan köra tre intervaller på ett bra sätt är jag nöjd. Han behöver mer ork och styrka i kroppen. Går motionsjobb i skogen mellan jobben. Allt bra med honom för övrigt säger Björn.

210423

Gliding Eagle har gått två stycken backe/ sandjobb den här veckan. Två intervaller i båda och han känns helt okej, men behöver mer jobb i sig säger Björn.

210416

Gliding Eagle har gått två stycken backe/sandjobb den här veckan. Däremellan motionsjobb i skogen. Han har även blivit vaccinerad. Allt bra säger Björn.

210409

Gliding Eagle har tränat på sandbanan i tisdags och gått backe/sand idag. Han sköter sig bra säger Micka.

210402

Gliding Eagle har gått två stycken jobb i sanden den här veckan. Han känns bra i dem. Fortsätter träna på och bygger styrka säger Björn.

210401

Gliding Eagle har tränat i sanden under veckan. Han kämpar på bra och är nu uppe i fulla intervaller (6 stycken) säger Micka.

210326

Jag har hand om Gliding Eagle i väntan på att han ska få ordinarie skötare. Han har joggat tisdag och i onsdags. Gick fort i sanden igår torsdag. (4 intervaller). Han kändes fin. Han hade lite hyss för sig tidigare men han har varit jättesnäll. Var nog bra att kastrera honom säger Micka.

210319

Gliding Eagle har gått motionsjobb under veckan och är pigg, glad och löpsugen. Jag kommer att köra över honom till Lökene idag för fortsatt träning där. Det är en jättefin och trevlig häst hälsar Malin.

210312

Allt är bara fint med Gliding Eagle. Han har travat på under veckan och har spring i benen. Jag vet inte när det är planerat att han ska åka tillbaks till Lökene men jag tror det blir inom kort säger Malin.

210305

Gliding Eagle mår bra och han har travat på långsamt den här veckan. Allt bra efter kastreringen. Fin travare säger Malin.

210226

Gliding Eagle har skrittat framför vagn under veckan, varvat med att gå i horsewalkern. Han trivs med livet. Nästa vecka drar vi igång med långsamturer. Han fortsätter fälla mycket vinterpäls säger Malin.

210219

Vi har haft en bra vecka här i Karlstad. Gliding Eagle har skrittat, varit ute i hagen. Han har börjat att fälla vinterpäls för fullt. Han mår bra säger Malin.

210212

Allt är fortsatt bra med Gliding Eagle. Han kommer nu få skritta under två veckor. Pigg och på gott humör säger Malin.

210210

Gliding Eagle kastrerades igår och allting har gått bra. Han mår bra och äter och dricker som han ska. Han får nu ta det lite lugnare ett tag. Han kommer att hållas igång med motion. Det är viktigt att röra på sig efter en kastrering säger Malin.

210205

Gliding Eagle har tid på tisdag för kastrering. Men vi ska kolla honom i halsen på måndag först. Han har varit lite förkyld och han måste vara helt frisk om vi ska kunna genomföra kastreringen säger Malin som tar hand om stall Goops konvalescenthästar. 

210129

Gliding Eagle har gått jobb i sanden även den här veckan. Inga konstigheter där. Han har dock blivit väldigt hingstig och kommer kastreras säger Björn. Delägarna har fått mejl om detta.

210122

Gliding Eagle har jobbat på i sandbanan även den här veckan och har även gått jobb i skogen. Allt bra säger Björn.

210115

Allt bra med Gliding Eagle. Han tränar i sanden som övriga hästar i stallet. Mycket nötande nu, bygga muskler och styrka inför säsongen. Inte mycket som händer denna årstid mer än att hästarna tränar på säger Björn.

210108

Gliding Eagle har som övriga hästar nu efter helgerna fått börja gå jobb i backen. Treåringarna går fyra intervaller i backen och övriga hästar sex intervaller. Allting är bra med Gliding Eagle säger Björn.

201218

Gliding Eagle har joggat på under veckan som gått och gör så även nästa vecka. Allt bra med honom. Han får ta det lite lugnare under de kommande helgerna som alla hästar som inte ska starta ska göra. De behöver få en liten paus från lång och tuff träning. Vi kör igång igen i januari på allvar igen säger Björn. Nästa uppdatering här på hemsidan kommer fredag 8 januari om inget oförutsett inträffar. Jag står hela tiden i kontakt med stallen och uppdaterar här om det skulle hända något speciellt. Jag önskar er alla en riktigt God jul och ett Gott Nytt År!

