Dag 3 – Såg vi framtidens stjärna? Bli delägare i Gliding Eagle

17 oktober 2018 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

En framtida stjärna?

Vi besökte Haras de Corneville där andelshästen Gliding Eagle står. Där välkomnades vi av Loes Dragt som tillsammans med sin man Eric driver gården. De har många inackorderade fölston där. Gliding Eagle har nyligen skiljts från sin mamma och gick därför tillsammans med ett Ready Cash-föl i hagen. De kom väldigt bra överens och det märktes inte på Gliding Eagle om han saknade sin mamma.Loes och Olga ett radarpar

Fölstona var tillfälligt flyttade långt från fölen så de inte skulle höra om fölen skulle gnälla. Vi blev bjudna på kaffe och fikade tillsammans med Loes och Olga (Olga som tidigare jobbat hos Tuomas Korvenoja) som jobbar på gården. Loes berättade att hon och Eric hade jobbat två år hos Stig H Johansson för många år sedan.Utvecklats enormt

Gliding Eagle har utvecklats enormt sedan vi såg honom senast. Han är fruktansvärt fin! Loes sade att han är lugn, cool, tillgiven och jättesnäll. Hon tycker att han har ett mjukt trav vilket är väldigt positivt. Han flöt fram i hagen när han sprang och visade upp sig för oss. En riktig travare! Vi är mycket imponerade av Gliding Eagle. Han har växt till sig ordentligt sedan vi såg honom senast. Han är perfekt i storleken för sin ålder. Det finns i våra ögon ingenting att anmärka på – en drömhäst! Det tyckte även Loes.

Gliding Eagle (bilden här under) kommer inom några veckor åka hem till Sverige för att registreras. Han kommer då att stå hos Anna Forsell. Efter årsskiftet åker han ner till Frankr.ike igen för att få den allra bästa starten han kan få i sitt travarliv.Klasshäst!

Ni ser hur snäll andelshästen Gliding Eagle är när han hälsar på den söta hunden.

Det var ett väldigt trevligt besök. Både Loes och Olga var mycket tillmötesgående och hjälpsamma. Vi återkommer gärna till våren och hälsar på igen.


Bli delägare i Gliding Eagle

Passa på att bli delägare i denna förhoppningsvis blivande stjärna. Det finns några andelar kvar i Gliding Eagle. Klicka HÄR eller kika in under fliken Till salu i menyraden.

Välkomna att bli hästägare hos Stall Kennys Andelshästar.P.s. Det fanns även hundar, katter och höns på gården Haras de Corneville.Hur fotograferar man säger den söta lilla hunden.