Så här lever världsstjärnorna i Normandie

13 april 2018 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Haras de Sassy

Besök på det fantastiskt fina stuteriet Haras de Sassy som ligger mellan Argentan och Mortrée tillsammans med Emilie Cheze som var vår guide. Här står flera världsstjärnor uppstallade som avelshingstar, bl.a dubble Elitloppsvinnaren Timoko och Up And Quick som satte världsrekord med tiden 1.11,5/ 3000 meter som 5-åring. Up And Quick var tvåa i Prix d´Amerique 2014, där en viss Maharajah segrade.

Vi fick träffa de båda världsstjärnorna. Timoko stod inne i sin box och sov när vi kom, han kom fram och hälsade och ville bli kliad. Up And Quick var också i sin box när vi kom, han skulle dock iväg och bli tappad på sperma så vi fick följa med och se på. Det var mäktigt att se hur Up And Quick bröstade upp sig mot stoattrappen innan han besteg den.

Bilden ovan: Up And Quick tappas på sperma.

Dijon & Linnea

Vi träffade också Linnea Brattström som bl.a tidigare jobbat åt Roger Walmann, Linnea skötte där en tid vår andelshäst Think Twice. Linnea skulle låta den franska stjärntravaren Dijon få simma inne i badhuset för hästar som finns inne på Haras de Sassy. En uppladdning inför söndagens start. Dijon startar då i Turin i Gran Premio Costa Azzurra tillsammans med Romain Derieux. Spännande för Linnea och övriga kretsen kring Dijon, loppet har en samlad prissumma på 154.000 €. Vi önskar lycka till.

Bilden ovan: Franska stjärnhästen Dijon tillsammans med Linnea Brattström.

På Haras de Sassy föds det många hästar varje år, kanske är detta lilla vackra föl morgondagens Prix d´Amerique-segrare.

Imorgon Grosbois

Nu tar vi kväll, tar en promenad ut på stan och njuter av den franska vårvärmen. Imorgon väntar Grosbois i utkanten av Paris där vi har de tvååriga andelshästarna Etoile, Equal To None, Organic Tile och Thorondor. De kommer inte att köras denna gång vi är på besök då de blev vaccinerade igår.

Lite kuriosa som jag glömde skriva i onsdagens inlägg här på hemsidan. Thorondor är född på gården i Echauffour där Ben Lemoine bor och där Professor Tile nu står uppstallad.

En av de vackra byggnaderna på gården Haras de Sassy.

Ni får ha en trevlig fredagskväll allihop!