201211

Gliding Eagle har joggat på under veckan som gått. Han tar det lite lugnare. Kroppen växer och behöver hänga med. Han joggar tre till fyra gånger i veckan. Pigg och på gott humör säger Björn.

201204

Gliding Eagle har joggat på under veckan. Växer och tar det lite lugnare. Allt bra med honom säger Björn.

201127

Den ”lilla” hästen har satt igång att växa en del så han får fortsatt ta de lite lite ett tag nu och jogga 3-4 dagar i veckan. Allt bra med honom annars, pigg och på gott humör säger Angelica.

201120

Gliding Eagle har joggat under veckan. Allt bra med honom. Men vi tar det lite lugnare då han är stor. Han är pigg och på bra humör säger Björn.

201113

Gliding Eagle har joggat under veckan. Han mår bra men tar det lite lugnare just nu för att kroppen ska hinna med. Han är stor. Inga konstigheter säger Björn.

201106

Gliding Eagle gick treheatsintervaller på rundbanan i tisdags, allt bra i dem. Han fick ett lite lugnare jobb igår då han joggade, allt bra även då säger Angelica.

201030

Gliding Eagle gick ett rundbanejobb på Lökene i början av veckan (Fyra stycken filmer finns på Stall Kennys Andelshästar på Facebook). Han har efter det gått ett treheatsjobb på rundbanan. Allt bra i båda jobben. Jag har dock bestämt att det inte blir någon start i år. Han är stor och behöver växa i sin kropp. Vi laddar över vintern för treårssäsongen säger Björn.

201023

Gliding Eagle ser fin ut. Allting bra. Har gått två stycken treheatsintervaller på rundbanan den här veckan utan anmärkning säger Björn.

201016

Gliding Eagle har jobbat på rundbanan. Gått två stycken treheatsjobb under veckan och allt har varit bra i dem. Vi tränar på säger Björn.

201009

Gliding Eagle har gått två stycken treheatsintervaller på rundbanan den här veckan. Allt bra i dem. Vi tränar på säger Björn.

201002

Gliding Eagle gick en intervall i backe/sand i början av veckan och har gått ett till backe/sandjobb efter det. Han gick då två intervaller. Han känns som han ska och får träna på lite nu säger Björn.

200926

Jag skickade igår som jag gör ibland på fredagar ut ett allmänt nyhetsbrev till samtliga delägare hos Stall Kennys Andelshästar på e-post. Har du inte fått det? Kolla din skräppost.

200925

Gliding Eagle är nöjd. Han fick börja jobba igång lite försiktigt förra veckan igen. Han har känts pigg och glad i veckans jobb säger Angelica.

200918

Gliding Eagle joggade i början av veckan och har efter det gått backe/sandjobb (en intervall) den här veckan. Allt bra med honom säger Björn.

200911

Gliding Eagle tar det fortsatt bara lugnt, får vara ute i hagen och går bara lugn motion. Allt bra med honom säger Björn.

200904

Gliding Eagle har fått njuta ute i hagen under veckan. Joggat lite lätt. Inga problem med honom mer än att han behöver få lite tid på sig. Karriären är förhoppningsvis lång säger Björn.

200828

Gliding Eagle fick en veterinärcheck i början av veckan. Han får nu ta det lite lugnt ett tag. Vi skyndar långsamt med honom, han är stor. Det är en fin travare säger Björn.

200824

Gliding Eagle fick en veterinärcheck idag efter kvalloppet i fredags. Han var ganska öm i kroppen och hade även en liten halsinfektion. Han kommer att få ta det lite lugnt ett litet tag och återhämta sig. Han är stor och behöver bygga upp sig på rätt sätt säger Angelica.

