AURELIA EXPRESS

Foto Lena Emmoth
AURELIA EXPRESS

AURELIA EXPRESS

  • Född: 2019-04-02
  • Kön: Sto
  • Regnr: 19-1967

Andelar till salu

  • Pris per andel: 30000
  • Antal andelar: 25
  • Månadskostnad: 850 kr / andel
  • Tillgänglighet: Andelar till salu

Tränare

SkötareBli delägare

i toppstammade Aurelia Express efter Readly Express ett fantastiskt fint sto med dubbel korsning Viking Kronos-blod i ådrorna. Det vimlar av topphästar och vinnarskallar i stamtavlan. Utvald av Solvalla-tränaren Timo Nurmos som andelshäst åt Stall Kennys Andelshästar.

Readly Express vars första kull är 3 år. Segerprocenten är 28,7% (200819) för avkommorna efter Readly Express. Vilket är otroligt högt!


Avkommorna efter Readly Express imponerar stort!

Första kullen efter Readly Express är 3 år. Avkommorna imponerar stort! Readly Express blev tidigt fulltecknad (150 ston) i aveln 2020. Hans första kulls framgångar på tävlingsbanan är helt fantastiska! Stall Kennys Andelshästars mycket lovande treåring Express Love är en avkomma efter Readly Express.

Tvååring segrade på 1.10,0

Tvåårige Dancinginthedark M (e. Readly Express – Leila) segrade den 16 augusti på The Red Mile på 1.10,0/1609 meter efter att ha avslutat sista 400 metrarna efter 1.07,6!!! Dancinginthedark M tränas av Marcus Melander och är uppfödd och ägd av Margareta Wallenius Kleberg och Menhammar Stuteri. Dave Palone skötte tömföringen och han satt tillbakalutad över upploppet och segrade med sex längder. Detta var Dancinginthedark M andra raka seger. Dancinginthedark M vann även sin debut på Meadows som är en tusenmetersbana på tiden 1.11,8/1609 meter.

Readly Express en av världens mest intressanta avelshingstar

Readly Express betäckte ett fåtal ston 2018 och Aurelia Express född 2019 som du nu kan bli delägare i är en av endast 25 stycken exklusiva avkommor födda i Sverige 2019 efter Readly Express.

Den 12 juli på Menhammars nätauktion såldes Escada ett ettårigt sto efter Readly Express för 1.175.000 kronor. Aurelia Express som du kan bli delägare i är en av 25 exklusiva avkommor efter Readly Express födda 2019.


Aurelia Express rör sig fint när hon travar i hagen.


Pappa och farfar är Prix d’Amérique-vinnare

Readly Express e.Ready Cash (presentation egentligen överflödig) var kulletta både som 3- och 4-åring i Sverige och blev vald till både Årets 3-åring och Årets 4-åring. Readly Express uppvisade makalösa resultat då han som som 3-åring tjänade 2.810.000 kr och som fyraåring 4.797.660 kr. Trots att Readly Express INTE var anmäld till Premiechansen och därmed missade dubbla prispengar i årgångsloppen!

Readly Express tjänade 23.211. 565 kr och vann det mesta som han ställde upp i (27 segrar på 37 starter).

2018 års Prix d´Amerique-vinnare Readly Express tog hem det åtråvärda priset Årets häst 2019. Readly Express tog även hem priset Årets äldre häst på samma hästgala.

Både Readly Express och hans far Ready Cash är Prix d’Amérique-vinnare, Ready Cash vann loppet två gånger.


Readly Express satte fyra (4) världsrekord

Readly Express satte i sin karriär satt fyra (4) världsrekord!! Han satte det första som 3-åring då han travade 1.12,8/2640 meter i Kriteriefinalen och som 4-åring med 1.12,1/ 2640 meter på Sundbyholm. Som 5-åring segrade han i Jubileumspokalen på 1.09,9/ 2140 meter. Readly Express segrade i Axevallalöpningen på 1.11,7/ 2640 meter. Han tangerade även världsrekordet när han 2018 segrade i Prix d’Amérique på tiden 1.11,2/ 2700 meter.


Readly Express, foto Lena Emmoth


Farfar legenden Ready Cash

Readly Express har toppstam. Fadern Ready Cash är en av de absolut bästa och framgångsrikaste avelshingstarna. Närmare presentation av Ready Cash behövs inte. Mycket bättre farfar än så blir det inte.


Modern Elitsto

Readly Express mor Caddie Dream är Elitsto, Caddie Dream travade 1.11,8/ 1609 meter vid seger och tjänade 2.951.717 kr. Caddie Dream var själv en årgångstopp. Hon segrade i Breeders’ Crown och var trea i Svenskt Trav-Oaks som 3-åring. Caddie Dream var även trea i Derbystoet, fyra i Drottning Silvias Pokal och sexa i Breeders’ Crowns-finalen.


Aurelia Express har ett mycket vackert huvud.


Dubbelt Viking Kronos i stamtavlan

OBS! Detta är mycket intressant –> Modern Caddie Dream är efter giganten Viking Kronos. Även mormor Exciting Kronos är efter Viking Kronos. Dvs dubbelt Viking Kronos i stamtavlan. Det kan bli hur bra som helst!! Viking Kronos i stamtavlan det vill vi alla ha.

