Besök hos miljonärerna Dominator & Say that Again i Frankrike

12 april 2018 i Hänt i stallet, av Kenny Thörnblom

Ännu en gudomlig plats i Normandie

Efter en god natts sömn i Argentan, (det blev inte många timmars sömn natten innan pga tidig flygresa) så åkte vi idag till Mortrée, en resa på ungefär 10 minuter. Vi åkte genom byn som var öde, det känns som att tiden stått stilla här med alla gamla vackra byggnader.

Vi mötte Cedric Parys

Ni vet han som kört vår andelshäst Dominator så snyggt de två senaste starterna efter sin comeback, vilket resulterat i en andraplats och en seger i Frankrike. Strax efteråt så kom även Monica Hellqvist som har ansvaret för Stall Goops filial i Mortrée. Vi stod och pratade en stund i den vårvarma Normandiesolen innan vi gick vidare tillsammans med Cedric

Cedric tog oss med på en rundtur. Först gick vi till andelshästen Dominators stora hage med eget hus. Han ser jättefin ut, pigg glad, det lyser livsglädje om hela honom. Han höll på och ”showade” för oss i hagen, han sprang och visade upp sig. Han la sig på rygg och sprattlade med benen i vädret, sen satte han sig upp som en hund, en helt underbar individ är han Dominator. Cedric berättade att när hästarna lever så här så blir de vana med friheten och har sedan svårt att acceptera att stå i en box vilket de oftast gör i Sverige.

Bilden ovan: Andelshästen Say that Again

”lyser livsglädje och han stortrivs”

Vi gick sedan vidare till andelshästen Say that Agains stora hage som även har ett eget hus i hagen. Undertecknad har aldrig någonsin sett Say that Again så fin i kroppen som han är nu. Jag har heller aldrig sett honom så harmonisk och glad. Say that Again lyser livsglädje och han stortrivs i sin enorma hage inne på gården Haras de Mortrée. Han sprang runt i hagen, han stannade upp och åt gräs, han poserade för kameran. Det var fantastiskt att se Say that Again så fin och livsglad.

Undertecknad blir fotograferad samtidigt som jag förevigar andelshästen Say that Again tillsammans med Cedric Parys.

Detta är Say that Agains eget hus i sin hage. Dominator har ett likadant i sin hage.

Lunch

Vi åkte sedan med Goop-gänget Emilie Cheze, Cedric Parys & Monica Hellqvist till en mysig restaurang inne i Mortrée som heter Ô Resto för att äta lunch. Ägaren till stuteriet Haras de Sassy äger restaurangen. Det är bl.a Björn Goops favoritrestaurang i Mortrée. Timo Nurmos var också där och åt i samband med Prix d´Amerique. Det syntes tydligt på väggarna att ”travfolket” håller till på denna supermysiga restaurang. En tre-rätters lunch kostade inte mer än 13 Euro. Det var klass på maten!

Efter en lång dag bland fantastiska hästar och fantastiska människor så tar vi nu kväll.

Tack till er alla som gjort vår dag här i Frankrike till en så minnesrik dag.