200821

Gliding Eagle tog inte ett steg rätt i volten i kvalloppet och galopperade direkt. Tappade bortåt 100 meter på galoppen. Travade med bakom fältet och gick sedan mycket fort efter galoppen. Kvaltiden blev 1.23,5g/2140 meter voltstart. Gliding Eagle blev godkänd och inkvalad.
– Han förstod inte detta med voltning därav galoppen, gick fint efteråt och blev godkänd sa Angelica efter loppet.
– Gliding Eagle förstod inte ett dugg vad han skulle göra när vi hade voltat klart och jag skulle köra iväg. Han började titta bakåt och kasta med huvudet. Jag fick stopp på honom och vi stod sedan stilla på banan en stund innan vi kom iväg. Den nordsvenska hästen som gick kvallopp passerade oss innan vi kom iväg. Vi tappade en 100 meter på detta. Han travade sedan fint och gick det gick fort i kvalloppet när vi var i rätt gångart. Jag har högt ställda förväntningar på honom och om inget oförutsett sker startar han i år. Veterinären får gå igenom honom nästa vecka sa Björn efter loppet. 

200817

Gliding Eagle drar på sig vojlock för första gången när han går kvallopp på Färjestads lunchtävlingar på fredag. Det är fortsatt förbud för publik på travbanorna pga Coronaviruset. Vi får hoppas ATG.se inte släcker ner sändningen från Färjestad efter tävlingarnas slut utan även sänder kvalloppet.

200814

Gliding Eagle tränar på i fortsatt fin stil. Han har den här veckan gått två stycken backe/sandjobb. Två intervaller båda gångerna. Vi slipar vidare, allt bra säger Björn.

200807

Gliding Eagle har jobbat på bra i backe/sand under veckan. Han blir starkare och finare för var vecka som går. Allt bra med honom säger Björn.
Som ni sett under Nyheter här på hemsidan hade Gliding Eagle besök av sina uppfödare i Stall Nyx i måndags. Film när Gliding Eagle går jobb i backe/sand ligger i reportaget under nyheterna.

200731

Jag har idag skickat ut ett Nyhetsbrev. Har du inte fått det. Titta då i din skräppost. Hittar du det inte där. Hör av dig. Vänliga hälsningar Kenny

200731

Gliding Eagle har tränat backe/sand under veckan. Han känns stark och fin. Allt bra med honom säger Björn.

200724

Gliding Eagle har gått ett backe/sandjobb och ett rundbanejobb den här veckan. Han har varit fin i båda dem jobben. Rundbanejobbbet var ett litet test för att se om han är kvalklar. Han kändes fin och kvalar när tillfälle ges. Han är stor och jag är försiktig med honom. Allt bra säger Björn.

200717

Gliding Eagle är det fortsatt bra med. Han tränar på som han ska tillsammans med övriga tvååringar. Han har den här veckan fortsatt tränat på i backe/sand säger Björn.

200710

Gliding Eagle har tränat backe/sand den här veckan. Han gör det han ska i jobben och vi är nöjda säger Björn.

200703

Gliding Eagle har som övriga tvååringar tränat i backe/sand under veckan. Allt bra, inget att anmärka på säger Björn.

200626

Gliding Eagle har tränat som han ska under veckan och känns bara fin. Han är stor så vi tar det extra försiktigt med honom säger Björn.

200619

Gliding Eagle tränar på bra tillsammans med de andra tvååringarna. Han har det lätt för sig säger Björn.

200612

Gliding Eagle känns fin i jobben. Han skulle kunna starta nu för han har väldigt lätt för sig. Jag vill dock att han lägger på sig lite mer muskler. Skulle gärna se att han mognar lite mer också. Jag känner av hur det verkar. Hästen själv får bestämma om det blir start i år eller till våren. Springa fort kan han. Vi är dock rädda om honom säger Björn.

200605

Gliding Eagle har gått jobb på rakbanan den här veckan  tillsammans med övriga tvååringar. Allt bra med honom säger Björn.

200529

Gliding Eagle har nu kommit hem till Lökene efter några dagars karantän hos Malin. Han är hos mig nu men jag slutar nästa vecka hos Stall Goop då kärleken fått jobb i Halmstad. Vi kommer flytta ner dit. En jättefin häst. Vem som blir skötare på honom vet jag inte säger Stig Rune ”Stigi” Sele. Finns en liten film som Stigi skickade idag på Stall Kennys Andelshästar på Facebook.

200526

Gliding Eagle har tagit resan bra från Frankrike. Han står i ”karantän” hos Malin utanför Karlstad där vi har våra konvalescenthästar. Resan har gått bra och han mår bra. Äter och dricker som han ska. Inga konstigheter säger Björn.

