AJLAJK

Foto: Lena Emmoth
AJLAJK

AJLAJK

  • Född: 2015-06-04
  • Kön: Valack
  • Regnr: 15-3387

Andelar till salu

  • Pris per andel: Inga andelar till salu
  • Antal andelar: 25
  • Månadskostnad: kr / andel
  • Tillgänglighet: Slutsåld

Tränare

Skötare

Träningsrapport

Datum Rapport
200118

Ajlajk har undersökts med kamera i halsen under veckan och varit inne och gjort en stående laseroperation som ska hjälpa honom. Delägarna har fått ett längre mail om det.

200110

Ajlajk har tränat på med lite mindre intervaller än vad han brukar under helgerna. Han kommer på tisdag kollas i halsen av veterinär säger Timo.

191220

Ajlajk har tränat normalt under veckan och har gått jobb i backen. Allt bra, inga ”snarkningar” eller andra konstiga ljud från halsen. Det verkar bra. Jag tror dock att vi efter helgerna gör ett halstest för att vara på den säkra sidan. Jag kan fortfarande inte smälta att det blev så hårt i mål senast. Han borde vunnit lätt. Vi får hoppas det inte är halsen som krånglar utan en tillfällighet pga vädret Allt har dock som sagts varit helt normalt i jobben under veckan säger Timo Nurmos.
Det här var sista träningsrapporten för i år. Nu blir det lugnare i stallen några veckor och de flesta andelshästar får jul och nyårsledigt. De får mysa ute i hagen och joggas lite lätt för att få motion. Jag står hela tiden i kontakt med stallen och skulle något hända så uppdaterar jag det här direkt. Nästa uppdatering förutom de andelshästar som startar kommer fredag 10 januari 2020. Jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Trav-År. /Kenny

 

191213

Ajlajk borde vunnit med 50 meter igår om han varit 100%. Det var blött och fuktigt i luften. Kan vara så att han fick känning i halsen igen. En del halshästar fungerar sämre vid fuktig väderlek. Vi får hoppas det var en tillfällighet säger Timo.

191212

Ajlajk satt i ledningen in i första svängen. Jorma Kontio fick bestämma tempot som han ville och ledde hela vägen från start till mål efter att ha avslutat sista 500 efter 1.15,5.  I och med segern tog Jorma Kontio seger nummer 11.000 i karriären. Ett magiskt resultat som ingen nordisk kusk tidigare uppnått. Stort grattis Jorma, alla delägare och övriga kretsen kring Ajlajk.
– Jorma sa efter loppet att Ajlajk var lite bekväm in på upploppet. Ajlajk blev lite ensam och var neddövad med bomull och huva. 

Resultat
AJLAJK

  • Segerprocent: 80%
  • Platsprocent: 80%
Starter Placeringar Startsumma
LIVS 5 4-0-0 115500 kr
2019 5 4-0-0 115500 kr