Källa Travsport.se


Mormor

Exciting Kronos var en segermaskin. Hon gjorde 19 starter och segrade i 9 av dem. Hon har förutom Aurelia Express moder Godiva Boko även lämnat.

Ariel Boko 25 segrar 2.627.900 kronor.
Flashing Boko 943.226 kronor.
Samt lovande treårige Under Armour som är i träning hos Conrad Lugauer.

Det vimlar av vinnarskallar och topphästar i nedstående led i stamtavlan. Aurelia Express har en gyllene härstamning.


Timo Nurmos


Timo Nurmos tog kontakt och rekommenderade 

📞☎️

Timo Nurmos ringde och berättade att han besiktigat en mycket mycket fin ettåring efter sin stjärna Readly Express som han väldigt gärna ville ha i sin träning. Ägaren och uppfödaren önskade att Aurelia Express skulle tränas av Timo Nurmos och ville därför inte sälja hästen till någon som kanske skulle placera hästen hos någon annan tränare. Efter att Timo Nurmos rekommenderat Aurelia Express som andelshäst som han även gjorde med Express Love var det inte mycket att tveka på.Anmäls fortlöpande till årgångsloppen

Aurelia Express kommer fortlöpande att anmälas till de största insatsloppen som två- tre- och fyraåring i Sverige.

• Svensk Uppfödningslöpning
• Breeders Crown
• Breeders Course
• E3
• Svenskt Trav Oaks
• Drottning Silvias Pokal (Euro Classic Trot)
• Stosprintern
• StoChampionatet
• Derbyt/Derbystoet
• Grand Prix du I´U.E.T
• Samt självklart också vara med i Premiechansen.


🥇 Se hur Aurelia Express sträcker på sig. Avkommorna efter Readly Express visar vinnarskallar. Du kan här och nu bli delägare i Aurelia Express som är en av endast 25 avkommor efter Readly Express födda 2019.


Bli delägare

Du kan köpa hur många andelar du vill, eller dela på en andel med en eller flera kompisar. Det är vansinnigt kul att äga travhäst, oavsett om man äger en hel häst, en halv häst, en andel, en halv andel eller delar en andel med flera kompisar, allt är möjligt hos Stall Kennys Andelshästar och nu har Du chansen!!

Aurelia Express säljes i kommanditbolagsform där du inte riskerar något annat än din egen insats!

Gör som runt 700 stycken unika delägare redan har gjort, bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar du med. Nu har du chansen genom Aurelia Express.


Lite kuriosa

Aurelia Express är döpt efter: Via Aurelia som idag är den näst längsta vägen i Italien, 699 km, och följer den antika Aureliusvägens sträckning nästan exakt fram till den franska gränsen. Vägen byggdes runt år 241 f.Kr. av censor Gaius Aurelius Cotta. Enligt Antonius gick Via Aurelia till Arles i Frankrike när den var färdigkonstruerad.
Källa Wikipedia


Samtliga foton på Aurelia Express är tagna av Lena Emmoth.

Träningsrapport

Datum Rapport
201016

Aurelia Express sköter träningen exemplariskt och det finns ingenting att anmärka på. Det är en fin travare säger Timo.

201009

Allt bra med Aurelia Express. Hon sköter sig helt som hon ska. Joggar för vagn. Fin travare. Allt bra med henne säger Timo.

201002

Aurelia Express sköter sig väldigt bra och vi är nöjda. Hon travar framför vagn och gör det hon ska. Fin häst säger Timo.

200926

Jag skickade igår som jag gör ibland på fredagar ut ett allmänt nyhetsbrev till samtliga delägare hos Stall Kennys Andelshästar på e-post. Har du inte fått det? Kolla din skräppost.

200925

Aurelia Express tömkörs fortsatt och sköter sig exemplariskt. Hon sätts för vagn nästa vecka hälsar Timo.

200918

Aurelia Express sköter sig exemplariskt. Vi tömkör henne varje dag. Snäll och fin häst säger Timo Niemelä som har hand om unghästträningen.

200911

Allt bra med Aurelia Express. Hon sköter sig på klasshästens vis säger Timo.

200904

Aurelia Express sköter sig exemplariskt under inkörningen. Inga problem alls. Klok och förnuftig häst hälsar min personal säger Timo.

200828

Aurelia Express tog resan till Uleåborg bra och hon har acklimatiserat sig bra. Hon har haft sele på sig och det har inte varit några problem. En klok och fin häst hälsar min personal i Finland säger Timo.

200821

Sommarlovet är slut och allvaret har nu börjat för Aurelia Express. Hon kom idag fram till Uleåborg i norra Finland där hon kommer att köras in. Jag har haft ett långvarigt samarbete med personalen i Finland och de har kört in många stjärnor i mitt stall säger Timo Nurmos.

Resultat
AURELIA EXPRESS

  • Segerprocent: 0%
  • Platsprocent: 0%
Starter Placeringar Startsumma
LIVS 1 0-0-0 0 kr