200520

Det har blivit ändrade planer. En transport som ska till Sverige är i Frankrike nu. Imorgon åker Gliding Eagle mot Lökene Gård i Kil. Allt bra med honom. Det ska bli spännande att följa hans framfart på travbanorna när det blir dags säger Monica. Vi tackar Monica, Cedric och den övriga personalen i Mortrée Normandie Frankrike för denna gång.

200515

Gliding Eagle går lugna jobb då han är inne i en period då han växer. Vi ökar på träningen sakteliga och han åker hem till Sverige i juni om inget oförutsett sker. Inget datum är dock bestämt än säger Monica.

200508

Gliding Eagle gick snabbjobb i måndags och var fin. Han har efter det vaccinerats. Alla unghästarna har blivit det och fått ledigt resten av veckan. Allt bra med honom säger Monica.

200501

Gliding Eagle har tränat på under veckan och det är inga konstigheter med honom. Pigg och fin kille säger Monica.

200424

Gliding Eagle har tränat på som han ska under veckan. Han har otroligt lätt för sig. Vi har aldrig jagat på honom pga sin storlek (runt 1.70 i mankhöjd), och ändå är han med i toppskiktet just nu av de unghästar vi har på gården. Vi ger honom en lugn vecka emellanåt så han inte tappar vikt. Man ser i jobben att han tar ett steg när de andra tar två säger Monica.

200417

Gliding Eagle joggas bara denna vecka. Han tappade lite i vikt när han kom ner i farterna. Han behövde en liten paus den här veckan. Tränar som vanligt igen nästa vecka. Inget datum spikat när han åker till Lökene säger Monica.

200410

Gliding Eagle ser riktigt fin ut i träningen. Han är storväxt. Fint trav. Lägger mycket mark under sig. Det blir spännande att få hem honom till Lökene för fortsatt träning. När är inte planerat ännu säger Björn.

200403

Gliding Eagle gick ett banjobb igår i Mortrée Normandie. Efter uppvärmning blev det 2000 meter i rätvarv i 1.26 tempo, joggandes. Det ser bra ut hälsar Cedric. Filmer finns utlagt på Stall Kennys Andelshästar på Facebook.

200327

Gliding Eagle sköter träningen perfekt. Inga konstigheter. Fin travare. Han är storväxt. Vi är nöjda säger Cedric.

200320

Gliding Eagle har tränat på som förra veckan och känns fin. Allt bra med honom säger Monica.

200313

Gliding Eagle tränar på bra. Han går fortsatt tusen meter i intervallerna 3 ggr/vecka. Han är säker i tider runt 1.25-30. Han växer, men jämnt så han har inget ont av det. Det kommer bli en stor herre. Är redan runt 1.60. Men allt går enligt planerna säger Monica.

200307

Gliding Eagle har tränat som han ska under veckan. Allt bra med honom säger Monica.

200228

Gliding Eagle känns fin och ser fin ut från sidan. Han gick ett jobb i onsdags där de värmde i 4000 meter med positionsbyten. Sen körde dem 3 x 1000 meter i 1.30-tempo. Ingen snabbare avslutning i det jobbet. Allt bara bra säger Monica. (Det finns flera filmer utlagda från jobbet på Stall Kennys Andelshästar på Facebook.)

200221

Gliding Eagle tränar på riktigt bra. Två gånger/vecka tränar tvååringarna på rundbanan i 1.40 fart med speeder nu ner under 1.25 fart. Onsdag går han backjobb. Det är bara positiva rapporter säger Monica.

200214

Gliding Eagle sköter sin träning på ett bra sätt. Tränat efter samma schema som förra veckan. Fin säger Monica.

200207

Gliding Eagle tränar på bra och vi är nöjda med utvecklingen. Han går lite fortare två gånger i veckan och joggar två gånger i veckan säger Monica.

200131

Gliding Eagle får nu lite snabbare träning och sköter sig fint. Han har även fått prova på en vända i backen. Allt ser bra ut säger Monica.

200124

Gliding Eagle joggar på fem dagar/vecka med två lite snabbare avslut två gånger /vecka. Cedric som tar hand om honom är nöjd. Fin häst säger Monica.

200118

Gliding Eagle sköter sig finfint. Jobbar på som han ska. Vi har lagt in lite ”fartlekar” där han får trava i underkant 1.30. Det gör han lätt. Inga anmärkningar säger Monica.

200110

Gliding Eagle har vi ökat på träningen på nu och han går två lite snabbare jobb varje vecka. Allt bra säger Monica.

191228

Vi är på resa i fantastiskt vackra Normandie och har besökt Gliding Eagle på Björn Goops gård Haras de Mortrée. Vi välkomnades av Cedric Parys och David Javelle. De selade ut Gliding Eagle och hans träningskompis. Vi åkte bort till rundbanan där de gick jobb. De joggade först några bakvarv innan de vände upp och körde två rätvarv. Sista 400 meterna på andra varvet travade de i 1,35-tempo, lekande lätt. David som körde Gliding Eagle var mycket nöjd med dagens jobb. Han tycker att det är en jättefin häst. Cedric fyllde i att Gliding Eagle har vuxit i sin kropp och är välproportionelig, intelligent, har ett fint steg och även han tycker mycket om hästen. Jag kan bara instämma efter att ha sett honom gå jobb. Gliding Eagle är kanonfin!

191220

Gliding Eagle ser jättefin ut och det är bara positiva rapporter vi kan lämna. Han joggar på, travar fint och allt är bra med honom. Får nu ta det lite lugnare som övriga under jul och nyårshelgerna. Finns inget att anmärka på så här långt säger Monica.
Det här var sista träningsrapporten för i år. Nu blir det lugnare i stallen några veckor och de flesta andelshästar får jul och nyårsledigt. De får mysa ute i hagen och joggas lite lätt för att få motion. Jag står hela tiden i kontakt med stallen och skulle något hända så uppdaterar jag det här direkt. Nästa uppdatering förutom de andelshästar som startar kommer fredag 10 januari 2020. Jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Trav-År. /Kenny

191213

Gliding Eagle känns fin. Han joggar fortsatt sina fem dagar i veckan och gillar att springa. Fin och trevlig häst säger Cedric Parys.

191206

Allt bra med Gliding Eagle. Sköter sig exemplariskt. Fin häst och travare. Joggar fem dagar i veckan. Allt bra säger Monica.

191129

Gliding Eagle joggar på för fullt och det finns inga anmärkningar så här långt. Fin häst säger Monica.

191122

Gliding Eagle joggar på och är pigg och glad på alla sätt. Finns inget att anmärka på så här långt. Han gör det han ska. Vi är nöjda säger Monica.

191115

Gliding Eagle joggar på. Allt bara bra med honom. Fin travare säger Monica.

191108

Gliding Eagle har joggat på som vanligt under veckan och han sköter sig bra. Vi är nöjda säger Monica.

191101

Gliding Eagle joggar på och det är inga konstigheter med honom. Springer på bra och blir starkare. Vi är nöjda och belåtna säger Monica.

191025

Gliding Eagle har joggat sina kilometer den här veckan och allting är bra med honom. Fin säger Monica.

191018

Får jogga framför vagn 7-8 kilometer fyra gånger i veckan. Pigg kille som det inte finns något att klaga på så här långt. Frisk och kry säger Monica.

191011

Gliding Eagle har joggat fyra gånger den här veckan. Inga konstigheter. Pigg och glad säger Monica.

191004

Gliding Eagle är pigg och glad. Han har haft en lugn vecka och bara fått vara ute i hagen och haft det skönt säger Monica.

190927

Gliding Eagle har joggat på, men kommer nu få en veckas ledigt i en större gräshage. Några småttingar har fått lite problem med ringorm och har fått behandling för det. För att förhindra vidare spridning får de en vecka ledigt säger Monica.

190920

Gliding Eagle sköter sig som han ska. Körs flera gånger i veckan. Tycker om att vara ute och jogga. Har växt en hel del och är stor. Fin häst. Vi är mycket nöjda så här långt säger Monica.

190913

Gliding Eagle mår bra. Vi kör honom flera gånger i veckan. Inga konstigheter utan han sköter sig som han ska säger Monica.

190906

Idag lät Cedric ettårsgruppen få sträcka ut lite och de går lätt tvåminutersfart nu. Gliding Eagle ligger i gruppen där de ligger längst fram för dagen. Men det är bebisar, så det ändras eftersom. Men han har lätt för sig. De körs ça 6-7 km fyra dagar i veckan säger Monica.

190830

Gliding Eagle sköter sig som han ska. Han joggas flera gånger i veckan och tycker om att röra på sig säger Monica.

190823

Gliding Eagle körs för vagn och han sköter sig perfekt. Trevlig och fin häst säger Monica.

190816

Gliding Eagle joggar fyra dagar i veckan. Sköter sig exemplariskt. Den riktiga skolan startar i september. Han har väldigt lätt för sig. I onsdags var tandläkaren här och fixade till tänderna i munnen. Han blev också vaccinerad. Gick senaste jobbet i onsdags innan tandläkaren, och har efter det tagit det lugnt säger Monica.

190809

Gliding Eagle sköter sig som han ska. Inga konstigheter säger Monica.

190802

Gliding Eagle joggar för vagn och det går jättebra. Fin travare. Pigg och på bra humör säger Monica.

190725

Gliding Eagle joggar tre- fyra kilometer tillsammans med de andra ettåringarna fyra dagar i veckan. Pigg och fin säger Monica.

190719

Allt bara bra med Gliding Eagle. Han gör det vi begär av honom. Pigg och glad säger Monica.

190712

Gliding Eagle körs för vagn och inkörningen går bra. Han sköter sig bra säger Monica. Det finns en film utlagd idag på Stall Kennys Andelshästar på Facebook.

190705

Gliding Eagle är i vagn varannan dag. Han får bara gå korta stunder med vagn tills han får mer ork. Han växer mycket och är trött av det säger Monica.

190628

Gliding Eagle är nu i vagn. Han uppför sig på klasshästens vis. Lugn och cool. Han stressar inte upp sig i onödan säger Monica.
Film finns utlagd igår på Stall Kennys Andelshästar på Facebook.

190621

Allt fungerar som det ska under inkörningen. Gliding Eagle är en fin och klok kille. Om han inte hittar på något oväntat så sätter vi honom i vagn nästa vecka säger Monica.

190614

Gliding Eagle har haft sele på sig i hagen den här veckan. Idag var det första gången vi tömkörde honom. Det var lite vingligt till och från vilket såklart är normalt. Han verkar ha bra temperament, riktigt fin häst säger Monica.

190607

Gliding Eagle har varit snuvig under veckan. Vi har planerat att köra igång med inkörningen nästa vecka om han är frisk vilket vi hoppas och tror säger Monica.

190531

Gliding Eagle har tagit det lugnt under veckan. Det har varit lite förkylningar i gruppen så ettåringarna går i hagen och har det bra säger Monica.

190524

Gliding Eagle har vi grundarbetet med även denna vecka. Pigg glad och en jättefin häst säger Monica.

190517

Gliding Eagle har vi grundarbetet med även den här veckan. Samarbetsvillig kille. Pigg och fin säger Monica.

190510

Gliding Eagle grundarbetar vi med nu. Han hanteras varje dag och det går bra. Han var inte mycket hanterad innan han kom. Han lär sig snabbt. Fin modell av häst säger Monica.

190503

Gliding Eagle mår bra med sina kompisar i den stora hage som de vistas i, han verkar trivas förträffligt. Snart börjar allvaret och vi sätter igång med tömkörningen säger Monica.

190426

Gliding Eagle mår bra och är pigg och glad. Han trivs med att äta färskt frodigt Normandiegräs och sprinta runt tillsammans med sina kompisar i den enorma hage som de går i. Han får nu gå i hagen i två veckor och acklimatisera sig säger Monica.

190423

Gliding Eagle har nu anlänt Björn Goops otroligt fina träningsanläggning i Mortrée Normandie Frankrike. Resan har gått bra säger Monica. En liten film finns på Gliding Eagle finns på Stall Kennys Andelshästar på Facebook, utlagd ikväll.

190421

Gliding Eagle åker till Björn Goops gård i Mortrée i Frankrike imorgon hälsar Anna. Vi tackar Anna Forssell för den här tiden som Gliding Eagle varit på hennes gård.

190405

Allt bra med Gliding Eagle, han rör sig mycket, går tillsammans med mina andra ettårshingstar i en stor hage. Han ser pigg och frisk ut. Det var några delägare och hälsade på honom förra helgen. Inget datum är klart när han ska åka till Frankrike igen säger Anna.

190322

Gliding Eagle mår bara bra, det kommer förbi lite delägare och hälsar på ibland. Det är trevligt! Samtliga delägare ska ha fått mail om de nya Stall Kenny kläderna som lanserats. Har du inte fått mail om dem, hör av dig!

190307

Idag har jag mailat delägarlistan till er delägare, har ni inte fått den. Hör av er.

190222

Gliding Eagle mår fint, han är en pigg och tuff individ. I lördags var det ett härligt gäng grabbar som är delägare i honom och hälsade på. Gliding Eagle skötte sig bra som fotomodell säger Anna.
Om inget oförutsett sker så åker Gliding Eagle till Frankrike i april.

190207

Det finns nu endast en (1) andel kvar i Gliding Eagle.

190206

Det finns endast två (2) andelar kvar i Gliding Eagle. Välkommen att bli delägare.

190201

Gliding Eagle mår bra. Han går tillsammans med fyra andra ettårshingstar och han är störst av dem fem. En ledargestalt. Det har varit flera delägare här och hälsat på och det är jättekul att få besök säger Anna Forssell.
En av delägarna i Gliding Eagle skrev så här: Har hälsat på Gliding Eagle hos Anna Forssell och blev verkligen imponerad, han är större än sina kompisar, långa kraftiga ben och han har en härlig utstrålning, så lik pappa Bold Eagle! Jag övernattade så jag kunde hälsa på honom dagen efter också. Tack Anna för ett trevligt bemötande på din fina anläggning.

190111

Gliding Eagle mår bra, växer och är pigg. Vi fick lite snö idag och det gillade han att springa runt och busa i säger Anna Forssell.

181221

Gliding Eagle är pigg och mår fint. En jättetrevlig individ och väldigt fin häst säger Anna Forssell.

181130

Gliding Eagle har nu blivit chipmärkt. Allt bra med honom. Frisk, pigg och glad. Fin häst säger Anna. Hästpasset ska enligt ST vara klart senast under januari.

181121

Gliding Eagle har acklimatiserat sig bra här. Fin häst! Han kommer att chipmärkas på torsdag nästa vecka säger Anna Forssell.

181116

Gliding Eagle kom till mig i helgen. En jättefin hingst. Långbent och stor. Bra psyke. Fin i kroppen. Allt bra! Det har redan varit delägare här och besökt Gliding Eagle. Intressenter av andelar ska komma och titta på honom i helgen. Det är alltid trevligt med besök säger travtränare Anna Forssell som har sin gård i Skara.

181113

Gliding Eagle är sedan i söndags på plats i Sverige och hos Anna Forssell i Skara. Resan har gått bra och Gliding Eagle mår bra säger uppfödaren Mikael Blomgren.

181107

Gliding Eagle kommer att åka från vår gård Haras de Corneville på fredag. Det är en otroligt fin häst, han ser ut som och beter sig som en stjärna. Jag har varit med Gliding Eagle hela tiden från det att han föddes. Jag rekommenderar verkligen köp av andelar i honom, säger Loes Dragt. Loes tillsammans med sin man Eric har bl.a jobbat hos Stig H Johansson. Loes driver nu den fantastiskt fina gården tillsammans med sin man Eric Haras de Corneville i Normandie Frankrike.

181102

Andelarna tickar ut i Gliding Eagle. Säkra din andel nu innan det är försent. Allting är bra med honom och han ser jättefin ut i kroppen. Inom kort så går transporten till Sverige då han ska hem och registreras. Vi har dock inte fått något datum av Ari som ska köra honom säger Loes.

181019

Vi har i veckan varit i Normandie och besökt Gliding Eagle. Han har utvecklats enormt sedan vi såg honom senast. Han är fruktansvärt fin! Loes sade att han är lugn, cool, tillgiven och jättesnäll. Hon tycker att han har ett mjukt trav vilket är väldigt positivt. Han flöt fram i hagen när han sprang och visade upp sig för oss. En riktig travare! Vi är mycket imponerade av Gliding Eagle. Han har växt till sig ordentligt sedan vi såg honom senast. Han är perfekt i storleken för sin ålder. Det finns i våra ögon ingenting att anmärka på – en drömhäst! Det tyckte även Loes. Gliding Eagle kommer inom några veckor åka hem till Sverige för att registreras. Han kommer då att stå hos Anna Forsell. Efter årsskiftet åker han ner till Frankrike igen för att få den allra bästa starten han kan få i sitt travarliv. Klicka HÄR och läs reportaget från gården Haras de Corneville som Gliding Eagle står på.

Resultat
GLIDING EAGLE

  • Segerprocent: 67%
  • Platsprocent: 67%
Starter Placeringar Startsumma
LIVS 3 2-0-0 115000 kr
2021 3 2-0-0 115000 kr